Co na to Rusko?

Autor

Od srdce jsem se zasmál, když náš nový sůdruh ministěr zahraničí vyrazil do útoku a oznámil ruskému velvyslanci, že buďto Rusko přijme zpět vyhoštěné diplomaty, nebo se bude vyhošťovat dál na stejnou úroveň. Jen drážděte ruského medvěda... Ale zase mi to napovědělo v mém tušení, že se asi fakt něco děje a je zapotřebí ruskou misi alespoň dočasně na našem území ukončit, protože tu někdo potřebuje mít klid na práci. 

Vysvětlím nováčkovi Kulhánkovi jednu věc - kdyby Putin projevil v tomto ohledu slabost, ztratil by ve svém národě podstatně víc než ztrácí v České republice. Takže rozhodně nepovolí, žádné ultimátum nepřijme a dost možná zjistíme, že nás Rusové předešli a hned ráno vyhostí zbytek českého velvyslanectví rovnou sami ještě dřív než Kulhánek stihne vyhostit je. 

Já se tak těším na nový průzkum Kantaru. Představte si to zděšení... 

Jo a kolikže  ruských diplomatů už vyhostili naši solidární spojenci? 

 

Dokud nebudeme mít další nové informace (nebo neproběhne další  propadáková tiskovka), není kolem Vrbětic už moc o čem spekulovat. Nic nám neodtajnili, spojenci se omezili na verbální vyjádření o ničem a tak to zůstane i nadále. Všechno ostatní je jak špatná detektivka a  projednou se všichni napříč politickým přesvědčením  v této republice shodnou, že Veľký Bocián to nemá pod kontrolou a není vhodný premiér. ČSSD je na cestě obdržet ve volbách méně než jedno procento hlasů a tak většinu těch ksichtů vidíme naposledy. A stále u mě sílí dojem, že jsme posloužili jako velice užiteční idioti ve hře, do které jsme se neměli míchat, ale měli jsme utíkat co to dá. 

Dneska se zkusíme zaměřit na druhou stranu - na Rusko. Doteď jsme totiž dělali účet bez hostinského. Zatím to u nás vypadalo jako bychom se bavili s podřadnou zemičkou, která má maximálně na to, aby poslala domů naše diplomaty. Jako bychom my byli na té delší straně páky. Dneska si probereme, jaký mráz z Kremlu může přijít. 

Jan Keller nedávno napsal článek, kde konstatoval, že Rusko je zvláštní země v tom, že vždycky udělá útok na tu zemi se kterou chce obchodovat a tak je zcela jisté, že použije novičok u nás, aby se vyřadilo z tendru na Dukovany. Keller se zmýlil jen nepatrně. Rusko se rozhodlo nečučkařit, protože by si toho novičoku který nezabíjí  u nás nikdo nemusel všimnout a rozhodlo se pro starou dobrou klasiku a z tendru se vyřadilo pomocí mocného výbuchu ve Vrběticích. A znovu přidám citát Petra Hampla - Věřit něčemu chytrému není žádná zásluha, zásluha se prokazuje tím, že se věří hloupostem. 

Víte, když si člověk domů pozve řemeslníka, zpravidla mu nezaplatí za práci předem. Mohl by to zfušovat, mohl by zdržovat, natahovat termíny, chodit dělat i jinam. Dělá se to tak, aby na řemeslníka byla nějaká páka. Peníze až po předání a vyzkoušení, doplatek později a tak podobně. Já osobně to vidím tak, že jsme teď právě zrušili i tu poslední páku, kterou jsme na Rusko měli - Dukovany. 

Dokud se u nás dalo vydělat nějakých sto miliard korunek (možná i mnohem víc), tak to bylo zajímavé i pro Putina i pro generální štáb armády. Samozřejmě ne tak zajímavé jako Nord Strým dvě, ale kvůli sto miliardám stojí za to se zapřít i když jde o marginální zemičku, která je zcela pod rozlišovací schopnost jaderné velmoci. Stojí za to zapojovat české podniky do jaderných staveb po světě, stojí za to dovolit českým podnikům dovážet ledacos do Ruska. Stojí za to dělat i jiné obchody, stojí za to mít tady přátele, stojí za to zvednout telefon prezidentovi, který má reálně méně moci, peněz i možností než starosta Moskvy. 

O tohle všechno jsme se teď krásně a hladce připravili. 

Co brání Putinovi, aby si definitivně řekl, že z České republiky nic nekápne, aby řekl to, co říkají ruské noviny - že jsme tak pevně zaražení v americké řiti, že už nás nic nevytáhne, že je nad slunce jasné, že zůstaneme pevně a neochvějně v táboře demokracie a vojenských intervencí, že i přes určité sympatie obyvatelstva jsou mocenské nitky nastaveny zcela jednoznačně, že je žádné volby nezvrátí? Co brání Putinovi, aby definitivně nenařídil maličko přepracovat plány a Českou republiku jako potenciálně přátelskou zemi, kde se dá dělat velký byznys, nezařadil mezi země, kterými je možné si doopravdy a beztrestně vytřít prdel?  Co Putinovi brání? Třicet tanků a sedm stíhaček? Zemanův telefonát?

Tohle je totiž poslední neznámá v celém tom rébusu. Co dělá Zeman? Je vůbec možné s tím něco udělat? Stojí to starém Ještěrovi za to? 

Česká republika vyváží do Ruska za sto miliard peněz ročně. Možná i víc. Rosatom je ze hry o Dukovany, co Putinovi brání, aby těchto sto miliard ročně nabídl Německu na podporu společného Severního potoka cvaj? Koneckonců, co dovedou vyrobit Češi, dovedou Němci taky. Co dokáží Češi dodat, to mohou dodávat i Němci.  Proč by měl Rus nakupovat v České republice, když může nakupovat v Německu a pomoci tak byznysu, který je o řád větší než celé Dukovany i s Temelínem dohromady? Koneckonců je to zdarma. Šajse čechen půjdou od válu a gute dojčen je z fleku nahradí. 

Kolik českých podnikatelů teď žhaví dráty do Ruska, vysílají narychlo obchodní ředitele a snaží se zoufale udržet neudržitelné pozice? Všichni si pamatujeme, jak to bylo naposledy, když Rus uvalil embargo na potravinové dovozy. Od té doby totiž máme ty mlékárenské a masné kapacity, které ne a ne naplnit. Od té doby šly výkupní ceny masa i mléka tak dolů, že jsou vlastně v mínusu. Teď je dost reálné, že se totéž stane i průmyslu. Nejsme nenahraditelní. 

Řekl bych, že Putin nespustí žádnou hurá akci, ale tu a tam se dozvíme, že ten a ten podnikatel opustil Rusko, ta a ta firma přišla o zakázky, ten a ten přepravce už do Moskvy nic nevozí. Pak se zjistí, že ruští turisté se také nevrátili... a pak náš nový premiér Bartoš jednoho dne smutně zkonstatuje, že jsme tu jako kůl v plotě. Že všichni dělají s Rusem byznys a nás plácají po ramenou, že my ne. 

Ale samozřejmě ropu a plyn kupovat musíme, nic jiného totiž nemáme - narozdíl od nás Rusko je z tohoto hlediska nenahraditelné.  Zřejmě se za rok po této eufórii zjistí, že Rusové jsou jediní, kdo umějí dodat jaderné palivo a fakt přeju novému prezidentovi Fišerovi nebo Kolářovi, jak pěkně žebrají v Rusku, protože jinak tu začne tma a zima a lidi je rozvěsí na pouliční osvětlení nepoužitelné k ničemu jinému než lynčování.  

Jak to říkal předseda senátu Zastrčil? Je na čase přestat počítat grošíky.  Splněno.

Sergej Šojgu právě založil  složku naší zemičky někam ke Gruzii a Arménii. Nepřátelské řvoucí myši použitelné jako platidlo ve vysoké hře velmocí.  Ne, fakt nejde o těch sto miliard peněz vzájemného byznysu. Prostě jsme už jen nepřátelé. Nepřátelé, které je možné prodat, nabídnout jako protihodnotu, nepřátelé, které je možné podojit a na jejichž území je možné skutečně spustit pořádné rejdy skutečné ruské rozvědky se skutečnými agenty a skutečným tajnoslužebním nádobíčkem. 

 Jo a nejspíš se velmocem podaří prodat nás dvakrát. Američané nás totiž v kategorii "na prodej" mají už dlouho taky. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (147 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku nenechávejte se unést emocemi. Je nás 10 milionů a jsme v centru Evropy, lehce nás Rusko může obejít.
Zásadní chybou Ruska by bylo napětí stupňovat. To by byl důvod k reakci. Lepší je nechat myš naběhnout na vidle, než ji těmi vidlemi propíchnout. Výsledek je stejný, ale můžeme chudinku myšičku litovat. A třeba ji i vystrojit pohřeb.
Co Rusové s radostí odepíší, jsou karlovarští Rusové. Na nich Rusko nemá zájem, jsou to lidé, kteří vyvedli peníze z Ruska a nevrátili se. Pro Rusko bude nejlepší proti nim svést vášně českých debilů. V Karlových Varech nebudou ruští turisté a nahradí je "Němci, kteří do Varů nejezdili protože jim vadili Rusové v teplácích". Lidská blbost je nekonečná a naši filutové se budou divit. Přitom jim karlovaráci, kteří dostanou druhou dardu po zavření dolů, jistě budou vděčni.
Pro Rusko bude nejlepší být tvrdé ale seriózní, bez emocí. Když si váš velmi nepřátelský a škodící soused vlastní blbostí podpálí dům, budete ho litovat a nabízet pomoc. A budete při tom koukat aby jste z toho měl prospěch. Tak to chodí.
Víte Putin, ale nejen Putin, je šachista a je o několik tahů vpředu. Co také můžete čekat od hřibů, že. Tuto situaci mají dávno procvičenou, bude to pro Rusko jen rutina. Pro nás ne. Jdeme bez světla do temného lesa, kde jsou zrádné bažiny.
Pro Rusko je stálicí Ukrajina, po ní Bělorusko. Pak Sýrie, Írán a tak dále. Polsko a Češko jsou jen štěkající ratlíci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

struny. Co mu český Ratlík může? Akorát tak nasrat na tretuár (to je po našem chodník) své pidihovno. A doufat, že Ivan do něj šlápne a zaláteří nad tím bordelem, že mu okolo baráku serou cizí psi.
To je asi tak úplně ganc fšecko, co můžem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Víte Targusi, ve vašem povolání je nutná síla a tak dobře chápete její použití. To je v pořádku. Ale jsou i jiné metody, subtilnější a jemnější. A v nich je Putin mistr. Jedná se o judo a šachy. Proč se namáhat, když se protivník znemožní sám.
Ale je tu i jiný aspekt. Američané očekávali že Rusy vyprovokují k přehnané razanci. Jistě jste si všiml toho našeho řevu, když Rusové místo 18 kousků jich vyhostili 20. To je maličký rozdíl v porovnání s 18. My jsme očekávali, že reakce bude tvrdší, měli jsme na to noty a řídili se podle nich a řvali. První kolo nám tedy nevyšlo. Proto ten řev. Teď jsme na Rusy zaútočili znovu s takovou prudkostí, jako by Rusko byl náš protektorát. Ani to R-U nebylo na Srbsko tak tvrdé. Proč? Jistě proto, aby podnítili co největší ruskou reakci a přesvědčili svět o chudinkách Češích a barbarech Rusech.
Rusko nejspíš odpoví zrcadlově a klidně. Zůstane nám v prázdné chalupě velvyslanec. A jim také. Nemají ale žádný důvod ničit některé ekonomické vztahy. Samozřejmě mimo případy, kdy to bude pro ně výhodné. Likvidace ruských Karlových Varů, kterou provedou Češi, bude skvělý tah, který Rusům na Západě ukáže, jak mohou dopadnout a že je pro ně lepší se vrátit domů a s Ruskem spolupracovat.
Musíme rozlišovat mezi Ruskem a Čínou. Pro Čínu dnes nemáme žádný význam. Malá ekonomicky slabá zemička - nahradí ji jiná. Ale pro Rusa je střední Evropa důležitá. Za dvacet let ji budou potřebovat a my budeme potřebovat Rusko. Kolo dějin se točí a je neúprosné. Západ bude v troskách, už má dobře našlápnuto. A my budeme hledat ochranu. Ještě se budeme divit obráceným plášťům.
Ale Rus nezapomíná, vzpomeňte na generála Vojcechovského. Pláčeme nad ním, ale Rusové si ho neodvezli za činnost v legiích, ale u Kolčaka. Zůstalo za ním příliš mnoho mrtvých.
Když to shrnu, Rusko si nepotřebuje znepřátelit a spojit proti sobě celou Evropu. Naopak - a česká amatérská reakce nenadchne nikoho mimo ty, kteří ji vyprovokovali. Nikomu se pro takové cvoky nebude chtít vybudované styky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nadšení a elán opadly už i ty, kteří tuto akci spustili.
A úplně s vámi souhlasit nemůžu. Občan se tady snažil citovat Putina, který snad měl údajně prohlásit, že, odpovědi na podobné provokace budou už jen asymetické.
Btw. velmi se mi líbila reakce Chlastáčka na to, že nám Rusové vyhodili o dva kusy více. Viděl jsem ho na ČT-24. Nechybělo mnoho a rozplakal se tam. Šišku z toho musí mít zamotanou parádně, skoro bych řekl, že nic takového vůbec nečekal.
Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to lepší, než silvestrovská revue.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Včera jsem sem dal odkaz přímo na tiskové odd. Kremlu, kde je přepis jak v ruštině, tak v angličtině.
Plus reakci na něj - tuším z BBC.
Ten projev je docela krátký, ale zato tak mrazivý, až z toho jde strach.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Nemám tolik času, abych sjížděl všecky odkazy, které sem kydači naházejí, a následně se učil citace nazpaměť. Takže pokud na tom trváte, klidně se vám i omluvím.
Nicméně shodnem se na tom, že Puťkovi asi došla s celosvětovým sejřením proti RF trpělivost a na jeho popud vznikl nějaký manuál pro zainteresované, jak postupovat proti blbečkům, jako je naše bajo trio Bába, Chlastáček, Pajdálek. Jak jsem již napsal, kdyby to nebylo k pláči pro celou ČR, byli by ti tři pitomci k půlhodinovému smíchovému záchvatu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co zatím neznáme, je motiv. Jaký je skutečný motiv toho, k čemu se Babiš s hamáčkem odhodlali. Poškodili česko-ruské vztahy na dlouhé roky. A přitom nemuseli. Mohli na tiskovce říct, že za hodinu vyjde článek na Respektu, že informace unikly z neznámého zdroje z tajných služeb, že se budou ověřovat na vládní úrovni a že se bude jednat s Ruskem. Vše mohlo být vyřešeno diplomaticky, na úrovni a v zájmu našich korektních vztahů s Ruskem. Babiš mohl doma získat vysoké politické body, ale učinil místo toho harakiri.

V aféře je zcela zřetelný americký zájem. Ale Američné nám dlouhodobé ztráty zničených vztahů s Ruskem nenahradí. Ba právě naopak, ještě si přisadí při každé příležitosti něco si u nás levně koupit, narušit nějaký další obchodní vztah, kolonizovat nějakou další oblast českého hospodářství, dosadit další škodnou do politických funkcí. Kromě toho, že Babišova rodina bude mít dočasný klid, nezískáme za své znemožnění vůbec nic.

V diplomatických učebnicích zůstane kapitola o Česku, jak se nemá dělat zahraniční politika. Smutný pohled na Česko 2021.

Reakce Ruska bude taková, jak je u nich zvykem. Klidná a důrazná, bez zbytečných diskusí. Pozná to firma XY, až se bude za rok nebo za tři ucházet o přílěžitost na ruském trhu. Děkujeme, už máme jiného dodavatele. Pozná to každý z nás za pár let na účtech za teplo a za benzín.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile, připusťte, že se skutečně stalo. Má si takovýto způsob činnosti zájmů Ruska ČR nechat líbit? Nebo dát najevo, že takto ne?

Průměrný počet slepic: 1.5 (31 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skutečná práce tajných služeb vypadá takto:
https://aeronet.cz/news/video-ruska-fsb-ukazala-koudelkovym-cuckarum-z-…
(nepřehlédněte 4-minutové video s překladem)

Aféra "Vrběti psem" je evidentní fake, stejně jako nefunkční novičok. Mimochodem, kam zmizel Skřípal?

Jestliže 7 let staré Vrbětice jsou klíčový celoevropský problém, co potom je aktuálně zmařený atentát na Lukašenka? Chcete srovnávat zásilku zbraní pro bulharského obchodníka s Majdanem a s genocidou krymských Rusů, Alexi?

Za minulého režimu jsem vnímal SSSR jako velmoc, která nařizuje Československu, co smí a co nesmí. A nelíbilo se mi to. Bohužel, spousta lidí si dodnes nevšimla, že kromě výměny protektora se nic nezměnilo, a stále se obávají již dávno neexistujícího SSSR, místo aby viděli v Rusku perspektivního partnera, protiváhu k jednostrannému sebezničujícímu vazalství.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Vlastimile, aeronet = jeden český občan Vašich názorů. Žádná záhada ani překvapení, že máte obdobné nastavení. -usmívající se smajlík
aeronet není žádná ruská hlásná trouba, je to jen web stejný jako Vidlákův, vlkův či Fórum 24 Šafra.

Průměrný počet slepic: 1.7 (19 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale na to si musíte přijít sám. Stačí poslouchat zdroje z různých stran a uvažovat logicky. Ze záměrného mlžení Vás nepodezírám. Jen z nevědomosti a strachu z pravdy o tom, jak funguje svět.

https://www.pokec24.cz/politika/ale-to-je-jiz-velmi-vazne-kreml-potvrdi…

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Samozřejmě, že se Vlastimile mýlit mohu. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, včera jste zmiňoval, že čekáte na nabití aku do vaší sekačky. A pak, že už musíte jít sekat. Doufám, že máte hóóóódně velkou zahradu a sekat budete hóóódně dlouho....

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

naopek Alexe už dlouho z mlžení podezřívám. Připadá mi jako trochou sofistikovaný jednonožec...

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

- vysmátý smajlík

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kluci, dyť já s Vámi souhlasím - sofistikovaný jedinec se mi fakt docela líbí. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co zatím neznáme, je motiv...
Babiš a Hamáček nemusí mít motiv žádný.
Dostali to nařízené od nejmenované upadající velmoci tak, že nemohli odmítnout.
Nehledejme motiv, je to klamná cesta.
Hledejmě účel, proč se to (prohlášení a sebevražedné zpřetrhání vztahů s Ruskem) stalo a proč právě teď.
(Ukrajina, Bělorusko....)

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Honza z Helvajzu, protože ČR se konkrétně situace na UA a v BY bezprostředně dotýká mnohem méně, než JEDU, JETE, Zelený úděl, Severní Proud Dvě, což jsou pro české lopaty v tomto čase mnohem důležitější témata.
Vy máte pravdu z pohledu globální politiky, nicméně pro nás lopaty bohužel platí pořekadlo o košili a kabátu.
Ano, můžeme vésti akademické diskuze, kdo, co, kterak, proč a za jakým účelem, ale košile je košile.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Měl jsem samozřejmě na mysli motiv nadřízených, nikoli dua Hami a Babi. Souhlasím s Vámi, nejspíš to vypadá na blížící se rozuzlení v oblasti Běloruska a východní Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nabídka, která se neodmítá....mision impossible.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

a co když právě o tohle dirigentům šlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolik diplomatů vyhostilo Rusko? V první reakci jsem četl 16 + 4 pracovníci ambasády, pak se psalo o dvaceti pracovnících ambasády a tady se to podává jako dvacet diplomatů???
https://cz.sputniknews.com/20210418/na-ceskem-velvyslanectvi-v-rusku-zu…
"Vicepremiér Jan Hamáček uvedl, že z Ruska bylo vypovězeno 16 českých diplomatů a 4 spolupracovníci technického personálu velvyslanectví země. Do Ruska za nimi přiletí stroj českého letectva. „Velvyslanec Pivoňka v Moskvě zůstane,“ uvedl politik."

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ani bych se nedivil, kdyby u nás Rusko udělalo exemplární příklad. Ví dobře, že tu jsou u kormidla fanatičtí rusofobové. Ví už, že se za nás nikdo nepostaví. Jen řečma. Co jsme provedli, (oni, hejvlisté a podpindosníci), je dost sprosté. Nahradí nás snadno. Nekoupíme plyn my, koupí ho Čína, Korea, Japonsko nebo Indie. Už teď reagovali silněji, než my. Což je nebývalé, vždy to bylo kus za kus. Dokonce prý ruští občané mají zákaz pracovat pro naše velvyslanectví ( zrovna jsem řídil, když to říkali na Radiožurnálu, snad jsem tomu porozuměl).

Bohužel, v politice se od dob Havla zabetonovala squadra, povýšená k normálním lidem. Která zvysoka kašle na stát a jeho ekonomiku, o lidech nemluvě. Ti přece nic nevědí, jsou mimo, nechápou, proč musíme mít znovu Mariánský sloup a sochu Marie Terezie, proč musíme odstraňovat sochu Koněva, podporovat ruské a běloruské neziskovky. Havloidi vždy dávali najevo Rusku nadřazenost a lisalivsrck USA a EU, aby si dokázali, že jsou lepší....A provokovali. Tito lidé sají hlavně ze státního, ale spolupracují i s cizimi vládami, které tu ráži hospodářskou agendu. Takže vakcíny a dostavba JE. Snaží se udržet toky peněz, které jim správně nepřísluší. Nejdou do voleb, že by chtěli zlepšit životy obyvatel, ale nabízejí nenávist a boj. Bohužel, mainstream a ČT zvláště, je kryjí. Takže jejich výlevy se zdají být normální. Bez krytí ČT by už byli dávno pryč...

TV krize, Kubiceho zpráva, mítinky Chvilek s opozicí, které jediný volební program je Antibabiš, a teď Vrbětice, naprosto bez doložení a následná policejní čistka, dávají tušit, že se ČR UKRAJINIZUJE. A tobj špatná zpráva...

Několik takových událostí, kdy nějaká vymyšlená záminka posloužilo spuštění akce, která na dlouho změnila politiku ČR. Třeba Kubiceho zpráva nebo obsazení ČT redakci zpravodajství. To zvrátilo naší politiku (a ekonomiku!) roky nazpátek. Stačí vzpomenout na "nejlepšího" ministra financí. Který nás poslal za konjunktury restriktivní politikou do krize.
Dnes se zase začaly ledy hýbat, mluví se o hospodaření ČT, o tom, že by mohli být zdaněni telefonní operátoři a další zahraniční firmy v ČR, že by voda měla být naše a tak dál... Tak... Causa Vrbětice je nepřehlédnutelná, zemřeli tam lidé a stala se přes 7 lety. Takže ideální. Není zapotřebí vyrobit něco nového. Třeba otrávit Koláře ricinem.

K čemu to má sloužit???
Tábor PaL usilovně vystupoval proti ruské vakcině, kdyz EU zklamala, protože nezajistila nasmlouvaný počet vakcín. A proti ruské účasti ve výběrovém řízení na dostavbu JE Dukovany. ( Pak proti zdanění mezinárodních koncernu v ČR, blokují vyřešení dvojí kvality potravin, neschválili povinný podíl českých potravin v obchodech, atd.) Odůvodněno jen ideovými, bezobsažnými cancy. Kvuli bojkotu ruských vakcín budou umírat lidé. (Umře jich více, než ti 2 ve Vrběticích!) Dostavba Dukovan někým jiným bez RosAtomem, pak bude také hazard se zdravím a životy lidí... Místní cíle byly splněny, ti, co vědí, si namastí kapsy. Jako na Ukrajině. Tam je to normální...

Ale, pro USA prvořadý cíl, je zabránit dostavbě North Streamu. Ze stejného důvodu, jako platily Majdan na Ukrajině.
Ještě v roce 2014, se mluvilo o jednotném trhu, JEDNOTNÉ Evropě, "od Lisabonu po Vladivostok". Která bude mít technologie i suroviny. Která bud ekonomickou a politickou protiváhou Číny. A USA(sic!). KDYBY SE TO USKUTEČNILO, BYLY BY USA ODSTAVENY NA TŘETÍ KOLEJ A ODSOUZENY KE STAGNACI NA PERIFERII. Majdan všechno zvrátil a EU se musela přidat. Atlantické hodnoty. A to zase usiná je potřeba vymyslet něco dalšího...

Vrbětice jsou místní záležitostí, i když to USA jistě věděly a schválily. Někdo musel předem schválit to zběsilé vyhošťování, bez snahy věc vysvětlit, zachovat chladnou hlavu...
Ale na North Stream, to nestačí. Musí to být něco většího a nejlíp v Německu.
Nebo?! - na Ukrajině...
A velice snadno. USA nebo vazal Ukrajina, vyvolá konflikt, třeba ostřelováním civilistů. Nebo něčím jiným, vetsim. USA obviní Rusko z agresivního chování, tisk bude stát za USA a ty přinutí EU, se s nimi zase semknout...

Takže, na ten včerejší článek.
------------+
Pokud jsou Bidenovci v USA opravdu připraveni zabránit dokončení NS, spouštěcí a ospravedlňovací akce, může reálně proběhnout v Donbasu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

...A velice snadno. USA nebo vazal Ukrajina, vyvolá konflikt, třeba ostřelováním civilistů. Nebo něčím jiným, vetsim. USA obviní Rusko z agresivního chování, tisk bude stát za USA a ty přinutí EU, se s nimi zase semknout...
Ukrajina k ničemu jinému neslouží. Bojové předpolí, nic nového. Prostý lid Ukrajiny ani neví, co vlastně demokracie je. Moje osobní zkušenost.
Na začátku byla ostatně podobná zrada jako na nás za WW2. Dvě země EU slíbili Ukrajině podporu a pak nic. Janukoviče eskortoval Putin do Ruska, aby ho nezabili, jestli si to správně pamatuju odmítl asociační dohodu s EU. A nebyl tam bordel v muničním skladu jako u nás, ale zákaz mluvení ruštinou, což byl první impuls k občanské válce a popření práva na jazyk. Podpora nacizmu ze strany Západu mlčením. Politické vraždy novinářů a zvěrstva páchaná na civilistech novobanderovci. Cca 2000 západních žoldáků v Dělbačevu, kteří ve finále "ustoupili" do zajetí. 60% dezerce na straně Kyjeva a veteráni na Donbasu. Kyjevská dělostřelba na kláštery a školy a snaha donbaských udržet bojovou linii mimo dostřel kyjevských děl. Snaha o zlomení Mariupolu zabavením potravin a dlažební kostky domorodců házené na kyjevské BVP za pokřiku "okupánty" jako u nás 68mém. To jen, co si pamatuju. Taky se nepoučili a nechají si přikládat pod kotlík s nenávistí. Ani se z občanské války nepoučili, že je dost podstatné, za co kdo bojuje. Nemám rád tu krajinu i přes to, že vím, že obyčejní lidé za to až tak nemohou.
Putin by tenkrát mohl Donbas mít a ten by se rád přidal, jenže to Putin přese všechno právě nemohl. A tak brunátník Porošenko jel do kongresu žadonit o zbraně těžkého kalibru. Tam patrně tehdy pochopili, co je zač a nechali ho s tím co měl. A teď chce Zombíden sklízet dračí setbu. Vždyť tam jeho rodina investovala. My jen ospalého hraběte, co je členem Bildenberku a pár dalších blbů, kteří se rádi přetrhnou, aby mohli vlízt do něčí prdele.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

Putin Donbas zabrat nemohl, protože v ten okamžik by Ukrajina oželela Donbas, ale základny NATO by stály na Dněpru. Přes Donbas Putin ovládá Ukrajinu, aby nemohla vstoupit do NATO. Rozpad Ukrajiny se mu asi nehodí, zatímco destabilizovaná Ukrajina ano.
Na lidi na Donbasu kašlou obě strany, USA s Kyjevem i Putin.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusko vnímá UK jako spřízněnou, slovanskou, pravoslavnou (střed a východ), zemi. Pokud by vstoupil, automaticky by se stal nepřítel. UK by byla nespolehlivý, nestabilní, přítel. Protože vládnoucí špičky by tam lidé nenáviděli a spojovali by je, při jakékoliv krizi, průšvihu, s Ruskem. Alespoň na Západě a částečně ve středu země. Byla šance, že si to dají Ukři do pořádku sami nebo že se odtrhne víc oblastí. Pak by si vydobyté svobody vážili. Z neúspěchů, jako třeba korupce, by nemohli obviňovat nikoho jiného, než sebe.

Dnes je jasné , že UK je téměř zhroucený stát, ale tlak USA stačí na to, že se jen tak nerozpadne.
Teď je to závod ukrajinizace X ztrácení sil západu (USA).
Nakonec , třeba za 20, 30 let, se rozpadnou i USA. Na části západní Evropy vzniknou chalifáty, to je dnes jisté...

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Putin podle mě ani Donbas nechtěl. Do válkou poničené krajiny by musel nemálo investovat a to by mu chybělo doma.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Už řadu měsíců čekám, že příjde nějaká spektakulární akce, která dá záminku k válce. Vrbětice ještě nejsou Gliwice. Jde jenom o stupňování napětí. Přesně takto to dělali Němci před válkou s Polskem. Poláci byli ti zaostalí sedláci, co neměli nic lepšího na práci, než ubližovat chudákům Němců a chystat útok na Německo. V německém tisku jela válečná propaganda několik let. Protože osamělé Gliwice by jako záminka nestačily. Nejhorší je, že se tomu nedá zabránit...
Musíme si uvědomit, že cílem není jen Rusko, ale i Evropa. Roztržka s Ruskem a s tím spojená ztráta levných energetických surovin bude znamena ztrátu konkurenceschopnosti EU.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

V té době bylo Polsko silně autoritativní stát a na válku s Německem se jen třáslo. Tím nechci akci Gliwice rozporovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Ukrajinizace české politiky tu ovšem probíhá od listopadu 89.

Co jiného bylo dosazení Havla, špinavé dohody a předání našeho národního majetku cizině na stříbrném podnose.

Snad si tu někdo nemyslí, že při pohledu ze západu jsou pro běžného člověka vidět nějaké podstatné rozdíly mezi náma a Ukrajincema.

Když Zelenskyj vyhlašuje, že Ukrajina EU nahradí Británii, která odešla, tak je to stejně zcestný, když si tady Češi stěžují, že se na ně na západě kouká jak na póvl.

Když vypadáte zanedbaně, nechcete uznat a dělat tam normální věci, jim s prachama v kapse dokazujete, že jste vlastně lepší i když ji máte prázdnou, tak to je pak těžký. I zdejší prachatej póvl jim připomíná ten jejich, se kterým taky nechtějí nic mít, stejně tak ten Ukrajinskej.

Věci se prostě musí dělat pořádně. - Včetně myšlení. Kdo se nesnaží, ten zůstane tam kde je.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

neumím to tak napsat. 5 slepic!!! Dokud jsou bez daně!

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Mohly by se toho tajné služby chytit a při případném výjimečném či válečném stavu organizovat ukrajinské gardy smrti , seznamy potenciálních obětí jistě připraveny jsou.

Ostřelování civilistů ? Donbaských ?
To by na masy Západu nezabralo.
Spíše něco na způsob mrtvoly toho utonulého chlapce vyvrženého mořem....takže mrtvoly nějakých dětí a žen, " prokazatelně" to obětí donbaských obránc...eh, teroristů. To masy určitě přesvědčí, matky samy budou strkat chlapcům do rukou zbraň a posílat je na frontu....
Reptaly internujou. V tom lepším případě.
(přeháním, kvůli zvýšení dojmu a tak i čtenosti....ale raději být mile překvapeným pesimistou - než zdrceným optimistou)

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Civilní oběti Donbasu, které zavraždí Ukři, na Západ, samozřejmě, nezapůsobí. Mimo jiné, že se to že sdělovadel na Západě, lidé ani nedovědí. Už jsme viděli v roce 2015 bombardování náměstí Luganska, s desítkami mrtvých a zraněných. Včetně malých dětí s maminama, které tam seděly v jarním sluníčku na lavičkách. A nic.

Na Západ zapůsobí ruská obranná reakce. Protože bránit své civilisty musí. Musí zareagovat. Západní politici a tisk oběti zamlčí a budou křičet, že je Rusko napadlo!

Tenhle scénář navíc už proběhl. Tohle přesně tu už bylo, když US mopslík Saakashvili, napadl jižní Osetii. Dělostřelecký a raketový útok byl primárně zaměřen na mírotvorné síly OBSE, což, shodou okolností, byli hlavně Rusové. Bylo vyzbrojeni pouze lehkými zbraněmi. Jejich zdecimovaným zbytkům se, díky odhodlanému veliteli, podařilo přes území pod palbou, ustoupit. Velitel během ústupu padl. Současně gruzínské síly vstoupily do Osetie. Začal exodus místního obyvatelstva. Rusko zareagovalo až s denním zpožděním, protože to nikdo nečekal. Bylo to během Olympiády v Číně. Naštěstí se, díky osetínským partyzánům, nepovedlo Gruzíncům obsadit průsmyk v horách Kavkazu. Kde s několikadenním zpožděním projely ruské tanky. (Pak se celá gruzínská ofenzíva zhroutila, armáda se rozprchla a nechala tam všechno US moderní vybavení. Tehdy byl zamini, tuším, Trautenberg. Na invazi poslal do Gruzie české, nákladné modernizované tanky, jako pro českou armádu nepotřebné. Pak systémy Dana, vagony střeliva a to celé za symbolickou cenu 1 Kč !!! Samozřejmě ten tunel organizovaly USA, jak jinak.) Týden před invazí Gruzii navštívila US emisarka Condoleezza Riceová...
-- TOHLE NÁŠ TISK A TV, VČETNĚ ZÁPADNÍCH MÉDIÍ, vydávali za ruskou agresi, že napadlo bezdůvodně Gruzii....

------------
Samozřejmě, pokud to spustí, scénář může být i jiný. Může něco vyletět v Německu. Něco jako požár říšského sněmu.
Ale spíše to bude na Ukrajině. Cokoliv. Ale scénář, o kterém píšu, je jednoduchý a hlavně, vyzkoušený.
Je jasné že Rusko na eskalaci zájem nemá a že jeho reakce bude vynucená. Kterou budou USA vydávat za agresi....
Jestli budou nuceni ochránit Donbas od řádících nácků, co je průkaznější pro veřejnost na západě, než "vstup" ruských vojsk na UK??

No, fakt doufám, že k tomu nedojde....

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Napadení Osetie probíhalo během Olympiády v Číně.
Majdan probíhal během Olympiády v Soči.
Letos v létě bude taky Olympiáda. (Tuším?)

Asi taková akce odvádí pozornost. Sice je to už ohraný, ale u USáka nikdy nevíš ;)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli se nepletu, tak snad zimní... v Číně...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ono rusko Strejdo dodrží smlouvy, ale neuzavře nové, řekne si v Maďarsku, Finsku nebo Německu, třebas i přeprodejem od naší firmy, ale maržu jako obchodník pak slízne říšský občan poté co koupí naši firmu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)