Hatemani vs. vláda

Autor

Na úvod krátký popis, jak se nám koroňáček dostal do domácnosti... Minulý týden v sobotu na moji ženu přišla rýma. Taková echt kvalitní rýmička s důkladně ucpaným nosem, tlakem v dutinách a bolením hlavy. V dnešní době člověk nikdy neví, takže pro jistotu jsme odhlásili kluka ze školky a řekli rodičům, že se s nimi teď raději nebudeme vídat. Žena zalehla a nasadila klasickou lidovou léčbu. Potit se, pít hodně tekutin a večer před spaním strčit nohy do škopku s "vařící" vodou. Od nohou si prohřát řádně celé tělo, dokud se nos sám od sebe neuvolní. Já se v práci držel dál od kolegů a i děti jsme se snažili v rámci možností držet dál od vrstevníků. Ve Vidlákově je teď zima nevídaná, sice málo sněhu, ale každý kopeček je politý vodou, takže tu máme úžasné ledodráhy. Snažili jsme se, aby se tam děcka s nikým zbytečně nepotkávaly. 

Jak rýma postupopvala a vrcholila, žena pozvolna ztrácela čich. Ale jen pozvolna. Chuť jí v podstatě zůstala. Připisovali jsme to zahlenění, to tak při rýmě je, že člověk kterému neustále teče z nosu a ucpává se mu, tak moc necítí. Každpoádně žena zůstala v rámci možností v posteli, nechodila ven, nákupy jsem obstarával já. 

Ve čtvrtek rýma povolila, ženě se udělalo v podstatě dobře, ale čich se nevrátil. Tož jsme objednali antigenní testovací sadu která přišla v pátek odpoledne a ... "má ho tam". Bohužel test přišel pozdě jak na zavolání doktorovi, tak na zavolání hygieně. 

Svým způsobem jde o houby. Celý předchozí týden jsme v podstatě dodržovali karanténu, takže jsme to určitě dál neroznesli. Obvolali jsme každého se kterým jsme se potkali třeba i mezi dveřmi. Především jde o kamarády našich dětí, kteří si navzájem nosí úkoly. Všechny jsme upozornili, ať především alespoň týden nechodí za babičkami a dědečky. Ženě je den ode dne lépe (ale pořád má preventivně klidový režim), na děckách nic nepozorujeme a já jsem "zdravý jako buk." Teď bude především zajímavé, jak funguje státní covidová mašinérie. Testování, nařízená karanténa a tak podobně.  Všem děkuji za přání. 

Na Covidu je nejhnusnější ta jeho zákeřnost. Od manželčina sobotního zalehnutí až do středy se covid nijak nelišil od rýmy. Nebýt toho ztraceného čichu i bez ucpaného nosu a nebýt současné covidové situace, tak by nás to zřejmě ani nenapadlo. Za jiných okolností by manželka nejspíš dál zvládala chodit na nákupy a "rýma" by ji nijak zvlášť nelimitovala. Kdo ví, kolik lidí bychom zvládli nakazit. 

Mimochodem... slíbili jste mi tolik Isoprinosinu, že bych mohl začít vařit pervitin. Nebude od věci začít shánět i Ivermektin. Zítra yjde článek od jednoho našeho čtenáře, který už s ivermektinem pracuje dva měsíce a má s tím zajímavé zkušenosti. Pokud by se do shánění Ivermektinu někdo pustil, určitě dejte vědět, kde jste ho sehnali. 

 

A teď už dnešní článek: 

Na začátek bych rád udělal jeden češtinářský zásah. Zajisté víte, že máme čtenáře Hejtmana, který zcela určitě není šéfem žádného kraje. Vzhledem k tomu, že se teď budeme kraji zabývat, rád bych odlišil na první pohled šéfa kraje od našeho čtenáře. Proto budu o krajských šéfech mluvit jako o hatemanech. Alespoň pro dnešek.   Díky Občane, vymyslel jste to moc pěkně... 

Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupil před poslanci i před kamery a řekl tam zcela jasně, zřetelně a na plnou hubu, aby o tom nemohlo být nejmenších pochyb, že Česká republika potřebuje pro boj s epidemií nouzová stav. Ve svém projevu před poslanci se jich přímo zeptal, co má udělat pro to, aby nouzový stav prodloužili, protože bez něj budou umírat lidé, přehltí se zdravotnictví a stane celá řada dalších katastrof. 

Můžeme spolu polemizovat, co tím myslel a jaké jsou jeho skutečné úmysly, ale nikdo nemůže popřít, že Babiš celou dobu až do čtvrtka neustále vydával signály o tom, že nouzový stav potřebujeme. V žádném jeho veřejném projevu ani na minutu nezaznělo, že bychom se bez nouzového stavu obešli, že ho to vlastně nezajímá, že je mu to jedno. Všechny ty jeho Čau lidi byly o tom, že nouzový stav je to jediné, co nás dělí od katasofy. Řekl to? Ano řekl. 

Pak došlo na jednání sněmovny, kdy ještě ráno byli všichni bojovně naladění, střídali se u pultíku a mluvili o tom, že vláda s nimi málo jednala, nesplnila jejich návrhy a proto mu nouzový stav neprodlouží. Že to hejtmani zvládnou lépe a radostněji, že bude prostě dobře, když vláda už do ničeho nebude zasahovat. Večer se ke slovu dostali starší poslanci a pozvolna se začaly objevovat i jiné názory. Že hatemani budou mít problém, že nemají vhodné nástroje, že se všechno otevře a není způsob, jak by tomu kraje mohly zabránit. 

Osobně si myslím, že kdyby schůzi přerušili a pokračovali v pátek, tak by Babišovi ten nouzový stav schválili. Ve čtvrtek ale byli všichni ještě v rauši, zdivočelí a s horkými hlavami a tak udělali něco, co Babišovi právě zachránilo křeslo. Převzali odpovědnost v tu nejblbější možnou chvíli a ještě zamkli do trezoru tu jedinou zbraň, která byla k dispozici. 

Od té doby sledujeme kroucení žížal. Je samozřejmě zcela jasné, že pokud hejtmani přilezou za Babišem, aby opět vyhlásil stav nouze, tak to bude voda na jeho mlejn. Oni se budou plazit a on jim možná milostivě vyhoví. Do toho už ústavní právníci upozorňují, že vláda nemůže znovu vyhlásit nouzový stav, když ho poslanecká sněmovna shodila. Že to může vláda udělat jen na začátku, když žádný nouzový stav nebyl. Teď se musí řídit rozhodnutím sněmovny. Mají pravdu předsedo... Nebo možná nemají, dneska je i ústava jen názor. Ale každopádně tento právní názor bude stačit Babišovi na to, aby se k žádnostem hatemanů stavěl rezervovaně, případně aby z toho bylo alespoň malé vítězství. 

Možná na stav nouze ani nedojde, protože leckterý hateman se cítí být výš než císařpán a přece se neponíží klekáním před Babišem.... Takový Kuba včera řekl v rozhovoru, že vláda dělala blbá a nepromyšlená opatření a že to ale nesouvisí s nouzovým stavem. Samozřejmě tupý novinář se nezeptal, proč tedy netepali do těch blbých opatření a nouzový stav nechali v platnosti, když to s těmi blbými opatřeními nesouvisí...  Ostatně co si Babiš může přát víc, než rozhádané hatemany mezi sebou?  Schválně za jak dlouho nám Kuba vyměkne. 

Andrejko teď může klidně naprázdno mlátit slámu floskulemi o tom, jak krajům pomůže, jak pro ně udělá všechno co bude moci, ale ve skutečnosti bez toho nouzového stavu moc udělat nemůže. Tak držet zavřené školy a hospody. A to chci vidět, jak dlouho to hospodští vydrží, když uvidí, jak jedou vleky, prodává se svařák, jsou otevřené bazény  a podobně. Stát nemůže dát nad rámec zákona žádné peníze, přestanou platit vládní kompenzace, vůbec všechno pondělkem skončí. 

Hatemani za ANO samozřejmě budou mít dveře otevřené, hatemani za opozici to budou mít horší. Vsadím se, že hatemani za ANO jako jeden muž požádají vládu o vyhlášení stavu nouze a ti ostatní se budou kroutit jak žížaly. 

Nevím v této chvíli, jak se bude vyvíjet samotná epidemie, ale myslel bych si, že nic moc. Že se za dva týdny dočkáme skutečně přeplněných nemocnic a umírání po chodbách. Proto jsem rád, že právě teď budu doma v karanténě. Teď bych se nechtěl dostat do nemocnice s žádným problémem. Proč si myslím, že se dočkáme přetížených nemocnic? To je jednoduché - pokud mají pravdu covidalarmisté, dojde k nárůstu nákaz a bude to. Pokud mají pravdu chřipečkáři, že je to jen hra s čísly, tak vězte, že si s nimi Andrej bude hrát a pořádně. Tak či onak se dočkáme ošklivých čísel i ošklivých obrázků. 

Jaké možnosti má opozice? 

Buď jejich hatemani předvedou neuvěřitelný drajv a čeští občané se znovu semknou (ať už za epidemi nebo proti Babišovi, to je teď vlastně jedno) nebo se prostě ukáže, že chřipečkáři měli pravdu a k žádnému nárůstu v nemocnicích nedojde.  Pak není co řešit. Babiš bude odejít, ukáže se, že neměl pravdu, že je to jen další oligarcha v řadě, co chtěl víc než mohl.  

Ale pokud čísla začnou dramaticky narůstat (a tvrdí to všichni zainteresovaní) a v té chvíli má celá opozice jedinou možnost. Schválit vyhlášení stavu nouze a vypít si kalich ponížení až do dna. 

Mimochodem milí chřipečkáři - vysvětlete mi jednu věc - za ukončení nouzového stavu hlasovali ti, od kterých bych nejvíc čekal, že je plati Soros a EU. Piráti, Starostové, TOPka. Jak si to vysvětlujete? Neměli být právě oni ti nejhorlivější při zavírání lidí do trvalých koncentráků a neměli oni nejvíc prosazovt uzavírky a čipování populace? Jak se stalo, že Gatesovi hoši uzavřeli spojenectví s konspirátory typu Volný?  Nemáte ve vašich výpočtech o uměle vyvolané hysterii nějakou chybu? 

Jaké možnosti má Babiš? 

Neskonale větši. Především má teď čas.  Vláda už neřídí boj proti epidemii a vlastně jen poskytuje součinnost krajům. Babiš si teď může dovolit čekat a vlastně ani nemusí házet krajům klacky pod nohy. Stačí když se bude držet litery zákona a on se teď postará, aby se jí přesně a do detailu držel. On se teď postará, aby vyšlo najevo, na co byl nouzový stav dobrý.  

Ve zbylém čase může sledovat, jak se vyvíjí epidemie a s ní i nálada obyvatelstva. Jak se hroutí nemocnice, jak přestává fungovat úplně všechno, jak se objevují lidi, co vůbec neměli covid, ale přesto umřeli, protože se pro ně nenašel volný doktor. Jak se do neměckých hytlermarketů nedostane německé zboží, ukáže se, že téměř každá položka v obchodě běžně několikrát překračuje hranice... Andrej bude jen upozońovat na excesy. Vlastně ani nemusí. To za něj udělá sorosovská Česká televize, která chce mít lidi očipované a zavřené navěky ne?  Nálada v davu se bude měnit skokově... 

A pak, až přijde ta správná chvíle, může Babiš přijít jako záchrana. Ta škála možností je obrovská. Od zcela neústavního převzetí republiky a odpovědnosti, až po zcela zákonný postup.  Každý den po který porostou čísla nakažených, každý den po který se budou nemocnice utápět v průseru, každý ten den mu přidává legitimity pro cokoliv.

Kdybych já byl Bartošem, tak se ještě dneska seberu, nasypu si popel na hlavu a domluvím se, aby sněmovna znovu nouozový stav vyhlásila. Budou si mi posmívat jen teď. Do voleb je ještě daleko. Může se na to zapomenout. Je lepší, když se mi teď budou posmívat za něco, co se vlastně ještě nestalo, než když mě za čtrnáct dní budou nenávidět až za hrob. 

Modroptáci by měli urychleně vyslat jejich teflonového debila Fialu, aby udělal to samé. Fialovi to ztrapnění vlastně ani nedojde, on je vůl odjakživa. Pak by ho mohli modronetopejři sesadit a zvolit si Kubu. Takhle budou mít nejmenší ztráty. Nějaké to procento voličů a jeden blbej předseda. Pokud to neudělají, přijdou o mnohem víc voličů, přijdou o Fialu, Milku, Kubu a další lidi, kteří se teď den ode dne víc ztrapní. Kubu jeho arogance přijde draho. Netolického jakbysmet. 

Pekarová a jeji TOPka nemá šanci. Řepu Feriho jsme viděli ve sněmovně naposledy. 

Okamura, mladý Klaus, Volný a jeho registrovaný partner se budou ucházet o stále se zmenšující okruh voličů chřipečkářů. Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká za vlnu, tak mezi chřipečkáři zbyde jen maličká hrstka konspirátorů. Většině dojde, co se stalo a nějak si to odůvodní. 

Kdybych byl voličem opozice a chtěl bych, aby se Babiš po volách odporoučel, tak teď tlačím na své volené zástupce, ať jdou a ztrapní se opětovným přijetím nouzového stavu raději teď, dokud škody nejsou moc velké.  Páni opoziční poslanci budou muset spolknout hodně hořkou pilulku. Babiš si dá záležet, aby jim to znechutil co nejvíc. Ale budou to pořád menší ztráty, než když budou zatvrzele odmítat. Přijdou o všechno. Už týden říkám, že neprodloužením nouzového stavu vsadili všichni opozičníci na jednu kartu - že se epidemie nezhorší. 

Babiš má v ruce ministesrsvo zdravotnictví. Prakticky žádný nemocniční doktor epidemii nepopírá. Ústav zdravotní statistiky už jasně řekl, jak to dopadne. Firmy Fajzr a ostatní mají také zájem na tom, aby epidemie jela.  Fakt si někdo myslí, že se čísla nezhorší? Že i kdyby chřipečkáři měli pravdu, že se v habaďůře nedá pokračovat? Fakt byla od opozice dobrá taktika vsadit na to, že bez nouzového stavu se počty nakažených zlepší?   Milí chřipečkáři, jestliže věříte, že vláda nám doteď lhala, upravovala statistiky, vycucávala si čísla z prstu, myslíte, že v tom teď nebude pokračovat?  Źe se zrušil nuzový stav a tím pádem už vám vláda nemůže lhát? Nebo prostě vše pojede dál? 

Běžte se všichni semknout. Nevylejzejte z domu, nechoďte ani do bazénu ani na lyže. Nechoďte nikam, seďte doma. Pokud to neuděláte, právě jste si zařídili nikoliv demokraticky zvoleného oligarchu, ale  vůdce se vším co k tomu patří, který přijde z vůle lidu, až bude nejhůř. A vůbec to nemusí být Babiš. Teď už stačí jen charismatický řečník, který bude ve správnou chvíli na správném místě. A pokud někdo takový přijde, bude zbytečné dělat volební zákon. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (98 hlasů)

Komentáře

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výborně, vypadá to tak, že zde jediný máte zdravý rozum. Nebo už je případné falšování statistik normální?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

hejmani jsou ochotný požádat, ale maj požadavky. Asi něco z peněz, a zmírnit některý opatření, co jsem četl, ty nejvíc nesmyslný. A Babiš nechce.

Takže pakliže jim necouvne v něčem a nedohodnou se, neschopnost dohody padá na jeho hlavu. Opět. Kápo bez armády.

Průměrný počet slepic: 3.6 (32 hlasů)

Když chci někoho o něco požádat, nejsem tím, kdo si může klást podmínky. Zvlášť, když ten požádaný je jediným, kdo mi může (ale NEmusí) vyhovět.

Hejtmani, zejména hatemani mezi nimi, jsou v nezáviděníhodné situaci.
1) Ukázalo se, že jsou NEschopní. Nedokázali totiž přesvědčit SVOJE partaje, aby zachovaly nouzový stav. Inteligentnější voliči to postřehli a v dalších volbách si na to vzpomenou.
2) Ukázalo se, že jsou NEschopní podruhé. Nedokáží se vypořádat s korunáčem BEZ nouzového stavu. Nemají na to ani pravomoci, ani rozpočty, ani materiální a personální zabezpečení. Předstírali, že jsou králi, ale ukázalo se, že jsou nazí. Inteligentnější voliči to postřehli a v dalších volbách si na to vzpomenou.
3) Ač se dlouho prsili, jak se obejdou bez vlády a bez nouzového stavu, tak okamžitě poté, co byli nouzového stavu a vlivu vlády zbaveni, vyšlo najevo, že lhali. Inteligentnější voliči to postřehli a v dalších volbách si na to vzpomenou.
4) Nyní nemají jinou možnost než přilézt za premiérem a požádat ho, aby NS ZNOVU vyhlásil. Pro některé z nich to je doslova noční můrou a ošívají se velice velmi. Leč jinou možnost nemají. Parlament NS vyhlásit nemůže, ale oni ho mocinky moc potřebují. Jediný, kdo ho vyhlásit smí, je vláda a v odůvodněných případech dokonce sám premiér; a aby toho nebylo málo, tak ho vláda ani premiér vyhlásit NEMUSÍ. A když budou drzí, arogantní a nenažraní, tak s nimi vyrazí dveře.

Škodolibé "muhehehe" je zcela namístě.

Babiš může být zcela v klídku a vychechtanej právě proto, že NEMUSÍ. A jestli je chytrej, tak jim NEvyhoví, protože by mu to nadělalo zbytečné problémy s parlamentem.
To si hejtmani i hatemani už uvědomili a také už vědí, že všechno špatné, co ze zrušení NS vzejde, jde plně za nimi.
Oni nemohou žádat; oni budou muset Babiše PROSIT, aby jim vyhověl. A když to neudělají a on jim nevyhoví, tak jsou v loji. NIKOLI Babiš, ale hatemani.

Do s...loje se dostali, a to vlastní blbostí, i poslanci ze sněmovní "opozice" plus komplet celý Senát tím, jak proti NS vystartovali, aniž by měli jakýkoli záložní plán.
A kdyby ho teď Babiš znovu vyhlásil (což doufám, že neudělá) a oni ho znovu sestřelili, zapadnou do vlastních "loje" ještě hlouběji.
Varoval je Babiš, varoval je president, ale oni neposlechli, odvážně skočili do senkrůvny a ještě v ní vítězoslavně křepčí.
No, komu není rady, tomu není pomoci...

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Za epidemii je pořád odpovědná vláda a hejtmani jsou ochotni přistoupit na společné řešení, tedy na žádost o obnovení nouzového stavu, jen tehdy, splní-li vláda jejich požadavky. (Otevření všech obchodů, služeb, fitcenter, bazénů, lanovek za dodržování podmínek)
Dnes v 10 má jednání hejtmanů, vlády, zástupců hygieny, ředitelů nemocnic, pokračovat.
Důležité je, že hejtmani si nepřipouštějí odpovědnost za vývoj epidemie, ale jsou ochotni s vládou spolupracovat, když vláda splní jejich podmínky,
Takže se nic nemění a hejtmané jsou vládě milostivě nápomocni, když ona splní jejich podmínky. Snahou je, aby postupovali jednotně, aby být tlak na vládu účinnější.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Když budou Hatemani postupovat jednotně, tak to půjde přes Sněmovnu, protože to nejsou Babišovy peníze, viz níže.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

trochu jinak, protože
1. Nejdřív Půta prohlásil, že hatemani nouzák potřebují
2. Na večerní tiskovce vlády (Babiš, Havlíček) oznámil přeceda, že jednání pokračují v neděli (nic moc víc). Ostatní domněnky byly až v dotazech žumpalistů
3. No, a pak to vzala do ruky naše vaše protivládní ČT a postupně (opakuji postupně, to je na tom důležité) k tomu přidávala vlastní informace a zvěsti od přizvaných “znalců”.
4. K tomu ještě ČT znovu vyzpovídala Kubu, který, asi z únavy, mluvil poměrně k věci.
4. Ráno to od ČT většinově přebral (z lenosti, nebo schválně) majnstrým a už to vyznělo tak nějak JINAK.
:-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Stát nese odpovědnost za ochranu veřejného zdraví. Tu zajišťuje dle platných ústavních a běžných zákonů, které mu pro to vymezují rámec.
STEJNOU odpovědnost ovšem nesou i hejtmani dle STEJNÝCH zákonů s pravomocemi POUZE pro příslušný kraj, POKUD vykonávají samostatnou působnost.
OVŠEM oni, resp. kraje, vykonávají i PŘENESENOU působnost ve státní správě.

Takže jsou odpovědní úplně stejně jako stát, zastoupený vládou jakožto výkonným orgánem.
Pokud se rozhodli bojovat proti vládě, bojují tím i proti státu, jehož jsou současně reprezentanty v rámci krajů.

Vláda hatemany o nic nežádala a nežádá, pokud jde o NS. Ona se totiž, byť velmi krkolomně, může bez NS do značné míry skutečně obejít a kraje pro to nepotřebuje.
Kraje naopak vládu - tedy výkonnou moc s celostátní působností - velice velmi potřebují. Protože samy NS vyhlásit nemohou a bez NS jsou v řiti.
Vláda si momentálně může hodit nohy na stůlv a točit mlejnek, bo MZd a MV mají pravomoci pro výkon státní správy v rámci kovidkrize. Sice nedostatečné, nicméně použitelné s celostátní působností. Kraje mají v podstatě kulový, ale velikánskou odpovědnost (hlavně politickou, že...) a "bláto na hřišti" ze zjištění, že jako samosprávné kraje nemají šanci korunáče vošéfovat.

Vláda spolupráci krajů NEPOTŘEBUJE a může si klást podmínky.
Kraje spolupráci vlády POTŘEBUJÍ a podmínky si klást nemohou.
Dokud to těm blbům nějaký právník dostatečně nevysvětlí tak polopaticky, aby to pochopili, dotud není šance zavést nějaká ÚČINNÁ opatření.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Přesně řečeno

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Napsal uživatel Občan (neověřeno) dne Ne, 14. 02. 2021, 02:26

Pane Občane, poraďte prosím.

Co bude Babiš dělat, když část Hejtmanů požádá o Nouzový stav, a část Hatemanů nepožádá?

Kdo bude mít přednost při poskytování pomoci finanční, materiální, personální?

Podle mého laického názoru přednost budou mít Hejtmani s Nouzovým stavem, protože tam je situace vážnější, pomoc lze poskytovat přímo, atd..

Hatemanům může Babiš poskytnout dotaci, po schválení Sněmovnou, a Hatemani mohou nakupovat na své riziko.

Pletu se?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

vůbec nic a odkáže je na platnou legislativu a na momentální situaci po zrušení NS.
Maximálně je může škodolibě odkázat na partajní sekretariáty, aby si to tam vyříkali.

Nikdo. Žádná pomoc nebude, vyjma eventuálních krizových dodávek zdravotnického materiálu vč. očkovacích látek zajišťovaných státem PŘÍMO.
Prošel jsem platné zákony a zjistil, že Metnar si honí triko, ale nemá pro své sliby vojclů ve špitálech a starobincích zákonnou oporu. Resp. má JEDNU, a to velice chabou a snadno napadnutelnou.

Nebudou. Nouzové pidistavy může vyhlásit opět pouze vláda a nikdo jiný.
Pokud by ale na něco takového vláda přistoupila, měla by okamžitě podat demisi.

Ne, nemůže. Rozpočtová pravidla mu nic takového neumožňují. Takový krok mohl učinit POUZE za trvání NS. Ten však byl zrušen a vláda nouzových pravomocí pozbyla.
Nyní MUSÍ postupovat jen tak, jak jí to umožňuje BĚŽNÝ provoz státu. NS FORMÁLNĚ není, byť FAKTICKY trvá dál.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

No může být, ale k bodům 1,2,3, - kolik myslíte, že je těch inteligentnějších voličů? Když se dívám vždy na výsledky voleb, přijde mi to jako přehlídka marnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

zadresuji pouze poslední odstavec:
Jestli má být Babiš tím Velkým Vojenským Gumákem, overlordem a velkovezírem, tak mne takový výhled nechává naprosto klidným a v mé duši se rozhosťuje hluboký mír s vědomím, že Bába na to naprosto nemá, s přehledem zkazí co může a velmi brzy bude po něm jak po hadovi.

Jinak přeji hezkou neděli (dobrých přání není nikdy dost).

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák má pravdu.
Jednou ze základních vyjednávacích taktik je udržet soupeře v přesvědčení, že je tím chytřejším, ...až se odkope, udeřit....tvrdě, nemilosrdně a definitivně.
Opravdu si myslíte, že člověk, který vydělal miliardy se nechá utáhnout na vařené nudli od party zhulených mařen a spolupracujících dementů (byť by je v nějaké Lhotě zvolili i za starosty)? Myslíte, že mu ty love cpali do ruksaku dobrovolně? On nekalkuluje na tři tahy dopředu, on musí na dvacet, včetně variant....
Ještě bude hodně legrace...

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

Legrace bude, ale že babisch je hňup o tom není sporu. Ten není schopný kalkulovat, všechno nasvědčuje tomu, že to co je je díky někomu jinému.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Odstavili jaderky, ostatní nečisté energie taktéž a ejhle mrzne.
Pro změnu nemají luxovat https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/svedsku-chybi-odstavena…

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

vůbec nemusí Švédy trápit. Můžou vrtule větrniků roztáčet rukama. Budou mít elektřťinu a ještě se při tom zahřejí. Snědí (pozor! Jde o přívlastek shodný! Nikoli přísudek! Pohov!) Novošvédové jistě rádi se přidají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Vlastně jsem to ani nestih domyslet. Tam, kde už není kde sebrat proud v únoru, hrozí podobná katastrofa jako hladomor. Těm lidem co umřou díky moudrým opatřením vlády, která si v létě odhlasovali, je určitě šumák, jestli zemřou hlady, nebo zmrznou.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

to by mi až tak nevadilo, v tomto směru se chovám ekologicky už od svatby.
Ale kdyby mi zatrhli dobíjet si el. vložky do bot, to by mě dost rozladilo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

to nejste schopen přidělat si kličku a převod ke starému dynamu na kolo a obé (s nezbytným transformátorem) na opasek.
Pak stačí držet při řezání pilu jen jednou rukou, druhou točit kličkou a vyhřívat si boty po celou směnu průběžně!
Nechápu, jak technicky a fyzicky neschopné lidi váš chlebodárce DOSUD zaměstnává !

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

ale nechám si poradit. Přijeďte se svojí vizí a předvedete mi jí.
Ještě by šlo z bot strhnout tu trapnou gumovou podrážku, místo ní připevnit kovovou, rozdělat oheň a vždy, když dojde benzín a mám sváču, si do toho žhavého stoupnout a během těch 10 minut si je nahřát a pak mě to bude krásně hodku topit.
Ale do té doby budu používat vložky do bot, které si doma nabiji, mají baterie uvnitř, takže z nich nečouhají žádné drátky a pilu mohu držet oběma rukama (což se při její váze celkem hodí).
Každopádně, až mi jednou nepůjdou nabíjet, již jsem klidný, mám vaší i svou metodu tzv. v zásobě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

ponožky, vlněné vložky do bot a lehké péřové kalhoty? My tedy na zimních vandrech nosíme dvoje ponožky a během dne je eventuálně měníme.

Pak je ještě další možnost - objednat si z Ruska válenky. Jsou z vlněné plsti a jedny vyjdou na asi 900.- Kč. Jsou v podstatě nezničitelné, bezúdržbové, hřejí i vlhké a navíc jsou velice pohodlné. Ovšem nejsou dyzajnové a pro machrování se opravdu nehodí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

nemají ocelovou špičku a Bernard, pokud dodržuje bezpečnostní.. jí mít musí.
Aby si pilou neřízl do prstíků na noze.
Pokud mu to vyhovuje, jsou vyhřívané vložky do bot nejlepší řešení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Bloomberg píše, že mrazy a sníh zapříčinili, že ceny na plyn a elektřinu raketově stoupají - místy plyn o 2400% (24x) a elektrika 40x (jedná se o velkoobchodní ceny na spotu, tak třeba v Texasu stála 1MWh přes 4200$ - pro spotřebitele 5475.95$)
https://www.bloombergquint.com/business/weekend-freeze-to-set-records-i…
Holt když počasí s.re na ten grýndýl a sníh nestíhají odvážet ani ze silnic, neřkuli ze slunečních článků...

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

V Makedonii. Je na pokladně v nemocnici (tam bych se opravdu léčit nechtěla) a patrně to chytla od pacientů. Teploty nemá, nepsala že by ztratila čich, jen že leží doma.
Ono to s tou léčbou je divné. V Polsku používají isoprinosine pod jejich názvem, v Makedonii invermektin a u nás nic, prostě karanténa, ať vám někdo koupí Paralen. Už mě začíná to divadlo unavovat. A to jsem negativní i když žijí ve společném baráku se synem, který to měl i s jeho přítelkyní.
I když kdo ví jak to s těmi testy vůbec je.
Někdo si z nás dělá vyloženě dobrý den

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

(např. moje dcera ho neztratila, jen se kapku dusila a spala šestnáct hodin denně. Zeť čich pomalu ztrácel, ale zas ho pomalu získával, jak se přestával dusit.. Vnuk a vnučka měli jen rýmu, slabost a jen celý den a noc spali.)

U nové jihoafrické varianty (na kterou nefunguje astrální vaginacína, kterou teď budeme sólově kupovat od všech,kdo ji odmítají) prý čich funguje až do posledního vydechnutí.

Ale abych nepomlouval - když všechno dobře půjde jako dosud, Astra prý do devíti měsíců přeprogramuje svou vakcínu tak, aby fungovala i na jihoafrickou variantu.
takže je reálná naděje, že za rok rok touhle dobou se dostane prvních pár desítek tisíc hvězné vakcíny, tentokrát opravdualeopravdu fungující i na nové varianty, dokonce i k nám.

Bohužel vzhledem ke svému principu nádále nebude schopna vybudit imunitní systém starců nad 55 let.
Ale vzhledem k tomu, že nás mezitím v čechistánu významně ubude,
nebude to nikomu příliš vadit.

Nejméně pak odkláněčům penzijních fondů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

to už bude jako u chřipky.
Mutace budou rychlejší než farmaceutický průmysl a bude se očkovat vždycky proti loňské variantě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

A antiparazitika a u nás prakticky nic. Paralen přece není ani jedno z toho. Lidé se prostě musí starat sami, shánějí léky z Polska, hledají informace kde se dá. Tohle by přece mělo dělat zdravotnictví a ne jen po telefonu vyřizovat karanténu a když vám bude hůř volejte sanitku. A pak čteme, že v nemocnicích jsou lidé, kteří nemají žádné vážné problémy.

Syn také neztratil čich a nemocný byl dva dny, snacha 14 dní. Čich už se ji vrátil. Sestra snachy byla jen pozitivní, její manžel negativní.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

I podle Berana je používá v rámci "lege artis" jen několik zemí na světě:
https://www.prolekare.cz/tema/hpv-condylomata-ari/detail/isoprinosin-je…

V těch ostatních se používají většinou v krizových situacích jako nouzový prostředek (tedy non lege artis) pro zmírnění NĚKTERÝCH průvodních projevů primární infekce. U korunáče to je tlumení zánětů především dýchacího ústrojí a posílení imunitní odezvy. Problém je, že v řadě případů způsobuje korunáč imunitní hyperaktivitu (která má, paradoxně, podobné projevy jako korunáč, ale s mnohem horším průběhem) a podání prostředků posilujících imunitu by pacienta spolehlivě zabilo.

Beran sám provedl v r. 2017 studii účinků isoprinosinu u "onemocnění připomínajícího chřipku" (zajímavé je, že NIKOLI u chřipky) - viz. odkaz.
Výsledek nebyl nijak oslnivý. U MLADÝCH (do 50ti let) a jinak zcela zdravých účastníků studie se doba trvání nachlazení snížila o dva dny z 8-9 na cca 7 (každá venkovská babka přitom ví, že lečené nachlazení trvá sedm dní, zatímco neléčené týden). U věkové skupiny 50+ účinek prudce klesal a měli-li nějaké "komorbidity", byl pokles až vymizení účinků ještě rychlejší.
Pokud teď tentýž Beran nyní tvrdí něco jiného, tak lže. A ještě lidi NEpřímo nabádá, aby do sebe cpali něco, co jim nepomůže, ale může ublížit (pokud mají např. dnu nebo onemocnění snižující schopnost vylučovat z těla kyselinu močovou, ledvinové kameny, onemocnění ledvin...).

Takže pro mne je definitivně vodvařenej.
A na "zázračné léky" taky nevěřím a asi už s tím nebudu ani začínat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

neučiním tak. NEJSEM autorem "hatemana".
Toho vymysleli pohotovější "internetisté" dávno přede mnou.
Mým příspěvkem "internetštině" je pouze "Kybersadista" (bývalý ministr PSV Jaromír Drábek) :o))

"hateman" je zvukově totožný s hejtmanem, ale v mnoha případech plně vystihuje i duševní rozpoložení hejtmanů. Tedy okázalé dávání najevo nenávisti k někomu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Mám pocit, že jsem hatemana viděla poprve u Větvičky v blogu, ale určitě to i zde v minulosti použil Ládik!!! ve svých básničkách.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

hateman už je pěkně starý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čím to že mi mozek, když v textu objeví hatemana, podsouvá hastrmana.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Od loňského léta (poradili mi to v lékárně) si každý večer (někdy i ve dne) čistím nos mořskou vodou ve spreji (viz příklad dole - je jich víc značek).

Daleko líp se mi v noci dýchá a hlavně, od toho léta jsem neměla ani malinkou rýmičku.

Někde jsem četla, že je to vlastně dobré i na covid, který se přes den může zachytit na nosní sliznici a večer ho pak slaná voda spláchne do žaludku, kde si s ním už poradí kyseliny nebo pošle do kapesníku.

Také si matně vzpomínám, že to tu psal už Targus, že si svůj krásný, mladý a chytrý nos denně vyplachuje roztokem slané vody.

https://www.benu.cz/humer-hygiena-nosu-100-morska-voda-pro-dosp-150ml#h…

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

mám takové roští z rýmovníků, docela velké, dělám z něj - čaj s kapkou medu- denně maxi hrnek, a pak všude ta cibule. Nevím, ale výsledek už létaaaa, co mi to došlo mejlem a ověřila na netu , stejný jako Vy.... tedy zatím.Taky z rána prcek rýmovníkového sirupu.... kdo ví

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

našila jsem jich kopu a některé jsem podle návodu namočila do slané vody. po uschnutí jen zlehka zvenčí přežehlila a opravdu ta vdechovaná sůl nevadí dýchání... tak uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Přes našitou roušku dát chirurgickou roušku, má to parametry respirátoru, dobře přiléhá k obličeji.
https://cnn.iprima.cz/porady/partie/14022021-0

Zatím bez slepic

Vincentku. Kapat, doporučuju nechat odstát, je pak míň sycená a ne tak ostrá. V podstatě se prý jedná o přestárlou mořskou vodu někde zpod Luhačovic. Co ze mě při prvním použití vyletělo nechci v době lehce předobědové zmiňovat :-) ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak dneska se mi zdá, že se trefil kladivem na hlavičku hřebíku Sasin, když napsal:

"...hledíte na jeho kuplíření a uhejbání jako na fodbal. To berete jako hru? Ste normální? Muheeeee"

Ono to, Vidláku, opravdu místy vypadá, že to dění v naší (ale třeba i americké) politice bereš jako počítačovou hru a vymýšlíš různé scénáře, aby to pěkně dramaticky odsejpalo.... Kdybych já byl Andrejkem, Kdybych já byl Bartošem...

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

politici NEJEN v ČR.
Pozoruji to tak 20 let a čím je svět digitalizovanější, tím je to horší.
Chovají se, jako by svět byly jen různé levely zábavné hry a ta šla zrestartovat, kdykoli si vzpomenou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Bohužel život NEMÁ tlačítko Zpět, že ano. Mám ale dojem, že kupa lidí je přesvědčena, že má, politiky nevyjímaje 😁.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

nejen politici. Ti ovšem mají výhodu v odstupu od reality. Dost lidí žijících v reálném světě se chová jako by tlačítko Backspace měli k dispozici. A nejen ve věku 30- .

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Maneco ono to je taková "počítačová hra". Však se podívej. Koho ve čtvrtek zajímali lidi? Koho zajímalo, jak to tu doopravdy je? Vždyť jsme se už skoro všichni odstřihli od reality a vybíráme si z ní, co se nám hodí. Svět se stal tak složitým, že není v lidských silách ho obsáhnout. Co chtít po národě, který se od začátku pandemie nedokázal ani dohodnout, jestli vůbec existuje ?

Ale... já tu hru jenom popisuju. Já jí nehraju. Není to hra podle mého gusta, není to hra, která by mohla mít dobrý konec. Já jen sleduju, jak se stáváme stále více rukojmími jakési velké hry zvolených, kteří minutu po zvolení zapomněli, kdo je zvolil. Ještě před čtrnácti dny jsem psal, že Babiš v této hře začíná prohrávat. Teď píšu, že má příležitost ke zvratu a začíná vyhrávat. 

Ale nejspíš za týden se ukáže, že se nic nezměnilo.  A začnu pokuzaovat na to, jak si tam někde v parlamentu hrají svoje hry a pomáhá jim v tom ústavní soud a prostě se jen perou o prebendy. A neuvědomují si, že se to jednou otočí proti nim všem. A to způsobem, kerý si ještě nedovedou ani představit. 

Ale nepopírám, že mi ta jejich hra přijde zajímavá a myslím, že bychom jí měli sledovat všichni. Abychom věděli, jaké mají mmotivace a o co jim jde. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Já používám Hetman, je mi to nějak blíže k Ukrajině.
Ani vám nevím proč, ale docela mi to pasuje na současné dění.
Tu troška zlodějiny, tam decentní boj mezi vory v zakoně, onde nějakej nákup starýho šrotu za těžký miliardy., nebo něco nepotřebného, předraženého, nebo neúčinného.
Tak nějak se zde nenudíme.
A proto jsem zvolil - Hetman

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Impíčment Trumpa nevyšel a tak za trest opět nastupuje antifácký inverzní Ku-klux-klan.

Demokraté byli v procesu impíčmentu zděšeni jako Milka násilnostmi konanými "Trumpovými" příznivci na Kapitolu, ale když prvobytně pospolné levičácké hordy teď ničí domovy a byzbnysy právníků, kteří Trumpa v procesu obhajovali, to je v pohodě. Je to jedna banda záludných pokryteckých fašounských grázlů, tzv. demokraté i ty hordy.

Home of Trump attorney Michael van der Veen vandalized
https://www.foxnews.com/politics/home-of-trump-attorney-michael-van-der…

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Jestli Trump bude plnit slib, tak by me zajimali pocity senatoru za republikany, co hlasovali proti nemu, kdyz maji slibenu protikampan, aby uz nebyli zvoleni...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

no vždycky v historii tzv. zrádci, nebo ti slaboši dopadli jak hubkaři, ač si mysleli. .. Jednak "vítěz" jejich snahu neocení , spíš platí kdo zradil jednou zradí i podruhé, druhak, represe, které nastávají naštvou ten zbytek, a navíc tyhle činy se tak lehko nezaponínají, takže při volbách sbohem dlouhodobé výhodné a výnosné místečko v senátu, včetně obrovské ztráty prestiže. On v té americe i bývalý senátor měl své jisté a taky výhodné postavení v místní společnosti. A to padne ne-li už padá....

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Demogratičtí demograti už ukázali v minulosti čeho jsou schopni a když se jim nepovedlo zastavit jeho možný návrat... kdo ví...-

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

všude stejn é a kupdivu, kruciš písek ti demograti ..... ne nadarno s nimi měli problémy i původní vládci
https://edition.cnn.com/2021/02/13/politics/trump-acquittal-gop-rebuke-…

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Situace v nemocnicích se nezhorší, protože je známo, že procesy mají svoji setrvačnost. I kdyby se v pondělí rozvolnilo vše, bude nějaký čas trvat, než se davy nakazí a další čas, než se dostanou do špitálů. A to už bude jaro za dveřmi a covid na ústupu, protože chřipková sezóna skončí. A to je možná hlavní příčina, proč opozice bez bázně a hany poslala Babiše s nouzovým stavem na smetiště dějin. Protože pokud se vyplní, že se s rozvolněním stav ve špitálech nezhorší, bude to pro Babiše těžké - nad jeho půlročním lockdownem zůstane viset velký otazník.

Mimochodem, zaregistrovali jste celosvětové mizení covidu v globálních statistikách? Údajně pro to nikdo zatím nemá vysvětlení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)