Koalice (příliš) ochotných?

Autor

Dnes budu pokračovat ve včerejším tématu. Snažil jsem se nastínit celkový dojem, který na mě začal padat a tak považuju za nutné tento celek rozebrat na menší části, které se pokusím vyargumentovat. Rovnou dopředu hlásím, že stále nemám žádnou novou bombu. Stále nemám nic lepšího, než fotku hořícího muničáku ještě před výbuchem a pár dobových svědectví. Stále nemám nic lepšího, než videa z jůtubu a na nich naši vládu, kterak se tváří. A pak už mám jen řadu různých novinářských rozhovorů, intervií a (dez)informací uniklých do médií. Z toho se těžko dělá pořádný závěr. Godot to včera správně pojmenoval - mlha. Ano, celek není vidět a tak sleujeme jen špatně viditelné siluety a můžeme pouze vytvářet hypotézy. 

První fakt - Tu slavnou solidaritu s námi nakonec velice opatrně udělaly jen země původní americké koalice ochotných. Estonsko, Lotyšsko, Polsko, Bulharsko, Slovensko... Tihle vyhostili nějakého toho ruského diplomata, ale dávali si setsakra pozor, aby gesto nepřehnali. Že by někdo další zkoušel "rozbít místní ruskou zpravodajskou komunitu", to ani náhodou. 

Západní země EU - ty zatím pokračovaly ve své dosavadní politice. Dělat velkolepý byznys, něco jiného říkat, něco jiného dělat. Poklepat našim ministrům na ramena, jak se střelili do vlastní nohy a pospíšit si s nabídkami pohádkových kšeftů místo nás. A kromě slovního podpoření naší vlády už následovalo velebné ticho. 

O tom, že Babiš i Hamáček nebyli na vývoj připraveni dopředu, to považuju za druhý fakt. I kdyby říkali co chtěli, jejich řeč těla na první tiskovce v sobotu mluvila za vše. Stejně tak mluvila za vše ta nepřipravenost, nekoordinovanost a babišův "útok na zboží" tomu také moc nepřidal. A od té doby se celou kauzu snaží zmírňovat vlastně už jen Zeman. Babiš i Hamáček najeli na jednu jedinou verzi vyšetřování - že Čuk a Gek to vyhodili do povětří. Jeden sklad v říjnu a druhý v listopadu. 

Nikdo z odpovědných osob se ani nepokusil přijít s nějakým vysvětlením toho, že sklad nejdřív hořel a pak teprve bouchnul. 

Neříkejte mi, že Babišovi i Hamáčkovi není jasné, jak si zavařili na volby. Pro pravdoláskařské líbodémo jsou stejně pořád vlastizrádci a zemští škůdci. A pro ty ostatní jsou nedůvěryhodní slaboši, kteří buďto reagovali na nějaký tlak zvenčí, nebo to udělali ochotně, ale každopádně rozjeli jakousi šarádu, která se obrátila proti naší zemičce. 

Všimněte si - ani ti pravdoláskaři ve skutečnosti Babišovi ohledně Vrbětic vůbec nevěří. Protože jinak by ho museli vzít alespoň trochu na milost. Rusobijcům se to samozřejmě hodí, ale že by Babiše přibrali do protiruské party, to je ani nenapadne.

Třetím faktem je to, že týden od týdne slyšíme stále pevnější babišovy postoje, že za Vrbětice mohou ruští agenti. Každé Čau lidi zabetonovává premiérův postoj stále víc a víc. Přetahovaná s Ruskem jakoby skončila tou vzájemnou paritou, která v podstatě umožnila oběma stranám si nárokovat vítězství v tomto diplomatickém sporu. My se můžeme kasat, že jsme si od Rusáků nenechali nic líbit a Rusko se může kasat, že s námi vyjebali. Ale věc nijak neutichá. Babiš už tolikrát řekl, že je si Vrběticemi jistý, že už se od toho nebude moci distancovat. Do voleb není daleko a já pochybuju, že by se před volbami něco zveřejnilo, aby to mělo vliv na preference. 

Neříkejte mi, že tohle všechno Babiš neví. Už když šel na tu první tiskovku, tak mu muselo být jasné, že jeho preference teprve teď překročily hranu útesu a začínají se řítit dolů. Hamáček jakbysmet. Já bych řekl, že Babiše možná předstihne i Okamura. 

Já vím, že se nemá hledat vysvětlení v konspiraci, když se to dá vysvětlit hloupostí, ale já se fakt zdráhám uvěřit, že Babiš to spustil a doteď si neuvědomuje následky. Že si dobrovolně ukončil politickou kariéru a ochotně si pustí do kurníku nové lišky, které vůbec nepředstírají, jak na něj pošlou prokurátory, jak si ho odvedou v klepetech a jak ho na dlouhé předlouhé roky posadí do báně a Agrofert zlikvidují. 

Buď Babiš ví, že do voleb se vše ukáže natolik jasně, že mu kuza Vrbětice neuškodí a nebo prostě teď dělá to, na čem se dávno domluvil v Langley a věří v americkou ochranu. Nebo nějakou jinou ochranu, jinou sílu, která mu dá nové perspektivy, i když už nebude premiér. 

Navíc, to není jediný útok na Babiše. Ono se to množí. Evropská komise vydala štempl, že Babiš je s dotacemi ve střetu zájmů. Komunisti se netají, že vládu shodí. Piráti hledají způsob, jak obejít Zemana a dotáhnout to na co nejdřívější předčasné volby. Milka je patřičně zděšená a znechucená. Přesto Babiš každý den pokračuje v politice sebezničení. Proč? 

Já prostě věřím, že se má něco stát. Že Vrbětice nevznikly pro nic za nic a není v tom jen Rosatom a Sputnik. Babiš si prostě (musel) vybrat stranu. Nebo s tím počítal už dlouho. Vsadil na americkou stranu, protože ta evropská ho chce zadupat a o voliče se opřít nechce. Upřímně... po covidové zkušenosti bych se o voliče nepokoušel opírat ani já. 

Možná to přeháním, nebo příliš komplikuju. Ale jsem zvědavý na první zveřejněný průzkum preferencí po Vrběticích. To hodně napoví. 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (91 hlas)

Komentáře

Hehe, tady je preci prevrat v nejake zemi legitimni duvod poslat tam tanky - tedy kdyz se jedna o ruske tanky poslane do nejake sousedni zeme. Ovsem kdyz doslo k prevratu v Imperiu, tak se do toho nikdo nesmi vmesovat, to da rozum.

Je to dvoji metr, ale vadi to? Pri obhajobe Imperia je tech metru potreba opravdu hodne!

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ovčani poštěkávají a milostpáni jedou dál. A bude to tak dlouho dokud je budou poslouchat a nebudou volit svoje potřeby naproti jejich. Hotové.

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku, nějaké průzkumy už proběhly, zaregistroval jsem dva. Oba celkem v neprospěch vládnoucí elity.
Ovšem - jednou Kantar, pokud si dobře vzpomínám, a podruhé Kantar pro Eurobarometr (ten ve prospěch EU).

Kdepak průzkumy..... Ty sice naznačí, ale nejsem si jist, zda nálady české společnosti. Možná spíše zdůrazní snahy zadavatelů těch průzkumů.

Budeme muset být trpěliví a holt počkat na volby, kdy promluví a (možná) průzkumy opomíjená mlčící většina.
Vy mezi tím budete mít hotovou střechu, všechno sklizeno. Já úspěšně skoro zlikviduji zásoby bordeaux ročníku 2010 (těším se zejména na La Croix de Beaucaillou z apelace St. Julien). Možná se i sejdeme na symposiu.

Z pohledu PR považuji celou současnou akci "Vrbětice" za zcela nezdařilou a myslím, že se to při volbách potvrdí. Možná se ale mýlím a budu zklamán ve své naději, že moji spoluobčané přece jen nejsou tak úplně pitomí.

P.S.: Děkuji za květiny, ty ješitu potěší.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Ona situace je furt docela zabetonovaná - většina sympatizantů Babiše prostě "nemá kam" se přesunout. A to je v současné době situace na vznik nějaké nové strany ve stylu "Lidi co furt blbnete s tím lezením do zadku Američanům nebo EU a s tím trapným okopáváním kotníků Rusům" mimořádně příznivá. Ale nemohla by ta strana být příliš moc snaživě nacionalistická (Okamura, Klaus jr, Fanánek atd.) , ale ani proruská či vlastně příliš jednostranně pro-cokoliv, v dnešní situaci by asi pro začátek stačilo výčtem definovat, pro-co-není, ten seznam blbostí, co se tu udály v poslední době by byl na volební program dlouhej až až. Něco jako udělal před pár lety Babiš, tomu v dané situaci tehdy stačil ten seznam jen velmi krátkej :-)
Jenže na takovou ofenzívu je třeba (kromě situace všeobecné nasranosti) i dost peněz, trocha charismatu a plno dalších aktivit do propagace, to vše holt Babiš měl. Ale pokud nejsou prachy a novináři budou takovou stranu okázale ignorovat, tak se nic dít nebude (viz Šlachta?), a pokud nasranost nepřeroste kritickou mez, tak se to jen rozplizne do "blbé nálady", a pojede se dál, temným údolím podle skal...
Holt v mediokracii to tak chodí. Demokracie je v tom sice špetka taky, ale pouze tehdy, pokud ji její "hlídací psi" střeží. Pokud ale v současnosti střeží pouze jednu její stranu, a na ty další cení zuby a fabrikují kompra, tak je výsledek dost podobný té "socialistické demokracii", co ji ještě pamatujeme (byť ta současná je ideologicky otočená téměř o stoosmdesát stupňů). Babiš se pokusil jim do toho hodit vidle tím, že jeden z "nezávislých" deníků koupil, ale výsledek se moc nedostavil.
Kudy z té zasr.né mediokracie ven???

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Tak Šlachta se zatím jeví "mimo klasické strany co ukázali, že podrazí voliče= Piráti/top/stan/ods/cssd/ano/komunisti", takže volba na "trhu politických stran je" ;) Tím neříkám, že to nemůže být v konečném výsledku průser, ale furt lepší zkusit novou cestu a doufat, že není plná hoven, než znovu jít cestou kde vím, že ty hovínka na cestě jsou...

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

Roky utíkají a nemyslím si, že VV, Úsvit a nyní nevím co, s nejistými sponzory na pozadí, tomu tady pomohly nebo pomohou. Vždycky tady šli všichni po penězích a moci. Byli noví, takže nenasycení a bez politické kultury a vize. Obávám se, že v tomto liberálním kapitalismu, který zde vládne, vládne v Bruselu není šance. Oni si nás pohlídají a povedou cestičku, kterou nám určili. Na ní slunce rozhodně nesvítí. U nás Orbán nevyroste.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Máš možnost se snažit o změnu a selhat

NEBO

nedělat nic, pak je zbytečný aby zde psal a stěžoval jsi na ty co ti vadí, ty jim pomáháš, takže jsi na jejich straně, tedy spíše si farizej a je drzost aby jsi zde na ně nadával, když vlastně pečeš snima ;)

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Ale myslím si, že i názor, pokud se nad ním někdo zamyslí, pomůže. V mém věku už asi nebudu běhat po barikádách, ale doufám, že kdysi platilo, že boj, to byla záležitost mladých, silných, ale taktika, kdy vyrazit, na koho a kam, tak to byla parketa zkušených.
Mě se při diskuzích podařilo několika lidem otevřít oči.
Takže alespoň tak. Sice se už nedožiju toho, až tihle štváči skončí, ale stačí mi dobrý pocit, že jsem k jejich konci přispěl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

A viděls video, kde to vysvětloval a stěžoval si na novináře, kteří udělali jeden nadpis a lidi jako ty pak hlásají lež co o něm šíří?

Takže si to zhrdnu, na základě "nadpisu o dnovinářů co selhali hodněkrát a tzy to víš", jsi vlastně na základě informace z doslechu od zdroje co několikrát selhal napsal hodnocení co mě chceš tvrdit, že si za ním na základě této věty fakt stojíš?

Chápeš, že pro mě co si poslechl jeho vyjádření na videu na facebooku a tak vím, že je to lež , že to hodnocení je LEŽ a pak batvrdo říkám, hodnotíš někoho na základě LŽI, a musíš si toho být vědom, protože NEMÁŠ obvěřenou informaci ze zdroje, které=mu se dá věřit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

A viděls video, kde to vysvětloval a stěžoval si na novináře, kteří udělali jeden nadpis a lidi jako ty pak hlásají lež co o něm šíří?

Takže si to zhrdnu, na základě "nadpisu o dnovinářů co selhali hodněkrát a tzy to víš", jsi vlastně na základě informace z doslechu od zdroje co několikrát selhal napsal hodnocení co mě chceš tvrdit, že si za ním na základě této věty fakt stojíš?

Chápeš, že pro mě co si poslechl jeho vyjádření na videu na facebooku a tak vím, že je to lež , že to hodnocení je LEŽ a pak batvrdo říkám, hodnotíš někoho na základě LŽI, a musíš si toho být vědom, protože NEMÁŠ obvěřenou informaci ze zdroje, které=mu se dá věřit...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Na školení v US se poznal s Bradáčovou. Je to US agent nebo není? Jezdí normální zaměstnanci na školení a jiné kurzy do US?

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

No já byl na školení v Německu, takže automaticky jsem agent německa? To je základní logika tvého sdělení nebo máš informaci nějakou navíc?
Znám dokonce vojáka co byl na školení v USA a obhajobu USA jsem neslyšej...

Takže si zhrnu, takže někde byl na školení, takže nemám volit možnsot změny a selaht , ale buď nejít k volbám a nechat to určitě např. top09 nebo volit co tam je a selhalo?
To myslíš, vážně?

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Nebyl to žádný kurs obsluhy něčeho, nějakého stroje nebo systému, tedy standartní školení. Účastník musel mít prověrku aspoň na důvěrné. Takže, co si máme o tom myslet?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak ono stačí firmu "papírově převést" do nějakého silného státu a případný útok na firmu=znehodnocení investice a pak arbitráž :D Dovedu si představit ty obličeje Pirátů, po útoku na Agrofert, kdy přijde USA velvyslanec a dá otázku "fakt chcete útočit na naši americkou firmu a dávat jí pokuty a brát dotace?", nebo německý velvyslanec...

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Odstoupit TEĎ nemůže.
Ani z funkce premiéra, ani z funkce předsedy.
Na to je příliš dlouho v managerských funkcích.
Ale KDYBY nevyhrál volby, to by bylo něco jiného. Pak by mohl odstoupit natošup a bez ztráty květinky. A následně sbalit kufry, odjet do Švajcu a tam v klidu strávit podzim života i s rodinou. Peněz na to, aby tam zainvestoval a tím pádem dostal občanství ve zkráceném řízení (jeho syn je má), má dost. Navíc tam jako dítě žil (což se při naturalizaci započítává dvojnásobkem let) a nejspíš už i investoval.
Po tom, co v ČR zažil, bych mu to ani neměl za zlé.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

že by Babiš mohl jen tak odejít na penzi. Jako protřelý obchodník si určitě před vstupem do politiky udělal kalkulaci Costs/benefits a průběžně to sleduje i teď. A jako byznysmen ví, že někdy je lepší že špatného kšeftů i se strátou odejít, než přijít o všechno.

Určitě není jako Gary Cooper ve filmu "V pravé poledne" - sám proti všem padouchům. Někdo ho drží a čím dál silněji tiskne za to, co slangově naší přátelé nazývají "family jewels". Asi ho to i dost bolí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vývoj je tak překotný že předvídání budoucnosti je vymýšlení pohádek. Řešit tady situaci u nás bez kontextu z celkovým děním ve světě je krátkozraké. Co se týče průzkumů..tak to jsou většinou nesmysly víz článek že naši občané věří více Bruselu než vlastní vládě je totální výmysl.

Prostě berte to tak že běží válka v plném proudu. Zatím hlavně informační. Kdo ovládá média může se zúčastnit vlastních bojových operací. Všichni co nejdou z proudem jsou partyzáni a odbojáři. Hlavní obětí je pravda. U Vrbětic stačí aby se provalilo že podklady pro celou aféru dodaly stejní co přinesli důkazy o ZHN v Iráku. Babiš řekne že byl podveden, RF se omluvíme a hned máme naprosto odlišnou situaci před volbami. Nerad zde píšu protože mě nebaví přetloukání argumentů a vyjadřování ve zkratce mi nejde. Hlavně bych si přál aby tu nebylo tolik deprese ( na to je Vidlák specialista :) ) a aby zde byla argumentační pohoda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

In reply to by wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

zkuste psát častěji.
(Jen jsem nepochopil, na co má být Vidlák v souvislosti s depresí podle vás specialista. jestli na její potlačování nebo naopak rozdmychávání.
Mě osobně Vidlák přijde jako nezřízený optimista a gejzír pozitivního myšlení... alespoň pokud tedy použiji jako etalon sám sebe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Místní kápo a vlastně většina lidí tady mají tendenci vidět věci příliš krátkodobě. Opět se vrátím k infoválce. Nevím kdo ale ONI nás chtějí mít permanentně vyděšené. Vždy když skončí účinek nějakého děsu hned je tu novinka. Hrozby jako blackout, mutace koronaviru, zelené šílenství, výmysly o X pohlavích, energetika, sucho, mokro, jaro, léto, podzim, zima a jistojistě agrese ze strany RF. Prostě furt řešíme něco co nemáme šanci ovlivnit. Trošičku se snažím poukázat že klídek v srdíčku je důležitý. A trošku nadhled. A pamatovat si. Jo a nebát se mluvit napřímo s lidmi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krátkodobě? Zatím co jsi napsal, jsou také "výhledy 3-4měsíce" a ještě "příklad ala Vidlák"=jeden z mnoha, akorát ten tvůj je ve stylu, že nemění nic na tom, že lidi si stále budou říkat "se posral, kašlem na něho", takže jaksi sebevědomí sice máš, tvrcdě ohodnotit, že všichni zde se mýlí, ale sám jaksi máš své teorie na vodě jako ostantí, akorát ostatní říkájí "mylsíme si", ty prohlašuješ "vím", což pro mě tě řadí za ty "blbečky co nevidí dlouhodobě" ;)

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

A právě pro tyhle reakce nerad píšu. Kdybych neměl toto Vidlákovo hnojiště rád tak sem nechodím několikrát denně. A sbírám názory, občas skouknu nějakej odkaz. Vůbec Vidláka ani nikoho jiného nehaním za jeho názor. Neumím a nechci se přetahovat. Stačí Vám vyjádření že by to chtělo trochu odstup? Zase nemyslím tím že že byste ho měl mít konkrétně Vy. Jen se nadechnout nad danou informací a říct si co tím básník myslí. Radikálně lze říct že informace je manipulace. Viz dějiny a jejich výklad. Pokud bych chtěl někoho označit tím či oním způsobem tak to udělám pokud si budu myslet že to má cenu. Tak mi prosím nepřisuzujte něco co není. Děkuji....dopředu se omlouvám za všechny výklady které jsem zvolil nevhodnou volbou slov.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

neni manipulace, ale inFormace ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Z článku:
Prezident Ukrajiny podepsal zákon s neurčitým názvem „O změnách některých zákonů Ukrajiny vztahujících se k podmínkám prodeje půdy zemědělských pozemků“. V souladu s tím bude od 1. července 2021 zrušeno moratorium na prodej zemědělské půdy, které v zemi platí již 18 let.
Úhrnem to znamená, že Zelenskij svým rozhodnutím uvedl do prodeje aktivum v celkové hodnotě 81 miliard dolarů. Stát z toho navíc získá pouze 30%, protože privatizace půdy bude probíhat podle „sociálně nízkých sazeb“ ve výši 70–80% současné tržní hodnoty. Zbytek půjde do kapsy „nových majitelů“.

http://www.zvedavec.org/komentare/2021/05/8701-zelenskij-prodal-ukrajin…

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

a ne nějaké tanečky okolo munice, vojenských manévrů či tajných služeb.
Vůči tomu byla Klausova privatizace jen "drobeček".
Jestli to skončí jako: mysleli jsme to "dobře" ale dopadlo to jako obvykle
tak to tedy ukrajince lituji.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Zajímalo by mě, kdo koupí půdu na Donbasu a v Luhansku. Porošenko, Putin, Biden? Hned bude záminka k válce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vsadit na americkou stranu by mohl snad jen opravdu někdo velmi slabomyslný. Pro ni jsme pouhý obchodní případ, pokud z něj něco nekape, nemá cenu se jím zabývat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Na průzkumy tych sociopatuv z pruzkumnickych agentur, bych něvsadil ani trencle svoji švigermutry. Proč to jeblo něvim. Možna Rusak, možna ožrali sekuriťaci, možna taka munyčna klasika - "kaj, do dupy, zmizlo třista erpegéček?" Ale, že Koudelka a jeho STS Chvojkovice- Brod s tim vylezli včilek, po sedmi rokach, jak na sviňu před volbami, krachujicim Vestinghauzem a skoro dorobenym Severnim štrumem , je tak signifikantni, jak policajt s dalekohledem. To, že je cosik ve vzduchu, je jasne, jak letni den na Makarske. A to ni enem k vůli muničaku, ni enem vuli koroně...cosi se smoli dlouhodobě. Něda se dychať. Buď maji pravdu ti ekofašisti, nebo jakasik posmolená karma, nebo Velky Smrťák zase planuje nějake to velké spláchnutí všech luďku...něvim. Ale klouby se mi kruti, jak před buřkou. Tož ať se tu zase zitra ve zdravi fajně poštěkame.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Už pár roků je to napnute jak kšandy. Je třeba upustit páru. Tuším že posledně to stálo kejhák 50 milionu ludí.

Inač nevím jak je to u ostatních, ale z mého okolí se už dobré tři roky rodí převážně synci... vím, je to blbá pověra, ale i tak...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by . (neověřeno)

Trvalý odkaz

to nic neřeší. Je potřeba uvažovat v řádu jednotek miliard, tak 2-3. Nemusí to být naráz, stačí v průběhu několika let.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

nase tri-pismenne organizace uz/jeste nevyhlasily mezinarodni patrani po uprchlem Patu a Matu ?
Proc uz/jeste nepozadaly Interpol o vydani mezinarodniho zatykace na Pata a Mata ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč nepožádali Evanse.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vrbeticemi si Babis nabehol na vidle. A ak by som chcel byt konspirator, az by som povedal, ze to cele o Cukovi a Gekovi posepol MI6 nejaky spriazneny KGB, oni to dali Koudelkovi ten Babisovi a bol ohnostroj. Preco? Rusi maju volby. A potrebuju vonkajsieho nepriatela, aby sa lud zomkol okolo vodcu. Pac milenijalove v Rusku uz tiez od dobroty nevedia komu hodit hlas. A roky 90-te nezazili...

Babis si nabehol na vidle podla mna preto ze to co robi on - maka a maka - az straca prehlad a nadhlad. Kto cital rozhovor s Kelnerom, mohol si precitat ako sa to robit ma. Jedna dve agendy denne. Inak sa v tom mori informacii utopis. AB uz davno vypada ze mu k tomu potapaniu niekto nainstaloval aj betonove topanocky ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím s tím,že Babiš vsadil na USA kartu uý za Trumpa,Biden to chtěl jen potvrdit.
I když si myslím,že Vrbětice byly součástí nějaké větší akce,jenže,zase jim to Rusko překazilo.
Pokud USA neovládnou Rusko,budou se o to pokoušet o nadále,už se rozjíždí různá jednání,tak se dá očekávat něco horšího.
Jak už jednou psal pan Godot,Kantar je pobočka CIA,tak tlačí Piráti na nejvyšší příčku,abychom nebyly překvapení falšováním voleb.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

že neví jak z toho a vrší další a další...středoškolák nemívá takový dohled/rozhled jako jiní, teda pokud nemá letité zkušenosti se kterými umí pracovat. Takže si naběhl na vidle, nebo byl naběhnut. A nevšimli jste si jak andrej všude- dřív to nebylo- uvádí autora toho či toho. Ukazuje kdo je za co a právem odpovědný, kdo má co v "pracovní náplni". Dřív to bral velkoryse na sebe, teď už ne, a připomíná to už skoro všude a nechává je mluvit oficiálně, ne jen bokem kde se zaštiťovali svými "občanskými právy." Nic takového - žádné dvojí plkání... a když tak si to taky zodpověď sám.
Vlastně to tak mělo být od začátku, ale on byl nějak víc slušný než ti křiváci. Tož uvidíme.....

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

noo, dalo se to cekat, zadne samozasobitelsvi neni povoleno, pristi rok zakazou redkvicky a potom vam zbude uz jen pestovani brouku

-----------------------
Hnutí SPD je velkým kritikem EU. Je něco, co vás v poslední době naštvalo?

Ano. Náš europoslanec Ivan David například upozornil na to, že od 1. ledna 2021 je v EU zakázána porážka hospodářských zvířat v drobných chovech. Tento návrh je důsledkem snahy nadnárodních korporací, které jsou skutečnými vládci Evropské unie, učinit přítrž drobnému hospodaření a samozásobitelství. Zatím u nás korporace ovládají asi 80 % trhu, ale snaží se ovládnout 100 %, aby mohly ještě účinněji diktovat ceny. Drobní chovatelé a zemědělci o tom možná ani nevědí. Zatím nepřišly na řadu sankce. Vidíme, že EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe!

Odezva na toto nařízení je natolik negativní, že Evropská komise pravděpodobně ustoupí v případě drůbeže a králíků. Naprosto však nehodlá ustoupit v případě prasat, ovcí, koz a hovězího dobytka. Trvá na tom, že bude nanejvýš možné provést domácí porážku za přítomnosti veterináře, aby bylo garantováno náležité zabití zvířete, ale pak musí být zabité zvíře transportováno na jatka, která mají příslušnou akreditaci, kde bude zvíře zpracováno, a chovatel si pak zpracované maso může odvézt.

Tento postup by zásadně prodražil domácí porážku a ta by se stala ekonomicky nesmyslnou. Zásadně nesouhlasíme s takovým postupem Evropské komise, podporujeme domácí chovy a malovýrobu včetně domácího zpracování, které je tradiční součástí venkovské kultury.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/O-tom-se-nemluvi-Co-chc…

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Stačí o tom nepsat na webu, nefotit se u toho a případně si schovat pár účtenek z masny. Vidlák by měl být ted obezřetnější.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Proberte se co vsechno bude zakazane, ???
Vlastni topeni drevem, taboraky, pestovani plodin, sber hub a boruvek v lese, vlastni studna s vodomerem, maska s merakem dychaneho vzduchu ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

maska s měřákem dýchaného vzduchu bude povinná, protože pak vám naúčtují ekologickou dan za spotřebovaný kyslík a vydechnutý CO.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

...v souvislosti s tím, že čučkař zasadil, a teď už jen sleduje jak rostou, už může jen sbírat. Rozuměj tomu tak, že BIS staronová zpráva vyvolala krom jiného i reakci těch, které známé to soldatesky např. žurnalistické (včetně číšníka - pseudopolitologa) či politické označují jako " proruské trolly " či " ruské šváby" nebo " Putinovy děvky" . Které tak má BIS v hledáčku a monitoruje je : " ....Kromě Zemana, jeho ministryně Benešové či bývalého zpravodajského generála Šándora se postupně pustí i do menších ryb - a v odůvodněných případech musí podle § 5 a 11 Zákona č. 153/1994 Sb. prověřovat jejich kontakty či majetkové poměry. Není zbytí. Ve válce, kterou vede Rusko proti Západu, je bohužel nutné pozorně sledovat hybridní hrozby na všech úrovních...."----------------------------NA VŠECH úrovních....
Zvláštní je, že tito lotři jindy tvrdě a nekompromisně kritizují metody gestapa , Čeky či StB (někteří z nich ale prý figurují na jejich seznamech - coby její spolupracovníci). Přičemž plédují pro metody Heydrichovy SD, sympatizují s tímto svinstvem.

A co když gymnasistovi vyhrožovali banderovci , osobně (všimli jste si jeho propadlých tváří a zoufalého výrazu ?) ? Např. tím, že může onemocnět tuberkulozou...nebo jeho blízcí...
Také to na Br. listech vyšel i článek s názvem " Ukrajina: Výbuchy v Balakleji v roce 2017 vznikly ve skladu dělostřeleckých granátů". Z kterého vyplývá že zbrojařský kontraband , kdysi to majetek českého lidu, jakoby tehdy kárná výprava na Donbas zoufale potřebovala (článek nijak nezastírá, že k bombardování měst či vesnic plných civilistů).
.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Znáte epidemiologa Smejkala? Samozřejmě že znáte. Je to šéf Babišova pandemického týmu. V televizi je nepřehlédnutelný. Ale věděli jste, odkud přišel? Nevíte. Taky jsem to nevěděl. Teď už to vím, díky Ondřeji Hejmovi. No to je bomba!

https://youtu.be/j4frLY9Ihd8?t=2029
(stačí vyposlechnout 1 minutu)

Anketa:
Kdo si dnes bere na ven respirátor, nechť mi dá 1 slepici :)

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

tak je to pitomost chodit v lese s respirárorem,
když je to cesta autobusem na manifestaci (o jedné nám Vlastimil psal) tak to je výkvět lidské blbosti ti "bez náhubků" co se na sebe mačkají a vesele se promořují.
Tento týden 2 pohřby (manžel sestřenice a bratranec).

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Jediné, co mohu a chci dělat, je podělit se s Vámi o moji zkušenost a můj názor. Vaši cestu si vybíráte sám. Stejně jako já. Silná slova používat nebudu ani vůči Vám, ani vůči komukoli jinému.

Upřímnou soustrast.

Detailní vhled do jiného způsobu myšlení a jiného stavu vědomí je k dispozici pro všechny hledající zde:
https://www.youtube.com/watch?v=nzh02b11xsM
Jirka Černohorský, táborový řečník, jakých v naší zemi není mnoho.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně se věci jeví takto.
Nejvyšší státní zástupce řekl, že vyšetřovatelé pracují s verzí, že cílem útoku ve Vrběticích byl materiál určený k převozu do Bulharska. Babiš následně uvedl, že nešlo o akt státního terorismu. Že Rusko neútočilo na Českou republiku, ale na zboží bulharského obchodníka se zbraněmi. Činnost agentů ruské zpravodajské služby GRU v Česku současně označil za nepřijatelnou. Taková činnost agentů Ruska je pravděpodobná, pokud onen materiál měl směřovat na Ukrajinu, což nakonec onen bulharský obchodník se zbraněmi potvrdil.
Bylo zjevné, že žádné důkazy stran agentů a jejich činnosti v areálech neexistují. Že existuje jen a jen důvěryhodné odůvodněné podezření, vyplývající ze zájmu agentů Ruska stran oné munice a z jejich pohybu.
Stejně jako Lex či vlk si myslím, že věc neméla nikdy nějaký geopolitický charakter. Lexovu tezi stran plukovníka Koudelky pokládám za naprosto reálnou, prakticky za faktum. Koudelka uvedl záměrně věci do pohybu a před volbami. Vlkovy teze stran chování opozice ve směru voleb reálně dokreslují obrázek, který tu dnes máme.
Babiš s Hamáčkem konali pod tlakem Koudelky a se souhlasem Zemana – vyhošťování „diplomatů“. Nemohli jinak. Jinou otázkou je ono kladivo v podobě 18 vyhoštěných.
Máte pravdu Vidláku, že Babiš je ve tvrdé defenzívě a věci se mu takříkajíc vymkly z rukou.
Vlk má naprostou pravdu, proč opozice tlačí na předčasné volby.
Zeman věci jen přesně pojmenoval, včetně možnosti oné zpravodajské hry – tak jak ji obnažil Lex, s vážnými důsledky stran vnitropolitických poměrů. Nejen stran voleb, ale i stran účasti Rosatomu při dostavbě Dukovan a konec konců i stran české politiky vůči Rusku podle not USA jako užitečného idiota. Opoziční strany se vyjadřují v tomto směru velice zřetelně. Jak ve směru k Rusku, tak vůči přáním USA tak i stran EU. Pokud bude po volbách vládu sestavovat opozice, čeká nás nestabilní vláda těch dvou koalic a máme se na co těšit.Jestli se někomu zdálo, že Babiš leze USA a EU do zadku, pak ona opozice myslím prokáže, že to lezení do obou zadků bude mít zcela jiný level. Stran ekonomiky si v takovém případě žádné iluze nedělám.
Mimochodem, vůbec bych nevylučoval, že Vrbětice i ten druhý sklad mohou být po letech nakonec uzavřeny jako verze nedbalostní. Buď v tichosti anebo s humbukem, jakou neschopnou policii máme.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

kampak se podělo psaní o Faltýnkových lístečcích ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde jsou ti dva ? No u stolečku s mističkou, ta mistička s vodičkou, v té vodičce novičok ......na hřbitově zakopáni. Tak jak všichni, dříve či později.

To máš jedno co je to za mafii, jde o to ať máme jak svítit , čím topit a na co jezdit. Užívat to prověřené, ne básnit o chimerách...
Takovou mafii chcu za ženu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Oprava: brblaly

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)