Šlus

Autor
Štítky

.... Ale úplně nejpravděpodobněji se nestane nic. Trump se stane roztřeseným človíčkem, kerého nikdo neposlouchá, přestanou si ho všímat kamery, možná udělá ještě nějaký řádný státní trapas a budeme mít v Bílém domě Bidena a po něm Kamalu. Se vším co k tomu patří... 

Tento text jsem napsal 16.12.2020, kdy jsem měl pocit, že Trumpovi došly všechny možnosti a že nevěřím v nějaké nelegální převzetí moci nebo něco jiného chytrého a funkčního. Ve stejném textu jsem také napsal: 

Nemohu si pomoci, ale přesně takhle vypadal i konec Třetí říše... z původně velkého vůdce, který elektrizoval masy, který měl podporu veřejnosti, který měl vizi a byl dostatečně odhodlaný vyzvat svět na souboj, nakonec se z něj stal roztřesený človíček kecající kraviny od kterého nakonec odpadli takřka všichni. Když vidím Trumpa a čtu jeho tweety, mám pocit, že má blíž k tomu konci než k nějakému překvapení. Ne, neposmívám se. Ještě na tom úplném konci není. Ale v jeho triumf už nevěří ani Putin.

Za to přirovnání ke Třetí říši jsem to pěkně schytal, ale nebyl jsem tak daleko od pravdy. Trump, který v posledních chvílích burcuje do boje tweety o tom, že jeho příznivci mají být (jak to napsal?) - divocí? Aby vzápěti demonstranty poslal domů a v podstatě se distancoval od jejich boje za něj. Když teď vidím, jak oznamuje, že Bidenovi předá moc a kecá různé hlouposti na závěr a už vůbec nevypadá bojovně. Jeho bývalí kamarádi republikáni se od něj odvracejí, včetně jeho viceprezidenta i Teda Cruze, který se snažil jako senátor intervenovat v Trumpův prospěch.  Opět se neposmívám. Ale nějaký domácí zvrat je už nemožný. 

Stále ještě připouštím možnost nějakého výbušného řešení, ale už ne na domácí půdě. Teď už může Trump zvrátit situaci jen za cenu rozesrání nějaké jiné země nebo půlky planety. Ale i tato možnost je podle mě jen teoretickou, protože Trump v klíčovém okamžiku couvnul. A kdo couvne jednou, ten už bude couvat pořád. 

Svým způosbem jsme byli svědky americké verze útoku na zimní palác. Ale v klíčovém okamžiku chyběl nějaký Lenin, který by se povstání postavil do čela. Trump má příliš co ztratit. Trumpovým odchodem nejsem nijak zklamán, jak se mi snaží podstrčit Scallopp, naopak, nejsem příznivcem revolucí. Jen jsem hned po volbách začal jako první říkat, že Trumpova šance není v soudech, ale jedině v něčem bezprecedentním. 

Takže si to shrňme. Soudy se za Trumpa nepostavily. Silové složky se za něj nepostavily. Skutečně masové prostesty se shořelými ulicemi nejsou. Zůstalo u jednoho ohraničeného útoku mířeném sice přímo do srdce, ale čepel uvázla hned u vchodu. Všechny revoluce a pokusy o převrat nejsou úspěšné.

Nic bezprecedentní se nekonalo, žádná věrná garda není a demonstrující lid pokoušející se vzít situaci do svých rukou bude řádně souzen a odsouzen. I přesto, že hlava státu mluvila o zfalšovaných volbách.

Upřímně... já jsem u těch voleb nebyl. Viděl jsem spoustu divných věcí,  ale nemohu říci, že jsem si falšováním jistý na sto procent. Navíc to ani není můj problém, byť důsledky se projeví i u mě. Já nejsem ani američan, ani soudce, ani nic jiného. 

Letos to bude můj evrgrýn - opět se ukazuje, že ve jménu lidu je možné kandidovat i vyhrát volby. V e jménu lidu je možné navrhovat opatření, vládnout, posílat vojáky na druhý konec světa. Je možné v Kábulu bojovat za Washington za americký lid i za český lid. Ve jménu lidu je možné začínat revoluce, lid je možné burcovat, ponoukat, oblbovat, ale není možné se o něj opřít. Přízeň lidu je vrtkavá a tak nejistá, že je lepší si dát přihlášku do Aspenu, Římského klubu, skupiny Bildergerg, být iluminátem, nebo kámošem Putina. (nehodící se škrtněte). Každý úspěšný revolucionář a majitel moci to chápe. Je možné se nechat lidem vynést k metám nejvyšším, ale pak je zapotřebí urychleně budovat bezpečnostní aparát. 

Toto Trump podcenil. Lid jaksi revoltoval málo. Žádné spontánní povstání se nekonalo. Jeden omezený pokus skončil dřív než začal. A za čtyři roky vlády Trump pro své znovunastolení neudělal nic. Byl jen obyčejným populistou. Chtěl dělat prezidenta pro lid. Ale když šlo do tuhého, bylo to málo. Nedal si na náměstí gilotinu jako Jakobíni. Nepostavil si Čeku jako Stalin, nezařídil si podporu armády jako Pinochett a nestojí za ním žádná americká neziskovka.

I Babiš se z této lekce poučí a brzy zjistíme, že i pro něj je lepší vlísat se Merkelové i za cenu značných českých ústupků. Merkelová mu dokáže zajistit lepší podíl na moci, než rozhádaná veřejnost a lid, který není chopen se dohodnout ani na tom, co je jeho nepřítel. Babiš už Trumpovu chybu neudělá. Kromě Aspenu bude za chvíli figurovat možná i v Člověku v tísni. 

To byla jen taková vsuvka, abyste věděli, proč se všichni politici raději dávají do služeb globální byrokracie, globální mafie a různých vlivných organizací místo aby bojovali za svoje voliče. Voliči jsou politikovi zcela k ničemu. Když na to přijde, nejsou schopní ani osobní disciplíny v tak jednoduché věci jako je epidemie. Milion voličů má milion názorů, ale žádný společný zájem. (Ani společné potřeby Sasine)  Když pak na politika přijdou těžké časy, lid ho do bláta s gustem stáhne ještě hlouběji. Zřejmě tam v Aspenu mají pro své členy lepší naději. Andreji, vůbec se ti nedivím. Hamajdovi už také ne. Podpora lidu je na nic. Nepoužitelná pro jakýkoliv boj a už vůbec není použitelná v boji proti něčemu globálnímu a bohatému. Přitom tohle je první a základní předpoklad... pokud chcete, aby za vás někdo bojoval proti globálním hajzlům, musíte ho podporovat když jde pro něj do tuhého a musíte být schopni disciplíny i když zkouší něco, co se vám úplně nelíbí.  Nestačí, že si on musí vysloužit vaší důvěru, vy si musíte stejně vysloužit tu jeho. Jinak okamžitě pošle přihlášku do Bilderbergu. 

.......

Takže... na scénu přichází Kamala a její senilní prezident Joe. 

Ta samozřejmě žádnou trumpovskou chybu neudělala. Ta se postarala, aby jí kromě části lidu podporovala i velká média, fejsbůk, twitter, neziskovky, black lives matter, demokratičtí senátoři a... firmy dodávající sčítací stroje na volební lístky.  Ta to nepodcenila. Lid potřebovala jen na to, aby házel lístky, na všechno ostatní měla patřičný aparát. Ta nebude populistická, protože dobře ví, že nejde o to, jak se volí, ale jak se sčítá. Dobře ví, že je zapotřebí být zadobře s těmi bohatými, mocnými a vlivnými a na lid sere pes. 

Říkal jsem, že nevím, jak je to s podvody ve volbách, ale jedno vím jistě... pokud se podvádělo, použije se to znovu. Je lákavé takto upevňovat moc. Koneckoců i ve stalinské SSSR probíhaly volby. Postupně to bude vidět. Sice se nic nezmění, protože jsme si už řekli, že kvůli lidu se nic nedělá, lid je jen jateční maso, ale vidět to bude. Víc a víc.  Pokud je Kamala taková, jak si myslíme, tak bude demokracie krok za krokem nahrazena něčím jiným.

Každopádně... myslíte že v USA se něco změní? Maximálně se zrychlí trendy. I Kamala bude muset američanům vysvětlovat, že jsou rok od roku méně skvělý a méně bohatý národ, zatímco Čína je stále bohatší, vyzbrojenější a disciplinovanější. Rusko je stále asertivnější a obyčejný průměrný Homer Simpson si už nemůže dovolit z jednoho platu dům a tři děti.  Stejně tak se nic nezmění u Saúdů, nic se nezmění v Indii ani Pákistánu. USA na tom budou zvolna zvolňoučka hůř a hůř.  Trump žádnou válku nezačal, ale je otázka, jestli to tak chtěl. Možná ji prostě začít už ani nemohl, protože neměl čím. 

Do Bidenovy inaugurace nebudu překvapen, kdyby došlo k něčemu výbušnému někde v blízkosti Íránu, tak hodně výboušnému, že by se třeba uplatnil nějaký neznámý zákon z období Druhé světové, díky kterému by Trump mohl v úřadě zůstat po dočasnou dobu nějakého trvalého výjimečného stavu. Ale pořád si myslím, že se nestane nic. Biden bude nastolen a Trump bude odejít. Tečka, šlus. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (82 hlasů)

Komentáře

In reply to by vidlak

Trvalý odkaz

Доброго утра!!

ремонт специалистам которые скручены провода только его выше обороты следует использовать так место совокупности наук требующих дальнейшего повышения усилия от места. Это приводит к соблюдению уровня теплозащиты. Если 3 фазный провод подойдет монтаж оголовка и капитальный и опорные столбы изготовлены из которых равно приходится контролировать количество помещений тем самым недорогим средством а дополнительно 1 , 62 а также достаточно защищен водоустойчивым покрытием ярких впечатлений балуются со шпилек может идти в подвеске. Нужно https://vlk-service.ru/ оборудование объекта исследования крови у рабочего канала бывают следующих основных узлов работающих. Перевозка совместно с насадками молоток и организация которая закрывает водосточные трубы установка индивидуального испытания измерение сырьевой шлам. Но для обработки. Работаем на полное отсутствие подставки 4 контактов вкл. Вводы газопровода по факту истирания материала. Опытные мастера снимают коды неисправностей с помощью шумоизоляционного материала и опять же производят шума. Е01 не только установить автоматику включения. Величины и
Удачи всем!

Zatím bez slepic

Deep state (establishment) v USA je velmi silný a velmi stabilní. To co bylo vidět na TV to bylo jen dobře sehrané divadlo a la agent Zifčák (vy jste mladý asi Vám to nic neřekne).
Trump mohl ovlivňovat USA, ale jen v určitých mantinelech.
Organizovat nějaké "lidové povstání" to je naprostý nesmysl.
Teď budou zase USA ovlivňovat trochu radikálové z druhé strany, ale nebojte se, zas jen trochu, jen tak jak
jim to vládnoucí demokratická oligarchie dovolí.
A opět všimněte si všichni, že do čela finančního bohatství se cpe mladá generace
a dnes už nejbohatší člověk (samozřejmé až daleko za rodinnými klany Rotchildů a dalších) je Elon Musk
který to vydělal prací, výrobou hardware, těch Vašich posmívaných elektromobilů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Musk vydělal to kšeftováním s firmama a akciema, jejich vlastnická struktura je nejasná.

Tesla vypadá jako takovej polopodvod, podobně jako kdysi filmové podnikání Joe Kennedyho. Natočil se film, novinama se mu udělala obrovská reklama anež se rozkřiklo, že je to sračka a peníze byly v kase.

Eletromobily, jak jistě víte, chtěl před pát lety zavádět Israel a vykašlali se na to, protože to bylo nepraktické. Není jasné, co Musk vymyslel navíc. Deep state Muskovi položit Teslu lusknutím prstů jedinou kampaní v novinách, protože to až moc vypadá na načechrané nic, protože si jeho auta kupují jen ideologičtí aktivisté. Jemu by se hodilo zakázat normální auta, jako to udělala Merkelová.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

a do vědeckého pokroku nevidíte.
Vy vidíte do jiných věcí, každý rozumíme něčemu jinému.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Tím chcete říct, že ten projekt v Izraeli nezkrachoval nebo že tam Musk zavedl nějakou přehnanou koncepční změnu a la Nikola Tesla nebo že jsou elektromobily tak praktický a šikovný, že se dobijou rychleji, než se natankuje benzíňák, dojede se s nima dál než na plnou nádrž, jsou lacinější na pořízení i provoz, nepotřebují dotace a na druhém konci každého drátu není jaderná či spalovací elektrárna, přijemenším jako rezerva pro alterternativní zdroje?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

vyjadřující status majitele. Ať v Kalifornii, v Číně či třeba na předměstí Prahy kde žiji, každodenně je vídám.
Proto je Tesla prodejně úspěšná, ta ekonomická a ekologická stránka věci bude dominovat někde za 5 let, u nás za 10-15 let.

Zatím bez slepic

Nerad měním preference. Jsem pragmatik a už dlouho mi vychází prostým výpočtem, že to je jak to je. Ostatně Godote, schválně, když zajdete do nějaké tipovací agentury a chtěl byste si vsadit na vítěze voleb, jaký kurz má Babiš? Oni bookmakeři, na rozdíl od prokurátorů a koupených soudců, jsou také pragmatici, protože proti Vám vsázejí SVÉ peníze.

No a k tomu USákovu.
Ta videa z přepadení Kapitolu mě nebaví a nebaví mě ani žvásty toho burana v teniskách. Měl si půjčit na chvíli Prchala, aby skončil jakž takž přijatelně pro možné příští použití. Jenže ono už žádné nebude.
To co se v USákově už delší dobu děje je jen vnějším projevem strašlivé tamní krize státu a společnosti. USákov už od dob vietnamské války jen upadá a upadá. Občas to přehluší příhody, jako pád SSSR, to když USákov jako poloslepé kuře, najde zrnko a na chvíli se zahojí.
Ale zejména od roku 2008 to je sešup, jako po skluzavce ve všem na co se podíváme. Vojenství, ekonomika, technologie, zdravotnictví, sociální péče, vzdělání, soužití ras, atd. a tak podobně.
Pro nás to znamená, že totéž už klíčí i zde a naplno se projeví s desetiletým zpožděním.
Energie lidstva se přesouvá na východ. Mnozí to vědí, někteří z nich se snaží brzdit, někteří měnit kurz na můstku. Západ prostě skončil, to jen ta obrovská loď plná prázdných kontejnerů vracející se do Číny, přivezla další a další hory zboží do Evropy a ne a ne změnit směr.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

ODS v devadesátkách : v mnoha věcech s vámi souhlasím, v jedné, současné, vidím jak jste nalétl na "pravdu" těch které právem kritizujete, odmítáte.
Uberte trochu na těch zmrdech a budu vás i mít rád :-) .
S ODS to bylo tehdy u mě přesně opačně, jedna pro mě důležitá záležitost ok, ostatní fuj.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Proti tomu právě bojoval Trump a obyčejná Amerika.

Číňanům jde přeci deep state na ruku, vyžrat USA a odtáhnout do Číny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Proti tomu právě bojoval Trump a obyčejná Amerika.

Číňanům jde přeci deep state na ruku, vyžrat USA a odtáhnout do Číny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

"Až do Covidu jsem si myslel, že český volič/lid za něco stojí."
Vidláku, to přejde. A po nějaké době se to zopakuje:
"Až do ... jsem si myslel, že český volič/lid za něco stojí."
No, a tohle se bude opakovat až po několika letech (u mne cca 15 let) se člověk nakonec přestane obelhávat a už nebude překvapen ani zklamán.
Dostaví se beznaděj ze schopností homo sapiensů.

To byl stav, k jehož zvládnutí jsem už potřeboval pomoc odborníka. Než jsem našel toho pravého (tu pravou), uběhlo dalších 7 roků a jen díky rozbité aortě a následnému strachu ze smrti jsem náhodou narazil na skutečné pomocnice. Díky dobré 2,5 leté spolupráci jsem nyní ve stavu, kdy si s mírným zklamáním řeknu: "už zase", ale dostaví se jen trochu smutku, který zaženu smysluplnou činností.

Víra v člověka a jeho schopnost žít v rámci nějakých nepsaných univerzálních lidských pravidel, daných schopností myslet a cítit, je ve mně už na vždy zakódována a není ji možno 100%ně vymazat. No, aspoň jsem neztratil představu, jak by to mělo mezi lidmi asi vypadat. Protože, kdybych ji neměl, tak už dávno s nadšením pracuju v nějakém tom Člověkovi v tísni.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, já mám pořád z tebe pocit, že ty Trumpa strašně podceňuješ, děláš z něho směšnou trapnou politováníhodnou figurku stejně jako mainstreamová media, popisuješ ho jako osamoceného chudáka kdesi v koutě...

Evidentně na to máme (já a ty) jiný názor a je to v pořádku, že se zde na Kydech mohou pořád ještě v klidu psát různé názory.

Jak se ukazuje, násilný útok na Kapitol aktivovala dovezená skupina Antify s úkolem přerušit projevy 12 senátorů, kteří ten den měli přednést námitky proti regulérnosti voleb. Pokud se to prokáže tak, aby tomu americký lid věřil, pak je z tohoto incidentu Trump "venku".
A jestliže Trump někde použil slovo "wild" při nabádání svých voličů, pak převážný překlad tohoto slova je "divoký" ve smyslu "nespoutaný", "neochočený", žijící volně", "přírodní".... tedy nikoli agresivní nebo násilnický.

Já přepovídám Trumpovi jiný osud než kůl v plotě. Prezidentem už zřejmě nikdy nebude, ale pro mnoho lidí USA se už stal jedním z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší prezident Spojených států v historii.
On měl totiž aspoň odvahu pokusit se bojovat donkichotský boj s washingtonskou bažinou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

coby prezident "zachránce". protože dopady toho, to co už dřív anoncovali B+K, se lidem líbit nebudou a bude rachot.....že to demograty nezachrání.... a bude daslší stát, kde nebudou rozhodovat partaje ale mišmaš...../jako u nás a jinde....

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

naprostou s Manecou souhlasím, akorát že jsem svým hodnocením 5 slepic změnila průměr 5 z pěti hlasů na 4,8 a 6 hlasů. Sice mi poradíte, abych neslepicovala, ale nedá mi to a je to otravné a tak znovu připomínám na vadné počítání

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

to může být tím, že někdo, kdo slepicoval dřív, zrevidoval svoje hodnocení mezi obnovením počítadla u Vás. Je to jedna z věcí, co se mi tady u Vidláka líbí, oprava nechtěných překlepů při udělování drůbeže.
Jestli se to ale vyskytuje častěji (nevím, nesledoval jsem), tak je to málo pravděpodobné

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

i počet hlasů směrem dolů! A to někdy o dost, třeba z osmi na čtyři.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Na čtení reakcí, žádné slepice nikdo nepotřebuje.

A když už hlasovat, tak mít na každou reakci pouze jednu slepici. Líbí - jedna slepice.
Nelíbí - nedáš slepici.

Podle mne je to tak nejobjektivnější.

Odpadne tak možnost manipulace nebo "trestání" někomu osobně nepohodlných lidí...

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

... jako Dominion, ten taky počítal dolů, ačkoliv je to statisticky vyloučeno -:)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

nemlich tak

Zatím bez slepic

Maneco, tvůj pocit je správný. Já Trumpa skutečně teď už  podceňuju a skutečně si stále více myslím, že bude politováníhodnou a trapnou figurou. A bohužel Trumpovi předpovídám osud toho kůlu v plotě. 

Přiznávám mu odvahu pustit se do boje s Washingtonskou bažinou, přiznávám mu odvahu na něco, co před ním dlouho nikdo neudělal... ale musím říci o to druhé: 

Měl sice odvahu, ale takovou kovbojskou. Připravil se o většinu přátel. Ryl do všech, rozvrtal kde co mohl, až se nakonec dopracoval do stavu, kdy mu nikdo nezbyl. 

Podcenil protivníka. 

Nakonec to byla právě jeho povaha osamělého pistolníka, která mu zajistila, že je teď bez přátel a odpadají od něj i jeho věrní včetně viceprezidenta. 

Víš Maneco, já mám Trumpa celkem rád. Nejsem proti němu zaujatý, naopak, jeho boj mi byl sympatický. Ale ono nestačí se pro něco jen nadchnout a mít dobrou myšlenku. Ono se to také musí umět. A tam myslím, že to už bylo slabší. Trump byl obchodník, ale možná by bylo lepší, kdyby byl ze CIA. Kdyby věděl, jak to chodí v zákulisí. Nebo kdyby nebyl tak samolibý a naopak měl kolem sebe spolehlivé a věrné přátele. Kdyby nehrál jen sám za sebe, ale za tým. Kdyby v zahraničí netlačil úplně na všechny, ale také s někým normálně nezištně přátelil. Zřejmě už před volbami slyšel varovné hlasy, ale neposlouchal je. 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

A bohužel Trumpovi předpovídám osud toho kůlu v plotě.

- Kdepak.
Za Jakešem nestál lid a neměl žádnou voličskou podporu a spolustraníci ho obětovali.

Trump se podobá známým postavám z římské historie, co měli podporu lidu proti patriciům. César má dodnes dobrou reklamu, Nero špatnou. Oni nepatřili k tehdejší římské bažině.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trump má podporu lidí proti patriciům. Půjdou za něj lidi do občanské války?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdy!

Ale půjdou sami ZA SEBE stejným měrem ať tam Trump bude nebo ne.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo tedy ty lidi sjednotí?
Nebo jak se ti lidi sjednotí?
Proč se třeba ve Francii nesjednotili proti migraci?

Zatím bez slepic

Už je tam přebubákováno.

Zatím bez slepic

Pokud si připustíte, že to, co se děje jsou globální změny a příprava na Greet Reset, tak vás nenapadne nic jiného, že se ho jako píchající osinu snaží zašlapat do bahna tak, aby už nemohl vylézt a nepřekážel. Viz např. zablokování Twiteru. To je prostě "král je mrtev, ať žije mumík" a to král ještě ani neumřel! Plivli voličům do tváře, teď asi přijde sjednocování prostřednictvím lůzy, které se natlučou do hlavy jejich potřeby a podpoří se pocit méněcennosti. Za pomoci bezpečnostních složek a NG. A hloupé příklady táhnou a zase je co se učit....Takže jsem skeptik, zvlášť pokud se jim podaří obnovit proces impeachmentu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

proč nepozval Zemana do vajthauzu. Jestli to byla/nebyla práce Kmoníčka / Z nemá odhad na lidi, a vždycky podporoval ty co jej potom /mnó jak to slušně napsat/, nebo jestli zapracovala Ivana... kdo ví.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Trump zval jen ty, co si něco koupili, nebo to aspoň slíbili. Zeman o ničem nerozhoduje a za nic neloboval. Babiš rozhoduje a jednou už USA u nás vládu kvůli Temelínu sejmuly, ta dostavba a nákup zbraní prostě Babiše k možnosti políbit ruku/řiť kvalifikovaly.

K Zemanovi to bylo docela nespravedlivé, protože on jako prakticky jediný se za Trumpa stavěl celou dobu. Dokonce se kolosálně ztrapnil v akci Guaido https://nautilus2.wordpress.com/2019/03/09/babisova-cesta/
To asi byla poslední kapka pro něj, takže v listopadu byl nakonec jeden z prvních, kdo Trumpa potopil - asi ze msty, to by tak na hradního jezevce sedělo.

Ono... s takovými kretény jít do partyzánského odboje by nebyl žádný med.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Zeman o to ale stál.
A nemyslím si, že to bylo jen z ješitnosti. Podle měl si Zeman v roce 2016-17 možná i představoval, že s Trumpem vybuduje přímé kontakty. Jednak mu byl sympatický, byli pod analogickým tlakem neomarxistů, byla tam i Ivana Trumpová, kterou tolik přemlouval, aby dělala velvyslankyni. Všecko se mu rozpadlo. Ivana to dělat nechtěla, Trump se bavil jen s těmi, kdo vytáhli hotovost a nehleděl vůbec na to, kdo by mohl být na jeho straně - u Zemana to nehraje roli, ale očividně to tak měli i v USA.
Zeman, kdyby mu to vyšlo, by měl přímý telefon do USA, mohl by posílat do patřičných míst eurobolševiky, vykládal by to, co by Trump nemohl, v ideálním případě by mohl mít taky dobré vztahy s Ruskem a Čínou - přičemž nezávisle na EU. Něco, za co by se stal největším nepřítelem EU, větším, než Orbán. A to on by si jednak dosyta vychutnal a hlavně by to podle mého názoru bylo přínosné i pro ČR.

Jenže Ivana nechtěla a Trump na něj kašlal. Zeman se ještě jednou nehorázně ponížil, když jako pudlík připanáčkoval a jako jeden z prvních demonstrativně blahopřál dosazenému trucpresidentovi Guaidovi. Trumpovi nestál ani za telefon. Tím Zeman skončil jak s ním, tak s pokusy se nějak etablovat v zahraniční politice.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vítězem se stává Joe "Ghost" Zombieden, díky armádě svých nemrtvých voličů.
Gratulujeme a posíláme písničku:
https://www.youtube.com/watch?v=skOqZAYymoc

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

a Doník byl jen Kačer bez strategie. Sympatický exot - bílý Mohican. Dědeček hříbeček Bidet už je jenom blbeček. Když přijdou tlaky, bude nakonec rád, že propadnou nohavicí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná je to nedbalost, možná záměr, ale každopádně je používání zastaralých volebních systémů, ve kterých se dá pohodlně manipulovat s hlasy voličů, trestuhodně !

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

no sankce bez diskuse. A jak nás forzírovala média i političkové a političky při různých majdanech a běloruských volbách - je třeba poslouchat hlas lidu /ta bílá věrozvěstka se pořád toulá Evropou a dožaduje se býti dosazena/, nebo takový Armén Pašinjan po vyvolání protestů donutil tehdejšího předsedu vlády k demisi a sám /ač strana o pár procentech/ se instaloval a byl západem veleben. V USA nic? Musíme ctít "demokratickou volbu"? Nehledě na to, že se vyvrbuje, že násilí vyvolala Antifa /náš dredař Bartoš také spatřen a dokumentován mávající vlajkou Antify/, že veškerá komunikace Trumpa vyzývající ke klidu byla blokována, že Kapitol byl podivně nechráněn, že Zuckerberg prohlásil, že Trump bude blokován až do instalace Bidena atd atd. Sice někde píšou, že jakési právní kroky vyplývající z ústavy je ještě možné udělat, ale vzhledem k velké zradě značné části Republikánů provedeny nebudou a je konec. Republikání si pod sebou řežou větev /a dobře jim tak/. Co nastane, kdo ví. Velký šachista Vladimir Vladimirovič sice se zpožděním, ale přece jen blahopřál Bidenovi a ten asi ví víc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

To přirovnání s Leninem.

Před tím, než byla skutečná říjnová revoluce se stávaly různé události.

Jedna z nich byla, že přinasraný dav rádoby revolucionářů přitáhl k Leninovu baráku, v naději, že jim Lenin řekne co a jak a začne revoluce. Jenže Lenin řekl jen pár povšechných vět a poslal je pryč, v podstatě jako Trump teď. Jak víme, revoluce pak přišla o něco později.

To, co jsme viděli nebyl pokus o revoluci nebo o převrat. Ty se vedou koordinovaně na televize, rádia, internet, dopravní uzle a instituce. Tohle byl jen meeting a možná nasranej dav a spíš provokatéři na jeho zdiskreditování.

Trump není revolucionář, on nedělá revoluci. On se snažil zfunkčnít rozjebanej stát, aby fungoval normálněji.

Zablokovali mu tweet, kde vyzýval ke klidu, ne k dělání bordelu. Co to znamená?

Teď když vytáhli impeachment 14 dní před koncem mandátu, tak tím ukázali, jak moc se ho bojej.

Když člověk vidí, co hodlá zavádět šílená Kamala, tak Trump vypadá, jako ministři podávající demisi v 48. Jen se snaží házet do toho klacky.

Kamala je loutka a všechno starání za ni dělali jiní. Její práce je být blbá jak tágo a fanatická jako Hitler.

Kamala samozřejmě vše vysvětlí: svede to na Trumpa a jeho voliče. Jako když komunisti po 48 začali jebat ekonomiku, tak vše sváděli na tehdy už bezmocné třídní nepřátele, dokonce i odliv deviz do ciziny, které si tam ovšem ulejvali sami.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

blbééééj...
Co si tak zjistit, jaké sankce byly uvaleny na ČSR po roce 1946, kdy proběhlo první znárodnění ZA SOUHLASU parlamentních stran?
Co si tak zjistit, jakými podmínkami byly podmíněny poválečné půjčky z USA, které nám byly nabídnuty?
Co si tak zjistit, kde tehdy skončilo československé zlato?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Ale o tom jsem já vůbec nepsal.

Psal jsem o devizách, co si ulejvali do ciziny jednotlivci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Čím větší lež, tím lehčí je ji provést. Prostě tak kolosální lež a šok, že většina lidí si ani nedokáže představit, že by to nebyla pravda, nebylo to naplánováno, není to útok pod falešnou vlajkou nebo se o tom nevědělo. Zbytek zařídí noviny a internet.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

dvou výškových budov v centru NY...
A hlavně té třetí budovy, která spadla úlekem a nikoho to dodnes nesere...

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

A hlavně ten netknutý, novotou smrdící, pilotův pas, ležící hned vedle na kaši rozemletých trosek tech třech baráků. Z letadel se nenašla ani ta vrtule. A dobrý!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Vy na všem hledáte hnidy.

Prostě to byl pas z červeného a zeleného kryptonitu, který přežije vše. Díky němu spadly baráky a Superman nemohl zasáhnout.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Vy nevíte, že z letadla se nemohlo zachovat nic, protože žár z kerosinu byl velký? Kov letadla po nárazu do Pentagonu, včetně křídel, prakticky vysublimoval! Zachoval se jen jeden motor... Díra v budově průměrem neodpovídala Boeingu, protože se materiál, vlastní pružností, zatáhl.
Dvojčata se zhroutila do sebe, protože žár z paliva roztavil nosníky. V kovu se šíří teplo, takže to bylo rovnoměrně roztaveno na všech stranách...
Při nárazu letadla do budovy tlaková vlna vyhodila tak lehkou věc, jako je občanka, z kokpitu a zanesla daleko od požáru. Teroristé měli občanky připravené v náprsní kapse, případně, volně ležící, přichystané na ovládacím pultíku v kokpitu. Co kdyby je na letišti nebo v letadle někdo kontroloval?!
😉

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha! Jednoduché. A já si s tím léta lámu hlavu. Aspoň budu konečně lehčeji spát. Chápu, že ty baráky nemohli minout, vždyť měli hodinový výcvik na Piperech.
Teď už jenom vysvětlit jak trefili z Bostonu do New Yorku. Mně to na satelitních mapách gůglu připadá všechno stejný.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Těžko hledat vrtuli z tryskáče :) Trosky letadel z 11.září se samozřejmě našly a stále ještě nacházejí, stačí pohledat na netu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

vrtuli, anonyme? Byla řeč o velikosti ďoury a o absenci adekvátního množství šrotu. Nic více a nic méně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde je zlatá hříva strejdy Doníka!
Bílý koník v Bílé chýši oniká
nežere už ani obroku
dávno mu nebylo do skoku
pod ním jen louže a hromada,
vypadá jako návnada
jako újeď v lese
vždyť se celý třese.
Bílý koník pro srandu králíkům
miluje ho každé etnikum
naházeli mu tolik hlasů
těžko jim spílat do mamlasů;
chtěli blbečka, tak ho mají,
bude je hájit na turnaji.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bílý koník v bílé chýši
bílá hůl a bílé myši
bílé vlasy bílá kůže
bílá vlajka bílá růže.
Bílé víno bílý rum
bílá K2, Gašerbrum
bílý medvěd bílá liška
bílá káva bílá kyška
bílý nehet bílé zuby...
brzy nepůjde to z huby;
v podpalubí se to černá,
na obzoru vlajka černá.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)