Hatemani vs. vláda

Autor

Na úvod krátký popis, jak se nám koroňáček dostal do domácnosti... Minulý týden v sobotu na moji ženu přišla rýma. Taková echt kvalitní rýmička s důkladně ucpaným nosem, tlakem v dutinách a bolením hlavy. V dnešní době člověk nikdy neví, takže pro jistotu jsme odhlásili kluka ze školky a řekli rodičům, že se s nimi teď raději nebudeme vídat. Žena zalehla a nasadila klasickou lidovou léčbu. Potit se, pít hodně tekutin a večer před spaním strčit nohy do škopku s "vařící" vodou. Od nohou si prohřát řádně celé tělo, dokud se nos sám od sebe neuvolní. Já se v práci držel dál od kolegů a i děti jsme se snažili v rámci možností držet dál od vrstevníků. Ve Vidlákově je teď zima nevídaná, sice málo sněhu, ale každý kopeček je politý vodou, takže tu máme úžasné ledodráhy. Snažili jsme se, aby se tam děcka s nikým zbytečně nepotkávaly. 

Jak rýma postupopvala a vrcholila, žena pozvolna ztrácela čich. Ale jen pozvolna. Chuť jí v podstatě zůstala. Připisovali jsme to zahlenění, to tak při rýmě je, že člověk kterému neustále teče z nosu a ucpává se mu, tak moc necítí. Každpoádně žena zůstala v rámci možností v posteli, nechodila ven, nákupy jsem obstarával já. 

Ve čtvrtek rýma povolila, ženě se udělalo v podstatě dobře, ale čich se nevrátil. Tož jsme objednali antigenní testovací sadu která přišla v pátek odpoledne a ... "má ho tam". Bohužel test přišel pozdě jak na zavolání doktorovi, tak na zavolání hygieně. 

Svým způsobem jde o houby. Celý předchozí týden jsme v podstatě dodržovali karanténu, takže jsme to určitě dál neroznesli. Obvolali jsme každého se kterým jsme se potkali třeba i mezi dveřmi. Především jde o kamarády našich dětí, kteří si navzájem nosí úkoly. Všechny jsme upozornili, ať především alespoň týden nechodí za babičkami a dědečky. Ženě je den ode dne lépe (ale pořád má preventivně klidový režim), na děckách nic nepozorujeme a já jsem "zdravý jako buk." Teď bude především zajímavé, jak funguje státní covidová mašinérie. Testování, nařízená karanténa a tak podobně.  Všem děkuji za přání. 

Na Covidu je nejhnusnější ta jeho zákeřnost. Od manželčina sobotního zalehnutí až do středy se covid nijak nelišil od rýmy. Nebýt toho ztraceného čichu i bez ucpaného nosu a nebýt současné covidové situace, tak by nás to zřejmě ani nenapadlo. Za jiných okolností by manželka nejspíš dál zvládala chodit na nákupy a "rýma" by ji nijak zvlášť nelimitovala. Kdo ví, kolik lidí bychom zvládli nakazit. 

Mimochodem... slíbili jste mi tolik Isoprinosinu, že bych mohl začít vařit pervitin. Nebude od věci začít shánět i Ivermektin. Zítra yjde článek od jednoho našeho čtenáře, který už s ivermektinem pracuje dva měsíce a má s tím zajímavé zkušenosti. Pokud by se do shánění Ivermektinu někdo pustil, určitě dejte vědět, kde jste ho sehnali. 

 

A teď už dnešní článek: 

Na začátek bych rád udělal jeden češtinářský zásah. Zajisté víte, že máme čtenáře Hejtmana, který zcela určitě není šéfem žádného kraje. Vzhledem k tomu, že se teď budeme kraji zabývat, rád bych odlišil na první pohled šéfa kraje od našeho čtenáře. Proto budu o krajských šéfech mluvit jako o hatemanech. Alespoň pro dnešek.   Díky Občane, vymyslel jste to moc pěkně... 

Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupil před poslanci i před kamery a řekl tam zcela jasně, zřetelně a na plnou hubu, aby o tom nemohlo být nejmenších pochyb, že Česká republika potřebuje pro boj s epidemií nouzová stav. Ve svém projevu před poslanci se jich přímo zeptal, co má udělat pro to, aby nouzový stav prodloužili, protože bez něj budou umírat lidé, přehltí se zdravotnictví a stane celá řada dalších katastrof. 

Můžeme spolu polemizovat, co tím myslel a jaké jsou jeho skutečné úmysly, ale nikdo nemůže popřít, že Babiš celou dobu až do čtvrtka neustále vydával signály o tom, že nouzový stav potřebujeme. V žádném jeho veřejném projevu ani na minutu nezaznělo, že bychom se bez nouzového stavu obešli, že ho to vlastně nezajímá, že je mu to jedno. Všechny ty jeho Čau lidi byly o tom, že nouzový stav je to jediné, co nás dělí od katasofy. Řekl to? Ano řekl. 

Pak došlo na jednání sněmovny, kdy ještě ráno byli všichni bojovně naladění, střídali se u pultíku a mluvili o tom, že vláda s nimi málo jednala, nesplnila jejich návrhy a proto mu nouzový stav neprodlouží. Že to hejtmani zvládnou lépe a radostněji, že bude prostě dobře, když vláda už do ničeho nebude zasahovat. Večer se ke slovu dostali starší poslanci a pozvolna se začaly objevovat i jiné názory. Že hatemani budou mít problém, že nemají vhodné nástroje, že se všechno otevře a není způsob, jak by tomu kraje mohly zabránit. 

Osobně si myslím, že kdyby schůzi přerušili a pokračovali v pátek, tak by Babišovi ten nouzový stav schválili. Ve čtvrtek ale byli všichni ještě v rauši, zdivočelí a s horkými hlavami a tak udělali něco, co Babišovi právě zachránilo křeslo. Převzali odpovědnost v tu nejblbější možnou chvíli a ještě zamkli do trezoru tu jedinou zbraň, která byla k dispozici. 

Od té doby sledujeme kroucení žížal. Je samozřejmě zcela jasné, že pokud hejtmani přilezou za Babišem, aby opět vyhlásil stav nouze, tak to bude voda na jeho mlejn. Oni se budou plazit a on jim možná milostivě vyhoví. Do toho už ústavní právníci upozorňují, že vláda nemůže znovu vyhlásit nouzový stav, když ho poslanecká sněmovna shodila. Že to může vláda udělat jen na začátku, když žádný nouzový stav nebyl. Teď se musí řídit rozhodnutím sněmovny. Mají pravdu předsedo... Nebo možná nemají, dneska je i ústava jen názor. Ale každopádně tento právní názor bude stačit Babišovi na to, aby se k žádnostem hatemanů stavěl rezervovaně, případně aby z toho bylo alespoň malé vítězství. 

Možná na stav nouze ani nedojde, protože leckterý hateman se cítí být výš než císařpán a přece se neponíží klekáním před Babišem.... Takový Kuba včera řekl v rozhovoru, že vláda dělala blbá a nepromyšlená opatření a že to ale nesouvisí s nouzovým stavem. Samozřejmě tupý novinář se nezeptal, proč tedy netepali do těch blbých opatření a nouzový stav nechali v platnosti, když to s těmi blbými opatřeními nesouvisí...  Ostatně co si Babiš může přát víc, než rozhádané hatemany mezi sebou?  Schválně za jak dlouho nám Kuba vyměkne. 

Andrejko teď může klidně naprázdno mlátit slámu floskulemi o tom, jak krajům pomůže, jak pro ně udělá všechno co bude moci, ale ve skutečnosti bez toho nouzového stavu moc udělat nemůže. Tak držet zavřené školy a hospody. A to chci vidět, jak dlouho to hospodští vydrží, když uvidí, jak jedou vleky, prodává se svařák, jsou otevřené bazény  a podobně. Stát nemůže dát nad rámec zákona žádné peníze, přestanou platit vládní kompenzace, vůbec všechno pondělkem skončí. 

Hatemani za ANO samozřejmě budou mít dveře otevřené, hatemani za opozici to budou mít horší. Vsadím se, že hatemani za ANO jako jeden muž požádají vládu o vyhlášení stavu nouze a ti ostatní se budou kroutit jak žížaly. 

Nevím v této chvíli, jak se bude vyvíjet samotná epidemie, ale myslel bych si, že nic moc. Že se za dva týdny dočkáme skutečně přeplněných nemocnic a umírání po chodbách. Proto jsem rád, že právě teď budu doma v karanténě. Teď bych se nechtěl dostat do nemocnice s žádným problémem. Proč si myslím, že se dočkáme přetížených nemocnic? To je jednoduché - pokud mají pravdu covidalarmisté, dojde k nárůstu nákaz a bude to. Pokud mají pravdu chřipečkáři, že je to jen hra s čísly, tak vězte, že si s nimi Andrej bude hrát a pořádně. Tak či onak se dočkáme ošklivých čísel i ošklivých obrázků. 

Jaké možnosti má opozice? 

Buď jejich hatemani předvedou neuvěřitelný drajv a čeští občané se znovu semknou (ať už za epidemi nebo proti Babišovi, to je teď vlastně jedno) nebo se prostě ukáže, že chřipečkáři měli pravdu a k žádnému nárůstu v nemocnicích nedojde.  Pak není co řešit. Babiš bude odejít, ukáže se, že neměl pravdu, že je to jen další oligarcha v řadě, co chtěl víc než mohl.  

Ale pokud čísla začnou dramaticky narůstat (a tvrdí to všichni zainteresovaní) a v té chvíli má celá opozice jedinou možnost. Schválit vyhlášení stavu nouze a vypít si kalich ponížení až do dna. 

Mimochodem milí chřipečkáři - vysvětlete mi jednu věc - za ukončení nouzového stavu hlasovali ti, od kterých bych nejvíc čekal, že je plati Soros a EU. Piráti, Starostové, TOPka. Jak si to vysvětlujete? Neměli být právě oni ti nejhorlivější při zavírání lidí do trvalých koncentráků a neměli oni nejvíc prosazovt uzavírky a čipování populace? Jak se stalo, že Gatesovi hoši uzavřeli spojenectví s konspirátory typu Volný?  Nemáte ve vašich výpočtech o uměle vyvolané hysterii nějakou chybu? 

Jaké možnosti má Babiš? 

Neskonale větši. Především má teď čas.  Vláda už neřídí boj proti epidemii a vlastně jen poskytuje součinnost krajům. Babiš si teď může dovolit čekat a vlastně ani nemusí házet krajům klacky pod nohy. Stačí když se bude držet litery zákona a on se teď postará, aby se jí přesně a do detailu držel. On se teď postará, aby vyšlo najevo, na co byl nouzový stav dobrý.  

Ve zbylém čase může sledovat, jak se vyvíjí epidemie a s ní i nálada obyvatelstva. Jak se hroutí nemocnice, jak přestává fungovat úplně všechno, jak se objevují lidi, co vůbec neměli covid, ale přesto umřeli, protože se pro ně nenašel volný doktor. Jak se do neměckých hytlermarketů nedostane německé zboží, ukáže se, že téměř každá položka v obchodě běžně několikrát překračuje hranice... Andrej bude jen upozońovat na excesy. Vlastně ani nemusí. To za něj udělá sorosovská Česká televize, která chce mít lidi očipované a zavřené navěky ne?  Nálada v davu se bude měnit skokově... 

A pak, až přijde ta správná chvíle, může Babiš přijít jako záchrana. Ta škála možností je obrovská. Od zcela neústavního převzetí republiky a odpovědnosti, až po zcela zákonný postup.  Každý den po který porostou čísla nakažených, každý den po který se budou nemocnice utápět v průseru, každý ten den mu přidává legitimity pro cokoliv.

Kdybych já byl Bartošem, tak se ještě dneska seberu, nasypu si popel na hlavu a domluvím se, aby sněmovna znovu nouozový stav vyhlásila. Budou si mi posmívat jen teď. Do voleb je ještě daleko. Může se na to zapomenout. Je lepší, když se mi teď budou posmívat za něco, co se vlastně ještě nestalo, než když mě za čtrnáct dní budou nenávidět až za hrob. 

Modroptáci by měli urychleně vyslat jejich teflonového debila Fialu, aby udělal to samé. Fialovi to ztrapnění vlastně ani nedojde, on je vůl odjakživa. Pak by ho mohli modronetopejři sesadit a zvolit si Kubu. Takhle budou mít nejmenší ztráty. Nějaké to procento voličů a jeden blbej předseda. Pokud to neudělají, přijdou o mnohem víc voličů, přijdou o Fialu, Milku, Kubu a další lidi, kteří se teď den ode dne víc ztrapní. Kubu jeho arogance přijde draho. Netolického jakbysmet. 

Pekarová a jeji TOPka nemá šanci. Řepu Feriho jsme viděli ve sněmovně naposledy. 

Okamura, mladý Klaus, Volný a jeho registrovaný partner se budou ucházet o stále se zmenšující okruh voličů chřipečkářů. Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká za vlnu, tak mezi chřipečkáři zbyde jen maličká hrstka konspirátorů. Většině dojde, co se stalo a nějak si to odůvodní. 

Kdybych byl voličem opozice a chtěl bych, aby se Babiš po volách odporoučel, tak teď tlačím na své volené zástupce, ať jdou a ztrapní se opětovným přijetím nouzového stavu raději teď, dokud škody nejsou moc velké.  Páni opoziční poslanci budou muset spolknout hodně hořkou pilulku. Babiš si dá záležet, aby jim to znechutil co nejvíc. Ale budou to pořád menší ztráty, než když budou zatvrzele odmítat. Přijdou o všechno. Už týden říkám, že neprodloužením nouzového stavu vsadili všichni opozičníci na jednu kartu - že se epidemie nezhorší. 

Babiš má v ruce ministesrsvo zdravotnictví. Prakticky žádný nemocniční doktor epidemii nepopírá. Ústav zdravotní statistiky už jasně řekl, jak to dopadne. Firmy Fajzr a ostatní mají také zájem na tom, aby epidemie jela.  Fakt si někdo myslí, že se čísla nezhorší? Že i kdyby chřipečkáři měli pravdu, že se v habaďůře nedá pokračovat? Fakt byla od opozice dobrá taktika vsadit na to, že bez nouzového stavu se počty nakažených zlepší?   Milí chřipečkáři, jestliže věříte, že vláda nám doteď lhala, upravovala statistiky, vycucávala si čísla z prstu, myslíte, že v tom teď nebude pokračovat?  Źe se zrušil nuzový stav a tím pádem už vám vláda nemůže lhát? Nebo prostě vše pojede dál? 

Běžte se všichni semknout. Nevylejzejte z domu, nechoďte ani do bazénu ani na lyže. Nechoďte nikam, seďte doma. Pokud to neuděláte, právě jste si zařídili nikoliv demokraticky zvoleného oligarchu, ale  vůdce se vším co k tomu patří, který přijde z vůle lidu, až bude nejhůř. A vůbec to nemusí být Babiš. Teď už stačí jen charismatický řečník, který bude ve správnou chvíli na správném místě. A pokud někdo takový přijde, bude zbytečné dělat volební zákon. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

podělal a fest, co víc říct

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

aspoň voliči halasných STAN, ODS a lidovců vidí, že tito nás před Babišovým diktátem nechrání. Mohli nepožádat, neudělali to.

Nezbývá jim, než se ohlídnout po stranách zásadovějších.

PS Stejně ještě nadeje je, uvidíme US

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Opozice bude pískat, Babiš bude skákat, spíše kličkovat.
Mnoho psů je zajícova smrt.
Babiš poletí do Rakouska podívat se, jak se testuje.
Nemá na to lidi?
Tak ať letí, možná i poletí.
Tak asi.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Vždycky jsme obdivoval ideově pevné postoje. Co běhám po světě, jdou se mnou. Byly tu rudé, pak modré, dnes nejčastěji zeleno rudé.

Vy jste jaké ráce?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

dlouhodobě volič svobodných, uvidím co dál :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

To jsem nečekal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jakýsi redaktůrek využil pomluvu socanského poslance dnes na primě, který prý řekl, že jednání premiéra je hulvátské a zeptal se Babiše, zda neuvažuje o změně způsobu jednání s partnery. Prý se Babiše všichni bojí a když zařve na vládě, tak všichni ministři jako králíci zalezou pod stůl a tam se třesou.

Potvrzuje to také historku, jak Monika sbalila Babiše. To na jedné podnikové oslavě v Secheze v Lovosicích, kde byla zaměstnána, přišla k Babišákovi a říkala:
"Že vy nejste tak zlej, jak se o Vás povídá. Tady se Vás všichni bojí."

Kdo byl někdy zaměstnán ve velké firmě ví, že pokud chce taková firma přežít, má na vstupní bráně napsáno:

ZDE KONČÍ DEMOKRACIE

Pokud podobně Babiš řídí vládu, jako SECHEZU, je to v pořádku. I když o řvaní na lidi mluvil člověk, který nikdy na zasedání vlády nebyl.
Ze své praxe v několika velkých firmách vím, že zejména za totality si nás senioři vychovávali až vychutnávali, podle povahy. A někdy to byla drsná škola. Dnes už se to dělá jednodušeji. Máte padáka a je po výchově.

Babiš se nepochybně snaží vychovávat, ono mu ve vládě, kde 1/3 ministrů nemůže vyhodit, i když by chtěl, nic jiného nezbývá.
Taková Maláčová, ta potřebuje honit dlouhým bičem kolem čtverhranného dvora každý den. Svéhlavá, drzá, líná, neplní úkoly a navíc tlustá, prototyp neschopnosti.
A Petříček? Takoví polomuži to na vojně měli těžké, od drsoňů dostávali kapky dnes a denně. No ale ve vládě se uplatní.
Že jim Babiš dává kapky, je jen dobře, já už se bál, že on se změnil v třesoucího se králíka. Naštěstí je to pořád boss a excelentní krizový manažer.
Jó těm králíkům jsem se zasmál. Už je vidím v hlavní zasedačce Strakovky pod stoly, jak se třesou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Rychetskeho boys.
Pokud nebudou rozporovat ustavnost vyhlaseni nouzoveho stavu obejitim Parlamentu, tak se muzou v klidu a bez nahrady rozpustit :-D

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Právní duchaři by se na tom moooc pěkně vyřádili. Ono by jim ani nic jiného nezbylo, protože žádný zákon neříká, že pokud PS PČR nevyhoví vládě s prodloužením, tak že vláda nesmí hned druhý den vyhlásit další NS. Takže bude muset přijít na řadu právní spiritismus.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

České očkování je průšvih. Musíme zvládnout dva miliony dávek měsíčně, říká Prymula
ČTK
ČTK
před 3 hodinami
V České republice bude nutné podle epidemiologa a bývalého ministra zdravotnictví za ANO Romana Prymuly nutné očkovat dva miliony dávek proti koronaviru za měsíc. Jinak se země nikdy nedostane na čísla, která potřebuje, uvedl. I když budou očkovat praktičtí lékaři, nemocnice musí dramaticky zvýšit objem denně očkovaných, řekl v neděli Prymula v pořadu televize Prima Partie Terezie Tománkové.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pražský primátor Hřib jako jediný hlasoval proti společnému usnesení hejtmanů ke stavu nouze
-------------------------

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) na tiskové konferenci k 22. ročníku... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) na tiskové konferenci k 22. ročníku... | foto: ČTK

Praha Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v neděli jako jediný hlasoval proti společnému usnesení hejtmanů ke stavu nouze. Asociace krajů v něm ke své žádosti o 14 dnů nouzového stavu připojila i výzvu k parlamentním stranám, aby se domluvily na dalším postupu boje s epidemií covidu-19.

Hřib v prohlášení zaslaném uvedl, že nemá smysl, aby v hlavním městě jako jediném v republice nouzový stav neplatil. Otevření obchodů a služeb v Praze by podle něj mohlo vést k mediálnímu lynči Pražanů a většímu množství příjezdů lidí z dalších krajů

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/prazsky-primator-hrib-jako-jediny-hlasoval…

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

pro jednou dobrý názor zcela zhatil ohnutím zad. Další nepoužitelní.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

odejmuli vládě pravomoci a nepřevzali rovnovážný díl odpovědnosti. To si myslí, že je v pořádku? Nebo si myslí, že lidi jsou tak blbí, že to nevidí? Pravomoc a odpovědnost musí být vždy v rovnováze, vždyť je to i princip liberalismu. Proč to soudruzi demokrati popírají?

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Ládiku....

Rozdíl asi jako mezi biblovým papírem, hajzlpapírem a šmirglpapírem. Všechno je to papír, ale drobné odchylky se najdou.

Zato mezi cíli NEOliberalizmu a NEOmarxismu jsou odchylky jen drobné, hlavně ve verbální oblasti a způsobech zdůvodňování globální cesty k němu přes likvidaci národních států a posléze států vůbec.

Státy nepotřebujeme - stačí demokratická vláda privátních bank a globálních korporací.

K tomu nám dopomáhejž Allah/Bůh/Jehova, euroamerické ústavní soudy a evropské komise ve spolupráci s drobnou mravenčí prací neodemokratických islámských kolonistů.
Teď už jen vyřešit, jak humanitárně zdemokratizovat Rusko a Čínu, aby po ukončení globálního demokratizačního procesu na planetě zbylo alespoň třičtvrtě miliardy ozářených a čtvrt miliardy neozářených Pozemšťanů.
(A aby na planetě zůstal dostatek hmyzu, aby měli co jíst).

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Mám obavu, že 30 let svobody a demokracie a jeden rok života s Covidem stačí ratlíkům k tomu, aby věděli, co lidí chtějí vidět a slyšet a jakou mají voliči paměť a schopnost samostatného analytického myšlení.

Já mám obavu, že ratlíci žádnou obavu o svoji budoucnost mít nemusí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musím souhlasit. S těmi ratlíky. S tupostí průměrného voliče se dá počítat jako s konstantou.
Stačí se podívat, jaká verbež byla vyvolena do Senátu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

někdo napsal na kandidátní listiny. Sama se tam nenapsala.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volit se dá pouze z obsahu kandidátní listiny.
A s přihlédnutím k reálnosti toho, že váš hlas nepropadne.

A k tomu, aby náš hlas nepropadl, potřebuje každý kandidát před volbami vlastnit pěkný paklík miliónů ...... nebo vlastnictví těl a duší ČT 09.....
.....,duší placených z NAŠICH miliónů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

že jeho vstřícnost bude následována alespoň elementární slušností ze strany hatemanů, pak bylo jeho očekávání liché.
Koukám na zprávy na Nově, mluvili tam Půta, Grolich a Netolický a dali jasně najevo, že s vládou nehodlají nikterak spolupracovat. Dosáhli svého a tím jejich "konstruktivnost" skončila.

A Michálek tamtéž právě pronáší, že vládní návrh "pandemického zákona" (který je sám o sobě nesmyslem) neprojde.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ukázal vstřícnost a ta nadutost se jim vymstí, protože všichni sluníčkáři už se těšili a " hurrá peklo horí", a včil nic a vše jen díky jim , no já su zvědavá co na to sněmovna a jé je, vzhledem k tomu že na to kývnul proti jejich vůli, bude tam veselo a kdo ví, jestli na to kývnou, spousta neznámejch... uvidíme

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

musí mít stejnou vlastnost jako jeho velký porcelánový vzor - MUSÍ BÝT SPLACHOVACÍ.

Ale na rozdíl od porcelánového hajzla, ten politický po spláchnutí nepřesunuje obsah za burácení vody ze splachovače někam do septiku, ale za zvuků hlasitých a spravedlivě rozhořčených argumentů obsah vyvrhává otvorem v prkýnku a pokrývává jím svého politického protivníka.

A proto, Občane, má očekávání nebyla lichá, nýbrž sudá. Jako ostatně všechna má očekávání jsou, díky mnoha životním zkušenostem, už jenom sudá. Ale jsem moc rád za dobu šťastného naivního dětství, mládí a zčásti i dospělosti, vyplněnou spoustou očekávání i lichých.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

ten, kdo v sobě dokáže maximálně zkoncentrovat výhradně sudá očekávání, zhatit lichá očekávání důvěřivců a přitom být porcelánově splachovací, zove sudí, resp. soudce.

Ten nejzářivěji porcelánový soudce, který dokáže obsah své mísy co nejpřesněji nasměrovat s ohledem na "faktor času", má naději stát se soudcem ústavním.

Obávám se, že to oba vidíme podobně černě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Občane, slyšel jsem Netolického, kterak popsal. co je dohodnuto. Laco má pravdu, je to vítězství Babiše a Netolický mne osobně nezklamal. Dohoda zní - natvrdo otevření úřadů v podstatě do normálního rozsahu hodin pro veřejnost. To je naprosto v pořádku. Vše ostatní bude konzultováno za přítomnosti odborníků a pokud epidemiolog rozhodne ne, Netolický ho bude respektovat. Vystrčil mne znovu pobavil, jak tančí okolo té protiústavnosti. Poslanci mohou svolat mimořádnou schůzi během pár dnů a zopakovat zamítnutí. K ÚS chodit nemusí. A co se týká pandemického zákona, suše prohlásil, že projednávání pandemického zákona i ve zkráceném řízení, nejméně měsíc. A jak Vy předpokládáte dohodnout se nemohou. Zpracovávat pandemický plán uprostřed krizově probíhající pandemie, která tu ještě nebyla, je prostě nesmysl. Z více důvodů. Jinými slovy poslanecká sněmovna dostala doslova a do písmene po papuli. Ona dostala lekci a příště si rozmyslí zrušt bezdůvodně nouzový stav a ona bude muset změnit způsob jednání. Ne diktovat, ale přesvědčovat - ne Babiše, ale ty epidemiology a hygieniky. Do médií mohou kecat, co jim libo.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Ne diktovat, ale přesvědčovat - ne Babiše, ale ty epidemiology a hygieniky. "

No, když myslíte...

Podívejte se na dnešní USA - náš vzor.

Přesvědčovat kohokoliv (nejen epidemiology a hygieniky) je z pozice zademoblokovaného politika velice snadné:

Chceš být (po předčasných volbách, třeba po náhlém úmrtí či vazebním uvěznění Babiše) i nadále epidemiologem či hygienikem?
Pokud ano, tady nám ten štos papírů podepiš.

Pořádně si to prostuduj, máš na to tři minuty!
---------
Jak praví Havran výše - chce to vyměnit liché naděje za sudé naděje. Žádnou spravedlnost, právo či nedejpánbu pravdu v tom nehledejte.
Kdyžtak maximálně pravdualasku!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já vím Ah, jsem naivní. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co se týče hatemanů - já jsem si zase přečetl rozhovor se středočeskou hejtmankou Peckovou. Další kamének do mozaiky a z toho, v co se kaménky skládají, opravdu nevidím
vznik prostoru pro JEDNÁNÍ vlády s hatemany nebo opozicí. Ani hejťáci, ani poslanci se s vládou na ničem dohodnou nechtějí a nehodlají. Proto také jakákoli "jednání" podmiňují předložením nesmyslu nazvaného "pandemický zákon" (který navíc mají ve sněmovně od května 2020).

Úřady se otevřou "lidu"... a rázem se stanou semeništěm nákazy. Zejména sociálky a úřady práce.
Nebo snad budou úředníci naočkováni spolu se zdravotníky? O ničem takovém nikdo ani neuvažuje, pokud vím

Říkáte, že Netolický BUDE respektovat. Takže dosud nerespektoval?
Pokud nerespektoval dosud, nebude respektovat ani do budoucna.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

napsal dnes, nebo včera Vidlák. Zkusím tedy, co unesete :-)
Strašná diskuze!
Vy to fakt všichni berete jako fotbal. To není diskuze, to jsou až na výjimky uřvané tribuny bez špetky racionality. Copak premier může upřednostnit pomstu, nebo triumfovat nad blbečky i za cenu životů? Jsou věci, u kterých veškerá sranda končí.

Zodpovědný člověk a politik především musí koukat na to, jak co funguje, aby to neublížilo těm dole, a své pocity musí upozadit. To se AB ne vždy daří, ale vzpomeňte na Paroubkovu bradavici, ani člověk za ní vidět nebyl. Premiér nemůže taktizovat, aby vypadal jako vítěz. Podle toho, co tu často čtu, vidím, že se mediákům a opozici daří lidi přesvědčovat, že AB je ten, kdo za všechno může, kdo řve a nadává (ačkoliv jeho projev je konzistentně slušný oproti oponentům) a že dokonce snad i covid je jeho výmysl.
Babiš myslí a mluví na rovinu, je sice někdy impulsivní, ale chtěla bych vidět, kdo by nebyl, vždyť i v PS sklízí přímo před kamerami vulgární nadávky. A to vám nevadí, vy bojovníci za zdejší kultivované diskuze? Klidně se přidáte k těm parlamentním řváčům a opakujete jejich útoky a lži? Rychle jste zapomněli, o co ve skutečnosti jde.
Když tu čtu některé příspěvky, plné povýšenectví, pokrytectví a falešné objektivity, nebo vyhrožování, že teď už ho volit nebudete, je mi z toho nanic. To někomu k obratu fakt stačí, že premiér odmítl dát gól, který by zabíjel?

Trollové s Carlosem v čele musí mít radost, jejich práce se daří. A těm, kteří jim ji usnadňují, výsledek příštích voleb budu přát. Můžete si pak spolu s trolly zazpívat – teď, když máme co jsme chtěli…. Oni dostanou prémii a co vy? Sklidíte to, co teď sejete jen pro dočasný pocit převahy … „já jsem to říkal“, přitom výsledek voleb si budeme moci přičíst jen a jen sami sobě. Že jsme byli tak slepí, a vlastní pohodlné „pravdě“ jsme dávali přednost před racionalitou. Na tomhle blogu je/byla šance ukázat, že jsme myslící lidé, že nás nic jen tak nerozhází a že umíme držet při sobě. Ne z důvodů politických, ale z důvodů lidských, a že nám není lhostejná budoucnost. A namísto toho se tu trumfujete, kdo vymyslí fantasmagoričtější představu toho, co je správně a hledáte viníka tam, kam ukazuje mainstream.

Ne, nejsem žádný Babišův fanda, při minulých volbách jsme ho volili úplně poprvé. Ale když vidím, jak snadný materiál pro manipulanty jsme jako národ, pak se přestávám divit, že se řítíme do p…e. A za to ani náhodou nemůže Babiš, to my.

P.S. A kdyby to snad někoho svádělo k radám, abych se uklidnila, tak ne, nejsem naštvaná, jsem smutná. Vím, ža takoví nejsou všichni, ale bohužel, jenom Carlos s jeho trolly už to není. Omlouvám se, ale odpovídat dnes nebudu, už musím končit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Potvrzení výše napsaného Alicí:
Vláda na základě jednání s hejtmany vyhlásila od pondělí stav nouze. Na základě jiné skutkové podstaty než ten stav, který platil do půlnoci. Já jsem velice rád, že zvítězil zdravý rozum nad politikařením, které jsme zažili ve Sněmovně, takže děkuji všem hejtmanům,“ řekl Babiš před kamerami ČT.
Rozvolnění, které by následovalo po ukončení nouzového stavu, si teď podle premiéra Česko nemůže dovolit, když je v Česku britská mutace viru, v Rakousku je mutace jihoafrická, a v Portugalsku dokonce už i mutace brazilská.
Tuhle skutečnost, s různými mutacemi, na které nezabírají EU zaplacené vakcíny,. v jejich ČT09 jinak nenajdete.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ta-CT-Kralici-silenec-Bab…

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

A nemyslím to ironicky.

Protože zde i lidé, kterých si vážím, odsuzují Babiše za to, že odhodil nádhernou možnost spočítat si, že když ještě pošle několik málo desítek tisíc lidí na smrt, mohlo by mu to vyhrát volby.

(Kdežto opačná strana se domnívá, že pokud ONI způsobí předčasné úmrtí několika desítek tisíc lidí, lehce to za pomoci sdělovadel hodí na Babiše, takže ONI naopak vyhrají volby.)

Nelze ovšem vyloučit ani úvahu, že Babiš považuje cenu několoka málo desítek tisíc mrtvol za své politické vítězství za příliš vysokou. (Já bych třeba tímto způsobem uvažoval).

Pak ho ovšem právem OBĚ strany označí za politika, který se nehodí do současné doby....Což jinými slovy znamená, že sice není politik, ale je stále člověk - a jako takový nejspíš nemá v současné politice co dělat
:-( , :-( , :-(( !

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Licoměrnost opozice nejlépe charakterizuje toto:
Dnes Jírovec na Nové republice
Ve Sněmovně se, po zamítnutí žádosti vlády o prodloužení nouzového stavu, udála zajímavá věc. Opozice totiž nezískala dostatečný počet hlasů pro doplňkové usnesení navržené KDU-ČSL, TOP 09, ODS:
"Poslanecká sněmovna apeluje na všechny občany České republiky, aby i přes ukončení nouzového stavu i nadále dodržovali všechna preventivní opatření, aby se v zájmu co nejrychlejšího zvládnutí pandemie COVID-19 chovali vzájemně ohleduplně a zodpovědně a respektovali nařízení vlády i krajů.“
Opozice měla takové prohlášení vydat, když začala jarní vlna covidu-19. To se nikdy nestalo.

Já k tomu jen dodám, že víc snad už ani nemohli odhalit svou taktiku házení klacků pod nohy po celou dobu trvání tohoto průšvihu. Za mne Babiš, ať už jsem proti němu měla dosud cokoliv, a že by se ledacos našlo, se zachoval jako člověk, kterému jde o tento stát a tu sebranku v něm.
A tím pádem vyslovuji rovněž souhlas s Aliciným vstupem a těm co házejí flintu do žita radím...myslete na chorál malověrní.

Napsal to dobře, Jírovec.
http://www.novarepublika.cz/2021/02/opozice-se-prechytracila.html#more

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Zachoval se jako státník, ne jako ukřivděný ješitný blbec. Na rozdíl od jeho oponentů.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Konečně se Jírovec aklimatizoval doma a nemlátí do hlavy bájnou Kanadu....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

- Andrej dosáhl dalšího z řady grandiózních vítězství. A pak člověk koukne na průzkumy a ejhle, voličů andrejkovi pomale ubývá ... Pro obzvlášť 'bystré' vidláky zdůrazňuji, že píšu nikoliv o konkrétních procentech dnes či včera, ale o dlouhodobém trendu. Inu Velká informační zeď je vystavěná festovně.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestliže nás vede evidentní šílenec a sněmovna nečiní co v takovém případě má, tak co je ten zbytek poslanců? Chovanci či co? To se bojej podat Miloškovi do jeho chabé ručičky nabitou pistolku? To aby náhodou neměl šťastnou ruku a netrefil se či co? (asi by moh taky šáhnout po brokovnici a vzít je fšechny jednou ranou). Myslím, že kdo teď kličkuje brzo uklouzne po něčem co se vrší v každým koutě.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)