Šlus

Autor
Štítky

.... Ale úplně nejpravděpodobněji se nestane nic. Trump se stane roztřeseným človíčkem, kerého nikdo neposlouchá, přestanou si ho všímat kamery, možná udělá ještě nějaký řádný státní trapas a budeme mít v Bílém domě Bidena a po něm Kamalu. Se vším co k tomu patří... 

Tento text jsem napsal 16.12.2020, kdy jsem měl pocit, že Trumpovi došly všechny možnosti a že nevěřím v nějaké nelegální převzetí moci nebo něco jiného chytrého a funkčního. Ve stejném textu jsem také napsal: 

Nemohu si pomoci, ale přesně takhle vypadal i konec Třetí říše... z původně velkého vůdce, který elektrizoval masy, který měl podporu veřejnosti, který měl vizi a byl dostatečně odhodlaný vyzvat svět na souboj, nakonec se z něj stal roztřesený človíček kecající kraviny od kterého nakonec odpadli takřka všichni. Když vidím Trumpa a čtu jeho tweety, mám pocit, že má blíž k tomu konci než k nějakému překvapení. Ne, neposmívám se. Ještě na tom úplném konci není. Ale v jeho triumf už nevěří ani Putin.

Za to přirovnání ke Třetí říši jsem to pěkně schytal, ale nebyl jsem tak daleko od pravdy. Trump, který v posledních chvílích burcuje do boje tweety o tom, že jeho příznivci mají být (jak to napsal?) - divocí? Aby vzápěti demonstranty poslal domů a v podstatě se distancoval od jejich boje za něj. Když teď vidím, jak oznamuje, že Bidenovi předá moc a kecá různé hlouposti na závěr a už vůbec nevypadá bojovně. Jeho bývalí kamarádi republikáni se od něj odvracejí, včetně jeho viceprezidenta i Teda Cruze, který se snažil jako senátor intervenovat v Trumpův prospěch.  Opět se neposmívám. Ale nějaký domácí zvrat je už nemožný. 

Stále ještě připouštím možnost nějakého výbušného řešení, ale už ne na domácí půdě. Teď už může Trump zvrátit situaci jen za cenu rozesrání nějaké jiné země nebo půlky planety. Ale i tato možnost je podle mě jen teoretickou, protože Trump v klíčovém okamžiku couvnul. A kdo couvne jednou, ten už bude couvat pořád. 

Svým způosbem jsme byli svědky americké verze útoku na zimní palác. Ale v klíčovém okamžiku chyběl nějaký Lenin, který by se povstání postavil do čela. Trump má příliš co ztratit. Trumpovým odchodem nejsem nijak zklamán, jak se mi snaží podstrčit Scallopp, naopak, nejsem příznivcem revolucí. Jen jsem hned po volbách začal jako první říkat, že Trumpova šance není v soudech, ale jedině v něčem bezprecedentním. 

Takže si to shrňme. Soudy se za Trumpa nepostavily. Silové složky se za něj nepostavily. Skutečně masové prostesty se shořelými ulicemi nejsou. Zůstalo u jednoho ohraničeného útoku mířeném sice přímo do srdce, ale čepel uvázla hned u vchodu. Všechny revoluce a pokusy o převrat nejsou úspěšné.

Nic bezprecedentní se nekonalo, žádná věrná garda není a demonstrující lid pokoušející se vzít situaci do svých rukou bude řádně souzen a odsouzen. I přesto, že hlava státu mluvila o zfalšovaných volbách.

Upřímně... já jsem u těch voleb nebyl. Viděl jsem spoustu divných věcí,  ale nemohu říci, že jsem si falšováním jistý na sto procent. Navíc to ani není můj problém, byť důsledky se projeví i u mě. Já nejsem ani američan, ani soudce, ani nic jiného. 

Letos to bude můj evrgrýn - opět se ukazuje, že ve jménu lidu je možné kandidovat i vyhrát volby. V e jménu lidu je možné navrhovat opatření, vládnout, posílat vojáky na druhý konec světa. Je možné v Kábulu bojovat za Washington za americký lid i za český lid. Ve jménu lidu je možné začínat revoluce, lid je možné burcovat, ponoukat, oblbovat, ale není možné se o něj opřít. Přízeň lidu je vrtkavá a tak nejistá, že je lepší si dát přihlášku do Aspenu, Římského klubu, skupiny Bildergerg, být iluminátem, nebo kámošem Putina. (nehodící se škrtněte). Každý úspěšný revolucionář a majitel moci to chápe. Je možné se nechat lidem vynést k metám nejvyšším, ale pak je zapotřebí urychleně budovat bezpečnostní aparát. 

Toto Trump podcenil. Lid jaksi revoltoval málo. Žádné spontánní povstání se nekonalo. Jeden omezený pokus skončil dřív než začal. A za čtyři roky vlády Trump pro své znovunastolení neudělal nic. Byl jen obyčejným populistou. Chtěl dělat prezidenta pro lid. Ale když šlo do tuhého, bylo to málo. Nedal si na náměstí gilotinu jako Jakobíni. Nepostavil si Čeku jako Stalin, nezařídil si podporu armády jako Pinochett a nestojí za ním žádná americká neziskovka.

I Babiš se z této lekce poučí a brzy zjistíme, že i pro něj je lepší vlísat se Merkelové i za cenu značných českých ústupků. Merkelová mu dokáže zajistit lepší podíl na moci, než rozhádaná veřejnost a lid, který není chopen se dohodnout ani na tom, co je jeho nepřítel. Babiš už Trumpovu chybu neudělá. Kromě Aspenu bude za chvíli figurovat možná i v Člověku v tísni. 

To byla jen taková vsuvka, abyste věděli, proč se všichni politici raději dávají do služeb globální byrokracie, globální mafie a různých vlivných organizací místo aby bojovali za svoje voliče. Voliči jsou politikovi zcela k ničemu. Když na to přijde, nejsou schopní ani osobní disciplíny v tak jednoduché věci jako je epidemie. Milion voličů má milion názorů, ale žádný společný zájem. (Ani společné potřeby Sasine)  Když pak na politika přijdou těžké časy, lid ho do bláta s gustem stáhne ještě hlouběji. Zřejmě tam v Aspenu mají pro své členy lepší naději. Andreji, vůbec se ti nedivím. Hamajdovi už také ne. Podpora lidu je na nic. Nepoužitelná pro jakýkoliv boj a už vůbec není použitelná v boji proti něčemu globálnímu a bohatému. Přitom tohle je první a základní předpoklad... pokud chcete, aby za vás někdo bojoval proti globálním hajzlům, musíte ho podporovat když jde pro něj do tuhého a musíte být schopni disciplíny i když zkouší něco, co se vám úplně nelíbí.  Nestačí, že si on musí vysloužit vaší důvěru, vy si musíte stejně vysloužit tu jeho. Jinak okamžitě pošle přihlášku do Bilderbergu. 

.......

Takže... na scénu přichází Kamala a její senilní prezident Joe. 

Ta samozřejmě žádnou trumpovskou chybu neudělala. Ta se postarala, aby jí kromě části lidu podporovala i velká média, fejsbůk, twitter, neziskovky, black lives matter, demokratičtí senátoři a... firmy dodávající sčítací stroje na volební lístky.  Ta to nepodcenila. Lid potřebovala jen na to, aby házel lístky, na všechno ostatní měla patřičný aparát. Ta nebude populistická, protože dobře ví, že nejde o to, jak se volí, ale jak se sčítá. Dobře ví, že je zapotřebí být zadobře s těmi bohatými, mocnými a vlivnými a na lid sere pes. 

Říkal jsem, že nevím, jak je to s podvody ve volbách, ale jedno vím jistě... pokud se podvádělo, použije se to znovu. Je lákavé takto upevňovat moc. Koneckoců i ve stalinské SSSR probíhaly volby. Postupně to bude vidět. Sice se nic nezmění, protože jsme si už řekli, že kvůli lidu se nic nedělá, lid je jen jateční maso, ale vidět to bude. Víc a víc.  Pokud je Kamala taková, jak si myslíme, tak bude demokracie krok za krokem nahrazena něčím jiným.

Každopádně... myslíte že v USA se něco změní? Maximálně se zrychlí trendy. I Kamala bude muset američanům vysvětlovat, že jsou rok od roku méně skvělý a méně bohatý národ, zatímco Čína je stále bohatší, vyzbrojenější a disciplinovanější. Rusko je stále asertivnější a obyčejný průměrný Homer Simpson si už nemůže dovolit z jednoho platu dům a tři děti.  Stejně tak se nic nezmění u Saúdů, nic se nezmění v Indii ani Pákistánu. USA na tom budou zvolna zvolňoučka hůř a hůř.  Trump žádnou válku nezačal, ale je otázka, jestli to tak chtěl. Možná ji prostě začít už ani nemohl, protože neměl čím. 

Do Bidenovy inaugurace nebudu překvapen, kdyby došlo k něčemu výbušnému někde v blízkosti Íránu, tak hodně výboušnému, že by se třeba uplatnil nějaký neznámý zákon z období Druhé světové, díky kterému by Trump mohl v úřadě zůstat po dočasnou dobu nějakého trvalého výjimečného stavu. Ale pořád si myslím, že se nestane nic. Biden bude nastolen a Trump bude odejít. Tečka, šlus. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (82 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, až bude mít Bartoš projev na Červeném Hrádku, bude jasné, že EU mele z posledního.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Malá (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby poslouchal, tak by žádné "Nixon tape" neunikly a všechno by to bylo fake news a konspirační teorie.

O "Clinton body count" se taky nemluví, ani o "Scull and bones" či Bullingdon klubu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Kotrba je sám hlupák a svádí to na Trumpa. Nebo lže.

Nějak ani nepočítá s možností, že ten bordel zorganizovala sama protiexstrémistická jednotka.

Ty osloviny se ani nedají číst.

- Nejlepší byl komentář:
zajímavá byla ta hrůza...., Nas Eruti, 08.01.2021 12:13:42
...ve tvářích kongresmanů..to zděšení na pokraji kolapsu....tam řvala hrůzou i Havlova busta.

Kam na to ti lidi chodí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

z psychologického hlediska si myslím, že po tomhle už hodně tamějších senátorů /dofčilka respektovaných/ nebude mít klidné spaní a vůbec pohyb po venku a pod. Ať to bylo/nebylo spontání či organizované.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Kdy jedna skupina těch nejmocnějších z mocných tohoto světa byla zalezlá pod stoly v zabarikádovaných kancelářích a druhá,ta větší, prchala z tohoto majáku a svatyně demokracie (pojmenováno tak trefně Bidenem) podzemím jako krysy z potápějícího se Kapitolu.Ostatně si myslím,že v takovém případě je jim celá šestá flotila včetně letadlových lodí a jaderných ponorek někde v Pacifiku celkem k nepotřebě.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Tenhle aspekt jsem nějak přehlídl.

Jako Perlička domácí jsem pomyslel na Galy v Římě, ale já na ten kousek, kdy se mladí Římané uchýlili na Kapitol, část plebejců uprchla z města, zatímco staří patriciové se oblékli do nejlepších šatů a nehnutě čekali osud v domech a chrámech, jak vytesaní do kamene.

Zatím bez slepic

z Deep State... nikým nevolení... kdo to je?, nikde žádná jména

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Volení politici přicházejí a odcházeji podle voleb, ale úředníci zůstávají.

Jsou samoyřejmě také vyměňováni, ale pozvolna. Lidé z jedné tajné služby se znají s lidmi z druhé tajné služby, z ministerstva financí, z ministerstrva spravedlnosti, s podnikateli/dodavateli třeba státu, z armády. Po odchodu ze služby se upichují u soukromých firem. Kdybyste měla středně velkou firmu, tak by se vám ve správní radě hodil někdo, kdo má známý u tajný služby a může zvednout telefon a přeptat se na něco. Bejvalej generál se hodí firmě, co by ráda něco prodala armádě. Bývalí úředníci z agentury pro léky pak jdou do farmaceutických firem. Samozřejmě že spolužáci z univerzit udržujou kontakty ještě po desítkách let. Jsou tam příbuzenské i obochodní vztahy. Bush senior byl syn ropných magnátů, dělal v CIA, dotáhl to až na šéfa CIA pak vicepresidenta a presidenta a ještě tam upíchl synka a spřátelili se všichni s Clintonama.

Je to propletenec, který nemá žádné centrum, taková mlhovina lidí se společnými zájmy i když vystupují za různé strany, organizace a úřady, které by měly být oddělené.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

nedívatelnost už nikdy.... akle dík za vysvětlení. Tenhle chlív vymést no na to by nepohla ani maxi potopa jak známe z legendy.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Dostala mne fotka kongresmanů pod lavicí s textem "to jsou ti, kteří posílají vaše syny do války"

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Césarovi 50 když překračoval Rubikon.

Mladí revolucionáři jsou loutky starých šíbrů nebo se dostanou k moci v době bezvládí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

zatím peníze na to, aby si vakcínu své firmy koupil a nechal se jí naočkovat. I když...on sám tvrdí, že zatím čeká proto, že nechce předbíhat v řadě (několik desítek milionů dlouhé).
https://www.businesstoday.in/current/economy-politics/pfizer-ceo-albert…
No a já myslel, že příklady táhnou.
Ostatně měli by takoví usilovat i o proočkování svých matek, otců, sester, milenek, manželek....atd. Určitě by takoví měli bezvýhradně všřit v efektivitu a bezpečnost jejich výrobků, a tak to i demonstrovat. Ušetřily by se miliardy za kampaň, nejen např. ve Francii..

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

jasně, že na voliče sere pes. Čím větší kurník, tím ta jedna slepice méně znamená. Je tam v tom davu, někde. Vy, když chováte slepice a rozhlédnete se po zahradě, tak víte, která je která. V tisícihlavé výrobně vajec vidíte dav, od kterého budete očekávat snášení vajec.
Já si dokázal zatím vždy ohlídat svůj barák, aby v něm se cítila v bezpečí moje rodina i moji nájemníci. I když žijeme ve čtvrti, která těsně sousedí s cikánskou komunitou, tak společně se sousedem, který má přes 2 metry, jsme si dokázali uhlídat to, že dělají bordel za námi vytýčenými hranicemi, ale u nás si to nelajsnou, jelikož už to párkrát zkusili (oni to zkoušejí furt), ale vždy zjistili, že to nebyl dobrý nápad. Ale celé město ohlídat nedokážeme. Hlídáme si svůj vykolíkovaný prostor, který známe a rozumíme mu.
Myslíte, že dnes ta šéfka EU, ta Layenová ví, čemu vlastně šéfuje? Že ty různé státy mají svoje specifika a ona, že je zná? Ne! Dnes mají ambice zničit národní státy a vše řídit jako celek. Uděláme federaci, potlačíme státy a pak se nám ty slepice, ten dav slepic, lépe podaří ukočírovat.
Milé slepice, sice jste každá dodnes měla podmínky a potravu jinou, podle oblasti, ale to se teď změní. Všechny slepice si budou rovny. A nebojte, milé slepice, čekají vás lepší zítřky.
Tak to je a mě z toho krapet mrazí.
Já, jako kovaný pravičák, jsem rozhodně proti federalizaci Evropy.
Čtvrtě by si měli hlídat lidé, jako já se Slávkem, v obcích a městech by měli mít největší slovo starostové, jelikož tam sami žijí a znají potřeby té oblasti, nemám nic proti tomu, že hejtmani to zastřešují, jelikož je potřeba i řešit věci, které ty obce přesahují (autobus z obce A do obce B), ale vocamcaď pocamcaď.
A nahoře je stát. OK státe, vybírej daně, určuj směr naší politiky ve vztahu s Pákistánem a pod., ale nekecej nám centrálně do toho, jak máme u nás vyvážet odpadky. Jelikož o tom my víme víc, než ty támhle někde ve Strakovce. Ser se nám do něčeho, co nevidíš z blízka a je velká pravděpodobnost, že se ti povede to akorát tak dojebat.
Čím větší celek, tím jsou slepice menší.
Tak, asi takhle. (zatím)

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

berrnarde tomu já rozumím. Myslím, že si ještě zajímavě pokecáme zítra, protože to bude o preperech a vůbec o přípravě na katastrofu.

Víte, já teď mám novou utkvělou myšlenku. Dlouho jsem nechápal kde se to v politicích bere, že slibují boj proti zlé EU, slibují zemědělskou soběstačnost (mé osobní přání), slibují nepustit sem islámskou migraci, asertivitu při mezinárodních jednáních... a pak je po volbách a je všechno jinak. Já si doteď myslel, že je to obyčejná korupce. Že jim ti hoši v Aspenech a Bilderbergách či v bruselské centrále nabídnou prachy. Strašně moc peněz. Díky koronaviru si to už nemyslím. Myslím, že ti skuteční politici, co se stanou premiéry prostě zjistí, že nemají žádnou podporu pro cokoliv. Že sice slibovali, ale když pak o něco jde, stojí tam sami. A zřejmě také zjišťují, že v Aspenu jsou tamní mocipáni disciplinovanější, možná dokonce i drží slovo a nebo ó hrůzo dodržují dohody. 

Výjimkou je Orbán, který tu podporu má. Jeho voliči tam nepokřikují, že koronavirus je nesmysl. A on také nepotřebuje dělat dvakrát tvrdší opatření, aby se jich dodržovala alespoň půlka. Tam o neškodnosti koronaviru mluví jen malé části opoziční kliky. Kdyby tam Vlastimil přiběhl se svojí zdejší rétorikou, Orbánovi voliči by mu pěkně oholili hlavu. Prostě je to vzájemné. Není to jen tak, že politik musí všechno a volič nic. Ono to musí být i obráceně. Volič musí svého lídra podporovat a ne mu házet klacky pod nohy. V tomto je na tom jednoznačně líp Kalousek nebo Pekarka, protože jejich voliči pěkně podporují, protože u nich je jakékoliv myšlení nežádoucí. Ovšem u nás jaksi myšlení nevedlo k diciplíně a nevedlo ke společné obraně. Vedlo k rozdělení, které se bude napravovat po generaci. Myslím, že mi dřív dojdou síly dělat Kydy, než uvidím nějaké zlepšení. Jako levičák mám vlastně radost z jedné věci - že pravicová myšlenka zůstane jen u lidí jako jste vy a ti kolem mladého i starého  Klause se definitivně odvaří. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

zítra byste mohl podpořit Babiše a otevřeně se tady postavit za podporu očkování.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To bych doopravdy mohl. Za opatření jsem se už postavil vícekrát. A za očkování se postavím v té chvíli, kdy uvidím, jak to mají naplánované. Zatím jaksi není moc za co se stavět. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Protože hájí své občany a jejich práva. Tak je to prosté. Občané potom logicky svého premiéra podporují a volí ústavní většinou. Čili kdybych byl v dnešní době Maďar, nejspíš bych neměl žádný zásadní důvod Orbána kritizovat za postoje a kroky ohledně covidu.

Jakmile Orbán zparchantí a začne si notovat s Bruselem a tak dále, bude veta po jednotě Maďarů. Nevím, co je na tom nejasného.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

ale já sám už nějakou dobu docela vážně přemýšlím, zda má smysl rozlišení na levici a pravici. Sám o sobě mám tendenci soudit spíše pravicově, ale nemůžu nevidět, že v řadě věcí se shodnu o s těmi, kdo se hlásí k levicovému pohledu na svět. Přičítám to tomu, že svět není názorově jednorozměrný (pravo-levý), těch dimenzí je prostě víc než jedna.

Zůstaneme-li v rovině žertovné, tehdy říkám, že esencí levice je "dej nám vše, co máš, my se o tebe postaráme", zatímco politická pravice říká "nic od tebe nechceme a postarej se o sebe, jak umíš". A dodávám, že novou dimenzi do toho vnesla politická zadnice, řkouc "dej nám všechno, co máš, a postarej se o sebe, jak umíš"; jejím reprezentantem je Babišovo ANO.

A vážně: charakteristickým znakem levice je snaha měnit svět, zatímco znakem (skutečné) pravice je snaha světu porozumět. Tento druhý přístup je mé povaze přece jenom bližší.

Když se na uvedené charakteristiky podíváme blíž: levice chce měnit svět proto, že se domnívá, že svět je špatně uspořádán. Pravice chce světu porozumět proto, aby ho mohla ke svému prospěchu řídit.

Já zastávám názor, že obojí je špatně, i když snahu o porozumění světu s pravicí sdílím. Motiv mám však jiný. Chci světu porozumět, abych mu nepřekážel. Svět není třeba ani měnit, ani jej řídit - on se umí měnit i řídit sám, je to jeho vlastnost, jeho způsob, jeho cesta.

Nahlížet svět v pravo-levém spektru je - soudím - nepochopení, vedoucí do slepé uličky.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Když Vidlák napsal, že je levičák, tak jsem se na zlomek vteřiny zarazil, protože chodí do práce, má rodinu, stará se o ni atd.

Dělicí linie už dávno vedou jinudy. Ne, že by ty staré zmizely, ale důležitost mají menší.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Domnívám se, že je třeba definovat jiné dělení. Podle mne jsou strany pronárodní a strany proglobalizační. Myslím, že tam probíhá nyní politický boj. Levice a pravice bude v obou směrech jako podmnožina

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

od dětství znakem pravice je
hokynář Bočan

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

pokud bych to takhle dokázal napsat.
Nejsem pravičák s vyholenou palicí a zvednutou pravicí.
Ale, jak jste psal, radši od státu nic neočekávám a pokud budu mít zdravé ruce, dokáži se o sebe a své blízké postarat. Což ale naznamená, že bych byl sociálně necitlivý. Pokud se někdo dostane do neřešitelné situace, od toho by zde měla být ta sociálka, které platím nemalé peníze, aby mu pomohla. Jenomže když vidím, že tato sociálka dává stravenky někomu, kdo má 30 kilo nadváhy a vím, že to je i z peněz, které já tam poslal a před tím je musel vyrobit, tak se mi to nelíbí.
Schválně jsem si to tak propočítal a já musím pokácet, odvětvit a po změření popsat cca 40 stoletých stromů, abych jim mohl ty prachy poslat.
Když je dají samoživitelce, kterou chlap mlátil a ona musela utéct někam do útulku, tak bych jich klíďo udělal pro ní o pár víc, jenomže já vidím, že je dávají někomu, kdo je akorát vychcanej a umí v tom chodit, má ruce dozadu, ale prostě je dostane. Diví se snad někdo tomu, že s tímto nesouhlasím?

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

podobně.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

v dnešním zmatení pojmů levičák- pravičák by mne zajímaly názory kovaného pravičáka např. na všeobecné zdrav. pojištění, průběžné důchody, bezplatné školství atd.. Jsou také tak pitomé jako ty na likvidaci odpadu a zajištění pořádku? Která strana je ta pravá pro kovaného pravičáka? (hádám Klausova ODS)

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk, můj názor na zdrav. pojištění si dohledejte ve včerejší diskusi, když jsem odpovídal Sasinovi na tu jeho snůšku nesmyslů, tam jsem se k tomuto tématu trošku vyjádřil. S bezplatným školstvím mám trošíčku problém. Ne, na nižších stupních, ale vadí mi, když jsem někde slyšel, že medik, studující za naše prachy, už dopředu ví, že až dostuduje, vyfičí do Německa. A německé doktory se mi moc platit nechce, průběžně placené důchody jsou průser, což ale asi víme oba, tam se spoléhám sám na sebe a už jsem se zařídit tak, že kdyby potom z toho státu pro mě nevypadlo nic, hovno zle, s touto eventualitou počítám a hlady nezahynu.
Jakékoli další případné dotazy rád zodpovím.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když vám někdo (třeba Royal Navy) zaplatí studia medicíny, tak se musíte zavázat, že si tam pak odsloužíte určitý léta.

Myslím, že by se mělo kasírovat i zpětně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

facha než to co děláte třeba Vy. To není odkroutit si 8 hodin někde v práci. A zatím co studujete a pracujete v nemocnici bez platu a máte jenom výdaje (to trvá tak 8 let) a odpovědnost zatímco spolužáci ze základky nebo gymplu jsou vysmátí a mají peněz a času spousty.
To je realita kterou by 95% lidí nezvládla. Jo když je Vám pak 40, 50, 60 i víc tak to je už jiný kafe. Ale tu dřinu dřív, tu pracovní dobu se službami v nemocnici, tu už nikdo nevidí...

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

prachy, ať jde študovat na německé školy. A nejlépe rovnou ze základky. Není problém...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

že studium medicíny je facha. Akorát mě vadí, že já, blbeček s motorovkou, platí studium někomu, kdo mě nikdy neošetří, jelikož půjde za lepším do Německa.
Ale to už vám tady vlastně odpověděl na to Targus.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"Lidé se stávají otroky, aniž o tom vědí. Falešné „pozitivní myšlení“. Profesorka nabízí, jak z toho ven"
* * * * *

(...) Filosofka Anna Hogenová, která vede oddělení filosofie a etiky na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, varuje, že západní způsob myšlení odumírá, ale málokdo to vidí. Varovala také, že řada lidí vlastně žije v otroctví, aniž by si to uvědomovala. Žijí v otroctví honby za nekonečným růstem. Lidé. kteří si to uvědomí, si to podle paní profesorky často nechtějí přiznat a raději se obracejí k tzv. pozitivnímu myšlení. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lide-se-stavaji-otroky-an…

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

říká úplně na konci, že všechno je stále na začátku. Tak uvidíme, jestli vůbec a co tím myslí:

https://www.youtube.com/watch?v=nCxGBU3KpHI

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Zřejmě není za zelena utržený a má plán. Ten bordel okolo Kongresu a zveřejnění toho, že to byla Antifa a tedy další podraz od demokratů, by mohl pomoci. Alespoň u jeho příznivců. Svět už má svoji pravdu jasnou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dopisové bombardování.
Je to mimo dnešní téma, ale týká se to aktuální situace v našem státě. u D-FENSE se objevila výzva
http://dfens-cz.com/dopisy-stranam-proti-lockdownu/
Myslíte si také, že je to tak blbé, že by to mohlo mít nějaký efekt? Tedy mimo ten, že by se pošta mohla dostat z červených čísel :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

je to hlas naprosté lůzy. Skutečnej póvl, jak by řekla moje babička.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

tad

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

aby

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Přeji (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chlore já vám to teda prozradím... když vás to tak trápí. Mám na vás nastavená klíčová slova. Taková ta provokující, rozesírací. Jakmile je použijete, začne vás to v daném dni mazat. Fakt se snažíte, měníte IP adresy, měníte nicky... občas to i obalamutíte. Ale většinou ne. Takže moje rada zní: přestaňte používat vaše rozesírací slovíčka a bude všechno v klidu. Jinak s vámi budu dál vymetat, budu vás mazat a nechám každého, aby vám mohl odpovědět a každý si mohl odpověď přečíst, ale nikde nezůstane ani stopa po tom, co jste napsal vy. Nerozesírejte a všechno bude v klidu. Nebo si pokřikujte přes plot. 

A kdyby se vám to nelíbilo, nastartujte vaší mailovou adresu opicezvesmiru a nandejte mi to v mailu. Napište mi jaký jsem cenzor a fašista.

Víte u mě mohou všichni říkat všechno. tedy kromě Vás.  Vy osobně nemůžete. Proč? Protože vás nemám rád. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Abych

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

In reply to by Tak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslí, že je to závislost?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Tak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zase blbě Chlore. Zase jste použil příslušná slovíčka. Takže smůla. Ale líbí se mi, jak jste citlivý. Nejdřív jsem napsal článek, kde jsem o Vás řekl, že se my dva míjíme. Že každý z nás jsme někde jinde. Ale podle vás to byl důvod se vám omluvit. Teď jsem napsal, že v mailu používáte výraz opicezvesmíru. Samozřejmě bez zavináče, bez čehokoliv dalšího, ale už je to další hřích, ze kterého se mám zpovídat. Nejste vy ta moderní sněhová vločka? Která se urazí kdykoliv někdo naruší její jemnocit? 

Takže pokračujeme ve stejném duchu podle hesla vyhoď ho dveřmi, vrátí se ti oknem. Tož dolejzejte Chlore, dolejzejte. Jsem poslední, kdo kvůli Vám ještě cítí nějakou emoci. Sice negativní, ale alespoň emoci. Ostatní už cítí jen lhostejnost. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Některé kroky, které Trump udělal po volbách:
- odvolal šéfa vládní agentury pro kybernetickou bezpečnost (CISA) Christophera Krebse.
- odvolal ministra obrany Marka Espera, novým šéfem Pentagonu se stane Christopher Miller, který do této doby vedl Národní protiteroristické centrum
- na ministerstvu obrany vyměnil náměstka ministra obrany pro politiku Jamese Andersona nově dosavadní zástupce bývalý brigádní generál Anthony Tata
- rezignoval náměstek ministra obrany pro zpravodajské služby a bezpečnost Joseph Kernan, nahradí ho Ezra Cohen-Watnick, původně ve funkci úřadujícího náměstka ministra obrany pro zvláštní operace a konflikty nízké intenzity
- nahradil Jena Stewarta náčelníka štábu nově Kash Patel
- nařídil stažení části vojsk USA z Afghánistánu a Iráku
- dále omilostnil svého někdejšího bezpečnostního poradce Michaela Flynna a skoro pět desítek odsouzených, mimo jiné šéfa svého volebního štábu Paula Manaforta, svého exporadce Rogera Stonea nebo realitního magnáta a otce svého zetě Charlese Kushnera a několik bývalých vojáků.
Nepřipadá vám to jako příprava zázemí pro další kroky? Já to tak vidím. Trump asi už tušil, že jej republikáni podjedou a tak si zajišťoval předem loyalitu v armádě. Je fakt, že vojáci nebudou tak vydíratelní jako senátoři a soudci. Navíc mají výcvik a techniku a poslouchají rozkazy. 20. ledna je ještě daleko, za tu dobu se může stát věcí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)