Hatemani vs. vláda

Autor

Na úvod krátký popis, jak se nám koroňáček dostal do domácnosti... Minulý týden v sobotu na moji ženu přišla rýma. Taková echt kvalitní rýmička s důkladně ucpaným nosem, tlakem v dutinách a bolením hlavy. V dnešní době člověk nikdy neví, takže pro jistotu jsme odhlásili kluka ze školky a řekli rodičům, že se s nimi teď raději nebudeme vídat. Žena zalehla a nasadila klasickou lidovou léčbu. Potit se, pít hodně tekutin a večer před spaním strčit nohy do škopku s "vařící" vodou. Od nohou si prohřát řádně celé tělo, dokud se nos sám od sebe neuvolní. Já se v práci držel dál od kolegů a i děti jsme se snažili v rámci možností držet dál od vrstevníků. Ve Vidlákově je teď zima nevídaná, sice málo sněhu, ale každý kopeček je politý vodou, takže tu máme úžasné ledodráhy. Snažili jsme se, aby se tam děcka s nikým zbytečně nepotkávaly. 

Jak rýma postupopvala a vrcholila, žena pozvolna ztrácela čich. Ale jen pozvolna. Chuť jí v podstatě zůstala. Připisovali jsme to zahlenění, to tak při rýmě je, že člověk kterému neustále teče z nosu a ucpává se mu, tak moc necítí. Každpoádně žena zůstala v rámci možností v posteli, nechodila ven, nákupy jsem obstarával já. 

Ve čtvrtek rýma povolila, ženě se udělalo v podstatě dobře, ale čich se nevrátil. Tož jsme objednali antigenní testovací sadu která přišla v pátek odpoledne a ... "má ho tam". Bohužel test přišel pozdě jak na zavolání doktorovi, tak na zavolání hygieně. 

Svým způsobem jde o houby. Celý předchozí týden jsme v podstatě dodržovali karanténu, takže jsme to určitě dál neroznesli. Obvolali jsme každého se kterým jsme se potkali třeba i mezi dveřmi. Především jde o kamarády našich dětí, kteří si navzájem nosí úkoly. Všechny jsme upozornili, ať především alespoň týden nechodí za babičkami a dědečky. Ženě je den ode dne lépe (ale pořád má preventivně klidový režim), na děckách nic nepozorujeme a já jsem "zdravý jako buk." Teď bude především zajímavé, jak funguje státní covidová mašinérie. Testování, nařízená karanténa a tak podobně.  Všem děkuji za přání. 

Na Covidu je nejhnusnější ta jeho zákeřnost. Od manželčina sobotního zalehnutí až do středy se covid nijak nelišil od rýmy. Nebýt toho ztraceného čichu i bez ucpaného nosu a nebýt současné covidové situace, tak by nás to zřejmě ani nenapadlo. Za jiných okolností by manželka nejspíš dál zvládala chodit na nákupy a "rýma" by ji nijak zvlášť nelimitovala. Kdo ví, kolik lidí bychom zvládli nakazit. 

Mimochodem... slíbili jste mi tolik Isoprinosinu, že bych mohl začít vařit pervitin. Nebude od věci začít shánět i Ivermektin. Zítra yjde článek od jednoho našeho čtenáře, který už s ivermektinem pracuje dva měsíce a má s tím zajímavé zkušenosti. Pokud by se do shánění Ivermektinu někdo pustil, určitě dejte vědět, kde jste ho sehnali. 

 

A teď už dnešní článek: 

Na začátek bych rád udělal jeden češtinářský zásah. Zajisté víte, že máme čtenáře Hejtmana, který zcela určitě není šéfem žádného kraje. Vzhledem k tomu, že se teď budeme kraji zabývat, rád bych odlišil na první pohled šéfa kraje od našeho čtenáře. Proto budu o krajských šéfech mluvit jako o hatemanech. Alespoň pro dnešek.   Díky Občane, vymyslel jste to moc pěkně... 

Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupil před poslanci i před kamery a řekl tam zcela jasně, zřetelně a na plnou hubu, aby o tom nemohlo být nejmenších pochyb, že Česká republika potřebuje pro boj s epidemií nouzová stav. Ve svém projevu před poslanci se jich přímo zeptal, co má udělat pro to, aby nouzový stav prodloužili, protože bez něj budou umírat lidé, přehltí se zdravotnictví a stane celá řada dalších katastrof. 

Můžeme spolu polemizovat, co tím myslel a jaké jsou jeho skutečné úmysly, ale nikdo nemůže popřít, že Babiš celou dobu až do čtvrtka neustále vydával signály o tom, že nouzový stav potřebujeme. V žádném jeho veřejném projevu ani na minutu nezaznělo, že bychom se bez nouzového stavu obešli, že ho to vlastně nezajímá, že je mu to jedno. Všechny ty jeho Čau lidi byly o tom, že nouzový stav je to jediné, co nás dělí od katasofy. Řekl to? Ano řekl. 

Pak došlo na jednání sněmovny, kdy ještě ráno byli všichni bojovně naladění, střídali se u pultíku a mluvili o tom, že vláda s nimi málo jednala, nesplnila jejich návrhy a proto mu nouzový stav neprodlouží. Že to hejtmani zvládnou lépe a radostněji, že bude prostě dobře, když vláda už do ničeho nebude zasahovat. Večer se ke slovu dostali starší poslanci a pozvolna se začaly objevovat i jiné názory. Že hatemani budou mít problém, že nemají vhodné nástroje, že se všechno otevře a není způsob, jak by tomu kraje mohly zabránit. 

Osobně si myslím, že kdyby schůzi přerušili a pokračovali v pátek, tak by Babišovi ten nouzový stav schválili. Ve čtvrtek ale byli všichni ještě v rauši, zdivočelí a s horkými hlavami a tak udělali něco, co Babišovi právě zachránilo křeslo. Převzali odpovědnost v tu nejblbější možnou chvíli a ještě zamkli do trezoru tu jedinou zbraň, která byla k dispozici. 

Od té doby sledujeme kroucení žížal. Je samozřejmě zcela jasné, že pokud hejtmani přilezou za Babišem, aby opět vyhlásil stav nouze, tak to bude voda na jeho mlejn. Oni se budou plazit a on jim možná milostivě vyhoví. Do toho už ústavní právníci upozorňují, že vláda nemůže znovu vyhlásit nouzový stav, když ho poslanecká sněmovna shodila. Že to může vláda udělat jen na začátku, když žádný nouzový stav nebyl. Teď se musí řídit rozhodnutím sněmovny. Mají pravdu předsedo... Nebo možná nemají, dneska je i ústava jen názor. Ale každopádně tento právní názor bude stačit Babišovi na to, aby se k žádnostem hatemanů stavěl rezervovaně, případně aby z toho bylo alespoň malé vítězství. 

Možná na stav nouze ani nedojde, protože leckterý hateman se cítí být výš než císařpán a přece se neponíží klekáním před Babišem.... Takový Kuba včera řekl v rozhovoru, že vláda dělala blbá a nepromyšlená opatření a že to ale nesouvisí s nouzovým stavem. Samozřejmě tupý novinář se nezeptal, proč tedy netepali do těch blbých opatření a nouzový stav nechali v platnosti, když to s těmi blbými opatřeními nesouvisí...  Ostatně co si Babiš může přát víc, než rozhádané hatemany mezi sebou?  Schválně za jak dlouho nám Kuba vyměkne. 

Andrejko teď může klidně naprázdno mlátit slámu floskulemi o tom, jak krajům pomůže, jak pro ně udělá všechno co bude moci, ale ve skutečnosti bez toho nouzového stavu moc udělat nemůže. Tak držet zavřené školy a hospody. A to chci vidět, jak dlouho to hospodští vydrží, když uvidí, jak jedou vleky, prodává se svařák, jsou otevřené bazény  a podobně. Stát nemůže dát nad rámec zákona žádné peníze, přestanou platit vládní kompenzace, vůbec všechno pondělkem skončí. 

Hatemani za ANO samozřejmě budou mít dveře otevřené, hatemani za opozici to budou mít horší. Vsadím se, že hatemani za ANO jako jeden muž požádají vládu o vyhlášení stavu nouze a ti ostatní se budou kroutit jak žížaly. 

Nevím v této chvíli, jak se bude vyvíjet samotná epidemie, ale myslel bych si, že nic moc. Že se za dva týdny dočkáme skutečně přeplněných nemocnic a umírání po chodbách. Proto jsem rád, že právě teď budu doma v karanténě. Teď bych se nechtěl dostat do nemocnice s žádným problémem. Proč si myslím, že se dočkáme přetížených nemocnic? To je jednoduché - pokud mají pravdu covidalarmisté, dojde k nárůstu nákaz a bude to. Pokud mají pravdu chřipečkáři, že je to jen hra s čísly, tak vězte, že si s nimi Andrej bude hrát a pořádně. Tak či onak se dočkáme ošklivých čísel i ošklivých obrázků. 

Jaké možnosti má opozice? 

Buď jejich hatemani předvedou neuvěřitelný drajv a čeští občané se znovu semknou (ať už za epidemi nebo proti Babišovi, to je teď vlastně jedno) nebo se prostě ukáže, že chřipečkáři měli pravdu a k žádnému nárůstu v nemocnicích nedojde.  Pak není co řešit. Babiš bude odejít, ukáže se, že neměl pravdu, že je to jen další oligarcha v řadě, co chtěl víc než mohl.  

Ale pokud čísla začnou dramaticky narůstat (a tvrdí to všichni zainteresovaní) a v té chvíli má celá opozice jedinou možnost. Schválit vyhlášení stavu nouze a vypít si kalich ponížení až do dna. 

Mimochodem milí chřipečkáři - vysvětlete mi jednu věc - za ukončení nouzového stavu hlasovali ti, od kterých bych nejvíc čekal, že je plati Soros a EU. Piráti, Starostové, TOPka. Jak si to vysvětlujete? Neměli být právě oni ti nejhorlivější při zavírání lidí do trvalých koncentráků a neměli oni nejvíc prosazovt uzavírky a čipování populace? Jak se stalo, že Gatesovi hoši uzavřeli spojenectví s konspirátory typu Volný?  Nemáte ve vašich výpočtech o uměle vyvolané hysterii nějakou chybu? 

Jaké možnosti má Babiš? 

Neskonale větši. Především má teď čas.  Vláda už neřídí boj proti epidemii a vlastně jen poskytuje součinnost krajům. Babiš si teď může dovolit čekat a vlastně ani nemusí házet krajům klacky pod nohy. Stačí když se bude držet litery zákona a on se teď postará, aby se jí přesně a do detailu držel. On se teď postará, aby vyšlo najevo, na co byl nouzový stav dobrý.  

Ve zbylém čase může sledovat, jak se vyvíjí epidemie a s ní i nálada obyvatelstva. Jak se hroutí nemocnice, jak přestává fungovat úplně všechno, jak se objevují lidi, co vůbec neměli covid, ale přesto umřeli, protože se pro ně nenašel volný doktor. Jak se do neměckých hytlermarketů nedostane německé zboží, ukáže se, že téměř každá položka v obchodě běžně několikrát překračuje hranice... Andrej bude jen upozońovat na excesy. Vlastně ani nemusí. To za něj udělá sorosovská Česká televize, která chce mít lidi očipované a zavřené navěky ne?  Nálada v davu se bude měnit skokově... 

A pak, až přijde ta správná chvíle, může Babiš přijít jako záchrana. Ta škála možností je obrovská. Od zcela neústavního převzetí republiky a odpovědnosti, až po zcela zákonný postup.  Každý den po který porostou čísla nakažených, každý den po který se budou nemocnice utápět v průseru, každý ten den mu přidává legitimity pro cokoliv.

Kdybych já byl Bartošem, tak se ještě dneska seberu, nasypu si popel na hlavu a domluvím se, aby sněmovna znovu nouozový stav vyhlásila. Budou si mi posmívat jen teď. Do voleb je ještě daleko. Může se na to zapomenout. Je lepší, když se mi teď budou posmívat za něco, co se vlastně ještě nestalo, než když mě za čtrnáct dní budou nenávidět až za hrob. 

Modroptáci by měli urychleně vyslat jejich teflonového debila Fialu, aby udělal to samé. Fialovi to ztrapnění vlastně ani nedojde, on je vůl odjakživa. Pak by ho mohli modronetopejři sesadit a zvolit si Kubu. Takhle budou mít nejmenší ztráty. Nějaké to procento voličů a jeden blbej předseda. Pokud to neudělají, přijdou o mnohem víc voličů, přijdou o Fialu, Milku, Kubu a další lidi, kteří se teď den ode dne víc ztrapní. Kubu jeho arogance přijde draho. Netolického jakbysmet. 

Pekarová a jeji TOPka nemá šanci. Řepu Feriho jsme viděli ve sněmovně naposledy. 

Okamura, mladý Klaus, Volný a jeho registrovaný partner se budou ucházet o stále se zmenšující okruh voličů chřipečkářů. Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká za vlnu, tak mezi chřipečkáři zbyde jen maličká hrstka konspirátorů. Většině dojde, co se stalo a nějak si to odůvodní. 

Kdybych byl voličem opozice a chtěl bych, aby se Babiš po volách odporoučel, tak teď tlačím na své volené zástupce, ať jdou a ztrapní se opětovným přijetím nouzového stavu raději teď, dokud škody nejsou moc velké.  Páni opoziční poslanci budou muset spolknout hodně hořkou pilulku. Babiš si dá záležet, aby jim to znechutil co nejvíc. Ale budou to pořád menší ztráty, než když budou zatvrzele odmítat. Přijdou o všechno. Už týden říkám, že neprodloužením nouzového stavu vsadili všichni opozičníci na jednu kartu - že se epidemie nezhorší. 

Babiš má v ruce ministesrsvo zdravotnictví. Prakticky žádný nemocniční doktor epidemii nepopírá. Ústav zdravotní statistiky už jasně řekl, jak to dopadne. Firmy Fajzr a ostatní mají také zájem na tom, aby epidemie jela.  Fakt si někdo myslí, že se čísla nezhorší? Že i kdyby chřipečkáři měli pravdu, že se v habaďůře nedá pokračovat? Fakt byla od opozice dobrá taktika vsadit na to, že bez nouzového stavu se počty nakažených zlepší?   Milí chřipečkáři, jestliže věříte, že vláda nám doteď lhala, upravovala statistiky, vycucávala si čísla z prstu, myslíte, že v tom teď nebude pokračovat?  Źe se zrušil nuzový stav a tím pádem už vám vláda nemůže lhát? Nebo prostě vše pojede dál? 

Běžte se všichni semknout. Nevylejzejte z domu, nechoďte ani do bazénu ani na lyže. Nechoďte nikam, seďte doma. Pokud to neuděláte, právě jste si zařídili nikoliv demokraticky zvoleného oligarchu, ale  vůdce se vším co k tomu patří, který přijde z vůle lidu, až bude nejhůř. A vůbec to nemusí být Babiš. Teď už stačí jen charismatický řečník, který bude ve správnou chvíli na správném místě. A pokud někdo takový přijde, bude zbytečné dělat volební zákon. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Babiš je prostě geniální, jak se dokázal zbavit nouzového stavu a přitom to hodit na opozici. Koblihy mají jasno!!

Jenže svět Za zdí je úplně jiný :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (43 hlasů)

nápravne zařízení se prosím pěkně jedná?

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale možná, že nejde o zařízení nápravné, nýbrž naopak o zařízení nálevné. Alespoň ve škebloňově případě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Svět za zdí je jaký, a kde?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

A tak řekla bych, že se Vám zde v naší bublince líbí,
jste zde poměrně často.
Jaký jiný důvod byste měl, sem chodit?
Aha, jedna z Vašich nepsaných potřeb ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

- jen jsem konstatoval, že svět za zdí je jiný. (A dodávám, že čím dál více jiný, bublinka se vzdaluje realitě.) Ale je už tradicí, že Váš příspěvek reaguje na nebo, co jsem nenapsal :-)

Není ale problém reagovat na Vaše téma: líbí se mi tu či nelíbí? Původní zvědavost se časem změnila na "guilty pleasure" :-) Oceňuji pány Gerda nebo Alefa, jak dokáží perfektně smíchat velké lži, trošku pravdy a otevřené bláboly s šikovným konspirováním, ab vám zahráli pěkný dezinformační popík.

Pana vidláka mi začíná být líto, on cítí odpovědnost jdoucí za hranicí bublinky, ale vypadá trochu jako chudák Babiš: ať se snaží na bublinku působit co nejlépe, dopadne to jako obvykle ... léta se tu bojovalo proti zahraničním firmám, které vyrábějí vakcíny jen pro prachy, ale teď je najednou třeba očkovat .... vidlák sám chtěl v prosinci rozvolňovat, aby teď utahoval ... všechno hází na mladé a krásné, ale místní staré obludy sem otevřeně psaly, jak vesele oslaví silvestra (a navíc ti mladí a krásní jsou nejméně zmanipulování antivakcinačními konspiracemi) atd.

Pan vidlák má takovou bublinku, jakou si stvořil. Moc bych chtěl, aby jeho výzvy k osobní zodpovědnosti alespoň někoho ovlivnily a tím pomohly dalším, ale jsem skeptický.

Každopádně panu vidlákovi - a dalším v podobné situaci - přeji, ať si covidem projdou bez následků (vím, jaké to je).

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

- A no jo, koukám, že jsem to opět a zase popletla, no co už, zasmějeme se mé hlouposti a jedeme dál temným močálem kolem bílých skal.
A řazení komentáře je jaksi jiné také,...
- Že se bublinka vzdaluje realitě - to bublinky holt dělaj, i ty z bublifuku, jsou krásné, plují si vzduchem, poletují a najednou bum prásk, je po kráse i po bublince.
- Jak kdo píše - vyplývá z jeho vlastních zkušeností, neboť každý žije ve skutečnosti v poněkud jiné bublince.
- Jako že by měl Vidlák iluzi, že změní svět? Ale prosím Vás, nezapomeňte, že žije ve Vidlákově a to dá sakra zabrat a iluze velmi brzy sebrat.
- Výrobci vakcín - prosím pěkně, naši vědci vymysleli vakcínu proti covidu na tradičním základě, tuším, že i odzkoušeli na myších, jenže holt proč by to stát, nebo nějaká firma dále financovala, že ano. Nezájem,... tož nakoupíme cizí. Konkurenci na trh nepustíme....atd. atd.
- Jak kdo oslaví Silvestra, uvolňování, na Štědrý večer půlnoční,... no, ohleduplnost a kázeň ? Nevím, jak to kde probíhalo,... my si troufli jet za dcerou až na nový rok, a to jen 3 metry od dveří s ní 10 min povykládat.
- skepse ke kázni a zodpovědnosti druhých - jak jsem už kdesi psala, také tomu nevěřím. Lidi se holt srocovali, srocují a srocovat budou. Bez rozestupů, mytí rukou, bez roušek. I když kdo ví, jak jsou roušky účinné,...
- Takže Vy jste covidem prošel? Pak víte, o čem píšete. Doufám, že jste v pohodě, u nás tím prošli 4 členové rodiny, další možná bez příznaků,....

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Nedělejte si iluze, ta 'česká vakcína' bylo jeho, čeho na světě vzniklo hodně. Složité není něco vymyslet v laboratoři, ale právě dotáhnout to do fáze klinických testů (což znamená miliardové náklady s nejistým výsledkem). Tenhle český projekt byl od začátku nereálný.

Inu covidem jsem prošel, ale podařilo se mi (díky opatrnosti i štěstí) nenakazit ty nejstarší v rodině ... takže to dopadlo dobře.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

To je mi jasné, že ty peníze by na další testy nikdo nedal.
No, my zatím také měli štěstí, že se nám, nyní nejstarším v rodině, nákaza vyhnula.
Nevím, jak dlouho jste po covidu, ale buďte opatrný, ale to vy víte:-)
Ale jsou i jiné diagnozy, které jsou těžké, a to je pořád něco k řešení.
A to mi něco děti říkají, až jsou z nejhoršího venku.
Rok 2020 byl však hodně extrémní, snad to letos bude lepší, i když něco už zas bylo,...

Zatím bez slepic

manažer. Právě dokázal uzavřít dohodu s hejtmany a tím vypracoval vítězství zdravého rozumu nad ničemností parlamentních politikářů i protivládního Senátu.
Zmetek Vystrčil už kvičí, že dohoda je protiústavní, tak ať podá ústavní stížnost zmetek. Než to soudní diktatura Rychetského projedná, už bude všechno jinak.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

viagra uk online <a href=" http://viagracnd.com/# ">brand viagra for sale</a> - buy viagra australia online no prescription
https://viagracnd.com/# generic viagra (sildenafil citrate)
viagra no prescrittion ViagraCND100Mg <a href=http://viagracnd.com/#>goodrx viagra</a> viagra for dogs online

Zatím bez slepic

best place to buy generic cialis online <a href=" http://cialismgz.com/# ">cialis discounts</a> - cialis without prescriptions australia

Zatím bez slepic

ed meds pills drugs <a href=" http://indiarxmgz.com/# ">legitimate online pharmacies india</a> - treatment of ed

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

děkuji

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

případnou volbu např. Okamury s "chřipkečkářstvím". Například já mám v úmyslu volit SPD bez ohledu na to, co Tomio říká o covid-19. Pořád si myslím, že EU je pro ČR významně větším ohrožením než covid. Covid působí rychleji, v "úzkém spektru". EU ovlivňuje naše bytí plíživě a daleko obsáhleji než covid.

Eventuální hloupý postoj Okamury k covidu nemůže převážit přínos jasné artikulace nutnosti opustit EU.

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)

Bruselští pokračují ve svých eko a jiných bláznivinách, covid necovid.
Jen jsou za tím covidem schovaní jako za bukem s vědomím, že se lidé aktuálně věnují právě jen covidu.
Viz moje včerejší poznámka na téma "mrtvá myš".

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čím dál více lidí říká, že se EU zhroutí jak RVHP. Jen to bude mít ještě dlouhou setrvačnost tak 10 let. Ještě jedna epidemie typu Covid 19 a EU za Čínou beznadějně zaostane.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Mám podobný názor.
Kovid, nehledě na závažnost situace je krátkodobé ohrožení, které dříve, či později zmizí.
Rozhodnutí z EU nás poškozují, viz např. dotace v zemědělství.
Nicméně zatím se dělala rozhodnutí která jsou vratná.
Sice těžko a s finančními ztrátami, ale vratná.
Pokud ustoupíme tlaku na import lidí, kteří s námi jsou kulturně nekompatibilní, je jedno pod jakými záminkami, jednalo by se o nevratné rozhodnutí.
Naše vnoučata by žili zcela v jiné zemi.
Nikoho jiného kdo by hájil v parlamentu naše dlouhodobé zájmyneznám. Momentálně jen SPD Okamury.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj milovaný Okamura bude furt statistický rebel. Nemá "koaliční potenciál" a kdybych já i moji souvěrci na ocase poskakovali, většinu v parlamentě nikdy mít nebude. Samozřejmě pláču. Nicméně je potřeba zařídit, aby nebylo ještě mnohem hůře. Volte Babiše. Všichni. Zatlačte slzu v oku. Jak rád bych volil Okamuru. Tentokrát fakt nesmím.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

In reply to by Jirka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáme.
---
Abych byl upřímný, nevěřím Jirkovi ani slovo - právě toto je jedna z taktik, jak připravit Okamuru o voliče.
Já vím docela přesně, proč Okamuru volím, a budu ho volit i v případě, že bych byl jeho voličem jediným.
Z lehkou nadsázkou: otstupljenje? Takoe slovo v našem slovarje ně nachoditsja.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

také to hodnotím jako taktiku na úbytek voličů od Okamury.
Má přes 10% preferencí a možná vyleze na 15%
Může být ve vládě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže Okamura neudělá nic s covidem, ani s EU. Jako sorry, i kdyby skutečně chtěl, neudělá nic.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Re: Alef Nula
Naprosto s Vámi souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě spíš napadlo. že až to vidlačkám donde, do jakého pekla (psej matěre) je chtěli jejich vidláci v zájmu bezpečnosti poslat na výtěry a na školení jak sedět hrobníkovi na zavirované lopatě, fláknou jim po hubě mokrým hadrem.

No a co se tejká teho našeho zbohatlíka co si koulí naše peňáze v dotacách a ziskách do váčku, tak mě spíš připadá, že ste se už všichni pomátli. Místo teho aby nám dělal dobře, spravoval v náš prospěch zemi a majetky, hledíte na jeho kuplíření a uhejbání jako na fodbal. To berete jako hru? Ste normální? Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4 (40 hlasů)