S ještě více skřípajícími zuby

Autor

Tento článek jsem napsal ještě před večerní tiskovkou vlády. Nebudu na něm nic měnit, jen řeknu že Babiš každým slovem přišel o tisíc hlasů ve volbách. Oznámit, že Rosatom je ze hry, pak říct, že nešlo o útok proti našemu státu, ale proti bulharskému zboží, pak říct, že jsme žádali o solidaritu partnerů, ale Borrell to nepochopil a samozřejmě oznámit, že se nic zveřejňovat nebude.  Sakra, zbyl vůbec někdo, kdo by ještě Babiše mohl mít rád? 

A teď už můj text: 

Když se Andrej Babiš dal na politiku a měl svůj poměrně raketový vzestup, hodně lidí ho volilo nikoliv pro nějakou lásku k oligarchovi miliardáři, ale prostě proto, že nikoho lepšího neviděli. Když o tom tak přemýšlím, hnutí ANO nemělo nikdy moc skutečně přesvědčených voličů, kteří by šli se svojí stranou do statků a hrdel. 

Zde na Kydech řada diskutujících potvrdila, že Andreje volili, ale pokud vím, je tu jen Laco, který jasně deklaroval, že Babiše považuje za skutečně dobrého politika nikoliv jen za toho nejméně špatného. Všichni ostatní byli ve vyjádřeních podpory Andrejovi o dost zdrženlivější. Řekl bych, že díky tomu jsme mohli mít mezi diskutéry i lidi, kteří se netajili svým odmítavým postojem k Veľkému Bociánovi. V podstatě se v hodnocení Babiše shodovali s těmi, co ho volili, akorát ti, co Babiše volili, v těch negativech neviděli (v porovnání s konkurencí) tak hluboký problém.

Dovoluji si ale tvrdit, že skutečně oddaní voliči ANO dohromady pro svoje hnutí nevyrobí ani 10% ve volbách.  Já osobně jsem slyšel mnoho osobních svědectví od lidí, kteří Babiše volili, ale už mu to znovu nehodí a raději to dají Bartošovi, či Okamurovi. K mému vlastnímu překvapení bylo těch, co to hodí Bartošovi o dost víc než těch, co to hodí Okamurovi. Babiš prostě přestal vypadat jako ten nejméně špatný. To šlo ještě "jednom" o covid a 30 tisíc mrtvých. Teď od víkendu to vypadá jako naprostá a nepodstatná banalita... 

Jedním z důvodů, proč Babiš přicházel o voliče byl stále častěji slyšený argument, že je prostě měkej. Že se při skutečném tlaku sesype a že se sesypává pravidelně. Byl to argument Petra Hampla, který často opakoval, že máme premiéra, který se vždycky v zahraničí patřičně ohne i za cenu ztráty svých voličských preferencí. Že raději prohraje volby, než aby se vzepřel. 

Myslím, že právě tento argument začíná nabývat vrchu a nejméně špatný politik se teď propadá v žebříčku volitelnosti i u těch, kteří mu to skřípajíc zuby stejně chtěli hodit, protože to sice je stále horší, ale pořád to ještě jde.  

Nu a pak přišly Vrbětice. A je zcela v Andrejově zájmu, aby předvedl svým voličům naprosto neprůstřelné důkazy (které si vlastně ani neumím představit, protože výbuch i následné pyrotechnické očištění dost slušně celý prostor uklidilo). Pokud to neudělá, tak v podstatě právě podal téměř neprůstřelný důkaz svého ohnutí. Koudelka má Babiše zcela na lopatě. Stačí, aby nesouhlasil se zveřejněním a Andrej je odepsaný. Bez velkolepých důkazů si totiž každý jeho (bývalý) volič bude myslet, že se podělal. Bez ohledu na vrbětickou realitu. 

Už teď probleskují zprávy, že na zveřejnění právě v tuto chvíli tlačili Američané a musel to být zřejmě nevybíravý tlak. Včera už se mluvilo o tom, že naše jaderky mají palivo na tři roky dopředu, takže se nemusíme moc bát... ale tři roky uběhnou jak voda. Rusové navíc přitvrdili a v podstatě naše velvyslanectví v Moskvě zrušili - zůstalo jen vydávání papírů. Ekonomická diplomacie  a podobné věci jsou fuč. 

Pokud fakt Babiš nepřijde se slušným zveřejněným spisem, bude další debata jeho voličů zcela jednoduchá - zda se ohnul, protože má takovou povahu a nebo protože ten tlak byl k neunesení. Ovšem volební výsledek bude dost mizerný. V této chvíli tipuju hnutí ANO tak 8%. Možná ani to ne.

Otázka, proč se Babiš ohnul i se všemi riziky, které to pro něj bude mít, je velice závažná. Zkusím pár těchto otázek vznést: 

1. Budou ještě vůbec nějaké volby? Nebo už tam na vládě vědí, že se bude šturmovat na Moskvu a tak není důvod se zatěžovat takovými podružnostmi?  

2. Pokud volby budou a Andrej přesto udělal co udělal, bylo to z nevědomosti? Prostě se na svět také kouká přes svojí kamarilu a pražský výhled, takže neodhaduje situaci? Nebo se z něj už stal někdo, komu se pravda nedá říct, protože za to vyhazuje? 

3.  Má Andrej prostě takovou povahu? Podle vyprávěnek a našich firemních  urban legend to tak ale není. 

4. Nebo byl tlak tak nevybíravý, že ho prostě zlomili? Nebo zlomili všechny okolo a jemu už nic jiného nezbylo? 

5. Nebo došlo na přímé vyhrožování? 

6. Nebo byl koupen? Dostane beztrestnost a dotace potečou dál? 

7. Nebo je to všechno pravda a Babiš je prostě čestný a proto dal přednost pravdě před vlastní politickou kariérou? 

Něco podobného jsem řekl v případě amerických voleb - Trump bezprecedentně zpochybnil volby a proto musí následovat další bezprecedentní krok, jinak bude odejít, odepsán a časem i umlčen. Teď to říkám i v případu Vrbětice - bezprecedentním způsobem byly rozvráceny vztahy s Ruskem. Bezprecedentním způsobem se posunulo zahraniční směřování naší země. Bezprecedentním způsobem o nás bylo rozhodnuto na dlouhá léta dopředu. Pokud nebude následovat stejně bezprecedentní zveřejnění důkazů, bude Babiš prostě a jednoduše nezvolen, pak odejít a pak možná i zničen. A stejně jako v případě Trumpa tomu bude hodně lidí tleskat. A rovnou říkám, že si vůbec nejsem jistý, jestli vůbec lze dodat dostatečně neprůstřelné důkazy, aby to veřejnost víceméně uspokojilo. 

Podle mě žádné důkazy zveřejněny nebudou. Jen nám předhodí něco k věření. Jako v případě Skřípala. Stejně tak se ukáže, že nebude ani žádná jiná solidarita s Českem než hubou. Tímto vyhlašuju tipovačku o počet vyhoštěných diplomatů ve zbytku EU v rámci solidarity s námi. Já osobně tipuju, že ani jeden. 

Pokud to tak doopravdy bude a pokud budou volby, Babiš je definitivně pryč a nemá žádnou šanci s tím něco udělat. A nemá žádný smysl ho litovat. 

Ovšem... budeme si hledat nového lídra. A dost bych se přimlouval, aby statečnost hrála důležitou roli. Zřejmě to bude zapotřebí. Jestliže se tento tlak povedl, příště naši američtí soudruzi ještě přitvrdí. Hlavním kritériem začne být člověk, co se neposere. Sice si můžeme zvolit třeba Okamuru s ještě více skřípajícími zuby, ale aby se nám také nepodělal, až za ním přijde Koudelka... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (98 hlasů)

Komentáře

Liším se jen tím, že ruskou stopu pokládám z prokázanou a potvrdil ji pro mne jak ten nejvyšší státní zástupce, tak prezident Zeman. Zeman by nedal v žádném případě požehnání a podporu ke krokům, které Babišova vláda ve formě vyhoštění učinila. Na základě pouhého zcela jistě ne. + další a další indicie - třebe to, co zaznívá z bezpečnostní komunity, atd, atd.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

vlezli dírou v plotě, ukecali hlídacího vlčáka kusem turisťáku a potom tam nechali pekelný stroj.
Akorát, že si to myslíme, ale ten vlčák je holt němá tvář a jiné přímé důkazy, například nedopalek cigarety od machorky, nebo rozbitá láhev od vodky s otisky prstů Pata a Mata nebudou a nebudou. Prostě se chlapcům povedl dokonalý zločin, sen všech pobudů z Jedové chýše.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Rozumím Vám, mé nazírání je jiné. To Laco není z mé strany nic pejorativního, jen konstatování. Vysvětlování by vedlo k obecným tezím stran charakteru důkazů, jakéže to mohou všechno být. Není jen jeden typ důkazů.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

vůbec nevíte, že služebáci (služební psi) by turisťák do huby nevzali.
Pokud chcete uplatit služebního hafana, nesmíte být Krkovička a musíte investovat do něčeho onačejšího. Třeba do značkových kočičích kapsiček s králičím masem, nebo tak něco.
Příručky pro diverzanty pak obzvláště doporučují Padigree Pal, v případě velké nouze Chappi. Britt a Applaws nebrat, pejsi po nich příliš krkají.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Se soudy v Česku mám tu nejhorší zkušenost. Zejména soudkyně soudí na základě víry. Soud uvěřil, že... Soud neuvěřil, že....
Tedy žádné důkazy, jen slepá víra. Nejvyšší státní zástupce Zeman u mně nepožívá důvěru, zejména po posledním skandálu.
Prezident Zeman se od věci vlastně distancoval, když si dal bobříka mlčení. Protože neměl dost informací a Koudelkovi nevěří.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Máte pravdu Pepo Slámo, zase jsem se nepřesně vyjádřil. Měl jsem napsat něco jako důvěřuji, jsem přesvědčen nebo domnívám se. Působí to na mne věrohodně. Pokud budete mít jeden metr, tak se chováme všichni jako soudci. -usmívající se smajlík
U vás nevydáváte nějaký svůj postoj k věci? Svůj soud? A čím to dokládáte? Jistě, přece všichni se opíráme o víru v to či ono a vyslovujeme své názory. Víte, co mi se líbí a co je půvabné? Usvědčujete mne z něčeho co děláte sám a každý z kydačů. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy apcalis oral jelly nebenwirkungen <a href=https://apriligyn.com/>priligy ebay</a> cronadyn vs priligy

Zatím bez slepic

akorát, snad se toho vrchního čučkaře zbyvíme, jinak jdeme do kopru.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

rozjíždět hon na špiony, rusové vyhráli

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Koudelka-se-musel-opotit…

"Je potřeba velmi důkladně prověřit všechny vztahy, které tu byly a mít stoprocentní jistotu"

Budou se odhalovat zrádci. Už se těším na ty nečekaný překvapení.
Bude se taky gumovat z fotek?

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

jkao sláma z bot, to jeho působení v jistých strukturách. Ta dikce a vůbec.... mno uvidíme. Ale pro mne už kandidovat na ten post nejvyšší nemusí. Ten Natovský smrad je opravdu nakažlivý

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

smrdí z něj NATO...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak i Vidlák, velký zastánce Babiše, nakonec prohlédl a uviděl to, co jiní viděli už několik let předtím. Ale radost z toho nemám. Nečekají nás dobré časy...

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

prokazatelně byl v tu dobu na našem území a nejspíš se setkal i s těmi dvěma Džejmsy Nulanulasedmiči Bodovovi

https://www.exanpro.cz/pusobeni-zpravodajskych-sluzeb/674-municni-sklad…

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jde o výmysl od samého začátku !

Je jisté, že šrapnel, v podobě diverzní akce Ruska v roce 2014, nebyl vyroben dnes, ale čekal na příhodnou dobu, kdy bude použít.
Dále stojí za povšimnutí, že policie dokončila vyšetřování už v roce 2016. Neobjevil se ani náznak, že by se mělo jednat o teroristickou akci.
Je s podivem, že Bis trvalo 7 let, než zjistila, že v Česku byli dva agenti s teroristickým úkolem. Přitom tvrdí, že se to ruskými špióny u nás jen hemží. Rusové jsou tak pitomí, že použijí agenty, kteří se v oblasti vůbec nevyznají, kteří k nám přiletí a zase rychle odletí(asi proto, aby se dalo za sedm let zjistit, kde se ubytovali, kde se pohybovali, ...), než aby použili lidi znalé jazyka, prostředí, a kteří nebudou podezřelí ?

Vyrobit tak jednoduché důkazy, jako je evidence hostů v hotelu, případně vyrobit pár videozáznamů, není dnes pro trochu schopnou rozvědku problém.

Mně připadá celá záležitost, jako pár uměle vyrobených důkazů, aby bylo možno zabít několik much najednou. Především naladit obyvatelstvo proti Rusku, jako součást přípravy na eskalaci ukrajinského konfliktu, pak vyřadit Rusko z tendru na Dukovany, dále na definitivní likvidaci používání vakcíny Sputnik. Nálada obyvatel je moc důležitá i pro budoucí parlamentní volby.

Akce byla připravena pečlivěji, než předešlé akce ricin a Skřípal.

Rusové reagovali poměrně mírně, když uvážíme jaké důsledky akce bude mít.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Policie vyšetřování Vrbětic nedokončila.
Babiš s kauzou ruských agentů váhal
Seznam.cz
"Koncem letošního března dospělo policejní vyšetřování do finiše. Rusy kriminalisté označili za hlavní podezřelé a navrhovali, aby – tak jak je obvyklé v jiných trestních kauzách – po nich bylo vyhlášené oficiální pátrání. I když s vědomím, že půjde spíš o formální krok."

V téhle situaci dostali o kauze první informace i premiér Andrej Babiš, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a tehdejší ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

„Řízení v kauze Vrbětice dospělo ke jménům dvou ruských špionů už před časem. Teď se ale dostalo do fáze, kdy už bylo nutné širší reakce vládních představitelů,“ popisuje pod příslibem anonymity jeden z lidí informovaných o této kauze.

Tehdy, na přelomu března a dubna, chtěli vyšetřovatelé dát politikům čas připravit si reakci na závěry vyšetřování a seznámit s ní ruského velvyslance....

„Premiér Babiš k tomu byl na začátku poněkud skeptický, jako by se těm informacím zdráhal uvěřit. Každému ale bylo jasné, že tohle nejde přejít mlčením,“ říká zdroj informovaný o této fázi událostí.

Následně se čekalo na vládní akci. Vznikl plán, jak to udělat, aby premiér a jeho lidé nemuseli veřejně jako první oznamovat, že Rusko spáchalo teroristický útok a zabilo při něm dva české občany – zaměstnance vrbětického skladu.

Nejprve se měla na webu policie objevit zpráva, že je vyhlášeno pátrání po dvou cizích občanech. Včetně fotografií a falešných jmen, pod nimiž se agenti tehdy pohybovali po Česku. Plán spoléhal na to, že si média snímky útočníků Miškina a Čepigy rychle spojí se Skripalovou kauzou. Jejich fotografie totiž už dříve oblétly sdělovací prostředky po celém světě.

Teprve následně, plánovalo se, vláda uspořádá tiskovou konferenci a závěry vyšetřování vrbětických výbuchů oznámí.

Seznam Zprávy měly informace o blíže neupřesněném skandálu se zapojením ruské rozvědky už před uplynulým víkendem. Reportér se na ně v sobotu dotázal esemeskou premiéra Babiše a ministra Hamáčka. Neodpověděli, avšak po několika hodinách ohlásili mimořádnou tiskovou konferenci, na níž odhalení agentů potvrdili s tím, že Česko vyhostí 18 ruských zpravodajců s diplomatickým krytím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

jako je tento klesají novináři v žebříčku popularity povolání až hluboko pod uklízečky a jsou už jen několik málo míst nad politiky.

Presstituti...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

americkej seznam přece musel ty informace mít hned z druhý ruky

Zatím bez slepic

Pane Puck.
Naprosto souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Lu Lina komentuje Vrbětice
http://nonserviam.cz/rusti-agenti-ve-vrbeticich-fakt-nebo-nesmysl-uplny/
V podstatě dobře vyjadřuje i můj postoj, i když já jsem už nějak předsudečně proti naší BIS zaujatý.

"Takže to celý preventivně, do zveřejnění důkazů, které si sám, bez zprostředkování nějakého vykladače, vyhodnotím jako neprůstřelné, pokládám za další fejk. Za nějakou zpravodajskou hru jejímž účelem je pravděpodobně opět obecně skokově zhoršit vzájemné vztahy a konkrétně vyřadit Rusa z tendru na Dukovany a zmařit dodávky ruské vakcíny. Širším dopadem akce může být třeba i zrušení projektu Nord Stream II, což by v jistých nejmenovaných kruzích vyvolalo hromadný orgasmus. V čí prospěch to všechno bude, ať posoudí každý sám."

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

..před chvíli definoval např. Izrael coby zemi , která provádí státní terorismus (vojenské zásahy na území cizího státu).
Tento chlapík kdysi napsal, že Církev je samostatným státem (Vatikánem). Nikdy však neprotestoval proti předání obrovských státních majetků - tomuto cizímu státu.

On má být jednou českým premierem ?
Jak asi bude moct jednat s izraelskými politickými představiteli, když tedy Izrael podle něj provádí státní terorismus ?
Co když opět někdy v budoucnu by toleroval vydávání českého státního majetku nějaké cizí zemi ?
To přece není normální....

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Až na to, (neověřeno)

Trvalý odkaz

To prostě neprojde.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

- fanatičtí příznivci
- ti, pro které je Bartoš menší zlo
- a ti, kteří jsou vším už otrávení a ze všeho nasratý

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Až na to, (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom program antibabiš k vítězství nestačí.
A jeho fyzička taky republice nepomůže.
https://www.echo24.cz/a/SzL4y/predseda-piratu-bartos-slavi-41-narozenin…
Možná se zhlédnul v Putinovi a jeho výkonech.
I když v jeho věku a po marjáně to docela ujde. Možná měli uvést jak dlouho po té marjáně skotačil na hrazdě a co nastalo pak? No a možná by měli uvést jak dlouho to vystoupení trénoval.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Po sedmi letech
píše se v Květech:
Byli to Rusi!
Dořiti musí
jít celý Rostatom,
Sputnik dať prasatom
vyhodit agenty.
Tohle jsou momenty
které nás spasí
demoška kvasí
bude se pálit.
Dáme si nalít.
Otevřít pysky.
Lije se whisky!

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Netřeba hledat nějaké další vysvětlení, jedná prostě v zájmu své třídy a jejich poskoků.

Máme skvělou příležitost koukat se na to, co se kdysi dělo v Deutsches Reich verze Weimar, ovšemže v podobě kabaretní (např. neexistují aktualně žádné organizace, které by vyvážily vliv těch sil, které oprášily černosotněnecko -rosenbergovsko-bělogvardějský koncept, jaký mají v masmediální propagandě a vrcholné politice, ale i "na ulicích").
Konzumentská masa pak rozhodně není lidem, stejně jako jím nejsou šílené davy různých triumfalistů a potřeštěných mužatek.

Kupodivu nikdo z nich nezpochybnil explicitní výtky Fialovy aj. vůči Izraeli - že je státem, který provádí státní terorismus. Což by mohlo naplnit skutkovou podstatu trestného činu.
Což je také tou kabaretizací, respektive rýmováním dějinné paralely (tehdy se razil , v rámci černosotněnecko-rosenbergovsko-bělogvardějského konceptu, naopak antisemitismus, hlavně také zaměřený proti Rusku).

Když už nic nejsme schopni udělat, tak se aspoň bavme. Něco takového možná vidíme in situ , takhle ve velkém (rozuměj v relaci k českému rybníčku) ,naposledy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejsem žáden analytický guru, ale co když je vše jinak? narazila jsem na docela zajimavý článek http://zvedavec.org/komentare/2021/04/8685-rusko-necha-velvyslanectvi-u…
Česko, velký přisluhovač a klaněč USA mohlo v Rusku nechat na své ambasádě působit agenty, kteří pracovali pro USA a Rusi se nás moc neměli jak zbavit. Tak moulum u nás předhodili pohádku o profláklých dvou superagentech, jako že to je ze strany USA, naši na to skočili a aby se ukázali, jak mají velké ramena tak vyvalili 18 agentů. No a Rusi obratem poslali domu naše (posluhovače USA) lidi. A nedali jim ani moc času aby si tam případně vytvořili nějaký backdoor. Dukovany nejsíš stejně dostaví jako subdodavatel, akorát my za to vyvalíme více peněz a Sputnik je náš problém, ne jejich. Takže kdoví jak to celé je. V každém případě jsem dozrála k poznání, že jsme totální kolonie USA a pokud třeba ve volbách zvolíme někoho, kdo se páníčkům nelíbí, tak ze štvavých článků, hádek, demonstrací a řvaní nevylezeme. Av takové zemi žít nechci. Twitter už raději ani nečtu,nedovolím si tam ani nic napsat, jsem názorama kobliha. Vidláka čtu ráda, je to tu celkem poklidné a občas se něco dozvím. Mám ráda i články o zemědělství.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

" Zvolíme " na základě moc dobře ošetřeného veřejného mínění.
Budou spokojeni jak Sleepy Joe, tak i Schellenb..eh, Stoltenberg...a zejména jejich loutkovodiči. Banderovci (spolu se Zombiošem) pak budou skákat metr vysoko (Zombioš vesele pokyne rukou z diamanty vykládaného polohovacího lůžka).

Ani zrno, zaseté jimi a s nimi spřaženými masmedii, nepřijde nazmar.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tvrdím, že žádný ! Munice měli Ukrajinci nadbytek. Viděli jste záběry moderního doněckého letiště, které Ukrajinci srovnali se zemí ?
Naše BIS vyrobila docela slušný materiál, v porovnání s anglickým Skřípalem. Ale zveřejnit se nedá, jistě by se při analýze objevilo hodně logických chyb. Rusko opravdu nemělo potřebu zlikvidovat muničák někde v Česku !

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď sleduju tiskovku DEMODEBILŮ a podle mýho názoru jsou sakra hodně překvapení, že jejich idol EU na ně hází bobek.
Jeho hlasový projev bych hodnotil jako SILNĚ plačtivý.
Asi emoce.
A místní BLB zde hlásá:
" Jenže závislost Ruska na vývozu surovin se nezměnila ani o píď."
Nějak nezaregistroval vývoj v posledních letech.
Např plynovod Síla Sibiře, který jen tak mimochodem převádí ruský plyn v množství 38 mld m3 směrem na východ. Nezaregistroval výstavbu druhé větve oné roury přes Mongolsko ( smlouva 2014 ), což je v součtu na úrovni cca NS1 a NS2. A navíc došlo k propojení plynových polí na Jamalu s Dálným východem.
Rok 2014 je za dveřmi! A strategická surovina už dneska proudí ne do Evropy, ale do číny.
Místní BLBE, surovinová situace se sakra PODSTATNĚ změnila!!!!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

jsou příliš zahledění do sebe. Ještě jim nedošlo, že svět je už někde jinde. Těžiště výroby se přesunulo na východ. V roce 2000 jsem byl na EMO v Hannoveru. I bez školení u CIA bylo jasně vidět, jak asiaté (tím nemyslím jenom čínany) provádějí "špionáž". Jeden stál u vystaveného obráběcího centra, jeho kolega, krytý jeho zády, pilně kreslil všechny viditelné detaily stroje. Můj kolega chtěl u angličanů vyfotit mašinu a okamžitě jsme byli vyhnáni. Za pár roků se objevily na trhu dravci z Asie. Tito podporovatelé jednotné EU si ani nevšimli, že Rusko přeorientovává svoje trhy na Asii, že už není tolik závislé na prodeji plynu do Evropy. Může se stát, že až skončí současné smlouvy o dodávkách, tak se s námi nebudou bavit, potože Lavrov řekl, že budou udržovat styky s těmi zeměmi, které o to stojí.
V sobotu večer a v neděli se politici rozplývali nad tím, jaká jsme hrdá a sebevědomá země, v pondělí už se začali lomit v pase a škemrat o podporu, dnes už mi začínají připomínat žebráky na schodech do kostela.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

popírá určení zbraní pro Ukrajinu a Sýrii.

Vypadá to, že mu silně teče do bot:
https://europost.eu/en/a/view/the-money-gebrev-paid-to-lay-hands-on-dun… (únor 2019)
https://europost.eu/en/a/view/gebrev-tangles-up-in-his-own-dunarit-lies… (prosinec 2019)
On má totiž velký problém nejen s USA, ale už i s Bulharskem (a kdoví kým dalším ještě).

P.S.: Zajímavé je, že "záhadné otravy" se šikovně objeví vždy, když je potřeba stopit nějakou "kontroverzní osobu" do bezpečí, ale přitom tak, aby nemohla ohrozit budoucí akce.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ZprávyDomácíKauzyExkluzivně: Útok na Vrbětice byl dílem širšího týmu, ne jen dvou rozvědčíků
JANEK KROUPA , VOJTĚCH

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Možná se ale neshodneme v tom, z které světové strany ti "dva rozvědčíci a jejich širší tým" pocházejí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud by skutečně za tou sabotáží stál Putin a na něj napojené tajné ruské služby , tak měli bychom požadovat minimálně takové jejich potrestání jak byli potrestáni za svou činnost ve prospěch Hitlerův ( a tedy i ve prospěch provádění holokaustu , nejen státního terorismu na území např. SSSR) takoví lidé jako byl např. Hans Globke (Zmocňovací zákon, Norimberské zákony, vyhlášky týkající se arizace na zabraném ůzemí, angažmá v úřadu pro židovské otázky....)či von Braun.
Tedy Putin by se měl stát německým státním tajemníkem a velící orgán americkým vedoucím.
No a ještě jedno.
Eventualní výkonní pracovníci by měli být potrestáni minimálně tak, jak byl za masakr v My Lay potrestán Calley (tedy de facto domácím vězením).
Spravedlnost totiž měla by být skutečně spravedlivá. Padni komu padni, padni všem stejně.

Kdo nesouhlasí, zeptá se pana Fialy (ODS). Jak on by trestal ty Izraelce, kteří - dle jeho slov (jak veřejně definoval cca před hodinou státní terorismus) , páchají státně teroristické činy.
Ten by měl nesouhlasící plně uspokojit.
-----------
Pokud by se ale časem ukázalo, že celá akce sloužila jako jedna ze záminek, aby bojechtiví ukrajinští banderovci získali na svou stranu i dosti vlažné v tomto české veřejné mínění...pak nevím. To by asi musil znovu zapracovat centrální úřad pro výrobu událostí a jejich vysvětlení.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Lakonickým konstatováním, že "mají právo se bránit proti potenciálním útokům na své zájmy".
Přesně tak, jako se to děje VŽDY, když sionisté spáchají DALŠÍ z aktů státního terorismu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

No jo Alexi, vy tomu věříte, té ruské stopě. Že to potvrdil Zeman a lidé z bezpečnostní komunity. A tak dále. Chcete tomu věřit nebo tomu prostě věříte? Nakonec každý z nás něčemu věří, i já. Co je to vlastně věření (neboli víra)? Čím se víra mění?

K něčemu konkrétnějšímu: Jak na vás působí, že to měli udělat stejní agenti, kteří měli později otrávit Skripala? Mně to připadá absurdní. Připadá mi to jako divadlo pro české publikum. Jako kdyby si z nás fakt už dělali srandu (mysleli si, že jsme hloupí). Ale velká část populace skutečně hloupá je. Věří tomu všemu stoprocentně a klidně by Zemana nechali pověsit a tak. Hlavně hodně mladých lidí tomu všemu věří, této nové ideologii, která se teď všude kolem nás manifestuje. Asi nemají zkušenosti a vzdělání.

Nevim no.

Co způsobuje, že člověk něčemu věří a něčemu ne?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

že po brebeře se život vátí do stejných kolejí jako před breberou.
Naprosto stejná situace jako v r. 1914, kdy si lidi mysleli, že do švestek je vyválčeno a oni budou pokračovat v konzumaci Belle Époque

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Hersi a kdokoli je na tom jinak? Zkusím se Vás ale na něco zeptat - když jdete k lékaři, požadujete důkazy na vše takové, abyste jim porozuměl. K léčení byste se asi nedostali. Asi třeb ta odbornost nějaký význam má. No u lékaře můžete uplatnit jistotu, že je placen farmaceutickými firmami a proto Vás neléčí, ale vydělává těm farmaceutickým firmám. To jso ti, kteř k lékaři nevkročí a raději zemřou. Odpírači očkování zase vědí, že očkování způsobuje nevratné škody lidskému organizmu, svědci Jehovovy pak neodstoupí transfůzi krve a raději zemrou.
Jak odpovídat na podobné vstupy?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bylo to spíš takové zamyšlení. Prostě se stane, že někdo něčemu věří a ten druhý tomu zase nevěří. Je to zajímavé. Čím je to přesně způsobeno. Určitě se do toho míchají i lidské emoce. Existuje vůbec stav, kdy je člověk zcela bez emocí? Těžko. Je to prostě asi normální, že někdo věří a někdo ne. Proto je důležité zachovat určitou diverzitu, tedy nesnažit se zglajchšaltovat prostředí, protože vždycky ten v menšině může tušit něco, co ti ostatní netuší.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku děkuji za vypsanou sázku. Odpověď skutečností je jasná, definitivní a nepřekonatelná nula. NULA zájmu, nula solidarity, pouhá nula, prázdná nula. Ta prázdnota bolí a musí bolet každého jenom trochu přemýšlivého člověka. To, že prázdnota solidarity bolí naše místní demodebily, je to staré známé nastavené zrcadlo. Ne, už nemusíme jít k televizi, až budou nastavovat zrcadlo. Už ho mají nastavené a vidí v něm prázdno. Jak fakt nikoho nezajímáme. Pardon, mimo těch, kteří odsud potřebují odvézt peníze.
Děkuji také všem ostatním, kteří vlastně potvrzují moji teorii, že Babiš měl rezignovat. Ano, měl, a stále si to myslím, ale měl rezignovat v den tiskovky. V případě rezignace dnes už by byl za Kašpara, takhle je za kašpárka, což je horší. Kolegyni emě (snad správně) dlužím vysvětlení proč, a naváži na na Laca, kterého si jinak strašně vážím, ale dnes s ním prosím nesouhlasím.
Politik může být schopný a dobrý, a může mít skvěle šlapající hospodářství a udělat mnoho dobrých kroků (popisujete je výše), ale to, že je dobrý gosudar ještě neznamená, že je dobrý leader a že umí leadrship. Čeština pro tohle nemá zrovna dobré příměry. Raději si tedy pomohu historií. Husák byl jednoznačně, pokud jde o výstavbu infrastruktury, skvělý gosudar, a dokázal zajistit pohodový život většině obyvatel, a byl osobně velmi statečný, když se dokázal jako jediný postavit politickým procesům a neuvěřitelnou obhajobou zachránil život sobě, a svým kamarádům. Mimochodem, jednou, až bude normální doba, se o tomhle budou žáci učit v hodinách historie. Ale z touhy po moci uzavřel smlouvu s ďáblem, nestal se lídrem svých národů a stal se ubohým lokajem východního vládce. Na rozdíl od svého polského souseda, který raději udělal vojenský puč, aby zabránil tomu samému, co se stalo nám. Gustáv se vrátil ke své velikosti až poslední tři dny svého politického života, ale to už nikoho neohromilo...
Tedy Laco, ano, AB skutečně udělal vše, o čem píšete, ale teď se zesměšnil a prokázal, že nejenomže není lídrem, ale hlavně prokázal, že mu nezáleží na naší budoucnosti. On přece musel pochopit už nějaký týden dopředu, že nejde o nic jiného než o Dukovany a o Sputnik. V prvním případě o prachy a vojenskou základnu a o jistotu směřování, a v druhém případě o svůj volební výsledek (kvůli množství očkování) a o pozici prezidenta. Protože mu musí být kruci jasné, že vedle něj se stále hraje o to, jestli by nebylo Zemana možné odvolat, minimálně poté, až opozice ovládne Sněmovnu. Tento plán zde je.
Jak to psal myslím Občan - stal se Nečasem dvě, tentokrát bez dominy, ale stejně kňučící. On prostě mohl nechat pozatýkat (podobně jako Jaruzelski) novináře, kteří se chystali vyzradit státní tajemství, mohl nechat odvolat Koudelku pro podezření z vyzrazování státního tajemství a poté rezignovat s hlasitým řevem, že se zde pokouší tajné služby o rozvrat státu. Prostě stát se hybatelem, nikoli ovládaným. A ty předčasné volby by vyhrál s přehledem. Vždyť se podívejte, jak ta akce byla připravená, co vše následovalo. Nebo si někdo myslí, že nápis pod Hradem se připraví za jedno odpoledne?
A to vůbec nemluvím o tom, že nikdo už dnes nezkoumá, jak je možné, že ty informace (a vůbec neřeším jejich validitu) se dostaly do rukou novinářů. Proval, za který by si Koudelka zasloužil vyhazov tak jako tak. Tyhle informace se přece nepouštějí ven (pokud jsou pravdivé), ale obchoduje se s nimi.
Ony ale pravdivé nejsou a o to pro AB hůře. Může být, jak jsem napsal výborný hospodář, ale politicky je to submisivní nicka, hůře než Nečas, protože ten se alespoň nechal trestat od ženy v rámci svého soukromého sexuálního života. Nepřeji AB nic špatného, ale nelituji ho. Rakousko i Maďarsko ukazují, že je možné mít samostatnou politiku. Jaruzelski to ukázal tváří v tvář vůči Brežněvovi. Dubček se místo toho rozplakal. Pro mě jsou volby rozhodnuty. IK

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

a to "zesměšnění" vyjmenujte mi alespoň jednoho politika, který se nezesměšnil.... Já se stavím za Laca.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

koukněte se do Blesku na vítán í vracivších se agentů..... zase samý slavný Hamajda, Hamajda.. Ale zajímavé jsou i komentáře... No mám to staženo a uvidíme.....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Emo, v pořádku, je to Váš názor a já ho ctím a vždy budu bojovat za to, abyste ho mohla vyslovit. Já mám ten můj a ten se mi potvrzuje, když vidím, jak AB kličkuje, a jak dostává facku za fackou a je ve velmi těžké defenzivě. Navíc rozval vztahu z Ruskem je po dnešku jasný.
Jinak ano, máte pravdu, v dějinách posledních let těžko najít v politice někoho, kdo by nebyl dříve nebo později směšný. K tomu vede stávající volební systém. To je ale jiná debata. Zatím si znamenám, že Vy a Laco volí AB, já buď Japonce nebo někoho, kdo by se objevil (to se ale nestane). Takže 2:0 pro Vás. IK

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba že stejného důvodu, proč do politiky vůbec šel.

Je těžké pochopit někoho, kdo vybudoval takové impérium a denně musel bojovat o existenci, že ve svém věku a zkušenostech se zákulisím nenásledoval příklad ostatních zbohatlých.

Tedy tahat za nitě z povzdálí, ovlivňovat , uplácet a nechat dělat špinavou práci druhé. A pokud možno dál bohatnout.
Je těžké věřit, že do politiky šel zachraňovat společnost a páchat dobro.
Podle všeho to byl a pořád je zoufalý pokus nějak se zachránit.
Když už soustavně narážel do zdi, proč toho v 66 nenechal, jako by to udělal každý z nás?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

On přece musel pochopit už nějaký týden dopředu, že nejde o nic jiného než o Dukovany a o Sputnik. V prvním případě o prachy a vojenskou základnu a o jistotu směřování,.....
========
která strana si dá tu základnu do volebního programu ( místo běžných pohádek )

Zatím bez slepic

ještě toho bude k čtení.... presstituti jedou přesně podle amerických film a televizních scénářů.... akorát,....

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)