Bezprecedentní krok

Autor
Štítky

Jistě vám všem neunikl důkaz, který podal Trumpův právnický tým na podporu svého tvrzení o zfalšovaných volbách v Georgii. Pro ty, co to neviděli, jen krátce popíšu celý děj. 

Je večer, sčítají se volební lístky, komise odchází domů, všichni pozorovatelé jsou vykázáni ven a místo aby se pokračovalo až druhý den ráno, chlapci vytahují kufry plné volebních lístků pro Bidena a jak fretky je prohánějí sčítacími stroji. A makají a makají, aby měl Biden ráno dostatečný náskok...

Podotýkám, že toto video se objevilo u soudu jako důkaz. Neuniklo nikde na internetu s neznáýmým autorem. Není to jako sestřel Boeingu nad Ukrajinou, kde se objevily fotky i videa, ale nikdo nevěděl odkud a nikdo je nedokázal potvrdit. Tohle videjko podal Trumpův právní tým a promítalo se před mocí soudní. 

Naše vaše vždy pravdomluvná Česká televize samozřejmě neobdržela notičky a tak o tom zarytě mlčí. Ještě že máme fejsbůk. 

Víte, já osobně nevím, jestli je to pravda a nedokážu to posoudit. V dnešní době je možné vyrobit video na cokoliv a vlastně odkudkoliv. Nevím, jestli nějací borci falšovali výsledky ve prospěch Bidena a nebo nějací borci vyráběli důkaz podvodů ve prospěch Trumpa. Nejsem kamarád ani s Bidenem ani s Trumpem a držím se svého hesla, že velmoc se chová přezíravě ať je v čele kdokoliv, takže si mohu dovolit skepsi oběma směry. Proto ode mě neuslyšíte jasné vidlácké slovo, kdy se už cítím přesvědčen a vím, jak to doopravdy bylo. Nevím. Ale mohu si dovolit nějaké ty vidlácké spekulace: 

1. Řekněme, že video je pravdivé. Skutečně docházelo k podvodům podle onoho videa. Biden se v jiném videu skutečně podřekl, že demokraté vytvořili nejefektivnější systém na falšování voleb. Řekněme, že tohle všechno je pravda a Lukašenko je vlastně břídil, protože narozdíl od Bidena vůbec podvádět neumí. Řekněme, že Trumpovi byly hlasy ukradeny, Bidena volily tisíce a desetitisíce mrtvých duší a všude, kde to jen trochu šlo, se falšovalo o sto šest. 

Trump to ví. Dává to k soudu. Veřejnost je seznámena s Trumpovými důkazy...

Krátká odbočka - Trump se před médii vždycky choval jako šašek. Nechával si od nich jakoby dělat na hlavu, kvákal nesmysly, liboval si ve skandálech, dost se to podobalo Pavlíkovi Novotnému... ale vždycky si v zázemí chystal nějakou bombu. Nechal média, aby se vyřvala a vysmála se mu a o to drtivěji pak dopadly jeho důkazy nebo jeho argumenty. Teď z toho mám stejný pocit. Trump si dal načas. Nevytáhl důkazy hned. Nechal CNN ať mu nadává a teď najednou vytahuje esa z rukávů a všichni čumí... 

Takže Trump ví, že docházelo k masivním podvodům. Trump ví, že demokraté už mají s demokracií málo společného. Možná s tím dokonce i trochu počítal... Dobrá, postupuje podle zákona - dává to k soudu. Pokud mu soud dá za pravdu, bude na koni a bude mít šanci na revizi voleb i jiných soudních rozhodnutí. 

Co když mu to soud zamítne? 

Svým způsobem pak Trump musí udělat něco bezprecedentního. Pokud skutečně docházelo k volebním pdvodům a soudní moc to neuznámá, bude Trump muset udělat nějakou formu převratu. A nebo se vzdát a nechat na sobě podezření, že vyráběl videa, aby zpochybnil volby. 

2. A teď obráceně... 

K volebním podvodům nedocházelo. Všechno proběhlo dle regulí, Trump volby opravdu prohrál, protože udělal řadu politických chyb z nichž největší bylo zpochybňování koronaviru, což mu sebralo hodně voličů... Trump ví, že prohrál. Zřejmě si to mohl spočítat i předem a už dopředu se připravil na alternativu, že se bude bránit soudně. Pověřil svůj tým, aby vyrobil příslušné důkazy a naplánoval si strategii, jak je bude zveřejňovat a uplatňovat u soudů. 

Pokud mu to soud zbaští, bude mít Trump šanci na revizi voleb i jiných soudních rozhodnutí. 

Pokud mu to soud nezbaští, bude Trump muset udělat něco bezprecedentního. Pokud mu soud nezbaští jeho fintu,  bude Trump muset udělat nějakou formu převratu. A nebo se vzdát a nechat na sobě podezření, že vyráběl videa, aby zpochybnil volby. 

 

Vidlácká otázka zní... je pro veřejnost nějaký rozdíl mezi bodem 1 a 2?  Rozdíl v tom není ani pro Trumpovy příznivce ani odpůrce. V obou případech buď Trump musí udělat další krok, který ještě žádný americký prezident neudělal, nebo prohrát mnohem potupněji než kterýkoliv americký prezident před ním.  Trump bezprecedentním způsobem zpochybnil volby a bez ohledu na jeho skutečnou motivaci buď musí stejně bezprecedentně pokračovat, nebo bude doživotně vláčen bahnem. 

Kdybych si teď musel vsadit na jednu variantu, vsadil bych si na to, že k volebním podvodům skutečně docházelo. A v trumpově taktice bych viděl vlastně jedinou možnost, jak USA udržet pohromadě. Bylo nutné počkat, až se v CNN vyřvou, až se Trumpovi pořádně vysmějí, až všichni vystřílejí munici. Bylo nutné se prezentovat jako hlupák a šašek. A pak podávat drtivé a stále drtivější důkazy, které budou mít tak ohromný dopad, že to demokraty i média totálně rozloží na hadry. Tak moc, že všem v USA dojde, jací zmetci to jsou a pod tíhou faktů se od nich odvrátí jejich příznivci a veřejnosti v podstatě nezbude jiná možnost, než demokraty za jejich sviňárny odsoudit. To je svým způsobem jediná možnost, aby Spojené státy zůstaly spojené. 

Na druhou stranu, pokud uvidím Trumpa, že se podvolil rozhodnutí volitelů a předá Bidenovi úřad, nezbyde mi než konstatovat, že stejně neměl šanci, protože na své straně (kromě části veřejnosti) nikoho neměl. Nebyl schopen udělat převrat, protože ho neměli rádi ani generálové ani plukovníci. Nebyl schopen zmobilizovat dostatečně veřejnost a prostě se sklonil před realitou ať už prohrál regulérně nebo prostě podlehl hře protivníka bez ohledu zda podvody byly nebo nebyly. 

Americké volby byly bezprecedentně zpochybněny. Pokud nebude následovat stejně bezprecedentní další krok, nikdy se to už nemůže napravit. Pokud bude Trump nahrazen Bidenem, pachuť zůstane. Vše se samozřejmě nezhroutí ze dne na den, ale budou další volby na které bude možné nazírat stejně jako na tyto. A pandořina skříňka podobných zpochybnění už byla otevřena. 

Nechtěl bych teď být v Georgii soudcem. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (85 hlasů)

Komentáře

Bernarde, netvrdím kategoricky, že změny nepůjdou zvrátit. Co přijde, nevíte vy ani já. Nebezpečí, že něco nepůjde, že se to stane, není kategorické tvrzení.
Tvrdím "Nebezpečí je v tom, že ty změny pak už nepůjdou zvrátit."
Jsem přesvědčen, že NEBEZPEČÍ tu je. Vysvětlím dále na příkladu...
Pokud jste přesvědčen, že nebezpečí nehrozí (na Francii nejsem odborník) a máte pro to podklady, je to jen dobře.

Dám vám příklad, podle mne nevratné, dílčí změny. Zajímá mne, co si o tom myslíte.

Dnešní Afghánistán, jak známo, patřil v období perském nebo řecko-baktrijském, k zemím s nejvyšší vzdělaností na světě. Poté se dostal do jiné sféry vlivu, zhroutil se tam způsob života a vzdělanost prudce upadla. Byly tam zničeny stavby, chrámy, stély, sochy, obrazy a jiné umění, hřbitovy, literární památky. Sochy Buddhů v Bamjanu až poměrně nedávno. Dříve nebyly k dispozici trhaviny. Historie byla vyzmizikována tak důkladně, že tam obyvatelé, kromě hrstky se západním vzděláním, řekněme v roce 1950, vůbec nevěděli, čí jsou potomky a jak to v jejich zemi vypadalo před tisícem let. Že tam kdysi existovala jiná náboženství, myšlenkové proudy, umění a literatura. Ani si to nedovedli představit.
Lidem se tam žilo poslední desetiletí i staletí, velice špatně. Troufnou si tvrdit, že jsou nasraní. Permanentně. Hlavně, když mají srovnání, třeba s námi.
Za dlouhá staletí se jim nepodařilo dosáhnout v umění a vzdělanosti toho, co tam bylo před tisícem let.
Myslíte, že se jim to někdy, BEZ ZÁSAHU ZVENČÍ, někdy, třeba za 200 let, podaří? A těch Afghánistánů je hodně...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

dexxi, teď budu tvrdě upřímný.
Já nejsem fanouškem toho, jim tam tu kulturu a civilizaci vnutit.
Zkoušeli to Britové, Rusové, amíci a nikdy to nevyšlo.
Celkem chápu, že pokud by se nějaký Afghánec narodil zde, jako Čech, asi bych s ním chodil do hospody, kafrali bychom o ženských, politice, o pívu a pohoda.
On se ale narodil tam a já nemám ambice jim přinést to naše dobro, já jen chci, aby sem oni netahali to svoje zlo, páč já zde mám fůru mých blízkých.
A teď budu asi fakt tvrdý. Pokud se Afghánistán stane fakt problémem, tak co prubnout to, co amíci provedli v Hirošimě, nebo před nimi zadrátovat tuto zemi. Já je zde prostě nechci!
A to za plného vědomí, že tam žije fůra lidí, kteří vlastně neměli na výběr, prostě se tam narodili. Jenže, bližší košile než kabát.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte v mnohém ohledně Afghu pravdu, Bernarde. Ale já teď neřeším, jestli tam Usáci mají co dělat nebo jestli máme migraci z Afghu povolovat. Dotaz se týkal možnosti změny. Jestli je změna k lepšímu vždy možná nebo jsou případy kdy je destrukce tak rozsáhlá, že změna možná není.

Víte, to dění za oceánem i v Evropě, personální čistky, povinné klečení, demonstrace nadřazenosti a beztrestnosti určité skupiny, dědičná vina, strhávání soch a další ničení památek a přepis historie, mi něco připomíná. Co s ego času pro Eglo i v Afghu...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co svého času proběhlo...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Napřed se přidám k myšlence, že volba US presidenta bude mít na ČR praktický(!) dopad asi jako osoba pražského primátora na obyvatelstvo Liptákova nad Jizerou. Symbolický význam a možný posun k volebnímu systému s více neověřitelnými výsledky, to ano, ale jinak v obou případech zůstaneme bezvýznamnou kolonií s asi tak třemi zmínkami: 1) zabránění výstavby levnější a lepší 5G sítě - splněno 2) zabránění dostavby jaderné elektrárny levnější a spolehlivější technologií - téměř splněno 3) povinný odběr nějakého toho obrněného šrotu - splněno, realizace zatím pozdržena.
Kdo konkrétně bude formálně velet agendě, která tohle všechno pro nás zařídí, bude nejvíc ze všeho záležet na tom, jak se to bude pozdávat jednomu U.S. pětipísmenkovému výboru, který raději nebudu jmenovat, aby se tady někdo ze zjevných faktů zase neurazínkoval, jako v diskusi včera. (K tomu výboru se chodí už desítky let klanět bez výjimky všichni, kdo se dostali do finále prezidentského klání. Sanders letos odmítl, proto neměl šanci ani proti zjevně slabšímu Bidenovi.) Oni si už umí dobře spočítat, který z těch dvou bude pro ně výhodnější a Trump tam není úplně bez šance, protože pro ně udělal pár věcí, na které si ani Bush (ani jeden) netroufl. Na druhou stranu, vyhodnotí-li Bidena, ani 6 konzervativců na nejvyšším soudu s tím nic neudělá, výbor má svoje chapadla do reálně výkonné složky hluboko prorostlá a hodně z nich Trumpa nesnáší, takže tam to bude snadná práce.
Osobně spíš tipuji Bidena, protože zemětřesení po přiznání takhle masivního falšování by bylo příliš velké. Důkazy dokážou "ztratit". Videa dokážou označit natočená v nějaké té petrohradské dezinformační farmě, co ji svět neviděl (ale každej referent o ní cintá) a kde se to černochama tutově jenom hemží. Pokud dokázali popřít fungování fyziky, když letadla narazily do dvou paneláků a tři z nich spadly rychleji než volným pádem (+ desítky dalších důkazů), dokážou v pohodě popřít i to, co je zjevně vidět. Protože "to se u nás(!) naprosto nemůže stát" funguje v zemích s hypertrofovaným vědomím vlastní výlučnosti velmi silně, bude "oči klamou, straně věřte" snadné aplikovat. Zejména když to podpoří média, kdy zejména U.S. média se proti pětipísmenkovému výboru neodváží ani pípnout (pokud by tohle tvrzení zase někoho urazínkovalo, nechť zkusí dodat jediný protipříklad - nenajde).

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Bezprostřední vliv na ČR bude mizivý. To jo.

Jenže tyto US volby nejsou o pouhém nahrazení jedné garnitury druhou. Přičemž základní poměry se nezmění, jen lidé. Dnes se s lidmi změní i myšlenkový a hodnotový svět, celé budoucí směřování země. (Včetně takových čistek ve státě, že návrat bude nemožný.)

Co s tím máme společného my, když nějací Aboriginals za oceánem, budou mít Biden-Harrisovou a jejich lidi, v čele státu?

Téměř vše, pravdu téměř vše, negativní v EU i u nás, sem přišlo z Ameriky. Ne hned, ale přišlo. Nebo stále přichází. Neoliberální privatizace státu, včetně neplacení daní největšími hráči, politická korektnost, následovaná rasismem naruby a dědičnou vinou. Kvůli potencionálním nesouhlasícím následuje předsudečná nenávist, hate speech a jejich trestání, agentománie, zastrašování, vyhazovy. Pro názorové nebo etnické skupiny, jsou za totéž rozdílné tresty. Snaha o neomezenou migraci. Gay parády, rozpad rodiny a tradičních hodnot. Polarizace společnosti. Téměř totální kontrola médií, dohled na místní úrovni (jednotlivě státy v Evropě) pomocí štědře dotovaných lidskoprávních neziskovek. Místo svobody slova kontrola názorů jednotlivce, ve virtuální prostoru cancel culture.

Tohle všechno se tu nevylíhlo z niceho. Vše sem přišlo z USA. Trvalo to roky. V 90 kách jsme se US politické korektnosti smáli jako ukázce americké hlouposti. Že věci nenazývají pravými slovy. A dnes tu máme "předsudečnou nenávist" a nemůžeme mluvit, neexistuje téma, které by se někoho nedotklo.

Takže vliv to má a velký. A bude mít. Nejen naši sluníčkáři jsou nažhavení a Sorośova peněženka bezedná.

Navíc, pokud USA vyvolají konflikt s Ruskem; Bidenova suita je hodně války chtivá, svezeme se nedobrovolně taky. A hned.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravděpodobně jste si, pánové, nevšimli dopadů na náš život, které v důsledku (prozatím neoficiálního) výsledu US prezidentské volby zažíváme. Přečtěte si občas novinové titulky a porovnejte je s realitou před měsícem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

?

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

dexx: "Téměř vše, pravdu téměř vše, negativní v EU i u nás, sem přišlo z Ameriky. Ne hned, ale přišlo. Nebo stále přichází. Neoliberální privatizace státu, včetně neplacení daní největšími hráči, politická korektnost, následovaná rasismem naruby a dědičnou vinou. Kvůli potencionálním nesouhlasícím následuje předsudečná nenávist, hate speech a jejich trestání, agentománie, zastrašování, vyhazovy. Pro názorové nebo etnické skupiny, jsou za totéž rozdílné tresty. Snaha o neomezenou migraci. Gay parády, rozpad rodiny a tradičních hodnot. Polarizace společnosti. Téměř totální kontrola médií, dohled na místní úrovni (jednotlivě státy v Evropě) pomocí štědře dotovaných lidskoprávních neziskovek. Místo svobody slova kontrola názorů jednotlivce, ve virtuální prostoru cancel culture. Tohle všechno se tu nevylíhlo z niceho. Vše sem přišlo z USA. Trvalo to roky. V 90 kách jsme se US politické korektnosti smáli jako ukázce americké hlouposti. Že věci nenazývají pravými slovy. A dnes tu máme "předsudečnou nenávist" a nemůžeme mluvit, neexistuje téma, které by se někoho nedotklo."

Nebo to do Ameriky i do Evropy přišlo ze stejného zdroje. To bude přesnější vyjádření.

Klidně se může časem stát, že ty některé negativní věci budou dříve v Evropě a později v USA - a pak můžete vyvodit myslný dojem, že to přišlo z Evropy. Jako třeba zaplavení islámem.

Pořád je to boj mocenských sil.

Například banky hledaly a hledají, jak vysát a ovládnout celé ekonomiky. Původ je v Německu, později ovládli Velkou Británii, a USA svádělo mnohý boj proti tomu. Viz USA prezident Thoema Jefferson a jeho epitaf: "Zabil jsem tu banku." (Myšleno myšlenku FED.) Poslední výhra byla pro banky atentátem na Kennedyho.

Nadnárodní korporace i banky SOUPEŘÍ s mocí státu. Jejich cílem je stát vykastrovat a učinit vůči nim bezmocným. Proto ty obrovské snahy o "malý stát", "zrušení států jako přežitku", proto "jsme Evropané, ne národy", atd. Přímo se pro nadnárodní korporace nabízí vytvářet mocenské síly protistátní: aktivisté, neziskovky, mezinárodní instituce. Je to ta Havlova "nepolitická politika" a první balónek od politické skupiny ODA - "nebudeme dělat politiku ve vládě, ale pomocí diskusí z kaváren" - z čehož vzniklo později pojmenování "pražská kavárna".

USA je v tomto smyslu stejnou obětí, jako jsou evropské státy. Pořád je to o moci, na což jsem napsal řadu příspěvků zde. Za občany buď kope stát, nebo jsou bezmocní. Kdo chce vykastrovat, a v zásadě už zničil moc států?

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Kde je a jak se nazývá stejný zdroj, ze kterého vše kamkoliv dojde?

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten zdroj se nazývá touha po moci. A mocenské skupiny.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Konkrétně je to kdo? Kdy, kde a jak, centralizovaně rozhodl v neprospěch lidí?
Jak rozhoduje, má plány nebo jen, jak se zrovna vyspí?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Navzdory tomu že američané trpí těmi samými restrikcemi jako evropané, je zdrojem Deep State. Pozná se to podle prediktivních filmů z produkce Holywoodu. Např. policejní stát predikuje film Nepřítel státu z r.1998.

Covidovou dobu predikují různé katastrofické filmy o SARS a Demolition Man z r.1993. Ve filmu se lidi zdraví bezkontakně, jsou v něm zmínky o virech a je povolen pouze virtuální sex. Klasický penetrační provozuje pouze spodina z podzemí. V podzemí žije část rozdělené společnosti, která nechce žít podle hesla "buď dobrý". A společnost se rozděluje právě teď. Jsou lidé kteří mají pro strach uděláno a pak ti jsou strachem posraní až za ušima.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by MUDrland Wenca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem v 90. letech poměrně se značnou přesností predikoval pády různých bank. Okolí vypozorovalo, že když si jdu vybrat z banky všehcny peníze a dávám je do jiné - tak je dobré udělat totéž. Do týdne banka krachla.

Podle vašeho uvažování za ty krachy bank může Miloslav Ponkrác, protože je predikoval.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Smyslem těchto predikčních děl je vytvořit souhlas diváků s těmito budoucími ději. Globalisté mají znalosti ezoteriky, jinými slovy vesmírných zákonů, už od dob staroegyptských kněží. Základní zákon praví, že k ničemu nesmí nutit jiné bytosti násilím. Pokud by tak činili, sami by si přivodili svoji smrt. Pokud ale miliardy lidí sledováním těchto prediktivních filmů odsouhlasí určité scény, tak je mohou globalisté beztrestně realizovat, až přijde čas.

Těchto predikcí je obrovské množství, od románu o potopení parníku Titania, který se realizoval potopením parníku Titanic, až po prezidenta Trumpa v seriálu Simpsonovi.

Akce covidhumbuk byl diváky odsouhlasen už dávno mnoha filmy. Nejsem filmový nadšenec, určitě by se dal vyhledat odborník na filmové predikce.

Dodám, že se nejedná o proroctví, ale predikce. Diktát toho co se v budoucnu stane podle dlouhodobých plánů, které jsou vykládány podle biblického projektu. Bible se dělí na Starý a Nový zákon. Zákon je soubor obecně závazných nařízení. Takže Bible není sbírka proroctví, jak se někteří domnívají, ale soubor nařízení. A ty se realizují. Momentálně je na řadě znak šelmy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

že jste krach bank nepredikoval, protože jste ty banky nemohl ovlivnit. Predikovat můžete jen to, co dokážete ovlivnit. Vy jste mohl jen analyzovat stav bank a jejich krach předvídat.

Moje žena predikuje co bude zítra k obědu, protože ví jaké suroviny nakoupila. Já se můžu na základě průzkumu špajzu a lednice snažit odhadnout co asi uvaří.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Wikipedia:

"Predikce (z lat. prae-, před, a dicere, říkat) znamená předpověď či prognózu, tvrzení o tom, co se stane nebo nestane v budoucnosti. Na rozdíl od věštění nebo hádání se slovo predikce obvykle užívá pro odhady, opřené o vědeckou hypotézu nebo teorii. Predikce se potvrzuje nebo vyvrací zkušeností, která ovšem často přichází až v okamžiku, kdy už se chyba nedá napravit. Nicméně může podpořit či vyvrátit spolehlivost hypotézy nebo zdroje."

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

nebylo by zapotřebí zavádět nové slovo. Stačila by slova předpověď, nebo proroctví. Spoléhat na internetové zdroje nelze, protože autor je napsal tak, jak mu vyhovovalo.

Proč tedy byl zaveden tento nový výraz? Vzpomeňte si na známý slovní obrat "Mnichovský diktát". Němci nám po něm nic nepředpovídali, ale řídili nás, tedy diktovali.

Potvrzení o pravdivosti tohoto vysvětlení najdete u slovního obratu "Globální Prediktor". Tak zde je úplně jasné, že se GP nějakými předpovědmi nebo prognózami zdržovat nebude. On je na Zemi šéfem, on predikuje, tzn.s velkým časovým předstihem diktuje události na planetě Zemi. Poroučí, zjednodušeně pre-diktuje, diktuje s předstihem, viz.biblický projekt o kousek výš.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Trumpeta čeká, nebo licituje o nabídku, kterou nemůže odmítnout.
Je to v první řadě kšeftman, v další kšeftman a někde na konci řady je politik.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proto utratil své miliardy dolarů na svou volební kampaň. A zbavil se tak části svých peněz a majetku, aby mohl být prezidentem! Chytré! Uchvacující! Rafinované! Brilantní logika!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Kandidát na takovouhle funkci utrácí zásadně CIZÍ peníze, nikoliv své.
Od toho má volební fond, který se v posloupnosti kroků tvoří jako první v pořadí. Teprve po jeho vytvoření dochází na další kroky jako jsou primárky atd.
Ale samozřejmě, musí do tohoto fondu také přihodit symbolickou částku, která se náležitě medializuje, ale vždy se vrací donátorovi.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Donald Trump ale utratil spousty svých vlastních peněz. Proto také mohl jednat relativně, zdůrazňuji relativně nezávisle. Ano, je v tomto dosti výjimka z posledních moderních prezidentů.

Ale chtělo by závěry odvozovat z faktů a reality. Jinak jsou závěry chybné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady jde o život. Protože dohoda už není možná. Nepřítel musí být totálně potřen. Tedy pozabíjen.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

samolibej snad víc než jááááá

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Johnsonův způsob vyjednávání je naprostý protiklad toho, co předváděla Mayová.

Vytvořit si věrohodné alternativy pro případ nedohody, jít až na samou hranu, neustupovat v principiálních věcech. Jedině za na takových základech vyjednané (nevyjednané) smlouvě se dá říct, že měl brexit pro Brity smysl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Ćeské e-shopy se již připravují na celní režim a registrují se v GB jako plátci DPH. Mladí lidé, kteří léta odcházeli studovat do Anglie, už tuto možnost reálně mít nebudou.

Politické posuny mají velmi konkrétní dopady i v tomto případě. Ne že by to nešlo domluvit. To je jen trestána neposlušnost.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

než odstoupila, že to její působení na mne dělá dojem získání času.Ale museli to vzít do rukou mužští a zamést s eunijními poslanci blahé paměti. Tam se jasně hrálo o čas, a protože ten diktát by jedna ženská neustála. N o povedlo se. s..Jen nevím jestli to byxlo tady nebo u Bavora....

že

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...sice Trump chce odněkud (mají toho na starosti ohledně této tématiky v Bílém domě až až, snad jen v Severní Koreji žádní jejich vojáci nejsou) stahovat vojska, aby je pak umisťoval jinam, ovšem např. v článku " Židovská válka v 21. století" jsou zmíněna fakta, která poněkud vyvracejí zdánlivou představu Trumpa coby mírotvorce.

Na ja, právníci musejí být z něčeho taky živi, tedy i ten cirkus za skorem 3 miliardami dolarů je skvělou příležitostí. Hejlové jsou.

Navrhuji zdejšímu publiku , aby v případě Trumpova opětovného znemožnění se, co se týče napadání volebních výsledků, svedli toto na neomarxisty, tím by zabili tři mouchy jednou ranou.

No a mezitím, kdesi v pozadí, Číňani vezou z Měsíce kus kamene a Rusové posílají návrhy ohledně nové smlouvy o kontrole zbrojení, Kdy se však obávám, že zřejmě na špatnou adresu, neb nejen dle McFatea se další americká válka bude odehrávat v rovině zápolení žoldnéřů fakticky najatých soukromými subjekty, a to jak na souši, tak i na vodě, jakožto i ve vzduchu, kyberprostoru a ve vesmíru (neplést s ostravským kinem Vesmír !!!).
Ona ta smlouva totiž vyprší a velení NATO , respektive SWPTO (South West Pacific Treaty Organisation) považují za " kontrolu zbrojení" tlak na vlády, aby své zbrojní výdaje navyšovaly, tak už to u lobbyistů prostě chodí, jiné by bylo docela velkým překvapením.

Takžeasitak.

Co přijde dál ?
Odpověď je snadná. Obdobná loutka.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Bezprecedentním krokem může být prezidentský dekret Trumpa, aby se volby opakovaly znovu. Proti tomu nebude mít demokrat Biden obranu, leda zmíní zbytečně vyhozené náklady na volby. Falšování voleb domnělé nebo skutečné mu nepomůže v oblibě u voličů, a taky se volby začnou více hlídat. Pro Bidena je šancí jen rozhodnutí toho sboru volitelů, co se nemusí řídit vůlí voličů. Pro Trumpa je šancí vše ostatní, opakování voleb, rozhodnutí Nejvyššího soudu, atd.
A dalším bezprecedentním krokem může být zatčení Joe a Huntera Bidena za korupci na Ukrajině, což Joe Bidenovi efektivně znemožní složit prezidentský slib. Ovšem Kamala Harrisová by mohla složit viceprezidentský slib, který viceprezident skládá před prezidentem taky 20. ledna.
Za měsíc a půl budeme moudřejší, kulminačním bodem je 20. leden 2021.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Je to tak a kromě toho má Trump mnoho dalších možností. Výsada "právního státu". Otázka je, jak daleko Trump nechá věci zajít. To se dá těžko odhadnout.

Mystické datum, jako vždy. Symboly jsou pro ně důležité.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

..vkomponován už do původní ústavy Spojených států. A sice tak, že se dotyční demokratičtí lidumilové musili vypořádat s existencí otroctví na "jejich" území. Udělali to fíkaně - pro potřeby daní a voleb se (krom lidí považovaných i touto optikou za podřadné - tedy tkzv. Indiáni, tedy původní obyvatelstvo vyválčeného, anektovaného území - srovnej např. s Krymem) i tito považovali za svobodné paušálně (three fifths of all other Persons), samozřejmě bez práva volit, pouze coby jakýsi numerus clausus pro stanovení počtu mandátů - a tak místo 73 poslanců měli Jižané poslanců 98.
Mimochodem - volební právo dostali původní obyvatelé kontinentu (Native Americans) až zhruba před 100 lety.
Taky západní tradice ?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...z tohoto obskurního výběru vyhraje, pak je samozřejmě podružné i to, jakým způsobem vyhraje.
Nehledě na to, že žádná taková moc takovéhoto státu, kdekolivěk na světě, nemůže přiznat, že se během volební procedury děly nějaké závažnější pochybení druhu podvodů. Vsadím tedy cizí peníze na to, že k žádnému odhalení nedojde (kdy však i " žádné", tedy vlastně " nic" je výživnou potravou pro různé grafomany a věčné nespokojence se sebou samým, velmi výživnou potravou, ostatně sám si také někdy rád zamlsám....).

Prostě sem zas bude posílat lobbyisty zbrojařů někdo jiný, toť asi tak veškerá změna - co se týče našich vztahů s nimi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

to je přesné a výstižné!
Má úcta před takovou precizností.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že pouze nereaguje na situaci jako prvok, nebo naše vláda, ale že má dlouhodobě promyšlený plán s více variantami. Trefují se do něj už od voleb v roce 2017. To nikdy nebylo, aby osobu prezidenta takto znevažovali. Domnívám se, že první, na kterém to testovali, byl náš prezident Zeman. I když znevážení standarty by v USA asi jen tak neprošlo.
Demokrati nikdy nejednali v rukavičkách a to ani mezi sebou. Asi i republikáni fungují stejně. Je to tvrdá země, s trochu jinou tradicí. Na rozdíl od Trumpa znám prostředí v USA pouze zprostředkovaně.
Trump a jeho team museli od počátku vědět, že se na něj připravují, že se budou snažit volby činnost, zvláště, když proti němu nasadili tvora bez ohně. Určitě mají zmapovány zákony jednotlivých států, jaký soudce kde soudí, určitě vědí jaká je síla peněz a co dovedou výhrůžky a strach a počítají s tím.
Akorát mi nějak nehraje Trumpova podpora hlasování poštou. Nerozumím tomu, zřejmě tím něco sledoval.
Ale věřím, že se mu to podaří nakonec vyhrát.
V případě že vyhraje, podnikne určitě kroky, které vyčistí ten marast, který tam vládne. Nebude to mít lehké, ta společnost je totálně rozbitá. U nás to spěje mílovými kroky k témuž.
Přál bych si aby tyto změny ovlivnily i naše prostředí a zastavily síly, které nás chtějí zlikvidovat i jako stát. Třeba vznikne i u nás obdoba USácké MAGA.
Rozhodně jakýkoliv výsledek jejich voleb bude znamenat velký mazec nejen u nich. Na to se musíme připravit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Lincoln byl běžně titulován jako "seveřanský opičák". US volby jsou mnohem větším divadlem něž si našinec, odkojený pohádkami o tatíčku národa dokáže představit. Mám vážnou obavu, že zacílená propaganda a síla médií skutečně dokáží triumfovat nad právem a legalitou voleb.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na protiproud už od příchodu breberky nechodím. Ztráta času.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Po odchodu Jana Petránka je Petr Hájek možná nejlepší novinář v českých zemích.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

na toto video?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by best in covid (neověřeno)

Trvalý odkaz

Videozáznamy zachytily zaměstnance, kteří v nočních hodinách (bez dozoru) vybalují „kufry“ s hlasovacími lístky a scanují je
https://www.epochtimes.cz/2020/12/04/videozaznamy-zachytily-zamestnance…

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.factcheck.org/2020/12/video-doesnt-show-suitcases-of-illega…

Nebyli vykazani, nebyly to kufry (ale standardni kontejnery na listky, ktere dorazily driv obvyklym zpusobem), nebyly to hlasy jen pro bidena atd. Zaznam byl z kamery monitorujici scitani cely den - ovsem sikovne vystrizeny, aby poslouzil ke zmanipulovani tech, kteri se chteji nechat zmanipulovat.

Zajimave, ze vyse uvedeny odkaz je stary nekolik dni a nikoho zde nenapadlo si tyto informace samostatne dohledat.

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.factcheck.org/2020/12/video-doesnt-show-suitcases-of-illega…

Nebyli vykazani, nebyly to kufry (ale standardni kontejnery na listky, ktere dorazily driv obvyklym zpusobem), nebyly to hlasy jen pro bidena atd. Zaznam byl z kamery monitorujici scitani cely den - ovsem sikovne vystrizeny, aby poslouzil ke zmanipulovani tech, kteri se chteji nechat zmanipulovat.

Zajimave, ze vyse uvedeny odkaz je stary nekolik dni a nikoho zde nenapadlo si tyto informace samostatne dohledat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

A proč bych měla věřit nějakému factcheck.org?? Už jsem viděla na netu, že zrovna tato organizace se musela za své komentáře později omlouvat a odvolávat je.
Nechme to na řádných soudech, které to video z Georgie posoudí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

- podle cele nahravky z bezpecnostni kamery bude rozhodnuti jednoduche.

Ovsem kdyz zde autor blogu bombasticky sdelil vymysly o kufrech, tak se nikdo neozval s reakci "nechte to na soudu" :-) i kdyz ty "kufry" byly kompletne vyfabulovane (ani na tom videu videt nejsou). Nekdo holt rozhodil noticky a autor blogu se jimi ridil. CT nastesti tak poslusna nebyla.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Připojuji se k Maneca: Nikdy nenajdete tolik lží, manipulací a dezinformací, jako na webech a článcích, které "vyvracejí mýty".

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)