Šlus

Autor
Štítky

.... Ale úplně nejpravděpodobněji se nestane nic. Trump se stane roztřeseným človíčkem, kerého nikdo neposlouchá, přestanou si ho všímat kamery, možná udělá ještě nějaký řádný státní trapas a budeme mít v Bílém domě Bidena a po něm Kamalu. Se vším co k tomu patří... 

Tento text jsem napsal 16.12.2020, kdy jsem měl pocit, že Trumpovi došly všechny možnosti a že nevěřím v nějaké nelegální převzetí moci nebo něco jiného chytrého a funkčního. Ve stejném textu jsem také napsal: 

Nemohu si pomoci, ale přesně takhle vypadal i konec Třetí říše... z původně velkého vůdce, který elektrizoval masy, který měl podporu veřejnosti, který měl vizi a byl dostatečně odhodlaný vyzvat svět na souboj, nakonec se z něj stal roztřesený človíček kecající kraviny od kterého nakonec odpadli takřka všichni. Když vidím Trumpa a čtu jeho tweety, mám pocit, že má blíž k tomu konci než k nějakému překvapení. Ne, neposmívám se. Ještě na tom úplném konci není. Ale v jeho triumf už nevěří ani Putin.

Za to přirovnání ke Třetí říši jsem to pěkně schytal, ale nebyl jsem tak daleko od pravdy. Trump, který v posledních chvílích burcuje do boje tweety o tom, že jeho příznivci mají být (jak to napsal?) - divocí? Aby vzápěti demonstranty poslal domů a v podstatě se distancoval od jejich boje za něj. Když teď vidím, jak oznamuje, že Bidenovi předá moc a kecá různé hlouposti na závěr a už vůbec nevypadá bojovně. Jeho bývalí kamarádi republikáni se od něj odvracejí, včetně jeho viceprezidenta i Teda Cruze, který se snažil jako senátor intervenovat v Trumpův prospěch.  Opět se neposmívám. Ale nějaký domácí zvrat je už nemožný. 

Stále ještě připouštím možnost nějakého výbušného řešení, ale už ne na domácí půdě. Teď už může Trump zvrátit situaci jen za cenu rozesrání nějaké jiné země nebo půlky planety. Ale i tato možnost je podle mě jen teoretickou, protože Trump v klíčovém okamžiku couvnul. A kdo couvne jednou, ten už bude couvat pořád. 

Svým způosbem jsme byli svědky americké verze útoku na zimní palác. Ale v klíčovém okamžiku chyběl nějaký Lenin, který by se povstání postavil do čela. Trump má příliš co ztratit. Trumpovým odchodem nejsem nijak zklamán, jak se mi snaží podstrčit Scallopp, naopak, nejsem příznivcem revolucí. Jen jsem hned po volbách začal jako první říkat, že Trumpova šance není v soudech, ale jedině v něčem bezprecedentním. 

Takže si to shrňme. Soudy se za Trumpa nepostavily. Silové složky se za něj nepostavily. Skutečně masové prostesty se shořelými ulicemi nejsou. Zůstalo u jednoho ohraničeného útoku mířeném sice přímo do srdce, ale čepel uvázla hned u vchodu. Všechny revoluce a pokusy o převrat nejsou úspěšné.

Nic bezprecedentní se nekonalo, žádná věrná garda není a demonstrující lid pokoušející se vzít situaci do svých rukou bude řádně souzen a odsouzen. I přesto, že hlava státu mluvila o zfalšovaných volbách.

Upřímně... já jsem u těch voleb nebyl. Viděl jsem spoustu divných věcí,  ale nemohu říci, že jsem si falšováním jistý na sto procent. Navíc to ani není můj problém, byť důsledky se projeví i u mě. Já nejsem ani američan, ani soudce, ani nic jiného. 

Letos to bude můj evrgrýn - opět se ukazuje, že ve jménu lidu je možné kandidovat i vyhrát volby. V e jménu lidu je možné navrhovat opatření, vládnout, posílat vojáky na druhý konec světa. Je možné v Kábulu bojovat za Washington za americký lid i za český lid. Ve jménu lidu je možné začínat revoluce, lid je možné burcovat, ponoukat, oblbovat, ale není možné se o něj opřít. Přízeň lidu je vrtkavá a tak nejistá, že je lepší si dát přihlášku do Aspenu, Římského klubu, skupiny Bildergerg, být iluminátem, nebo kámošem Putina. (nehodící se škrtněte). Každý úspěšný revolucionář a majitel moci to chápe. Je možné se nechat lidem vynést k metám nejvyšším, ale pak je zapotřebí urychleně budovat bezpečnostní aparát. 

Toto Trump podcenil. Lid jaksi revoltoval málo. Žádné spontánní povstání se nekonalo. Jeden omezený pokus skončil dřív než začal. A za čtyři roky vlády Trump pro své znovunastolení neudělal nic. Byl jen obyčejným populistou. Chtěl dělat prezidenta pro lid. Ale když šlo do tuhého, bylo to málo. Nedal si na náměstí gilotinu jako Jakobíni. Nepostavil si Čeku jako Stalin, nezařídil si podporu armády jako Pinochett a nestojí za ním žádná americká neziskovka.

I Babiš se z této lekce poučí a brzy zjistíme, že i pro něj je lepší vlísat se Merkelové i za cenu značných českých ústupků. Merkelová mu dokáže zajistit lepší podíl na moci, než rozhádaná veřejnost a lid, který není chopen se dohodnout ani na tom, co je jeho nepřítel. Babiš už Trumpovu chybu neudělá. Kromě Aspenu bude za chvíli figurovat možná i v Člověku v tísni. 

To byla jen taková vsuvka, abyste věděli, proč se všichni politici raději dávají do služeb globální byrokracie, globální mafie a různých vlivných organizací místo aby bojovali za svoje voliče. Voliči jsou politikovi zcela k ničemu. Když na to přijde, nejsou schopní ani osobní disciplíny v tak jednoduché věci jako je epidemie. Milion voličů má milion názorů, ale žádný společný zájem. (Ani společné potřeby Sasine)  Když pak na politika přijdou těžké časy, lid ho do bláta s gustem stáhne ještě hlouběji. Zřejmě tam v Aspenu mají pro své členy lepší naději. Andreji, vůbec se ti nedivím. Hamajdovi už také ne. Podpora lidu je na nic. Nepoužitelná pro jakýkoliv boj a už vůbec není použitelná v boji proti něčemu globálnímu a bohatému. Přitom tohle je první a základní předpoklad... pokud chcete, aby za vás někdo bojoval proti globálním hajzlům, musíte ho podporovat když jde pro něj do tuhého a musíte být schopni disciplíny i když zkouší něco, co se vám úplně nelíbí.  Nestačí, že si on musí vysloužit vaší důvěru, vy si musíte stejně vysloužit tu jeho. Jinak okamžitě pošle přihlášku do Bilderbergu. 

.......

Takže... na scénu přichází Kamala a její senilní prezident Joe. 

Ta samozřejmě žádnou trumpovskou chybu neudělala. Ta se postarala, aby jí kromě části lidu podporovala i velká média, fejsbůk, twitter, neziskovky, black lives matter, demokratičtí senátoři a... firmy dodávající sčítací stroje na volební lístky.  Ta to nepodcenila. Lid potřebovala jen na to, aby házel lístky, na všechno ostatní měla patřičný aparát. Ta nebude populistická, protože dobře ví, že nejde o to, jak se volí, ale jak se sčítá. Dobře ví, že je zapotřebí být zadobře s těmi bohatými, mocnými a vlivnými a na lid sere pes. 

Říkal jsem, že nevím, jak je to s podvody ve volbách, ale jedno vím jistě... pokud se podvádělo, použije se to znovu. Je lákavé takto upevňovat moc. Koneckoců i ve stalinské SSSR probíhaly volby. Postupně to bude vidět. Sice se nic nezmění, protože jsme si už řekli, že kvůli lidu se nic nedělá, lid je jen jateční maso, ale vidět to bude. Víc a víc.  Pokud je Kamala taková, jak si myslíme, tak bude demokracie krok za krokem nahrazena něčím jiným.

Každopádně... myslíte že v USA se něco změní? Maximálně se zrychlí trendy. I Kamala bude muset američanům vysvětlovat, že jsou rok od roku méně skvělý a méně bohatý národ, zatímco Čína je stále bohatší, vyzbrojenější a disciplinovanější. Rusko je stále asertivnější a obyčejný průměrný Homer Simpson si už nemůže dovolit z jednoho platu dům a tři děti.  Stejně tak se nic nezmění u Saúdů, nic se nezmění v Indii ani Pákistánu. USA na tom budou zvolna zvolňoučka hůř a hůř.  Trump žádnou válku nezačal, ale je otázka, jestli to tak chtěl. Možná ji prostě začít už ani nemohl, protože neměl čím. 

Do Bidenovy inaugurace nebudu překvapen, kdyby došlo k něčemu výbušnému někde v blízkosti Íránu, tak hodně výboušnému, že by se třeba uplatnil nějaký neznámý zákon z období Druhé světové, díky kterému by Trump mohl v úřadě zůstat po dočasnou dobu nějakého trvalého výjimečného stavu. Ale pořád si myslím, že se nestane nic. Biden bude nastolen a Trump bude odejít. Tečka, šlus. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (82 hlasů)

Komentáře

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemohli bychom se zkontaktovat?
Moje manželka totiž bude mít na jaře 50 a já jí ještě nikdy v životě nenapsal báseň. Ne, že bych to neprubnul, ale vždy z toho vyšlo akorát maximálně - ležím ve vaně a vidím vorvaně.
Že bych jako vám dal ten mustr a vy byste tomu dal ty verše a ona by pak byla ráda.
A fakt si nedělám prdel. Jo, koupím jí nějakou věc, ale kdybych jí k tomu dal ještě báseň, to by její kámošky musely sklapnout paty. Víte, už jsem to zde psal, když jsme podnikali, tak její kámošky jezdili na dovču k móři a nakupovali oblečení v salónech, moje jezdila na Mácháč a nakupovala v sekáči, ale teď, kdyby dostala k těm významným narozkám báseň, tak si kamošky mohou nabouchat ty destinace i ty kostýmky, páč to má každá, ale báseň k narozkám, kdo z nich to má?
Pochopitelně, museli bychom spolupracovat, aby v tom díle také byla moje osobnost, že jsem jí to dal já, abych pouze jen nepřekopíroval něco, co vymyslel někdo jiný.
Já bych vám dal osu a příběh a vy byste ho upravil, aby se to rýmovalo.
Víte, já jsem s tou babou už 30 let. Jasně, krapet mi zestárla a i není dnes tak štíhlá, jako kdysi, ale já jí furt mám moc rád, je to moje ženská. Sice jsem jí předloni dal k výročí svatby auto, ale báseň, to by byla pecka.
Ládiku, prosím, dejte vědět, jestli byste do toho šel.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

moje texty nejsou básně, já umím napsat tak technickou zprávu. Že se to jakž takž rýmuje, s tím nemám problém, kraviny se mi v hlavě rojí zcela přirozeně. A ještě k tomu psát něco "na povel", to vůbec nejde - to jsem viděl naposledy na vojně, když zobáci psali dopisy domů za své mazáky. Na povel (nebo na zakázku) snad psali nějací spisovatelé, snad Jan Drda, nevím, nechtěl bych se ho dotknout. Napíšete to sám, nebojte, bude to origo, od srdce. Mě hodně věcí napadá na WC, snad jako vedlejší produkt látkové výměny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Na WC to mohu napsat a výhoda u toho bude, že to budu mít hned kde spláchnout.
Fakt byste to neprubnul? Hele, jak někde uvidím, že něco napsal Ládik, hned tam, aniž bych to četl, nakulím pětislepici.
Já vím, to asi nezabere, Ládiku, což to vzít jako výzvu? Dost byste mi pomohl. Ládiku........

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Váš rým mě pobavil a inspiroval:

ležím ve vaně a vidím vorvaně

není to ryba, je to však savec
sem tam se hýbá, jakoby palec
jestli ho vyplaším, dám si pár facek
to bude úlovek, pořádný macek
útočím směle, už letí houba
auu!!!
to není vorvaň, je to má chlouba.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Díky.
Tak já to prubnu, je fakt, že bych měl být výhradní autor. A mám čas do jara, ale bude to dřina, by bylo jednodušší jí koupit ještě jeden auťák, ale beru to jako výzvu, tu vaší inspiraci.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejda Donald08 ledna, 2021 09:15
Strejda donald - pomatený
špatný příklad dává zemi.
Charakteru nemá
tenhle zvrhlý děda.
Nejdřív svolá demonstraci
když nelze nic změnit
mocí svou je opojený
lůza bude plenit.
Vyzve budte divocí
bojujte jak v pekle
-vzdělání má nulové
občas něco mekne.
Nazve lůzu patrioty,
předepíše špatné noty.
"svoji zemi" vrátit zpět
všechno vidí celý svět.
Psloužili mu a nevyšlo to....
5 mrtvých

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

In reply to by anonymní 3 (neověřeno)

Trvalý odkaz

stále v zádech. Lepí se jak... tohle je budoucnost, hájený a preferovaný živočich.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jste dost namyšlený.
Tá říkanka bylo o krásném a chytrém Doníkovi, ne o vás.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by anonymní 3 (neověřeno)

Trvalý odkaz

a neotravuj.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

když ten samolepící hňup působí pozitivně tím, že vám zvyšuje už tak dost vysokou popularitu! :-)

Jinak ovšem připomíná nefalšované medvědí hovno, co se přilepí a drží.
Ale chudák medvěd, kterému byste ho zadkem poslal do traktu.

To bych jako ochránce přírody protestoval!

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by anonymní 3 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Básník poručík Otto Ježek stále žije.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump je starý muž a staří mužové nemohou být revolucionáři. Je to výsada mladých.

Trump proto mohl hájit svoji pravdu jedině legální cestou v rámci existujícího systému. A tato cesta je zavřená, řečeno s Pánem prstenů. Soudcové na všech stupních v USS ochraňují režim a spravedlnost je vedlejší.

Volby byly giganticky zfalšovány. O tom nepochybuji. Falšených hlasů pro Bidena bylo mnoho milionů. Ten skoro nesvéprávný stařík nemohl získat nejvíce hlasů v historii už proto, že svojí osobou nikoho nemůže uhranout. Vedle toho se vyjevilo tolik silných důkazů, že opravdu není proč pochybovat. Trump ve skutečnosti vyhrál 60:40, možná ještě výrazněji.

Veřejnost ve většině za pár let zapomene a média lidem vtlučou do hlavy, že Trump je looser a Biden spravedlivě vyhrál. Stejně jako dnes lidé věří tomu, že nějaký pomatenec zastřelil prezidenta Kennedyho. Nebo že některé mrakodrapy padají bez příčiny, tak nějak ze solidarity s jinými.

Na včerejším útoku na Kapitol mě zaujala myšlenka CNN o tom, jak hordy Trumpových příznivců napadly a znesvětily srdce americké demokracie. Já to cítím přesně naopak. Kapitol znesvěcují svojí přítomností současní senátoři a senátorky, kteří jsou skutečnou hrozbou pro Ameriku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

" Veřejnost ve většině za pár let zapomene a média lidem vtlučou do hlavy, že Trump je looser a Biden spravedlivě vyhrál."

že vy jste se včera koukal na Zprávy :-))))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

to co vi kazdy kdo se od jara o covid zajima , to blatnemu musi vysvetlit estradni zpevak. nebo to vi, coz predpokladam, a jen zamerne lhal

mel by jit do prdele na hodinu, a vy jste se mu vidlaku vcera omluvil ... stacilo pockat jeden den ;)

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/blatny-po-nalehani-vojtecha-o…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"..Takže... na scénu přichází Kamala a její senilní prezident Joe."
Tipuji že senilního Joe-a udržej doktoři při životě práškama ještě hezkých pár let, vzpomeňme jen, jak dlouho udrželi při "životě" voskovou figurínu Brežněva. A dnes je medicínská péče ještě o pár let dále. On se takový už poněkud bezmocný stařík leckomu hodí...

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Já si vzpoměl na Švejka, jak mudroval, jak často kojej císaře pána.

Kamala asi kojná nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

moc nespěchala........

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

...je jen něco jako dáma v "dámském gambitu", tedy figura. A moc pěkná, zatím ho udržují mopem na pavučiny. Podle mne vydrží tak max. jedno volební období. Ale záruční list nikdo neviděl :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dokud si Bidet nezačne plést, jestli je prezidentem nebo pořád ještě vice prezidentem a pokud si nebude plést Harrisovou s Obamou, tak ho tam budou udržovat podpůrnými mechanismy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ma v (nejenom) perskem jazyce vyznam "Ten kdo falesne vyhral".
S takovym jmenem se bude demokracie prosazovat hodne tezce.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víme, že nomen omen. Pojem "tramp" má dobrý zvuk jen ve zdejší kotlince (a to ještě ne u každého), všude jinde je to o poznání horší.

Bídnej Džou nebo Doník Tramp, s takovým jménem díru do světa prostě neuděláte. A nebo právě, bože chraň, jenom tu díru.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

on je Trump a to znamená český trumf

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Statnej chlap, miliardář 3.5 Giga, vlastní TV show léta, kupa dětí, každá manželka hezčí než ta předchozí, poslední sexbomba, vlastní hvězda na chodníku slávy, 4 roky funkce nejmocnějšího muže na světě.

Jsou i horší životy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale čí je to trumf?
Podle všeho asi Putinův.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Budu se opakovat.

Trump byl prezidentem spojených států a snažil se dělat politiku pro spojené státy. Stejně, jako je prezidentem Ruska Putin. To může být i v naprostém rozporu s našimi přáními a zájmy. Jeho klienti jsou občané US.

Že nezlepšil sociální situaci milionů? Jeho snaha dostat do US zpět výrobu je toho základ, ostatní se od toho odvíjí, bez toho, aby se měli čím živit, aby měli peníze a utráceli je ve službách a tím živili stát, je jakékoli vládnutí je správa chátrajícího chudobince.
Bez výroby se neprodukují technici a bez široké technické základny není vyspělý stát.
Na tom vyrostla Čína. Do Číny přenesené výroby táhly vzdělávací systém k produkci velkého množství techniků a z velkého množství techniků se snadněji vybírají ti špičkoví, kteří pak posunují pokrok.
Kdokoli bude v US vládnou, s důsledky úbytku výroby se tvrdě potká.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Pane Admirál.
Když se nezdařila barevná revoluce v Číně,tak globalistům došlo,že to s USA špatně dopadne.Ještě byla snaha,něco zachránit Trumpem,ale jak to teď dopadlo,to nebude dobré pro nikoho.Čínu ani Rusko,USA nemůžou hospodářský porazit a to co jim zůstává,jen bomby.
Pokud by to dopadlo tak,jak ty Tomakawky v Sýrii,tak Čína a Rusko,ani nemusí vyhlásit budíček.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Barevnou revoluci tam zkoušeli v roce 89. Stačilo nedovážet věci z Číny a Čína měla utrum.

Jenže právě na výrobě v Číně vydělávali bankéři a dovozci. Těm nic nedošlo, ti to sami udělali. Proto jsou proti Trumpovi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Přesně - PENÍZE. Penězovody, kterým hrozilo přerušení. Proto Trump neuspěl, proto se proti němu peníze postavily.

Jsem zvědav, jak bude Bilden leštit "rezavý pás".

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

je to složitější. Díky dlouhodobému přesunu výroby (a dovývoje) elektroniky velmi dobře naskočili na tuhle vlnu, a to nejen výroby, ale už i vlastního nového vývoje. Dneska jsou na špičce vývoje většiny elektronickejch udělátek domácí elektroniky, ale tak trochu po svém - přidali tam často spoustu blikátek a pro nás obvykle zbytečnejch funkcí. Ale i velmi funkční věci se jim už občas dařej - např. čínské verze (pro domácí trh) chytrého domácího osvětlení jsou vychytanější než to co nabízej oficiálně ven. I řemeslným provedením už jsou na tom (některé) kupodivu lépe než evropská výroba. Daj se koupit (přes Ali apod) i u nás, jen je problém to tu pak třeba rozchodit, neb k tomu nedodají žádný anglický manuál, ani na webu nic kloudného anglického (kromě hezkých PR obrázků) nemaj.
Na druhou stranu - v oblasti strojařiny jsem žádnej jejich vlastní vývoj nezaznamenal, omezujou se na prosté kopírování a levnější výrobu napodobenin. Což je možná dobře, neb na strojařinu zjevně nemaj cit, často ani ten výrobce netuší, k čemu vlastně ten jeho výrobek slouží, ale pokud to okopírovali dobře, tak to funguje. V téhle oblasti bych se konkurence jejich techniků fakt nebál :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

vedle. Čajna sice zatím jen kopíruje, ale pokud se bavíme o kompletních výrobcích, tyto jsou plně konkurenceschopné. Sleduju to v oblasti výroby motocyklů, kvalita jejich produkce je plně srovnatelná s tzv. vyspělými státy. Např. Honda tam seká maloobjemové motory, jak Baťa cvičky, byť pochopitelně ofiko nic nepřiznává.
Pokud by vás tento segment zajímal hlouběji, mohu později dát odkaz.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jsou kvalitou již plně srovnatelné, v tom nejsme ve sporu. Sám jsem si tam již párkrát objednal např. soustružnické držáky nožů s výměnnými karbidovými plátky, a jak vzhledově, tak funkčně plně vyhovují.
Jen jsem chtěl naznačit, že to číňani nevyvinuli, ale prachsprostě okopírovali od již jinde vyvinutého zboží (které si tam Evropani neprozřetelně nechávaj vyrábět), proto ten můj kopanec do čínských techniků (nikoliv do techniků výroby, ale do konstruktérů).

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Ono ani nejde o to, jestli jim něco jde lépe a něco hůř.

Do Číny se masivně přesunuly výroby. I pro ty nejprachpitomější potřebujete techniky. Celý čínský vzdělávací systém dostal popud k produkci techniků, pro tisíce mladých představovalo "stát se technikem" perspektivu. Je to opak toho, když někde výroby ubývá, pak rozhodnutí "stát se technikem" už není taková jasná výhra.

Když mám techniky kteří si mi otlučou hlavy o prachpitomé problémy v prachpitomých výrobách a mám jich hodně, zcela jistě mezi nimi najdu takové, kteří budou schopni mi budovat např. kosmický program.

Tam kde se technická základna zužuje, to časem bude problém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Ovšem kosmickou technologii nakupovali za lacino od Rusů za Jelcina.

Takhle kupovali kde co. Třeba Britský Rover. Upadající zaostávající západní firma, která jim ale dodá technologie, které by jinak pracně léta vyvíjeli. V Top Gear se posmívají čínským autům a vypadaly opravdu směšně. Teď už směšné nejsou.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=Bur453SwEDQ

Souhlasím s panem poslancem ve všem, co říká.
Jsem zvědav, jak přesně budou ty žluté hvězdy vypadat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Hlavně správy zveřejnily informaci o další možnosti léčby nemocných. Ale bohužel, stejně jako isoprinosinem, žádný vejvar. Takže žádná šance v zemích, kde nejde o zdraví lidí, ale o prachy.
https://www.hlavnespravy.sk/preco-len-testovanie-lockdown-a-ockovanie-o…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

dostala!
- Poštvávání jedné skupiny obyvatel vůči druhé vede k obrovským tragédiím -
Jen by mě zajímalo, jestli to platí jen pro ámeriku, nebo i, sakra tady mám ale výběr, třeba pro Minsk. Ať se nemusím dlouho rozhodovat z nepřeberných možností.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

ušetřil jste mi psaní a několik vulgarismů. Tak, jak jste to napsal Vy, je to přece jen lepší.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

svůj postoj promptně vyjevila už těsně po US volbách. Korespondenční hlasování by brala.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/USA-jako-vzor-Podle-Pekar…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

své nové strany, na kterém je vidět teploměr s přibývajícími příznivci. Minář řekl, že jich potřebuje 500.000, aby vstoupil do politiky natvrdo. Za první měsíc jich dal dohromady 24.000. Takže ještě 19 měsíců tímto tempem. Mi to připadá jako za totáče, když si matka s fotrem plánovali jak dlouho musejí jíst jenom rohlíky, aby našetřili na mbéčko.
Kdosi řekl, že na založení politické strany v Česku je třeba mít kapitál 100 Mega. Minář má na transparentním účtě za první měsíc 1.600.000 Kč.
Tak hodně štěstí Mikuldo!
To byl ale podvod ty tvoje demošky, co?

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

těch

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by To (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak to mění, co napsal o Minářovi?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by To (neověřeno)

Trvalý odkaz

a makej, ať máš taky. Vždyť jinej šikovnej taky říkal,že máme všichni stejnou startovní čáru ... nebo že jsme udělali tlustou čáru za minulostí ? Nějak se mi to plete.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Popleto!
Máme tlustou startovní čáru pro běh do minulosti.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

bychom se ale už nemuseli trefit,
oni nám novodobí "historikové" tu minulost už kamsi po-ohli.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák se ohledně podpory lidu mýlí, jinak by už Orbán dávno nevládl Maďarsku. Jenže ten vztah a závazek je oboustranný. Orbán se snaží chránit Maďary a Maďaři jej za to volí a tím jej chrání taky proti vnějším tlakům. Ovšem mentalita Maďarů je poněkud jiná než mentalita obyvatel ČR.
Trump spolkl vějičku možné budoucí kandidatury a teď se kojí nadějí, že sice dnes odejde, ale za 4 roky Bidena porazí. Zapomněl na proces zahájený ještě za dob Trumpova prezidentství, kdy se jej Demokraté snaží obvinit. Co provedl skutečně či domněle je lhostejné, důležitým výsledkem bude zabránit Trumpovi, aby se v USA mohl kdy ucházet o volenou funkci. Trump si své silové možnosti zřejmě vyplýtval v těchto časech a 20. ledna poslušně odejde z Bílé chýše. Čeká, že se za 4 roky vrátí, a mezitím bude zlikvidován politicky.
Hra skončila, Trump je zpacifikován, slíbil klidné předání moci.
Biden už své schopnosti vlády předvedl na Ukrajině. USA čekají špatné časy pod vedením Bidena.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

které, za prachy zvenku, pokrývají systém uvnitř. Proto takový řev okolo zákonů typu FARA, který definuje organizace tohoto typu jako cizí agenty. Rusko jej přijalo již 2012 a Maďarsko 2017. To je jeden z důvodů rozporu s EU. EU tvrdí že v Maďarsku není právní řád a došlo k porušení demokracie. Pro tyto příživníky je normální štourat do jednotlivých zemí a ovlivňovat tam vývoj. Vzor USA se nezapře. A bude ještě hůř, pokud nevypadnem. Ale na to bohužel nemáme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Žádný Czechxit se konat nebude, my budeme poslušnými členy EU až do jejího hořkého konce.V 1968 se Pražské jaro pokusilo o jiný směr vývoje a bylo tvrdě zašlapáno SSSR za souhlasu USA. Ani teď se nám nějaký další samostatný směr vývoje nepodaří. Co kdyby se to náhodou ukázalo jako schůdná cesta!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidé jsou rozjebaný. Každý táhne jiným směrem. A nad tím vším bordelem ČT hlásající svoje pravdy. Kdysi zde byla diskuze kde jsme hodnotili Babiše, okamžik kdy se podělal. Tohle je důsledek.
Věrni zůstaneme!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)