Všechno zůstane při starém

Autor

Dal jsem si trochu odstup od páteční mediální superbomby v podobě Prymulova setkání s Faltýnkem v zavřené restauraci. V této republice o tom slyšel každý, někdo to hned přičinlivě poslal i do zahraničních redakcí, byl toho plný fejsbůk, objevila se řada vtipů a pan Ponkrác díky tomu měl na Kydech článek s největším počtem komentářů v tomto roce. 

Mediálně to byl takový rozruch, že náš tatíček premiér ještě během pátečního dopoledne vyzval Prymulu k rezignaci a pokud to neudělá, prý ho odvolá sám. Odpoledne zajel za Zemanem s novým jménem ministra a pak beze slova odjel pryč. Později se vyjádřil, že Zeman se s novým ministerským kandidátem potká v úterý - tedy zítra. 

Prymula naopak prohlásil, že rezignovat nehodlá, protože de facto (a zřejmě i de jure) nic neporušil. Setkal se v zavřené restauraci se dvěma dalšími osobami a někdo čtvrtý jim k tomu uvařil kafe. Tečka. Pak přeběhl od dveří k autu bez roušky, což se sice také nesmí, ale dělají to v téhle republice všichni, dokonce i ti, kteří opatření dodržují. 

Svým způsobem jde především o tu symboliku. Zavřené restaurace, ale sůdruh ministěr tam může. Povinné roušky na hubě skoro všude, ale sůdruh ministěr na to kašle. Bez ohledu na literu nařízení a bez ohledu na nulovou epidemickou škodu, průser to je, protože to bylo patřičně rozmáznuto a odpůrci opatření dostali k dispozici silný kalibr. 

Zároveň se hned začalo řešit, zda to nebyla past, nebo zda se nedomlouvala nějaká nekalost ohledně působení amerických doktorů, nebo zda šlo zase o nějakou černotu s (neexistujícími) vakcínami a tak podobně. Je vidět, že i Babiš má svého Marka Dalíka, jen se jmenuje Faltýnek a jako vždycky když někde tečou obrovské peníze, je spousta způsobů i zájmů si z toho něco odklonit, nebo udělat jinak. Není možné ani vyloučit úplně obyčejnou past na Prymulu, protože nevíme nic o tom, s jakou vehemencí tlačil povojensku na Babiše, ohledně přísnějších opatření. 

Hamáček se vyjádřil, že pokud Prymula nepadne, že odejdou z vlády, což Babiš komentoval docela posměšně s tím, že nevěří, že by Hamáček byl tak blbej. 

Mám pocit, že jediný, kdo si v celé té superšarádě zachoval nadhled a zdravý rozum, byl Ještěr z Hradu. Jinak tomu podlehli všichni. Všichni byli konfrontováni s fotkou Prymuly tak rychle, že všichni dříve mluvili než mysleli a zřejmě toho vzápětí litovali. 

Zeman udělal vlastně jedinou možnou věc - odmitl reagovat zbrkle. Řekl Babišovi, že žádné rychlé odvolávání se konat nebude, nového kandidáta přijme až v úterý a pak se uvidí. Zřejmě Babišovi řekl i něco dalšího, co se Andrejovi moc nelíbilo, protože z Lán vystřelil jako by mu za patami hořelo. Mezitím se emoce trochu uklidnily, vyvanuly ty nejsilnější pocity, které jsou zpravidla špatnými rádci a já tedy nevím jaký dojem to dělalo na vás, ale už v sobotu jsem měl pocit, že se média ještě snaží věc hnát na křeč, ale už jim to moc nejde. Veřejnost je už zvyklá na ledacos, každý si přečetl své oblíbené blogery a redaktory a bylo to. 

Přes všechno, co řekl včera Prymula i Babiš - že rezignace bude - Zeman podle mě zítra přijme pana kandidáta a pak oznámí, že má o jeho kvalifikaci pochybnosti. Pak řekne něco o tom, že se nepřepřahá v kopci a že jsou teď důležitější věci než čtyři lidi v hospodě. A všichni budou vlastně spokojení. 

Odpůrci budou přesvědčeni o své pravdě - ale to byli i předtím a teď mají nanejvýš nový argument, který se ale rozpadne sám pod dojmem prvního konvoje s rakvemi. 

Opozice má naopak docela schízu - na jedné straně musejí být státotvorní a vyzývat dál k dodržování opatření, ale na druhé straně se potřebují opírat o ty čistokrevné odpůrce. Tento rozpor se brzy projeví. Uvidíte. 

Prymula zůstane ve funkci, byť otřesen, ale může si za to sám. A pokud se fakt ministři vymění, bude to vlastně úplně jedno, protože i kdyby tam dali Šmuclera, tak by také musel přitvrdit. Neexistuje žádný člověk, který by naopak nějaká opatření uvolnil. 

Vlastně se nezmění vůbec nic. Opozice bude stále tepat do Babiše a mít radost z každí chybičky. Babiš bude za zásadového člověka, protože měl "upřímnou snahu" věc řešit. Prymulovi spadne hřebínek, případně místo něj bude někdo jiný, kdo bdue dělat to samé a nejspíš ještě mnohem víc a vehementněji.   Zeman se nějakých štěken nezalekne a naopak u svých příznivců určitě dostane body za rozumný přístup. Národ si oddechne, protože Prymulu ve většině považuje za  vhodného covidového ministra a tak ať ž ministrem zůstane, nebo ustoupí do pozadí, nic se vlastně nezmění.  Novináři budou mít chvíli ještě o čem psát. A za týden...

... za týden začnou kolabovat nemocnice. Bude v nich skoro deset tisíc koronavirových pacientů. A i Václav Hořejší vidí vrchol až někdy v půlce listopadu. Jestli vůbec. A až zaparkuje před první nemocnicí první chladírenský kamion, bude všechno jinak. 

Celospolečnská nálada se ještě rapidně otočí a nikdo neví kdo to odnese. Nikdo netuší, jaký spouštěč nálady bude hrát roli a s jakým prohlášením se lidi ve většině ztotožní. Byl bych opatrný si myslet, že obětním beránkem bude právě Babiš. Krize vůbec mají tu vlastnost, že dneska jsi svatý a zítra sviňák. Ale funguje to i naopak. Leckdo už bude mít ve svém okolí nějaké koronavirové mrtvé a vzápětí pak bude mít mrtvé z infarktů a autonehod na které se nedostane včas péče. 

A v této vypjaté chvíli tu bude dost blbců z řad blogerů, diskutérů, novinářů i různých oblíbených kecálků, kteří pod dojmem Prymulova kiksu budou stále tvrdit, že se nic neděje není důvod strašit. Oni pak budou ideálními kadndidáty  na lidový hromosvod. A s nimi i leckdo z dnešní opozice. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ať to dopadne, jak to dopadne, bude za špatné moci vláda
když umře moc lidí ... ostatně, definujte moc .... může za to vláda
když nastanou problémy s kapacitou zdravotnictví, může za to vláda (měla dost času se připravit)
když nastanou ekonomické škody, může za to vláda, ta vyhlásila omezení

je vcelku jedno, jaká vláda. Kalousek odsral světovou ekonomickou krizi, AB odsere koronu. Nemůže vyhrát.

A jasně, že mu přiložím. Jedno z jaké strany, jak se hodí. Tak, jak jsem přikládal Kalouskovi a vládám minulým.

Průměrný počet slepic: 2.5 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejvyšší šéf má vždy jít příkladem a důsledně dodržovat opatření, která sám nakázal.
Prymula měl mít roušku na hubě a nejít do restaurace.
Miloš Zeman se má vyjadřovat kultivovaně, i kdyby doslovně překládal z angličtiny Pussy Riot. Vůbec se neměl do překladu pouštět.
Andrej Babiš je především nejvyšším šéfem svých voličů. Nemá na ně kašlat, aby se zalíbil opozici, protože její voliči jej stejně volit nikdy nebudou.
ČSSD se měla vykašlat na programové kopírování německé a francouzské sociální demokracie i s jejich protěžováním menšin na úkor majoritní populace, protože v majoritní populaci jsou jejich budoucí hlasy do voleb. A jít svým voličům příkladem s odpovědným hospodařením a ne kličkováním před dluhem.
Poslanci, když rozhodují o platech ostatních a jaký růst platů jim dovolí, by si měli odhlasovat maximálně stejný růst platů, i když státní kasu těch několik stovek poslanců zatím zruinovat nedokázalo.

Politika je o symbolech a nejvyšší šéf boje by se měl těmi symboly sám vždy řídit. Prymula selhal hloupě a zbytečně. Nebo schválně?

Průměrný počet slepic: 3.8 (52 hlasů)

... co píšete. Prezident by se zcela určitě měl vyjadřovat kultivovaně, o tom žádná, ale mně osobně - a myslím, že nebudu sám - vadí ten totálně dvojí metr. Kdyby se spočítaly veřejně vyřčené vulgarity tehdejšího protikandidáta, tak se možná člověk ani nedopočítá. Ale u něj se to jaksi nepočítá, protože on to vyjadřuje podle kavárny s takovou panskou noblesou, že. Stejně tak vtipné mi pak přijde, že vedeme čelní příčky v konzumaci alkoholu, extrémně sprostě mluví všichni bez rozdílu věku, vzdělání, dokonce i pohlaví, a vulgarity v médiích už ani nikdo necenzuruje, ale budeme se morálně pohoršovat nad prezidentem? Nebo aktuálně Prymulou, konkrétně skoro všichni, i když skoro nikdo nemá čisté svědomí, protože nedodržuje nějaká pravidla nebo zákony? (U řady lidí by stačilo projet jen počítač nebo mobil kvůli nelegální hudbě, filmům a seriálům, případně dát do auta sledovací zařízení a botě by stačilo jen měřit dodržování rychlosti. Nedejbože naběhnout náhodně do nějaké základky a začít u ratolestí měřit přítomnost drog nebo zbytkový alkohol.) Já rozhodně Prymulovi nechci dělat advokáta, ale opravdu u nás bude bulvár nejhoršího zrna typu Blesk nebo Aha! určovat složení vlády? Tedy de facto samé kopie Pavky Novotného?

Průměrný počet slepic: 4.9 (75 hlasů)

Řečeno slovy Báry Štěpánové:Miloš Zeman je hulvát..Od Karla zni hovno noblesně a něžně..

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

On je Karel S. zřejmě nejen noblesní, ale i statečný, když ve svém pokročilém věku přebíral teď na Globsecu Česko-slovenskou transatlantickou cenu za svobodu s rouškou proklatě nízko (viz foto v odkazu)☺️
https://www.aktuality.sk/clanok/828724/cesko-slovensku-transatlanticku-…

P. S. Ve čtvrtek byla schůzka V4, v pátek Polsko a Maďarsko přitvrdilo v protivirových opatřenich, v sobotu se polská policie předvedla tak jak u nás a na Slovensku. Očekávám, že v Polsku a v Maďarsku začnou počty vir-pozitivních rapidně narůstat.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

I ta fotka v odkazu je celkem vypovídající!
Je to pravda nebo není, co myslíte....

Kdo bude ty kolabující nemocnice pak řídit, když se tady "riskuje" hromadná nákaza šéfů špitálů, ministra a servisu okolo včetně?

Brali to ale hoši celkem humorně na tu tragédii, co se na nás dolní navalila, že?!
Prostě se asi samou starostí o nemocný a umírající plebs zbláznili....

Ale už zase mlčím.....

https://pravyprostor.cz/cirkus-prymula/

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

V knížce Únos profesora Horsta v závěru argumentuje jeden proti jinému bakteriologovi. Jxsou to útoční´é látky - proti obyvatelstvu, ale zatím jste nevyřešili základní problém - obranné látky-- máte tedy meč ale nikoliv štít, takže když to rouhodíte- zničíte i vlastní.
Akorát - mne napadá - co když ten štít už mají ... pro vyvolené? hmm...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Zdravím vás, Majko,

vypadá to, že letošní 13. říjen byl pro R. Prymulu nešťastným podobně jako ten pro templáře před 313 lety☺️
Ve čtvrtek ve sněmovně ministr zdravotnictví také řekl (vedle toho, že je úplně jedno, jak se vir objevil, ale kdyby ho stvořil člověk, že by musel být génius a důležitá je jen vakcína, vakcína, vakcína, první várka v prosimci), že vyčlenili 50 milionů na ovlivňování obyvatelstva. Babišův poradce přes politický marketing M. Hanč se vyjádřil, že ve spolupráci s Jakubem Jandů a Kalenským mají připravenou velkou kampaň proti dezinformacím, tak už možná za chvíli budou mít “ti naši starostliví” klid na práci.
Vzpomněla jsem si na vás při čtení o 300+28 amerických zdravotnících, jak jsme v březnu “věštily”, že nás zachrání NATO a nějaká americká sexy vědkyně. Před sto lety začal v Evropě ovlivňovat Rockefeller veřejné zdravotnictví jako první právě u nás (mimo pařížské centrum), tak to teď bude takové symbolické, až se staneme prvními příjemci vakcíny v Evropě. První v rouškách, první v očkování, svět nám bude držet palce...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Pardon, před 713 lety

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Nikdo Prymulu nenutil vydávat vyhlášku, kterou vzápětí sám poruší. I když podle něj ještě nevstoupila v platnost. Nebo mohl říct, že se omlouvá, že udělal chybu a ne trapně kličkovat. Taky jej nikdo nenutil se s Faltýnkem scházet v restauraci. Mohli se setkat někde v budově ministerstva zdravotnictví. myslím, že kanceláří i zasedacích místností je tam dost. Ale scházet se v restauraci, když všechny zavřeli? Chucpe!

Průměrný počet slepic: 2.7 (41 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kterou prosím porušil? Podle fotky byl 2 metry od nejbližšího člověka a pak si ju nasadil, takže prosím, nepiš bludy co napsala opozice nebo spíše ten kdo to prodal, aby se zbavil prymuli ;)

Takže chucpe ano,a le od tebe Gerde ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (39 hlasů)

Nechci se zastávat Gerda, jistě to dovede lépe sám, leč sám Prymula připustil, že se mihl kolem jednoho člověka jenž byl o dost blíž než jsou ony dva metry. A taky připustil, že nasedal do auta bez roušky.
Stejně je to jen takový kolorit jak obhájit neobhájitelné. Najednou se pan ministr cítil rovnější mezi rovnými a okolnosti, ať vynucené nebo náhodné, ho onoho rovnějšího postavení zbavily.

Nad tou rouškovou a odstupovou šaškárnou by se dalo mávnout rukou. Nad čím se mávnout rukou ale nedá, je proč se ministr schází v noci potajnu s Faltýnkem. Jaká lumpárna se měla upéci?

Průměrný počet slepic: 3 (28 hlasů)

Kde jste zjistil, že ta schůzka byla tajná? Ostatní schůzky Prymuly a Faltýnka vás netrápí? Skoro o žádné předem veřejně nevytrubují, že je budou mít. To "tajná" je jen podvědomá mediální manipulace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

v jejich kancelářích a autech??
(Bylo, pravda, naivní si myslet, že Prymulu 24 hodin nesledují přinejmenším dvě tajné služby na každém jeho kroku. Jde o nebezpečí, že by mohly uniknout těžké miliardy )

Upřímně - nevím.
Jediné, o čem jsem přesvědčen, že český politik, který by se NYNÍ pokusil v této situaci hrát DŮSLEDNĚ s otevřenými kartami, nepřežil by v této celoevropské politické žumpě ani čtyřiadvacet hodin.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

"Elita" bude muset hledat nové útočiště, Rio je nenávratně ztraceno.

Prymula dostal čas na zahlazení stop. Od prezidenta Zemana. Bohužel, chybí nám gebír na funkci prezidenta v druhém období. Zeman již nehájí zájem České republiky a jejích občanů.

Bezmocný Babiš je v pozici jako každý z nás. Musí jít s proudem. Motivací je strach o vlastní babičku a dozor všech okolo. Následovat bude zákaz vycházení včetně zákazu pracovat, pokud nesplníte příkaz povinného testování a povinné vakcíny. Dobrovolnost volby po slovenském vzoru. Následovat bude nepodmíněný příjem a sociální kredit. Po vzoru čínském. Vítejte v digitální totalitě.

Dočasnou výjimku má občanské hnutí pro destrukci Běloruska. Tam jsou stotisícové demonstrace povoleny a podporovány. COVID-19 je z Běloruska dočasně odkloněn.

Průměrný počet slepic: 3.8 (32 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

“A k tomu Velký reset” (Davis) Klaus Swab - “zelená průmyslová revoluce” B. Johnsn - v září spuštěna roční petice Iniciativy evropských občanů za nepodmíněný základní příjem - v říjnu projev šéfky MMF K. Georgieové “musíme oprášit brettonwoodský moment; do roku 2050 nulové emise”
Prostě všechno komplet, jak říkával jeden můj známý.

https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/10/15/sp101520-a-new-bretton-…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nechápu, mám fotku, která "dokazuje", že porušil něco, když se na ni podívám, tak dokazuje opak.

Takže obhajuje Prymula prosím co? To, že podle fotky co má něco dokázat a přitom dokazuje opak, má nějak znovu jinak on dokazovat, že něco neporušil, protože TY a ostatní říkáte "porušil a obhajuje neobhájitelné"?

Věšče, prosím, když dáš fotku, že porušil něco, tak řeknu "obhajuje neobhájitelné", ale jestli mi chceš tvrdit, že fotka co dokazuje, že nic neporušil a přesto musí dokazovat, že musí dát další důkaz i když normální by mělo být, že TY tvrdíš, že porušil, tak ty dokazuješ?

Zeptám se jinak, já tvrdím, že jsi včera bez roušky chodil blíže jak 2 metry a pokud budeš tvrdit, že ne, tak říkám obhajuješ neobhájitelné, co si o mě budeš myslet? Že bez důkazů o tobě něco tvrdím a požaduju po tobě jako blbec, že ty musíš dokázat, že já o tobě nelžu, že jsem lhář/šmejd/podvodník/apod.?

To, že je někdo ministr neznamená, že musí TOBĚ DOKAZOVAT opak, maximálně, když se to prokáže=nestačí myslím=hovno vím, že by měl odstoupit hned sám a nečekat na odvolání, ale opakuju, TO NEZNBAMENÁ, ŽE MU TO NEMUSÍŠ DOKÁZAT, ŽE STAČÍ, ŽE TY TO ŘÍKÁŠ ;)

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Stačí se naučit číst a je po dokazování. Je to taková stará manipulativní technika. Něco si vymyslet co nebylo řečeno/napsáno a pak se do nekonečna dožadovat o tom důkazů.

Píši "leč sám Prymula připustil, že ", tudíž pokud vám to nestačí, pak je mi líto, ale zpochybnit slova ministra, to by byla opovážlivost.

Pro méně chápavého autora. Fotka nebude a sám porušuji, neb mám své zákonitosti jež jsou se státní oficiální verzi neslučitelné.

Probůh chlape zkuste alespoň trošku myslet.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Velmi marná snaha :D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Co číst? Rozbor novinářů? To co jsi napsal ty? Co napsal Gerd?
Nebo dokonce co řeklo schůzce Moravec a dnes se ukázalo, že je to lež :D

Hele, vidím fotografie a co na nich je, co si někdo domyslel víc než na nich je=myslím=hovno vím ;) Takže pokud nemáš fotografie co by dokázali, co tvrdíš, tak pouze teoretizuješ ;) Takže máš fotky nebo pouze tvrzení ala Moravec?

P.S. Myslet je super, ale dost často myšlení=teoretizování=super k pivu, ale jodsoudit na zzákladě myšlení místo důkazů není můj styl, tvůj třeba jo, ale to je asi rozdíl mezi náma ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

A to "připustil" je jako u Moravce, že řekl "neviděl jsem šéfa VZP, ale to neznamená, že tam nebyl někde v jiné místonosti", takže připustil, že tam mohl být :D A pak se ukáže, že Moravec lhal, protože uvěřil fakenews a najednou "připustil, že tam mohl být šéf VZP" se stane "neviděl ho" :D

Věšče, připustil=pouze teoretizoval jako ty, protože si nemusel všimnout, že někdo mu přešel za zády a nechtěl říci na sto pro, že se to nemohlo stát, tak mluvil jako právník, že možná ano, protože ví narozdíl od tebe, že je člověk a že nemusí vědět vše a že se něco kolem něj událo a nemusel si všimnout ;)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Gerde, někdo další popsal dobře co Prymula a jeho "přešlap" ;) Jinak řečeno, většina tohotao národa má držet hubu a šoupat nohama ;)

https://www.expres.cz/zpravy/roman-prymula-daniel-vavra-rousky.A201026_…

Zatím bez slepic

ač roušku ano, přece se mi párkrát stalo, že jsem vyrazila bez ní a až na zastávce všimla, že nee a mazala zpět domů pro ni. Pak jsem to vyřešila a tak že sáček a náhradní do tašky, abych ldyby... nelétala sem a tam....

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Assi,
když chce Prymula po ostatních dodržování vyhlášky, má ji sám okázale dodržovat od chvíle, kdy ji veřejně sdělil. To je taková symbolika. A ne vykládat, že nic neporušil, protože platí až od dalšího dne. Prymula jako ministr něco chce a má jít příkladem, že jde o důležitou věc. Nešel, tak to asi s dodržováním vyhlášky není tak vážné. Ze strany Prymuly jde o nebetyčnou drzost a zastávat se jej nebudu. Od chvíle, kdy opatření vyhlásil, už je měl sám dodržovat a ne ukazovat, že to s nimi není tak vážné.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste vážně nepoučitelní :D
To je k předmětu Vašeho příspěvku, k jeho faktičnosti mohu jen tleskat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

u Gerdů budou dělat novou biofasádu, tak Gerd trenuje házení hrachu na zeď :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Symbolika? Jako, že někdo dá foto, ktará ukazuje "neporušil", ale popsáním ala "fantasy" se stoho stává "porušení a symbol" :D

Nemá vykládat "neporušil"? Takže když někoho nezavraždím, ale blesk mě vyfotí vedle auta, ve kterém je mrtvola, tak musím přestat tvrdit "nevraždil jsem", protože přeci na fotce sice nejsu když to dělám=vraždím, ale stojím vedle auta a někdo dole napsal "vraždil", takže musím přestat zapírat :D

Takže z porušení jsem se dostali na "okázale dodržovat".

Můžeš vysvětlit co je termín "okázale dodržovat"? Mě celý život učili "dodržovat", takže jsem se nikdy neseznámil s tvojím termínem ;) Něco co se tomu blíží zmého pohledu !okázale dodržovat je Švějk a jaksi nemám pocit, že toto je cesta pro kohokoliv, natož pro ministra.

Gerde, dost často mám rád co píšeš, ale zde s tvojí logikou nevím co napsat, nechtěl bych, aby policajt jako ty mě vyšetřoval, natož soudce s podobnou logikou soudil ;)

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) Že je v místnosti odposlech
2) Že před budovou bude kempovat dav presstitutů
3) Že cokoli pronesené na půdě ministerstva se okamžitě dostane k roztodivným uším a bude patřičně zneužito.

Vzhledem k tomu, v jaké žumpě žijeme, se divím, že jakákoli vládní či ministerská jednání neprobíhají v nějakém "řopíku", a to po důkladné prohlídce všech tělesných otvorů účastníků a bez oděvu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

"1) Že je v místnosti odposlech"

Jistě jste z politických úst mnohokrát slyšel. Kdo nic špatného nedělá, nemusí mít obavy.

Pokud se obáváte místních odposlechů, předpokládáte a potvrzujete, že šlo o nějakou levárnu, jež měla být skryta.

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

Ten Goebbelsův citát: "Kdo nic špatného nedělá, nemusí mít obavy" a hlavně z politických úst(!) se vám pro zabránění "levárnám" opravdu moc povedl ;P

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Každá informace je zboží, dá se zpeněžit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Výborně tdx, mluvíte mi z duše!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

veledůležité téma taková konspirační drobnost na téma m.a.s.h.:
https://kreativniprevrat.eu/zazdmipolninemocnice
větvička mimochodem neztrácí humor a spekuluje, jestli to nejsou ti stejní kluci jako z vúhánu.
a mě napadá, že na jaře rusové k taliánům přijeli a odjeli, no a těmhle se tu třeba zalíbí na dýl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

In reply to by Vladino (neověřeno)

Trvalý odkaz

popisuje smutnou pravdu, ale národ už ho neposlouchá, protože teď má svého nového covidového boha.
https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759661

Tak dlouho se hledala cesta, jak dostat do České republiky US army, až se našla. Všemocný COVID.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

a nechal se slyšet, že by jako ten Prymula měl pro vládu dál pracovat.
Ovšem BEZ VÝKONNÉ pravomoci. Pěkně někde v koutku, nikým neviděn a výhledově obětován za případné neúspěchy.
Doufám, že není tak blbej, aby jim na tenhle špek skočil.

Mám pocit, že Prymula se ukázal jako příliš schopný člověk, který získal přílišnou autoritu příliš rychle.
Čímž se pro losery stal nebezpečným a bylo potřeba jej odstranit.
Hamáček ho nemůže ani cítit a Petříček to samé - odstavil je oba na vedlejší kolej a ani mu to nedalo žádnou práci
Možná se jeho autority zalekl i Babiš, zvyklý na to, že autoritou je on a pak dloooouho nic.
Takže si na ministerskou sesli posadí jakéhosi náměstka ze špitálu a budou očekávat, že bude poddajný jak plyšová deka.

Ale dělá mi starosti jiná věc.
Ty Babišovy divné zmínky o jakémsi "mezinárodním týmu" bez bližšího určení a o vakcině, kterou bude mít ČR "k dispozici" počátkem prosince.
Přičemž jediným, kdo má FUNKČNÍ vakciny, jsou momentálně pouze Rusko a Čína. Jenže odtamtud na 100% vakciny nepřifrčí.
Takže se obávám, že si na nás budou testovat své žblabuňky Moderna, Pfizer a AstraZeneca. Jejich vakciny jsou na počátku 3. fáze testování a za měsíc nejsou firmy schopny nasbírat dostatek průkazných dat pro schválení ke komerční distribuci.
Ergo - bude se jednat o distribuci nouzovou, v rámci studie (stejně jako remdesivir). A vakcina bude podávána v těžce epidemií zkoušené chudé ČR, které přece musíme pomoci. Eventuální vedlejší účinky vedoucí k invaliditě a úmrtím nebudou žalovatelné, jako by tomu bylo v případě schválené vakciny. A to se vyplatí.
ČR je navíc dostatečně civilizovaná a bezpečná, takže "mezinárodnímu týmu" zde nic nehrozí. Morčata navíc nemají kam zdrhnout, bo momentálně jsou skoro zašpérované hranice všech okolních států.
Vůbec se mi to s tou "vakcinou počátkem prosince" nelíbí. Ani trochu.

Možná bude Prymula nakonec rád, že u toho nemusí být...

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)

... mně napadl hned, jak jsem slyšel v přímém přenosu to Babišovo přeřeknutí (?).

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Vzhledem k tomu, co nás čeká, tak budou lidi prosit, aby je někdo naočkoval experimentální vakcínou. Vůbec nepochybuju o tom, že vše bude dobrovolné a každý ještě podepíše papír, že byl poučen o případných vedlejších účincích. Oni těch pokusných králíčků nepotřebují zase tak moc a padesát tisíc lidí nebude v tomhle státě žádné číslo. Zdá se, že si amíci dovedou docela přesně představit, jak to tu bude vypadat. Dovedou si to představit mnohem lépe než naše novinářské štěkny a chřipečkáři. 

Je to paradoxní. Boj proti opatřením a totalitě bude přesným opakem - právě díky tomu tu bude dostatek pokusných králíků, kteří se budou třást na to, aby to na nich otestovali, A kdo ví, co dalšího se ještě bude moci testovat - nová antivirotika, nové postupy... když s člověk bude dusit,  podepíše cokoliv. Až se bude dusti mamince nějaké dítě, manželovi mladá žena, ženě statný muž, tak udělají cokoliv a budou souhlasit s čímkoliv, jen aby měli naději. 

Koneckonců... jak si kdo ustele, tak si lehne. Můžeme si za to sami. Místo aby lidi seděli doma jako zjara, courají se po náplavkách a skotačí na demonstracích. Papalášský kiks soudruha ministra považují za dobrý důvod také nic nedodržovat. Tož přijde plán B -  Astra Zeneca. Zcela dobrovolně se všemi podpisy. Globální elity v tomto neriskují.  

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Bude to znít jako černý vtip, ale všimla jsem si kdysi tohoto článku: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/martin-cerveny-spravce-hrbitovu-rozho…
takže Praha má své kapacity pro masové hroby - jak to bylo prozíravé už v roce 2016

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

AstraZeneca včera zveřejnila prohlášení, že BY MOHLA mít POUŽITELNOU (tedy NIKOLI schválenou)
verzi vakciny KOLEM VÁNOC. Dřív NE.
Ostatní farmafirmy mlčí zcela.

V ostatním s Vámi souzním.
Půjde o brutální ZNEUŽITÍ špatné situace v ČR, kterou "jsme" si však zavinili sami svou neukázněností. A těm, kdo tuto situaci zneužijí, bude zcela u zadele, kolik lidí na testovací várku zemře nebo se stane doživotními invalidy. Budou "argumentovat" tím, že by beztak zemřeli nebo se stali invalidy, kdyby prodělali infekci.
Indická "morčata" jsou daleko a méně civilizovaná. My jsme blíž, skoro stejně levní a přitom civilizovaní a bezpeční, momentálně vystrašení a ochotní podstoupit skoro cokoli. Ideální kombinace.

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

jak vy se bojíte té americké vakcíny, páč na vás budou dělat experimenty, ale klíďo byste si nechali nabodat tu ruskou, neozkoušenou.
Ale já vás chápu, a víte co? Zazpíváme si:
Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь....

Průměrný počet slepic: 2.1 (29 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

navrhuju řešení:
vyhlásíme soutěž o to, kdo má lepší vakcínu - USÁCI nebo RUSÁCI?
Každý se svobodně rozhodne, od koho se nechá očkovat a tak se z pokusných králíků stanou i rozhodčí, což v každém případě zlepší naše postavení.
Obě strany se začnou snažit, třeba zmizí i papíry k podpisu o tom, že králílům neva, že umřou, každá strana bude mít špiony v týmu protivníka, aby nedošlo k ilegálnímu zahrabávání mrtvol za účelem vylepšení skore, ...
Kapitalismus přece miluje konkurenci a soutěž ... NEBO NE? Já myslím, že až tak ne, tak je třeba hypergiganty k tomu donutit.
Někdo se raději mýlí s USA, někdo zase s RF. Chceme svobodu a právo se rozhodnout? A nechceme se za nikoho zbaběle skrývat. Požadujme svobodu rozhodnutí, musíme nést následky. A nakonec to může někdo naprosto objektivně vyhodnotit, protože soutěžící si objektivitu, sakra, pohlídají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavá slovní hříčka. Jsou Usáci Rusáci bez R nebo naopak Rusáci jsou Usáci s R?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

prostě si jen prohodí role. Kojzarové všech zemí se spojí jako obvykle, opráší staré zapomenuté fráze a nanejvýš změní znaménka. A v některých případech to ani nebude potřeba.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Kdo se bojí Rusa, nebojí se USA? :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Dobvý den, pvapove hvězd a pvuhů...
---
Jak jsem měl Vyčítala celou dobu vád, tímhle vývobkem u mě definitivně skončil. Ani mě nenapadne, abych něktevý jeho písně hvál na kytavu, kuvva.
Omluva za OT, ale když jsem si jsem si na ten pfípad vzpomněl, muselo to ven. Sovy jako.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Ale nezapomněl, jenže proč bych to jemu Vyčítal :) Měl nějakou vizi, které věřil a proto ho nebudu zatracovat, stejně jako nezatracuji herecké umění Jiřiny Švorcové. A hrát ho budu dál, neboť ty tři akordy jsou přesně to, co zvládnu :D
Tady mi šlo spíše o zvukomalebnost...

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

byl proamerický už za komančů. Stál si za svým. Taky za to dostával občas po koulích.
Pak po revoluci, když někoho chytrého napadlo, že oslavy osvobození v Plzni, čehož se zůčastnil jako jeden z organizátorů, bude moderovat ta mrdka, Pepa Laufer, který nazpíval píseň na oslavu agenta, který navnadil petardu do Svobodné Evropy, tak ho svinským krokem vyhnal.
A hvězdy a pruhy ještě šly, ale dost lidí nasral tím "vadavem".
Ale já ho měl rád. Ono je vždy fajn, když je někdo čitelnej. To on byl. A jeho kreslené vtipy jsem měl rád. A dokonce jsem od něj převzal jedno slovo - "kedsky".
Honza byl fajn.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

tím, že jste s ním skončil, jste možná udělal chybu.
Dám příklad ze života. Zde, na Kydech, se vyskytuje jeden chlapík s nickem Občan. Dost mě svými názory sere a s většinou nesouhlasím, ale tak nějak cítím, že k němu necítím zášť. Dovedu si představit, že si spolu sedneme do knajpy, dáme pár pivek a pokecáme.
Ale na tomto kolbišti si dáme do těla. Tvrdě, ale férově. Stejně, jako ve sportu, který jsem kdysi dělal. Vím, že mě nekopne pod pás a od krku výš, a já jeho taky ne, ale může očekávat, že když si nedá pozor, dostane takovou pumelici, že odletí z toho čtverce. Ale pak mu podám ruku a pomohu mu se zvednout (toto se mi skutečně kdysi stalo).
Odvrhnout někoho pouze pro jeho jeden odlišný názor, tím se dost ochuzujete.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

silně pvoamevický, ale pak mě to pfešlo. Stal se ze mě čínský agent se slabostí pro Rusko. Oss!
;-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)