Ti druzí

Autor
Štítky
Prezidentské volby v USA

Tenhle obrázek jsem našel u Mastera na fejsbůku a tak se mi líbil, že jsem ho protentokrát použil. Moji pravidelní čtenáři už samozřejmě vědí o čem je řeč. 

V USA je asi hotovo. Hlasy jsou sečteny, vyhrál Biden díky korespondenčnímu hlasování. Donald se s tím nemíní smířit a hodlá volby napadnout u soudů, žádá o přepočítání hlasů a mluví o tom, že jemu a jeho příznivcům "ti druzí" volby ukradli. Mluví o volebních podvodech, že republikáni neměli přístup k volebník komisím a nemohli dohlížet na sčítání hlasů... a tak podobně. Tolik fakta. 

Všem případným elfíkům rovnou hlásím, že jsem u žádné americké volební místnosti nebyl. Nevím jestli se Trumpova obvinění zakládají na pravdě. Stejně tak nevím, jak funguje to jejich sčítání hlasů. Jen vím, že polovina voličů v USA je řádně namíchnutých, protože viděli stejné grafy jako my  slyšeli stejného Trumpa jako my. Nevím, jestli se v USA dějí volební podvody, ale vidím tam u nich atmosféru, která ve volební podvody věří. Vidím tam u nich krizi důvěry v americký systém. 

Samozřejmě, není to prvně v dějinách, kdy byl v USA výbušná atmosféra. Měli tam pochody proti rasové segregaci, měli tam válku proti mafii, měli tam protesty proti válce ve Vietnamu. Měli tam hurikán Catrina, mají tam BLM, mají tam Ku-klux-klan. Přesto bych chtěl upozornit, že teď mají jedno nóvum, které ještě nikdy neměli. 

Jejich národní garda byla vždycky povolávána proti "těm druhým". Proti černým, proti mafiánům, proti sluníčkářům, proti hipíkům, proti pacifistům, proti gayům, proti indiánům. Národní garda odjakživa až podnes chránila bílé proti ostatním. Drze řeknu, že chránila republikány reprezentující americký způsob života. Stát byl bílá část ameriky, ta část, která žije ve spořádaných čtvrtích v domcích s bílým plotem, mají nedaleko dobrou školu, doktora, kterému platí v hotovosti a jejich děti se snaží dostat na Yale nebo Harward. Národní gardu měli na to, aby pacifikovali gheta, aby jim "černý huby" nelezly do autobusů, aby jim pokud možno nechodily ani po chodnících. 

Národní garda tu byla od toho, aby černé, hispánské, mafiánské, hipísácké, buzerantské a jiné skupinky nehyzdily jejich konzervativně bílou ameriku. Národní gardu povolávali ti, kteří v neděli poslouchali evangelikální pastory v kostelích, že amerika = spasení a všichni nemakačenkové jsou komouši a všechny buzny shoří v pekle. Národní garda byla od toho, aby odstřelila všechny, kteří tento svět ohrožovali. 

 Teď poprvé v amerických dějinách budou povolávat národní gardu sluníčkáři, LGBT a  černí proti bílým. Proti americkým vidlákům, kteří v Trumpovi viděli zachránce před amerikou "těch druhých". Poprvé se nepokoje netýkají hloupých mladých, frustrovaných černochů, odpůrců proti válce nebo chudákům v bídě. Poprvé se nepokoje týkají té části ameriky, která vždycky měla navrch, vždycky vedla, vždycky bylo po jejich. Oni byli ta obrovská střední třída, která nepotřebovala sociální programy, protože byla mobilní, schopná se stěhovat kvůli práci, měla vzdělání a donedávna věřila, že má i budoucnost. 

Teď má stát národní garda i policie proti svým. Prakticky všichni šerifové, policajti, ale i gardisté jsou bilí a pocházejí právě z těch rednecků, kteří se teď nechtějí smířit s tím, že jim Biden ukradl volby. Národní garda má chránit stát proti lidem, kteří ho považovali za svůj a sebe považovali za tu skutečnou ameriku, která je nejlepší, nejdokonalejší... .atd, atd. 

Teď má bílá národní garda chránit ameriku proti bílým voličům Trumpa.  Proti ozbrojeným bílým. Proti bílým, kteří ameriku považují za svojí, protože jí vybudovali svojí prací. Proti bílým, kteří mají pocit, že jim nadnároní korporace tu jejich ameriku ukradly a Biden je jejich kůň.

Aniž bych chtěl machrovat se znalostmi amerických reálií, tohle mi přijde dost podstatné.  Svým způsobem teď mají voliči Trumpa ochutnat svojí vlastní medicínu. Jak zareagují? Poddají se tomu? Nebo budou dál "tvořit svojí zemi"  a povstanou? A je vůbec možné pacifikovat lidi pomocí rekrutů, kteří přesně z tohoto prostředí pocházejí? Nebo jim to prostě bude jedno, protože demografie je demografie a vyhrávají ti, kteří víc trtkají a nadělají kupu dětí, kterým se vůbec nesnaží zajistit budoucnost, protože si ji mohou nakrást u bílých vidláků?

Nechci se kasat znalostí amerických reálií, ale mnou popsaný kotejl považuji za dostatečně nový i dostatečně výbušný, aby z něj vzniklo něco, co tu ještě nebylo.  

 

PS. Ještě chci doplnit, že bílá amerika pro mě není záležitost barvy pleti, ale záležitost životního stylu. Dnešní americký vidlák už neupadá do mdlob, když vedle něj bydlí černoch, pokud je to černoch pracující, jehož děti se po večerech učí a neberou drogy. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (100 hlasů)

Komentáře

A v neposlední řadě přiznávám, že jsem hloupý a starý a škaredý a už se s tím nedá nic moc dělat.

Snad jen malou poznámku: I malý bezvýznamný občan může fintit, je to zase jen o osobním rozhodnutí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

důsledně. S naprostou většinou "falešných větiček" ve vašem příspěvku nemám problém.
S tou levicí je to stejné, jako s pištěním o ojropských "neomarxistech". Pokud je někdo neomarxistou, z logiky věci by měl z Marxovy teorie alespoň vycházet. Toho jsem si ale nějak nevšiml. Tudíž se pouze použil nějaký dostatečně známý zástupný symbol. Nic více a nic méně.
Když teď kontrolji pravopis v tom, co jsem napsal, vytanul mi na mysli znak hákového kříže. Myslím, že to je něco podobného, jako dnešní užití jména Marxe, potažmo označování hnutí menšin jako levičácká.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Nikdo už neví,
co je levice, co pravice
pravda - lež
socialismus - kapitalizmus
demokracie - totalita
muž - žena
....
Vlastně ne, je to naopak - VŠICHNI TO VÍ ÚPLNĚ PŘESNĚ!
Přesnějí - VĚŘÍ, ŽE TO VÍ ÚPLNĚ PŘESNĚ!
A je jen otázka času, kdy se za tu víru začne zavírat a nakonec i zabíjet.

Jsem jenom divák a učím se, abych to tak i cítil.
Jako film - dobrý, jako realita - cesta k duševní chorobě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

pěstuji hromadu šrotu značky Jawa.
Řekl bych, že to mám namísto rekreační drogy. Je to proradná mrcha, kterou mám přečtenou tam i zpět a přináší mi chvíle, ve kterých mohu zapudit myšlenky na místa, do kterých míří naše společnost.
A kocovina není tak velká, jako po kvitu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Malý, ale pro mne životně důležitý miniprostor, kde svět je ještě v pořádku.
Kde fyzikální a ostatní zákony platí, kde po příčině následuje následek (co jiného by měl taky dělat),
viník (já) je potrestán (mnou), borec (já) je pochválen (mnou), lhář (já) to občas sice zkusí (na mne), ale za chvíli se raději přizná (mně) a já mu velkoryse odpustím, ...
Svět pendlovek, budíků, dvou motorek a jednoho auta, spousty nářadí, pár knížek, 15 lampiček, ... svět, jehož důležitou součástí je i tenhle dvorek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Se opravdu řídí Marxovými texty ale vykládá je tzv ,,Franfurtská škola". Stačí si to vyťukat na tetě wiki. Není bez významu, že letos vztyčily bruselské elity Marxovy novou sochu, jak jste jistě zaznamenal. Pro nic za nic to určo nebylo.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Osobně tu show sleduji vééééélmi povrchně a raději čas investuji smysluplněji.
Nicméně dovolím si vznést jen technickou otázku. Skutečně věříte v zásadní přeměnu USA po těchto volbách?
Domnívám se, že ani jeden z těch šašků žádnou převratnou změnu neprosadí. Je nepodstatné zda-li bude opět čurbes(bordel) v ulicích měst. Nic moc se nezmění. Vše si dál budou řídit nadnárodní koncerny, které mají SKUTEČNOU moc. V USA to jsou především koncerny zbrojařské. Zbrojaři si nenechají vzít byznys. Není taková síla na světě, která by toto dokázala. Ani Čína takovou mocí nevládne. Proto budou USA stále prosazovat vlastní zájmy různě po světě. Doník bude chvíli kopat, Bidón se bude chvíli opájet vítězstvím, ale to rychle pomine. Pak bude muset začít poslouchat a plnit rozkazy především zbrojařských koncernů. Pokud ho neskolí koronáč. :-)))
Mějte se hezky a něco pro to dělejte, nikdo jiný to za Vás neudělá. Přeji Vám příjemnou "zábavu".

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

řádnou řež - možná i krvavou, která MŮŽE, ale nemusí mít za následek oslabení pozice USA, coby světového hegemona a - pozor - se všemi důsledky z toho vyplývajícími. Ty důsledky jsou realisticky popsány v přísloví o chcípající kobyle.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Každá civilizace jednou končí a upadá, má to i svoji logiku v tom, že vnitřní rozpory u mocných stoupají. Nic neroste do nebe. Dnes to přichází na USA a na světlo nezadržitelně vystupuje nová mocnost - Čína a USA ubírá zdroje. A USA, jako všechny mocnosti, nutně ke svému životu potřebuje vnější zdroje k tlumení vnitřních pnutí. Když se zdroje zmenšují, přichází katastrofa. Na tom nic nezmění ani Trump, Biden či Harrisová. Ba ani, nechce se tomu ani věřit, Putin.
Výsledek bude stejný, jen cesty k němu budou dle možností odlišné. Co Trump za 4 roky změnil nebo zastavil? Co by mohl změnit za další 4 roky. Jen by rozpory narostly do vyšší míry a volby 2024 by byly o to zajímavější.
Jediné důležité je, zda se současný hegemon vzdá své role bez válek. Zda se udrží světový mír.
My jsme jen pozorovatelé, buďme jimi i nadále a hlavně se starejme o svůj stát a jeho budoucnost. Hledejme spojence a ujasněme si, co chceme. Na to, jak to ale zvládneme z našimi elitami si nevsadím ani tu zlámanou grešli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

USA mají vývoz demokracie zažitý. Jakmile dojde k vnitřním problémům, bude washingtonský deep state v pokušení potíže odstranit dvěma kroky:
1. Najdou si vnějšího nepřítele typu Írán nebo Venezuela a zaútočí na něj. Pikantní je, že útoky provádí vždy pod záminkou, že je v zemi nedostatek demokracie a že hlavní představitel nebyl demokraticky zvolen.
2. Nemilosrdně okradou spojence, protože jim budou chybět zdroje. Dojde k dobrovolným poplatkům za ochranu změněným na daň - srovnejme s Athénským námořním spolkem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako ten, který žádnou válku nezačal? On sice válčil stejně jako Obama, zbrojil ještě více ... i na Írán zaútočil ... Tak proč vlastně je Obama a biden horší?

Průměrný počet slepic: 2.2 (14 hlasů)

je: Nekrmte trolla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Divím se, že to ještě nikoho nenapadlo. Ve skutečnosti je to nesmírně jednoduché: Trump Putina naxral, Putin nechal Trumpa prohrát volby. Bídný Joe to má jako varování - příště by Putin mohl nechat vyhrát někoho jiného, nebo třeba nechat Bídného Joea trefit šlakem.

Já bych Putina nepodceňoval.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
5 hod ·

Plné znění projevu US prezidenta Donalda Trumpa, který televize zcenzurovaly

Televizní stanice uprostřed projevu prezidenta USA ukončily přímý přenos s tvrzením, že lže a vyzývá k občanské válce. Proto přikládám překlad plného znění Trumpova projevu, abyste si mohli sami udělat názor.

PREZIDENT: „Dobrý večer. Rád bych americkým lidem poskytl informace o našem úsilí o ochranu integrity našich velmi důležitých voleb 2020. Pokud spočítáte legální hlasy, snadno vyhraji. Pokud spočítáte nelegální hlasy, mohou se nám pokusit ukrást volby. Pokud spočítáte hlasy, které přišly pozdě – a ty kontrolujeme velmi silně. Ale hodně hlasů přišlo pozdě.

Už jsem rozhodně vyhrál mnoho kritických států, včetně obrovských vítězství na Floridě, Iowě, Indianě, Ohiu, abych jmenovali jen několik. Vyhráli jsme tato a mnoho dalších vítězství navzdory historickým volebním zásahům velkých médií, velkých peněz a velkých technologií.

Jak všichni viděli, vyhráli jsme historickými počty hlasů. A ti, kdo provádějí průzkumy veřejného mínění (pollsters) to pochopili špatně. Chápali to úplně špatně. Měli jsme hodnoty, které byly tak směšné, a to tehdy všichni věděli. Nekonala se žádná modrá vlna, kterou předpovídali. Mysleli si, že bude velká modrá vlna; to bylo chybné. To bylo provedeno, protože nás chtěli srazit dolů. Ale místo toho došlo k velké červené vlně.

A ve skutečnosti to média náležitě uznala. Myslím, že to na ně udělalo velký dojem, ale to bylo poté. To nám neposloužilo.
Ponechali jsme si Senát, přestože jsme měli obhajovat dvakrát tolik křesel než demokraté. A ve skutečně - mnohem konkurenceschopnějších státech - jsme odvedli skvělou práci se Senátem a myslím si, že jsme velmi hrdí na to, co se tam stalo. Měli jsme mnohem více křesel, která jsme museli obhajovat.

Jen na kampaň do Senátu v Jižní Karolíně a Kentucky Demokraté utratili téměř 200 milionů dolarů – dvě kampaně - a stovky milionů dolarů celkově proti nám. Na národní úrovni byli hlavními dárci našich oponentů bankéři z Wall Street a „zvláštní zájmy“. Našimi hlavními dárci byli policisté, zemědělci, běžní občané. Přesto jsme vůbec poprvé ve Sněmovně reprezentantů neprohráli nic. Mluvil jsem dnes s Kevinem McCarthym. Řekl, že tomu nemůže uvěřit: nulové ztráty. Velmi neobvyklá věc. Nula. A ve skutečnosti jsme získali mnoho nových křesel.

Byl to také rok republikánské ženy. Do Kongresu bylo zvoleno více republikánských žen než kdykoli předtím. To je velký úspěch. Získal jsem největší podíl nebílých voličů ze všech republikánů za posledních 60 let, včetně historického počtu voličů Latino, Afroameričanů, asijských Američanů a nativních Američanů, vůbec největší v naší historii. Rozšířili jsme naši stranu o 4 miliony voličů, což byla největší účast v historii Republikánské strany.

Zdá se, že Demokraté jsou stranou velkých dárců, velkých médií a velkých technologií. A Republikáni se stali stranou amerického dělníka, to se stalo. A věřím, že jsme také stranou integrace.

Jak nyní všichni vědí, průzkumy médií byly zásahy do voleb, v pravém slova smyslu tohoto slova, vedené mocnými „zvláštními“ zájmy. Tyto skutečně falešné průzkumy veřejného mínění - musím jim říkat falešné průzkumy veřejného mínění - byly navrženy tak, aby udržely naše voliče doma, vytvořily iluzi vzestupu pro pana Bidena a snížily schopnost Republikánů získávat finanční prostředky. Byly to, čemu se říká „potlačovací ankety“. Každý to teď ví. A nikdy to nebylo použito do té míry, jako to bylo použito v těchto posledních volbách.

Abychom zdůraznili jen několik příkladů: Den před volbami v Quinnipiac - což bylo špatné při každé příležitosti, o které vím - měl Joe Biden v průzkumech na Floridě o 5% více a nakonec měl o 8,4 % méně. A snadno jsem vyhrál Floridu. Snadno. Takže mi hodně ubrali na Floridě a nakonec jsem hodně vyhrál Floridu. Kromě toho byly velmi přesné, opravdu. V Ohiu ho povýšili o 4 % a mýlily se o 12,2 %. A také jsem velmi snadno vyhrál Ohio - velký stát Ohio.

Washington Post měl Bidena ve Wisconsinu ve vedení o 17 %, a bylo to v podstatě vyrovnané. Byli mimo asi o 17 % a věděli to. Nejsou to hloupí lidé. Věděli to. V zájmu potlačení.

V prezidentském závodě nyní zbývá rozhodnout jen o několika státech. Hlasovací aparát těchto států je ve všech případech řízen Demokraty.

Ve skutečnosti jsme hodně vyhrávali na všech klíčových místech. A pak naše číslo začalo zázračně v tajnosti klesat a nedovolili vstup zákonně přípustným pozorovatelům. V několika případech jsme šli k soudu a byli jsme schopni je přimět, aby vpustili naše pozorovatele. A když se tam pozorovatelé dostali, chtěli, aby byli 60, 70 stop, 80 stop daleko, 100 stop - nebo mimo budovu, aby pozorovali lidi uvnitř budovy.

A vyhráli jsme případ - velký případ. A dějí se i další. Existuje spousta - spousta soudních sporů. I mimo naše soudní spory existuje obrovské množství soudních sporů obecně kvůli tomu, jak nespravedlivý byl tento proces, a to jsem předpovídal. O hlasování poštou mluvím už dlouho. Ono - skutečně zničilo náš systém.

Je to zkorumpovaný systém. A dělá korumpuje lidi, i když nejsou takoví od přírody, ale zkorumpují se; je to příliš snadné. Chtějí zjistit, kolik hlasů potřebují, a zdá se, že je dokáží najít. Čekají a čekají, a pak je najdou.

A to vidíte na volební noci. V hlasování v Severní Karolíně jsme byli napřed o hodně - obrovský počet hlasů. A stále jsme o hodně, ale ne o tolik, protože najednou najdou hlasovací lístky. "Ach, máme nějaké poštovní lístky."

Je úžasné, jak jsou i tyto poštovní lístky tak jednostranné. Vím, že to mělo být ve prospěch demokratů, ale ve všech případech jsou tak jednostranní.

V Pensylvánii jsme měli o téměř 700 000 hlasů více . Hodně jsem vyhrál Pensylvánii, a to se snížilo na - myslím, že teď řekli, že jsme napřed o 90 000 hlasů. A budou stále přicházet a přicházet a přicházet. Našli je všude. A nechtějí, abychom měli nějakého pozorovatele, i když jsme soudní spor vyhráli. Soudce řekl - musíte mít pozorovatele.

Stejně tak v Georgii – a oni se odvolávají. Opravdu se odvolávají. Vyhráli jsme případ, v němž chceme, aby se lidé dívali, a chceme pozorovatele, a oni se skutečně odvolávají, což je dost zajímavé. Zajímalo by mě, proč se odvolávají - protože vše, co chceme udělat, je nechat lidi sledovat, jak dělají hlasovací tabulky.

Stejně tak v Georgii jsem hodně vyhrál - hodně - s náskokem - přiblížil jsem se ve volební noci k 300 000 hlasům. A, mimochodem, náskok se zmenšil a teď to bude v bodě, kdy půjdu od „hodně vyhrávám“ k tomu, že to bude trochu vyrovnané.

V Georgii prasklo potrubí na vzdáleném místě, naprosto nesouvisejícím s místem, kde se počítá, a přestali počítat na čtyři hodiny a stalo se spousta věcí. Volební aparát v Georgii řídí Demokraté.

V Michiganu jsme měli také náskok 300 000. Byli jsme v Michiganu; vyhráli jsme stát. A ve Wisconsinu se nám také dařilo fantasticky dobře. A to se zmenšilo. Všechno - v každém případě byl najednou náskok pryč.

Dnes jsme na dobré cestě vyhrát Arizonu. Potřebujeme mít pouze 55 % zbývajících hlasů - 55 % rozdílu. A to je čára, kterou jsme výrazně překročili. Uvidíme, co se s tím stane, ale jsme na dobré cestě, abychom v Arizoně byli v pořádku.

Naším cílem je hájit integritu voleb. Nedovolíme, aby korupce ukradla takové důležité volby nebo jakékoli jiné volby. A nemůžeme dopustit ticho – aby kdokoli umlčel naše voliče a vytvořil výsledky.

Nikdy jsem neměl - už dlouhou dobu dělám spoustu veřejných věcí; Nikdy jsem neměl nic, co by mě tak od lidí inspirovalo - volali, mluvili, posílali nám věci. Nikdy jsem neviděl takovou - lásku a takovou náklonnost a takového ducha, jaké jsem teď viděl. Lidé vědí, co se děje, a vidí, co se děje, a děje se to před jejich očima.

A existuje mnoho případů, které budou hlášeny velmi brzy. Probíhají obrovské spory. A to jsou případy, kdy se snaží ukrást volby, snaží se zmanipulovat volby, a to nemůžeme dopustit. Detroit a Filadelfie - známé jako dvě nejzkorumpovanější politická místa kdekoli v naší zemi - snadno - nemohou být zodpovědné za zrežírování výsledku závodu o funkci prezidenta - velmi důležitého prezidentského závodu.

V Pensylvánii šli Demokraté k Nejvyššímu soudu státu, aby se pokusili zakázat naše volební pozorovatele, a to velmi důrazně. Nyní jsme případ vyhráli, ale oni - pokračují. Nikoho tam nechtějí. Nechtějí, aby je někdo sledoval, jak počítají hlasovací lístky, a nedokážu si představit proč. Neexistuje absolutně žádný legitimní důvod, proč by nechtěli, aby lidé sledovali tento proces, protože pokud je rovný, byli by - měli by být na něj hrdí. Místo toho se samozřejmě snaží spáchat podvod. O tom není pochyb.

Ve Filadelfii byli pozorovatelé drženi daleko - velmi daleko - tak daleko, že lidé se museli pomocí dalekohledu pokoušet něco vidět, a způsobili tím obrovské problémy. Sčítači dali papír na všechna okna, takže nevidíte dovnitř, a lidé, kterým je bráněno v přístupu, jsou velmi nešťastní a občas poněkud násilní.

V Georgii, 11. obvod rozhodl, že se hlasuje v den voleb - že by hlasy měly být v den voleb, a nebyly. Hlasování přichází po volebním dni. A už měli rozhodnutí, že musíte mít hlasy do volebního dne. Pokud je mi známo, mělo by se hlasovat do volebního dne, a neudělali to.

Představitelé Demokratů nikdy nevěřili, že mohou tyto volby čestně vyhrát. Opravdu tomu věřím. Proto spolehli na hlasovací lístky, kde se děje obrovská korupce a podvody. Proto rozeslali desítky milionů nevyžádaných hlasovacích lístků bez jakýchkoli ověřovacích opatření. A všem jsem řekl, že se tyto věci stanou, a nyní vidíme, že se to stalo. Sledoval jsem spoustu různých voleb, než se Demokraté rozhodli jít k těmto velkými a masivním volbám, kdy byly rozdány desítky milionů hlasovacích lístků - v mnoha případech naprosto nevyžádaných.

To je v americké historii bezprecedentní. To je záměrné. Navzdory mnohaletým tvrzením, že jim záleží na volební bezpečnosti, odmítají zahrnout jakýkoli požadavek na ověření podpisů, totožnosti nebo dokonce určení, zda jsou tito voliči způsobilí nebo nezpůsobilí k hlasování. Lidé chodí jako náměsíční -nic netuší - prostě berou čísla. Píšou si tam různé věci - pracovníci - a dělají spoustu špatných věcí. A přichází spousta informací a soudních sporů, které uvidíte, které otřesou i vámi lidmi, a vy všechno uvidíte.

Úředníci, kteří dohlížejí na počítání v Pensylvánii a dalších klíčových státech, jsou všichni součástí zkorumpovaného demokratického mechanismu, o kterém jste psali - a dlouhou dobu píšete o zkorumpovaném demokratickém stroji. Chodil jsem tam do školy a vím o tom hodně. Nezměnilo se to. Je to už dávno a nezměnilo se to. Zhoršilo se to.

V Pensylvánii straničtí demokraté povolili přijímat hlasovací lístky ve státě tři dny po volbách, a domníváme se ještě mnohem víc. A počítají je bez jakýchkoli poštovních razítek nebo identifikace. Takže nemáte poštovní razítka; nemáte identifikaci. V celé zemi došlo k řadě znepokojivých nesrovnalostí. Naše kampani byl odepřen přístup ke sledování jakéhokoli počítání v Detroitu. Detroit je další místo.
Takže nemáte poštovní razítka; nemáte identifikaci. V celé zemi došlo k řadě znepokojivých nesrovnalostí. Naší kampani (lidem) byl odepřen přístup ke sledování jakéhokoli počítání v Detroitu. Detroit je další místo - a neřekl bych, že má nejlepší pověst poctivosti voleb.

Pracovníci hlasování v Michiganu duplikovali hlasovací lístky. Ale když se naši pozorovatelé pokusili tuto aktivitu zpochybnit, tito pracovníci hlasování si stoupli před dobrovolníky, aby jim blokovali výhled, aby neviděli, co dělají, což se stalo trochu nebezpečným.
Jedno hlavní centrum pro počítání hlasovacích lístků v Detroitu znovu zakrylo okna velkými kusy lepenky. A tak chtěli chránit a blokovat oblast počítání. Nechtěli, aby to někdo viděl, i když to byli pozorovatelé, kteří byli legálními pozorovateli, kteří tam měli být.
V Detroitu byly hodiny nevysvětlitelného zpoždění při dodání mnoha hlasů pro sčítání. Poslední dávka dorazila až ve čtyři ráno, přestože volební místnosti se zavřely v osm hodin. Takže to přinesli dovnitř a várky přišly a nikdo nevěděl, odkud pocházejí. V Georgii nám byl rovněž odepřen přístup k pozorování na kritických místech.

V mnoha „swing states“ bylo počítání o volební noci zastaveno na hodiny a hodiny, přičemž výsledky byly zadržovány z hlavních lokací provozovaných Demokraty, jen aby se objevily později. A určitě se objevily a všechny měly na sobě jméno „Biden“, nebo téměř všechny - myslím, že téměř všechny. Všechny měly na sobě jméno „Biden“, což je trochu divné.

Vyzývám Joea a každého demokrata, aby objasnili, že chtějí pouze legální hlasy. Protože mluví o volbách a myslím, že by měli používat slovo „legální“ - „legální hlasy“. "Chceme, aby se počítal každý zákonný hlas." A chci, aby se počítal každý zákonný hlas. Chceme otevřenost a transparentnost - žádné tajné sčítací místnosti, žádné tajné hlasovací lístky, žádné nelegální hlasování po volebním dni.
Máte volební den a zákony jsou v tomto ohledu velmi přísné. Máte volební den. A lidé nechtějí hlasy odevzdané po volebním dni a chtějí, aby byl proces čestný. Je to tak důležité. Chceme poctivé volby a chceme poctivý počet a chceme, aby tam pracovali čestní lidé, protože je to velmi důležitá práce.

To je způsob, jakým tato země vyhraje. To je způsob, jakým USA zvítězí. A myslíme si, že volby snadno vyhrajeme. Myslíme si, že bude probíhat spousta soudních sporů, protože máme tolik důkazů, tolik důkazů. A možná to skončí u Nejvyššího soudu. Uvidíme. Ale myslíme si, že tam bude spousta soudních sporů, protože si nemůžeme nechat ukradnout volby - takhle.

A já - říkám vám, že bych - mluvil jsem o tom už mnoho měsíců se všemi z vás. A velmi jsem řekl, že korespondenční hlasovací lístky skončí katastrofou. Nicotné volby by byly katastrofou. Ubohé, velmi snadno proveditelné volby by byly katastrofou.

Toto je rozsáhlá verze a každým dnem se to zhoršuje. Slyšíme příběhy, které jsou hororovými příběhy - absolutními hororovými příběhy. A nemůžeme dopustit, aby se to stalo Spojeným státům americkým. Nejde o to, kdo vyhraje - Republikán, Demokrat; Joe, já sám. Nemůžeme dopustit, aby se to stalo naší zemi. Nemůžeme být zneuctěni tím, že se něco takového stane.

Doufejme tedy, že to bude vyjasněno, možná brzy; Doufám že brzy. Pravděpodobně to ale projde procesem - právním procesem. A jak víte, získal jsem určité státy a on tvrdí, že získal určité státy. Můžeme si tedy oba nárokovat určité státy, ale nakonec mám pocit, že budou muset vládnout soudci. Ale bylo tam hodně lumpáren a my to v naší zemi nemůžeme dopustit.

Děkuji mnohokrát.“

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Absurdní divadlo. Stalin byl čučkař.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

tvrdil, že případnou prohru ustojí, zjevně lhal. Pokolikáté už?

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

získal historicky nejvíce hlasů. Kam se hrabou KenNedy, Reagan, Clinton ... Biden je nová krev Ameriky, miláček davů, její maskot. Jeho charisma působí na Černochy, mexičany, indiány; je to pravý bílý otec. Má i více hlasů, než Černý otec v bílém domě Obama, nositel Nobelovy ceny míru ještě předtím, než mohl něco napáchat. Biden je miláček a idol amerických žen a dívek, jejich Justin Bíbr i Elvis. V demokratických kruzích České republiky překonává popularita Bidena i Karla Gotta a blíží se popularitě Jirky Drahoše a jeho 8 volebních apoštolů. Biden je zárukou integrity USA i Ukrajiny. Biden je zástupce Boha na Zemi. Je velké štěstí, že je tolika američany tak obdivován a milován. Snad přijme v bílém domě naše vrchní představitele Ajvena Bartoše a Pítra Faielu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

zažít čtyři roky trumpismu. Easy :-)

Průměrný počet slepic: 1.3 (16 hlasů)

Jako "sranda" výborný, pochybuji, že byste to myslel opravdu vážně ... takový "ELF" přeci nemůžete být. K tomu zde slouří jiní ... jednonoha/pollacs, a ti další ...
No uvidíme, jak se nám to v tý Emerice vyvrbí ...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokud USA žili z práce mnoha států,tak byl celkem klid,tohle všechno skončilo velkým zadlužením těchto států.
Koronavirus má tomu napomoci,dalším zadlužením nebo-li přijímáním natištěných dolarů a to se zas tak moc nedaří,státy se brání dalšímu zadlužení.Je jasně poznat,že se jim hroutí pod rukama,tak změnou prezidenta,chtějí ošálit svět,ale cíl je jiný,,pokud se státy nepodvolí,přijdou bomby.Kterýkoliv menší stát,by národy dokázali ukočírovat s USA to tak nepůjde,budou nebezpečně kopat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Black Hawk a Eagle poručí
kolik hlasú pošta doručí.
Hlasy se tisknou každý den
v oválné pracovně už jou biden
polstruje novou židli,
vždyť už tam vlastně bydlí.
Že se trošičku třese
to s sebou život nese
a že trošičku blábolí
to zase tak moc nebolí.
Je to náš zámořský Pepa
žádná figurka slepá
ale Pepek co pojed špenát
bude mít k ruce i senát.
Čeká nás klidný spánek
místo vichrů jen vánek
procházka v rajské zahradě
s mlékem a strdím na bradě.
Tomu není pomoci a rady.
Budem mít všichni tři brady.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Stvořiteli nebe i země
přiď kemě přiď kemě přiď kemě
snes se na zemi Joe Bidene
my už tu máme všecko snědené.

Joe Bidene, jaká to krása!
Jsi naše mana, jsi naše spása!
Kdyby sis sundal jarmulku
viděl bych tě jak Quarculcu
máš její modré oči
zatímco bača točí
hnědýma očima otroka
a sejde jednou do roka.
Já jsem z Tebe tak zmatený
v hlavě tři kola jak plátěný
velorex džinový.
Džina strčili do láhve
jediným bohem je Jahve.
No to je teda situace -
in terris pace.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Jen se vztekej, jen vzetekej
Pepina se dále lekej.
Král buranů, ten Doníček
to bude chleba tvůj krajíček

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

odpověď je 1duchá. Dělá mi problém psát pod občanským jménem. Do nikoho se neseru, na rozdíl od jiných, kteří osobně útočí nejen na mě, ale i na mé blízké. Zcela demokraticky, jak je dobrým zvykem. Abych nemusel psát v každém příspěvku "ty zasraný zmrde" nebo "ty zkurvený hajzle" či kombinaci těchto a podobných slov, píšu anonymně. Je to tak pro mě lepší, ale i tak mě to přestává bavit. Mám pořád dost práce, jsem na houmofisu 30 let a koroňák spíš práci množí, než aby ji ubíral. A já si už vybírám. Nemám zapotřebí, aby mě nějaké zkurvené hovado uráželo. Čus, někdy se podívám do Jašova nahoru na rynek, třeba tě potkám a dáme jedno nebo jednu, mám to v autě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

to jedině správné jméno.
Třeba Olt Šetrhent
Nebo Vinetů
Nebo Maxipes Fík
Anebo Lojzy z Gruňa
Možností je nespočet.

A samozřejmě vstup do Jašova je stále volný. Gorolskou demokratickou republiku jsme doposud nevyhlásili, pohraničníci doposud neobsadili kontrolní punkty.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

dám si nějaké lokální jméno, které nebude debily provokovat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Holšpan
Je to místní a blbečci z toho budou v prdeli.
A ještě jsem to tu nepsal.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Na prvních stránkách Velký Pepa
upejpá se jak děva lepá
stydí se prohlásit vítězem
nejprve půjde za knězem.
Říká kněz: Pepíku pros tátu
abys měl v pořádku prostatu
abys nemusel v noci chodit
blátem vajthauzu se brodit.
Opatři si celou bažantnici
sděl národu veni wifi vici.
Bažanta za každým rohem.
Tak Pepo, spánembohem.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

utrpela vitezstvi Pyrrhy, jejiz dusledky si vyzere az do dna.
Tipuju, ze Demokraticke strane zbyvaji posledni 4 roky existence

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

mýlil.
Ovšem strany s neomezeným rozpočtem tak často nezanikají. Na rozdíl od politických stran v Česku, které vždy dojedou na prachy.
Pokud nevěříte, najděte si, co ve finále pronesl Paroubek o LEV 21. Neboli nesehnal dostatečný počet sponzorů...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

mýlil.
Ovšem strany s neomezeným rozpočtem tak často nezanikají. Na rozdíl od politických stran v Česku, které vždy dojedou na prachy.
Pokud nevěříte, najděte si, co ve finále pronesl Paroubek o LEV 21. Neboli nesehnal dostatečný počet sponzorů...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vy musíte být sakra informován, když si dovolíte takhle tipovat.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co vyhral kandidat Demokratu ?
Stat rozdeleny na nesmiritelne tabory
Covidovou situaci
Ekonomiku ne zrovna v nejlepsim stavu
Spatne mezinarodni a obchodni vztahy
atd...
Cokoliv co udela Biden bude spatne a Demokrati to odskacou ....
Podobnost s Babisem a ANO je ciste nahodna ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

kandidátem.

Jen s těmi Hispánci se Kmoníček dost plete. Většina jich jsou Mexičané, následováni lidmi ze Střední Ameriky, ze zemí jihoamerických US "spojenců" (či spíše satelitů) a z US kolonie Portorika. Venezuelci a Kubánci mezi nimi jsou také, ale vyjma Floridy jich je hrstka.
PLUS Hispánci, kteří žijí v USA již od doby, kdy USA ještě neexistovaly; Texas a Nové Mexico jsou USA sice okupovány, ale hispánskou většinu se jim nikdy nepodařilo eliminovat a ta má silné odstředivé tendence.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

dříve, než bílá menšina. Jedná se o státy, které byly uloupeny Mexiku. Nejprve Texas, pak dobyvačnou válkou v letech 1846-1848 to bylo Nové Mexiko, Arizona, Kalifornie, Nevada, Utah a Colorado (na základě mírové smlouvy z Guadalupe Hidalgo, podepsané dne 2.2.1848).

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Mít stroj času a ocitnout se tam a mexičtí generálové se mě ptát, jak to dopadne, jestli zvítězíme, tak co bych jim asi tak měl říci.
Tam, kde zvítězíte a uchováte si své hrdé Mexiko, tak za sto let a více, budou mexičané se pokoutně plížit po nocích do USA, aby tam mohli dělat práce, o které američani nestojí, za peníze, za které by nehnuli ani prstem. Tak tomu říkám hrdé vítězství. Asi, pokud byste to prosrali komplet, tak na tom budou vaši potomci líp.

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)

Mexikem jen prochází, neboť přicházejí z chudších zemí, jako je Guatemala a Honduras. To za prvé. Za druhé chudoba cti netratí. Také bych raději byl chudý, ale nebyl ve vlastní zemi člověkem třetího nebo čtvrtého řádu. Pro Mexičany se příchodem Američanů rozhodně nic nezlepšilo, spíše naopak.
Problémem celé Latinské Ameriky je populační exploze, prostě přelidnění. A je tedy logické, že méně šťastní jdou tam, kde je ještě dost prostoru, a to jsou Spojené státy.
Za třetí, nechvalte dne před večerem. Momentálně jsou Spojené státy na sestupné trajektorii, to snad všichni vidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Tak tohle tvrdím už hodně dlouho :)

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokusím se zde nastínit jednu možnost vývoje v USA, kterou považuji za nejpravděpodobnější. Hlavní vlivy na další dění jsou nyní dány, rptoo i budoucí vývoj nejspíše dospěje k dané variantě s drobnými obměnami dle mešních dalších vlivů.
Biden volby vyhraje a 20. ledna se stane prezidentem USA, viceprezidentkou bude Kamala Harrisová. Biden zřejmě celé volební období prezidenta nedokončí. Umře nebo ze zdravotních důvodů odstoupí, a tak USA povede Kamala. Arabští spojenci USA z toho dostanou psotník, protože by se najednou měli podvolit člověku, kterého bude arabská kultura považovat za otrokyni.
Příznivci Trumpa si v sobě ponesou hořkost z výsledku, ale smíří se s ním, jakmile Biden bude přísahat na Ústavu. Do té doby může dojít ke střetům členů hnutí Black Lives Matter s republikánskými skupinami. Republikánské skupinky se po 20.1.2021 stáhnou do sebe a změní se na domobranu, která bude chránit malé obce před nájezdy BLM z velkých měst typu Los Angeles nebo New York. Odtud začnou prchat běloši do menších komunit při okrajích velkých měst nebo rovnou daleko na venkov. Centra velkých měst na nějakých 10 let ovládnou černošské gangy. Kolem roku 2030 bude novou majoritní populací USA hispánská skupina. Na výstřelky typu BLM nebudou zvědaví, většinou jsou to katolíci a najdou společnou řeč s potomky Italů a Poláků, hodně je bude spojovat i s protestantskými Američany. Jakmile Latinos převezmou vládu, bude Demokratické straně konec.
Novou prezidentkou se na konci roku 2021 stane Kamala Harrisová a nastane běsnění v protěžování menšin. V roce 2023 prohraje volby a do Bílé chýše 20. ledna 2024 napochoduje zase Republikán.
před 4 roky se Demokraté pokusili posunout hranice a do Bílého domu dostat Hillary Clintonovou, bílou ženu. Neprošlo to, tak to zkouší úskokem přes Bidena dostat do bílého baráku ženu barevnou. Biden sám je jen loutka, sice dobře ovladatelná, ale natolik nízké úrovně myšlení, že nechtěně vyrábí nečekané trapasy.
Vnitřního rozkolu USA využije Erdogan a jiní podobní lokální diktátoři. Biden a Harrisová se pokusí spojit národ vnější nepřítelem a přepadnou nějaký darebácký stát. Takový, který ještě nepřepadli. Čína ani Rusko to nebudou, ale netuším, koho si nyní vyberou. Může to být klidně Samoa, Filipíny, Kuba, KLDR, apod.
V Kazachstánu vypukne barevná revoluce, aby tím zaměstnali Rusko a Čínu. Obě země s Kazachstánem sousedí, tak je nejpravděpodobnějším kandidátem na vyvolání chaosu, kdy jednou akcí potrápí hned dva státy.
USA budou pokračovat v rozhovorech s Čínou, která bude chtít větší podíl na globální moci, než budou USA ochotné přijmout. Jednání se potáhne roky bez zřejmého výsledku, a mezitím bude Čína postupně přebírat globální moc a utrácet rezervy v USD, aby jim v případném konfliktu už žádné nezbyly. K většímu nedorozumění mezi USA a Čínou dojde kolem roku 2023. Tehdy budou v USA volby a Kamala se soustředí na volební kampaň. Čína toho využije na úplné odstřižení od USD a najednou začne přijímat jen zlato nebo renminbi za své zboží. Kritická bude druhá polovina roku 2023.
USA rozkolu s Čínou také využijí k provedení měny. Už naznačily, že proběhnou formou výměny dosavadních bankovek za nový vzor, přičemž bankovní účty zůstanou zachovány 1:1. Staré bankovky přestanou přijímat a odůvodnění bude boj proti narkomafiím. Takové dárečky ale mohou voliči čekat až ve volebním roce 2023.
Jakmile USA přepadnou nějaký stát a zaměstnají tam svou armádu, Čína nebude váhat a vyhlásí, že za své zboží přijímá nadále platby jen v renminbi nebo zlatu ověřenému na šanghajské burze. Proč? V dané chvíli Čína ještě nemá dost silnou armádu a loďstvo na expanzi a vedení boje v pacifických dálavách, ale postačí jim na jejich obranu. K nějakému převzetí globální hegemonie se chystají až po 2030, možná ještě déle. Ale jakmile nastane vhodná situace, kdy budou USA plně zaměstnány bojem s jiným státem, a vyprázdní v něm zbrojní sklady, Čína té krátkodobé bezmoci využije. Na případu Iráku a Afgánistánu si ověřila, že USA nejsou schopny boje ani se dvěma malými hůře vyzbrojenými státy a jejich síla s bídou stačí na stát jeden.
Kamala bude váhat, zda přepadnout nějaký stát a dát příležitost Číně, nebo pokračovat v úpadku moci USA. Kamalino prezidentské období bude poznamenáno nedostatkem zdrojů na všechna očekávání nepracujících menšin v USA. Bude nucena zvednout daně a ožebračit tím voliče Republikánů. Dále bude nucena okrást své spojence. A pokusí se natisknout další peníze. Dluh USA je nesplatitelný už nyní, ale jak dlouho ještě může růst? Budou-li jej USA navyšovat po troškách, asi ještě chvíli může celý systém života na dluh fungovat, ale Kamala nebude mít dost peněz na uplácení BLM. Dočkáme se nějaké daně nebo jednorázového odškodnění za otroctví a ukradenou zemi pro černochy a Indiány s Eskymáky. Vznikne privilegovaná vrstva obyvatel nenáviděná všemi ostatními.
Úpadek středního stavu v USA nabere obrátky. Ulice USA nikdy nebyly proti evropským bezpečné, ale teď začne být situace ještě horší. Budou vznikat enklávy bohatých za plotem se soukromou ochrankou, kdy okolní svět bude plný násilí a vražd. Latinská Amerika se vším všudy. Ten proces začal už dávno ve chvíli, kdy se výroba začala stěhovat z USA do Asie. Ale teď nabere vyšší rychlost.
Takže odhadovaná pravděpodobnost jevů:

1. Biden bude uznán prezidentem - 95%
2. Kamala Harrisová se stane prezidentkou - 99%
3. Republikán vyhraje prezidentské volby 2023 - 99% a Kamala Harrisová je naopak prohraje.
4. Masivní tisk peněz v USA - 100%
5. Odškodnění černochů za otroctví - 80%
6. USA přepadnou nějaký stát - 90%
7. USA povedou v letech 2020 - 2023 pouze jednu válku - 99%
8. Rozhovory a obchodní smlouvy USA-Čína dopadnou ve prospěch Číny - 100%
9. Armáda USA zastaví zbrojní projekty kvůli nedostatku peněz v rozpočtu přesměrovaných na menšiny - 90%
10. V USA bude masivní inflace v druhé polovině prezidentství Kamaly Harris - 99%
11. Kriminalita v USA stoupne a stoupne i počet neobjasněných případů - 100%
12. Hospodářství USA bude stagnovat až klesat - 99%
13. ČR si koupí nepotřebné vrtulníky z USA jako výpalné - 99%

Pro ČR výsledek prezidentských voleb znamená buď urychleně odmítnout Westinghouse z výstavby jaderných bloků v Temelínu a Dukovanech pro nedostatek technických schopností, nebo výstavbu nových bloků posunout o několik desetiletí. Takzvaná reference Westinghouse z Temelína je možná jen z důvodu, že jejich dodaný systém byl po několika fatálních problémech potichu odstaven, elektrárna jela na starý ruský systém, a mezitím české firmy dodaly systém ochran jiný. V podvědomí lidí je, že Westinghouse systém dodal, a když Temelín funguje, je to důkaz reference pro Westinghouse. Nic není vzdálenější pravdě.
Ćeká nás zajímavé období, kdy by ČR měla dávat najevo nehynoucí lásku k USA, ale nemusí se nutně účastnit všech vnitropolitických tanečků. Ovšem ČT bude přinášet zprávy plné optimismu o vítězství Demokratů. Mě se to netýká, ČT jsem si na přijímání zpráv kompletně zablokoval a vůbec ji nesleduji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

vždyť špičkové zbraně jsou nejvýnosnější americký produkt, made in USA. Další nejvýznamější produkt USA jsou nové technologie. Hardware založený na fyzice polovodičů, materálovém výzkumu, nanotechnologiích a biotechnologiích. Software a sítě které používá celý svět.
To bude za toho i onoho presidenta to se nezmění.
Jen jedno je jisté, noví supermiliardáři ze Silicon valley chtějí zvýšit svůj podíl na moci.
Co se týče jaderné energetiky, ta je pro USA bezvýznamná, zde pozice špičky ve světě už ztratili a vůbec je to nepálí. USA jsou a budou energeticky soběstačné.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Vývoj zbraní si USA ponechají, ale v rozsahu již běžících projektů, a některé budou zastaveny. Dělají to docela často. Teď budou potřebovat prachy taky pro menšiny. Ale možná přijdou na nápad, že by jim spojenci a členové NATO měli pomoci vývoj financovat. A EK dostane psotník.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

tak na ty technologie jsou, kdo ví proč, mistři právě japončíci a ti už taky nechtějí / nemohou dávat 40%ní výpalné amíkům za perlovou zátoku.

Zatím bez slepic

zavedení digitálních měn? Čína zcela určitě na digitální jüan přecházet bude: https://www.euro.cz/kryptomeny/digitalni-juan-cinska-vlada-vykrocila-sm…
Co USA?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím si, že zatím dojde k zavedení digitálního USD. Možná jako paralelní měny vedle toho tištěného.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)