Hatemani vs. vláda

Autor

Na úvod krátký popis, jak se nám koroňáček dostal do domácnosti... Minulý týden v sobotu na moji ženu přišla rýma. Taková echt kvalitní rýmička s důkladně ucpaným nosem, tlakem v dutinách a bolením hlavy. V dnešní době člověk nikdy neví, takže pro jistotu jsme odhlásili kluka ze školky a řekli rodičům, že se s nimi teď raději nebudeme vídat. Žena zalehla a nasadila klasickou lidovou léčbu. Potit se, pít hodně tekutin a večer před spaním strčit nohy do škopku s "vařící" vodou. Od nohou si prohřát řádně celé tělo, dokud se nos sám od sebe neuvolní. Já se v práci držel dál od kolegů a i děti jsme se snažili v rámci možností držet dál od vrstevníků. Ve Vidlákově je teď zima nevídaná, sice málo sněhu, ale každý kopeček je politý vodou, takže tu máme úžasné ledodráhy. Snažili jsme se, aby se tam děcka s nikým zbytečně nepotkávaly. 

Jak rýma postupopvala a vrcholila, žena pozvolna ztrácela čich. Ale jen pozvolna. Chuť jí v podstatě zůstala. Připisovali jsme to zahlenění, to tak při rýmě je, že člověk kterému neustále teče z nosu a ucpává se mu, tak moc necítí. Každpoádně žena zůstala v rámci možností v posteli, nechodila ven, nákupy jsem obstarával já. 

Ve čtvrtek rýma povolila, ženě se udělalo v podstatě dobře, ale čich se nevrátil. Tož jsme objednali antigenní testovací sadu která přišla v pátek odpoledne a ... "má ho tam". Bohužel test přišel pozdě jak na zavolání doktorovi, tak na zavolání hygieně. 

Svým způsobem jde o houby. Celý předchozí týden jsme v podstatě dodržovali karanténu, takže jsme to určitě dál neroznesli. Obvolali jsme každého se kterým jsme se potkali třeba i mezi dveřmi. Především jde o kamarády našich dětí, kteří si navzájem nosí úkoly. Všechny jsme upozornili, ať především alespoň týden nechodí za babičkami a dědečky. Ženě je den ode dne lépe (ale pořád má preventivně klidový režim), na děckách nic nepozorujeme a já jsem "zdravý jako buk." Teď bude především zajímavé, jak funguje státní covidová mašinérie. Testování, nařízená karanténa a tak podobně.  Všem děkuji za přání. 

Na Covidu je nejhnusnější ta jeho zákeřnost. Od manželčina sobotního zalehnutí až do středy se covid nijak nelišil od rýmy. Nebýt toho ztraceného čichu i bez ucpaného nosu a nebýt současné covidové situace, tak by nás to zřejmě ani nenapadlo. Za jiných okolností by manželka nejspíš dál zvládala chodit na nákupy a "rýma" by ji nijak zvlášť nelimitovala. Kdo ví, kolik lidí bychom zvládli nakazit. 

Mimochodem... slíbili jste mi tolik Isoprinosinu, že bych mohl začít vařit pervitin. Nebude od věci začít shánět i Ivermektin. Zítra yjde článek od jednoho našeho čtenáře, který už s ivermektinem pracuje dva měsíce a má s tím zajímavé zkušenosti. Pokud by se do shánění Ivermektinu někdo pustil, určitě dejte vědět, kde jste ho sehnali. 

 

A teď už dnešní článek: 

Na začátek bych rád udělal jeden češtinářský zásah. Zajisté víte, že máme čtenáře Hejtmana, který zcela určitě není šéfem žádného kraje. Vzhledem k tomu, že se teď budeme kraji zabývat, rád bych odlišil na první pohled šéfa kraje od našeho čtenáře. Proto budu o krajských šéfech mluvit jako o hatemanech. Alespoň pro dnešek.   Díky Občane, vymyslel jste to moc pěkně... 

Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupil před poslanci i před kamery a řekl tam zcela jasně, zřetelně a na plnou hubu, aby o tom nemohlo být nejmenších pochyb, že Česká republika potřebuje pro boj s epidemií nouzová stav. Ve svém projevu před poslanci se jich přímo zeptal, co má udělat pro to, aby nouzový stav prodloužili, protože bez něj budou umírat lidé, přehltí se zdravotnictví a stane celá řada dalších katastrof. 

Můžeme spolu polemizovat, co tím myslel a jaké jsou jeho skutečné úmysly, ale nikdo nemůže popřít, že Babiš celou dobu až do čtvrtka neustále vydával signály o tom, že nouzový stav potřebujeme. V žádném jeho veřejném projevu ani na minutu nezaznělo, že bychom se bez nouzového stavu obešli, že ho to vlastně nezajímá, že je mu to jedno. Všechny ty jeho Čau lidi byly o tom, že nouzový stav je to jediné, co nás dělí od katasofy. Řekl to? Ano řekl. 

Pak došlo na jednání sněmovny, kdy ještě ráno byli všichni bojovně naladění, střídali se u pultíku a mluvili o tom, že vláda s nimi málo jednala, nesplnila jejich návrhy a proto mu nouzový stav neprodlouží. Že to hejtmani zvládnou lépe a radostněji, že bude prostě dobře, když vláda už do ničeho nebude zasahovat. Večer se ke slovu dostali starší poslanci a pozvolna se začaly objevovat i jiné názory. Že hatemani budou mít problém, že nemají vhodné nástroje, že se všechno otevře a není způsob, jak by tomu kraje mohly zabránit. 

Osobně si myslím, že kdyby schůzi přerušili a pokračovali v pátek, tak by Babišovi ten nouzový stav schválili. Ve čtvrtek ale byli všichni ještě v rauši, zdivočelí a s horkými hlavami a tak udělali něco, co Babišovi právě zachránilo křeslo. Převzali odpovědnost v tu nejblbější možnou chvíli a ještě zamkli do trezoru tu jedinou zbraň, která byla k dispozici. 

Od té doby sledujeme kroucení žížal. Je samozřejmě zcela jasné, že pokud hejtmani přilezou za Babišem, aby opět vyhlásil stav nouze, tak to bude voda na jeho mlejn. Oni se budou plazit a on jim možná milostivě vyhoví. Do toho už ústavní právníci upozorňují, že vláda nemůže znovu vyhlásit nouzový stav, když ho poslanecká sněmovna shodila. Že to může vláda udělat jen na začátku, když žádný nouzový stav nebyl. Teď se musí řídit rozhodnutím sněmovny. Mají pravdu předsedo... Nebo možná nemají, dneska je i ústava jen názor. Ale každopádně tento právní názor bude stačit Babišovi na to, aby se k žádnostem hatemanů stavěl rezervovaně, případně aby z toho bylo alespoň malé vítězství. 

Možná na stav nouze ani nedojde, protože leckterý hateman se cítí být výš než císařpán a přece se neponíží klekáním před Babišem.... Takový Kuba včera řekl v rozhovoru, že vláda dělala blbá a nepromyšlená opatření a že to ale nesouvisí s nouzovým stavem. Samozřejmě tupý novinář se nezeptal, proč tedy netepali do těch blbých opatření a nouzový stav nechali v platnosti, když to s těmi blbými opatřeními nesouvisí...  Ostatně co si Babiš může přát víc, než rozhádané hatemany mezi sebou?  Schválně za jak dlouho nám Kuba vyměkne. 

Andrejko teď může klidně naprázdno mlátit slámu floskulemi o tom, jak krajům pomůže, jak pro ně udělá všechno co bude moci, ale ve skutečnosti bez toho nouzového stavu moc udělat nemůže. Tak držet zavřené školy a hospody. A to chci vidět, jak dlouho to hospodští vydrží, když uvidí, jak jedou vleky, prodává se svařák, jsou otevřené bazény  a podobně. Stát nemůže dát nad rámec zákona žádné peníze, přestanou platit vládní kompenzace, vůbec všechno pondělkem skončí. 

Hatemani za ANO samozřejmě budou mít dveře otevřené, hatemani za opozici to budou mít horší. Vsadím se, že hatemani za ANO jako jeden muž požádají vládu o vyhlášení stavu nouze a ti ostatní se budou kroutit jak žížaly. 

Nevím v této chvíli, jak se bude vyvíjet samotná epidemie, ale myslel bych si, že nic moc. Že se za dva týdny dočkáme skutečně přeplněných nemocnic a umírání po chodbách. Proto jsem rád, že právě teď budu doma v karanténě. Teď bych se nechtěl dostat do nemocnice s žádným problémem. Proč si myslím, že se dočkáme přetížených nemocnic? To je jednoduché - pokud mají pravdu covidalarmisté, dojde k nárůstu nákaz a bude to. Pokud mají pravdu chřipečkáři, že je to jen hra s čísly, tak vězte, že si s nimi Andrej bude hrát a pořádně. Tak či onak se dočkáme ošklivých čísel i ošklivých obrázků. 

Jaké možnosti má opozice? 

Buď jejich hatemani předvedou neuvěřitelný drajv a čeští občané se znovu semknou (ať už za epidemi nebo proti Babišovi, to je teď vlastně jedno) nebo se prostě ukáže, že chřipečkáři měli pravdu a k žádnému nárůstu v nemocnicích nedojde.  Pak není co řešit. Babiš bude odejít, ukáže se, že neměl pravdu, že je to jen další oligarcha v řadě, co chtěl víc než mohl.  

Ale pokud čísla začnou dramaticky narůstat (a tvrdí to všichni zainteresovaní) a v té chvíli má celá opozice jedinou možnost. Schválit vyhlášení stavu nouze a vypít si kalich ponížení až do dna. 

Mimochodem milí chřipečkáři - vysvětlete mi jednu věc - za ukončení nouzového stavu hlasovali ti, od kterých bych nejvíc čekal, že je plati Soros a EU. Piráti, Starostové, TOPka. Jak si to vysvětlujete? Neměli být právě oni ti nejhorlivější při zavírání lidí do trvalých koncentráků a neměli oni nejvíc prosazovt uzavírky a čipování populace? Jak se stalo, že Gatesovi hoši uzavřeli spojenectví s konspirátory typu Volný?  Nemáte ve vašich výpočtech o uměle vyvolané hysterii nějakou chybu? 

Jaké možnosti má Babiš? 

Neskonale větši. Především má teď čas.  Vláda už neřídí boj proti epidemii a vlastně jen poskytuje součinnost krajům. Babiš si teď může dovolit čekat a vlastně ani nemusí házet krajům klacky pod nohy. Stačí když se bude držet litery zákona a on se teď postará, aby se jí přesně a do detailu držel. On se teď postará, aby vyšlo najevo, na co byl nouzový stav dobrý.  

Ve zbylém čase může sledovat, jak se vyvíjí epidemie a s ní i nálada obyvatelstva. Jak se hroutí nemocnice, jak přestává fungovat úplně všechno, jak se objevují lidi, co vůbec neměli covid, ale přesto umřeli, protože se pro ně nenašel volný doktor. Jak se do neměckých hytlermarketů nedostane německé zboží, ukáže se, že téměř každá položka v obchodě běžně několikrát překračuje hranice... Andrej bude jen upozońovat na excesy. Vlastně ani nemusí. To za něj udělá sorosovská Česká televize, která chce mít lidi očipované a zavřené navěky ne?  Nálada v davu se bude měnit skokově... 

A pak, až přijde ta správná chvíle, může Babiš přijít jako záchrana. Ta škála možností je obrovská. Od zcela neústavního převzetí republiky a odpovědnosti, až po zcela zákonný postup.  Každý den po který porostou čísla nakažených, každý den po který se budou nemocnice utápět v průseru, každý ten den mu přidává legitimity pro cokoliv.

Kdybych já byl Bartošem, tak se ještě dneska seberu, nasypu si popel na hlavu a domluvím se, aby sněmovna znovu nouozový stav vyhlásila. Budou si mi posmívat jen teď. Do voleb je ještě daleko. Může se na to zapomenout. Je lepší, když se mi teď budou posmívat za něco, co se vlastně ještě nestalo, než když mě za čtrnáct dní budou nenávidět až za hrob. 

Modroptáci by měli urychleně vyslat jejich teflonového debila Fialu, aby udělal to samé. Fialovi to ztrapnění vlastně ani nedojde, on je vůl odjakživa. Pak by ho mohli modronetopejři sesadit a zvolit si Kubu. Takhle budou mít nejmenší ztráty. Nějaké to procento voličů a jeden blbej předseda. Pokud to neudělají, přijdou o mnohem víc voličů, přijdou o Fialu, Milku, Kubu a další lidi, kteří se teď den ode dne víc ztrapní. Kubu jeho arogance přijde draho. Netolického jakbysmet. 

Pekarová a jeji TOPka nemá šanci. Řepu Feriho jsme viděli ve sněmovně naposledy. 

Okamura, mladý Klaus, Volný a jeho registrovaný partner se budou ucházet o stále se zmenšující okruh voličů chřipečkářů. Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká za vlnu, tak mezi chřipečkáři zbyde jen maličká hrstka konspirátorů. Většině dojde, co se stalo a nějak si to odůvodní. 

Kdybych byl voličem opozice a chtěl bych, aby se Babiš po volách odporoučel, tak teď tlačím na své volené zástupce, ať jdou a ztrapní se opětovným přijetím nouzového stavu raději teď, dokud škody nejsou moc velké.  Páni opoziční poslanci budou muset spolknout hodně hořkou pilulku. Babiš si dá záležet, aby jim to znechutil co nejvíc. Ale budou to pořád menší ztráty, než když budou zatvrzele odmítat. Přijdou o všechno. Už týden říkám, že neprodloužením nouzového stavu vsadili všichni opozičníci na jednu kartu - že se epidemie nezhorší. 

Babiš má v ruce ministesrsvo zdravotnictví. Prakticky žádný nemocniční doktor epidemii nepopírá. Ústav zdravotní statistiky už jasně řekl, jak to dopadne. Firmy Fajzr a ostatní mají také zájem na tom, aby epidemie jela.  Fakt si někdo myslí, že se čísla nezhorší? Že i kdyby chřipečkáři měli pravdu, že se v habaďůře nedá pokračovat? Fakt byla od opozice dobrá taktika vsadit na to, že bez nouzového stavu se počty nakažených zlepší?   Milí chřipečkáři, jestliže věříte, že vláda nám doteď lhala, upravovala statistiky, vycucávala si čísla z prstu, myslíte, že v tom teď nebude pokračovat?  Źe se zrušil nuzový stav a tím pádem už vám vláda nemůže lhát? Nebo prostě vše pojede dál? 

Běžte se všichni semknout. Nevylejzejte z domu, nechoďte ani do bazénu ani na lyže. Nechoďte nikam, seďte doma. Pokud to neuděláte, právě jste si zařídili nikoliv demokraticky zvoleného oligarchu, ale  vůdce se vším co k tomu patří, který přijde z vůle lidu, až bude nejhůř. A vůbec to nemusí být Babiš. Teď už stačí jen charismatický řečník, který bude ve správnou chvíli na správném místě. A pokud někdo takový přijde, bude zbytečné dělat volební zákon. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (98 hlasů)

Komentáře

Jo jo, na přelomu října a listopadu to tu byla chřipková sezóna jako vyšitá...

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

https://www.worldometers.info/coronavirus/

A rozhodně to NEplatí pro Evropu. Nejenže "nemizí ze statistik", ale ještě k tomu začal víc zabíjet.

Dokonce ani v proočkovaném Izraeli nedochází k prudkému poklesu nákaz a úmrtí:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
Pořád ještě je na tom hůř nebo stejně jako při podzimní vlně.

Loňský "konec chřipkové sezóny" přinesl do té doby nevídaný masakr, srovnatelný jen s pandemií "španělské" chřipky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

TAk vysvetleni ma napr. ta pani s laboratore co rika, ze jarni je pryc a jsou zde nove druhy, tedy, ze imunita postoupila nebo zeslabli ty nove viry?

Tim rikam, ze existuje protiteorie, ne ze ji verim, pouze že člověk má mít všechny informace, ze všech stran ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Může být za mizením Covidu19 mráz a suché počasí nepřející koronavirovým nemocem? Chřipková sezóna je přeci na jaře a na podzim, teploty nad nulou a vlhko. Teď je takový mráz, že kapénka infekce Covid19 spadne zmrzlá na zem a tam si počká do jara.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ha, nám tedy zamrzly kapénky s deštěm na sklech oken a číhají, číhají. Nebo stříhají, ? Či co ještě :-)))

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Afroafričané v Jihoafrické republice se nyní brodí závějemi sněhu a pěstují si v nose nové mutace, které jsou sice smrtelnější, ale zato umožňují lépe čichat.
A to tam teď mají léto!
Běda jim i nám, až udeří tamní zima!

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

V JAR nemají naše léto a zimu, ale období dešťů a sucha. Navíc jsem psal o podmínkách naší kotlinky, ne o celém světě. Bál bych se odtud spíše jiných, u nás dávno vymýcených nemocí. Třeba malárie.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

v červenci (v zimě), byla kosa 20°C a sucho, ani nekáplo. Vypalovali savany.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, píšete, že Babiš má především čas, že si může dovolit čekat. Vím jak to myslíte. Ale nemůže. Babiš je vláda. A odpovědnost prostě nese vláda. Nikdo jiný. Hejtmani, pokud budou jednat stejně tak, jako opozice odpovědnost nenesou. Pro někoho budou navrhovat Babišovi ta či ona řešení, pro někoho vydírat těmi či oněmi řešeními s tím, že Babiš jim nevyhověl a proto oni nemohou nic. Babiš jim nic řešit z pozice hejtmana neumožnil. Mohou dále pokračovat v činnosti opozice.
Opozice se tak „naštvala“, že Babiš „ignoruje“ jejich skvělé a vše řešící návrhy, až mu prostě zatrhla nouzový stav a doslova přerazila ruce i nohy v regulaci komunitního přenosu, páteři protiepidemiologických opatření. Půvabná je otázka, zda na základě tvrdých dat.
Babiš má pořád manévrovací prostor pro řešení. Hejtmani za ANO požádají o vyhlášení nouzového stavu.
Píšete, že se ozvali ústavní právníci. Ne, ozvali se výhradně právní dementi. Opravdu je situace stejná? V prvím případě nikdo vládu nežádal, v druhém ano. Ať to budou všichni hejtmani nebo jen jeden. Jistě sněmovna může vládě zakázat i ten. Co je na tom proboha protiústavního.
Prakticky všichni hejtmani dali tak či onak najevo, že sněmovna vládě zatrhla páteř protiepidemiologických opatření, všichni dali najevo, že si toho jsou vědomi. Mohou mít na cokoli svůj názor a pokusit se v těch dílčích věcech s vládou dohodnout. Ale opravdu nejsou v pozici toho, kdo o tom rozhoduje. Nepožádají-li vládu o nouzový stav jednotně, udělají totéž, co udělala opozice ve sněmovně.
Teprve nebude-li Babiš vidět možnosti řešení, opozice mu znemožní smysluplně stran covidu konat (a že se o to snaží festovně), pak teprve nastane čas podat demisi.
Jak se na to budou dívat voliči? Odpověď dávají ty průzkumy, Tam je stav setrvalý a zřejmě takový i zůstane. Já si melu svou, Vlastimil si mele svou, stejna jako Sasín, PetrPavel či Vidlák nebo Občan, Laco, atd, atd.
Neboť ten komunitní přenost lze prý řešit i bez nouzového stavu nebo je nepodstatný. Toť pozice opozice a Vlastimilů, u Carlosů jsou vlastně jakákoli opatření jen omezování osobní svobody. Oni vědí, že k přetížení nemocnic nedochází a nedojde. Samozřejmě jak jinak přece na základě tvrdých dat.-usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Muze se zeptat, proc by podaval demisi, krome tveho prani? Cely text je zajimavy, ale ani jedna informace, proč by demisu měl udělat, za mě jako bych četl ČT, proč Babiš něco musí a pak se vždy ukázalo, že nemusel i Vidláka přečural dost často, proč by měl dělat co píšeš ty?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jenom dodam, že ten setrvalý stav co píšeš, at si každý říká cokoliv a je furt stejný, spíše ukazuje opak "nedavat demisu jako blbec paroubek..." ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

assi, pokud mi opozice znemožní dělat cokoli smysluplného (objektivně nebo subjektivně), nemám jinou možnost než rezignovat a uvolnit místo tomu, kdo tedy ví jak na to. V té situaci zatím Babiš není.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stale jsi nevysvětlil proc by se měl vzdávat? Jasně, dál nemůže, ale dál nemůže ani opozice, tedy "obě strany zakopány", stále nechápu, když ho druhá strana nemůže porazit, proč by se měl vzdát?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Vůbec jsem nikdy a nikde nesdělil, že by se měl vzdávat. Naopak. Teprve pokud zjistí, že mu opozice zablokovala veškeré cesty k boji s covidem a nebude si vědět rady, pak je čas na demisi a rezugnaci. Dříve ne.
A znovu - v takové situaci zatím Babiš ale ani náhodou není. Netuším, proč jsem nesrozumitelný.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

napsals, že má podat demisu, co to je? Vítězství?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Budu ciotovat přesně co jsi napsal poprvé ne to co naposledy, že jsi prý napsal:

"Teprve nebude-li Babiš vidět možnosti řešení, opozice mu znemožní smysluplně stran covidu konat (a že se o to snaží festovně), pak teprve nastane čas podat demisi."

Babišovi vzali jak sám řekl nouzový stav a je to na nich, takže sám řekl, že už nemá řešení a je to na hejtmanech, tedypodle tebe má dát demisu, co je to podle tebe demise vlády, než se vzdát?

Zatím bez slepic

A co Vám assi mám napsat. Vykládejte mou větu tak, jak je řečena. Nemám na ni co měnit. Pro Vás speciálně - můj výrok nesouvisí ale vůbec nijak s tím, co Babiš řekl. Úplně jinou věcí je zase Váš problém, že nejste sto si představit, že to Babiš řekl tak, jak to řekl - hot za nějakým účelem. Směrem k opozici, směrem k voliči. Já s jeho výrokem žádný problém nemám. Nevím, co ze mně vlastně chcete vylomit.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak znovu, co je to ta hranice kdy nemá volbu, už jsem pochopil, že to není, když to řekne on, protože to považujete za politický úskok.

Takže bych prosil, definici "nemám volbu", protože když to nedefinujete, ale operujete stím jak zaklínadlem, tak něčém co nikdo neviděla neslyšel lze dokázat cokoliv ;)

Takže je nějaká definice nebou vaše obecná "až to uvidí Alex, tak řekne ano toto je ono do té doby ostaní názory natož prohlášení babišče jsou bludy"?

Zatím bez slepic

assi, budete se muset spokojit s tím, že Vám to neumím vysvětlit. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Píšete, že se ozvali ústavní právníci. Ne, ozvali se výhradně právní dementi. "
Sprostý lid by od Vás potřeboval radu, jak obé rozlišit.

Dokonce i takový slušňáci, jako jsme já, či právem nejspíš nedotčený Immanuel Kant, začínáme být sprostí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je kde protiústavní. Co je protiústavního na tom, když jeden nebo všichni hejtmani požádají o vyhlášení výjimečného stavu? Nic. Co je protiústavního na tom, že jim vláda vyhoví. Nic. Že nějakej právník roztočí svoje mozková kolečka a začne tvrdit cosi o protiústavnosti se spekulací, že je to totéž. Zná důvody hejtmanů, zná důvody vyhovění vlády ? Je to opravdu stejné? Vládu nikdo nežádal, když vyhlašovala, hejtmani fakt nemohou mít jiný názor, nemohou mít oprávněné důvody? Ti dementi něco tvrdí bez znalostí podstatných dat. Proto jsou právní dementi. Skutečný právník vyhodnotí všechna potřebná data. Teprve pak vyslovuje soudy. To je opravdu tak nesrozunitelné?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když mám já jiný názor než poslanecká sněmovna nemohu dělat nic. Co je protiústavního na tom, mají-li hejtmané jiný názor než poslanecká sněmovna? A ti něco dělat mohou. Zákon jim umožňuje požádat vládu o vyhlášení nouzového stavu. Mají proto své důvody. Ti právní dementi vyslovující tvrzení o protiústavnosti je znají? A zase, žádná pojistka proti spiknutí hejtmanů s vládou není? Ona to poslanecká sněmovna nemůže zrušit? Netuším Ah, proč jsem komukoli nesrozumitelný.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protiústavní? Mě by fakt zajímala ta jistota co máte.

Vezmu Rychetskýho, který stal ve sněmovně a volební zákon obhajoval jako demokratický a neodporující ústavě a za pár let tvrdí, že je protiúpstavní.

Mohu vědět, když nemáte rozhodnutí ústavního soudu, jak můžete tvrdit, že to úprotiúpstavní není, jako fakt a ten druhý názor právníků jako žvást?
Vždy platilo, dokud nerozhodne soud, je to pouze a jenom právní názor právníků a vtipkovalo se, že 3 právníci a 4 právní názory, jako ilustrace, že do rozhodnutí soudu jsou to pouze právní názory...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Assi jistá je jenom smrt, ale určitou hodně velkou jistotu mi dává právě to, co děl Vystrčil. On velice dobře ví, že v poslanecké sněmovně stačí svolat mimořádnou schůzi a je po nově vyhlášeném nouzovém stavu. Čili mám dojem, že jen oslovuje voliče, třeba Vás. -usmívající se smajlík

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Štvou ho jak smečka barvářů
Milky rej v oparu dredařů.
Štvanec však nepouští barvu
říká si: prdel jim narvu
nemusím nikam utíkat
môžem sa na ne vycikať.
Sami mají svrab a blechy
z mnohých už padají mechy
kuba je vyteklá tuba
mnohým už neštěká huba
myslí si, že jsou smečka
co honí tlustého křečka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Pohřebák má těžké plece
nejsou rakve, nejsou pece
je nedostatek zboží,
ruka trhu - zákon boží.
Rakve stačí z papíru
velikosti - na míru,
tvaru běžné mumie,
nad hlavou se zašije.
Horší je však problém s žehem
se studeným druhým břehem
oblíbené řeky Styx,
ruka trhu dělá kiks.
Charón bere každou minci
na JIPce i v chudobinci;
nekoupil si větší loďku,
jezdí každou druhou hoďku.
——
Zatím běží v televizi
štvanice, jak v zemi cizí.
Doznívá i hlaholice...
brzy dojde na sudlice.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Babišu! Tak hende hoch!
Otevřeli jsme ti loch!
... pravil soudruh fijala
když ho Milka bíjala
aby mluvil jako Rambo,
venku stálo žluté Lambo.
Fijala je málo tvrdý
ten do sáčku chytá prdy;
dredař zase trochu hloupý
za bukem si škrábe roupy
a ti kluci ze stanu
ráno ani nevstanú.
Pekari už možná kníká
z keramiky značky Jika.

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

Sdejte sé, nyc se fám nestané, jenom vas umucime a zastrelímé.

Kurňa Ládíku, nejste Vy zakuklený volič JežiBabiše?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, prakticky stejná opatření (odstřihnutí se od fyzických kontaktů , klid na lůžku, komunikace s obvoďačkou, otestování se) jsme v rodině nasadili, když přepadla breberka v listopadu nás.
Nebylo by od věci, sehnat si nějaký ten zde diskutovaný lék pro případ, že by se u někoho u vás objevili vážnější obtíže.

To že politici udělali ze zvládání kovidové pandemie takovou bramboračku, mě uráží. Snaha opozice tlačit Ježibabiše skrzeva schválení nouzového stavu do kouta je hloupá. Žádný dobrý výsledek z toho nemůže vzniknout.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

A co Hastrmani,přes den jsou zalezlí a v noci mají nejvíc práce chytat dušičky.
Pan Alex to napsal docela rozumně.
I za práci Hejtmanů někdo zodpovídá a pokud by se jednalo o jejich špatnou práci,není problém je obvinit,odvolat.
Jistě víme,že se jejich názor nedostal na veřejnost,možná se raději schovávali za bukem,teď musí něco ukázat,jestli jsou vůbec potřební.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Problém s koronou nastane tak v půlce března. Od pondělí budou slavit "Vítězství" hospodští, obchodní centra, fitka a spol. . Večer si pustíme zprávy a oslavy budou pokračovat ve veřejnosprávních médiích, kde budou z Babiše dělat blbce. Následně během tří týdnů se nechají zviklat i ti, co ochranná opatření dodržovali striktně, ale postupně ztratí ostražitost i oni. To bude doba šíření. Poté začne koroňák útočit. Nejprve se zvednou počty nakažených a po týdnu až se zabydlí se začnou plnit špitály. V té době se odsouhlasí nový nouzový stav a začínají nám stoupat počty zemřelých. A v dubnu, jak nám zasvítí sluníčko společně s novým nouzákem začně koroňák rapidně klesat. A přitom stačilo vydržet měsíc. Covid není žádná lehká chřipka.
Je to zákeřný protivník a ze svého okolí vím, že nejtěžší stádia nemoci začínají po týdnu, až se namnoží v těle. Poté napadá oslabené orgány. A to cokoliv. Ženě odešly nohy a to pro ní není problém ujít v horách 25 km. Dostal do křečových žil. Je to únavné, ale snad to zvládneme, Vzpomeňte si, jak to probíhalo loni, v květnu bylo prakticky po nákaze. Nejsem příznivcem očkování s nanotechnologiemi, covid porazí slunce.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Tož opatrně .
Dlouhodobě dokáže také zamést s psychikou, je nutné počítat se vším možným i nemožným. Je to loterie o štěstí.
Vlastně dnes svítí sluníčko, kdysi jsem viděla obrázky, že souchotě léčili i tím, že lidi zabalili do deky a dali je na sluníčko, i v zimě.
Ale jak říkám, opatrně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

v Jihoafrické republice se právě krutě rozvíjí nejnebezpečnější varianta.
V totalitní škole nám nejspíš lhali, že i v Africe tu a tam vysvitne slunko a teplota stoupe nad bod mrazu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

No, pokud by kdokoli napsal, proč je ten nouzový stav potřeba, pak by se mohlo o něm diskutovat. Armáda může fungovat podle svého zákona, hasiči taktéž, zdravotníci taktéž. Ve své podstatě má každý kdo se nějakým způsobem účasní na pandemii svůj zákon podle kterého může bezproblémově fungovat. Nouzový stav jen umožňoval vládě nekalé rejdy na úkor svých občanů a pololegální kšefty.
Ukázalo se jediné, neschopnost správních orgánů státu fungovat v kritických situacích. Dosazování vedoucích pracovníků podle stranického klíče je cesta do pekel, neb dobrý straník je jinak naprosto nepoužitelný člověk.
Jako bonus se ukázalo jak pitomý jsme národ, že si volíme takto neschopnou sebranku patolízalů. Kdyky!!! jen to byl výstup z této šlamastiky a uvědomili si to voliči, pak pandemie splnila účel.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

Problém věštče vězí ve znění zákonů, nikoli jednoho. Jen ústavní zákon o bezpečnosti umožňuje zásah do lidských práv, žádný jiný a tedy jen nouzový stav to umožňuje. Není-li nouzový zákon, nemáte jak omezovat svobodu podnikání, svobodu pohybu, atd, atd. Proto je bez nouzového zákona nemožné omezit komunitní přenos. Zákon o zdraví na to není postaven, není na to postaven stav nebezpečí v pravomoci hejtmanů, atd, atd. Všechny ty zákony jsou provázané. Lidská práva nemůže omezovat ani hejtman, ani hygiena, ani ministr zdravotnictví. Jen vláda za zcela určitých okolností a výhradně pod přímou kontrolou parlamentu.
Ústavní zákon je vždy nad běžným zákonem. Piráti předložili paragrafované znění pandemického zákona. Jakože je nesmyslný věcně neb tato pandemie tu nikdy nebyla a probíhá. Tak jak je možno na ní našít smysluplný zákon. To lze až skončí a po analýze, co jak proběhlo, co bylo správné, co ne. Snaha dostat ty pravomoci níže nemůže uspět právě pro tu provázanost a jejich právní subsidiaritu. Piráti jen plácli do větru nesmysl.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

" Lidská práva nemůže omezovat ani hejtman, ani hygiena, ani ministr zdravotnictví." No a chce se mi jako bezvěrci napsat, díly Bohu!!!! Dokonce si to nepřeji aby tu možnost měla vláda v jakékoli podobě. Pokud by ona nesvoboda fungovala, tak je namístě vytvořit koncentrační tábory a nahnat do nich lidi, drobně omezíme lidská práva a je po pandemii. V minulosti takové řešení nikdy!!!! nevedlo k cíli. Mám vážné obavy, že nepovede ani dnes. Pokud nejsme schopni jako jednotlivci unést disciplínu, je s námi vše špatně, nouzový stav, nenouzový stav. Probůh přestaňte věřit ve spásonosné nařízení jakéhokoli úřadu, v případě Babiše dvojnásob.

Dnes je již situace vcelku zřetelná. Napříč politickým spektrem se nese myšlenka, "jednat s Babišem je za trest". Toto je hlavní epidemiologický problém. Babiš funguje stylem, "kde nepomůže kladivo pomůže větší kladivo". Babiš již nikdy nebude předsedou vlády, nasral všechny způsobem, že ani ti největší obdivovatelé s ním nepůjdou do holportu. Babiš je politická mrtvola a bohužel to sním musíme ještě těch několik měsíců vydržet. Pokud je mu z ruk vyražen nouzový stav, je to jen a jen dobře. Hrozím se okamžiku, že jej zase dostane do rukou. Je to smutné, ale Babiš je v současnosti největší epidemiologická hrozba.

Vsadím hodně vysoko, že i zde fan klub Babiše bude postupem času slábnout až se zastaví na nulovém počtu. Odhaduji to tak do třech měsíců.

"Jen vláda za zcela určitých okolností a výhradně pod přímou kontrolou parlamentu." No a právě dnes jsme svědky, že parlament tu přísnou kontrolu jasně vyjevil. Přeloženo do srozumitelna, Babiši táhni do prdele!!!!!

Průměrný počet slepic: 2.3 (11 hlasů)

Na Vaše myšlenky stran svobody se reagovat nedá. Natolik jsou nesmyslné. Nu a stran toho Vašeho drbu, co se nese éterem. Víte, měl jsem ředitele, který zcela běžně řval, cholerika, a byl to nejlepší šéf jakého jsem mohl mít. Tohle může vadit jen těm naprosto neschopným. Příště můžete klidně namítnout, že Babiš dostatečně ve sněmovně neklečel na kolenou, prosil o 5 minut méně než měl a nebo, že se v televizi netvářil zkroušeně (podle Vás). fakt- usmívající se smajlík.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, je mi vcelku jedno co váš ředitel. Není mi jedno, že je Babiš ve funkci na kterou nestačí jak lidsky, tak hlavně morálně. Nakonec snad dožijem voleb a budeme moci poměřit své názory.
Stran svobody klidně reagujte, rád se něco nového dozvím. Nebo jsou mé myšlenky tak úderné, že na ně nejste schopen reagovat?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Věštče, Vaše myšlenky stran svobod jsou skutečně tak úderné, že na ně nejsem schopen reagovat. Že je Vám můj bývalý ředitel vcelku jedno to plně chápu. Právě proto Vy ho hodnotíte právě přes to řvaní, ká právě pro to řvaní. Když řval, měl i důvod - jak můj bývalý ředitel, tak i Babiš. Ale chápu, že pro někoho je to řvaní nejdůležitějším kritériem. Kvalita Babiše se nám prostě jeví diametrálně rozdílně a s tím ani jeden nic nenaděláme. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Jednotlivé složky IZS mají stanoveny priority JINÝMI zákony.
Armáda PRIMÁRNĚ bojuje, zbrojí atd. V rámci IZS poskytuje ženijní, přepravní, komunikační a NĚKTERÉ zdravotnické služby. Výpomoc ve zdravotnictví a sociálních službách NENÍ ani terciární činností armády. Ta je možná POUZE v režimu NS.
Dtto policie, hasiči atd. PRIMÁRNĚ zajišťují pořádek, bezpečnost, hašení... SEKUNDÁRNĚ se podílejí na záchranných pracích v rámci IZS. Až teprve v režimu NS mohou poskytovat výpomoci mimo vymezení jejich činností.

Zbytek jsou úplné nesmysly.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Chlape vy jste ale tupec!!!

ÚKOLY ARMÁDY
§ 14
(1) Armáda plní úkoly uvedené v § 9 a 10 a dále ji lze použít

a) ke střežení objektů důležitých pro obranu státu,
b) k plnění úkolů Policie České republiky, pokud síly a prostředky Policie České republiky nebudou dostatečné k zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti11), a to na dobu nezbytně nutnou,
c) k záchranným pracím při pohromách nebo při jiných závažných situacích ohrožujících životy, zdraví, značné majetkové hodnoty nebo životní prostředí nebo k likvidaci následků pohromy,
d) k odstranění jiného hrozícího nebezpečí za použití vojenské techniky,

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

No, věštče, ujišťuji Vás, že Občan stran toho, co napsal tupec není. Snad jsem to napsal nekonfliktně. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo, naprosto nekonfliktně "Zbytek jsou úplné nesmysly."

Prostě jen přijměte skutečnost, že Občan podlehl takové té geblsovskobabišovské propagandě, že bez nouzového stavu se zhroutí u nás společenský řád. Ale jo, Občan je jen méně chápavý, tak ho omlouvám!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No jo, ale ten méně chápavý Občan popsal situaci naprosto přesně. Když v tom vidíte Goeblse, tož každý podle svého gusta.-usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

o těch zepár co vyučují afrikány, nebo o těch mracích jenerálů, co berou maxi platy. To si vážně myslíte, že ti pupkáči by nastartovali na pomoc do nemocnic? to snad nemyslíte vážně. Zapomeňte ani ta armáda už není co bývala ... teda leda že by povolali zálohy a to byste asi nastaroval taky :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Soudím, že když je armáda v takovém rozvratu, tak nám její pomoc nepomůže a tím ani nouzový stav to nenapraví.
Nebo kdyby byl nouzový stav, tak se armáda zapře a stane se z ní elitní jednotka rychlého protiepidemického nasazení.
Věřím, že lékaři co byli v Afganistánu jsou již doma, stejně tak i jejich ochrana a jsou připraveni položit životy za naši spásu doma. Stejně tak v Mali, nebo v jakém koutu světa jsou rozeseti. Pokud se tak nestalo, je na našem území vše v nejlepším pořádku a není nouzového stavu potřeba.
Ne né, ta politická pakáž nám všem pěkně, svou neschopností a všehoschopností, zasrala!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

o těch zepár co vyučují afrikány, nebo o těch mracích jenerálů, co berou maxi platy. To si vážně myslíte, že ti pupkáči by nastartovali na pomoc do nemocnic? to snad nemyslíte vážně. Zapomeňte ani ta armáda už není co bývala ... teda leda že by povolali zálohy a to byste asi nastaroval taky :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Podle jiných zákonů můžou, ale nemusí.
V případě Nouzového zákona MUSÍ.
Polopaticky

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Drahý Josefe,

možná jste to nepostřehl, ale jak vojsko, tak hasiči, tak policisté, jednají dele rozkazu. No a když odpovědný velitel dle zákona vydá rozkaz, tak vojáci, hasiči i policisté MUSÍ.
Snad mi nechcete říct, že když náš NEjvyšší JASnozřivý VŠEvědoucí a jistě i CHrabrý velitel vydá rozkaz, braňte naše občany před koronavitem a položte za ně i vlastní životy, tak se na to vyserou a neposlechnou?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

citace z rozhovoru

Profesor Jiří Beran k tomu v minulém díle našeho rozhovoru řekl například toto: „V mnoha státech, kde se taková opatření neprováděla, je počet lidí zemřelých, počítaných z počtu infikovaných, respektive z počtu lidí s pozitivním testem, přibližně stejný jako u nás. Protiepidemická opatření musíme vždy směrovat tak, abychom ochránili ohrožené. Když všechno zavřeme, tak nám na určitou chvíli nebudou umírat osoby starší 65 let s určitým handicapem, ale když to otevřeme, tak začnou umírat znovu. Nemusíme všechno zavírat, můžeme nechat většinu otevřenou, ale musíme pracovat právě s ohroženou skupinou.“ Podstatná slova od jednoho z našich nejlepších odborníků.
Jiří Beran: Myslím, že bych se přiklonil k tomu, co říká bývalý prezident Václav Klaus, a to, že my v nesvobodě už v tuto chvíli existujeme. A výrazem této nesvobody je to, že vlastně všichni povinně nosí roušku, ačkoliv existují situace, kdy by rouška určitě nemusela určitě. Určitě by nemusela být u osob, které covid prodělali. Nicméně stigma z toho, že byste si někde v obchodě sundala roušku, je tak veliké, a pokuta je tak obrovská, že si to nikdo nedovolí. Toto určitě není cesta, kterou bych se chtěl vydávat já.

Martina: Která?

Jiří Beran: Tyto restrikce a to, že by člověk, který se nenechá imunizovat, měl být nějakým způsobem osočován.

V historii neexistuje infekce, kde by očkovací látka přinesla delší protekci, než přináší prodělání nemoci. A covid-19 nebude patřit mezi výjimky.

https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-3d-celoplosne-restrikce-ne…
https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-2d-protiepidemicke-plany-d…
https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-1d-soucasna-silena-izolace…

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)