Rusko zapojeno do výbuchu ve Vrběticích

Autor

Před krátkou dobou oznámil Andrej Babiš na krátké tiskovce, že Rusko bylo zapojeno do výbuchů muničních skladu ve Vrběticích.  Na dnešní večer i na zítra téma číslo jedna. Otevírám na to článek a spouštím debatu. Průběžně budu článek aktualizovat podle dalších zjištění.  Nejprve krátké shrnutí. 

Andrej Babiš a Jan Hamáček vystoupili na krátké tiskovce, kde oznámili výše uvedenou bombu největšího kalibru za poslední dobu. Hamáček oznamuje, že jako dosavadní ministr zahraničí vyhošťuje osmnáct ruských diplomatů z ruské ambasády. Toť vše. Žádné otázky, žádné další odpovědi. 

1. Vysvětluje se tím, proč Babiš nedoporučoval Hamáčkovi cestu do Moskvy. Dá se asi čekat, že Babiš tuhle informaci měl k dispozici o něco dřív než Hamajda a zřejmě se také dozvěděl, že pokud to nepustí ven on sám, dojde k příslušnému úniku informací do nějakého našeho pravdomluvného média. 

2. Zdá se, že o Rosatomu je už rozhodnuto. Stejně tak o Sputniku. Babiš si zřejmě vybral stranu, nebo si ji vybrat musel, nebo mu prostě nic jiného nezbylo. 

3. V této chvíli nevíme žádné podrobnosti, takže není na místě spekulovat o tom, zda a nakolik nám lžou nebo mluví pravdu. Ale jestli to Babiš ví třeba už dva tři týdny, tak se moc nedivím jeho nechuti pouštět se se Sputnikem do nějakého rizika.  

4. Babiš řekl, že o věci informoval Zemana, který je prý podpořil. Zdá se, že důkazy jsou vyrobené dost dobře dost silné na to, aby ani Zeman nemohl říct nic proti. 

5. Prý to zajistili ti stejní, co otrávili Skřípala. No jakmile mi naskočí tohle jméno a celá novičok akce, tak jsem našpicovaný a začínám mít pocit, že nám chčijou na hlavu. 

6. Když vylezli s tak důležitým materiálem, předpokládal bych, že vylezou i s těmi důkazy. Jestli to udělají stejně jako se Skřípalem, že nic neřeknou, jen nám nařídí, čemu je třeba věřit, nemá Andrej ve volbách žádnou šanci a to ani ode mě. 

7. Nebo sledujeme další sarajevský atentát? Rozjezd něčeho většího, co se má vyvinout z těch cvičení na Ukrajině? Že by všichni chřipečkáři měli pravdu a prostě si nás jen otestovali, jak budeme reagovat na skutečný válečný stav? 

8. Jestli se ukáže, že důkazy dodali skvělí vyšetřovatelé, kteří přijeli z Washingtonu, tak asi budu mít jasno. 

9. Policie prý hledá ty dva borce, kteří otrávili Skřípala, protože se prý v inkriminovanou dobu pohybovali po Zlínském kraji. No, jestli je tohle jediný důkaz, tak vyhraje volby Okamura a ještě mu to hodím s chutí. 

10. Koukněte se do zahraničních novin - nemají tam na dnešek ausgerechnet také nějakou podobnou bombu?  

11. Neprobudíme se zítra a nezjistíme, že Ukrajina byla dnes v noci jednomyslně přijata do NATO? 

12. Má někdo nějaké zdůvodnění, proč by Rusové potřebovali odpálit vrbětický muničák? 

13. Babiš řekl, že shlédnul jednoznačné důkazy, tak jsem na ty jednoznačné důkazy docela zvědavej. Bez ohledu na skutečnost, pokud nebudou pořádné důkazy, Babiš u národa skončil. 

14. Master měl teď moc hezkou poznámku - doteď Babišovi nevěřili ani slovo, ale jak promluvil o zlém Rusku, jako by to bylo slovo Boží... 

 

22.00 

Po několika hodinách přemýšlení začínám mít dojem, že tato věc nejvíc pomůže Američanům proti Rusku. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (127 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tiskovka Babiše s Hamáčkem proběhla pouze hodinu a 20 minut před zveřejněním článku, ale první komentář pod článkem byla vložen již ve 20:22. Takový článek nejde splácat za půl hodiny.
Znamená to, že Respekt, známá to rusožroutská firma, musel mít informace o věci odhadem den předem.
Další důvod pro to nevěřit čučkařům, bude to předem naplánovaná a načasovaná mediální akce s jasným záměrem, zhoršit radikálně vztahy s Ruskem. A zdá se, že jde o akci na široké frontě aktivované USáky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Tiskovka Babiše s Hamáčkem proběhla pouze hodinu a 20 minut před zveřejněním článku, ale první komentář pod článkem byla vložen již ve 20:22. Takový článek nejde splácat za půl hodiny.
Znamená to, že Respekt, známá to rusožroutská firma, musel mít informace o věci odhadem den předem.
Další důvod pro to nevěřit čučkařům, bude to předem naplánovaná a načasovaná mediální akce s jasným záměrem, zhoršit radikálně vztahy s Ruskem. A zdá se, že jde o akci na široké frontě aktivované USáky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

za jak dlouho to splácal Vidlák a jek dlouho trvalo vidlákům než si udělali názor?

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

....nějakého textu.
Tam i tady, onde i jinde.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolik času by jste potřeboval na vyhodnocení?

Pokud Vrbětice naroubovali na novičok, Skřípaly, potažmo na otravu Navalného tak otázka stojí, zda věříte těmto konstrukcím. Za sebe mám rychlou odpověď. Nevěřím. Tím je daný i názor na to, co je nám předkládáno v souvislosti s Vrběticemi.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Dle PL:
"Velmi krátce po oznámení na tiskové konferenci se objevil v časopise Respekt obsáhlý text, podepsaný Ondřejem Kundrou a Jaroslavem Spurným. V něm bylo uvedeno, že policie podezřívá Anatolije Čepigu a Alexandra Miškina z ruské vojenské rozvědky GRU.

„Čepiga s Miškinem byli o pět let později odhaleni jako ruští agenti, kteří se neúspěšně pokusili o atentát na dvojitého špiona Sergeje Skripala v britském Salisbury s pomocí bojově paralytické látky novičok,“ dodali redaktoři Respektu. Oba měli působit ve specializované jednotce 29155, zaměřené na násilné akce v zahraničí.

„Povolení ke vstupu do Vrbětic jim provozovatel vydal na období od 13. do 17. října. K výbuchu v muničním skladu č. 16 došlo 16. října v 9:25. Policie zatím nemá přímý důkaz, že do areálu oba muži fyzicky skutečně vstoupili, ale považuje tuto hypotézou za vysoce reálnou,“ píše se v textu, naposledy aktualizovaném ve 20:06.

CELÝ TEXT RESPEKTU ZDE

Ve 20.11 informace obsažení v textu zmínila na ČT24 redaktorka Zuzana Tvarůžková."

Takže minimálně už ve 20:06 byly v článku nějaké informace.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

:-) :-):-)

Bez komentáře.

Skřípal, Božena Němcová, Navalny, trpajzlící.

Pokud tohle Ježibabiš žere, ať si to žere sám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

ani prezident celou situaci nedementovali.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

starej ještěr to žere taky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Tohle mě asi zajímá úplně nejvíc...  ale myslím, že to brzy uvidíme. Něco nám budou muset předhodit k věření. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

.. třeba to bude dělat někdo s větší invencí než ten z MI 6 co měl na starosti tu mlhu okolo Skripala a jeho chudinky morčete. Jestli to dohodl Koudelka v Langley tak to bude zřejmě lépe ozdrojované.
I když ta lahvička s bílým práškem, kterou mával Colin Powell v OSN v roce 2003 taky neobsahovala žádné jedy..
Svět chce být klamán

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ale musí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

... zatím se ukáže co kdo. Jisté je jedno, tak jako +/- 70% obyvatel tomu nevěří, nevěří tomu ani oni...... ale nechají je vyřádit se. Toj e jako s našimi trolly, budeme li debatovat... budou otravovat a splétat ještě další a další konspirace. Takhle je to jen na nich a holt ono se to do toho týdne vyjasní... co, kdo, a jak. Vždyť už teď vylézá, ať už pravda či lež - kdo všechno to věděl/nevěděl. A kecálisté se provaří sami.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je otázka, jestli ještěr něco žere. Nebo jestli to nežere, ale mluvit tak musí. O něho třeba ani nejde?, ale má dceru.
Nebo může jít o nás. USA potřebují spolehlivé předpolí. Jestli ve válečné atmosféře dopomohou opozici ke korytům, začnou tu politické čistky, jak v padesátých letech.

Já bych to nepodceňoval. Na Ukrajině je násilný převrat přišel na 5 miliard dolarů. A Ukrajinu stáhl do bahna. I nás by se taky neštítili ničeho!

Myslím, že hlavní otázka je teď Qui bono??? Komu to slouží?
Elektrárna, válka, výměna vlády nebo domácí spiknutí před volbami... Kubiceho zprávu jsme už měli, předtím zlikvidovali ve vlnách Luxe...
Obávám se, že Rusku to neslouží.

Dnes ještě vůbec nic nevíme. Já četl, že to UDĚLAT MOHLI, NE, ŽE TO UDĚLALI...
Vše se ukáže až v příštích dnech...

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

když půjdeme tímto směrem, tak to mohl být kdokoliv. Číňané, návštěvníci skladu, ochranka, nebo to mohl třeba nařídit tehdejší ministr obrany. O té možnosti se taky dost spekulovalo. Inventuru po tom ohňostroji asi nebyl nikdo schopen provést.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatím obrazně.
Vykašlete se na jakékoli komentáře, říkejte hezká slovy svým nejbližším, sežerte a vypijte to nejlepší co máte doma, utraťte poslední peníze, zahoďte poslední zbytku rozumu ... tak se to přece dělalo vždycky když ... !?
Vlastenci, prosím, mlčte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

mlčme ....

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

za ty postihy které se chystají aneb slova, slova, slova.. i za ně se platí.
Uvažujme v klidu, klidně i mlčíc, na chorál - na volby.
Kdo, které dvě strany, si zachoval klidnou hlavu a páteř?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo.. Vidouce to spuštěné šílenství, jo.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak, jako dodnes nejsou ke Skřípalovi ani k Navalnému, k MH17 a záhadně zmizelým letadlům a v dalších kauzách.

Obecně - velmi prapodivně načasováno. Volby, Dukovany, nedostatek vakcin a snaha dostat se ke Sputniku. Jako bychom dostali velmi důrazné varování od našich "přátel a spojenců".

Avšak...
JE MOŽNÉ, že via Vrbětice bylo zabráněno obchodu s nějakou citlivou komoditou. ČR, resp. zde působící firmy jedou ve velmi prapodivných obchodech se zbraněmi poté, co byl zprivatizován nejen zbrojní průmysl, ale i zbrojní obchod. Navíc naše území funguje jako "safe haven" jak pro cizí tajné služby, tak pro cizí obchodníky, které jiné země zdvořile vypoklonkovaly právě na naše území.
Nad sklady munice a zbraní totiž ČR nemá vůbec žádnou kontrolu. Což vyšlo najevo právě během "vyšetřování" vrbětického ohňostroje. Prapodivně pronajaté skladiště, prapodivní nájemci a jejich prapodivné obchody. "Vyšetřující" orgány měly v podstatě jediný úkol - odvrátit pozornost právě od těch prapodivných nájemců a od toho, co tam skladovali a s čím obchodovali.
Obvinění ruské GRU spíš vypadá na usilovnou snahu přikrýt SKUTEČNÉ pachatele, kteří za žádnou cenu nesmějí být zveřejněni. Je docela dobře možné, že se nějaký pinožič - klidně i nějaký zvídavý amatér a úplnou náhodou - domákl toho, co se tam stalo a kdo si tam s kým vyřizoval účty. A bylo potřeba okamžitě zasáhnout a odvést pozornost jinam.
Před pár dny došlo k teroristickému útoku v íránském Natanzu. Všichni dobře vědí kdo a proč ho spáchal, ale všichni se tváří, že pachatel vlastně vůbec neexistuje a místo odsouzení takového aktu agrese fackují napadený Írán. Myslím, že Vrbětice jsou něco podobného. Parta, co tak ráda používá bouchátka po celém světě a klidně při tom zneužívá identit žijících lidí, si je zcela jistá svou beztrestností.
Takže - obvinění Ruska je na 99% jen krycí manévr, který má ochránit jinou zadel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

s kým jsou v naprosté, ale naprosté shodě zadobře Zeman (ten velmi), Babiš, koaličně opoziční "ČSSD", generál čučkatel, zděšená milka, pekari i všichni demoblokaři. Prostě politické soupeření vocaď pocaď, ale jak jde o státní zájem (ne ČR, to snad nikoho nenapadlo!), jdou spory stranou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Babis na tlacovke povedal ze 'ako v Salisbury' ... to znamena, ze rusi v tom prsty nemaju, a zrejme sa dozvedeli, co u nas previedli, az teraz, v tomto vyhlaseni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě včera pochyboval o pravdomluvné vládě málokdo. Dnes večer vystoupí dýchavičný a očividně velmi nervózní premiér a jeho nový dvojitý ministr s jistým papírem o "teroristickém činu" starém sedm let.
A najednou jsou tu velkohubá prohlášení a bezmezná víra v to, co nám tihle dva prezentovali. Kde se vzala ta změna?

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by PetrV (neověřeno)

Trvalý odkaz

A prosím kdo bezmezně věřil Babišovi a vládě? Jediný kdo to napsal seš ty :D Takže si musíš sám sobě odpovědět ;)

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by PetrV (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde je pravda? Když UEFA nespravedlivě odsoudila Kúdelu, zpochybnili to (vedle 99,9% Čechů) i naši papaláši. Právem! Jako že odsuzovat bez důkazů nepatří do "západní civilizace". Ale nepatří to tam? (Závažná otázka!)
Teď spáchali totéž sami, ale v obludně větším měřítku. A to máme spolknout i s navijákem? Budou soudit bez důkazů - soud prostě "uvěří" jedné straně. To je ta pravá katastrofa západní civilizace!
Chce se mi vzít bílý sprej a psát na asfaltové chodníky: NEKECAT!
Všimněte si - kdo tomu chce věřit, ten už teď nepochybuje! I pochybovat bude brzy trestné!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

1. fáze: popírání.
2. fáze: vztek.
3. fáze: smlouvání.
4. fáze: deprese.
5. fáze: smíření.

Nyní probíhá 1. fáze.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajimave kdyz slysite jedno a hned si nekdo vyvozuje neco co se hodi jeho svetonazoru

Ja jsem slysel duvodne podezreni ( po 6 letech vysetrovani ??)
A taky jsem slysel nejsou dukazy

Ale pekarova, fiala, nekdo od kdu hned jedou prokazany teroristicky utok, nesmirna skoda ( vyhlaseni valky az v pondeli)

Poslouchejte to trosku, at pochopite kdo pousti dezinformace a prekrucuje obsah

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

„Taková informace ve mě vyvolává více otázek, než odpovědí. Zatím se mi ta informace po sedmi letech zdá velmi nepravděpodobná, a přijde mi, že jde o záležitost, která zavání spíše zpravodajskou hrou, než skutečným policejním vyšetřováním.

Doba, po kterou jsou v ČR diplomaté, je většinou čtyřletá. Jestliže jde o výbuchy, které se odehrály před sedmi lety, tak zřejmě nepůjde o stejné pracovníky ruské ambasády. Druhá otázka se týká vyšetřovatelů, proč se o takové věci dozvídáme až teď, když tam působili a vyšetřovatelé jak vojenští, tak policejní,“

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Filip má u mně body.

Tohle je komentář přiměřený sděleným skutečnostem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Je přece třeba vědět jak přemýšlí a jakou propagandu užívá "druhá" (přílišné zjednodušení, nic trefnějšího mě ale nenapadlo) strana.
To nechápete ani takovouto trivialitu ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (24 hlasů)

Vždyť všichni víme, jak a co budou psát. Blbost a nenávist je děsná kombinace a bude jich v těchto dnech nad míru. Musíte být velkorysý vždycky jen Vy, když trollové Vaše opakované prosby o slušnost úplně ignorují?

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

K

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

všichni, včetně tebe víme, že Vidlák nelhal. Být to můj blog, tak nedostaneš šanci už po prvním útoku. Kvůli tobě sem spousta lidí přestala chodit, kvůli tobě některé diskuze stojí za h.vno. A ty máš ještě drzost obviňovat majitele webu, který ti denně dává jednu šanci za druhou? Prolhaná, útočná individua jako jsi ty, bych úplně vytěsnila ze slušné společnosti, ale napřed bych jim pořádně nakopala p..del.
Omlouvám se ostatním za expresivitu, ale on by to jinak nepochopil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Kdybych věděla Vidláku, že to smažete, neznemožňovala bych se tak odkrytím, jak mne trollové štvou. Takhle mi nezbývá, než se ještě jednou omluvit za výrazivo výše. Dobrou noc všem.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

jste to napsala moc hezky :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

kolem a kolem vzato sice na dámu poněkud od podlahy, ale i já taková slova znám a občas používám.
Lepší než infarkt.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

nevim co scallop napsal, ale v kazdym pripade to byla pic...na, nebo smrad. Davam pet slepic a rozhreseni :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jakou propagandu používá druhá strana víme i bez něho. Hrne se to na nás ze všech stran a je propracovanější než ta kterou nás oblažuje on.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

D

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

mluvíte o "přemýšlení"?????
Si děláte srandu, nicht wahr?

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejspíš to opravdu souvisí s Hamáčkovou cestou do Moskvy, Dukovany a Sputnikem. Možná i s posledním děním v Bělorusku. Podle mne tím spojením se Skripalem to ale silně přehnali. Chápu, že to bylo nejjednodušší - po tolika letech konečně mají jako důkaz fotky z VB před xxx lety :-).
A stačí se začíst do mediálního zdůvodnění, cituji ze Seznam.cz:

„Jak ale české bezpečnostní složky dospěly právě k jménům agentů Alexandru Petrovovi a Ruslanu Boširovovi (pravými jmény Alexandru Miškinovi a Anatoliji Čepigovi)?
Když vyšetřování otravy agenta Sergeje Skripala v Británii předloni (?) odhalilo, že pachateli jsou nejspíš tři důstojníci ruské rozvědky GRU, dostalo vyšetřování zcela jiný rozměr: na zveřejněných fotografiích obchodníků s pasem Tádžikistánu čeští vyšetřovatelé poznali právě dva agenty vystupující ve Skripalově otravě prudkým jedem novičokem.
Policejní Národní centrála proti organizovanému zločinu a Bezpečnostní informační služba mají tedy silné indicie, že dodnes nevyjasněný vrbětický výbuch mají na svědomí právě Rusové.“
----------------------------
Fakt síla je, jak si ani ti „novináři“ nedají práci s vysvětlením: čeští vyšetřovatelé prý „odhalili“ ty důstojníky (jak věděli které mají odhalit?) na zveřejněných fotografiích ze Skripalovy kauzy a předkládají to jako indicie. Neměli je spíš „odhalit“ při návštěvě Vrbětic, než na starých fotkách? Ale oni to ještě určitě dopracují.

Nemám ráda konspirace, ale tihle žumpalističtí babralové mne snad ještě naučí konspirovat. Dokonce mě nenapadá jiné vysvětlení, než že Hamáček a Babiš museli být zahnáni do kouta (nevím čím), když s tímhle beze studu vylezli. Ani nechci myslet na nejhorší. Ach jo! To zas bude propagandy a hádek a nenávisti. Ale ono je jim asi jedno, že tomu nikdo neuvěří, hlavně, že to poslouží....

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

vyrukoval s tím, že Muhammad Atta pobýval v Praze a že má fotky.
Nakonec z toho byla nepříjemná blamáž, ale šlem ode dna už byl rozvířen.
Tohle je matroš ze stejného kýble.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

To

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

To si tedy nepamatuji, možná se Gross jen spletl, ne? Nebo v tom byl úmysl? Tohle, nebýt toho zastřešení Babišem a Hamáčkem, tak to snad nikdo nemůže brát vážně. Ještě toho Skripala do toho zatáhli, no co by o tom taky mohli napsat, že jo? Poznali prý pachatele z několik let starých fotek z Anglie, co to dokazuje? Ale angažmá předsedy a místopředsedy vlády bohužel potvrzují, že jde o mnohem, mnohem víc, než jen propagandistický blábol. Ono to vyplave, a já říkám znovu - ach jo! Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

V rychlosti jsem prolít komentáře a nejpikantnější je , že ani po 7letech neví zda vstoupili do objektu nebo ne. Asi se v nejbližší době dozvím o dnu otevřených dveří v muničním skladu a bohužel jména lidí co vstoupili nikdo nemá(nebo že by do muničáku museli ukázat nějaké doklady?), asi se v nejbližší době dozvím, že vyšetřování a souzení 10lidí (ne rusů)byla jen taková zástěrka(policie totiž hned zjistila kdo to proved ale čekali - na co vlastně?)

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Jak znám Babiše, opět se zdráhám uvěřit, že prostě tohle vypustil do světa a nemá k tomu připravené nic dalšího. Vždyť si právě prohrál volby. Takže buď má fakt něco v ruce a postupně to pustí a pak zjistíme, že se v těch Vrběticích odehrálo něco hodně špinavého  a nebo si  Babiš zajistil generální pardon a politiky zanechá. 

Ale dovedl bych si představit i variantu, že zbraně z Vrbětic měl dostat Islámský stát a tak byla celá dodávka stornována na tom nejlepším místě - ještě před nakládkou. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)