Na věčné časy

Autor

V poslední době jsem se v článcích v diskusi poměrně důkladně věnoval myšlence, že koronavirový odboj proti vládě a jejím opatřením se hladce proměnil v boj za Piráty, kteří mají velkou šanci uhrát fenomenální volební výsledek a získat premiérské křeslo. Ostatní dnes opoziční strany se už dávno netají tím, že budou Pirátům ve vládnutí sekundovat nebo alespoň svítit. 

Zároveň jsme svědky toho, jak nám ze scény mizejí někteří zavedení aktéři. Zřejmě proto, aby nepřekáželi v opozičním nástupu k hvězdné budoucnosti. Z ničeho nic skončil mladý Klaus. Prý už nemá energii. Tak určitě... nemá energii. Založí si stranu, udělá ji tak, aby podle stanov měl takřka neomezené pravomoci, může kohokoliv na kterékoliv kandidátce odmítnout, má to jako svoje léno... a najednou skončí. Spíš bych věřil tomu kompru, co prý na něj mají. Je zapotřebí neponechat nic náhodě, aby nějaká šajse Trikolóra neubírala procenta modroptákům. 

Stejně tak zmizel najednou z ničeho nic i chvilkař Minář. Do politiky se nepustí, jeho hnutí nezískalo dost podpisů. Slza mi ukápla. Takových milionů měl, takových sponzorů, co by mu zaplatili a on to zapíchne ještě před volbami... Mnohem pravděpodobnější se jeví, že ani Bartoš nechce nechat nic náhodě, protože Kantar mu sice udělal pěkný průzkum, ale člověk nikdy neví. Zbavili se další pidistraničky, která by mohla Pirátům uškodit propadlými hlasy. 

Prostě sledujeme v přímém přenosu útok na ANO. Náš oligarcha miliardář je oslaben neúspěšným bojem proti covidu, je otřesen tím, že jeho voliči naskočili na vlnu protestů proti opatřením. Možná si také opoziční stratégové spočítali, že hodně Babišových voličů jsou ti, kdo o pár let dřív volili Věci veřejné, tedy který vždycky volí nové uskupení v naději, že se něco změní. Babiš už není nový, ale Piráti noví jsou, takže se tito voliči přesouvají k nové naději, aby byli posléze zase zklamáni.  Ale Babiše to oslabí. 

Právě tito voliči stojí za mým přesvědčením, že průzkum Kantaru není tak úplně mimo. Ono je celkem jedno, jestli Babiš uspěje s 25% nebo 28%.  Piráti, Starostové, ODS, TOP a KDU budou mít dohromady pohodlnou převahu.  Vláda to bude tedy šílená, ale půjdou do ní, protože mají společného nepřítele. Vlastně nejhůř dopadne Okamura, protože tomu pár procent ubere Volný a zároveň zjistí, že program anticovid je zajímavý jen pro malé (i když hlasité) procento lidí. 

V posledních týdnech jsem se mnohokrát zamýšlel, jak se to vlastně mohlo stát? Kde to vzniklo, že babišovi voliči poměrně razantně nastoupili na vlnu neexistující epidemie a když už to bylo neudržitelné, tak alespoň pokračovali v tom, že opatření jsou fašistická, že jimi volený Babiš se je snaží zotročit či očipovat.  

Že po Babišovi jde opozice, tomu se nedivím. Odstavil je od penězovodů, šlápl jim na kuří oka, splnil voličům své i jejich volební sliby (snížil daně, zvedl přídavky a důchody, do covidu byl rozpočet skoro vyrovnaný), tam je zcela logické, že Babiš nemohl udělat nikdy nic dobrého. Ale proč si tohle myslí i babišovi voliči?  Měl jsem pro ně poměrně příkrý odsudek, protože jsem si myslel, že jejich důvody souvisejí s jejich zhýčkaností. Babiš jim začal vadit v té chvíli, kdy po nich něco začal chtít. 

Osobně jsem to bral jako tragédii pro celou alternativní scénu, protože to byla v podstatě kudla do babišových zad od babišových voličů, ze které se náš oligarcha samozřejmě poučí a napříště se nikdy nikdy nikdy a za žádnou cenu nepokusí opřít o voliče. I předtím se snažil dolejzat kamkoliv jinam, teď ttoto jeho přesvědčení ještě posílí. Stejně tak se už nebude pokoušet o nějaký větší tlak na EU. To samé poučení si vezme i Okamura a případní noví kandidáti - že je sice možné voličům slibovat odchod z EU poanglicku, ale v praxi se o něj nikdy nepokusí, protože odchod z EU by představoval víc problémů, hlubší recesi a víc strádání než celý covid. Přece jenom jsme Evroskou unií obklopeni a nebylo by snadné v tomto prostoru dělat nějakou rebélii. A jakmile by došlo na nějaké uskromnění, bude se zase křičet o fašistické vládě... 

Vzájemnost prostě nefunguje.  Nevím, proč to má Orbán v Maďarsku jinak, tam každopádně se on opírá o voliče a voliči mu důvěřují. Nevím, co bylo dřív. Jestli jsou tam lepší voliči a díky tomu mají i lepšího lídra a nebo jestli si to Orbán musel za velkého rizika odpracovat a pak mu teprve začali věřit. Škoda, že je maďarština tak nepřístupný jazyk. Nějaká bližší znalost tamního prostředí by se hodila.  U nás musím konstatovat, že Babiš i všichni národovečtí kandidáti mají spoustu dobrých důvodů nevěřit svým voličům a tím pádem mají voliči spoustu dobrých důvodů nevěřit svým kandidátům. Čímž se nám kruh uzavřel a z logiky věci plyne, že my neopustíme nikdy EU, ale ona jednou opustí nás. Jako Titanic... směrem ke dnu. A zřejmě si leckoho stáhne sebou.

Včera jsem měl delší hovor s Masterem a ten mě upozornil na jednu věc, kterou jsem doposud neuvážil a čím déle o ní přemýšlím, tím reálnější se mi jeví. Jak jsem říkal, nevěděl jsem si rady s tím, proč se babišovi voliči postavili proti svému lídrovi ve chvíli, kdy po nich začal chtít, aby seděli doma a strpěli zavřené hospody.  Master mě upozornil, že to může být proto, že mezi lidmi existuje reálná obava, že současná vládní opatření a současná covidová situace jsou nafurt. 

Ano, to může být poměrně pádný důvod, proč to tu máme jak to máme. Pokud jsme zadrátovaní nafurt a vždycky bude možné vyhrabat patnáct tisíc nakažených a nemocnice plné zůstanou, tak jsme o starý svět definitivně přišli. A pokud jsme o něj přišli, ano nemá cenu podporovat žádnou vládu, protože jestli je cílem naše trvalé zadrátování, tak je úplně jedno, jestli nás drátuje Babiš nebo Bartoš. 

A platí to ale i obráceně... pokud Babiš do voleb zařídí, že covid bude minulostí a vrátí se běžný život,  zmizí "dezinformace" o tom, že covid je nafurt, že je záminkou, že ho vypustili jen proto, aby nás zotročili. Stejně jako už zmizela podobná smyšlenka - že covid zmizí chvíli po amerických volbách, protože byl vypuštěn za účelem diskreditace Trumpa.  Mimochodem - nějak jsem nezaznamenal, že by někdo pokorně uznal, že právě tato konstrukce byla chybná. 

Pokud covid v létě zmizí, pokud se během léta víceméně všichni proočkujeme a v září se covid nevrátí, zmizí i hodně důvodů, proč lidi bojovali proti vládě a vlastně i proti státu.  Pokud se vláda s covidem vypořádá, pokud nepřijde nějaká nová kvalitní mutace, které zneutralizuje všechno to očkovací úsilí, pokud se otevřou hospody a život se víceméně vrátí do zajetých kolejí, stane se dnešní obava o opatřeních trvajících napořád jen další hloupostí, která nebude stát za řeč. 

Pokud bude na podzim jedinou starostí, jak uklidit ekonomický svinčík, který tady covid zanechal a všichni se budeme běžně scházet, chodit na plavání a na fotbal, pokud lidi v létě vezmou hospody útokem a ukáže se, že pinglové si dali půlroční volno za státní peníze,  tak má Andrejko slušnou šanci  získat alespoň část pozic zpátky.  Pokud to guru Mára vezme za správný konec i s kampaní, může Babiš víceméně zůstat na svých pozicích. 

Tohle je také můj vzkaz pro Okamuru a Volného... pokud se vše vrátí do starých kolejí a oni budou pokračovat v rétorice, jak nás na vládě chtějí jen zotročit, tak budou jen pro smích. Pokud budou mluvit o tom, jak nás chce Soros zavřít a dělat great restart, zatímco realita bude už úplně normální, tak ve volbách neuspějí.  Pokud v případě návratu starých časů včas opustí rétoriku doživoního žaláře národů, mohou se po volbách stát tím jazýčkem na vahách bez kterého žádná strana vládu nesloží. Je to na nich. 

A pokud covid bude trvat nastálo, je vlastně úplně jedno, jestli se bojuje proti Babišovi nebo Bartošovi. Obojí bude úplně totéž. 

Pro Bartoše by tedy bylo nejlepší, kdyby covid co nejvíc trval. Ideálně tak, aby musela být opatření i v létě. Aby mohl do poslední chvíle Babiše kritizovat a zároveň aby mezi voličstvem pokračovala ta nálada, že zarýglování se už nikdy nezmění.  Proto bych si myslel, že se dneska nouzový stav už neprodlouží. Bartoš potřebuje zařídit, aby tu dál byla neschopná vláda, co nedokáže vysvětlit strategii proti covidu. Samozřejmě už nebude zdůrazňovat, že to dělá jako Konrád Henlein - že prostě nikdy nebude spokojený s ústupky. 

Babiš naopak potřebuje co nejrychleji mít po covidu. Aby mohl udělat nějaké pořádné oslavy během kterých bude mluvit o tom, že covid je definitivně vymýcen a všem se vrací jejich práva na cestování do Chorvatska.  Měl by se pokusit o ten Sputnik.  Zeman by mu s tím určitě rád pomohl. Zatím to vypadá, že naši západní spojenci s jejich skvělou solidaritou nám moc nepomohou. Skoro bych si troufal tvrdit, babišova politická budoucnost závisí právě na Sputniku... tedy pokud nedostane vakcíny odjinud. 

 Pokud ale v září zase dojde na roušky a zavírání obchodů, bude premiérem Bartoš a to bude jinej řízek. Ten se nezakecá. 

Okamura by měl bedlivě sledovat situaci a pokud se začne vracet "starý svět" tak si toho včas všimnout a změnit rétoriku. Pokud to udělá, stane se jazýčkem na vahách. Pokud se starý svět nevrátí, může pokračovat v tom co dělá doteď, bude to úplně jedno. 

Všichni bojovníci proti opatřením by si také měli uvědomit, že boj proti vládě je boj za Bartoše v premiérské sesli. Měli by s tím počítat a zdůvodnit si pro sebe, proč je to lepší než premiér Babiš. Alternativy za Babiše totiž jaksi vyklízejí pole. Mladý Klaus už dopolitikoval a nemohu si pomoct, Okamura to jako obvykle určitě podělá. Vždycky to podělal. 

 A stejně tak by odpůrci vlády a covidových opatření měli počítat  s tím, že tu bude opravdu hóóódně voličů, kteří díky covidu přišli o nějakého blízkého, kteří covid prodělali v nemocnici, mají následky, nebo také nemají, ale dusili se a měli strach o život.  Bude jich zřejmě dost na to, aby právě jejich přízeň hrála významnou roli. Nepodceňoval bych to. 

Vychází mi z toho, že pokud se vrátí starý svět, vrátí se s ním i původní politické pozice. Bilancovat se samozřejmě bude, ale velikán zůstane velikánem a trpaslík trpaslíkem. Pokud se starý svět nevrátí, nevrátí se ani staré politické poměry. Kromě hromady řečí nikdo doopravdy nebojuje. A ve volbách moc možností nebude. Babiš nebo Bartoš...   A v novém zarýglovaném světě se pak může stát cokoliv. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (68 hlasů)

Komentáře

mea culpa

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

BRRRR.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Myslím, že Zeman deklaroval pověřením sestavit vládu předsedu "vítězné strany nebo hnutí." Všechny strany "pětky" pak veřejně deklarují, že zároveň nejsou koalicí programovou, jen volební. Že po volbách nebudou dál pokračovat spolu, ale rozejdou se do vlastních klubů. Tak nějak vnímám někde v této linii pro Zemana únikovou variantu proč pověřit Babiše, byť třeba Piráti+STAN budou mít o chloupek víc hlasů.
Ale to počítáme zajíce před honem. Starej Ještěr je svůj, ten si mnou do toho kecat nenechá. Já si umím představit, že toho Bartoše pověří. Stejně jako si umím představit, že pověří nedočkavého Fialu ("Má zkušenosti s vysokou exekutivou, jó, měli jste jít také do vlády, páni Piráti, a získat ostruhy. Vláda není holubník, abyste se vše učili za pochodu. Šofér autobusu se také neučí řídit s cestujícími".) a tím ten guláš pětky teprve opepří.
Ale na rovinu, pokud Piráti + STAN zvítězí a Babiš nebude schopen přinést 101 hlasů aby se použil odkaz na Klausův tah Topolánkem proti Paroubkovi, myslím, že Ještěr pověří toho Bartoše. Po krátkých či delších obstrukcích, ale nakonec pověří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím! Vidláku, zcela pomíjíte následující možnost:
Dojde ke zrušení nouzového stavu. Nevím, která omezení tím padou, a je to jedno. Pokud se kovidová čísla výrazně nezmění, bude to Andrejův konec.
Ale pokud vyletí nahoru, a já myslím, že ano, budou ty oběti mít na triku ti, kteří do toho hodili vidle. Zejména Bartoš. I on se pohybuje na tenkém ledě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Tuto variantu jsme tu řešili při minulé estrádě kolem prodlužování nouzového stavu. Největší průser pro Babiše by byl, kdyby se rozvolnilo a nákaza dál klesala. Nejhorší pro opozici by bylo, kdyb yse rozvolnilo a čísla vazala raketový vzestup.  Za měsíc se na tom moc nezměnilo. Snad jen, že teď čísla klesají "hezčeji" než minule a tak bude výrazněji vidět, co s tím případné rozvolnění udělá.  Jsem na to také zvědavý. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Všichni víme, že důvěra se rychle ztrácí a zatraceně pomalu získává zpět.
Nedůvěra se snadno může změnit v alergii.
A mít na někoho alergii znamená, že ať udělá cokoli, je to vždycky špatně.

A Babiš ztrácel důvěru rok (je zbytečné řešit, jestli nemohl jinak, jestli sabotáž opozice, ... píšu o pocitech voliče).

Volič s alergií přemýšlí takto (všichni víme, že volič volí emocemi):
- konec omezení, čísla nerostou - Babiš nás týral zbytečně (zahájil totalitní omezení)
- konec omezení, čísla rostou - Babiš způsobil další umírání (ukončil fungující omezení).

Pro další vývoj není až tak důležité co dělají figurky nahoře, ale pocity, které jejich chování vyvolává v těch dole.

Všichni víme, že byla krize před kovidem a měli bychom vědět, že ještě větší bude po něm. Že radost z Chorvatska
a otevřených hospod vydrží maximálně týden, u některých ani žádná radost nezačne.

Když se dostával k moci Babiš, mezi lidmi z mého okolí velkou podporu neměl, protože miliardář, zaklekávač, stbák, .. , bum - vyhrál. A když už byl vzat mezi lidmi na milost, dozvídal jsem se, že ho lidi volili, i když tvrdili, že ne, aby nevypadali jako pitomci.
Takže, kdo ví, jak na tom bude Bartoš.

A Babiš není Orban, protože my nejsme Maďaři.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

naserou i voliče pirátů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Bylo by to všechno po vzoru hurikánu Bidet-Harrisová, který teď řádí v USA.
Raketový růst daní, zeleno-rudé polpotovské peklo a otevření země imigrantům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Ale co si myslí spoluobčané?
Pokud totéž, pak nemá Bartoš šanci a nemáme se o čem bavit.
Pokud si myslí něco jiného, tak proč?
Vždyť piráti jsou celkem průhlední a jejich program je jasný.
Voliči, až na ty nejmladší, mají zkušenost s demokracií, pravdou, s politiky, s EU, s bojem proti kovidu, ...
Je jejich zkušenost jiná než naše?
Nebo jsou jiní oni?

Já fakt žiju v hodně divné bublině. Kolem mne jsou lidi, kteří si myslí něco jiného než já, popř. nemyslí vůbec. Proto nejsem schopen sdílet všeobecný optimismus z jakékoli strany.

PS: Napadlo mne, jestli náhodou tak oblíbené "menší zlo" není ve skutečnosti to známé "pomalé vaření žáby", které nahradí "Raketový růst daní, zeleno-rudé polpotovské peklo a otevření země imigrantům" o něco pomalejším růstem daní, zeleno-rudým směřováním a pootevřením země migrantům, tichým a nenápadným podepisováním a ratifikací všech EU směrnic a smluv, takže až si všimneme, že jsme uvaření, místo vyskočení z hrnce, se necháme s vykulenýma očima vytáhnout, posolit a sežrat.

PPS: Vím, že mi piráti seberou, sníží nebo znehodnotí důchod, ale totéž čekám i od Trikolóry (IVK, Šichtářová, ...), proto se mi vcelku ulevilo, když odešel VKm, kterého jsem vždycky považoval za slušného a inteligentního člověka, který proto nemohl mít v politice nejmenší šanci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve sklenici vody
za radostné Ódy
zuří právě bouře,
vidím podle kouře.
Toho není bez ohně.
Babiš, ten sa něohně...
Kouř vychází z nosu
Bartoš háže kosu
dneska přebral dávku
zkusil lysohlávku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

on se pořád řeší zdravotní stav Zemana,že je starý,ale tak žlutý a seschlý,jako Bartoš není. On životní styl udělá své a játra má člověk jen jedny

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Dronohlav je holt pirát z přesvěcčení - i ty kurděje si obstaral. Vsadím se že má pod kvádrem schovanou naládovanou kachní nohu pro případ, že budou stát Zeman, Babiš, Okamura a Hamajda blízko u sebe...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

je taky to je pravda

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

a tuhle rundu platíme my všichni.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Extra.cz Celebrity Ivan Bartoš Běhá to po Stromovce, ale veverka to není: Šéf Pirátů Bartoš má fyzičku jak Frištenský

Zdroj: https://www.extra.cz/beha-to-po-stromovce-ale-veverka-to-neni-sef-pirat…
.....a pan prezident a jeho životní styl?....dobrý

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč Babiš ztrácí voliče?

1. Jeho voliči jsou v podstatě přeběhlíci od jiných stran, zejména ČSSD, kteří jsou náchylnější k nespokojenosti než skalní jádra voličů. Tedy méně odpouští chyby.

2. Babiš tolik lavíruje mezi Bruselem a přáními voličů, až nevyhověl ani jedněm. Muž kompromisu neukázal odvahu v rozhodující chvíli. Schopnost se pragmaticky dohodnout je na nic ve chvíli, kdy je zapotřebí povzbudit emoce voličů a vsadit na ně. Proto Orbán vede v Maďarsku. Prostě si své odpracoval, voliči zjistili, jaké zastává postoje a že je ochotný se za Maďary postavit proti zbytku světa. To jim imponuje. Babiš je ochotný se postavit pouze za sebe a svou rodinu, za své voliče ne, a tak si tu nedůvěru oplácí navzájem. Babiš nespoléhá na voliče, protože jej mohou zklamat, a voliči nespoléhají na Babiše, protože mu zase tolik věřit nemohou.

3. Babiš opravdu vyhrál volby jen díky tomu, že byl ten nejméně špatný ze sbírky mizerných politiků. Jenže ten apel se ztrácí. Proto se míjí účinkem apely na voliče Pepu Koblihu, protože Babiše kvůli koblize opravdu nevolil. Vybral si menší zlo a nevidí žádnou přijatelnou alternativu. Ostatní politici jsou stále stejní, nikdo nový převratný se neobjevil.

4. VKml dojel na podporu VKst. Jeho voličská skupina sice byla část ODS s adorací VKst, ale zbytek obyvatel od ostudné amnestie VKst mírně řečeno nemusí. VKml už neměl kam růst, noví voliči nepřicházeli, a do toho naskočil na špatnou vlnu ohledně covidu.

5. Obyvatelé ČR už rok provádí všemožná opatření, která vláda vyžaduje, a výsledek v nedohlednu. Po tolika příkazech a tolika měsících se lidé začínají ptát, kde se neustále děje chyba? My vidíme možná 3-5% těch, co opatření nedodržují. Jenže ten zbytek lidí opatření opravdu dodržuje. Nakazí ta malá část 3-5% lidé zbytek? Je to možné, jenže i s tím měla vláda počítat. Jestliže si nedokázala vynutit dodržování opatření tvrdým zásahem na počátku, je spíše obdivuhodně disciplinované, že opatření nařízená vládou ještě někdo dodržuje.

6. Voličská skupina Andreje Babiše je hodně nestabilní. Bude-li jiná vhodná volba, klidně mu utečou jinam. Babišovi paradoxně pomáhají opoziční politici, kteří nejsou ochotni se vzdát ani střípku moci. To raději vymění všechny voliče. přitom správnou volbou by bylo vybrat z jejich řad někoho schopného, nezkorumpovaného, kdo rozumí i lidem mimo Prahu. Já vím, při té strategii výběru kandidátů je to nemožné. To raději budou vynášet Prahu jako koncentraci těch nejlepších lidí v ČR, uvědomělých, vzdělaných, hodně vydělávajících, a zbytek republiky znectí jako neuvědomělé nevzdělané burany s malým příjmem, kteří nechápou genialitu pražských voličů. A pořád se ne a ne řídit jejich příkladem bez ohledu na propagandu ČT.

7. Piráti už opravdu předvádí schopnost vládnout v Praze a výsledky jsou dost děsivé. A to se ještě musí krotit. Dovolím si malou odbočku do USA. Joe Biden už také vládl jedné zemi, jmenuje se Ukrajina. Proč bychom si měli myslet, že USA pod jeho vládou dopadnou lépe? Stejné metody, stejní lidé kolem. Totéž bude u Pirátů. Vládu v Praze vyhlásí za úspěšný model a totéž a mnohem více předvedou zbytku ČR.

8. Žádné drtivé vítězství Bartoše ani Babiše se na podzim konat nebude. Babiš měl šanci získat ještě tak 10% voličů, kdyby se o ně skutečně opřel a postavil za ně proti celé EU. Při mnoha příležitostech ukázal, že nemůže. Proto jeho hnutí postupně umírá.

9. Když Babiš poslal manželku do Dubaje, psalo se na internetu, že to bylo kvůli tomu, že snad měl strach o její život a že naše tajné služby odhalily nějakou reálnou hrozbu pro ni. https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/105745/babisove-hrozila-v-cec… Že by se někdo z voličů Pirátů nemohl dočkat a rozhodl se Babiše i s manželkou odstranit jinak než ve volbách? Prý zatkli nějakého muže ve Španělsku, co to mohl mít v plánu. Babiše snad nikdo nezastřelí, ani jeho ženu. Nehledě na nelidskost by to byla i politická chyba, vyrobil by z nich mučedníky a opozice by psala o sektě Pepy Koblihy mnohem více než dosud.

Babiš udělal několik politických chyb, kterým se mohl snadno vyhnout. Stačilo přenechat moc Pirátům a Bartošovi, jen na pár měsíců, a pak je shodit. Teď už je pozdě a Babiš musí vydržet do voleb. Celou dobu bude jen ztrácet. Ani v případě, kdyby uspěl s vakcínou (osobně považuji za dobré jen vakcíny Jenssen nebo Sputnik V a nejčastější od Pfizeru, Astra Zenecy nebo Modernu nepovažuji za vhodné) si nemůže být jistý volebním vítězstvím, protože je tu ekonomická recese násobená koronavirem (pozor, nebyla koronavirem vyvolána, ale jen znásobila příznaky, které zde byly už mnohem dříve) a ta bude připsána na vrub vládě a jejím opatřením proti koronaviru. Babiš bojuje o přežití a bojuje špatně. Na podzim podle mého odhadu ztratí hodně voličů, ale někde kolem 10-15% se určitě pohybovat bude, možná i těch 20% stále přesáhne. Proč tolik málo? Voliči mu totiž budou i umírat kvůli koronaviru.

Dám sem odkaz na text 2 roky starého příspěvku, protože teď prožíváme riziko č. 3, jen se nám sem koronavirus dostal jiným způsobem než v tělech imigrantů.

14. 03. 2019, 18:01
Ještě bych si dovolil doplnit, že za zbraně příští války považuji:
1. civilista maskovaný jako uprchlík před klimatem ozbrojený útočnou nebo loveckou puškou - zbraně mu na místo určení dopraví někdo jiný
2. drony s improvizovanými výbušninami
3. biologické zbraně dopravované v tělech sebevražedných atentátníků pod záštitou imigračního paktu prosazovaného v Bruselu
4. islamisté v německé nebo rakouské armádě, kteří ukradnou techniku a zaútočí na sousední stát s cílem vyvolat válku
5. pomoc spřátelených armád na obranu demokracie - nová verze okupace v 1968
Proti všem ostatním druhům zbraní nemá smysl bojovat, ČR se ubránit samostatně nedá, ale okupant ji nemůže ani udržet. Co proti tomu?
a) velmi pečlivě prověřovat, koho do ČR pustíme
b) mít obyvatelstvo s legálně drženými zbraněmi na osobní obranu
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/prizivnici?page=1

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

"...vládu v Praze vyhlásí za úspěšný model a totéž a mnohem více předvedou zbytku ČR..."
Hrůzostrašné. Ale hrůzostrašně reálné.
Jsem zvědav, co se teď v Praze bude do voleb dít. Přijde mi, že si začínají uvědomovat, že situace v Praze bude mít podstatný vliv na jejich celorepublikovou úspěšnost, a začínají trochu brzdit (a nechávají "vyniknout" své koaliční partnery). Ale rozdíl mezi piráty a různými koaličními "Praha 123x sobě" a všelijak různě nazelenalými pražskými miniuskupeními je pro lidi ze zbytku republiky nečitelný a nepodstatný, toho by mohl Babiš-mára využít.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Proti všem ostatním druhům zbraní nemá smysl bojovat, ČR se ubránit samostatně nedá, ale okupant ji nemůže ani udržet. Co proti tomu?
a) velmi pečlivě prověřovat, koho do ČR pustíme
b) mít obyvatelstvo s legálně drženými zbraněmi na osobní obranu

----
A) Nikoho proverovat na hranicich nemuzeme ani nesmime, ale vypada to ze ani nechceme
B) Tady je to lepsi, ale postupne se to zhorsuje, zakaze se olovo, potom dedeni spatnych zasobniku atd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se změnilo ? Jsou snad bývalí špatní lepší
? Je možné je postavit do čela s tím, že už jsou lepší, než Babiš ?
Rád bych věděl proč. Co tak zásadního vymysleli, že volič od Babiše odchází ?
Mně připadá, že křičí pořád stejně a pořád stejně se snaží bojkotovat každé úsilí vlády o nápravu věcí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

No proto asi tak láká ten Bartoš - ten se ještě na vrcholové linii nezakecal. To je v podstatě jediná změna. Plus lidé zapomínají, podmíněná volba není slib manželství na věčné časy a současné nepohodlí je Babišovou vládou personifikováno. To jsou ty změny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Výzkumy veřejného mínění jsou mocný nástroj k ovlivnění smýšlení voličů.
I na kydech se bere budoucí vítězství Pirátů, jako nejpravděpodobnější výsledek voleb. Na čem se zakládá ? Na dvou výzkumech .
Je snad tak málo pravděpodobné zfalšování dvou výzkumů ?
Každé rozvolnění, které způsobilo novou vlnu, se stalo v důsledku ohromného křiku opozice, který byl silně podporován médií. Kdo tedy nese vinu za současný stav ? Babiš, který stále tvrdí, že se řídí radami odborníků. Křiku tedy nepodlehl jen Babiš, ale i oni odborníci.
A tak ještě jednou : Komu by, logicky, měly klesat preference ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

S preferencemi je to zajímavější než se na první pohled může zdát. Protože někdy, když chceme soupeře ukolébat a naopak mobilizovat vlastní voliče, může mít "horší procento" naopak pozitivní dopad. A být klidně i vypuštěné úmyslně. Tohle ví asi jenom Mára a Kantar, zda ta jeho čísla odpovídají realitě, přání Václava Moravce nebo volební taktice AB.
Jinak v zájmu debloku je posílení Okamury. Přemýšlím jak moc zoufalý by AB musel být, aby s SPD pekl vládu. A dnes by si ji Tomio nechal zaplatit krvavěji než minule, kdy se nabízel sám, leč byl oslyšen. Každopádně Tomio vládu sám nesestaví, ale umrtví dostatečně velké množství hlasů těch, kteří nemohou Pětku ani cítit, ale ANO je zklamalo. Volba SPD (pokud Trikolóra přežije tak i jí a dalších) je ve svém důsledku hlasem (nejspíš) Bartošovi. To jsou vyhlídky...

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

ukolébat protivníkovy voliče a aktivizovat vlastní.

Je potřeba pečlivě vyhodnocovat internetové reakce na vypuštění vlaštovky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Napsal uživatel Puck (neověřeno) dne Pá, 26. 03. 2021, 07:37

Nezměnilo se nic, jen se dohodli, že se dohodnou.

Pak se uvidí

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale bohužel se Babiš ukázal horší, než se zdál.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro svalovce z arábie
utrhnu si od huby?
Jenže já vím, která bije!
Nebudu žrát otruby
či obracet pětikačku.
To raději strpím sračku
ze zkažených vajec.
Ať si papagajec
s dredama na lebce
políčí na hřebce
jenom na své bárce.
Nejsem žádný dárce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Když vidím, jak pirátstvo bačuje v Prazééé, tak z rozšíření na celou republiku dostávám osypky.

Piráti okamžitě zvedli všechny poplatky co se platí, za popelnice, za psy, nájem v městských bytech
Piráti nejsou schopní vypsat výběrový řízení na zhotovitele metra D
Piráti si nechali před nosem vyfouknout pozemky důležité pro dostavbu městského okruhu, části mezi D1 a D11. Nejde o pozemky v Praze, ale o pozemky kde mají být protihlukové pásy zeleně atp. Zlé jazyky tvrdí, že to byl záměr a malá domů pro sponzora strany.
Piráti nejsou schopní v Praze zajistit odklizení sněhu, když napadne 10cm, tak celá Praha stojí.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Kuš, překlep. pozemky v Praze = pozemky v trase

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

v těch centimetrech: ne deset, ale čtyři ;-)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Každopádně za Krndy se to jaksi nestávalo...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

когда будет хорошо? - хорошо уже было.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jó, už se těším až bude bukanýr po volbách vysvětlovat veřejnosti že v rámci boje se zmutovaným koronavirem se musí všecko zavřít. Babišem počínaje. Úplně ideálně když to zkusí vysvětlit stejně jak Matásek s Landou - "My nejsme fašisti!"... budu se chechtat až mi plíce prasknou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

krom babiše, hamáčka, blatného a dalších.

Ale nemyslím, že by to bartoš takto pojal, za západě to není v módě.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nesmíme zapomenout, že Babišovi ubírá body i konání Hamáčka, Petříček a Maláčová. I Zaorálek, když občas vyleze, tak dokáže způsobit potřebné zmatky.
Babišovi nepomáhají ani individuality ve vládě. Z pohledu obyčejného voliče to vypadá, že si každý jede svoji dráhu. Babiš je sice šéf, ale jeho podřízení, tedy ministři, si dělají to co jim přikazuje někdo vyšší a kryje jim přitom záda. Příklady netřeba, ale třeba konání Blatníka, jehož původ a kořeny jsou nejasné, mi dává za pravdu.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ono to tu už několikrát zaznělo přede mnou. Jestli Babiš chce mít pozici Orbana, musí se jako Orban chovat. Ono sedět jednou prdelí na dvou židlích dlouhodobě moc dobře nejde.
Ono je pěkné tvrdit, že se mi zajídá Petříček z ČSSD, ale vždyť ona ta Jourová je to samé, akorát že to nosí sukni.
Stejně tak pokud jde o Sputnik V. Jediné co svedl byl chlapácký výlet do Srbska a Maďarska. Ale aby to skutečně nakoupil, tak na to už odvaha došla. Jenom gesto. Vždyť oni už i ti Němci předvádějí víc protiunijních postojů než my. Nordstream 2 si jedou vesele s Rusem bez ohledu na řeči okolo. Navíc těsně předtím než to začali stavět, tak to Bulharům vymluvili, aby následně řekli že to není o politice, ale že v tomto případě to je čistě ekonomický projekt. Následně si samovýrobu Sputniku domluvili u sebe doma na licenci. To si jako vážně někdo myslí, že když to Němec a Ital bude vyrábět, že mi s tím nedovolí cestovat po zemích EU. To možná tak do Andory a San Marina...
Na druhou stranu, to chce klid. Však my si ten Sputnik taky nakonec koupíme. Akorát je blbé, že to bude za německé ceny.
A podobné to je i s uprchlíky. Maďarsko posiluje armádu a nakupuje to nejlepší v poměru cena/výkon. BVP z Německa, obrněné auta klidně z Turecka, staví plot... a žádný problém v tom nevidí. Jenom my těsně před návštěvou ve Vajthausu odklepnem nákup 14-ti helikoptér. Ta účelovost z toho prostě přímo čiší.

Nicméně nejhorší na tom je, že když vidím Piráty, tak se skutečně děsím toho, že může být ještě mnohem hůř.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

to by zas tolik nevadilo jako to, že budeme déle zašpérovaní v lockhovnu a zemře pár set lidí navíc

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

A za kolik nakoupilo Špuntíka Maďarsko, které ho stejně dostalo jen málo?

Zkuste si to zjistit :-) Vona ta láska k Putinovi něco stojí ... i Orbán nakonec zjistil, že chválou gosudara se očkovat nedá a otočil směrem k Číně.

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

Ze seniorů nad 65 let už jsou naočkovány více než dvě třetiny. Na očkování se registrovalo 3,3 milionu lidí a stále přibývají, očkování zdravotníků a domovů seniorů navíc probíhalo mimo registrace. Vládě se podařilo uspíšit dodávky očkovacích látek Sinopharm a Sputnik V, od prvně jmenované firmy dostala země milion dávek (ze 4 milionů celkem), od Sputniku zatím 855 tisíc (ze 2 milionů). Zvlášť v případě Sputniku je to více než plánované množství v tuto dobu. Vláda též v tomto týdnu schválila použití dalších vakcín - čínské CanSino a indické Covidshield. Zatím není jasné, zda byly již nakoupeny a kdy a v jakém množství do Maďarska dorazí.
Rozdíl Maďarska oproti zbytku EU udělala zejména čínská vakcína Sinopharm, která je Pfizeru druhým nejočkovanějším preparátem, podali ji už více než půl milonů lidí.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak pisete, v madarsku vede ockovani zapadnimi vakcinami (jejich pocet neuvadite, je samozrejme nejvetsi) a sinopharmem, spuntik je kdesi vzadu.

Zkuste si ale zjistit cenu "levneho" spuntika ve srovnani se sinopharmem. Putin holt patolizalum dava prirazku :-)

Průměrný počet slepic: 1.2 (15 hlasů)

mi neumoznuje pouzit slovni obrat "Hledej smudlo" , takze hned prvni odkaz ve vyhledavaci:

5 million doses of the Chinese vaccine have been ordered, each dose costing 30 euros, plus a five percent value added tax, making it a total of 31.5 euros.
Unlike its agreement for the Chinese vaccine, the National Public health Center did not purchase the Russian Sputnik V vaccine through a third party. NNK has directly ordered at 19.9 US dollars apiece, 300 thousand Sputnik V doses within 30 days, 500 thousand within 60 days, and 200 thousand within 90 days.
https://hungarytoday.hu/hungary-vaccine-contracts-procurement-sinopharm…

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

No vida, i mistr scallop se utne - ja si to pamatoval obracene. Toz se omlouvam, chyba na me strane.

Ale pridejme kompletni madarske informace. Nejprve ceny
"The Chinese Sinopharm vaccine is by far the most expensive vaccine at 31.50 euros for a single dose. It is followed by Moderna’s vaccine at 29 euros, Pfizer-BioNTech’s at 17.5 euros, Sputnik V at 7.50 euros (they sold it to Hungary for 19.9 Dollars (EUR 16.7) , i.e. 8.35 Euros/dose), and Oxford-AstraZeneca’s vaccine at 3.5 euros per dose."

A ted pocty vyockovanych davek - hledal jsem pfizera (k tomu jeste pripocete trochu moderny a AZ), cisla jsou k 9.3.:
"Hungary’s main vaccine used for inoculation is that of Pfizer-BioNTech, used 665,873 times. China’s Sinopharm vaccine is second at 158,062 inoculations"

Takze jsme doma - madarsko dominantne ockuje vakcinami z EU. Kdyz chce pridavat odjinud (vakciny bez schvaleni EMA), tak muze zkusit relativne levny sputnik (ale drazsi nez podobna AZ), jenze Madari z nejakeho duvodu nakupuji mnohem mnohem vice drahou (a technologicky zastaralou) vakcinu od Cinanu. Proc asi? Jedine mozne vysvetleni je, ze rusko proste spuntika vic nenabidlo, nema ho - vsude nabizi drobky, ale velkou kapacitu vyroby nema, dokud nezacne vyrabet primo na zdegenerovanem zapade.

Takze v cene jsem se mylil (s pmluvou priznavam svou chybu), ale jinak plati, co porad rikam dokola: kdo chce, ockovat rychle zvysit rychlost ockovani, ten nevola po Spuntiku, ale po sinopharmu - to se deje v Madarsku nebo Srbsku. Ovsem kovani putinhujeri volaji jen po tom, co je ruske a tedy geopoliticky spravne.

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

ke kovidu, podobná jako měl před posledními parlamentními volbami.
Co by měl dělat:
1) musí všude hlásat skutečnou tabulku úmrtí na kovid ve všech státech světa/1 milon obyvatel, především pak státech podobné velikosti
Tabulka vypadá takto:
1. New Jersey 2739 úmrtí/ 1 milion populace
2. New York 2575
3. Massachusetts 2468
4. Rhode Island 2461
5. Česká republika 2373
6. Missisipi 2348
7. Arizona 2318
..
12. Maďarsko 1994
13 Pennsylvania 1956 úmrtí/1 mil obyvatel

Z tabulky jasně vyplývá závěr: nejhůř jsou na tom ty státy kde zuřil předvolební boj
či kde tento boj již přes 1 rok stále pokračuje (to je ČR).

2) Musí tlačit co nejrychlejší očkování, aspoň zde ukázat že jsme třeba v první polovině zemí EU

3) Musí udržet sníženou mobilitu lidí (teď je vidět že to funguje, třeba Francouzi, Italové tohle dělali přísněji a častěji) a jen po kapkách selektivně uvolňovat jednotlivé segmenty
Segment výroby je uvolněn neustále, od 12.4. uvolnit JEN segment školství, pak za 14 dní uvolnit třeba jen kadeřnice.....

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Přesně tak! Babiš musí zcela zamezit srovnání Česka s evropskými státy - to je samozřejmě logické a přirozené, jenže marketingově nepoužitelné. Naopak je třeba lid m ukázat, že třeba v Brazílii jsou regiony, které jsou na tom ještě hůř!

A hlavně: je třeba lidem vysvětlit, že za českou covidovou hromadu mrtvol může Merkelova a Soros. Vždyť tohle od něj vidláci chtějí slyšet, tak ať jim to kurva řekne!!

Průměrný počet slepic: 2.2 (21 hlas)

Starší vědí přesně kolik jejich vrstevníků umřelo a mladší to nezajímá, pokud se z mrtvých přímo neradují.

Jsme nejhorší na světě. To je daný. Otázka je, čí je to vina.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak souvisí divoký fotbalový večer na stadionu ve skotském Glasgow s pozicí Česka v Evropě? Je to příznačná paralela. Češi musí být v EU sebevědomější, asertivnější a odolnější vůči křivdám, zejména vzhledem k blížícímu se evropskému předsednictví, píše Petr Zahradník, ekonom České spořitelny a bývalý člen Evropského a hospodářského a sociálního výboru v Bruselu.
Reflexe odpudivých mimofotbalových kontur vyhroceného fotbalového zápasu Rangers – Slavia z minulého čtvrtka by neměla být zapomenuta. V Ibrox Parku jsme byli svědky konfrontace, jejíž obsah i kontext daleko přesahují význam fotbalového utkání. Získaná zkušenost by měla sloužit jako zdroj ponaučení o realitě, ve které žijeme a kterou vytváříme.
Není zřejmě náhoda, že právě toto utkání bylo spouštěčem událostí, kdy jsme během dvou hodin sledovali neuvěřitelně gradující a koncentrovaný obraz dnešní doby a nastavené zrcadlo historické zkušenosti, kterou různé národy na hřišti zastoupené prošly.
Ten obraz je příšerný. Ilustruje, v jakém pokřivení základních životních hodnot jsme schopni existovat. Do jaké míry jsme schopni účelově zkreslit realitu (potlačit to nepříjemné pro nás a zveličit to, co pro nás může být prospěšné). A jak málo odolní a nepřipravení na všechny tyto záludnosti jsme.
Odhaluje také to, jak odlišnou historickou zkušeností disponujeme a jak odlišně ji interpretujeme či přikládáme jí na důležitosti. Je to i o tom, jak sebevědomím, schopností se prosadit a obhájit svůj zájem lze zakrýt zrůdné chování, kterého jsme se předtím dopustili, což ústí v obrovské pokrytectví.
Čeho jsme byli během onoho fotbalového zápasu svědky? Bezprecedentní kriminální hry ze strany Rangers, která byla nejen zcela mimo pravidla hry zvané fotbal, ale při které šlo o zdraví a život. Záludnosti a křiváctví ze strany téže organizace následně v zákulisí. A nedokázané klukoviny ze strany hráče Slavie, který drtivou část zápasu čelil atakům na hranici trestných činů ublížení na zdraví, či možná aktů ještě vážnějších – a asi mu normálně lidsky ujely nervy.

A jaká je mediální reflexe a bohužel i následný politický kontext celého nešťastného příběhu? Jako vystřižený z filmu Vrtěti psem. Hlavním, ba snad jediným viníkem je onen slávista, jemuž ujely nervy, přičemž kriminální akty ze strany Rangers před i potom jako by se ani nestaly. Nechutné.
Sprostí podezřelí
O čem tento příběh svědčí? O mnohém. Jak málo z české kotliny vnímáme mezinárodní kontext a tzv. hlavní proud a jak zoufale, poddajně a naivně se stáváme jeho nezaslouženými oběťmi. Přitom nejde jen o odlišný stav mysli, ale též zkušenostní a jazykovou erudici, díky nimž bychom byli připraveni účinně se bránit a spravedlivě obhajovat. Takto Rangers vycítili obrovskou slabinu a namísto toho, aby zůstali zalezlí v kanále či si sypali popel na hlavu politicky korektními omluvami či výmluvami, přešli okamžitě do protiútoku.
Kdyby toto všechno bylo symptomatické toliko pro dění na fotbalovém hřišti, kdy si pár dospělých kluků natluče, pokope se, zanadává si a tím to končilo, bylo by možné nad tím mávnout rukou. Dění, které jsme viděli ve čtvrtek večer je však dokonale příznačné i pro naši celkovou pozici v Evropě. Často je v různých diskusích slyšet, o čem a jak probíhají složité vyjednávací procesy v EU, a je těžké to popsat a srozumitelně vysvětlit. Kdo se ve čtvrtek pozorně díval, mnohé pochopil.
Kdyby se celý příběh odehrál zrcadlově opačně, všechny skotské týmy jako jeden muž, zaštítěné národní fotbalovou asociací a podpořené politicky pozicemi v resortu zahraničí spustí již druhý den mediálně-politický uragán.
Jaké reakce na brutalitu Rangers byla schopná česká strana?
Takto jsme svědky rozpačitého mlčení poškozeného, provázaného marným a nepřesvědčivým poukazováním na to, co se odehrálo a jaká újma mu byla způsobena, kterého využívá hlavní pachatel a viník, který do světa huláká „chyťte údajného rasistu“, přechází do ofenzivy a svět mu věří a vytváří si představu podle jeho vřískotu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

z borců, kteří zápasí v oktagonu. Fotbalový mač se Skoty by sice asi prohráli, ale jak jsem pochopil, ve fotbale dnes není podstatné, kolik padne gólů, nýbrž kdo komu rozkope držku.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

i když skoro vždy s petrempavlem nesouhlasím, teď má můj plný souhlas.
Utkání, ve kterém Slavia předvedla výborný výkon a dala dvě výstavní branky
zatímco Skotové se presentovali jen kopáním do protihráčů
by nemělo být přehlušeno povykem okolo Kudely.
Největším zklamáním je pro mne ale trenér Skotů. Dříve významný fotbalista teď naprostá nula a odstrašující příklad.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak dostal na držku, protože cosi řekl.

Zrovna v UK to takhle chodí už asi sedmdesát let.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ekonom České spořitelny Petr Zahradník
Ve druhé polovině příštího roku bude Česká republika již podruhé předsedat Radě EU. Během toho by se měla představit jako připravený, kompetentní, sebevědomý až asertivní moderátor unijní agendy, která i s ohledem na covid bude stále velmi složitá a komplikovaná.
V Evropě jsme zatím vnímáni spíše tak, že stojíme kdesi ve druhé řadě vzadu, jsme věcně kompetentní a připravení, ale nepříliš akceschopní, neurčujeme tón diskusí, nejsme sebevědomí, odolní a schopni se účinně bránit a přesvědčivě si obhájit svůj postoj, díky čemuž bychom si získali
Považujme skotský fotbalový večer za nastavené zrcadlo rozmanité evropské realitě a naučme se jí lépe přizpůsobit. Objektivně v ní existujeme, takže se z ní nemůžeme vymanit. Nebylo by to vhodné ani pro nás přínosné. Měli bychom se však s čistým štítem a respektem k fair play stát daleko odolnější vůči křivdám, které jsou na nás páchány, a přispět k soudnému vnímání konfliktních situací. Ku prospěchu nás i celé Evropy.
Úcta k pravidlům spojená s povědomím, že si nenecháme nic líbit, že jsme schopni aktivně řešit konfliktní situace či se jim nejlépe umíme díky své reputaci vyhnout, nám může být prospěšná nejen po dobu zmíněného předsednictví, ale také ve složitých a komplikovaných mezinárodních obchodních a investičních vztazích, jichž jsou naši aktéři velmi četnými účastníky.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/fotbal-rasismus-cesko-eu.A210325…

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)