Už to vykukuje

Autor

Předpokládám, že šlágrem dne bude další vývoj prezidentské situace u soudruhů američanů, na což padne celá řada komentářů. Vsadím se, že prohravší kandidát těsné výsledky neuzná a začne druhé a mnohem zajímavější dějství .Těžko ale odhadovat něco, co nemá tak úplně precedens, takže mi dovolte dál facinovaně zírat, co všechno je v dnešní době možné. Tolik k USA. 

Dnešním tématem chci dát poslední šanci chřipečkářům na našich stránkách, aby sami rádi uznali, že se mýlili a zařadili se po bok normálně myslících lidí. Samozřejmě znám z historie celou řadu případů, kdy ani očividná katastrofa neodvrátila zaťaté hlupáky od jejich bludů, takže budou mít alespoň čas zase o krok ustoupit a vymyslet si jiný důvod, proč Covid neexistuje, proč jsou opatření přehnaná, fašistická, proč nás vedou do nesvobody a tak podobně. 

Jistý náš čtenář nám poskytnul odkaz na český statistický úřad  - do jeho kolonek celkových úmrtí den po dni, rok po roce. Master si o ta data požádal, pravidelně je stahuje a udělal z nich velmi zajímavý graf.

https://koronacek.vidlakovykydy.cz/…/cz

Graf je úplně dole... a o něm se dnes budeme  bavit. 

Nejprve pár suchých informací. Český statistický úřad aktualizuje informace o celkovém počtu úmrtí každý týden v úterý. V Masterove grafu se objeví ve středu ráno. Data jsou poměrně opožděná - v současné chvíli statistika končí dvacátého září. Příští středu se přehoupne na začátek října. 

Masterův graf si můžete prohlédnout z několika zobrazení. Máte tam jednotlivé roky počínaje rokem 2011 až doteď. Graf si můžete rozkliknout rok po roce, nebo křivkami přes sebe. Ale nejzajímavější je třetí zobrazení, které vám nabízí průměrnou hodnotu denních úmrtí od roku 2011. Zároveň tam vidíte mezní hodnoty, kdy byly úmrtí v daném dni nejvyšší a nejnižší.

A pak tam máte křivečku roku 2020...

Už teď - dvacátého září se křivka úmrtí dostala nad mezní hodnoty a od průměru se vzdálila fakt hodně. A to jsme v době, kdy umíralo 10 - 30 lidí na covid (nebo s covidem - to je úplně jedno) denně. Všechno podstatné se totiž stalo až v říjnu. A až teď umírají běžně přes dvě stovky lidí s covidem nebo na covid denně. Ale už v druhé půlce září je zřetelně vidět, jak nám křivka úmrtí začíná vykukovat. 

Milí chřipečkáři. Máte poslední šanci důstojně uznat, že jste se mýlili. Máte poslední šanci si nasypat popel na hlavu a uznat, že opatření byla nezbytná a vůbec, ani v nejmenším nejsou přehnaná. Máte poslední šanci uznat, že covid je o dost nebezpečnější než chřipka a že jsme s Masterem nijak nepřeháněli, naopak jsme byli ještě přehnaně optimističtí. My ostatní uznáme vaše pomýlení, poklepeme vám na rameno a zapomeneme na to, že jste byli blbí čí navedení. 

Odteď začne ta křivka letošních úmrtí rapidně růst. Hodně rapidně. Tak moc, že to bude kurva zřetelně vidět a zkreslovat měřítko. 

 A až to bude vidět ještě zřetelněji, Master pustí další pěkný grafík. Porovná covidní úmrtí, které hlásily nemocnice  (o kterých jste se hádali, že nejsou na covid, ale s covidem a přesvědčovali jste nás, že to je rozdíl) s úmrtími nad průměr i nad mezní hodnoty. Jsem si celkem jistý, že se ukáže solidní korelace těchto údajů. Zřejmě se ukáže, že vládní údaje jsou ještě optimistické. Ukáže se nade vší pochybnost, že dneska opravdu umírá NA COVID zhruba 200 lidí denně. Ukáže se, že umírá fakt hodně lidí nad denní průměr i nad denní mezní hodnoty. Ukáží se ti mrtví, kterým jsme se zjara vyhnuli včasnými opatřeními a jejich poctivým a všeobecným dodržováním nad rámec vládních nařízení.  

Ukáže se v tvrdých datech nebetyčná, olbřímí a nekonečná blbost těch, kteří epidemii bagatelizovali a bagatelizují. Ukáže se, že nám vládní statistiky nelhaly a nelžou.  Ukáže se, že bylo nutné jednat a ukáže se, že opatření měla přijít dřív. A stejně tak se ukáže, že se covidu hned tak nezbavíme a že by bylo vhodné chřipečkářům poskytnout svěrací kazajku a polstrovanou místnost. Nikoliv prostor v médiích. 

Ukáže se, že většina mediálně známých chřipečkářů měla své osobní sobecké důvody, proč koroňáka bagatelizovali. Prachy, prachy, prachy. Větvička má hospodu, Śmucler zubní kliniky závislé na zahraniční klientele. A také se ukáže, že vy ostatní jste to bagatelizovali z podstatně přízemnějších důvodů - z blbosti. 

Já mám své covid bagatelizující čtenáře celkem rád. Tož jim chci dát šanci opustit jednu zcestou blbost celkem včas. Je to jejich poslední možnost před tím, než budou usvědčeni tvrdými daty. Upozorňuju je, že pokud se ukáže jejich "chybný úsudek" u covidu, je dost pravděpodobné, že jejich úsudku se nebude věřit i v jiných případech. Jde o předběžnou opatrnost. Když se člověk ukáže jako blbec jednou, je lepší s tím počítat i příště. 

Ale stejně tak platí Einsteinova poučka, že každý dělá chyby. Ale jen blbec na nich trvá. Buďte jako Einstein. Netrvejte na chybě. Zůstane vám to. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co mi je vlastně do toho
kdo sedí v bílém domě;
kdo s kým o čem a pro koho
to není vůbec pro mě.

Neovlivním, kdo sedí na obci
kdo žere moje daně
darmošlapi a žalobci
a klidně seru na ně.

Říkají, že jsou demokraté
že vládnou z vůle lidu
vždy předtím, i tentokrát
jen prohloubili bídu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

výstřely. Jinak je to stejné. Nechat se zastřelit nebo nakazit na koncertě, v hospodě nebo v kostele. Politik se jen semkne nebo odejde do karantény na pivo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)
Trvalý odkaz

je to marný, je to marný, je to marný.......a bude to marný

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

oslabuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Re: fotrák
Není. I kdyby jednoho z tisíců přesvědčil, je to posun. Malej, jo, ale je.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdopak to touží
učit se za velkou louží
kroutit druhému krkem?
Pořád není to frkem.
Učil se vondra učil se babiš
jak lidi od peněz trvale zbavíš;
z promopra vylovit pořádné kapry
do sběru nakoupit venomy, vajpry.
Ať tam byl bušmen anebo doník
vždycky se našel houpací koník
který jen zaržál, že bude líp
člověk se jenom do ruky štíp
jestli se to nezdá
a zda svítí hvězda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

O doníčku, o doníčku
ty krásný plavý koníčku.
Ty to snad nevyhraješ.
....A ještě je tak chytrý.

Průměrný počet slepic: 1.6 (22 hlasů)

žádnej dišputát, ale žeby až takhle?
Vás to koukám dost vzalo, viďte?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Řeknu to takhle. Myslím si, že nemá smysl hádat se s blboňem kerej viděl ufo. Taky si myslím, že nemá smysl se hádat s blboňem kerý eště věří, že vláda a její ouřady mluví pravdu, nic než pravdu a jen pravdu. Nemá smysl se hádat s blboňem kerý věří na volby, právo a spravedlnost metrixu. Nemá smysl se přít s blboněm o sobotě, ehm, tak jinak. Třeba o tem že peníze se rodí prací nebo že sme k nám došli v šestém století a Karel čtvrtník byl náš tata-íčko.
Myslím si, že se to stejně rozetne až si blboni vystojí frontu na vachcínu a pak to stopnem. Tipuju tak do sedmi let aby se to symbolicky, šmarjá pěkně mýticky počítalo. Satisfakcí bude to, že nemůžou pak svoje rozhodnutí vzít zpátky a hodit ho na ostatní. Je to tak asi jediné možné východisko, na jehož prahu se můžou rozloučit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Svědci covidu, ukájejte se v pohodě dál čísly dodanými původci viru, třeba onou známou jejich celosvětovou tabulkou na youtube. Počet úmrtí (ne na covid, ale ze strachu a komplikací z covidu, z neléčení jiných nemocí) pak bude dál logicky stoupat.
Kdo umí myslet nechť si porovná postup Švédska (tolik ze všech stran kritizované „promoření“) a Česka Polska („slavná“ metoda 3R) z následujících čísel. Čtenářům jistě nemusím připomínat že Švédsko má zhruba tentýž počet obyvatel jako my.
ČT 24 29.10.2020 18:32 – na liště (mluvil Kubek) :
„Švédsko ohlásilo 2 820 případů za den, NEJVÍC OD ZAČÁTKU EPIDEMIE“
ČT 24 29.10.2020 18:32 – na liště (ještě mluvil Kubek) :
„V Polsku se za den potvrdilo rekordních 20 156 nakažených“
29.10.2020 teletext ČT v 18:34 :
„Ve středu přibylo v Česku 12 977 potvrzených případů koronaviru ….“¨
Ano, ČT lže, ale tentokrát jde o faktická čísla a informace jejichž „nebezpečnost“ si neuvědomili.

Z jiného soudku : co říkáte tomu že v testování na Slovensku bylo pozitivních cca 1 % testovaných, u nás je to procento denně kolem 33 ? Že oni mají výsledek za pár minut, my za několik dnů? Jaká je tedy spolehlivost testů?

Proč se na Slovensku smí pitvat zemřelí "s covidem" a u nás ne?

Ale co, házení hrachu...jdu zase na 14 dnů dělat něco užitečnějšího.

Průměrný počet slepic: 3.2 (46 hlasů)

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/czech-republic/

Porovnejte grafy průběhů a hodnot: Total Coronavirus Deaths, Daily New Deaths

Vypadá to, že ve Švedsku pomřeli na jaře a teď už nemá kdo. My mřeme teď. Kdo udělal líp, kdo hůř?

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

Švédsku, protože teď už nemusejí utrácet hříšné prachy za léčení tlustých gerontů, protože nikdo jiný prý podle Šmuclera a spol. stejně neumírá.
A samozřejmě taky soudruzi ve Švédsku ušetří majlant na důchodech.
Takže když to spočítám, soudruzi Švédi:
1/ odlehčili zdravotním pojišťovnám,
2/provedli důchodovou reformu
3/ našli ve zdravotnictví, ale zejména v pohřebnictví slabá systémová místa

To máme tři v jednom.
A jak bylo vloženo do úst soudruhu Stalinovi, když zemře zbytečně jeden člověk, je to tragédie. Když jich zemřou tisíce, je to statistika.
Jak vidíme v přímém přenosu, soudruh měl pravdu. Statistika to opravdu je.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

hřebíček na hlavičku. Koronavirus je nepochybně vážnější než chřipka, ale ez ohledu na to co uděláme nás čeká stejný scénář, jen agonie bude trvat dýl a bude stát více peněz. Je to jen o tom jestli obětujeme budoucnost svých dětí za prodloužení své agonie. Přirovnal bych to k tomu, jestli zachráníme své děti z rozbouřené řeky i když víme že se sami už na břeh nedostaneme. S největší pravděpodobností v nejbližší době (pokud vůbec) žádná vakcína nebude, takže buď se s tím smíříme nebo obětujeme biliony (které zaplatí naše děti) jejich vzdělání (dětí) a kvalitu života těch co zůstanou.
už to tu zaznělo k životu fakticky potřebujeme jen sadu oblečení, střechu a hrnec zelí - můžeme se s tím zamknout doma a čekat, ale je tohle život který chceme? Opravdu chceme 3x do roka lockdownovat?

Průměrný počet slepic: 3.2 (31 hlas)

prdele.
Co je mi ze svobody, když nebudu mít okolo sebe ty, které miluji, ty, pro které každé ráno vstávám, ty, bez kterých bych už tady nebyl?

Průměrný počet slepic: 4.1 (41 hlas)

to jsou bilióny, které si vezmou tak jako tak. A to zelí budete jít s koronáčem nebo bez něj.
Koronáč, migranti, zelený úděl, ... je z čeho vybírat. Tomu neutečete.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Foxi... vy neznáte tu pohádku o dědově míse? Vy chcete, aby se děti dívaly jak obětujete seniory? Aby si pak na tohle vzpomněly, až budete vy ten starý a rozhodly se, že stejně šmahem zase obětují vás? Já nechci skončit jako v té pohádce. Nechci dávat svým dětem příklad, že staří jsou postradatelní a ve jménu budoucnosti, mládí vpřed a důchodcům ukončit neplnohodnotný život. Já budu taky jednou starý. Já nechci, aby moje děti jednou přemýšlely o částce při které už se vyplatí mě obětovat.
Buďto to všichni přežijeme - mladí i staří - a nebo ať jdeme všichni do kopru. Raději budu žít zavřený doma s hrncem zelí a kobzol, než být obklopen nablýskanými pozlátky moderní doby a žít s vědomím, že jsem životy svých rodičů vyměnil za mobil a mercedes. Příliš často bych si představoval, za co jednou bude vyměněn můj život.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)