Šlus

Autor
Štítky

.... Ale úplně nejpravděpodobněji se nestane nic. Trump se stane roztřeseným človíčkem, kerého nikdo neposlouchá, přestanou si ho všímat kamery, možná udělá ještě nějaký řádný státní trapas a budeme mít v Bílém domě Bidena a po něm Kamalu. Se vším co k tomu patří... 

Tento text jsem napsal 16.12.2020, kdy jsem měl pocit, že Trumpovi došly všechny možnosti a že nevěřím v nějaké nelegální převzetí moci nebo něco jiného chytrého a funkčního. Ve stejném textu jsem také napsal: 

Nemohu si pomoci, ale přesně takhle vypadal i konec Třetí říše... z původně velkého vůdce, který elektrizoval masy, který měl podporu veřejnosti, který měl vizi a byl dostatečně odhodlaný vyzvat svět na souboj, nakonec se z něj stal roztřesený človíček kecající kraviny od kterého nakonec odpadli takřka všichni. Když vidím Trumpa a čtu jeho tweety, mám pocit, že má blíž k tomu konci než k nějakému překvapení. Ne, neposmívám se. Ještě na tom úplném konci není. Ale v jeho triumf už nevěří ani Putin.

Za to přirovnání ke Třetí říši jsem to pěkně schytal, ale nebyl jsem tak daleko od pravdy. Trump, který v posledních chvílích burcuje do boje tweety o tom, že jeho příznivci mají být (jak to napsal?) - divocí? Aby vzápěti demonstranty poslal domů a v podstatě se distancoval od jejich boje za něj. Když teď vidím, jak oznamuje, že Bidenovi předá moc a kecá různé hlouposti na závěr a už vůbec nevypadá bojovně. Jeho bývalí kamarádi republikáni se od něj odvracejí, včetně jeho viceprezidenta i Teda Cruze, který se snažil jako senátor intervenovat v Trumpův prospěch.  Opět se neposmívám. Ale nějaký domácí zvrat je už nemožný. 

Stále ještě připouštím možnost nějakého výbušného řešení, ale už ne na domácí půdě. Teď už může Trump zvrátit situaci jen za cenu rozesrání nějaké jiné země nebo půlky planety. Ale i tato možnost je podle mě jen teoretickou, protože Trump v klíčovém okamžiku couvnul. A kdo couvne jednou, ten už bude couvat pořád. 

Svým způosbem jsme byli svědky americké verze útoku na zimní palác. Ale v klíčovém okamžiku chyběl nějaký Lenin, který by se povstání postavil do čela. Trump má příliš co ztratit. Trumpovým odchodem nejsem nijak zklamán, jak se mi snaží podstrčit Scallopp, naopak, nejsem příznivcem revolucí. Jen jsem hned po volbách začal jako první říkat, že Trumpova šance není v soudech, ale jedině v něčem bezprecedentním. 

Takže si to shrňme. Soudy se za Trumpa nepostavily. Silové složky se za něj nepostavily. Skutečně masové prostesty se shořelými ulicemi nejsou. Zůstalo u jednoho ohraničeného útoku mířeném sice přímo do srdce, ale čepel uvázla hned u vchodu. Všechny revoluce a pokusy o převrat nejsou úspěšné.

Nic bezprecedentní se nekonalo, žádná věrná garda není a demonstrující lid pokoušející se vzít situaci do svých rukou bude řádně souzen a odsouzen. I přesto, že hlava státu mluvila o zfalšovaných volbách.

Upřímně... já jsem u těch voleb nebyl. Viděl jsem spoustu divných věcí,  ale nemohu říci, že jsem si falšováním jistý na sto procent. Navíc to ani není můj problém, byť důsledky se projeví i u mě. Já nejsem ani američan, ani soudce, ani nic jiného. 

Letos to bude můj evrgrýn - opět se ukazuje, že ve jménu lidu je možné kandidovat i vyhrát volby. V e jménu lidu je možné navrhovat opatření, vládnout, posílat vojáky na druhý konec světa. Je možné v Kábulu bojovat za Washington za americký lid i za český lid. Ve jménu lidu je možné začínat revoluce, lid je možné burcovat, ponoukat, oblbovat, ale není možné se o něj opřít. Přízeň lidu je vrtkavá a tak nejistá, že je lepší si dát přihlášku do Aspenu, Římského klubu, skupiny Bildergerg, být iluminátem, nebo kámošem Putina. (nehodící se škrtněte). Každý úspěšný revolucionář a majitel moci to chápe. Je možné se nechat lidem vynést k metám nejvyšším, ale pak je zapotřebí urychleně budovat bezpečnostní aparát. 

Toto Trump podcenil. Lid jaksi revoltoval málo. Žádné spontánní povstání se nekonalo. Jeden omezený pokus skončil dřív než začal. A za čtyři roky vlády Trump pro své znovunastolení neudělal nic. Byl jen obyčejným populistou. Chtěl dělat prezidenta pro lid. Ale když šlo do tuhého, bylo to málo. Nedal si na náměstí gilotinu jako Jakobíni. Nepostavil si Čeku jako Stalin, nezařídil si podporu armády jako Pinochett a nestojí za ním žádná americká neziskovka.

I Babiš se z této lekce poučí a brzy zjistíme, že i pro něj je lepší vlísat se Merkelové i za cenu značných českých ústupků. Merkelová mu dokáže zajistit lepší podíl na moci, než rozhádaná veřejnost a lid, který není chopen se dohodnout ani na tom, co je jeho nepřítel. Babiš už Trumpovu chybu neudělá. Kromě Aspenu bude za chvíli figurovat možná i v Člověku v tísni. 

To byla jen taková vsuvka, abyste věděli, proč se všichni politici raději dávají do služeb globální byrokracie, globální mafie a různých vlivných organizací místo aby bojovali za svoje voliče. Voliči jsou politikovi zcela k ničemu. Když na to přijde, nejsou schopní ani osobní disciplíny v tak jednoduché věci jako je epidemie. Milion voličů má milion názorů, ale žádný společný zájem. (Ani společné potřeby Sasine)  Když pak na politika přijdou těžké časy, lid ho do bláta s gustem stáhne ještě hlouběji. Zřejmě tam v Aspenu mají pro své členy lepší naději. Andreji, vůbec se ti nedivím. Hamajdovi už také ne. Podpora lidu je na nic. Nepoužitelná pro jakýkoliv boj a už vůbec není použitelná v boji proti něčemu globálnímu a bohatému. Přitom tohle je první a základní předpoklad... pokud chcete, aby za vás někdo bojoval proti globálním hajzlům, musíte ho podporovat když jde pro něj do tuhého a musíte být schopni disciplíny i když zkouší něco, co se vám úplně nelíbí.  Nestačí, že si on musí vysloužit vaší důvěru, vy si musíte stejně vysloužit tu jeho. Jinak okamžitě pošle přihlášku do Bilderbergu. 

.......

Takže... na scénu přichází Kamala a její senilní prezident Joe. 

Ta samozřejmě žádnou trumpovskou chybu neudělala. Ta se postarala, aby jí kromě části lidu podporovala i velká média, fejsbůk, twitter, neziskovky, black lives matter, demokratičtí senátoři a... firmy dodávající sčítací stroje na volební lístky.  Ta to nepodcenila. Lid potřebovala jen na to, aby házel lístky, na všechno ostatní měla patřičný aparát. Ta nebude populistická, protože dobře ví, že nejde o to, jak se volí, ale jak se sčítá. Dobře ví, že je zapotřebí být zadobře s těmi bohatými, mocnými a vlivnými a na lid sere pes. 

Říkal jsem, že nevím, jak je to s podvody ve volbách, ale jedno vím jistě... pokud se podvádělo, použije se to znovu. Je lákavé takto upevňovat moc. Koneckoců i ve stalinské SSSR probíhaly volby. Postupně to bude vidět. Sice se nic nezmění, protože jsme si už řekli, že kvůli lidu se nic nedělá, lid je jen jateční maso, ale vidět to bude. Víc a víc.  Pokud je Kamala taková, jak si myslíme, tak bude demokracie krok za krokem nahrazena něčím jiným.

Každopádně... myslíte že v USA se něco změní? Maximálně se zrychlí trendy. I Kamala bude muset američanům vysvětlovat, že jsou rok od roku méně skvělý a méně bohatý národ, zatímco Čína je stále bohatší, vyzbrojenější a disciplinovanější. Rusko je stále asertivnější a obyčejný průměrný Homer Simpson si už nemůže dovolit z jednoho platu dům a tři děti.  Stejně tak se nic nezmění u Saúdů, nic se nezmění v Indii ani Pákistánu. USA na tom budou zvolna zvolňoučka hůř a hůř.  Trump žádnou válku nezačal, ale je otázka, jestli to tak chtěl. Možná ji prostě začít už ani nemohl, protože neměl čím. 

Do Bidenovy inaugurace nebudu překvapen, kdyby došlo k něčemu výbušnému někde v blízkosti Íránu, tak hodně výboušnému, že by se třeba uplatnil nějaký neznámý zákon z období Druhé světové, díky kterému by Trump mohl v úřadě zůstat po dočasnou dobu nějakého trvalého výjimečného stavu. Ale pořád si myslím, že se nestane nic. Biden bude nastolen a Trump bude odejít. Tečka, šlus. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (82 hlasů)

Komentáře

Osobně bych volil Trumpa jako menší zlo před Bidenem, ale Váš příspěvek je už z ranku vlhkých snů trumpofilů. Skončil, je vodvařenej, smiřte se s realitou. I jeho kdysy-věrné-krysy po incidentu v Kapitolu utíkají zpod jeho ochranných křídel.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nevím, jaká bude budoucnost.

Ještě pořád tam jsou milióny nasranejch lidí. Trump nerozděloval společnost, ten byl jen ukazatel rozdělení.

Už připomínají jak řádila Antifa a BLM. Myslíte, že rasově diferencionvaný přístup situaci uklidní či vyhrotí ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná i toto Tě bude zajímat : https://digilib.phil.muni.cz/handle/11222.digilib/103903
Jinak dosti čtivou (ale možná už to znáš) je knížka " Zlatý věk země Bójů", zdá se že i poctivě napsanou. Z ní vlastně čerpám ty dva odkazy, které jsem pro Tebe zde uveřejnil

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak vidím, že všechno chytré už tu dnes bylo řečeno, holt kdo pozdě chodí, nemůže být za chytráka. Tak aspoň ve zkratce moje hodnocení :

Amerika úspěšně dokončila Vítězný únor a teď na ni čekají padesátá léta.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Nemyslím, náš vítěžný úmor se obešel bez volebních podvodů - jeden z důvodů, proč tak snadno zanikla opozice.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

je to technologický a vědecký obr,
je to velmi stabilní demokracie/oligarchie
je to stále jednička v síle armády a armádních výdajích
umí stále tisknout všeobecně platnou a přijímanou měnu-dolar.
A o penězích to vše je: Amerika, volby, propaganda.
Amerika nám říká že prachy jsou silnější než bolševik nebo Hitler. To je její kredo, to je její motor.
Volby slouží pouze k tomu, aby se navzájem korigovaly odchylky na jednu či druhou stranu. Trump chtěl návrat "staré zlaté Ameriky" kterou já pamatuji z doby před 50 lety (a to už se Amerika začala opravdu měnit).
Teď zase nová mladší generace v USA tlačí na změny, ale nakonec zase z mladých budou staří, nic se nezmění bůh (=prachy) zůstane.
Trump není a nebyl váš vysněný revolucionář. Chtěl jen udělat Ameriku "great again". Jiní budou postupovat jinak, vypadá to že i prostředky volebního boje zvolili "jiné", cíl bude podobný
ale každá skupina obyvatel si výsledek asi představuje jinak.
O americe rozhodnou američané, bylo by krásné kdyby o ČR jsme rozhodovali my a nikdo cizí.
Krásné ale nereálné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

chtěli jen zastavit to šílenství.

Pro vaši informaci, USA dodaly prachy bolševikovi i Hitlerovi. Takže říkáte něco jako "Motor je silnější než auto a automobil."

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

chtěli jen zastavit to šílenství.

Pro vaši informaci, USA dodaly prachy bolševikovi i Hitlerovi. Takže říkáte něco jako "Motor je silnější než auto a automobil."

Zatím bez slepic

chtěli jen zastavit to šílenství.

Pro vaši informaci, USA dodaly prachy bolševikovi i Hitlerovi. Takže říkáte něco jako "Motor je silnější než auto a automobil."

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

na tom a pak je oba porazili, v 1945 a 1989.
Já jen říkám ideologie se neustále mění ale prachy vítězí.
Samozřejmě vím o věcech které za peníze nekoupíte, ale to je o životě lidském a ne o jednání supervelmocí.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

existovalo skoro všude, manželé Rosenbergovi špioni byli,
jen to ten Mc Carthy silně přepísknul, a hned po něm to zkorigovali....

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Byli to takoví špioni, co vyšpionili plány jaderné zbraně namalované na jídelním ubrousku!
To je to samý jako byste dostal "plány" Migu 21 ručně za jeden večer namalovaný na kusu hajzlpapíru a Vy jste podle nich postavil funkční tryskáč.
Prostudujte si např - uverenity. ru - a tam zjistíte že tahle špionská mánie je naprostá píčovina.
( např calutrony měl a provozoval Stalin už v r. 1944!)

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Kvůli stejnému typu malůvky se napadl Irák.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

1) za poslední rok jsem nepotkal člověka, který by Hamáčkovi PLNĚ důvěřoval.
Možná mi tady ale TADY něco uniklo.

2) Občas i Hamáček pronese něco smysluplného a pravdivého, tomu se nelze vyhnout, pokud chce, aby ČSSD dostala při příštích volbách jednoho procenta a dosáhla tak na státní příspěvek, který by stačil na skromnou mzdu pro něj a dva-tři věrné.

Mezi takovéto nuceně nechutné, leč smysluplné výroky/pokyny patří i zmíněný odkaz. Mě nanapadá žádná průchozí alternativa, při které by opozice neřvala ještě víc.
Ale rád se nechám poučit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/formuje-se-treti-blok-proti-babisovi…
Socani jednají o spolupráci se Stranou zelených.
To je snad už zbytečný komentovat.
Jedno procento?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

musí pohřební průmysl předcházet.

Jinak by si ho po pohřbu sociální demokracie nikdo neobjednal k pohřbení nějaké další strany, ať už zelené či fialové.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

je vidět, že lidé neztrácejí smysl pro humor:

"CSSD vas ochrani i po smrti, to vam slibuji. Honza Hamacek... uplne ten predvolebni slogan vidim ;-D"

"Radši si zaplatím idnes premium.
Očekávám, že do týdne tu bude nabídka přednostní kremace pro předplatitele."

"Všichni si nainstalujte aplikaci e-kremace Dostupné i pro Android."

...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

proti Trumpovi, kdepak jsou ty staré doby kdy se snažili jen reportovat...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Rodinu ve Skotsku udali sousedi, že mají návštěvu. Hlídku napadla paní domu

Skotská policie obvinila tři lidi za napadení strážníků, kteří do jejich domova přijeli zkontrolovat dodržování protikoronavirových opatření. Na místo je přivolali sousedé. Policisté ve Skotsku mají podle zákona právo k někomu domů vstoupit v případě, že mají podezření, že dochází k protiprávnímu jednání.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/rodinu-ve-skotsku-udali-souse…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

jaká byla motivace sousedů.

Mnohé ale napoví fakt, že to byli to lakomí Skotové.
Třeba se ti škudlilové báli, že budou v případě zavlečení Covidu do svého sousedství nuceni platit pohřeb rodinných příslušníků.

No a co se týče toho, že policie obvinila tři lidi z napadení strážníků:
Zpráva nechtěně prozradila, že rodina nepatřila do skupiny Afroskotů.

Jinak by policisté předpisově poklekli a nechali si dát přes držťku.
(Jak prosté, milý Watsone!)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Afroskot…

Ještě schází informace, zda se do konfliktu připletl nějaký nemuž.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

A když tam zjistí, že tam někde manželé šukaj, tak roztrhnout, oddělit, potrestat a izolovat.
Vítejte v nových časech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump na twittru oznámil, že se 20.1. inaugurace nezúčastní. Doslova píše: "To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th."

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

twitter.
Nemá:
https://twitter.com/realdonaldtrump
Ani Trumpová ho nemá zablokovaný:
https://twitter.com/ivankatrump

Ale facebook asi ano, protože od 6. ledna tam nic nenapsal. Nicméně příspěvky zablokované nejsou, takže mu tam lidé píší.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Pardon - Trump.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Včera, myslím že po odsouhlasení hlasu volitelů v Kapitolu, twitter oznámil, že zablokuje Trumpův účet na 12 hodin. Ta doba už uplynula.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zemřel Tony Linhart, echt tramp a dobrý muzikant, skladatel a textař. Ještě pře dvěma lety jsem s ním seděl u ohýnku...

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

...až zazvoní mi hrana budu rád,
jen hezčí den víc nemoh jsem si přát,
zavolám blues, co naposledy smutný budou hrát,
to moje blues, to tmavomodrý, štasten budu spát...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dodal bych, že to není z mojí hlavy, ale poslední sloky písně Tulácký blues:

https://www.youtube.com/watch?v=u3kJQ4AWLPQ

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Problém bude asi jinde.

Vyvezete lidem živobytí, tak je celkem jedno, jestli jste v otrokářství jako ve starým Římě, feudalismu jako v předrevoluční Francii nebo v kapitalismu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Mluví o expanzi a nadprodukci, o trzích.

Všimněte se, kolik máme kolem sebe aut. Není kam pro auto plivnout. Ale oni potřebují vyrábět nová auta - zisk - investice - zisk. Vo vymyslí? Oteplování, CO2. Jenže kupní síla...

4. technická revoluce. Roboti, a tak. Pokud roboti nahradí lidskou práci, ušetří se na části mezd (někdo musí roboty vyrábět, udržovat, logistika, obchod. ALE když nebude koupěschopnost, kdo si produkty robotů koupí?

Je to PAST. Marxova past.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Chtějí to řešit přes základní příjem, ale to pro změnu bude finanční past.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chtějí to řešit přes základní příjem, ale bude to základní průjem.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzkaz pro zdejší aktivisty Trikolóry. Držte se témat, která rozehrává VKml.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/A-pani-Jourova-ma-manda…
Breberku nechte koňovi. Škodí vám to.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Není to tak dlouho, co hlásal, že opustit eurosajuz je úúúúplně špatně. Poté, co zjistil, že Okamura má podporu voličů násobně větší, změnil rétoriku.

Okamura není sice tak dobrý řečník, ale mluví stále stejně.
Volím SPD.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš schoval kšiltovku
jakou nosí Doník.
Jakou asi hitovku
nosí nový koník?

Plínu nebo bobinu
či dokonce pemprs?
Půl bláta a půl plynu
promočí to veskrz.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Radši zemřu na kovid
nežli na vakcínu
ať to tlačí Svantovít,
takú medicínu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Na straně 2 jsem psal, že bych chtěl manželce k padesátinám napsat báseň. Zbaběle jsem požádal Ládika o pomoc, on mě správně poslal do prdele, pak mě Havran inspiroval, tak jsem se na to vrhnul.
Potřeboval bych akorát poradit, jestli někdo nemá návod jak to ti básníci dělají.
Já jsem si napsal v texťáku příběh, bez veršů, i ty věty jsou dost dlouhé a teď je budu muset smrsknout, jak to tak v těch básničkách bývá, ale nebude se to rýmovat, tak pak chci jet sloupek po sloupku a hodlám měnit slova, sem tam i význam, abych tomu dal ten rým. Tak jestli by někdo neporadil jednodušší postup, páč tímto mým stylem nevím, nevím, jestli to do května stihnu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)