Bezprecedentní krok

Autor
Štítky

Jistě vám všem neunikl důkaz, který podal Trumpův právnický tým na podporu svého tvrzení o zfalšovaných volbách v Georgii. Pro ty, co to neviděli, jen krátce popíšu celý děj. 

Je večer, sčítají se volební lístky, komise odchází domů, všichni pozorovatelé jsou vykázáni ven a místo aby se pokračovalo až druhý den ráno, chlapci vytahují kufry plné volebních lístků pro Bidena a jak fretky je prohánějí sčítacími stroji. A makají a makají, aby měl Biden ráno dostatečný náskok...

Podotýkám, že toto video se objevilo u soudu jako důkaz. Neuniklo nikde na internetu s neznáýmým autorem. Není to jako sestřel Boeingu nad Ukrajinou, kde se objevily fotky i videa, ale nikdo nevěděl odkud a nikdo je nedokázal potvrdit. Tohle videjko podal Trumpův právní tým a promítalo se před mocí soudní. 

Naše vaše vždy pravdomluvná Česká televize samozřejmě neobdržela notičky a tak o tom zarytě mlčí. Ještě že máme fejsbůk. 

Víte, já osobně nevím, jestli je to pravda a nedokážu to posoudit. V dnešní době je možné vyrobit video na cokoliv a vlastně odkudkoliv. Nevím, jestli nějací borci falšovali výsledky ve prospěch Bidena a nebo nějací borci vyráběli důkaz podvodů ve prospěch Trumpa. Nejsem kamarád ani s Bidenem ani s Trumpem a držím se svého hesla, že velmoc se chová přezíravě ať je v čele kdokoliv, takže si mohu dovolit skepsi oběma směry. Proto ode mě neuslyšíte jasné vidlácké slovo, kdy se už cítím přesvědčen a vím, jak to doopravdy bylo. Nevím. Ale mohu si dovolit nějaké ty vidlácké spekulace: 

1. Řekněme, že video je pravdivé. Skutečně docházelo k podvodům podle onoho videa. Biden se v jiném videu skutečně podřekl, že demokraté vytvořili nejefektivnější systém na falšování voleb. Řekněme, že tohle všechno je pravda a Lukašenko je vlastně břídil, protože narozdíl od Bidena vůbec podvádět neumí. Řekněme, že Trumpovi byly hlasy ukradeny, Bidena volily tisíce a desetitisíce mrtvých duší a všude, kde to jen trochu šlo, se falšovalo o sto šest. 

Trump to ví. Dává to k soudu. Veřejnost je seznámena s Trumpovými důkazy...

Krátká odbočka - Trump se před médii vždycky choval jako šašek. Nechával si od nich jakoby dělat na hlavu, kvákal nesmysly, liboval si ve skandálech, dost se to podobalo Pavlíkovi Novotnému... ale vždycky si v zázemí chystal nějakou bombu. Nechal média, aby se vyřvala a vysmála se mu a o to drtivěji pak dopadly jeho důkazy nebo jeho argumenty. Teď z toho mám stejný pocit. Trump si dal načas. Nevytáhl důkazy hned. Nechal CNN ať mu nadává a teď najednou vytahuje esa z rukávů a všichni čumí... 

Takže Trump ví, že docházelo k masivním podvodům. Trump ví, že demokraté už mají s demokracií málo společného. Možná s tím dokonce i trochu počítal... Dobrá, postupuje podle zákona - dává to k soudu. Pokud mu soud dá za pravdu, bude na koni a bude mít šanci na revizi voleb i jiných soudních rozhodnutí. 

Co když mu to soud zamítne? 

Svým způsobem pak Trump musí udělat něco bezprecedentního. Pokud skutečně docházelo k volebním pdvodům a soudní moc to neuznámá, bude Trump muset udělat nějakou formu převratu. A nebo se vzdát a nechat na sobě podezření, že vyráběl videa, aby zpochybnil volby. 

2. A teď obráceně... 

K volebním podvodům nedocházelo. Všechno proběhlo dle regulí, Trump volby opravdu prohrál, protože udělal řadu politických chyb z nichž největší bylo zpochybňování koronaviru, což mu sebralo hodně voličů... Trump ví, že prohrál. Zřejmě si to mohl spočítat i předem a už dopředu se připravil na alternativu, že se bude bránit soudně. Pověřil svůj tým, aby vyrobil příslušné důkazy a naplánoval si strategii, jak je bude zveřejňovat a uplatňovat u soudů. 

Pokud mu to soud zbaští, bude mít Trump šanci na revizi voleb i jiných soudních rozhodnutí. 

Pokud mu to soud nezbaští, bude Trump muset udělat něco bezprecedentního. Pokud mu soud nezbaští jeho fintu,  bude Trump muset udělat nějakou formu převratu. A nebo se vzdát a nechat na sobě podezření, že vyráběl videa, aby zpochybnil volby. 

 

Vidlácká otázka zní... je pro veřejnost nějaký rozdíl mezi bodem 1 a 2?  Rozdíl v tom není ani pro Trumpovy příznivce ani odpůrce. V obou případech buď Trump musí udělat další krok, který ještě žádný americký prezident neudělal, nebo prohrát mnohem potupněji než kterýkoliv americký prezident před ním.  Trump bezprecedentním způsobem zpochybnil volby a bez ohledu na jeho skutečnou motivaci buď musí stejně bezprecedentně pokračovat, nebo bude doživotně vláčen bahnem. 

Kdybych si teď musel vsadit na jednu variantu, vsadil bych si na to, že k volebním podvodům skutečně docházelo. A v trumpově taktice bych viděl vlastně jedinou možnost, jak USA udržet pohromadě. Bylo nutné počkat, až se v CNN vyřvou, až se Trumpovi pořádně vysmějí, až všichni vystřílejí munici. Bylo nutné se prezentovat jako hlupák a šašek. A pak podávat drtivé a stále drtivější důkazy, které budou mít tak ohromný dopad, že to demokraty i média totálně rozloží na hadry. Tak moc, že všem v USA dojde, jací zmetci to jsou a pod tíhou faktů se od nich odvrátí jejich příznivci a veřejnosti v podstatě nezbude jiná možnost, než demokraty za jejich sviňárny odsoudit. To je svým způsobem jediná možnost, aby Spojené státy zůstaly spojené. 

Na druhou stranu, pokud uvidím Trumpa, že se podvolil rozhodnutí volitelů a předá Bidenovi úřad, nezbyde mi než konstatovat, že stejně neměl šanci, protože na své straně (kromě části veřejnosti) nikoho neměl. Nebyl schopen udělat převrat, protože ho neměli rádi ani generálové ani plukovníci. Nebyl schopen zmobilizovat dostatečně veřejnost a prostě se sklonil před realitou ať už prohrál regulérně nebo prostě podlehl hře protivníka bez ohledu zda podvody byly nebo nebyly. 

Americké volby byly bezprecedentně zpochybněny. Pokud nebude následovat stejně bezprecedentní další krok, nikdy se to už nemůže napravit. Pokud bude Trump nahrazen Bidenem, pachuť zůstane. Vše se samozřejmě nezhroutí ze dne na den, ale budou další volby na které bude možné nazírat stejně jako na tyto. A pandořina skříňka podobných zpochybnění už byla otevřena. 

Nechtěl bych teď být v Georgii soudcem. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (85 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Někde jsem četl verzi, že ani nepotřebuje ty soudy vyhrát, stačí mu aby byly zpochybněny výsledky až do doby hlasování volitelů. Pokud do té doby nebude rozhodnuto, tak platí systém jeden stát, jeden hlas a tím pádem vyhraje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Donald Trump na poslední chvíli udělal poměrně důležitou strategickou věc: Dosazení soudců do nejvyšších soudů, kteří jsou na jeho straně. Však také proti těmto kandidátům se vznesl odpor neomarxistů a protesty, včetně plivání ze strany médií, jaké známe i u nás, třeba vůči Milošovi Zemanovi, Haně Lipovské, a spol. Myslím, že tak trochu si to pojistil, i když to samozřejmě nic nezaručuje, jen zvyšuje šanci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

spíš očekával, že se pozastavíte nad tím, že v USA jsou soudy obsazovány POLITICKY.
Mně ten fakt připadá naprosto šílený, protože zcela neguje nezávislost soudů.

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

Pokud mi je známo, tak soudce jmenuje prezident republiky. To je přeci také politik. Soudci se ale u nás nikomu nezodpovídají a v tom je podstata nefunkčnosti justice u nás. Proto si soudkyně Králová může dělat, co chce, resp. co jí někdo v pozadí nařídí dělat. Proto je u nás právo nevymahatelné a některé případy se táhnou desítky let. Pozdě aplikovaná spravedlnost je žádná spravedlnost.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

nikde na světě. Natož spravedlivý. Pamatuji si akorát jednu pohádku s Josefem Kemrem. Ten soudil opravdu spravedlivě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

No jeden spravedlivý a zároveň nezávislý soud ještě furt existuje. Lomikar by mohl vyprávět...

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

A pokud relevantní příručka tvrdí, že se na něm budou soudit " živí a mrtví", pak z toho vyplývá, že musí v inkriminované době existovat živí (lidé). Tedy na místě je otázka - kdy to bude ? Kdy budou žít poslední živí lidé ?
Za mou maličkost doufám, že minimalně ještě za miliardu let. Uvidíme, počkáme si.

Pravda, někdy se nazýval Božím soudem ordál. Takyspravedlnost, zhruba jako když cálovali zdejší hejlové 10 miliard Lauderovi.....prostě se zatočilo kolem a to se zastavilo opět na rysce s nápisem " Daňoví poplatníci", bo žádné jiné nápisy na tom kole nebyly, nejsou a nebudou....

Někteří jiní národové to ale mají jinak. To je taky pravda. Esli je to ale lepčí nebo horší...to se dozvíme zas až na tom soudě.
:-D))))))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Chodí s kosou...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Smrt to spočítá spravedlivě každému. To je fakt.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Občan: "No, zrovna od Vás, pane Ponkráci, bych spíš očekával, že se pozastavíte nad tím, že v USA jsou soudy obsazovány POLITICKY. Mně ten fakt připadá naprosto šílený, protože zcela neguje nezávislost soudů."

Jakýkoli akt ve státě je z principu akt politický.

100 % nezávislost je k ničemu, protože taková instituce nemá žádnou pojistku pro případ zneužití. Jak vidíme třeba na příkladu českých soudů.

Mě spíše zajímá, jestli je něco funkční a pracuje to pro občany. Zbytek je mi ukradený. Jsem v tomto naprosto ztracený šílenec.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

nemůže být problém.
Pokud víme, o kterou volební místnost šlo, musí být dohledatelná jména lidí, kteří se tam pohybovali. A existují spešl programy k identifikaci osob na videozáznamech.
Tudíž by mělo být jasno docela brzy, kdo se na záznamech namáhá s krmením spešl kompů na sčítání hlasů.

Co se týká Vidlákova popisu Trumpova jednání při konfrontacích se sedmou velmocí, přijde mi, že Trump má minimálně jistou dávku hereckého talentu a najal si dobrého dramaturga.
Neboli metodou postupného předkládání důkazů od nejslabších k nejsilnějším se snaží znevěrohodnit nejen nepřítele, ale i soudce, kteří zatím nesoudili dle jeho představ a požadavků, ve shodě s jeho režijním záměrem.
Co dodat - Trump již "překročil Rubikon" a "kostky jsou vrženy". Po těchto volbách už USA nebudou nikdy takové, jaké byly před těmito volbami.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

Asi nejlepší popis, pane Targusi.

Pan Vidlák se snaží uvažovat jako prostý člověk. Vysoká politika a vysoké hry se hrají a fungují zcela jinak, a podle jiných pravidel. Nehledě na to, že "podvody" nejsou poprvé v USA volbách. Viz níže.

Poměrně dost mě vyděsilo přirovnání Donalda Trumpa k Pavlovi Novotnému. Asi jsem totálně natvrdlý, ale nevidím ani jednu podobnost těchto dvou osob.

Donald Trump je svým způsobem génius. Je to první osoba na světě, která dala sežrat úspěšně volební podvod (které jsou poměrně časté, viz níže) tak, aby to ohrozilo pověst státu i protivníka. Už to je úspěch, a stalo se to snad poprvé na světě. Evidentně zfalšovaných voleb - dokonce i v USA - je neúrekom, je to spíše klišé. Donald Trump je vážně dobrý stratég - na rozdíl od třeba Novotného.

1) Ale podobné podvody jsou vcelku běžným jevem. Náš Václav Havel dal také obžalovat Sládka, když měl dost vysokou šanci na úspěch. A bylo hotovo. Kdopak za to dnes Havla plísní? Ani šrámeček na pověsti Havla to nedělá, je stále čistý jako lilie.

2) První evidentně zfalšované korespondenční volby byly v Rakousku. Není to moc dávno. Ale kdopak si na to vzpomene? Vadí to někomu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

Řekl bych, že měl na mysli styl vystupování těchto dvou pánů, nikoli vystupování samotné.
Pavka Korčagin - Novotný je sprosté hovado, které v případě absence argumentační nouze umí jen urážet.
Trumpa si netroufám hodnotit, protože:
1/ jeho projevy nesleduji a
2/ neumím tak dobře anglicky, abych se nemusel spoléhat na překlad.
Lépe řečeno nemám potřebu se tímto pánem hlouběji zaobírat, abych si jeho projevy přeložil sám a dumal nad kontextemvýznamu jeho slov.
Abych pokročil dále, oba mají styl vyjadřování, který se kdysi označoval podstatným jménem HOKYNĚ.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

A v čem se podobají mezi sebou styly vystupování Trumpa a Novotného? Vůbec v ničem. Jejich styly vyjadřování se nepodobají ani náhodou.

Jestli čekáte, že KDOKOLI na pozici lídra (státu, města, firmy) se bude vyjadřovat jako nesmělá holka v koutě, která se na všechny usmívá, bude pasivně v koutě, a raději se neprojevovat = tak to asi stěží. Na takovém místě musíte být ostrý hoch, který se nebojí v krajním případě být kousavý a rozdávat rány, jinak budete rychle impotentní.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

podstatného jména "hokyně".
Jestli jej dobře neznáte, nastudujte si ve starší beletrii, čím se takové dámy vyznačovaly.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

V tom případě musí být hokyní naprosto každý úspěšný lídr - pokud se má prosadit "mírově". Alternativní možností prosazení je mafie a pistole u vaší hlavy. Jiné možnosti neznám. S tím, že Novotný částečně patří do té kategorie "prosazení se mafiánsky".

Ale uznávám, že Novotný a Trump mají spousty společných věcí. Například oba mají dvě ruce. Nebo jeden nos. Oba mají necelé dva metry výšky. Ale jiné podobnosti opravdu nevidím.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

TAk je jeden podstatný rozdíl Novotný vyzívá k zabití a je sprostej jako kanál, Trump jenom slušně dělá prohlášení stylem Zemana, takže fakt vidím rozdíl ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Donald Trump se snaží pracovat pro USA, a je neonacista - pardon, trochu mi to ujelo pod vlivem slovníku všudypřítomného neomarxismu - vlastenec. Novotný je vlastizrádce, který se snaží poškodit ČR co se jenom dá.

Donald Trump je schopný lídr, který se musel sám vypracovat. Novotný je totálně neschopný přicmrdávač nalepený na globálních strukturách, a jeho činností je zalíbit se svému páníčkovi, který ho vede. Kdyby neměl nad sebou ochranu, a kdyby navíc nebyl Žid, tak je s ním zatočeno "po bolševicku".

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

...Vás to zajímá, tak zmínka o videu je obsažena v prvním odkazu mého diskuzního blábolu :) Zmínek o podvodech je tam habakuk. Někde prý volil i pes :)

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Psí volič zní zajímavě, tak jsem se na to mrknul:

Tak prý v Santa Cruz ňáké paní volila její čuba Maggie. Tvrdí teda ona. Bo prý má mikročip (?), a ten prý hafana zaregistroval jako voliče (???), a pan Někdo prý poslal vyplněný volební lístek za toho psa. Oficiálové tvrdí, že je to hovadina, že žádnou Maggie Magoo Vela mezi lístky nemají.

No nechce se tomu věřit. A tak tomu asi ani věřit nebudu... Ale zaráží mě tam ten nápad, že "mikročip vyhodnotil toho psa jako voliče". Asi jsou ty čipy podobné těm, které se tajně implantují lidem nebo co. A že to oficiálové prošetřovali, že "to je prý možné, takže se to musí prošetřit". Nu, anglicky jako umím celkem dobře, ale američtina je pro mě stále nepochopitelná...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Stačí si vzpomenout jak onehdá dopadlo prověření pravosti Obamova rodného listu o které požádal šerif Joe Arpaio. Vše se dá zahrát do autu, systém to umožňuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obama byl neoprávněně prezident a nikdo s tím už nic neudělal. To je fakt.

Dejme tomu, že volební podvody v USA jsou dokazatelná pravda. Co když média budou Trumpa a jeho lidi, ignorovat? Nebo pomlouvat. Důsledně mlčet o volebních podvodech. Jak většina lidí pozná, že je zvolený prezident a podpoří ho?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

To video z haly v Georgii, kde se sčítaly hlasy, byl zveřejněný záznam průmyslových kamer, které halu nonstop monitorovaly.
Hala byla pronajatá volebním týmem a na ty kamery se nějak pozapomnělo. Záznam na kamerách má na sobě časovou stopu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

To bude určitě hlavní argument obhajoby: "přece by nikdo nebyl tak hloupý, aby zapomněl na kamery, vážený soude! Apeluji na váš zdravý rozum, věřte raději nám, a né vlastním očím..."

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Prosím, odkaz! Ať to mohu případně poslat dál.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Je zajímavé, že z ČT jsme se o tomto videu zatím nedozvěděli. Přitom o soudech, kde Trump se stížnostmi neuspěl ČT informovala poměrně podrobně. Ale musím dodat, že si myslím (zřejmě podobně jako vidlák), že pro nás je úplně jedno jestli bude prezidentem Trump nebo Biden - pro USA jsme "důležití" jen v odběru amerických zbraní, vydávání ruských hackerů, štvaní proti Rusku a Číně apod.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

In reply to by MV (neověřeno)

Trvalý odkaz

S názorem, že "pro nás je úplně jedno jestli bude prezidentem Trump nebo Biden" výrazně nesouhlasím. Dokonce bych řekla, že místo Afganistánu se nyní v USA bojuje za Prahu (někdo by to měl říct Zemanovi).

Pokud to dopadne tak, že zůstane nevyjasněno dnes už obrovské množství pochybností o regulérnosti této prezidentské volby v USA a prezidentem se stane Biden, potom to bude znamenat i pro naše "demokraty", že volby lze legálně manipulovat tak, aby se dosáhlo potřebného výsledku. Institut tajných svobodných všelidových voleb přestane existovat a základní lidská práva dostanou bejzbolkou po palici.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

Napsal jsem to jinak, rádoby sarkasticky :)

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

Já se kloním k tomu, že je pro nás vícemně jedno, kdo bude prezidentem v USA. Většinu karet rozehrávají jiné síly než oficiální vláda.

Víte, já nedávno v USA byl. Mluvil jsem s běžnými lidmi. Zajímavé bylo, že řada lidí má strach naplno říci, že volila / chce volit Donalda Trumpa. Ale když začnete pochvalně mluvit o Donaldu Trumpovi, najednou se rozzáří tváře, a lidé se otevřou. Ono třeba vyhození z práce je v USA větší problém. Aktivisté tam jsou také ostřejší proti tomu čajíčku v České republice.

Donald Trump nebojoval za Českou republiku. Štval, a vyvolával nenávist, proti Číně, Rusku a Evropě. Neustále zdůrazňoval, že všichni jsou to parchanti a nevděčníci, co si neváží USA a jejich dobroty. Sliboval, a postupně realizoval drsný nátlak až vydírání, zejména vůči Evropě. Čína se nenechala, a Rusko také ne, jen Evropa je klasicky impotentně neschopná, když má bojovat za své zájmy. To by se jen zostřilo. Právě pod Donaldem Trumpem silně zesílil poslední rok či dva tlak na Českou republiku na nákup USA zboží (viz miliardový nákup nepotřebných křápů pro Českou armádu) a na upřednostňování USA firem ve všech zakázkách a výběrových řízeních, což začínalo být poslední dobu v ČR dosti znát.

Donald Trump si hodně věcí potentoval na začátku, kdy si nechal radit od Žida Kushnera, jinak svého příbuzného. Jen díky němu například bombardoval Sýrii, či si vyhodil pro něho důležitého loajální lidi, co by za něho dýchali, aby se tak stal poměrně dlouho bezmocným proti opozici. Dokonce se média ptala, zda USA řídí Trump nebo Kušner. Později chybu pochopil, ale už jí nikdy nedohnal. Po celou dobu mu jeho počáteční chyby lámaly vaz, a možná mu nedovolily být tak silný ve volebních argumentech.

Každý má svůj kryptonit - Achilovu patu. Donald Trump jí má v rodině. Pro rodinu udělá všechno. Viz Kušner.

Donald Trump na počítku před svým zvolením sliboval, že zatočí s neregulovanou manipulační mocí Google, Facebooku, sociálních sítí. Kdyby to splnil, nemusel by je mít za nepřítele, a čelit jejich dezinformacím při volební kampani v takové síle.

USA jako moc upadá. A cílem Donalda Trumpa bylo věnovat se USA, a nikoli světu. Svět vnímal jen jako odbytiště USA výrobků. A neváhal drsně vyhrožovat a tlačit, pokud jiné státy nepreferovaly USA výrobky.

Je v zásadě pro svě jedno, kdo bude USA prezidentem. Je to v podstatě fuk. Troufám si říci, že i pro USA občany. USA události stejně řídí média, bankéři, nadnárodní korporace, zájmové skupiny, občas se svým vojskem aktivisty, Antifou, a jinými vrahouny. Proti tomu příliš nenadělal už ani Donald Trump. A to se nezmění.

Jen jako perličku: V době jeho mandátu se vojensko-průmyslový komplex a armáda odmítla podřídit prezidentovým příkazům, a jela si často po svém. Jistě najdete v médiích příklady.

Takže naše globální elita - tedy miliardáři a mocné rody - už má západní svět natolik v moci, že prezident může věci jen jemně poladit. Pracuje se na tom, aby vlády států se staly jen bezmocnou formalitou. Ty poslední zbytky moci států si berou aktivisté, neziskovky, a jiní bílí koně globální elity, které jsou zcela mimo demokratickou kontrolu občanů, voleb i vlády. Takže ono začíná být jedno, kdo vládne oficiálně. V pozadí vládne v USA velice silná globální elita, v Evropě se zase nařizuje nekontrolovatelně přes Evropskou komisis z Bruselu. Demokracie je mrtvá, a lidé a vlády už stejně fakticky nevládnou, jen dělají prohlášení a silné řeči, ale jsou impotentní.

Průměrný počet slepic: 3.9 (48 hlasů)

po fingované otravě dětí ZHN,
bombardoval Trump Sýrii jenom naoko, s minimálními škodami, aby formálně uspokojil vojensky komplex s jestřáby od demokratů a pak od Sýrie dal potichu ruce pryč?
Jeho rétorika za kupování amerických zbraní a obchodní restrikce ostatním, je určena pouze americkým voličům z řad pracujících, které postihla sluníčkářská globalizace, spojená s odlivem pracovních míst?

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tehdy museli být jestřábi z Pentagonu vytočení na maximum, jak obratně jim do toho Trump hodil vidle.

Komu je jedno, jestli Trump nebo Biden, vůbec netuší, co ho s Bidenem čeká.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

A také si Donald Trump jen tak naoko vyhodil své věrné? A pak měl rok dva co dělat, aby se nepotopil, protože měl kolem sebe jen nepřátele? To je velice chytrá strategie!

Spíše nedocenil ze začátku špatný vliv Ivanky Trumpové a jejího Kušnera, než mu docvaklo, že tato dvojice ho vede do krachu a do zadele. Musel na to příjít, ale hodně moc tím ztratil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

cela uvaha je jen o mensim zlu, a muj nazor je ze Trump je mensi zlo nez Kamala a to co je za ni. Mensi zlo nemusi byt dobre z Vaseho pohledu, staci ze je mensi. Procesy v USA ovlivni i procesy v CR, se spozdenim, mozna pokrivene, ale ovlivni.

Podobne Fico a Matovic v SK.

Podobne u nas se profiluje Bartos jako ten kdo jeste vice rozesere, dostane li dostatetecnou podporu, cely system smerem k NWO/Velkemu Resetu atd., otazku kdo je mensi zlo v CR necham na otevrenou ... :)

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Donald Trump je menší zlo než Kamala Haris. Miloš Zeman i Andrej Babiš je menší zlo než kdokoli z Pirátů, ČSSD, TOP09, KDU-ČSL, STAN. A tak dále.

Ale reálně se nic nezmění. Napsal jsem to ve svém článku, že globální elita jede dále - a to menší zlo to maximálně jenom zbrzdí, ale nezmění. Změní to jen aktivita občanů, ne politici. A občané se právě teď zasekli na slepé uličce zvané koronavirus, a uniká jim, že jsou důležitější události, kterých by si měli všímat. Měli by se chránit proti epidemii, řešit své finance - ale jinak to téma už pustit z hlavy a pečlivě se dívat.

Jenomže ono je trestné už věci i pravdivě pojmenovat. To je zásluha Židů, kteří jako první zařídili trestnost objektivně a volně mluvit o Židech. Tím proklestili cestu k tomu marasmu, ve kterém jsme dnes.

Do marasmu vedou člověka nadnárodní organizace, a obří firmy. Takový vliv facebooku, twitteru, Amazonu, nebo i Kauflandu či Lidlu - na dezinformování a manipulování občanů, stejně jako na prosazování úchylných věcí - je o mnoho řádu vyšší než vliv prezidentů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Nejste Donald Trump?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by anonym 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem tak maximálně čínský papež.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

zadna aktivita obcanu nic nezmeni, v globale, muze jen pribrzdit :). Moc, a jen o tu jde, se koncentruje. Globalizace, penize, socialismus, kapitalismus, ekologismu, coronavirismus , vse je jen nastroj k ziskani, udrzeni a rozsireni moci. Skutecne i prefabrikovane udalosti jsou pouzity, ospinovany, politicky promysleny a pouzity.

Moc je dnes uzce svazana s technologiemi, jak s temi v puvodnim slova smyslu, tak i socialnimi technologiemi programujicimi lidske vnimani, uvazovani a jednani. Neni zadna sance na urovni cloveka, komunity, mesta, statu udelat vice nez jen brzdit a mozna castecne volit kterym kanalem popluje ve smeru proudu.

Tak to pujde do te doby nez nastane kolaps takoveho rozsahu ze nositele moci neudrzi system pohromade, pak se vse zhrouti a proces zacne znovu, bude li na planete jeste zivot.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ale může. Ale k tomu potřebují míc moc něco změnit. Dokud si budou moc pouštět z rukou, tak jsou občané jen kastráti. Dokud budou liberálové a anarchisté a tolerantní - tak změní tak houby s octem.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

prezident USA je schopen v mezinárodní politice provádět pouze jemné korektury, které nás nezachrání, ani nezničí.
Takže pěšky, jako za vozem.
Pro nás (ČR) jsou tyto volby významné pouze v tom, že bude ještě více našlápnuto k rozvolnění jejich relativně přísných pravidel. Což je účelem.
Začíná to návrhem na zrušení druhého volebního dne v rámci jakýchsi úspor.
Za sebe si nedovedu představit, jak bude kdosi fungovat od sedmi ráno do tří, čtyř hodin ráno následujícího dne, aniž by nepřipustil jedno jediné opomenutí či chybu. To je prostě nereálné a odporující minimálně zákoníku práce, i když je nutno přiznat, že účast ve volební komisi není pracovně právní vztah.
Následují pak neustálé pokusy prosadit, resp. rozšířit dálkové zasílání hlasů, které je VŽDY zfixlovatelné.
Nyní budeme vystaveni tlaku v tom smyslu, že navrhovatelé nám nyní budou tvrdit, že nyní už budou přesně vědět, jak takovým volebním podvodům zabránit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Targusi opět mi to nedalo!!!
"odporující minimálně zákoníku práce, i když je nutno přiznat, že účast ve volební komisi není pracovně právní vztah."

Jsem z maten, pokud to odporuje zákoníku práce, pak musí jít o pracovní vztah.
Pokud to není pracovní vztah, nepodléhá zákoníku práce.

No tož teda, jaký je to vztah? Že by šlo o sousedkou výpomoc?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

u nás budou mít mnohem větší příležitost falšovat volby vždy vládní strany, tj. v tomto případě ANO. Legální manipulace není podvod, to je volební program. ANO má mnohem víc peněz na získávání černých nevoličů. Přesto jsem přesvědčen, že volby u nás probíhaly a budou probíhat férově.

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

falšování,
manipulace,
podvod.
Teprve po jejich precizním vydefinování se pouštějte do svých hlubokomyslných úvah.

Abych nebyl za svini, souhlasím s tvrzením, že k manipulování s představami a logickými vývody voličů opravdu dochází. Viz volební i povolební rétoriky Klause, Topolfýrera, Kraďouska a dalších kreatur. Proti těm je Babiš svatý.

Btw. včera jsem se mrknul ze zvědavosti na pořad Reportéři ČT o úbytku voličů KSČM. Nedivím se, že se najdou lidé, kteří volají po osekání volebního práva. Byť samozřejmě nevím, z jak obsáhlého natočeného materiálu soudruzi střihači vybírali.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to spíš tak, že mnohem větší příležitost falšovat volby, mají ti, co jsou kryti nadnárodními médii a neziskovkami, umožňujícími manipulaci mas, nezávisle, kdo zrovna vládne? O čem byly čtyři roky útoků a nenávisti na vládního Trumpa nebo u nás Zemana?
Znáte do detailu tok peněz ze zahraničí, kolik a komu, který k nám směřuje do školství, státní správy, institutům, skupinám i jednotlivcům, včetně politických neziskovek? Znáte detailně účetnictví mega akcí i běžné provozní náklady Chvilek, včetně Minářem zmíněného tajného konta, když tvrdíte, že ANO má víc peněz?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rk, nás jsou volby téměř neprůstřelné. Ukazování na ANO - "falšování"(nejsem jejich volič) je čiročirá spekulace s příchutí škopíčku špíny. Jestli to máte v popisu práce...
Zájmem nás VŠECH by mělo být, aby u nás neprůstřelnost voleb a důvěra v jejich výsledek férový vysledek vydržela. Zamezit "vylepšením", nejmarkantnější je korespondenční hlasování a jiným tvořivým inovacím,

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Pro mne osobně platí, že kdo přijde s návrhem korespondenčních nebo elektronických voleb, chce fixlovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by MV (neověřeno)

Trvalý odkaz

americky prezident je viditelny vrchol mocenskeho ledovce.
Pokud zvitezi Biden, USA ztrati posledni zbytky sve mocenske autority, hlaska "A vy zase bijete cernochy" se rozsiri na "A vy zase bijete cernochy a falsujete volby"
BLM, Antife, slunickarum (i u nas) narostou kridla

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

"BLM, Antife, slunickarum (i u nas) narostou kridla"

Přesné.

Jen přidám zelené blázny, a je to komplet rudo zelená trockistická formace v Evropě i se Sorošem.

V tom je pro nás rozdíl mezi Trumpem a Bildenem.

Z toho důvodu fandím Trumpovi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)