Snad se najde i ten Adenauer

Autor
Štítky

Několikrát jsem se zde na Kydech zabýval myšlenkou, kterou jsem pojmenoval Mansteinův paradox. Vycházel jsem z válečných deníků generála von Mansteina, který se až do konce války nedokázal vyrovnat s tím, že od roku 1942 v Rusku nešlo nic podle plánu.  Rus vyhrával na všech frontách, postupoval a přitom vlastně neměl. Nebyl k tomu důvod. Němci přece byli lepší úplně ve všem. Od logistiky, přes bojovou morálku, lepší techniku a samozřejmě měli i skvělého neomylného vůdce. A tak němci věřili, že příští ofenzíva všechno zlomí, že se pro ně vše v dobré obrátí, že ruský válečný stroj je jen nějaká blbá náhoda. Hlavně je třeba věřit ve Vůdce a dobře to dopadne. 

Na toto téma jsme měli na Kydech nejednu bouřlivou diskusi a řadu článků nejen ode mě. Příčiny německé prohry jsou nám známy, ale já jsem pořád nechápal, proč si to ti němečtí generálové nepřipouštěli. Stále více mluvili o zradě, popravovali stále více svých vojáků za defétismus, ale téměř až do konce si realitu nedokázali a nechtěli připustit. A to byli ve vojenském řemesle vzdělaní, měli za sebou spoustu zkušeností, válečné akademie, měli zprávy od svých špionů a měli docela přesnou představu o kapacitách nepřítele. Přes všechny své válečné zkušenosti a vzdělání, stejně popírali realitu až do rozvalin Berlína a dokud si Hitler neprohnal hlavou kulku, pořád jich bylo neuvěřitelně hodně, kteří věřili. 

Když teď sleduju koronavirus, vidím totéž v bledě modrém. Vzdělaní doktoři s tituly, dlouhodobí praktici, kteří se už ve svých ordinacích a na sálech setkali se vším a přesto stále popírají realitu, kterou můžeme vyjádřit jednoduše... Každý stý člověk z diagnostikovaných nakažených umře. Už dlouho můžeme sledovat, jak jejich počet roste a velmi snadno můžeme předpovědět okamžik, kdy prostě dojde poslední volný ventilátor a poslední volná postel.  Poměrně přesně můžeme definovat okamžik, kdy už nezbude skoro žádný lékařský personál. Kdy začnou umírat lidé ne na Covid, ale na banální problémy, protože nebude nikdo, kdo by o ně pečoval. Matematika je sviňa. Je úplně jedno, kolik lidí je nakažených a nevíme o nich, ale ti o kterých víme nám celou statistiku bez problémů pokryjí. 

Jestliže včera přibylo osm tisíc odhalených nakažených, za týden přijde do nemocnice osm set těžších případů a za další týden jich zhruba osmdesát zemře. A protože je virus sviňa a nečte Kydy, může to být o pár dní dřív nebo o pár dní později. Ale celkem spolehlivě se to stane. 

A přesto se i v diskusi pod tímto článkem najde dost lidí, kteří budou nadále popírat, že je to průser. Budou se ohánět různými jinými čísly, budou se ohánět dalšími argumenty, ale nic to nezmění na tom, že nemocnice budou plné, přeplněné a starší lidé budou umírat. Na covid, nebo s covidem, ono to vyjde na stejno. Samozřejmě bude těchto popíračů ubývat, ale až do hořkého konce jich bude dost. 

Já už si naopak pomalu koncipuji omluvu Flégrovi. Považoval jsem ho za doomsayera - nedovedl jsem si představit, že by se denní počet nakažených mohl dostat až k deseti tisícům. Já sám jsem mluvil o polovině a tvrdil jsem, že vrchol přijde tak zhruba za týden při 120ti až 150ti tisíci nakažených. Nejspíš jsem se mýlil a bude to horší. Ať ale přijde vrchol epidemie kdykoliv, to nejhorší v nemocnicích přijde až za dva až tři týdny poté. A dneska už si dovedu představit, že to naše zdravotnictví prostě nezvládne. A pokud to přesto zvládne, zaslouží si příslušní šéfíci doživotní teplé místečko ve Světové zdravotnické organizaci. 

Obávám se také, že ani lockdown zřejmě nepomůže. Popíračů je totiž dost velké procento. Pořád jsem jediný exot s rouškou, ať přijedu kamkoliv. Pořád se v noci z hospod svítí. Pořád si to lidé nepřipouštějí a nebo fatalisticky doufají, že se jich to nedotkne. A tak se nic nezmění ani kdyby se Babiš těmi opatřeními zalknul. Proto nezabraly roušky - málo se nosily. Proto nezabraly zavíračky - nikdo je nedodržoval. 

A stejně jako za Hitlera, kdy se přinášely (cizí) oběti ve jménu boje proti bolševismu, teď nás vyzývají, abychom přinášeli oběti ve jménu boje proti Babišově totalitě. A vzhledem k rozsahu popírání reality se nejspíš stane to, co se stalo Německu... bolševické hordy vyhrály. I teď bych si stále více sázel na skutečnou Babišovu totalitu, protože z hospodářského průseru, který nás čeká, nás nejspíš nic jiného než totalita nevyseká, ať si svobodomyslní říkají co chtějí. Tak moc bojovali proti Babišovi a mírným opatřením, až vlastně přispěli k opravdovému omezení svobody a všeho. Proč? Protože byli blbí jak tága.  Neohlíželi se na následky, protože nepochopili, co je exponenciála a neuměli si obyčejnou trojčlenkou (nás to učili na základce)  spočítat, co to znamená. Tak dlouho popírali realitu, až jim realita sebere všechno. Do kytek půjde nejen hospodářství, ale i ta jejich svoboda. A pokud se někdo pokusí znovu prapor svobody zdvihnout, dostane po hubě od těch, kteří ve jménu svobody teď přijdou o někoho blízkého, případně kteří si udělají drsnou nemocniční zkušenost. 

Německo za války mělo v neštěstí vlastně i trochu štěstí. Až když došlo na nejhorší, začali lidé naslouchat Adenauerovi. Až pak. Předtím nikoho nezajímal. A tak trochu doufám, že i u nás se nějaký ten Adeanuer najde a budou mu naslouchat. Ale až pak. Až se to nejhorší stane. 

A abych se mohl posmívat všem chřipečkářům a připomínat jim, co už brzy budou mít na svědomí, řeknu, co nás čeká:

Za čtrnáct dní se nemocnice naplní nadoraz. Bez ohledu na to, že to je jen chřipečka a že většina nemá příznaky, stejně se nemocnice naplní a začne selhávat péče. I kdyby se chřipečkáři uvztekali a mluvili o babišově spiknutí, prostě nebudou lidi. Kdo se nakazí v příštím týdnu a bude mít vážný průběh vyžadující nemocniční péči, má slušnou šanci, že se bude alespoň chvíli dusit někde na chodbě za nezájmu té jediné sestry, která bude sloužit na celém patře a bude mít mnohem vážnější případy.

Kdo se nakazí za čtrnáct dní a bude potřebovat hospitalizaci, ten už má slušnou šanci, že jeho ventilátor bude obsluhovat očař nebo onkolog, protože nebudou lidi. Pokud na něj zbude ventilátor. 

Za další týden začnou být chřipečkáři vysloveně pronásledovaní. Být Šmuclerem, opustil bych republiku, protože bude mít e-mail i schránku plnou výhružek smrtí a na dveřích bude mít trvale geometrický obrazec. Pokud se ještě za tři týdny nějaký chřipečkář někde ozve, schytá to a nejvíc to schytá od těch, kteří mu teď ještě fandí. Budou si totiž připadat podvedení jako němečtí vojclové v posledních dnech války. Lidé zjistí, že věřili chiméře a budou hledat viníky. Kalousek už to pochopil a od Šmuclera se už odstřihl. Zubařský ředitel zeměkoule zjistí, že je sám a ti, co mu tleskali mu přejí soud za šíření poplašné zprávy. Nepochybuji, že se nějaké to trestní oznámení najde. 

Naštěstí jsme v Česku a ti největší chřipečkáři budou bez uzardění všem tvrdit, že to tak nikdy nemysleli a nikdy nic podobného neřekli. Nepochybuji o tom, že si najdou nové téma, jak pokračovat ve svém umanutí. Zde na Kydech vše zůstane. Bude úžasná prča si za měsíc v diskusi přečíst dnešní popírače. Nepochybujte o tom, že si vás pak vychutnám a budu tvrdit, že i vy máte na rukou krev. A dvojnásob, pokud přijdu o někoho z rodiny. 

A vy - důchodci a starší, co se nenakazíte nebo to nakažená přežijete (přežijete ve velké většině). Vy si uvědomte, kdo se vás snažil chránit a kdo už zjara zaplatil obrovskou ekonomickou cenu za vaše životy. Kdo dal život na první místo před prachama. A uvědomte si, kdo je ochoten vás ještě dneska s klidem obětovat, protože váž život překáží jeho svobodě nenosit roušku a nakazit koho chce a kde chce. Kdo maskuje boj proti Babišovi bojem za svobodu, ale jde mu jen o to, aby nenáviděný oligarcha skončil a on mohl nastoupit na jeho místo.  A pokud ještě budou nějaké volby, tak tam jděte. Příležitostí vás obětovat zřejmě bude přibývat. A na kecy o zničené  ekonomice kašlete. Mají asi stejnou relevanci jako kecy chřipečkářů. Koronavirus není mor a vše se dá zase napravit a obnovit. 

A ještě chci poprosit své čtenáře. Prosím dejte nám vědět, pokud se nakazíte a obzvlášť, pokud budete muset do nemocnice. Ať na vás můžeme myslet. Bohužel jediná léčebná metoda brzy  bude usilovná modlitba vašich přátel.  

Prosím všechny diskutující. Nechte všechny chřipečkáře a popírače, ať se dneska vykecají dosyta. Nediskutujte s nimi, má to asi stejný smysl jako diskuse s Goebelsem v hitlerově bunkru. Nechte je, ať přinesou svoje rozbory, svoje odkazy, svoje grafy a ostatní moudra. Je to jejich závěť a bude stejně směšná jako ta Hitlerova. 

 Pokud budete chtít něco dodat, napište vlastní komentář jak budoucnost vidíte vy. Pokud se do vás nějaký chřipečkář pustí, nechte ho. Bez totálního rozvalu jeho představ stejně názor nezmění. 

Svým způsobem se děje to, co jsme už dvacet let čekali.  Věděli jsme, že se průser blíží  a debilita elit k tomu hodně přispěje, ale nečekali jsme, že spouštěčem bude čínský vir.

Doufám že jste připravení, jak jen můžete být. Doufám, že jste schopní vydržet bez státu pár dní, nebo třeba i pár týdnů. Doufám, že máte kolem sebe nejen virtuální, ale i skutečné přátele, že jste neztratili hlavu, nepropadáte panice a do budoucnosti hledíte s odhodláním. Přežili jsme Habsburka, přežili jsme Hitlera, přežili jsme Gottwalda, Rusa, přežili jsme Husáka. Přežili jsme dokonce i kapitalismus bez přívlastků. Tohle taky přežijeme. Nikdo v Evropě nemá na přežití lepší výcvik než my.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (143 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

cebula, cype, to je rygol na cele rubani...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

može buchnuť

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

sfiňa, jak cyp...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

A co teprve cebulkař z kobzoliště! Cofne Vas od smradu a bude do cypa.
:-)

Vidláku,
protože se zde často objevuje gorolské nářečí, co vložit link na slovník? http://ss13.wz.cz/Mezina2008/Slovnik.htm

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

měli na to i poz. test. Lékaři lomili rukama ve stylu "to máte blbé" a tak si chrchlající plíce vyléčili napařováním ala babička. Přidali do lázně heřmánek a s trochou kořalky, aby to mělo říz.

Ruský profesor používá napařování na dlázní s roztokem sody. Prý je to recept dob carského Ruska.

Kdo četl moje předešlé články ví, že základním předpokladem pro vyléčení je vysoká teplota.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

až do tohoto okamžiku jsem byl ochoten brát vás vážně , nebo alespoň si myslet, že informace, která sdílíte mají nějaký, mě dosud nepoznaný, racionální základ ... po shlédnutí těchto odkazů jsem přesvědčen, že by jste se měl vrátit k medikaci - elektrifikace, radiové vlny, boj o naši duši, poškozování šišinky pro otevření cesty virům ... tohle mi fakt z vaší strany stačí

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

že nikomu nedochází, nebo nechce dojít, že nastává podzim, tedy doba plískanic a tím nastává i obvyklá doba chřipková. Ta se kterou breberku srovnávají.
A i když zatím nikdo nevydumal co a jak s breberkou, nikoho nenapadlo přemýšlet, co by tak asi mohl udělat její mix s obvyklou chřipkou, snesou-li se, budou se navzájem podporovat k větším výkonům, nebo se budou prát mezi sebou... kdo ví...asi bude zase divení a překvapených... uff
Tedy nechci malovat čerta na zeď, ale.....

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Pokud by byl chřipkový kmen typu Coronavirus, tak nakažení by tu chřipečku dostat neměli v zájmu zachování hostitele. Pokud ne, umře víc lidí, protože už budou oslabeni obranou proti Covidu2 vzhledem k tomu, že je to parazit a nikoliv symbiont. Ale nedejte na mě, jsem jen pražský kazatel a mudrlant bez doktorátu.
Ale souhlasím, že ve vlhkém prostředí kapénková nákaza přežívá lépe, jelikož ty kapénky pomalu vysychají a studené počasí vyhovuje víc než horké a hlavně suché.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

I rýma nebo chřipka jsou kmeny koronaviru, jen jiné.

Existuje fenomén superinfekce. Pokud jeden virus stejné skupiny vnikne do buňky, jakoby uzavře dveře do této buňky a říká: tady bydlím už já a všichni pryč. To je právě fenomén superinfekce. Každý další koronavir, který letí kolem, se do buňky už prostě nevejde. Řada virů má schopnost zablokovat vstup do buňky pro viry stejné skupiny.
Zdroj: https://ceskapozice.lidovky.cz/forum/koronavirova-krize-male-deti-jsou-…

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

silnější vyhrává :-)
ale taky co udělají ta dvoje očkování, když se střetnou, když víme, že koronka si ze stávajícího nic nedělá- nebo je na ni neúčinné.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pocula som, mozno od pana profesora Flegra, mozno inde, ze sa moze stat aj take, ze ked covidovy virus napadne zdrave telo, bude 'slusny' a hostitel o nom vediet nebude, ale ked napadne telo, ktore si uz 'uzamkol' iny koronavirus, bude agresivne bojovat s tym inym virusom ... z toho pohladu by ale ockovanie nebolo moc 'zdrave' ... a takisto Taliansko pred koronakrizou hlasilo rekordny pocet ludi (neviem teda ci nie priam seniorov, ale to si uz fakt nepamatam, mohla som si to len domysliet) naockovanych proti chripke ....

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Ještě probíhala informace, co že mají státy s mírnějším průběhem koronaviru společné, a tím jediným společným faktorem bylo očkování proti TBC.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

...viz dnešní zprávy. Antirouškaři, co se nedávno zaklínali demokratickými svobodami dnes zaklínají obyvatele (v duchu krajských vítězných aliancí a rádoby vítězství, neb faktický vítěz voleb byl ostentativně odsunut stranou) spínají ruce a pláčou na vládním hrobě, ale ne nad svojí stupiditou. Dnes tam ten spolek stál jak tři apoštolové bez kalichů apokalypsy. Nezodpovědní hodí nakonec veškerou zodpovědnost na vládu a hospodářské ztráty z toho vyplívající samozřejmě taky. Sami překypovali jenom nekonstruktivní kritikou. A tak se to zasrané politikaření nakonec obrátí proti těm, kteří je volili i proti těm, kteří je nevolili! Cenné zkušenosti vůdce anarchistického senátu dovezené z Tchajwanu jaksi nefungují, zato ta antivládní propaganda patrně zafungovala stoprocentně. A nedemokratické centrálně řízené systémy nakonec budou mít větší šanci se z toho dostat, bude možná záležet na aktuální propagandě! Tady jí propadla v negativním smyslu i část lékařské obce a je to o těch zahlušovaných specialistech a zpolitizovaných šarlatánech. Tady nejde o řád, ale o anarchii a rozvrat. Dokonalý vir, který nakonec bude zabíjet toxinem nevraživosti a zášti?
Ztratili jsme veškerý počáteční kredit a pokud to půjde takhle dál, zavřou nám hranice zvenčí. Pokud by byl stav podobný např. v EU, skoro věřím, že přijde to scifi nanotechnologické upravení vakcíny. Pak by se o těch neposlušných pěkně vědělo....
A teď se nakonec bude plošně testovat to promoření, co bylo ze začátku tak nepřípustné. A nakonec je možné, že přijde ta nepovinně povinná vakcinace a rouška bude zastupovat tu hvězdu na kabátě? Vzhledem k charakteru lokální morálky bych to osobně očekával. A ani bych se nedivil, kdyby se v zájmu veřejného pořádku někteří nechali očkovat dvakrát, i v zájmu osobní prestiže. Přeochotných egoistických kariéristů bylo totiž vždycky dost. To ale byla jen moje alegorie na časy minulé!
Modlím se, aby měla MuDr.Peková pravdu ohledně konce epidemie aby skončila stejně jako ta před 18 roky cca za rok, jinak budeme mít všichni krásné Vánoce!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

a vzpomněla jsem si na toto
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/648476/obri-host…
nevím kolik se jich zúčastnilo, ale konkrétně Němcová a Pospíšil jsou na jedné fotce s přípitkem a úsměvem. A s Pekarovou jsem viděla fotku též. Kromě nich tu nezodpovědnost propagoval rovněž Hřib.
Takže ti tři jsou pokrytci a kdo jim na ty řeči skočí musí být, nemůžu si pomoci, blb. jen se obávám, že těch blbů bude hodně.
Hřiba bych se také ráda zeptala (především být z Prahy) zdali byl nutný průvod Pride Prag navíc s jeho příspěvkem 1 mega.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

mýte na mysli? Tu se střevní chřipkou, během které se všichni prosrali k imunitě?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

...CovSars1 střevního charakteru tak nejste imunní ani vy ani já, protože to zasáhlo "jen" 30 států kde jsme nefigurovali! Mám rád lipový čaj a vím, že mi pomůže. Ale nebudu do sebe pumpovat borovicovou silici, to mohu udělat jinak :). Jinak jste jeden z příkladů, kam se to ve společnosti posouvá. Je možné, že z té zášti se pak zeserou(vašimi slovy)všichni a to i ti po té sračce. Nevyjádřil jsem pochyby nad vámi, ale nad tím linkem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Lehátko na chodbě v nemocnici.
bratříčci budou řeholníci
co dostali ty miliardy.
Vedle měl už dva myokardy
ještě mu visí billboardy
je představitel avantgardy.
Chtěl připlatit dvě pětky za telku
chtěl vidět svoji přítelku
ale tady nic nefunguje
každý tu konverguje
k jakémusi bohovi,
ti uprostřed i ti rohoví.
Lehátka jsou v únikové cestě
proto ležím v azbestové vestě.
Škoda, že mi tělo ochořelo.
Při požáru by tu ohořelo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Na louce lidu tábor.
Kremačka dělá nábor.
Kvalifikační předpoklady:
nesmí umírat hlady
nejlépe inženýr mladý
ne zas na bradě mlíko -
ať ví, jak zaklapnout víko.
Kremačka staršího typu
nerad do toho rýpu
ale topí se bukem
lepší jsou s břišním tukem.
Plynové kremačky došly,
měly i atest prošlý.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebojme se, však on už se pan plukovník postará, aby zde byl pořádek, má na to jistě prostředky a ví proč co dělá. Má už spadeno na "chřipečkáře" a HLAVNĚ na obyčejné lidi s jinými zkušenostmi, znalostmi a jinými informacemi, což je vlastně to samé, že...
Má to jeden háček. Ten "pořádek" a jeho následky se budou týkat nás všech bez rozdílu věku, vzdělání, zdravotního stavu nebo společenského postavení. Ale mějme naději, že na nás, tedy na ty správné a věrné také zbudou nějaké ohlodané kosti od večeře, kterou pořádá na naše náklady naše vrchnost a jejich vrchnost a když ne, třeba nás bude hřát pomyšlení, jak nás pan premiér hezky pochválil v televizi. Třeba se dočkáme alespoň elixíru zdraví s mnoha zaručeně neškodnými látkami v podobě vakcíny od pana plukovníka. Možná budeme mít štěstí v neštěstí a nenakazíme se mezi těmi ošklivými a nezodpovědnými spoluobčany, kteří sice mnozí nosí roušku a mají základní hygienické návyky, ale stejně jsou to potenciální popírači a přenašeči virů. Měli bychom se zaměřit i na ně a oddělit zrno od plev.
Prý už existují i hlídky, které kontrolují, jestli se v davu nevyskytuje nepřítel a příslušně mu "domluví" a to, považte, i z blízka a s odstupem menším než 2 cm.
Tak jen do toho a vzhůru ke světlým zítřkům...

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

Pan plukovník má pouze tolik moci kolik mu ji politici povolí. A ti uz jsou posraní všichni zejména opozice, a jsou rádi že to vylíže za ně právě on. Ať to dopadne, jak to dopadne. Už prohlásili abychom na jeho pokyny slyšeli, uz si o nich ani nedovolí opozičně pochybovat. Ovšem plivat na vládu si stejně neodpustí. Hajzlové.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Získal jsem práci havrana.
Není to práce zasraná
je dokonce i tvůrčí,
nemusím tam, kam určí.
Rovnám ruce, rovnám nohy
dávám všechny do polohy
ležícího střelce,
politiky i umělce.
Nejhorší je, když je tuhý,
a to je dnes každý druhý.
Některého musím lámat.
Nechci v práci nikdy zklamat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

na Jana Žižku. Tedy jenom někteří -většina si nevzpomene a mnozí ho ani neznají, bo nebyl američan.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Stejně jako každý rok od roku 2004 (kdy nás to napadlo) se sejdeme u jeho sochy, položíme věnec, zapálíme svíčky a věnujeme mu hlasitou vzpomínku. Jen letos asi vynecháme chorál...

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Z Plzně jsme ho vyhnali.
Šel z něj strach. Právem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Je to výbornej instalatér a dokáže spravit a udělat takřka cokoli.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Převládá u mě jeden jediný pocit : nasratost z bezmoci a z manipulace mocných. Ne strach, ne pohrdání těmi kdo mají strach, ty lituji. Ne odmítání nutných prostředků obrany proti viru.
V noci jsem se probudil běhajíc ve snu s malou vnučkou od jednoho lékaře k druhému s otázkami : co s tím? Očkovat, neočkovat, nikdo nevěděl, každý radil jinak...no, a jak to ve snu bývá, já jsem se probudil.
Pak se mi maně vybavily německé koncentrační komory s jejich plynovými komorami. Ta situace lidí čekajících na smrt aniž o tom věděli, ale mnozí z nich tušili, měla své politické pozadí, touhu ovládat jiné, ovládat svět. Byli mezi těmi odsouzenými optimisté, vždyť shodit ze sebe špinavé oblečení, vykoupat se houfně ve splečných sprchách je tak zdravé! Byli nimi pesimisté, pochopili co mohou od svých trýznitelů čekat, ale marně, ten tlak byl obrovský a nepřekonatelný. Skončili tam všichni, ve jménu čeho?
Bezmoc je matkou beznaděje. Vzpomeňme na zdejší debaty o volebních preferencích, jejich výsledek, a pak porovnejte s nedělními výsledky voleb. Třeba vám to porovnání pomůže pochopit moji nasratost. Ve věci voleb stejně jako ve věci covidu.
Naštěstí mám defacto život za sebou. S naditou peněženkou a dobrou rodinou se dá dožít slušně. Respektive dalo by se, kdyby nebyli na světě parchati, šmejdi, zrádci a kolaboranti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

přechodník a blbou náladu.
To se v takovém počasí stává...

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

takovéto podzimní počasí je pro zahrádkáře a chataře ideální. Sázím, sekám, upravuji, jím, oklešťuji, kácím, hřeji se u kamen, hrabu, chodím, piju, obhlížím, plánuji...co může být lepšího? Jen, já trouba, občas přemýšlím...v tom je kámen úrazu :-) .

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

říkali mi často známí.
A já na to: "Tak to vám fakt závidím, že máte mozek na vypínač!"

PS: Ale to jsem říkal z ohleduplnosti, protože jsem dobře věděl, že žádný vypínač nemají.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

že to bude "... z ohleduplnosti, protože jsem dobře věděl, že žádný mozek nemají".

To mi samo naskočilo, jak už to tak někdy bývá. :-)
A není to samozřejmě nic proti Vašim známým. :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Senát je směšná instituce, kterou uznává jen každý pátý oprávněný volič !

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

jenže výsledky bohužel platí a dopadnou na nás všechny. Kdyby si lidi tohle před volbami do senátu vždycky uvědomili ... je to marný, marný, marný. Senát sice směšný je, ale výsledky jeho činnosti jsou pro nás často zhoubné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

byla jste rychlejší.
Nojo, veverka přece.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Když vidím tu sestavu, která tam už byla, a přihodím k tomu ty svěží nováčky, kteří se tam teď dostali, opravdu mi není do smíchu (čest výjimkám).

Není podstatné, kolik oprávněných voličů senát uznává - podstatné je, jak nám ta "směšná instituce" bude cvičit s naším životem. A obávám se, že se nebudeme stačit divit.
Ráda bych se mýlila.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

"Je to ještě demokracie ?"
Když jen 16 % voličů přijde k volbám ? To přece o něčem vypovídá.
Polistopadoví politici vymysleli instituci, kterou 84 % voličů považuje za zbytečnou. Neměla by se respektovat jejich vůle ?
Jednokomorové parlamenty nejsou výjimkou, ani v Evropě. Např. Švédsko, Finsko, Ukrajina, Srbsko, Řecko, Slovensko.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Senát je pojistka demokracie. Prý.
Hezky o tom píše Vlastimil Vondruška ve svém článku "Pojistka demokracie":

(...) Jakýsi komentátor přišel na převratnou myšlenku, že....... se nepodařilo lidem vysvětlit, jak je Senát důležitý pro náš politický život. A vzápětí dodal, že Senát je přece pojistkou demokracie, to bychom si měli uvědomit. Všimněte si, jak ochotně opakujeme omleté fráze, aniž bychom o nich přemýšleli. Rozeberme si, co to znamená být pojistkou demokracie.

Pojistka je k tomu, aby zabránila poškození zařízení, jemuž je předřazena. Pojistka demokracie má tedy zamezit, aby politické instituce jednaly nedemokraticky.

První otázka tedy je, proč bychom měli mít jiné politické instituce, pokud by mohly jednat nedemokraticky? Mimochodem, byly zvoleny demokraticky, tak co by mohlo být na nich nedemokratické? Stačilo by mít Senát, který všechno ví, hlídá a vyřeší. Jenže tady vyvstává druhá otázka. Do Senátu se často odkládají politici, kteří předtím působili v parlamentu, ve vládě či ve veřejné správě. Jak je možné, že by se tam mohli dopouštět nedemokratických rozhodnutí, ale po vstupu do Senátu se stávají neomylní a dokážou zcela jasnozřivě demokracii chránit? Takže za třetí, nikdo není neomylný a vstupem do Senátu se z obyčejného člověka nestane polobůh (tohle bohužel většina senátorů nechápe). Ergo kladívko, senátoři nejsou neomylní a Senát tedy nemůže být pojistkou. Jen všechno komplikuje.

Dalším argumentem pro nezbytnost Senátu je ustanovení, že v případě skonu prezidenta vyhlašuje do 10 dnů nové volby předseda Senátu. Takže kvůli tomu musí fungovat 81 senátorů?

Ovšem předseda Senátu toho dělá mnohem víc! Podepisuje zákony, které Senát schválí, vyslovuje souhlas se zatčením senátora, pokud spáchal trestný čin, rozhoduje o použití státních vlajek na budovách Senátu a oznamuje prezidentovi a ministrovi vnitra, pokud zanikne mandát některého ze senátorů. To všechno pro nás dělá.

A pozor! Pokud se uvolní úřad prezidenta v době, kdy je Poslanecká sněmovna rozpuštěna, přecházejí na něj pravomoci prezidenta republiky. V takovém případě se děsím toho, aby náš prezident neskonal a současný předseda Senátu se díky tomu neujal téhle země, protože prvním krokem by určitě bylo vyhlášení války Číně a druhým ... Raději nedomyslet.

Inu, náš politický systém skrývá řadu tajemství, která jsou nám, prostým lidem, nedostupná. (...)
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/vlastimil-vondruska-pojistka…

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

aniž bychom o nich přemýšleli"
Svatá pravda, bohužel. "Nejsme jako oni", "Co bylo ukradeno, musí se vrátit", atd. atd. Může mne vzít čert, kdykoli to čtu nebo slyším. A nejvíc, když to s naprosto vážnou tváří řekne známý nebo kamarád. Co to lidi mají mezi ušima?!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejdříve komentář k dnešnímu Vidlákovu textu:

1. Vidlák píše, že každý stý člověk z diagnostikovaných umře. Změna slovíčka - už ne nakažený, ale diagnostikovaný nakažený. Ano, teď už to sedí. Není ovšem jedno, jestli počítáme diagnostikované nebo všechny, kteří již byli virem infikováni. Rozdíl je minimálně jeden řád. Jak zde dnes trefně kdosi píše, například hokejisti už to měli všichni. Za druhé, není jedno, jestli oběti umřely na covid nebo s covidem. Je to další rozdíl v jednom řádu. Máme tedy krajní meze - umírá jeden ze sta až jeden z deseti tisíc. Tolik fakta. A jaká je obvyklá úmrtnost na chřipku? Jeden z tisíce.

2. Zvýšená opatrnost každého z nás je nyní na místě. Nemocní s každou chřipkou včetně covidu by se měli izolovat, aby nešířili nákazu. Jinak vážně nemocní taktéž, protože jsou jakoukoli chřipkou ohroženi na životě. Na místě jsou také přiměřená a dočasná opatření vlády. O tom není sporu s ohledem na kapacity intenzivní lůžkové péče v nemocnicích.

3. Nic mimořádného se neděje. Celková úmrtnost v Česku je v obvyklých mezích sezónních statistik.

Přesto mám strach.

Bojím se o ty, kteří přijdou o práci a jinou nenajdou, popadají jim hypotéky, nebudou mít na nájem, nedočkají se pomoci od státu. Bojím se nenapravitelných škod v mezilidských vztazích. Jde na mě strach z agresivity Vidlákova textu, dříve zde nemyslitelné. Obávám se cespolečenského konfliktu, který nezadržitelně probublává na povrch. A mám strach z nastupujích represí a omezení svobody jednotlivce, jakkoli se mohou zdát vzdálené a aktuálně nedůležité.

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

sebe a na ostatní se vyserte.
Lidí bez práce byly mraky, nezaplacených hypošek, jak by smet. A svět to přežil.
Mně stát pomohl akorát směrem k rychlejšímu ulehnutí do hrobu, jinak mě jen pumpoval a ždímal.
Nevidím důvod, proč bych měl přispívat svými daněmi komukoli jinému, kdo je tak velký hňup, že si není schopen našetřit nějakou rezervu, případně se uskromnit ve vlastní spotřebě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

O sebe strach nemám, nepřispívá to k životnímu optimismu.
Svět přežil každou genocidu, prozatím.
S pumpou a hňupem také souhlas.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

proto se mu dosud na světě tak dobře dařilo.
Nemusí to trvat věčně, ustoupí-li ze své pozice k bezbřehému individualismu.

Vlastimile, oblažil jste mou duši, vidím to stejně : "...Jde na mě strach z agresivity Vidlákova textu, dříve zde nemyslitelné. Obávám se cespolečenského konfliktu, který nezadržitelně probublává na povrch. A mám strach z nastupujích represí a omezení svobody..."

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

aby jste se Targusi nedivil co umí zdechající kobyla.
Jsme, letíc z padesátého patra, teprve ve dvacátém.
Ano, máte pravdu, největší současný problém jsou přechodníky.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

je jako vždy elegantní a klidný, já nevím, co bych mu vytknula a názor mám stejný. Trochu mne také zarazil až výhrůžný tón Vidlákova článku "Bude úžasná prča si za měsíc v diskusi přečíst dnešní popírače. Nepochybujte o tom, že si vás pak vychutnám a budu tvrdit, že i vy máte na rukou krev. A dvojnásob, pokud přijdu o někoho z rodiny.

A vy - důchodci a starší, co se nenakazíte nebo to nakažená přežijete (přežijete ve velké většině). Vy si uvědomte, kdo se vás snažil chránit a kdo už zjara zaplatil obrovskou ekonomickou cenu za vaše životy. Kdo dal život na první místo před prachama."

Jestli jarní uzavření bylo za život důchodců, kteří jsou de fakto vládnoucím na obtíž, to bych se velmi divila. A výrazy "na rukou krev" to je přece trochu silná káva za názory v diskusi. Myslím, že nikdo z nás, jak nás posměšně nazýváte "chřipečkáři" se nechoval nezodpovědně, ale myslet si o tom můžeme své. Jen mne v odkazu Wency zaujal ten symbol ve znaku COVID - je jisté, i když to budou nekonspirátoři naprosto popírat a zesměšňovat, že "vládci vzadu" symboly milují a užívají

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

jak se Gatesovi smějí našemu hlupáctví a ignoranci? Odkaz je v článku.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Za tři týdny budu já Vidlák ještě ten nejmírnější ve výrazech. Až se nemocnice zaplní a přeplní, zaplní se souběžně internet hrozbami smrtí a já se svými hodnoceními vlastně budu naprosto uměřený. Bude to jak hon na Karla Čapka.  Můj dnešní "výhružný tón" článku se naprosto ztratí mezi mnohem výhružnějšími články od celého internetového prostoru. 

Řeknu vám jednu poučnou historku zjara. To bylo víkend předtím, než vláda zavřela hospody. O tomto víkendu jsme měli Vidlálkovsý košt. Vinaři vyvalili matroš a celá vesnice se sešla v kulturáku, popíjeli, zpívali, tančili a bylo jim spolu dobře. 

My tu máme také bohatší spoluobčany a na onom koštu bylo několik lidí, kteří se právě vrátili z lyžovačky z Itálie. Ti tam machrovali, jak se nějakého koronaviru nebojí, že jsou jim nějaká opatření ukradená. A jejich okolostojící jim tleskali, líbali se navzájem, pili ze stejných skleniček. 

Pak vláda zavřela hospody a lidi se zaali bát. Naši lyžaři se z hodiny na hodinu stali terčem příšerné honby. Jak mohli být tak nezodpovědní a jít na candrbál, když se mohli nakazit? To bylo výhružek, to bylo nadávání. Milí lyžaři chodili kanálama. 

Teď už jen čekáme na ty plné nemocnice. Až se lidi budou bát o život, tak se to z hodiny na hodinu otočí.  Vlastně čekáme jen na první umřelou celebritu. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

"Vlastně čekáme jen na první umřelou celebritu."
Přesně. Škoda, že už nežije třeba Karel Gott. Toho trochu "postrčit" a nechat ho umřít na COVID, to by národ hned otočil.
Kdo by ho mohl nahradit? Někdo, koho miluje kavárna... Hřebejka? Dobrý by byl i můj známý Martin Stránský (promiňte, Martine). Prostě někoho takového pořádně nakazit a nechat zhebnout.... To by bylo PR pro roušky!
Třeba to někdo zrealizuje. Škoda, já už ne. Už mám po sezóně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

A když znáte Martina Stránského, znáte i jeho kamaráda stavitele Františka Bauera? https://www.novinky.cz/krimi/clanek/herec-stransky-vyhral-soud-na-stavi… I když Patrik Biskup je zdroj silně nedůvěřivý, soud přesto proběhl.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)