Nikdy neodpustit

Autor

Tak nám včera demonstroval Milion chvilek kvůlivá zemanově proruské politice. Tak proruské, že jsme vyhostili osmnáct diplomatů, Rusové nám vyhostili dvacet diplomatů, pak jsme jim dali ultimátum, pak se Pajdáček lekl své odvahy a pak... se udělala vzájemná parita, díky které jsou Rusové v Praze v klidu a my v Moskvě v háji...

Po celou dobu této akce Babiš, Hamáček i Pajdáček zdůrazňovali, že mají podporu prezidenta. 

Zeman ve svém projevu ani u Tománkové ani slovem neřekl, že s postupem zamini nesouhlasí. Neřekl, že to Rusové neudělali. Dokonce řekl, že pokud to Rusové udělali, tak to odnese Rosatom.  Dále si Zeman dal velký pozor, aby z jeho úst nezazněla nějaká pitomost typu "útok na zboží". 

Vlastně zjednodušeně řekl, že vyšetřování stále běží, není dokončené, že si všichni máme odpustit emoce i kecy, počkat na závěr toho vyšetřování a požadovat pak zveřejnění informací. 

Ejhle... typický proruský vlastizrádce.  Takoví vlastizrádci jsme tady skoro všichni... tedy až na berrnarda a Carlose. Chtěli bychom víc informací, než uděláme něco, čím se hodně řízneme až zařízneme a čím se zabetonujeme do hodně hlubokých zákopů. Odmítáme na jedné straně premiérovi povinně nevěřit, kdykoliv promluví o Agrofertu, protože to vždycky lže, což je i na bilbórdech, ale když promluví o ruském útoku, je to jak slovo Boží o kterém se nepochybuje a je třeba k Bociánovi mít elementární důvěru. Takhle nějak to říkal Kocáb ne? 

Zaslechl jsem včera také nějaký rozhovor s Tomášem Klusem, který řekl, že kdyby Babiš vyvrátil to, co o něm napsal Kmenta, tak by na něj skládal klidně ódy. Potíž je samozřejmě v tom, že Babiš může dělat cokoliv a nikdy to nevyvrátí. 

Stejně tak Zeman může klidně nechat vládu vyhošťovat ruské diplomaty, ale stejně bude vždycky proruský vlastizrádce. Může klidně mluvit o tom, že pokud Rusové odpálili Vrbětice, tak nebude Rosatom. Prostě vždycky za všech okolností bude pro milion chlívek ten špatný. 

Doufám, že si Rollův projev na demonstraci poslechl i Babiš. To jen aby věděl, že on je na tom stejně. Ať udělá cokoliv, i kdyby stokrát podpořil CIA, i kdyby stokrát vyhostil Rusáky, i kdyby vlezl do americké, německé a unijní řiti až po paty, stejně vždycky bude oligarcha a zloděj co patří za mříže. Od té chvíle, kdy o něm Kmenta napsal tu úspěšnou knížku, od chvíle co vznikla dobře placená šafrovská fóra, od té doby je Andrejko pro leckoho vždycky a za všech okolností ten špatný. 

Stejně to platí o pro Okamuru, Volného, mladého i starého Klause a mnoho dalších budoucích slibovačů lepších zítřků. 

Nikdy, nikdy, nikdy jim nebude odpuštěno, nikdy nebudou přivinuti na hruď líbodémo, nikdy nebudou dostatečně pravověrní, dostatečně obrácení, dostatečně proameričtí, proliberální, prounijní. Každé jejich užblebtnutí, každá chybička, všechno bude okamžitě rozmazáno jako důkaz jejich kacířství.  

Řekl bych, že tohle z vrcholných politiků chápe jen Zeman. Ten jediný se nesnaží nikomu dokázat, kam patří. Okamura ani Volný ještě nedostali příležitost si zkusit protiněmeckou nebo protiamerickou politiku z premiérské pozice. 

Mimochodem... když jste si Rolla vyslechli, když jste viděli reklamu na Milošův puding, když jste si přečetli, že je nejvyšší čas aby Zeman umřel, fakt si myslíte, že se tu nenajde nikdo, kdo to s požehnáním z Langley zkusí udělat? Myslíte, že by ti demonstranti jakkoliv pípli, kdyby byl zítra Babiš zatčen a ve vyšetřovací vazbě náhodou uklouzl a srazil si vaz na schodku? Ale samozřejmě fotky žádné nebudou a rakev se nesmí otevřít. Myslíte, že by to Rollovi vadilo? Nebo by jásali jako muslimové, když se Ládinovi podařilo shodit dvojčata? 

Koho z těch demonstrantů zajímá, že nikdo nebyl obviněn, že se pracuje jen s vyšetřovací verzí (klidně jen s tou jednou), že vyšetřování není u konce, že jde o živý spis (jak nám neopomněli sdělit strážci pravdy a morálky), že policie nemá žádný důkaz o Čukovi a Gekovi ve Vrběticích a v této chvíli stojí všechno na tom, že ti dva přijeli do republiky? Koho zajímá, že nebyl vydán žádný mezinárodní zatykač?  Kdo z těch demonstrantů ví, že existuje hasičská fotka publikovaná na hasičských webech, která ukazuje hořící Vrbětický sklad, který nemá vysklená ani okna, ale zato je tam všude bordel - sklad který nejdřív hořel dost dlouho na to, aby tam hasiči stihli dojet, obhlédnout, nafotit i zdrhnout?

Začínám se pomalu děsit, jak snadné to bude, až Roll a jím protežovaní Čižinští začnou vládnout. Jak jednoduché bude stát se třídním nepřítelem, jak se to obejde bez důkazů, bez soudů, postačí jen vhodný tlak řvoucího davu, nebo řvoucí novinářské kamarily. Začínám se děsit toho, že pro naše americké bratry jsme stejný materiál jako Ukrajinci a Bělorusové. Že když to demokratické dobro nepochopíme dobrovolně, tak by nám ho mohli namajdanovat pomoci stejných odstřelovačských propriet jako v Kyjevě. 

Začínám se děsit toho, jak vypadal tlak na Babiše i Hamáčka před tou jejich tiskovkou kterou si definitivně prohráli volby. Já vím, že zdejší většinový názor je jiný, ale  já bych zvolna připustil i tlak výbušný a projektilový. A musím se znovu a opakovaně ptát, zda ten tlak nebyl takový, aby se mu nedokázal postavit nikdo... protože nikdo nechce být mučedník. 

A nic to nemění na tom, že bez Prahy plné turistů vypadala chvilkařská demonstrace celkem chudě...  

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (141 hlas)

Komentáře

Vzdělávací systém dokáže totiž divy (zřejmě ale jediné, jen tohoto druhu) , chrlí ty ubožácké konzumenty každým rokem po desetitisících.....

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

ti na sledování těchto ..ehm, "pořadů" nemají čas, bo jsou mladí a chytří. Diváctvo partie ovm a nemáte slovo se rekrutuje z jiných věkových skupin.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

V

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

ať nežeru, tak jenom kilo, a všichni elfi, letišťoidi, jakož i další sebranka zhola zbytečná taky, pak můžeš zkoušet porovnávat. Kromě toho tady automat nemaže nevhodné názory, ale pouze rozesírače ;-))

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, nemažou se nevhodné komentáře. Těch je tu dost. Maže se jeden nevhodný rozesírač. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Roman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naopak, zvládla to perfektně. Neviděla jsem to, ale jak ji znám - kdo mluvil furt a kdo nikdy nedomluvil nepochybuji a Jílková to přesně takhle "zvládnout" měla. Víte, co to dá práce, vyvolat dojem, že se jí to jen vymklo?

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Roman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z toho mladého komunisty dostala jen fráze.
A bývalý člen KSČ Novotný?
"Zkušený český diplomat přiznává: Listopad 1989 řídil Sovětský svaz"
21. 6. 2019 10:45

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

In reply to by Roman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teda pustil jsem si to ze záznamu a ta Jílková, to je opravdu neuvěřitelná "tur domací". Kouknul jsem do půlky a dál už jsem to nedal. Jaký má názor Jílková jsme se dozvěděli, ale ostatní mohli jen mlčet, případně být přerušováni. Mělo by se to jmenovat "Jílková má slovo, ostatní držte huby".

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

In reply to by Pepe Walker (neověřeno)

Trvalý odkaz

na ní někdo nepřipraví
je to pořád stejný tyjátr

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

..to jsem okamžitě zaznamenal. Zcela jasný Filip, co hledí na nová vrata. A hleděli a hleděli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

jsem měla problém i dřív. Ják někdo/kdokoliv/ ječí, tak vlastně přesvědčuje sám sebe že má/i když nemá/ pravdu.
njn

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
1 hod ·

Poslanci Evropského Parlamentu požadují zastavit výstavbu plynovodu Nord Stream 2 a ukončit dovoz ruské ropy a plynu.

Mne tyhle návrhy nesmírně fascinují.
* Evropa odebírá z Ruska kolem 250 bcm plynu ročně
(podle toho, jak tvrdá je zima a kolik se tedy musí topit)
* na celém světě se vyrobí asi 450 bcm zkapalněného LNG ročně
* z toho Asie spotřebuje asi 350 bcm (Japonsko, Čína, Korea ad.)
* a do Evropy se doveze asi 70 bcm
To budou ti poslanci z Europarlamentu chodit do lesa s pilou a sekyrkou na dříví? Nebo s nůší sbírat šišky?
-------------------

BTW... bcm = miliard metrů krychlových

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Evropa přestane odbírat plyn od Ruska,
Rusko ho prodá Číně, Japonsku a Koreji ( jednu rouru už provozují, druhou provozuje Kazachstán a třetí se staví přes Mongolsko. A jako sladká perlička, těžební pole na Jamalu, jsou už napojeny právě na tyto roury) No a cena plynu jim klesne minimálně na polovinu
A Evropa začne odbírat zkapalněný plyn co zbyde po Asijských odběratelích, sice dvakrát-čtyřikrát dražší než plyn z Ruska. Na kubíky to vyjde stejně a jen odběratelé zapláčou.

OVŠEM! Za to EU politici budou moci PRÁVEM vyhlásit další PEREMOGU jak potrestali Rusko. Zamávat fanglí a v zimě pořádně naládovat v paneláku bufika.
No neberte tak lákavou perspektivu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Plynu není ve světě dost. Kdyby Rusko přestalo dodávat plyn do EU, tak výpadek nelze nahradit. Zkapalněný plyn musí mít dostatek lodí a terminálů napojených na plynovody. A také zdrojů. Vše jsou to jen hrátky hlupáků pro hlupáky. Takový je dnešní Západ.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslanci EP zřejmě musí být rozumu mdlého, když zároveň s touto hovadinou prosazují "Zelený úděl".

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Přijede americká loď, naloží ruský zkapalněný zemní plyn z jednoho ze dvou terminálů na poloostrově Jamal, popoveze jej podél pobřeží Evropy a vyloží v terminálu ve Świnoujście, kde jej s příslušnou přirážkou koupí některý z domácích distributorů. Všichni na to vydělají, s výjimkou českých spotřebitelů a českého průmyslu, který bude mít konkurenční nevýhodu spočívající ve výrazně dražším plynu. Takto to dnes funguje na Ukrajině, která kupuje s patřičnou přirážkou ruský plyn od Slovenska a Polska.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Přijede americká loď, naloží ruský zkapalněný zemní plyn z jednoho ze dvou terminálů na poloostrově Jamal, popoveze jej podél pobřeží Evropy a vyloží v terminálu ve Świnoujście, kde jej s příslušnou přirážkou koupí některý z domácích distributorů. Všichni na to vydělají, s výjimkou českých spotřebitelů a českého průmyslu, který bude mít konkurenční nevýhodu spočívající ve výrazně dražším plynu. Takto to dnes funguje na Ukrajině, která kupuje s patřičnou přirážkou ruský plyn od Slovenska a Polska.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Kdo to říkal, že když jde o svobodu, nesmíme počítat halíře? Ale možná myslel, že když jde o svobodu, nesmíme počítat Halíka?

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten dotyčný. Ale ono je to celkem fuk, protože mileniálové, kterých se důsledky budou týkat především stejně už netuší co to byly halíře natož groše. Třeba si myslí, že na tom vydělají.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

tak daleko?
Když může zkapalněný plyn naložit o blbejch cca 1 000 km dál ve Finském zálivu?
Jsou tam na pobřeží DVĚ fabriky na zkapalňování plynu, severně od Petrohradu a Usť Luga kousíček východně od Narvy

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Americký či katarský zemní plyn se může dostat k českým zákazníkům. Ale až za sedm let
Snížení závislosti na ruském plynu se může stát realitou. Český NET4GAS a polský Gaz-System chystají výstavbu propojení, které by přivedlo původem americký či katarský zemní plyn k českým zákazníkům. Teď ta špatná zpráva. Nové propojení si vyžádá posílení sítě na polském i české straně a s jeho zprovozněním se proto počítá až na konci roku 2028.

Energetický regulační úřad (ERÚ) obdržel žádost společnosti NET4GAS o schválení nového investičního záměru na konci října loňského roku, po zhruba půlročním posuzování ji 20. dubna schválil. Text rozhodnutí byl v minulých dnech zveřejněn na webu ERÚ. V současnosti není vývoz plynu z Polska k nám technicky možný. Od září 2011 je sice v provozu plynovod Stork, jenže ten umožňuje pouze dodávky z české do polské sítě, a to v objemu do 500 milionů metrů krychlových ročně.

Nové potrubí by mělo naopak umožnit dodávky v objemu až jedné miliardy metrů krychlových ročně z polské sítě do české. Předávací bod se bude nacházet u Českého Těšína. „Pomocí oboustranného propojení bude dodavatelům plynu zajištěn přístup k novým zdrojům plynu, které jsou reprezentovány především LNG terminály a ložisky v Severním moři. Projekt svojí povahou může přispět k diverzifikaci zdrojů plynu i přepravních tras,“ uvádí se v rozhodnutí ERÚ.

Jen pro připomenutí: Polsko má v plánu ukončit do dvou let dovoz ruského plynu. V říjnu příštího roku má zahájil provoz nový plynovod, kterým bude do země každý rok proudit až 10 miliard metrů krychlových zemního plynu z Norska a Dánska. Současně investuje do rozšíření kapacity terminálu pro dovoz zkapalněného plynu (LNG) ve Svinoústí u Štětína z 5 na 8,3 miliardy kubíků za rok. Zatím Poláci touto cestou dovážejí plyn hlavně ze Spojených států a Kataru.
https://ekonomickydenik.cz/americky-ci-katarsky-zemni-plyn-se-muze-dost…

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

rouru co je tam zakopaná roky.
Akorát mám takový obavy, že zde nejde o rouru co přivede plyn z Norska, ale plyn z Běloruska ( Jamal I) a ještě vloni se tahle výměna vysokotlakého plynovodu za stávající středotlaký nazýval Jamal II ( propojka mezi plynovody Jamal I a naší vysokotlakou soustavou)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

byla veselejší.
17.5.2020 Skončila smlouva Polsko- Gazprom o přepravě plynu JAMALEM I . 20.5. 2020 Plynovod "vyschnul"
Následoval tah Polska, kdy vyhlásilo aukci na přepravní kapacity Jamalu I.
Aukce v pohodě proběhla a hádejte KDO zakoupil 90% přepravní kapacity Jamalu I?
Raz, dva, tři, chvíle napětí :
slavnostní virbl,
a VÍTĚZEM JE GAZPROM

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Původně patřil RWE a od r. 2020 patří konsorciu Borealis Novus Parent B.V., Netherland (údajně v tom mají majertkový podíl Kanaďané - https://drimble.nl/bedrijf/amsterdam/26860597/borealis-novus-parent-bv…) a Allianz Infastructure Luxembourg I S.à r.l. (holding pojišťovny Allianz, majetková struktura jen za poplatek od 40 eur výše).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jak už jsem tu psal. Nejbohatší ropné evropské emíráty. Slovensko, Maďarsko. Konečně jsem pochopil rozdělení republiky v r.93 Prostě se Slováci s námi nechtěli dělit o své bohatství...Hamouni.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneca, která si neumí spočítat, doposud nainstalované vrtulníky, slunečníky a měsíčníky bruselskou sněmovnu a přilehlé hotely utáhnou. Tak vo co gou? Že bude zima vám? To přece nemyslíte vážně, že by to mělo někoho srát?
A kromě toho přece v rámci uhlíkové neutrality budete v zimě mrznout stejně, akorát o pár let později.

Ale že jste to vy, poradím vám. Pochopitelně za prachy.
Na zimu si objednáte pobyt někde v teple. třeba na Kubě, tam je zatím levně. V září tam odfičíte, koncem května přijedete do Čechistánu zkontrolovat výši svých kont a je to!!!

Dlužíte mi tisíc korun za udělení cenné rady, která vám pomůže zachovat uhlíkovou neutralitu a zachránit Zemi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Vytáhnete ze sklepa starý kamínka Petry, vyrazíte vakuový trojsklo z plastovýho okna, zasklíte rezavým plechem, nainstalujete plechový odtahy. Jako za komárů v rumunsku nebo na ukrajině.
A pak už se celá rodina spokojeně hřeje, v jednom pokoji, metr od kamen, na rukách palčáky a na hlavách kulíšky s bambulí.

Cože, že EUnie likviduje uhelný doly?
Cože, že chráněnej kůrovec sežral lesy?
Cože, že ty zkurvený letáky nehoří?

No, každej plán má nějakou pihu na kráse, to se doladí.

Když tak budeme topit dotovaným obilím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Až ted mi docvaklo na co naši vaši přispůsobení spoluobčané celou dobu trénovali.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

nevyužity chladícími věžemi z Temelína a Dukovan, jen tak, pánu Bohu do oken.
Neuvěřitelné plýtvání....

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

nad chladicí věží jaderný elektrárny je nezadatelný lický právo! Přijde den (již brzo!), kdy ho pokrokoví pekaryjáti zakotví do Ústavy!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

A jak byste chtěl využít to zbytkové teplo z chladicích věží? Na posledních oběžných lopatkách nízkotlakých rotorů turbín se už objevují kapénky vody. Teplotní pád v kondenzátoru je už daný, a teplo odváděné do chladicích věží už má nízký teplotní potenciál. Nejrozumnější využití by bylo s ním vyhřívat skleníky někde poblíž elektrárny. A to je nákladná investice. Jinak nevidím moc možností jeho využití.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

ještě můžeme spálit parkety, nábytek a krovy.

A pak že se od jiných etnik nemáme čím obohatit :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

má doma ve sklepě kamna na dřevo, po letošním prořezání zahrady mám dřeva dost a v lese už to dříví z uschlej stromů ani nikdo nechce, je ho moc.
A těch s vlastním domkem je u nás hodně, asi 40%.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

jenže kůrovcová kalamita skončí, dva nebo tři roky a kůrovec nebude mít co žrát.
Potom se vysází nový lesy a 80 let nebude žádný podstatný dřevo, jen nějaký hůlky z prořezávky.
To si rozeberou na topení lidi z nejbližších vesnic a hajnej na kšefty.
Nejvyšší čas natahat domů co ještě jde sehnat a nechat to schnout za barákem.
Jenže to nevydrží věčně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

on to tady na vysočině skoupí Kronošpan, hůlky z prořezávky, piliny a krajiny z pily, větve z odvětvení, všechno.
Vylisujou z toho dřevotřísku, odvezou do Polska a přivezou krásnej IKEA nábytek.

A tím se teprve bude topit :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

všichni druhý ostatní ..vy jste jak moje matka v mojí pubertě.

PS. mám 3 jabloně ( 3 otýpky větví) jeden smrk a 4 jehliclčiny zakrslé) chvojí tak na dušičky plus 2x buřty. Ve sklepě záložní nafťáky( koncem 60 to bylo velmi moderní a levné,stejná bouda jak v 90. s přímotopy. Na to už jsem nenalítla)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Lojza, který neví, že kravské prdy škodí Zemi a celé naší galaxii vůbec.
A jestli jste tu poprvé, tak já jsem ten, který tady může všechny tupit a nadávat a posmívat se všem okolo, protože jsem chytrý, mladý a krásný a mám rád soudružku Grétu a soudruhy ojroposrance v Bruslogradu.
Heil elektro!!!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teroristi můžou opět začít skákat radostí metr vysoko.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

dát synům ještě opožděně pár otcovských rad.
Až začne ta vymodlená válka s ruskem, mají přeběhnout se zbraní nebo beze zbraně?

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lepší je přeběhnout rovnou jako celý pluk i s dechovou hudbou. To je vyzkoušený princip. A když to vezmou za správný konec, mohou si pak hrát s vláčky na transsibiřské magistrále. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

budoucího režimu.
Třeba u nás postaví kino Legio :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

To, co teď vyvádějí Češi, nebudeme tolerovat. A už to netolerujeme, ozvalo se z Kremlu
2021-04-29

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

Dělají to dobře. Rusové hájí ruskej zájem.

Kdy začnou češi hájit českej zájem? Aspoň jeden?

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdy to dělali?

Za Mnichova, v 48, v 68, v 89?

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)