Koalice (příliš) ochotných?

Autor

Dnes budu pokračovat ve včerejším tématu. Snažil jsem se nastínit celkový dojem, který na mě začal padat a tak považuju za nutné tento celek rozebrat na menší části, které se pokusím vyargumentovat. Rovnou dopředu hlásím, že stále nemám žádnou novou bombu. Stále nemám nic lepšího, než fotku hořícího muničáku ještě před výbuchem a pár dobových svědectví. Stále nemám nic lepšího, než videa z jůtubu a na nich naši vládu, kterak se tváří. A pak už mám jen řadu různých novinářských rozhovorů, intervií a (dez)informací uniklých do médií. Z toho se těžko dělá pořádný závěr. Godot to včera správně pojmenoval - mlha. Ano, celek není vidět a tak sleujeme jen špatně viditelné siluety a můžeme pouze vytvářet hypotézy. 

První fakt - Tu slavnou solidaritu s námi nakonec velice opatrně udělaly jen země původní americké koalice ochotných. Estonsko, Lotyšsko, Polsko, Bulharsko, Slovensko... Tihle vyhostili nějakého toho ruského diplomata, ale dávali si setsakra pozor, aby gesto nepřehnali. Že by někdo další zkoušel "rozbít místní ruskou zpravodajskou komunitu", to ani náhodou. 

Západní země EU - ty zatím pokračovaly ve své dosavadní politice. Dělat velkolepý byznys, něco jiného říkat, něco jiného dělat. Poklepat našim ministrům na ramena, jak se střelili do vlastní nohy a pospíšit si s nabídkami pohádkových kšeftů místo nás. A kromě slovního podpoření naší vlády už následovalo velebné ticho. 

O tom, že Babiš i Hamáček nebyli na vývoj připraveni dopředu, to považuju za druhý fakt. I kdyby říkali co chtěli, jejich řeč těla na první tiskovce v sobotu mluvila za vše. Stejně tak mluvila za vše ta nepřipravenost, nekoordinovanost a babišův "útok na zboží" tomu také moc nepřidal. A od té doby se celou kauzu snaží zmírňovat vlastně už jen Zeman. Babiš i Hamáček najeli na jednu jedinou verzi vyšetřování - že Čuk a Gek to vyhodili do povětří. Jeden sklad v říjnu a druhý v listopadu. 

Nikdo z odpovědných osob se ani nepokusil přijít s nějakým vysvětlením toho, že sklad nejdřív hořel a pak teprve bouchnul. 

Neříkejte mi, že Babišovi i Hamáčkovi není jasné, jak si zavařili na volby. Pro pravdoláskařské líbodémo jsou stejně pořád vlastizrádci a zemští škůdci. A pro ty ostatní jsou nedůvěryhodní slaboši, kteří buďto reagovali na nějaký tlak zvenčí, nebo to udělali ochotně, ale každopádně rozjeli jakousi šarádu, která se obrátila proti naší zemičce. 

Všimněte si - ani ti pravdoláskaři ve skutečnosti Babišovi ohledně Vrbětic vůbec nevěří. Protože jinak by ho museli vzít alespoň trochu na milost. Rusobijcům se to samozřejmě hodí, ale že by Babiše přibrali do protiruské party, to je ani nenapadne.

Třetím faktem je to, že týden od týdne slyšíme stále pevnější babišovy postoje, že za Vrbětice mohou ruští agenti. Každé Čau lidi zabetonovává premiérův postoj stále víc a víc. Přetahovaná s Ruskem jakoby skončila tou vzájemnou paritou, která v podstatě umožnila oběma stranám si nárokovat vítězství v tomto diplomatickém sporu. My se můžeme kasat, že jsme si od Rusáků nenechali nic líbit a Rusko se může kasat, že s námi vyjebali. Ale věc nijak neutichá. Babiš už tolikrát řekl, že je si Vrběticemi jistý, že už se od toho nebude moci distancovat. Do voleb není daleko a já pochybuju, že by se před volbami něco zveřejnilo, aby to mělo vliv na preference. 

Neříkejte mi, že tohle všechno Babiš neví. Už když šel na tu první tiskovku, tak mu muselo být jasné, že jeho preference teprve teď překročily hranu útesu a začínají se řítit dolů. Hamáček jakbysmet. Já bych řekl, že Babiše možná předstihne i Okamura. 

Já vím, že se nemá hledat vysvětlení v konspiraci, když se to dá vysvětlit hloupostí, ale já se fakt zdráhám uvěřit, že Babiš to spustil a doteď si neuvědomuje následky. Že si dobrovolně ukončil politickou kariéru a ochotně si pustí do kurníku nové lišky, které vůbec nepředstírají, jak na něj pošlou prokurátory, jak si ho odvedou v klepetech a jak ho na dlouhé předlouhé roky posadí do báně a Agrofert zlikvidují. 

Buď Babiš ví, že do voleb se vše ukáže natolik jasně, že mu kuza Vrbětice neuškodí a nebo prostě teď dělá to, na čem se dávno domluvil v Langley a věří v americkou ochranu. Nebo nějakou jinou ochranu, jinou sílu, která mu dá nové perspektivy, i když už nebude premiér. 

Navíc, to není jediný útok na Babiše. Ono se to množí. Evropská komise vydala štempl, že Babiš je s dotacemi ve střetu zájmů. Komunisti se netají, že vládu shodí. Piráti hledají způsob, jak obejít Zemana a dotáhnout to na co nejdřívější předčasné volby. Milka je patřičně zděšená a znechucená. Přesto Babiš každý den pokračuje v politice sebezničení. Proč? 

Já prostě věřím, že se má něco stát. Že Vrbětice nevznikly pro nic za nic a není v tom jen Rosatom a Sputnik. Babiš si prostě (musel) vybrat stranu. Nebo s tím počítal už dlouho. Vsadil na americkou stranu, protože ta evropská ho chce zadupat a o voliče se opřít nechce. Upřímně... po covidové zkušenosti bych se o voliče nepokoušel opírat ani já. 

Možná to přeháním, nebo příliš komplikuju. Ale jsem zvědavý na první zveřejněný průzkum preferencí po Vrběticích. To hodně napoví. 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (91 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

dodat polotovary.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

už konečně začínáte vidět trochu dál, než jen na špičku svého nosu. Neomarxisti si stále více troufají. Bába jako užitečný idiot dohrává. Náhubky nám nasadili a většina oveček to zkousla. To jim ukázalo, že se to dá. Teď přijdou na řadu obojky (covidpasy), aby bylo možné ovečky vodit. Po obojcích přijdou na řadu čipy pod kůži (jako teď dáváme našim domácím mazlíčkům, aby seš nám nezatoulali), aby se ovečky dali vodit přes 5G sítě bez účasti pastýřů. Ti je pak budou na dálku vodit po lučinách. Ovečkám vezmou majetky a zavedou bezhotovostní ekonomiku, aby se ovečky nemusely starat o majetky( budou mít zaručený příjem) a byly šťastné, že se nemusí o nic starat a mají se kde pást. A pak vyhodnotí, která večka má lepší vlnu a mléko a nechají si jich jen tolik(zlatou miliardu), které pro ně budou nejvýnosnější. Aby toho moc nespásli (green deal) a vynášely jim co nejvíc. Vítejte v novém světě( NWO).

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

Jj, to ti neomarxisti .... ale ztroskotanci a samozvanci byli zábavnější. Nebo rovnou vrazi z voolstriiitu?

Tudlenctu výrobu prázdných slov umíte na jedničku s hvězdičkou!

Průměrný počet slepic: 1.2 (14 hlasů)

Pružnost sarkomery podmiňují především bílkoviny titin a nebulin.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://buyneurontine.com/ - gabapentin wiki

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://stadalafilop.com />Cialis</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">zithromax iv</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://osildenafilop.com ">viagra price at walgreens</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Analytici z Moody’s varují: Česko se řítí do dluhové pasti kvůli nezodpovědnému hospodaření.
Forum24
Komentář: Premiér jako karikatura manažera. Navíc špatného
MILOŠ ČERMÁK
Komentátor

Průměrný počet slepic: 1.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Bulharsko nebylo solidární, Na to, že tvrdí, že mu vyhodili několik skladů a k tomu zabili několik Bulharů, je jeho reakce slaboučká. Tam se solidarita nevejde. Ani odveta ne. Tak jsou solidární jen Balti a Slováci. Rozumní zůstali stranou.
Výpovědi českých a ruských diplomatů jsou v běhu. To není fifty fifty. My jsme si naběhli a taháme za kraťoučký konec. Uvěřili jsme vlastní propagandě - to udělá opravdu jen blbec - že máme v Moskvě málo personálu. Co s kolosem Českého domu budeme dělat bez zaměstnanců? Rusové mohou omezit svoji ambasádu v Praze, mají poblíž Berlin, Wien a Budapest. Pro nás ale Tallinn, Riga a Vilnius nejsou na stejné úrovni. Ta darda s personálem na nás teprve přijde. Rusové čekají a zbytečně nedráždí. Nemusí, utopíme se sami.
Zajímavé bude až v Praze ubude 800 000 Číňanů a 500 000 Rusů jako turistů. Není to mnoho. To zvládneme, jen ty miliardy budou chybět. Budapest a Wien se mohou těšit.
Na Západě všichni ví, že Vrbětice jsou jen vymyšlenou záminkou a nechtějí se spálit. Když to Rusko nepřežene, tak bude klid. A my z té ostudy nikdy nevylezeme a propaganda se bude muset hodně snažit.
Co je divné je fakt, že se tvrdí, že existuje jen jedna vyšetřovací verze. Kdo a jak dokázal a vyloučil, že to nebyla chyba manipulace či zakrývání stop. Moc divné.
Babiše dostali tam, kam chtěli. Není jediný, ani první, ani poslední. Ale nic nekončí, svět běží dál a přinese mnoho nového, jen se toho dožít. A divit se.

Průměrný počet slepic: 5 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme malý stát....i poměrně malý národ. Oduševnělý zejména folklorem (i slavné národní tradice se tak metamorfují, pohled je to neradostný, žalostný), a to je málo. V konfrontaci se zájmy cizích subjektů (ať už ze strany údajných i skutečných spojenců či ze strany údajných skutečných nepřátel) ,prosazovanými bohužel také i lidem této země zvolenými představiteli (což hraničí s vlastizradou), které však nejsou pouhým folklorem, ale tvrdou a občas i brutální mašinerií jak ekonomickou, jakož i kulturní a politickou, se prostor pro projevy jiného rázu neustále zmenšuje a zúžuje (trychtýř už je skorem obrácený naruby, vypadne z něj zdánlivě hodně, ale z MÁLA - tedy v podstatě to samé co do něj padá). Eskaluje to už v stydlivost rázu odnárodňovacího, kdy nejde "jen" o expanzi flagelanství a s ním spojených pokřivených , vadných měřítek o charakteru rasismu biologického, etnického v dospělé populaci . Jde i o přímé zneužívání procesů vzdělávacích, o indoktrinaci MÁLEM dětí (srovnej např. s Talibanem a jeho metodami)- počínaje bezduchými diskusemi o výhodách individualismu a zlu kolektivismu až po projikace původních benigních vazeb uvnitř národa do jakési kosmopolitní a vpravdě vágní formulky " pomáhej všem na celém světě " (ale sobě a svým sousedům ne , ty klidně i podraz či okraď), vágní proto, protože je o všem...a tak i o ničem. Bez pořádku (a ten samozřejmě nutně musí obsahovat i žitou tradici, mj.) v sobě samém není možné chtít pořádek u druhých, natož jej uskutečnit. Zbořeniště není vhodným obydlím pro jedince, natož pro rodinu, neřku-li společenství.
Šťastní ti, kterým se daří uzavřít se do různých ulit, ať už profesních, rodinných, mafijních, (pseudo) kulturních atd. (včetně těch virtuálních, narkomanské ne - to je již cílená cesta vedoucí ke zkáze)
Šťastní ve smyslu blech, které sice si svého hostitele váží a umějí si ho i vydržovat, ale současně mu vysávají z těla životadárnou tekutinu již tak systémově, že nakonec s pravděpodobností blízké jistotě zemře...a ony s ním. Pokud nepřeskočí včas jinam nebo je vyšší moc nerozmáčkne dříve.

Z lahve je těžké se vyškrábat, pokud je pak sklo zakalené - tak ani není kam. Obávám se, že to bude možné jedině po navrstvených mrtvých, NEOdá že jich bude co nejméně.

Z čistě praktického hlediska je nutné slevit jak z požadavku blechy, tak i z ideálu myslícího člověka. Já třeba rozhodl jsme se , že zradím svou několikaletou zásadu a půjdu letos opět volit nikolivěk lidi, ale seznam určité politické mafie. Aby se jiná mafie, daleko horší, podílela na moci co nejméně. Dopředu se omlouvám těm, které případné vítězství takto mnou spolunavolené mafie přivede do nesnází, nemám jak svůj hlas později odvolat.
Je to málo, no ale coby člověk neorganizovaný nic víc, krom žvástů např. na netu, udělat nedokážu. Krev nesnáším, leda v jelitech.

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Váš hlavní odstavec je centr desítka. Těch mlaďochů je škoda.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro každého je výhodnější ho nechat dělat blbosti.
Znáte to, KDYŽ DĚLÁ NEPŘÍTEL CHYBU, TAK HO NEVYRUŠUJTE!
A že Andrejko těch blbostí ještě naseká!

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdy bylo okolí uzavřeno a hlídané armádou. Všichni tehdá tvrdili, že šlo o likvidaci důkazů a že je to kriminální čin.

Pjakin už několikrát řekl, že občanskou válku v Rusku před 100 a něco lety způsobily Československé legie. V době kdy Rakousko-Uhersko už se vlastně rozpadlo. Kdo tam vyslal armádu? Spojené státy americké?
Co když nám Rusko vypíše účet za ovládnutí Sibiře? Carské zlato také zmizelo a mrtvých tam naše legie zanechaly také nejméně tisíc místních. Víc než Sověti v 68 roku. Dodnes nás v některých oblastech zrovna nemusí a Běločech je nadávka.
Velká Británie neměla zájem na vznik Československa. Vděčíme za vznik Američanům a musíme poslouchat. Jako v 38.

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

No, když se řekne A, musí se říci B, kdyby po nich nechtěli vydat zbraně a nechali je projet, tak se nic nestalo...
To samé dnes Pjatkin brečí, že "ČR,m Slovensko, Polsko, Madarsko, Bulharsko a Rumunsko" je proti rusku využíváno jako nástroj a tak se tyto země musí uzemnit jaké je jejich místo, ale jaksi ono samo rusko nás pustilo do sféry vlivu západu, místo aby tlačilo na status "jako rakousko" nebo si vliv ponechalo a teď Pjatkin brečí "oni jsou proti nám, musí se jim ukázat jejich místo" :D
Co ukáže? No přesunou třebas ambasádu, ale reálné kroky/akce tyto země pod taktovkou západu budou dělat dál, že zde nebude velvyslanec nic nezmění, jenom ztratí jště posledníá zbytky vlivu o vo zde měli...

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

z toho, co se na Rusko valí (asi nějaká hrůza nebo co) od ČR, Slovenska, Polska, Maďarska, Bulharska a Rumunska.
Ale já slyšel něco jinýho. Já slyšel něco ve smyslu, že nad tím poštěkáváním navočkovanejch ratlíků by se už nemělo
mávat rukou a do nekonečna to benevolentně přehlížet. (Mluvil o tom našem bahně vyplaveným nahoru, né o lidech)

A k čemu Putinovi a lidem kolem něj jako má bejt udržení posledního zbytku vlivu když tady na ambasádu lejeme dnes
a denně kýble fekálií ???? Oni maj i svou vnitřní politiku a přihlížej na mínění svejch obyvatel, co si o těch bezprecedentních
nehoráznostech myslej. Asi Tě to překvapí, ale oni maj taky nějakou národní hrdost víme ???. No a k obrazu Ruska ve světě
to taky asi moc nepřispívá bych řek. Jsou to misky vah .... zbyteček vlivu na jedný straně a to ostatní na druhý.

No a o tom že když se řekne A, musí se i B .... No to by se teda muselo říct i to C, D E a tak. A jak víš že oni měli
vědět, že by se nic nestane když je nechaj jen tak projet (napakovaný zbraněma a vyrabovaným zlatem) ????
Vždyť z jejich pohledu jeli naproti svýmu spojenci USA, kterej je přeci na dálným napad né?????

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

A co je? Když říká "legie", musí říci B, že Trockej jim začal dělat problémy takového rázu, že musel vědět, že to přeroste v ozbrojený konflikt, takže viníkem je pak ten "co se brání"...

Takže ano, brečí, že byla občanská válka a tolik mrtvých, ale nechce si přiznat, že nástroj není viníkem, ale ten kdo ho použil a zabodl, takže brečí na špatném hrobě...

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

A ti retlíci?

Takže problém je, že "ČR obvinilo rusko z činu a pak začalo kopat", dej si otázku., když si to neudělal Pjatkin, myslíš, že by ratlík neštěkal? Myslíš, že krok "odsun velvyslance" něco vyřeší?

Viz co udělal západ se Sýrií. jsme zástupci i pro USA, takže v reálnu vláda Sýrie nemá "přímí kontakt" a musí s prosíkem k rusku nebo příkazem, k nám, reálně Sýrie nemá problém s tím, že nemá velvyslanectví, spíš naopak a jediný kdo má problém, kdo "jako hrdina uzavřel velvyslanectví..."

Takže já říkám že brečí a chce akci co nic neřeší=Pjatkin,
ty mi říkáš+pjatkin, že musí něco udělat a to něce=přesun velvyslance = to neříkám,já říkám polovinu té informace, chápeš rozdíl ;)

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

a Ruskou ambasádu u nás????? Si určitě děláš prdel né ????
Naše vynikající Eva Filipi byla a je Asadem velmi ceněnou diplomatkou a naše zastupitelství požívá
v Syrii značnou úctu a vážnost. Dokonce takovou, že se Asad souhlasil s obsáhlým rozhovorem s Kubalou pro ČT.
A proč to tak je???? Protože Asad není zaprodanej blb jako ty hovada u nás, Asad je opravdovej státník a k něčemu
podobnýmu co se děje s Ruskou ambasádou u nás by nikdy nenechal dopustit.

Já určitě nejsem pro, aby tady Rusko nemělo zastoupení, ale na druhou stranu bych je dokázal pochopit, kdyby vyplnili
sen těch našich zmetků a zabalili to tady.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Trockij byl přece Žid... myslím se ve skutečnosti jmenoval Bronstein... Co by kdo chtěl od Žida...

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pár židů znám. Jsou stejní jako všichni okolo.
Celá ta teorie že za všechno mohou židi ve vedoucích funkcích je postavená na hlavu, ignoruje fakt, že průměrné IQ evropských Ashkenazim je asi o patnáct bodů vyšší než ostatních národů, samozřejmě že jsou více zastoupení ve vzdělaných a vedoucích pozicích. Což ovšem nemá co dělat s morálkou.
Házet něco na židy... tak to nefunguje.

Zatím bez slepic

Svalovat vinu za občanskou válku na Čechoslováky je tak do nebe volající pitomost, že se tím dotyčný pro mě degraduje i v dalších myšlenkách. Minimálně tím tvrzením demonstruje vlastní ideologickou pozici. A tato je vyloženě trapná.

Jinak ANO, Spojené státy americké a Japonsko vyslali expediční sbory na sibiř a byli to v podstatě oni spolu s Kolčakem, kdo Čechoslovákům zašpuntoval cestu z druhé strany. Zároveň čechoslováci armádu do Ruska NEPOSLALI, ale šlo o muže, kteří bojovali NA STRANĚ RUSKA (Pokud je někdo poslal, tak nanejvýš R-U) a po vystoupení Ruska z války měli co? Vysublimovat? Vrátit se vstříc Rakousko-Uherským popravčím četám?

Kratší cestu jim pak zahradili Rusové sami jednak Brest-litevským mírem a následně právě probíhající občanskou válkou na Ukrajině, kdy poslední, co chtěli, bylo, aby se do toho míchali ještě Čechoslováci (už tak se do bojů částečně zapojili, když se odpoutávali na východ).

Nebýt rizika, že masivně začnou naši hoši přecházet k rudým na straně jedné a dokonce i vystoupení se zbraní na opačné straně magistrály, tak je západní spojenci na té magistrále dusili o dost déle.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

...na straně Kolčaka.
Japonci ? Ti snad původně měli poslat nějaké armády, ale nakonec z toho sešlo (právě že na nátlak USA). Zůstali na Dálném východě.
Ty Francouze - velitele, tam jistě k Čechoslovákům neposlali dotyční jen tak, aby se urychleně stáhli. Počítalo se s nima , že budou bojovat proti bolševikům (částečně i bojovali). Ti zas pustili na svobodu spoustu zajatých Němců (ale i např. Rakušanů a Maďarů), údajně je vyzbrojili a poštvali právě že na čsl. legie.

Bojovali ne až tak na straně Ruska, jak se ukázalo i později, ale PROTI Němcům, v tom chtěli pokračovat i po zhroucení východní fronty....as sice na Západě. To však se již angažoval lord Rothschild ...a tak americká vojenská moc nakonec zvítězila.

Stran a zájmů tam bylo více, včetně ozbrojených složek. Svalovat to na Čechoslováky je blbost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Nehovoříme o situaci, kdy si museli volit stranu. Já komentoval údajné tvrzení, že tu občanskou válku vyvolali Čechoslováci.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)