Už to vykukuje

Autor

Předpokládám, že šlágrem dne bude další vývoj prezidentské situace u soudruhů američanů, na což padne celá řada komentářů. Vsadím se, že prohravší kandidát těsné výsledky neuzná a začne druhé a mnohem zajímavější dějství .Těžko ale odhadovat něco, co nemá tak úplně precedens, takže mi dovolte dál facinovaně zírat, co všechno je v dnešní době možné. Tolik k USA. 

Dnešním tématem chci dát poslední šanci chřipečkářům na našich stránkách, aby sami rádi uznali, že se mýlili a zařadili se po bok normálně myslících lidí. Samozřejmě znám z historie celou řadu případů, kdy ani očividná katastrofa neodvrátila zaťaté hlupáky od jejich bludů, takže budou mít alespoň čas zase o krok ustoupit a vymyslet si jiný důvod, proč Covid neexistuje, proč jsou opatření přehnaná, fašistická, proč nás vedou do nesvobody a tak podobně. 

Jistý náš čtenář nám poskytnul odkaz na český statistický úřad  - do jeho kolonek celkových úmrtí den po dni, rok po roce. Master si o ta data požádal, pravidelně je stahuje a udělal z nich velmi zajímavý graf.

https://koronacek.vidlakovykydy.cz/…/cz

Graf je úplně dole... a o něm se dnes budeme  bavit. 

Nejprve pár suchých informací. Český statistický úřad aktualizuje informace o celkovém počtu úmrtí každý týden v úterý. V Masterove grafu se objeví ve středu ráno. Data jsou poměrně opožděná - v současné chvíli statistika končí dvacátého září. Příští středu se přehoupne na začátek října. 

Masterův graf si můžete prohlédnout z několika zobrazení. Máte tam jednotlivé roky počínaje rokem 2011 až doteď. Graf si můžete rozkliknout rok po roce, nebo křivkami přes sebe. Ale nejzajímavější je třetí zobrazení, které vám nabízí průměrnou hodnotu denních úmrtí od roku 2011. Zároveň tam vidíte mezní hodnoty, kdy byly úmrtí v daném dni nejvyšší a nejnižší.

A pak tam máte křivečku roku 2020...

Už teď - dvacátého září se křivka úmrtí dostala nad mezní hodnoty a od průměru se vzdálila fakt hodně. A to jsme v době, kdy umíralo 10 - 30 lidí na covid (nebo s covidem - to je úplně jedno) denně. Všechno podstatné se totiž stalo až v říjnu. A až teď umírají běžně přes dvě stovky lidí s covidem nebo na covid denně. Ale už v druhé půlce září je zřetelně vidět, jak nám křivka úmrtí začíná vykukovat. 

Milí chřipečkáři. Máte poslední šanci důstojně uznat, že jste se mýlili. Máte poslední šanci si nasypat popel na hlavu a uznat, že opatření byla nezbytná a vůbec, ani v nejmenším nejsou přehnaná. Máte poslední šanci uznat, že covid je o dost nebezpečnější než chřipka a že jsme s Masterem nijak nepřeháněli, naopak jsme byli ještě přehnaně optimističtí. My ostatní uznáme vaše pomýlení, poklepeme vám na rameno a zapomeneme na to, že jste byli blbí čí navedení. 

Odteď začne ta křivka letošních úmrtí rapidně růst. Hodně rapidně. Tak moc, že to bude kurva zřetelně vidět a zkreslovat měřítko. 

 A až to bude vidět ještě zřetelněji, Master pustí další pěkný grafík. Porovná covidní úmrtí, které hlásily nemocnice  (o kterých jste se hádali, že nejsou na covid, ale s covidem a přesvědčovali jste nás, že to je rozdíl) s úmrtími nad průměr i nad mezní hodnoty. Jsem si celkem jistý, že se ukáže solidní korelace těchto údajů. Zřejmě se ukáže, že vládní údaje jsou ještě optimistické. Ukáže se nade vší pochybnost, že dneska opravdu umírá NA COVID zhruba 200 lidí denně. Ukáže se, že umírá fakt hodně lidí nad denní průměr i nad denní mezní hodnoty. Ukáží se ti mrtví, kterým jsme se zjara vyhnuli včasnými opatřeními a jejich poctivým a všeobecným dodržováním nad rámec vládních nařízení.  

Ukáže se v tvrdých datech nebetyčná, olbřímí a nekonečná blbost těch, kteří epidemii bagatelizovali a bagatelizují. Ukáže se, že nám vládní statistiky nelhaly a nelžou.  Ukáže se, že bylo nutné jednat a ukáže se, že opatření měla přijít dřív. A stejně tak se ukáže, že se covidu hned tak nezbavíme a že by bylo vhodné chřipečkářům poskytnout svěrací kazajku a polstrovanou místnost. Nikoliv prostor v médiích. 

Ukáže se, že většina mediálně známých chřipečkářů měla své osobní sobecké důvody, proč koroňáka bagatelizovali. Prachy, prachy, prachy. Větvička má hospodu, Śmucler zubní kliniky závislé na zahraniční klientele. A také se ukáže, že vy ostatní jste to bagatelizovali z podstatně přízemnějších důvodů - z blbosti. 

Já mám své covid bagatelizující čtenáře celkem rád. Tož jim chci dát šanci opustit jednu zcestou blbost celkem včas. Je to jejich poslední možnost před tím, než budou usvědčeni tvrdými daty. Upozorňuju je, že pokud se ukáže jejich "chybný úsudek" u covidu, je dost pravděpodobné, že jejich úsudku se nebude věřit i v jiných případech. Jde o předběžnou opatrnost. Když se člověk ukáže jako blbec jednou, je lepší s tím počítat i příště. 

Ale stejně tak platí Einsteinova poučka, že každý dělá chyby. Ale jen blbec na nich trvá. Buďte jako Einstein. Netrvejte na chybě. Zůstane vám to. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (81 hlas)

Komentáře

soudí soudí někdo, kdo je prokazatelně 3.14ča jak zvon. Já budu roušku používat tak dlouho, jak dlouho sám uznám za vhodné. Ostatní ať si třeba vyxerou oko a dají si místo něj malinu.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

chudinko ovečko. oni tě tu trápí ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle posledního vývoje se zdá, že Trump ztratil jak Wisconsin, tak Michigan. Nevyhraje Nevadu ani Arizonu. Brzy také přijde o Georgii a Pennsylvanii. Většina těchto proher bude o prsa wuchanské ženy. Zdá se, že Trump těsně uhájí jen Severní Karolínu a bez problémů vyhraje Aljašku. Z toho vyplývá konečný výsledek 306:232 pro Bidena.

Pokud došlo k nějakým volebním podvodům, předpokládám, že budou natolik dobře skryté, že nebudou odhaleny. Zvrat s pomocí soudů nebude při takto výrazném výsledku možný, musel by se Trumpovi podařit v několika státech.

Stále jsem nepochopil, co se stalo ve Wisconsinu okolo čtvrté ráno volební noci:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/1934713#comment-1934713

Musím tedy korigovat moje včerejší propočty a konstatuji, že k obratu došlo díky korespondenčním hlasům z velkých měst, které drtivě posbíral Biden v poměru okolo 70:30 nebo větším, přestože v příslušných státech do té doby vedl Trump.

Na letošní volby v USA měly klíčový vliv tři faktory:
- masivní nasazení korespondenčních hlasů díky strachu z nákazy
- oslabení Trumpa covidem
- drtivá mediální převaha demokratů
Zdá se mi jisté, že nebýt pandemie covid, Biden by volby nemohl vyhrát.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Zaprvé - jestlisi Vidlák myslí že po dobrém přesvědčí všechny tak je superidealista. Ale jeho postřehy tentokrát sedí jako zadeček do nočníčku.
Zadruhé - tady je zajímavá analyza jednoho průzkumu v Deutschlandu - to by mohlo i zajímat mastera. Potvrztuje to i co hlásám od začátku - odstupy, náhubky a nebýt šmudla, kdo tomu rozumí je OK a kdo ne toho je třeba kopat do zadku. Hlavně s frňákem ven v tlačenici.

Začíná to :
Německý covi-zázrak a jeho vysvětlení

https://radimvalencik.pise.cz/8571-covi-kavicka-5-11-cr-15729-usa-10838…

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

jenom se podívejte na ta videa, mně se líbí, jak NY policie tvoří "kolové hradby, asi se přiučili u husitů /tam ovšem byly vozové/. A to je stav, kdy vlastně jejich kandidát vyhrává- Biden - bude tam asi ještě rušno.
https://it.sputniknews.com/mondo/202011059742224-video-proteste-post-el…

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

mi chybí řev tuzemskejch "ochránců demokracie"

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

že Vás obraz o světě za zdí vidlákovy bublinky nemá nic společného s realitou. Reálný svět holt odmítá poskytnout to, co očekává Vaše fantasie :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

se vrátilo slovo "bublinka". Možná že už ani není velkými tiskacími ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

grafy a statistiky".
Dnes jsem vylezl před barák a šel zkontrolovat svou čoklyni. Přitom jsem zahlédl u nedalekého domu shluk lidí. Jak jinak, než u vývěsek pohřebních služeb (máme tady v Gorolistánu rovnou dvě, jedna pro Čechy, druhá pro Poláky, abychom se tu jedině správně obohacovali).
Zašel jsem se tam taky podívat, protože mi už z dálky nějak neštymovaly barvy.
Když je hodně zle a probíhají silné změny počasí na jaře a na podzim, obvykle se na vývěskách nachází okolo pěti, šesti partecetlí (partecetla je po gorolsku úmrtní oznámení, zkráceně parte).
Dnes Češi vyhrávají nad Poláky 10 : 2
Pochopitelně jen samí "staří a blbí člověci", kteří ujídají chlebíčka,
Jak jinak.
Nikdo z krásných, mladých a chytrých tam nevisí.
Dokonce ani já.
Takže jsem v klidu...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Přijde mi to tu poslední dny silně zatrolené.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Tebe se to Targusi rozhodně netýkalo.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

on vezme vidle a trošku to vyčistí.
---
Všechno zlé je k něčemu dobré, dokonce i otravná reklama je k něčemu dobrá. Díky ní jsem se naučil na monitoru nevidět, co vidět nechci. Takže mi nedělá potíž naložit s příspěvky některých diskutérů jako s otravnou reklamou. Doporučuji.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ač jsem dnes nebyl osloven přímo, beru na vědomí, že jsem pro Vás blbec, Vidláku. Nevadí mi to, mohu s tím žít. Protože osobní zájem se mě netýká, covidové opatření mě přímo finančně neohrožují. Pominu jiné druhy ohrožení v důsledku těchto opatření, které se týkají nás všech.

Především díky za ten graf, je výborný. Můžeme očekávat vývoj v příštích týdnech takový, jaký naznačujete, to je zřejmé. Přesto budu trvat na tom, že čas na hodnocení roku 2020 bude, až budou k dispozici data za celý rok.

A teď zopakuji základní teze, které tak nějak vyplývají z mého pohledu na pandemii a z dřívějších komentářů:
1. Jarní celosvětový lock-down byl organizovaný z nadnárodního centra a ČR se musela zapojit.
2. Jarní opatření v naší zemi a v mnoha jiných byla extrémně přehnaná a předčasná.
3. Vláda se mohla lépe připravit na podzimní chřipkovou vlnu.
4. Covid je nebezpečnější než jiné druhy chřipky.
5. Současná opatření k omezení šíření viru jsou na místě (ne všechna), protože je zapotřebí vejít se do kapacity nemocnic.
6. Jakmile začne nemocnost klesat, mělo by dojít neprodleně k uvolňování opatření při zajištění dostatečné kapacity lékařské péče pro nemocné.
7. Riziko smrti na základě chřipky není jediný parametr, který je důležitý pro rovnováhu a nejlepší možné fungování lidského společenství. Tato rovnována je nyní vychýlená tak silně, že to ohrožuje naši budoucí existenci.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile vy jste pro mě jeden z těch, kteří krok za krokem, zvolna a zlehka zjišťují, jak na tom doopravdy jsme. Pokud bychom s prošli všechny Vaše komentáře k tématu koronavirus, bylo by to jak Mansteinovy ústupové boje. Také se furt potvrzovaly jeho teze, ale nic to neměnilo na tom, že postupně přišel o území, armádu a i když to okecával jak chtěl, prostě prohrál.
Ale nic proti Vám - nevyžaduju stejný názor. Stačí mi, že diskutujete kultivovaně, vyjadřujete se k tématu, nerozesíráte diskusi.

A abych řekl pravdu... já si teď prostě jen smutně "užívám" skutečnost, že jsem měl v září pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

v čem jsem nekonzistentní. Jinak je to jen Váš dojem ze smutného vítězství v diskusi, Vidláku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Bohužel... je to smutné vítězství - podařilo se mi jen roztřídit diskutéry na ty, kterým se vyplatí naslouchat a přemýšlet o jejich názorech a ty... u kterých to nestojí za to.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

že Vy sledujete válku s virem, zatímco já registruji válku s lidstvem. Ta moje válka je pomalejší ve svých důsledcích a zuří na mnoha frontách a proto si budeme muset počkat déle, než do příštího jara, na podmínky příměří.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Tohle se mi líbí Vlastimile.  Bez ironie. To je celkem pěkná definice. Já řeším válku s virem, vy řešíte válku s lidstvem. Přebírám do repertoáru a přidávám, že válka s virem je jednou epizodní rolí války s lidstvem. O jejím významu se zatím můžeme jen dohadovat  a důsledky této epizody se teprve projeví. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

První tři body jste opravdu zastával, ty další čtyři jste objevil, až když vám teče do bot, přestože ještě nedávno jste je popíral.

Váš (a podobných hrdinů) duševní proces - žádná pandemie tu není, virus neexistuje, pokud ano, je to chřipečka - v květnu už jste chtěli rychlé promoření – v červnu jste tvrdili, že špatná vláda udržuje pořád nějaká omezení, přitom smrtnost je minimální, tedy nic nehrozí - na konci září jste hrdinně chodili do bazénů, bez roušek v kolektivu, apod., - v říjnu už jste slevovali, že když promořenost, tak jen tak, aby to nemocnice a zdravotnictví zvládalo a dnes tvrdíte… viz výše.

Máme paměť, o té vaší si dovolím pochybovat, možná i z ní pramení ta nekonzistentnost.
Kdybyste začal slovy – mýlil jsem se, podcenil jsem to, přimhouřila bych oči. Takhle si jen říkám – další srab.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Každý máme právo na svůj názor. Ve slušné formě. Ať už z jakéhokoliv hlediska. I když s ním nesouhlasíme.
Vy jiný názor neunesete a práh slušnosti jste překročila.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Těžko přesvědčovat přesvědčené.
Covid-19 v tomto případě,nemá nic společného s chřipkou,už jen ta rychlá mutace a na to nemá vliv změna počasí ani nejde mluvit o imunitě.
Volby v USA,pokud opravdu zvítězí Biden,tak se můžou bát o své místo Zeman i Babiš,Trump ty Washingtonské bažiny nevysušil.Podobně může dojít k dalším změnám i v jiných státech

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trump bude rád, když mu pětipísmenkový "výbor" za oddané služby zajistní relativně bezpečné dožití na nějakém středozápadním ranči, kde bude moct "objímat stromy" za podmínek, že
1) nikdy necekne o ničem, k čemu mu dali během 4 roků přičuchnout
2) nebude ani náznakem komentovat žádnou z dalších "vzpomínkových" a "dokumentujících" plivacích knih, které ještě vyjdou
3) Jared si to pěkně odpracuje.
"Jistě pane ministře" je odvar skutečnosti, která je slabým odvarem americké skutečnosti. Tu bažinu neměl šanci ani obejít, natož se jí pokusit vysušit. Od počátku klacky pod nohy a desítky aktivit k odvedení pozornosti jinam. Z těch viditelných Korea, ruští agenti, Írán, Greta, další ruští agenti, impíčment, covid, zdivočelá rabující lůza.
Kdyby mu bylo o dvacet (i o deset by možná stačilo) méně, nechal by bideta s kabalou vyžrat covid a za 4 roky se triumfálně vrátit. Takhle to bude spíš na ten ranč.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Nazývání Covidu chřipkou mi přijde asi tak stejně inteligentní, jako kdybyste říkal chřipka třeba mononukleóze. Vždyť mononukleóza je taky virus, taky při ní bolí v krku a taky se z toho člověk uzdraví sám v podstatě bez léčby. Jen je to prostě něco úplně jiného a zanechává to dočasná i trvalá poškození, typicky jater. Nedávno jsem slyšel názor, že snaha bránit opatřením a propagovat tak maximální rozšíření viru v populaci je spiknutí farmaceutických firem, protože ti si pak budou po desetiletí mastit kapsu na lécích za kompenzaci chronických poškození lidí, kteří Covid bez předchozího očkování prodělají a těch lidí budou u nás statisíce. Co tak slyším po známých, tak na nějaké následky si subjektivně stěžuje asi každý druhý (zadýchávání jako při astmatu, bušení srdce, bolesti všeho možného, únava), je ještě brzo soudit, zda budou trvalé nebo odezní a taky je otázka, co ukážou přístroje, EKG, EEG, jaterní testy, ledviny atd. k nějakému masivnějšímu vyšetřování těchto lidí ještě nedošlo. Názor, že dřív nebo později se nakazí každý, takže je jenom otázka času, kdy a je jedno, jestli umřou teď nebo potom je blbost, protože vakcína dokáže nákaze zabránit a ochrání očkované lidi před těmi následky prodělání Covidu naplno. Vakcíny existují už teď a chytré státy je už aplikují (Rusko a Čína). I já se těším, že až se nechám očkovat, budu zase žít stejně jako dřív a dělat všechno, co jsem měl rád. Ale do té doby se budu chránit a snažit se nákaze vyhnout. Myslím, že tak 8 milionů lidí se nákaze u nás vyhnout dokáže, chci být mezi nimi.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Mluvíte mi z duše pane Kadlas. Nám starším vakcína v podstatě nemůže ublížit ale jen pomoci a proto se tak jako Vy snažím nákaze vyhnout. Mám to těžký, mladí to neřečí a manželka je slepice.
U švagra si mladí z covidu také dělali legraci, dnes po prodělání a to jen s mírnějším průběhem už mluví jinak, popisované problémy se zadýcháváním, únavou a různými bolestmi je ponaučili.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Řád a Neřád

libovolný neřád
cílí dostat the řád
nevystoupí z řady
trůní za pořady
ponejprv a pořád
provozuje zlořád
okupuje hřady
onanuje s řády

https://www.youtube.com/watch?v=Ij_IvO6ij3I

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

blíží se výročí (taky církevních restitucí; zákon schválili čistě náhodou 8/11). Přeháním, když mi očekávatelné následky koronáčové situace připomínají následky Bílé hory? Vzdělanost národa, majetkové přesuny, plus, plus...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Masovou emigraci a rekatolizaci spatřujete též? :)

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

emigrovat není kam. A rekatolizace = vymývání mozků probíhá, nevšiml jste si?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak to, že není kam emigrovat?
Pokud je pro Vás současné "vymývání mozků", kdy Vám zatím nikdo nebrání mít jiný názor, srovnatelné s rekatolizací, kde jste pod (podotýkám, že používaným!) trestem smrti nesměla vyznávat jinou víru, tak máme zcela zřejmě každý jiná měřítka.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

a kam byste prosím dnes doporučil emigrovat?
jistě, MÍT jiný než požadovaný názor šlo tehdy a lze i dnes; druhá věc je ho zveřejnit a chovat se v souladu s ním. Příklad: myslíte si, že tolik Slováků šlo k testu dobrovolně? Podle mne nikoli, jen nechtěli mít problém při vstupu na pracoviště.
Nicméně, nešlo mi o jednotlivce, ale o úpadek a znevolnění celého národa. Překvapuje mne, že právě Vy jste mne nepochopil.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

To Vy tvrdíte, že není kam emigrovat. Nevím, co Vám brání se odstěhovat do Německa, či do Ruska? Nemám problém opakovaně zveřejňovat svůj názor (tady, mezi kamarády, i jinde) a vím, že mi za něj nehrozí trest smrti, jako za nekatolické vyznání víry u nás po třicetileté válce. Jakékoliv knihy si mohu kdykoliv koupit, či půjčit a nemusím je pašovat ze Slezska a ukrývat.
Tedy stále srovnáváte nesrovnatelné.
Pakliže Vy máte pocit, že národ upadl a je znevolněn, neberu Vám jej, já se asi zkrátka pohybuji v jiné části národa.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

každý o něčem jiném; jak by řekl Targus, jde o rozpoznávání písmenek. Nemám chuť to dál rozebírat, naše příspěvky jsou případným zájemcům k dispozici. A přestěhovat se do Německa?! Pochybuji, že to myslíte vážně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

vždy po několik let žít v cizině. Dospěl jsem k názoru, že imigrant (legální, začleněný do hostitelské společnosti) to má v určitém směru jednodušší než domorodec. Imigrant ve své nové domovině je a bude vždy cizincem a proto si lokální politické turbulence nebude brát příliš osobně. Bude mu to tak trochu buřt. - Takže je, domnívám se, dost jedno, kam emigrujete. Nepíšu to poprvé: kdyby mně bylo dvacet, resp. kdybych zde sám nedal vyrůst svým hlubokým kořenům (nelituji, naopak; ale když se vydáte jednou pěknou cestou, nemůžete současně kráčet jinou, jinak pěknou cestou), zkusil bych dlouhodobý pobyt někde na jihu Číny.
---
My Zápaďané máme čtyři světové strany, ale slyšel jsem, že Aboridžinci jich mají sedm. Kromě našich čtyřech ještě nahoru, dolů a dovnitř. Ta sedmá světová strana je možná ze všech nejdůležitější - tím směrem totiž lze emigrovat vždy, já jsem ve vnitřní emigraci žil až do roku '89. Takže znám cestu. - Mmch, to je zajímavé: "vědět" se čínsky řekne 知道, zhidao, doslova - "znát cestu".

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

národ český, i když o ten jde samozřejmě nejvíce, nýbrž všeobecný trend nastartovaný rozjezdem tzv. politické korektnosti za Velkou louží (Atlantikem).
Upalování dnes netřeba, protože dnes je málokdo schopen se uživit vlastníma rukama, jako v době pobělohorské, neb nemá vlastní či propachtovaný dostatečně velký kus území, vhodný k obdělávání. Tudíž je dotyčný vymeten, neboli exkomunikován ze společnosti, v níž do té doby nějak fungoval. U nás se to stalo např. několika špičkovým lékařům či pedagogům na VŠ, v Říši to je jev zcela běžný, a to i u profesí, které se považují za tzv. dělnické.

Jinak v ČR znám osobně nejméně "dva kusy člověků", kteří byli z práce vyfičeni jen za to, že plknuli cosi, co se vrchnosti nehodilo do krámu, resp. bylo na ně bonzováno.
Jeden je inža a dělá před důchodem skladníka, když byl v zájmu ulovení pracovního místa nucen zapřít svůj titul, druhý se stal prakticky bezďákem a následně kamsi zmizel. Vůbec netuším, zda ještě žije.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

národ český, i když o ten jde samozřejmě nejvíce, nýbrž všeobecný trend nastartovaný rozjezdem tzv. politické korektnosti za Velkou louží (Atlantikem).
Upalování dnes netřeba, protože dnes je málokdo schopen se uživit vlastníma rukama, jako v době pobělohorské, neb nemá vlastní či propachtovaný dostatečně velký kus území, vhodný k obdělávání. Tudíž je dotyčný vymeten, neboli exkomunikován ze společnosti, v níž do té doby nějak fungoval. U nás se to stalo např. několika špičkovým lékařům či pedagogům na VŠ, v Říši to je jev zcela běžný, a to i u profesí, které se považují za tzv. dělnické.

Jinak v ČR znám osobně nejméně "dva kusy člověků", kteří byli z práce vyfičeni jen za to, že plknuli cosi, co se vrchnosti nehodilo do krámu, resp. bylo na ně bonzováno.
Jeden je inža a dělá před důchodem skladníka, když byl v zájmu ulovení pracovního místa nucen zapřít svůj titul, druhý se stal prakticky bezďákem a následně kamsi zmizel. Vůbec netuším, zda ještě žije.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

veverko díky za odkaz na Jarka Nohavicu k 28.10. ... moc pěkné

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Taky se mi ten minikoncert líbil.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že je to marné. Oni to neuznají, čísla nakažených jsou zfalšovaná a čísla mrtvých taky, mrtví smrt předstírají a neumírají na covid, ale z žalu nad vládou ježibabiše. A hlavně co je pár tisíc mrtvých proti zavřenému divadlu na jezerce, že, echrm.

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Buď dlouho nebude - věk, a povládne míchaná, nebo bude jen figurka - a a povládne viz2, nebo se nám jues rozpadne po vzoru sovětů - a k tomu bych se přikláněla nejvíc, protože to podivné hlasování právě v těch státech, které T nejvíc podporoval a které si nejvíc polepšili. Kdo ví jestli se nehraje o tu jejich samostatnost. Na co platit dvoje daně, když jinak jim vrchní velení nepomáhá jen od nic sbírá many, many..... ale jsem jen stará bába a ......

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

pokud jste myslela sbírá peníze- tak je to money.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyslovuje ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

ale byl jste rychlejší :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

...hujávůl.... neví někdo, u nás se to používá už dlouho

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Karolina Stonjeková
4 hod ·

Ale zase nemůžeme ty americký volby vidět úplně černě. Třeba pro Palestince nebo pro zbrojní průmysl a lobby to dopadlo nejlíp, jak mohlo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Karolina Stonjeková
53 min ·

Jeden zásadní koment k americkým prezvolbám. Plno lidí v čele s mainstreamovými médii teď spílá Trumpovi za to, že mluví o volebním podvodu a manipulaci s hlasy. Oukej.

Ale při vší úctě, to NEBYL Trump, kdo vypustil z lahve Gina zmanipulovaných voleb!!! To byli Bidenovi demokraté před čtyřmi lety, kdo jen z prosté neschopnosti, unést výsledek svobodných voleb, stvořil tuhle Hydru. To byli demokraté, kdo vypustil do veřejného prostoru myšlenku zmanipulovaných a ovlivněných voleb. A byli to demokraté, kdo ji celé ty čtyři roky živil a vykrmoval a Hydra tloustla a tloustla. Navzdory tomu, že to byla dost chudá strava, jelikož všechny ty slavné důkazy údajné manipulace ze strany Ruska byly jen spousta podivných šprochů, na nichž nebylo pravdy ani trochu.

Byli to demokraté, kdo celé čtyři roky vysílal Američanům i celému světu vzkaz: “Ano, naše volby je možné (z)manipulovat.”
Jestliže demokraté mohli svůj debakl maskovat jako sofistikovaný volební podvod, ať se teď nikdo nediví a hlavně nerozčiluje, že se nyní stejně chová i Trump. A ať se hlavně nediví ti, kteří demokratům tenhle vzkaz pomáhali celé čtyři roky šířit. A už vůbec ať se tomu nediví za situace, kdy minimálně dění v Michiganu a Wisconsinu bylo přinejmenším poněkud.... zvláštní!

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

vlk se dnes obšírně a podle mého důkladně zabývá americkými volbami. nezaznívá u ně sice nic jiného, co už nezaznělo tady, ale stejně doporučuji.
Otevřel i diskuzi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)