Hatemani vs. vláda

Autor

Na úvod krátký popis, jak se nám koroňáček dostal do domácnosti... Minulý týden v sobotu na moji ženu přišla rýma. Taková echt kvalitní rýmička s důkladně ucpaným nosem, tlakem v dutinách a bolením hlavy. V dnešní době člověk nikdy neví, takže pro jistotu jsme odhlásili kluka ze školky a řekli rodičům, že se s nimi teď raději nebudeme vídat. Žena zalehla a nasadila klasickou lidovou léčbu. Potit se, pít hodně tekutin a večer před spaním strčit nohy do škopku s "vařící" vodou. Od nohou si prohřát řádně celé tělo, dokud se nos sám od sebe neuvolní. Já se v práci držel dál od kolegů a i děti jsme se snažili v rámci možností držet dál od vrstevníků. Ve Vidlákově je teď zima nevídaná, sice málo sněhu, ale každý kopeček je politý vodou, takže tu máme úžasné ledodráhy. Snažili jsme se, aby se tam děcka s nikým zbytečně nepotkávaly. 

Jak rýma postupopvala a vrcholila, žena pozvolna ztrácela čich. Ale jen pozvolna. Chuť jí v podstatě zůstala. Připisovali jsme to zahlenění, to tak při rýmě je, že člověk kterému neustále teče z nosu a ucpává se mu, tak moc necítí. Každpoádně žena zůstala v rámci možností v posteli, nechodila ven, nákupy jsem obstarával já. 

Ve čtvrtek rýma povolila, ženě se udělalo v podstatě dobře, ale čich se nevrátil. Tož jsme objednali antigenní testovací sadu která přišla v pátek odpoledne a ... "má ho tam". Bohužel test přišel pozdě jak na zavolání doktorovi, tak na zavolání hygieně. 

Svým způsobem jde o houby. Celý předchozí týden jsme v podstatě dodržovali karanténu, takže jsme to určitě dál neroznesli. Obvolali jsme každého se kterým jsme se potkali třeba i mezi dveřmi. Především jde o kamarády našich dětí, kteří si navzájem nosí úkoly. Všechny jsme upozornili, ať především alespoň týden nechodí za babičkami a dědečky. Ženě je den ode dne lépe (ale pořád má preventivně klidový režim), na děckách nic nepozorujeme a já jsem "zdravý jako buk." Teď bude především zajímavé, jak funguje státní covidová mašinérie. Testování, nařízená karanténa a tak podobně.  Všem děkuji za přání. 

Na Covidu je nejhnusnější ta jeho zákeřnost. Od manželčina sobotního zalehnutí až do středy se covid nijak nelišil od rýmy. Nebýt toho ztraceného čichu i bez ucpaného nosu a nebýt současné covidové situace, tak by nás to zřejmě ani nenapadlo. Za jiných okolností by manželka nejspíš dál zvládala chodit na nákupy a "rýma" by ji nijak zvlášť nelimitovala. Kdo ví, kolik lidí bychom zvládli nakazit. 

Mimochodem... slíbili jste mi tolik Isoprinosinu, že bych mohl začít vařit pervitin. Nebude od věci začít shánět i Ivermektin. Zítra yjde článek od jednoho našeho čtenáře, který už s ivermektinem pracuje dva měsíce a má s tím zajímavé zkušenosti. Pokud by se do shánění Ivermektinu někdo pustil, určitě dejte vědět, kde jste ho sehnali. 

 

A teď už dnešní článek: 

Na začátek bych rád udělal jeden češtinářský zásah. Zajisté víte, že máme čtenáře Hejtmana, který zcela určitě není šéfem žádného kraje. Vzhledem k tomu, že se teď budeme kraji zabývat, rád bych odlišil na první pohled šéfa kraje od našeho čtenáře. Proto budu o krajských šéfech mluvit jako o hatemanech. Alespoň pro dnešek.   Díky Občane, vymyslel jste to moc pěkně... 

Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupil před poslanci i před kamery a řekl tam zcela jasně, zřetelně a na plnou hubu, aby o tom nemohlo být nejmenších pochyb, že Česká republika potřebuje pro boj s epidemií nouzová stav. Ve svém projevu před poslanci se jich přímo zeptal, co má udělat pro to, aby nouzový stav prodloužili, protože bez něj budou umírat lidé, přehltí se zdravotnictví a stane celá řada dalších katastrof. 

Můžeme spolu polemizovat, co tím myslel a jaké jsou jeho skutečné úmysly, ale nikdo nemůže popřít, že Babiš celou dobu až do čtvrtka neustále vydával signály o tom, že nouzový stav potřebujeme. V žádném jeho veřejném projevu ani na minutu nezaznělo, že bychom se bez nouzového stavu obešli, že ho to vlastně nezajímá, že je mu to jedno. Všechny ty jeho Čau lidi byly o tom, že nouzový stav je to jediné, co nás dělí od katasofy. Řekl to? Ano řekl. 

Pak došlo na jednání sněmovny, kdy ještě ráno byli všichni bojovně naladění, střídali se u pultíku a mluvili o tom, že vláda s nimi málo jednala, nesplnila jejich návrhy a proto mu nouzový stav neprodlouží. Že to hejtmani zvládnou lépe a radostněji, že bude prostě dobře, když vláda už do ničeho nebude zasahovat. Večer se ke slovu dostali starší poslanci a pozvolna se začaly objevovat i jiné názory. Že hatemani budou mít problém, že nemají vhodné nástroje, že se všechno otevře a není způsob, jak by tomu kraje mohly zabránit. 

Osobně si myslím, že kdyby schůzi přerušili a pokračovali v pátek, tak by Babišovi ten nouzový stav schválili. Ve čtvrtek ale byli všichni ještě v rauši, zdivočelí a s horkými hlavami a tak udělali něco, co Babišovi právě zachránilo křeslo. Převzali odpovědnost v tu nejblbější možnou chvíli a ještě zamkli do trezoru tu jedinou zbraň, která byla k dispozici. 

Od té doby sledujeme kroucení žížal. Je samozřejmě zcela jasné, že pokud hejtmani přilezou za Babišem, aby opět vyhlásil stav nouze, tak to bude voda na jeho mlejn. Oni se budou plazit a on jim možná milostivě vyhoví. Do toho už ústavní právníci upozorňují, že vláda nemůže znovu vyhlásit nouzový stav, když ho poslanecká sněmovna shodila. Že to může vláda udělat jen na začátku, když žádný nouzový stav nebyl. Teď se musí řídit rozhodnutím sněmovny. Mají pravdu předsedo... Nebo možná nemají, dneska je i ústava jen názor. Ale každopádně tento právní názor bude stačit Babišovi na to, aby se k žádnostem hatemanů stavěl rezervovaně, případně aby z toho bylo alespoň malé vítězství. 

Možná na stav nouze ani nedojde, protože leckterý hateman se cítí být výš než císařpán a přece se neponíží klekáním před Babišem.... Takový Kuba včera řekl v rozhovoru, že vláda dělala blbá a nepromyšlená opatření a že to ale nesouvisí s nouzovým stavem. Samozřejmě tupý novinář se nezeptal, proč tedy netepali do těch blbých opatření a nouzový stav nechali v platnosti, když to s těmi blbými opatřeními nesouvisí...  Ostatně co si Babiš může přát víc, než rozhádané hatemany mezi sebou?  Schválně za jak dlouho nám Kuba vyměkne. 

Andrejko teď může klidně naprázdno mlátit slámu floskulemi o tom, jak krajům pomůže, jak pro ně udělá všechno co bude moci, ale ve skutečnosti bez toho nouzového stavu moc udělat nemůže. Tak držet zavřené školy a hospody. A to chci vidět, jak dlouho to hospodští vydrží, když uvidí, jak jedou vleky, prodává se svařák, jsou otevřené bazény  a podobně. Stát nemůže dát nad rámec zákona žádné peníze, přestanou platit vládní kompenzace, vůbec všechno pondělkem skončí. 

Hatemani za ANO samozřejmě budou mít dveře otevřené, hatemani za opozici to budou mít horší. Vsadím se, že hatemani za ANO jako jeden muž požádají vládu o vyhlášení stavu nouze a ti ostatní se budou kroutit jak žížaly. 

Nevím v této chvíli, jak se bude vyvíjet samotná epidemie, ale myslel bych si, že nic moc. Že se za dva týdny dočkáme skutečně přeplněných nemocnic a umírání po chodbách. Proto jsem rád, že právě teď budu doma v karanténě. Teď bych se nechtěl dostat do nemocnice s žádným problémem. Proč si myslím, že se dočkáme přetížených nemocnic? To je jednoduché - pokud mají pravdu covidalarmisté, dojde k nárůstu nákaz a bude to. Pokud mají pravdu chřipečkáři, že je to jen hra s čísly, tak vězte, že si s nimi Andrej bude hrát a pořádně. Tak či onak se dočkáme ošklivých čísel i ošklivých obrázků. 

Jaké možnosti má opozice? 

Buď jejich hatemani předvedou neuvěřitelný drajv a čeští občané se znovu semknou (ať už za epidemi nebo proti Babišovi, to je teď vlastně jedno) nebo se prostě ukáže, že chřipečkáři měli pravdu a k žádnému nárůstu v nemocnicích nedojde.  Pak není co řešit. Babiš bude odejít, ukáže se, že neměl pravdu, že je to jen další oligarcha v řadě, co chtěl víc než mohl.  

Ale pokud čísla začnou dramaticky narůstat (a tvrdí to všichni zainteresovaní) a v té chvíli má celá opozice jedinou možnost. Schválit vyhlášení stavu nouze a vypít si kalich ponížení až do dna. 

Mimochodem milí chřipečkáři - vysvětlete mi jednu věc - za ukončení nouzového stavu hlasovali ti, od kterých bych nejvíc čekal, že je plati Soros a EU. Piráti, Starostové, TOPka. Jak si to vysvětlujete? Neměli být právě oni ti nejhorlivější při zavírání lidí do trvalých koncentráků a neměli oni nejvíc prosazovt uzavírky a čipování populace? Jak se stalo, že Gatesovi hoši uzavřeli spojenectví s konspirátory typu Volný?  Nemáte ve vašich výpočtech o uměle vyvolané hysterii nějakou chybu? 

Jaké možnosti má Babiš? 

Neskonale větši. Především má teď čas.  Vláda už neřídí boj proti epidemii a vlastně jen poskytuje součinnost krajům. Babiš si teď může dovolit čekat a vlastně ani nemusí házet krajům klacky pod nohy. Stačí když se bude držet litery zákona a on se teď postará, aby se jí přesně a do detailu držel. On se teď postará, aby vyšlo najevo, na co byl nouzový stav dobrý.  

Ve zbylém čase může sledovat, jak se vyvíjí epidemie a s ní i nálada obyvatelstva. Jak se hroutí nemocnice, jak přestává fungovat úplně všechno, jak se objevují lidi, co vůbec neměli covid, ale přesto umřeli, protože se pro ně nenašel volný doktor. Jak se do neměckých hytlermarketů nedostane německé zboží, ukáže se, že téměř každá položka v obchodě běžně několikrát překračuje hranice... Andrej bude jen upozońovat na excesy. Vlastně ani nemusí. To za něj udělá sorosovská Česká televize, která chce mít lidi očipované a zavřené navěky ne?  Nálada v davu se bude měnit skokově... 

A pak, až přijde ta správná chvíle, může Babiš přijít jako záchrana. Ta škála možností je obrovská. Od zcela neústavního převzetí republiky a odpovědnosti, až po zcela zákonný postup.  Každý den po který porostou čísla nakažených, každý den po který se budou nemocnice utápět v průseru, každý ten den mu přidává legitimity pro cokoliv.

Kdybych já byl Bartošem, tak se ještě dneska seberu, nasypu si popel na hlavu a domluvím se, aby sněmovna znovu nouozový stav vyhlásila. Budou si mi posmívat jen teď. Do voleb je ještě daleko. Může se na to zapomenout. Je lepší, když se mi teď budou posmívat za něco, co se vlastně ještě nestalo, než když mě za čtrnáct dní budou nenávidět až za hrob. 

Modroptáci by měli urychleně vyslat jejich teflonového debila Fialu, aby udělal to samé. Fialovi to ztrapnění vlastně ani nedojde, on je vůl odjakživa. Pak by ho mohli modronetopejři sesadit a zvolit si Kubu. Takhle budou mít nejmenší ztráty. Nějaké to procento voličů a jeden blbej předseda. Pokud to neudělají, přijdou o mnohem víc voličů, přijdou o Fialu, Milku, Kubu a další lidi, kteří se teď den ode dne víc ztrapní. Kubu jeho arogance přijde draho. Netolického jakbysmet. 

Pekarová a jeji TOPka nemá šanci. Řepu Feriho jsme viděli ve sněmovně naposledy. 

Okamura, mladý Klaus, Volný a jeho registrovaný partner se budou ucházet o stále se zmenšující okruh voličů chřipečkářů. Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká za vlnu, tak mezi chřipečkáři zbyde jen maličká hrstka konspirátorů. Většině dojde, co se stalo a nějak si to odůvodní. 

Kdybych byl voličem opozice a chtěl bych, aby se Babiš po volách odporoučel, tak teď tlačím na své volené zástupce, ať jdou a ztrapní se opětovným přijetím nouzového stavu raději teď, dokud škody nejsou moc velké.  Páni opoziční poslanci budou muset spolknout hodně hořkou pilulku. Babiš si dá záležet, aby jim to znechutil co nejvíc. Ale budou to pořád menší ztráty, než když budou zatvrzele odmítat. Přijdou o všechno. Už týden říkám, že neprodloužením nouzového stavu vsadili všichni opozičníci na jednu kartu - že se epidemie nezhorší. 

Babiš má v ruce ministesrsvo zdravotnictví. Prakticky žádný nemocniční doktor epidemii nepopírá. Ústav zdravotní statistiky už jasně řekl, jak to dopadne. Firmy Fajzr a ostatní mají také zájem na tom, aby epidemie jela.  Fakt si někdo myslí, že se čísla nezhorší? Že i kdyby chřipečkáři měli pravdu, že se v habaďůře nedá pokračovat? Fakt byla od opozice dobrá taktika vsadit na to, že bez nouzového stavu se počty nakažených zlepší?   Milí chřipečkáři, jestliže věříte, že vláda nám doteď lhala, upravovala statistiky, vycucávala si čísla z prstu, myslíte, že v tom teď nebude pokračovat?  Źe se zrušil nuzový stav a tím pádem už vám vláda nemůže lhát? Nebo prostě vše pojede dál? 

Běžte se všichni semknout. Nevylejzejte z domu, nechoďte ani do bazénu ani na lyže. Nechoďte nikam, seďte doma. Pokud to neuděláte, právě jste si zařídili nikoliv demokraticky zvoleného oligarchu, ale  vůdce se vším co k tomu patří, který přijde z vůle lidu, až bude nejhůř. A vůbec to nemusí být Babiš. Teď už stačí jen charismatický řečník, který bude ve správnou chvíli na správném místě. A pokud někdo takový přijde, bude zbytečné dělat volební zákon. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (98 hlasů)

Komentáře

voli či socanů odešli k pirátům nebo nešli volit ???
Tak to jako určitěěěěě ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

První vyhrání z kapsy vyhání... do voleb je daleko... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

ve volbách podle Kantar, známé to agentury koupené TOP09 ČT24.
Já bych vám přál užít si Piráty. Pražáci už vědí své.
Jenže Kantar je dávno profláklá agentura a žádná jiná to nepotvrdila, naposledy Median.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

V minulých volbách Kantaru 13.12.2020

- byl součet Piráti 20% + STAN 10,5% = 30,5%. dnes 14.2.2021, po dvou měsících má tato koalice 29,5%, tedy o 1% méně.

- mělo Hnutí ANO 25%, dnes 14.2.2021, po dvou měsících má 26,5%, tedy o 1,5% více.

Je to jen o úhlu pohledu. Mejstrýmová média toho zase využila pro mediální masýrku s nadějí, že když se to bude do voleb tlačit mediálně jejich směrem, že to nakonec tak dopadne ve skutečnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

tak nazval článek svého blogu pan Havránek. Ráda ho čtu.
https://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765673
"... Pokud tedy zvítězí zdravý rozum a dílo se podaří, vláda nouzový stav, na základě výzvy hejtmanů prodlouží - okamžitě bude zase čelit žalobám, neboť část právnických expertů, už předem, takové rozhodnutí označila za protiústavní...
Jak říkám - Hlavně se z toho nezbláznit!" :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

tenhle 3,14čus je taky k sežrání.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/bezprostredne-vyhlasit-novy-nouzovy-s…

"Za nejlepší cestu ke zvládnutí epidemie považuje konsensuální přijímání klíčových rozhodnutí za spolupráce koalice i opozice. Premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministry DŮRAZNĚ VYZVAL k jednání."
Bože, ty to vidíš ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte Xixao, co je největší průser? Vystrčil věří tomu, co říká. Totéž Rakušan u Moravce. Ten tomu ještě nasadil korunu, když sdělil, že podle něho je Babiš jako premiér povinen přijít do sněmovny a požádat sněmovnu o dovolení vyhlásit ten s hejtmany dohodnutý nouzový stav. To už bylo moc i na Stanjuru, který mu musel vysvětlit, že premiér žádnou takovou povinnost nemá. A oba zjevně nevědí, že mohou třeba pozítří jakkoli vyhlášený stav kdykoli prostým hlasováním zrušit. Já osobně jen zírám, co jsou Češi schopni takovýmto politikům spolknout doslova a do písmene i s navijákem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

zase, na druhou stranu, když zákony a zákonné postupy neznají ti, kteří by podle nich měli postupovat a rozhodovat, jak byste chtěl, aby jim potom takové blbosti nevěřili jejich voliči kteří jim odezírají ze rtů a eventuelně i nevoliči, kterým takové řeči konvenují.
Horší, a přitom ne nemožné, by bylo, pokud tihle trotlové vědí, a záměrně lžou. Jenže to jim člověk nedokáže ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to tak, jak jste napsal. Jen napíšu, že to je naprosto normální. Takový prostě člověk jako celek je.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak zde je základní otázka za jakým účelem je zřízený Ústavní soud, ústava a celý právní systém.
Jsou dvě možnosti:
/ Tyhle atributy jsou zřízeny za účelem zachování popsaného papíru paragrafy, nebo
/ Za účelem zachování a zajištění základních funkcí státu, které vycházejí z jediného, práva na život občanů
Teď jsme v naprosto neuvěřitelné situaci, kdy je paragraf, popsaný papír, nadřazený životu.
Připomíná mi to španělský královský dvůr, kdy nechali uhořet královnu, nebo princeznu, protože etiketa nedovolovala hlavu pomazanou uhasit "nepovolaným osobám".
Tohle základní dilema si musí jednou pro vždycky vyřešit soudci Ústavního soudu, k čemu vlastně na světě jsou.
Dokud si tohle nevyřeší, další průser je v pořadí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

svobody občanů. Chrání tyto svobody před svévolí vlády a parlamentu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Má reálně UŽ mrtvý člověk VŠECHNA práva a svobody zaručené ÚSTAVOU a PRÁVNÍM SYSTÉMEM?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

čl. 9, odst. 2
"Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu je nepřípustná."
O tom, co je podstatná změna náležitostí demo práv státu rozhoduje pochopitelně ÚS.
To je okopírováno od Germánů a zřejmě pojistka, že by demokraticky zvolený Parlament a Senát chtěly prosadit něco, co se ÚS nebude líbit.
Nedej Bože, zrušit ÚS.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

typické, myslel, že je/bude king a včil po něm chtějí aby něco dělal a ukázal co umí, Ta drzost a nedivím se jak je vykulený

:-)
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Vecerni-jednani-premie…

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

poisuje, jak to bylo s hlasováním o schválení ... správně podtrhuje, že debilblok sám o sobě mel dost hlasů na schválení, ale podmínil to vyčůraně ideovou jednotou opozice ...
Sice tam zase v tté prostřední části ze sebe dělá doscela chřipečkáře, ale k očkování a všemu okolo něj má zae normální názory.
Podle mě je zatím z opozice nekjkonzistenčnější a asi nejvolitelnější.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Okamura-popsal-spinu-pr…

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Okamura je (mj.) placený za zákonodárnou iniciativu a za práci na zákonodárných aktech. Ne za to, aby tímto úkoloval vládu. A už vůbec na za pitomoučké výmluvy.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

však v tom článku o tom píše, že navrhuje. Ale to je tak všechno, co může. Schválit mu návrh mu musí schválit a po trojím čtení i sněmovna

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

... musí schválit vláda ...

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

I Babiš je zákonodárcem (tato schizofrenní , nedobrá situace ale není ničím novým, jde už takřka o zdejší tradici).
Takže chybějící zákony (nelze vládnout dlouho demokraticky za stavu, kdy nařízení vlády neabsorbují , nereflektují a neřídí se zákony danými parlamentem, režim nouzového stavu nejde protahovat do nekonečna, co kdyby covid působil zde v stávajícím rozsahu roky.... ) jdou samozřejmě i za ním. Od dubna 2020 už tomu bude za dva měsíce rok, ty pluky , snad i divize byrokratů (svést vše na Babiše by byla hloupost, nicméně velká část odpovědnosti jde za ním) prostě nebyly náležitým způsobem zaúkolovány, toť vše. Proč tomu tak je ?
Zřejmě proto, že příslušní vůdcové jsou stejnými hňupy a infantily jako jejich voličstvo - však kouknětě jen na zdejší haštěření se, předpojatosti, zbahnění procesu hledání souhlasu. Ti nahoře jsou obrazem vás, snad až na to, že nemohou užít takového druhu cenzury , co užívá se zde. Zatím by je za to zavřeli, zatím.

Jistě, příznivci totalitního způsobu vládnutí, diktatury apod. pookřívají - vždy když se nějakou ať už aktualní či trvalou skulinkou protáhne nějaký skunk, aby demokracii více zasmradil.
A co teprve pokud se mohou odkázat na zdraví lidu, nikdo nechce onemocnět a zemřít.
To je silný argument - ale i mocný prostředek např. k vydírání.

Neexistence ústavního soudu byla jednou z příčin , důležitých předpokladů možnosti dosíci stavu, kdy zmocnil se prostřednictvím Zmocňovacího zákona vlády diktátor. Jako takřka vše na světě má i soud krom své podstaty také i svůj stav, svou kvalitu a své vztahy k jiným jsoucnům.
-----------------
Snad už přespříští generace začne volit skutečně svobodně (respektive co nejsvobodněji, naprostá svoboda samozřejmě neexistuje) . Tato víra mě posiluje. Jinak by zbýval už jen zmar, cynismus, rezignace...

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ještě menší technická

V čem tkví nesvoboda volby generace současné ?

Jen pro povšimnutí - ÚS existoval i před svým posledním rozhodnutím, ale že mu trvalo přes 3 roky se rozhodnout je věc jiná a není ani jasné, jak by se nemohl při tehdejším výsledku voleb zmocnit zmíněný diktátor vlády.

A co když se skulinkou protáhne nějaký skunk a odkázal se přitom na osobní svobody, nebo "spravedlivé" (hlavně vyšší) odškodňování. , nikdo nechce zchudnout. Také silný argument a mocný prostředek.

Já naštěstí nebyl voličem žádné z vládnoucích stran, ale i tak mne uráží, když někdo o někom za jeho názor a následné rozhodnutí se na základě tohoto názoru, o něm prohlásí, že je h%nup. Tím prohlašuje naštěstí i mnohé o sobě. A cenzura zde užitá ? O čem to mluvíte ? Zkusil byste někdy třeba na fejsbůkových stránkách napsat jméno Tommy Robinson ?
A AB je, věřím, dobrý manažer, ale tady "nevelí" nutnému obsazení pozic ve firmě, kde může za neschopnost někoho vyhodit, tady jsou pod ním, jak správně píšete, pluky , snad i divize byrokratů, které je po dřívějších zásazích vlád, téměř nemožné potrestat, natož vyhodit ...

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dopadlo to dobře. Hejtmané se přece jenom nechali přesvědčit.
Nebude to asi vyjednávačským uměním vlády a Babiše, ale spíše zásluhou přizvaných zástupců zdravotníků a hygieniků. Fakta, správně podaná, jsou krutá. Třeba Koubek to umí podat mistrně.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

https://cnn.iprima.cz/porady/partie/14022021-0

2. hodina, mluví odborníci, nikoli politici, jak chce opozice, ale sama to porušuje.

Být Babišem, tak to na čtrnáct dnů neberu, minimálně jeden měsíc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Abych nezapomněl, v pátek dostala moje máma (ročník 33) 1. dávku očkování proti kovidu. Po naočkování bez problémů.

A abych se připomněl. Za nejdůležitější považuji sehnat fungující očkování pro co nejvíc lidí a co nejrychleji. Ber kde ber, kupte třeba v pekle.
Jen tak máme určitou šanci na ukončení toho rozběhlého blázince, co tu panuje.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

dostala 2. dávku 5.2. Taky cajk. Díky personálu domova .... za to, že vůbec stíhá dejchat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

moje je r. 32

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Naše známá paní (1934)dostala předevčírem druhou dávku, je celkem soběstačná, dlouholeté potíže se srdcem - arytmie, vysoký tlak, léky proti srážlivosti krve.
Zatím žádné problémy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co teď? Babiš se bude muset zodpovídat hejtmanům. Čeká ho složité hledání podpory ve sněmovně. Jde po něm senát. Musí poslouchat prezidenta a vrchního ústavce. A všem musí splnit jejich náhlé a časově limitované požadavky. Vůči každé z těchto institucí má momentálně velký domácí úkol. Babiš, který nikdy od nikoho žádné úkoly nepřijímal.

Něco mi říká, že to bude rychlý Babišův konec.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Z hlediska vývoje epidemie je prodloužení nouzového stavu asi dobrá zpráva. Přesto si mysím, že to od Babiše byla chyba. Neměl kývnout na to prodloužení, měl v tom nechat hejtmany plácat. Měl dát na Vystrčila. Dneska jsem poprvé zaznamenal vzácnou shodu rychlých průzkumů na Novinkách i Parlamentních listech - většina lidí si přála, aby nouzový stav nepokračoval. V podstatě Babiš pokračuje ve své politice, která mu preferenci síš ubírá než přidává. 

Co se týče úkolů od hejtmanů a opozice - to není nic co by tu nebylo od začátku. Pořád do Babiše tepou, že nejedná, že neplní jejiich požadavky, pořád po něm chtějí jasné plány pro rozvolnění, které jim dát nemůže, protože žádný jasný plán neexistuje ani eistovat nemůže. Jediný plán, který je reálný, je ten, že se bude rozvolňovat, až klesnou počty hospitalizovaných pod nějaké číslo. Všechno ostatní je jen chiméra. 

Babiš vlastně kývnul na to, aby ostatní nadále stáli opodál, kecali, nic nedělali a kdo nic nedělá, nic nezkazí a proto zaslouží odměnu. Jako by Baviš spoléhal, že to voliči rozpoznají a n akonec mu dají zapravdu. Dost o tom pochybuju. Myslím, že se můžme začít chystat na Bartoš for premier. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Tak to je jeho politický konec.

Doufal jsem, že je prozíravější a že do té pasti nevleze.
Teď ho mají totálně na lopatě a mohou si s ním vorat, jak budou chtít.

Než takový paskvil, to měl raději rovnou podat demisi. Alespoň by dožral křiváka Hamáčka.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Prymula jako místodržící globání vlády ho drží za koule. Důkazy samozřejmě nemám, ale dobrovolně by si Babiš přece neškodil. Není to žádnej blbec. Prostě musí plnit rozkazy a držet pandemický režim stůj co stůj. Kdyby to pustil, přidaly by se další státy a plány loutkovodičů by se rozsypaly jako pověstný domeček z karet.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

že nee. Možná to hraje na hladké předání moci hatemanům, ať se v tom koupou ...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

a "Hoši, udělal jsem pro vás, co šlo, ale teď se už fakt snažte sami spolu se sněmovnou a senátem"?
Moc tomu nevěřím.

Spíš mám pocit, že už toho má plné kecky, je vyčerpaný a už neví, jak čelit podrazákům jako jsou Hamáček s Petříčkem a teď už i Metnar.
To, čemu Babiš čelí skoro deset let, by semlelo i Chucka Norrise. A v podstatě úplně sám, protože většina těch, které si vybral do svého nejbližšího okolí jako důvěryhodné osoby, se ukázala být sviněmi non plus ultra.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Má toho plný kecky.
Sám proti všem.

A teď si vemte, jak asi nahlíží na to, co provádí s lidma, kteří nechtějí od státu peníze. OSVČ, malé a střední firmy. Likviduje je ve jménu Velkého resetu. Začínám mít pocit, že není daleko doba, kdy bude podnikání výsadou anonymních korporací a běžný člověk nebude mít dovoleno samostatně ekonomicky existovat. Zatím to zní jako sci-fi, ale všechny kroky k tomu směřují.

Bankéři zkouší a ladí systémy digitální měny, kapitalistické státy zkouší nepodmíněný základní příjem. Až dojde na zákaz hotovosti, bude už snadné vypnout občanovi konto. Tak jako například Youtube, který ukradl výdělek (donejty) Frantovi Kubáskovi, když mu zrušil kanál se zdůvodněním, že si říkal, co ho napadlo. Vlastně bez zdůvodnění, to se prý nemusí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Vždyť stojí s nataženými prackami a rozeřvanými papulami imrvére furt!
Nemluvě o tom, že se sápou na hromadu, do níž sami nepřispívají ničím nebo jen nevyhnutelným minimem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Jít na Občana s podnikateli? Tss Tss.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osvěta je vždy zapotřebí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

V podstatě jen potvrdil, co si o něm myslím. Totiž že se přes všechno napadání opravdu snaží chovat odpovědně vůči zemi. Samozřejmě že by nejvíc vydělal na tom nechat v tom hejtmany plácat se... Ale ty důsledky?

Tohle není hokej. A i když asi spoléhá na to, že schopnost domluvit se s hejtmany nasype trochu písku mezi hejtmany a pantáty z parlamentu. Hlavně u ODS. Uvidíme. Věci, které slíbil, asi bylo stejně třeba nějak uchopit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Tak co hejtmani v prý „těžce dosažené dohodě“ dohodli?

- Požádali o vyhlášení nouzového stavu (?)
- Děti se mají od března vrátit do škol (9.třídy a matur.ročníky) a školy i firmy budou testovat …. to ale oznámil MŠ Plaga už před 14 dny: Dříve by se měli vrátit maturanti a ti, koho letos čekají závěrečné zkoušky, a deváťáci, tady ministr školství Robert Plaga mluvil o konci února.
- Očkování pedagogů a jejich registraci …. V tom samém vystoupení (zač-února) Plaga řekl taky „že logistiku očkování vláda řeší“, dokonce školy zařadili mezi přednostně očkované skupiny….. ani to není žádná novinka
- Uvolnění obchodu a služeb, kultury a sportu …. pořád platí a bude platit podle pandemického stavu jako dosud
- Zrušení omezení úředních hodin SP …. to je jediné, co prosadili, aby bylo rychlejší, jen nevím, co tím chtějí získat .

Všechno jenom zbytečná komedie, aby mohli zazářit takoví zbytečníci, jako je např. Vystrčil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Vidláku, toto je jiná situace. Doposavad se jim Babiš mohl smát, protože měl většinu. Teď musí poslouchat, co mu diktují, nebo to položit. A to je sakra rozdíl.

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemusí. Stačí mu tedy udělat ten zákon a za 14 dnů jim to hodit podle něj na hrb. Padne uzávěra obchodů, fitek a .... a ať si to podle něčeho nějak regulujou oni sami. Myslím, že na 14 dní utekli hrobníkovi z lopaty hatemani, ne AB.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

že tak jednoduché to nebude. Budou ho tlačit ke zdi a otloukat mu o hlavu každé řešení, se kterým přijde. A on jim nebude moct ukázat prostředníček, protože už nemá s kým velet.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

odpovědnost, protože on dobromyslně ustoupil a to co bude, jde komplet na jejich triko. Už nebudou moci říkat jen vláda, ale i oni. Jsem zvědavá, jestli budou dál kritizovat kde co, když se ukázalo jak jsou neschopní a veřejně ukázali že na to nemají aby seděli na těch místech. Navíc ti co od nich čekali zastání se nedočkali s uvolněním a to taky není marný pro budoucnost... uvidíme

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

odpovědnost, protože on dobromyslně ustoupil a to co bude, jde komplet na jejich triko. Už nebudou moci říkat jen vláda, ale i oni. Jsem zvědavá, jestli budou dál kritizovat kde co, když se ukázalo jak jsou neschopní a veřejně ukázali že na to nemají aby seděli na těch místech. Navíc ti co od nich čekali zastání se nedočkali s uvolněním a to taky není marný pro budoucnost... uvidíme

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyhlášení nouzového stavu.
Chyba, nebo taktický krok?
Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kdo to smete?

….„Nouzový stav bude platit 14 dní přesně, začít má v pondělí. První podmínkou je, že jde o mimořádné opatření a zodpovědnost nese vláda. Ta musí přijmout pandemický zákon, dále musí přijmout plán na postupný návrat dětí do škol od 1. března. Nejprve půjdou první stupně základních škol, ale také poslední ročníky a maturitní ročníky a poté následující. Mezi požadavky je i očkování pedagogických pracovníků.“……
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/deti-do-skol-od-brezna-i-plan-rozvol…

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Babiš se po podzimních volbách, pokud budou, už premiérem nestane.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)