Hatemani vs. vláda

Autor

Na úvod krátký popis, jak se nám koroňáček dostal do domácnosti... Minulý týden v sobotu na moji ženu přišla rýma. Taková echt kvalitní rýmička s důkladně ucpaným nosem, tlakem v dutinách a bolením hlavy. V dnešní době člověk nikdy neví, takže pro jistotu jsme odhlásili kluka ze školky a řekli rodičům, že se s nimi teď raději nebudeme vídat. Žena zalehla a nasadila klasickou lidovou léčbu. Potit se, pít hodně tekutin a večer před spaním strčit nohy do škopku s "vařící" vodou. Od nohou si prohřát řádně celé tělo, dokud se nos sám od sebe neuvolní. Já se v práci držel dál od kolegů a i děti jsme se snažili v rámci možností držet dál od vrstevníků. Ve Vidlákově je teď zima nevídaná, sice málo sněhu, ale každý kopeček je politý vodou, takže tu máme úžasné ledodráhy. Snažili jsme se, aby se tam děcka s nikým zbytečně nepotkávaly. 

Jak rýma postupopvala a vrcholila, žena pozvolna ztrácela čich. Ale jen pozvolna. Chuť jí v podstatě zůstala. Připisovali jsme to zahlenění, to tak při rýmě je, že člověk kterému neustále teče z nosu a ucpává se mu, tak moc necítí. Každpoádně žena zůstala v rámci možností v posteli, nechodila ven, nákupy jsem obstarával já. 

Ve čtvrtek rýma povolila, ženě se udělalo v podstatě dobře, ale čich se nevrátil. Tož jsme objednali antigenní testovací sadu která přišla v pátek odpoledne a ... "má ho tam". Bohužel test přišel pozdě jak na zavolání doktorovi, tak na zavolání hygieně. 

Svým způsobem jde o houby. Celý předchozí týden jsme v podstatě dodržovali karanténu, takže jsme to určitě dál neroznesli. Obvolali jsme každého se kterým jsme se potkali třeba i mezi dveřmi. Především jde o kamarády našich dětí, kteří si navzájem nosí úkoly. Všechny jsme upozornili, ať především alespoň týden nechodí za babičkami a dědečky. Ženě je den ode dne lépe (ale pořád má preventivně klidový režim), na děckách nic nepozorujeme a já jsem "zdravý jako buk." Teď bude především zajímavé, jak funguje státní covidová mašinérie. Testování, nařízená karanténa a tak podobně.  Všem děkuji za přání. 

Na Covidu je nejhnusnější ta jeho zákeřnost. Od manželčina sobotního zalehnutí až do středy se covid nijak nelišil od rýmy. Nebýt toho ztraceného čichu i bez ucpaného nosu a nebýt současné covidové situace, tak by nás to zřejmě ani nenapadlo. Za jiných okolností by manželka nejspíš dál zvládala chodit na nákupy a "rýma" by ji nijak zvlášť nelimitovala. Kdo ví, kolik lidí bychom zvládli nakazit. 

Mimochodem... slíbili jste mi tolik Isoprinosinu, že bych mohl začít vařit pervitin. Nebude od věci začít shánět i Ivermektin. Zítra yjde článek od jednoho našeho čtenáře, který už s ivermektinem pracuje dva měsíce a má s tím zajímavé zkušenosti. Pokud by se do shánění Ivermektinu někdo pustil, určitě dejte vědět, kde jste ho sehnali. 

 

A teď už dnešní článek: 

Na začátek bych rád udělal jeden češtinářský zásah. Zajisté víte, že máme čtenáře Hejtmana, který zcela určitě není šéfem žádného kraje. Vzhledem k tomu, že se teď budeme kraji zabývat, rád bych odlišil na první pohled šéfa kraje od našeho čtenáře. Proto budu o krajských šéfech mluvit jako o hatemanech. Alespoň pro dnešek.   Díky Občane, vymyslel jste to moc pěkně... 

Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupil před poslanci i před kamery a řekl tam zcela jasně, zřetelně a na plnou hubu, aby o tom nemohlo být nejmenších pochyb, že Česká republika potřebuje pro boj s epidemií nouzová stav. Ve svém projevu před poslanci se jich přímo zeptal, co má udělat pro to, aby nouzový stav prodloužili, protože bez něj budou umírat lidé, přehltí se zdravotnictví a stane celá řada dalších katastrof. 

Můžeme spolu polemizovat, co tím myslel a jaké jsou jeho skutečné úmysly, ale nikdo nemůže popřít, že Babiš celou dobu až do čtvrtka neustále vydával signály o tom, že nouzový stav potřebujeme. V žádném jeho veřejném projevu ani na minutu nezaznělo, že bychom se bez nouzového stavu obešli, že ho to vlastně nezajímá, že je mu to jedno. Všechny ty jeho Čau lidi byly o tom, že nouzový stav je to jediné, co nás dělí od katasofy. Řekl to? Ano řekl. 

Pak došlo na jednání sněmovny, kdy ještě ráno byli všichni bojovně naladění, střídali se u pultíku a mluvili o tom, že vláda s nimi málo jednala, nesplnila jejich návrhy a proto mu nouzový stav neprodlouží. Že to hejtmani zvládnou lépe a radostněji, že bude prostě dobře, když vláda už do ničeho nebude zasahovat. Večer se ke slovu dostali starší poslanci a pozvolna se začaly objevovat i jiné názory. Že hatemani budou mít problém, že nemají vhodné nástroje, že se všechno otevře a není způsob, jak by tomu kraje mohly zabránit. 

Osobně si myslím, že kdyby schůzi přerušili a pokračovali v pátek, tak by Babišovi ten nouzový stav schválili. Ve čtvrtek ale byli všichni ještě v rauši, zdivočelí a s horkými hlavami a tak udělali něco, co Babišovi právě zachránilo křeslo. Převzali odpovědnost v tu nejblbější možnou chvíli a ještě zamkli do trezoru tu jedinou zbraň, která byla k dispozici. 

Od té doby sledujeme kroucení žížal. Je samozřejmě zcela jasné, že pokud hejtmani přilezou za Babišem, aby opět vyhlásil stav nouze, tak to bude voda na jeho mlejn. Oni se budou plazit a on jim možná milostivě vyhoví. Do toho už ústavní právníci upozorňují, že vláda nemůže znovu vyhlásit nouzový stav, když ho poslanecká sněmovna shodila. Že to může vláda udělat jen na začátku, když žádný nouzový stav nebyl. Teď se musí řídit rozhodnutím sněmovny. Mají pravdu předsedo... Nebo možná nemají, dneska je i ústava jen názor. Ale každopádně tento právní názor bude stačit Babišovi na to, aby se k žádnostem hatemanů stavěl rezervovaně, případně aby z toho bylo alespoň malé vítězství. 

Možná na stav nouze ani nedojde, protože leckterý hateman se cítí být výš než císařpán a přece se neponíží klekáním před Babišem.... Takový Kuba včera řekl v rozhovoru, že vláda dělala blbá a nepromyšlená opatření a že to ale nesouvisí s nouzovým stavem. Samozřejmě tupý novinář se nezeptal, proč tedy netepali do těch blbých opatření a nouzový stav nechali v platnosti, když to s těmi blbými opatřeními nesouvisí...  Ostatně co si Babiš může přát víc, než rozhádané hatemany mezi sebou?  Schválně za jak dlouho nám Kuba vyměkne. 

Andrejko teď může klidně naprázdno mlátit slámu floskulemi o tom, jak krajům pomůže, jak pro ně udělá všechno co bude moci, ale ve skutečnosti bez toho nouzového stavu moc udělat nemůže. Tak držet zavřené školy a hospody. A to chci vidět, jak dlouho to hospodští vydrží, když uvidí, jak jedou vleky, prodává se svařák, jsou otevřené bazény  a podobně. Stát nemůže dát nad rámec zákona žádné peníze, přestanou platit vládní kompenzace, vůbec všechno pondělkem skončí. 

Hatemani za ANO samozřejmě budou mít dveře otevřené, hatemani za opozici to budou mít horší. Vsadím se, že hatemani za ANO jako jeden muž požádají vládu o vyhlášení stavu nouze a ti ostatní se budou kroutit jak žížaly. 

Nevím v této chvíli, jak se bude vyvíjet samotná epidemie, ale myslel bych si, že nic moc. Že se za dva týdny dočkáme skutečně přeplněných nemocnic a umírání po chodbách. Proto jsem rád, že právě teď budu doma v karanténě. Teď bych se nechtěl dostat do nemocnice s žádným problémem. Proč si myslím, že se dočkáme přetížených nemocnic? To je jednoduché - pokud mají pravdu covidalarmisté, dojde k nárůstu nákaz a bude to. Pokud mají pravdu chřipečkáři, že je to jen hra s čísly, tak vězte, že si s nimi Andrej bude hrát a pořádně. Tak či onak se dočkáme ošklivých čísel i ošklivých obrázků. 

Jaké možnosti má opozice? 

Buď jejich hatemani předvedou neuvěřitelný drajv a čeští občané se znovu semknou (ať už za epidemi nebo proti Babišovi, to je teď vlastně jedno) nebo se prostě ukáže, že chřipečkáři měli pravdu a k žádnému nárůstu v nemocnicích nedojde.  Pak není co řešit. Babiš bude odejít, ukáže se, že neměl pravdu, že je to jen další oligarcha v řadě, co chtěl víc než mohl.  

Ale pokud čísla začnou dramaticky narůstat (a tvrdí to všichni zainteresovaní) a v té chvíli má celá opozice jedinou možnost. Schválit vyhlášení stavu nouze a vypít si kalich ponížení až do dna. 

Mimochodem milí chřipečkáři - vysvětlete mi jednu věc - za ukončení nouzového stavu hlasovali ti, od kterých bych nejvíc čekal, že je plati Soros a EU. Piráti, Starostové, TOPka. Jak si to vysvětlujete? Neměli být právě oni ti nejhorlivější při zavírání lidí do trvalých koncentráků a neměli oni nejvíc prosazovt uzavírky a čipování populace? Jak se stalo, že Gatesovi hoši uzavřeli spojenectví s konspirátory typu Volný?  Nemáte ve vašich výpočtech o uměle vyvolané hysterii nějakou chybu? 

Jaké možnosti má Babiš? 

Neskonale větši. Především má teď čas.  Vláda už neřídí boj proti epidemii a vlastně jen poskytuje součinnost krajům. Babiš si teď může dovolit čekat a vlastně ani nemusí házet krajům klacky pod nohy. Stačí když se bude držet litery zákona a on se teď postará, aby se jí přesně a do detailu držel. On se teď postará, aby vyšlo najevo, na co byl nouzový stav dobrý.  

Ve zbylém čase může sledovat, jak se vyvíjí epidemie a s ní i nálada obyvatelstva. Jak se hroutí nemocnice, jak přestává fungovat úplně všechno, jak se objevují lidi, co vůbec neměli covid, ale přesto umřeli, protože se pro ně nenašel volný doktor. Jak se do neměckých hytlermarketů nedostane německé zboží, ukáže se, že téměř každá položka v obchodě běžně několikrát překračuje hranice... Andrej bude jen upozońovat na excesy. Vlastně ani nemusí. To za něj udělá sorosovská Česká televize, která chce mít lidi očipované a zavřené navěky ne?  Nálada v davu se bude měnit skokově... 

A pak, až přijde ta správná chvíle, může Babiš přijít jako záchrana. Ta škála možností je obrovská. Od zcela neústavního převzetí republiky a odpovědnosti, až po zcela zákonný postup.  Každý den po který porostou čísla nakažených, každý den po který se budou nemocnice utápět v průseru, každý ten den mu přidává legitimity pro cokoliv.

Kdybych já byl Bartošem, tak se ještě dneska seberu, nasypu si popel na hlavu a domluvím se, aby sněmovna znovu nouozový stav vyhlásila. Budou si mi posmívat jen teď. Do voleb je ještě daleko. Může se na to zapomenout. Je lepší, když se mi teď budou posmívat za něco, co se vlastně ještě nestalo, než když mě za čtrnáct dní budou nenávidět až za hrob. 

Modroptáci by měli urychleně vyslat jejich teflonového debila Fialu, aby udělal to samé. Fialovi to ztrapnění vlastně ani nedojde, on je vůl odjakživa. Pak by ho mohli modronetopejři sesadit a zvolit si Kubu. Takhle budou mít nejmenší ztráty. Nějaké to procento voličů a jeden blbej předseda. Pokud to neudělají, přijdou o mnohem víc voličů, přijdou o Fialu, Milku, Kubu a další lidi, kteří se teď den ode dne víc ztrapní. Kubu jeho arogance přijde draho. Netolického jakbysmet. 

Pekarová a jeji TOPka nemá šanci. Řepu Feriho jsme viděli ve sněmovně naposledy. 

Okamura, mladý Klaus, Volný a jeho registrovaný partner se budou ucházet o stále se zmenšující okruh voličů chřipečkářů. Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká za vlnu, tak mezi chřipečkáři zbyde jen maličká hrstka konspirátorů. Většině dojde, co se stalo a nějak si to odůvodní. 

Kdybych byl voličem opozice a chtěl bych, aby se Babiš po volách odporoučel, tak teď tlačím na své volené zástupce, ať jdou a ztrapní se opětovným přijetím nouzového stavu raději teď, dokud škody nejsou moc velké.  Páni opoziční poslanci budou muset spolknout hodně hořkou pilulku. Babiš si dá záležet, aby jim to znechutil co nejvíc. Ale budou to pořád menší ztráty, než když budou zatvrzele odmítat. Přijdou o všechno. Už týden říkám, že neprodloužením nouzového stavu vsadili všichni opozičníci na jednu kartu - že se epidemie nezhorší. 

Babiš má v ruce ministesrsvo zdravotnictví. Prakticky žádný nemocniční doktor epidemii nepopírá. Ústav zdravotní statistiky už jasně řekl, jak to dopadne. Firmy Fajzr a ostatní mají také zájem na tom, aby epidemie jela.  Fakt si někdo myslí, že se čísla nezhorší? Že i kdyby chřipečkáři měli pravdu, že se v habaďůře nedá pokračovat? Fakt byla od opozice dobrá taktika vsadit na to, že bez nouzového stavu se počty nakažených zlepší?   Milí chřipečkáři, jestliže věříte, že vláda nám doteď lhala, upravovala statistiky, vycucávala si čísla z prstu, myslíte, že v tom teď nebude pokračovat?  Źe se zrušil nuzový stav a tím pádem už vám vláda nemůže lhát? Nebo prostě vše pojede dál? 

Běžte se všichni semknout. Nevylejzejte z domu, nechoďte ani do bazénu ani na lyže. Nechoďte nikam, seďte doma. Pokud to neuděláte, právě jste si zařídili nikoliv demokraticky zvoleného oligarchu, ale  vůdce se vším co k tomu patří, který přijde z vůle lidu, až bude nejhůř. A vůbec to nemusí být Babiš. Teď už stačí jen charismatický řečník, který bude ve správnou chvíli na správném místě. A pokud někdo takový přijde, bude zbytečné dělat volební zákon. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (98 hlasů)

Komentáře

Beran je korunovanej.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

Beran je borec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro věštce. Učíme se za pochodu, A to se nechci zastávat Babiše. Na jaře nikdo nevěděl, jak proti covidu bojovat, A počtem 10 ženských na okresní hygieně které tam standartně jsou by to nezachránil nikdo, ani kdyby tam byl Klaus s Havlem. A s tím materiálem co má k dispozici a jak mu házejí všichni, včetně 4SSD, médií a pod. klasky pod nohy to hraje celkem dobře. Nyní stačilo se trochu uskromnit a vydržet měsíc. Podívejte se vedle do Německa, počty nakažených jsou jinde, ale my budeme chytřejší. Co chcete pořád zdůvodňovat, běžte se podívat na některého z nemocných, nemusíte do nemocnice a to Vás přesvědčí, A to nejsou žádní starouši nebo mrzáci. Já jsem je viděl v rodině a děkuji Bohu, že to přežili, Měl jsem to štěstí, že jsem covida nedostal a nechci ho. Co se týče pochybných zakázek, také se mi to nelíbí, ale tady převažuje pud sebezáchovy, pak můžeme řešit, jestli byly cinklé nebo další pitominy.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

"Podívejte se vedle do Německa, počty nakažených jsou jinde, ale my budeme chytřejší."
Podívejte se vedle do Běloruska, zbytek věty už je totožný.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

V Olomouci mají vcelku dobře obsazenou mnohopatrovou rozsáhlou budovu. Ale jo, je jistě přednostní jít na kontrolu do zavřeného obchodu a zkontrolovat zdali nejsou Tatranky prošlý.
Určitě jste takový ten vypatlávací Telefon, že?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jinak moc nechápu, co se to tady (samozřejmě nejen tady) děje. Při světové pandemii se tady lidi svolávají do velkých grup, a navzdory zákazu i logice, jdou houfně řvát do lesa. Jako porušovat nějaká nesmyslná a chaotická pravidla, klidně, ale sám (a hlavně se tím nechlubit). Ale dělat v pandemii masové akce, chlubit se tím veřejně, když nám už i Německo zavírá hranice - to je vrchol hlouposti, sobectví a čecháčkovství. Přesně kvůli takovým je všechno zavřené (a dlouho bude) a ten nerespekt a výsměch doktorům, prodavačkám, a všem nesobeckým lidem co dodržují pravidla ... a pak ještě dovezou Covid domů rodičům a prarodičům - to fakt hlava nebere. A k tomu si Češi (jako asi jediný národ na světě) lítají na zbytečné na týden na dovolené, zatímco třeba v Anglii je zákaz přejíždění mezi okrsky a přísný zákaz dovolených. A nejlepší je, že právě tihle se tady pak ohánějí svobodou a ovcema, přitom právě sami ovce jsou, a svobodu si pletou s anarchií a nerespektem. Nechápou, že svou sobeckostí berou svobodu všem ostatním a na dlouho - směje se nám půlka světa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Drahý Telefóne,

pokud si přečtete veškeré má příspěvky, tak vždy vyzdvihuji, osobní odpovědnost. Stát může vydat tisíce nařízení, ale pokud lidé nemají chuť z jakéhokoli důvodu jednat alespoň dle základních epidemiologických pravidel, tedy izolace a hygiena, je vše marné. S tím jdou v ruce i příklady těch, jež by nám měli být příkladem.
Zjednodušeně, sere li na vše vrchnost, pak poddaní se jen a jen a rádi přidají.
Tudíž s vámi vcelku ve všem souhlasím, leč poukazuji na to, že vláda v jejímž čele je řvoucí chaota, má na vzniklém žalostném stavu podstatný, ne li zásadní podíl. Jen v tomto drobném rozdílu se lišíme.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě by spíš zajímalo, co jsou podle hejtmanů ta logická opatření?  Že se toho víc otevře? Sportovní areály, vleky? Obchody?  Silně pochybuju, že by se tam našel někdo, kdo by navrhnul, aby se otevřely malé obchody, ale hytlermarkety se zavřely. Podle všech informací jde jen o to, aby se toho co nejvíc otevřelo. Bez ohledu na epidemii. Místo čtrnáctidenního tvrdého lockdownu směřujeme k tomu stejnému, co tu bylo pořád. Nedůsledná opatření, nedůslední lidé.  Já být Gatesem, tak se tetelím blahem, jak mi celá Česká republika padá do klína, protože za chvíli jsme bez peněz. 

Pokud má Babiš rozum, tak ze stávajících opatření neustoupí. Maximálně kosmeticky. Aby se neřeklo. Pustí do škol ještě deváťáky a maturanty, otevře malé obchody. Ale pokud udělá víc, naskakuje na lopatu do pece. 

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Zwyrtek-Hamplová to vidí jinak: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/jana-zwyrtek-hamplovadaniela…

Myslí si, že to hatemani zvládnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

No, mají možnost. Pokud zvládnou, mohou dneska po jednání s Babišem vystoupit a říct, že premiér je hlava skopová, idiot první kategorie a že to zvládnou sami. Pokud zvládnou, je Babiš definitivně v háji.  Jenže oni spíš vypadají, že jsou z toho dost vyděšení. Na jedné straně dělají silácké řečičky, ale na druhé straně se jim do odpovědnosti moc nechce. 

Našim hatemanům šla nejlíp kritika. Teď se ukazuje, že skutečná práce jim moc nevoní. 

Já být Andym, tak jsem dneska při jednání arogantní až na půdu, abych je k "samostatnosti" vysloveně donutil. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Slyšel jsem názory jihomoravského a pardubického hejtmana. Oba jsou směšné figurky, prý čekají co jim Babiš navrhne a pak že uvidí. Kritika jde samozřejmě vždycky dobře a to zpravidla komukoliv. U politiků bych ale čekal, že v době vážné krize přece jen potáhnou za jeden provoz (jo - jedním směrem :-) ).
A ještě jedna poznámka. V kolébce demokracie, která nám je nedosažitelným vzorem (viz Čulík), by člověk, který se vrátil z některé z vyjmenovaných a zatloukl to, mohl dostat až deset let natvrdo. A nikdo tam nesvolává demonstrace.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Lépe komunikovat s opozicí, víc vysvětlovat, srozumitelně konstruovat opatření, znovu získat důvěru veřejnosti a další a další kydy.
Teď chtějí epidemiologický zákon. Fakt někdo věří, že ho chtějí? První co se udá, až ho Babiš dá do sněmovny, že na něm začnou hledat chyby a přidávat nerealizovatelné změny.
Takže se nic nezmění, jen zbytečně prožvaní měsíc.

Doufám, že to dopadne tak, že Babiš vyhlásí nouzový stav v těch krajích, jejichž hejtmani o to požádají vládu. Ostatním řekne Rážová, aby postupovali ruku v ruce s krajskými hygienami podle aktuální situace. Krajské hygieny jsou řízeny krajskými úřady, takže hatemany. Jediné co by mělo zůstat řízené z centra, jsou:

okresní uzávěry,
celorepublikové řízení volných kapacit v nemocnicích,
očkovací kampaň a
nouzový stav ve vybraných krajích.

Všechno ostatní ať si hezky Hřibové vyžerou sami.
Nedospělý Michálek přeci v nadšení pravil, že nyní to budou řídit hejtmani. A také, že vláda dostala lekci.
Nedospělí vyhulenci. A toto nám chce vládnout. Chystají se udělovat lekce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

to je ten indeligent co tvrdil, že se i Masaryk řídil podle internetu: Co k tomu říct, ledy to co se to do parlamentu dostalo za .......

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Hejtmani mohou chtít to, co zaznívá z opozičních lavic a ve veřejném prostoru od těch postižených. Třeba spravedlnost a rovnost. Tam, kde to jde, najdou dveře otevřené, tam se dohodnou. Aby zůstaly otevřené malé prodejny, lze. Na to nejenže nebylo potřeba rozhodnutí ÚS, ale ani tady ÚS nedělal nic jiného než 3. parlamentní komoru. Jde výhradně o politické rozhodnutí nikoli o cokoli protiústavního. Blatný se nechal slyšet, že bude proti, aby ti v karanténě dostali 80% mzdy, když kterýkoli skutečně nemocný pobírá 60% mzdy. Piráti to ve sněmovně i v senátu prosadili. Je to stejná nerovnost. Pokud to někdo dá k ÚS, lze očekávat, že ÚS rozhodne jako v případě těch malých obchodů a zruší to. Opět půjde o politické rozhodnutí nikoli o něco protiústavního. Tohle nemá co ÚS rozhodovat. Piráti si neuvědomují, že vedle "udávacího" účinku, který si od toho slibují, bude působit i jiný účinek. Opačný, mnozí a nebude jich málo se nechají nahlásit do karantény, když jim těch 80% mzdy bude stát za to, když nebudou muset pracovat.
Stran té spravedlnosti a rovnosti ovšem působí i to, jakou váhu má kdo pro výkonnost ekonomiky. Jedinec OSVČ versus velká či mamutí fabrika.
Napíšu to ještě jinak. Budete-li mít k dispozici takové testy, které Vám v každém okamžiku spolehlivě řeknou, že je člověk čistý a budete je mít za dostupnou cenu a v potřebném množství, v podstatě můžete povolit normální výuku, provoz divadel, fotbalová utkání s diváky, atd - bez roušek. Jenže ono to tak není.
Zkrátka hejtmani mohou chtít jen to, kde se ono uvolnění nedotkne epidemiologického rizika. Nemůže být řeči o uvolnění ve chvíli, kdy nikdo neví, co udělá nově se šířící britská varianta viru a co to udělá s nemocnicemi, jsoucími na hraně přetížení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Co takhle nějaký státník nebo doktor Galén - nenašel by se?
Nenašel!

Už mě to tady nebaví.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Což o to, baví, nebaví, třeba budete moci Vy i já zajít v pondělí do hospody.
A tam to probrat lépe, z očí do očí.
Ale osobně že bych riskovala, že dostanu přes čunu. To nerisknu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Já myslel, že právě proto sem všichni chodí. Počíst si jiné názory. Pokud by si chtěli číst stejné názory, šli by na Pravý prostor. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

takové stereotypní, ale co brání Petrupavlovi sednout a něco pěkného napsat?
Vidlák by mu to jistě vydal.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Tak to tu, Jaroslave, zabalte. Však jste k účasti ve zdejších diskusích nebyl odsouzen jak na veřejně prospěšné práce, ani o totální nasazení se tu nejedná.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyhoďte Hudče pistolky, diplomy, náboje, sbírku vín. Kdo, co vás do toho nutí?
Nic ve zlém, to jenom k zamyšlení.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

jej návštěva střelnice už nebaví, jako onen znechucený diskutér.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

proč asi? Už několikrát hlučně bouchl dveřmi, ale za chvíli tu byl zas, jako by se nic nestalo.
I muži mají své dny, zřejmě... :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jiráčku, nepochopil jsem vás.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

"střelče" ....
Shodou okolností jsem narozen ve Střelci :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud budou tvrdit,že to uteklo z laboratoře ve Wu.Chanu,čemu moc nevěřím,aby si Čína uškodila sama sobě,tak ten virus byl vyvinut v laboratoři a není to typické jarní nebo podzimní nachlazení-chřipka.takže tomu viru ani mráz neuškodí.Takže i další mutace jsou z laboratoře.
a můžeme dělat všechno možné,stejně to nepomáhá.Flégr to přirovnává ke stromu-větvím,jenže ten strom plodí stejné ovoce pořád a jen když naroubujeme jiný druh,pak jsou na stromě dva druhy,nebo i více druhů plodů,to samé bude u mutace.viru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Svět není černý, není bílý, není ani černobílý. Jsou to prostě odstíny šedi. A určitě jich bude víc než padesát.

Současná situace mi evokuje naplnění pojmu "zákopová válka". Abyste si udělali obrázek, tak na stránkách Jihočeského kraje (t.č. sídla náčelníka všech hatemanů) je "Prohlášení hatemanů ODS":

Žádáme vládu a všechny poslance koaličních a opozičních stran, aby se pokusili najít řešení při jednání o nouzovém stavu. Bohužel nouzový stav se stal v politickém prostoru symbolem, o který se vede politický souboj, aniž by bylo odpovědně vysvětlováno, že nouzový stav se automaticky nerovná zavření škol, obchodů nebo restaurací. Jako členové ODS vnímáme chybné kroky na straně vlády a respektujeme, že opozice nemůže dávat vládě opakovaně bianko šeky bez toho, aniž by vláda věcně diskutovala o problémech země, firem a občanů v souvislosti s pandemií. Jako hejtmani si však uvědomujeme, že zrušením nouzového stavu se epidemická situace jako mávnutím kouzelného proutku nezmění a stejně budeme na úrovni krajů nuceni hledat legislativní řešení. My jako hejtmani prostě musíme zajistit fungování krajů a naše pozice je prostě jiná než pozice poslanců. Ať už koaličních, nebo opozičních. Žádáme tedy vládu i naše poslance, aby s maximální mírou odpovědnosti hledali zodpovědná řešení, která nám všem umožní zvládnout dobu, která nás čeká a která rozhodně ještě nebude jednoduchá.
Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová
Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba
Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek
Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček

Oni to vidí naprosto jasně. Chyby je na straně vlády.

nekecám:
https://www.kraj-jihocesky.cz/prohlaseni-hejtmanu-ods

Každopádně nás čekají napínavé chvilky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

že hatemani za ODS potřebují nouzový stav, zatímco něco takového žádný poslanec za ODS neřekl. Naopak tvrdili, že nouzový stav není třeba.

TAK TO JE TEN ROZDÍL V NÁZORECH DRUHÉ STRANY!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zima jak v psírně

Ještě dám jednu úvahu do placu.... V uplynulých čtrnácti dnech byla zima jak v ruským filmu. Mrzlo až praštělo. Virus měl trochu problém. Zamrzl v kapénkách a padal na zem. Mrazivé počasí vždycky znamenalo ústup chřipeček. Přesto se covid v předchozích čtrnácti dnech držel v mírném tempu růstu. Jen velmi mírném. Tak mírném, že počet pacientů v nemocnicích pomalu klesal. Teď se oteplí... bude to něco znamenat? Vyskočí čísla podobně jako v prosinci a lednu? Nebo to zůstane stejné? 

Všimněte si, že vůbec nemusím řešit britské a brazilské mutace. Kdo si troufne riskovat, že s teplejším počasím virus znovu zesílí?  Babiš si může diktovat podmínky, ne hejtmani. Buď bude po jeho, nebo si to kraje vyžerou. A oni to vědí. Zachraňují to pomocí tweetů a statusů, ale moc platné jim to v reálu nebude. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Vidláku, stejně můžete zvažovat nasazování léků lékaři. To se od počátku přece mění - a výhradně v pozitivním slova smyslu. Lékaři už vyzkoušeli mnohé léky jako podpůrné, zjistili, co zabírá kdy a kde, výzkum hodil na trh nové léky. Opravdu to nemá vliv na počet uzdravených, na počet úmrtí? Atd, atd. A takových věcí je. Testy, trasování, behoviorální chování lidí se také mění (co sepsal Master jako desatero?).

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu Alexi. I tohle hraje roli. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

úplně super. Něco jako věčně zelený evergreen nebo lidově demokratická vláda lidu.
Znamenám si.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

když Augustová v ČT tvrdí, že nakažených bylo jednou tolik.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Paní Augustová bude, hádám nemaje TV, nejspíš novinářka...?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Sleva -30%!!!
No nekup to.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

:-))
Ale, Alefe, nezjednodušujme!
Lidově demokratická vláda lidu se dělí na dvě nesmiřitelné větve:
Lidově demokratická vláda demokratického lidu
a lidově demokratická vláda nedemokratického lidu!

Přičemž z obou větví pučí a nalévají se další nadějné pupence ....ale nechci unavovat, za ty jednoslepice mi to nestojí!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano!

Všechno pučí a nalejvá se - jenom nám nikdo nepučí a nenaleje. (Renčín)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel a nejen behaviorální. I doteď relativně normální lidi přecházejí do role "hurávítězů" nad omezováním lidských práv... nejsem svatej, párkrát jsem poseděl s několika přáteli. Nehodlám ale zahodit roušky a respirátory ( vybavil mě jako servismana zaněstnavatel) a vyvěsit vlajku SVÝCH lidských práv. Modlím se, aby vítězství nebylo Pyrrhovo. Ať už zvítězí kterákoliv strana. Vyjímečně bez ironie.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Střelče, to si nemyslím. Bezohledný člověk zůstane bezohledným. Méně inteligentní člověk ač ví, že tam, kde více lidí hrozí nákaza, klidně tam zajde. Behoviorální chování znamená, že si to uvědomí a své chování tomu přizpůsobí. To znamená, že se společnosti více lidí začne vyhýbat. Chřipka na nošení roušky v Čechách nikdy nestačila. V takovém Japonsku ano - i v tom Japonsku se jedná o behoviorální chování.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

víte aspoň rámcově kolik lidí tají své volební preference? A kolik lidí se musí pootočit s davem ze společenských důvodů? Bylo by krásný moct se chovat svobodně behaviorálně. Bohužel z lidí co na to má chuť je jich hromada limitována třeba svobodným chováním těch svobodnějších.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jiných ínformačně nadbytečných pleonasmů mně dneska rozzářili den :-DDD

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

se z toho samou radostí nezbláznil.
To by Vás potom museli hospitalizovat v nemocnici. :-)))

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

střelče, behoviorální cjování s tajením volebních prefrencí opravdu nesouvisí, jakkoli je to dnes vcelku běžné po celém světě. Behoviorálně se chová ten, kdo si dokáže sám vyhodnotit, jak zbytečně neumřít či neonemocnět. Ono v případě, že pandemii vědci a politici nezvládnou, nastane hromadné behoviorální chování samo od sebe. I u těch, kteří nevědí o čem je řeč. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

podle Vás zima. Neb jaro a léto mi připomínalo rok 1969, po kterých následovala zima jako v Rusku.
Ono těch proměnných bude víc a vzájemně se budou jak doplňovat, tak vylučovat. Především očkování a potom vstup nových, agresivních mutací. Myslím, že počasí moc silný vliv nebude mít. Navíc od příštího týdne se začne oteplovat. U nás pod Řípem už 15 let nebylo tolik sněhu a takové mrazy. Ale to bude mít dopad tak na hraboši, sysli a motýle.
Takže já to vidím spíš, že se situace bude zhoršovat. Očkování se rozjede až od začátku března a mutace tu budou coby dup i ty jihoafrické a zejména těžce agresivní brazilská. Ta řádí v Portugalsko, to minulý týden požádalo o pomoc SRN. Do Portugalska přiletělo 26 zdravotníků Bundeswehru přepravním letadlem Luftwaffe.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

mohou pouze kruté africké a brazilské mrazy, zuřící na jižní plokouli, kde je nyní léto.
Kdežto u nás v březnu udeří ta pravá březnová parna. Březen - zpoza kamen vylezem!

Přijde čas bab a dědků obléknout si plavky a vyrazit do očkovacích center.
Pokud je vám sedmdesát a více, dostanete očkovací látku, která fungovala jen pro osoby mladší 55 let....dokud ovšem nepřišla nová africká mutace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem.......
zapomínáte že 7mi roční kolotoč už se loňskem otočil

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

furt přemejšlím, kde se všechny ty tzv. nové mutace tady berou.
Ze všech těch různých tramtárií.
Z Británie. Z Jihoafrické republiky. Z Brazílie. Či co já vím z jakých ještě Prdelákovic, které ani nedokážu najít na mapě.
Letadla skoro žádná nelítají.
Přes hranice nesmíme a (skoro) nikdo nesmí k nám.
Musíme čumět doma, na držkách náhubky.
Nesmím si koupit boty (zrovna se dceři rozpadly v posoleném sněhu, naštěstí měla u nás ve sklepě schované jedny náhradní).
Nesmím si koupit baterie do svítilny.
Nesmím k holiči. Dnes mi dcera řekla že můj účes začíná připomínat účes Beethovena.
Není pravda, že lidé opatření nedodržují.
Co já vidím, tak většinou ano.
V Izraeli měli 3 měsíce dost tvrdé uzavření. A stejně čísla moc neklesají.
V nějaké alspské vesničce jsou v podstatě uzavřeni od světa. A stejně počet "pozitivních" pořád roste.
Tak kde se to tady, kurňa, furt bere?
Jo a teď už prý máme tzv. československou mutaci...
U nás, na Slovensku, v Polsku, částečně v Maďarsku.
Že by selektivně země Visegrádu?
Tak kde se to tady bere

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Tyhle vynout a bylo by po problému. Jenže to nejde bo počítače tohle nesnáší. Už před 20 lety jsem to viděla v Siemensu, že při velkém mrazu a 16 °C na hale, nefungoval kompjuter co měl mistr a pak druhý, který jsme používali při konečném balení výrobků.
Dnes je to daleko horší, vše se skenuje, kompjuter má každý montážní stůl, bez skeneru se nedá vyrábět, bo vedení kdesi v Tramtárii potřebuje přehled.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)