Čtrnáct dní - doplněno

Autor

Tak tu máme další z frontálních útoků na naší vládu. Včera vytáhl Seznam novou politickou bombu - že prý Hamáček měl letět do Moskvy, aby Vrbětice vyhandloval s Rusy za milion dávek Sputniku. Hamajda to samozřejmě popřel, že nikdy nic takového neřekl, ale celá opozice se toho chytla jako jeden muž. Už se svolávají výbory pro dohled nad BIS, bezpečnostní výbory, Milka je patřičně zděšená a znechucená, Šafr na svém fóru už ví, že to tak stoprocentně bylo... 

A Hamáček čumí jak vrána, protože si myslel, že za Vrbětice bude pochválen. To on přece vyhostil ruské diplomaty. To on tvrdil, že celá cesta do Moskvy byla jen kamufláž. On se přece zachoval přesně podle představ parlamentních rusobijců. Čekal slávu, poklepání po rameni, čekal že se vládní akcí Vrbětice něco vyřeší... ale nevyřešilo se nic. Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. 

Na začátek mám dvě poznámky... 

1. Když se celá akce Vrbětice rozebíhala, jednou z prokydaných hypotéz bylo, že Andrejko s Hamáčkem předešli svojí tiskovkou vládní krizi. Že předešli připravené nové akci Vidkun či nečasovské kabelky. Že plánem byl pád vlády, protože bude obviněna, že nekonala, že je kolaborantská a musí okamžitě pryč a nejlépe do vězení. Babiš s Hamáčkem tomu čelili vyhoštěním ruských diplomatů, což pak někde mimo kamery rádoby urovnávali. Koneckonců Rusové pak po prvotním vyhošťování situaci nijak zásadně nehrotili a výsledek skončil podivným patem, kdy Česká republika mohla tvrdit, že se ruského medvěda nelekla a Rusové mohli tvrdit, že s námi vyjebali. Obojí je víceméně pravda a víceméně i lež. Prostě primárním účelem Vrbětické kauzy nebyl Rosatom a Nord Stream, ale obyčejná domácí zabíjačka v nečasovském stylu. 

2. Včera jsem psal, že čekám ještě něco. Že se mi zdá, že Vrbětice nemohou takhle skončit. Že za tím musí být něco navíc. Že tohle podle mě nemůže být výsledek.  Zdá se, že na mém tušení něco bylo. Ne, nevěděl jsem a stále nevím přesně, co za vším je. Ale hypotézu o domácí zabíjačce bude zapotřebí ještě jednou otevřít a přezkoumat. 

Když to zjednoduším... Hamáček chtěl vyměnit Vrbětice za Sputniky. To on o tom určitě věděl i prezident i premiér a chtěli se takhle "kolaborantsky a zbaběle" dostat k "nebezpečné" vakcíně, kterou EU neschválila a dělat s ní u nás experimenty na lidech. Takhle to teď vypadá na všech zpravodajských serverech i ve sněmovních kuloárech.  

Za to, že Babiš a Hamáček ustoupili, dostali další útok. Jejich vstřícnost byla pochopena jako slabost (a dost možná i slabostí je). Kolik času si Babiš svojí vrbětickou tiskovkou koupil? Kolik času Hamáček dostal za vyhoštění osmnácti diplomatů a nevratné škody na české ambasádě v Moskvě?  Čtrnáct dní... 

Psal jsem to v posledních dnech několikrát. Že si Babiš s Hamáčkem řežou větev a pracují plnou silou na vlastním sebezničení. Že svým příklonem k rusobijecké straně přišli o poslední zbytky podpory. Že se možná spoléhají na podporu z Langley, ale měli by si vzpomenout, jak dopadli všichni ti Shaddámové a ostatní - největší američtí kamarádi se pak stali nejhoršími nepřáteli. Američani se nezaobírají lůzry. 

A já čumím jak péro z gauče, že to starý Ještěr z Hradu zase odhadl a jak moudře a prozíravě teď vypadá jeho zdrženlivost. 

Vlastně to ani nemůže dopadnout jinak, než hlasováním o nedůvěře vládě, případně přímo hlasováním o rozpuštění sněmovny. Jestliže první útok Koudelky (a Respektu) vláda ještě ustála za cenu významných zahraničních škod našemu státu, druhý útok už ustojí jen těžko. A pokud ustojí, přijde další útok. Z nějakých důvodů není možné, aby Babiš dovládl. 

Je za tím jen touha opozice po moci? Prostě se tak nemohou dočkat, že Babiše potřebují shodit za každou cenu?  Není možné riskovat, že by lidi svojí volbou do všeho hodili vidle? Nebo je zapotřebí shodit vládu dřív než vejde v platnost nový volební zákon, aby konečně přišli k veslu ti správní Zastrčilové?  

Má Veľký Bocián ještě alespoň trochu kontrolu nad situací? Koupil si Vrběticemi čas na nějaký protitah, nebo už jen zoufale hasí požáry, které se mu vymykají z rukou? 

Sledujeme v přímém přenosu český Majdan? Nebo platí, co jsem tvrdil včera a předevčírem, že se tu o moc pere proamerická s proněmeckou klikou a jde o Nord Stream? A my všichni jsme už dávno jen stafáží - kulisou, aby to všechny vypadalo ještě demokraticky? 

Článek budu postupně doplňovat... 

 

Doplněno 18.00: 

Zdá se, že opozice ani nechce vyslechnout zpravodajce nebo někoho jiného. Chtějí jen Hamáčkovu hlavu. Uzavřené jednání je přerušeno a dnes už pokračovat nebude.  Do voleb je pět měsíců... ale něco je ve vzduchu. Něco se musí stihnout. A kdyby tohle Hamajda náhodou ustál, za pár dní přijde něco jiného. 

Babiš prý na uzavřeném jednání nevystoupil, ale vzal si čas na rozmyšlenou. Zdá se, že se od Ještěra něco naučil. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Komentáře

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatímco Zeman, Babiš jsou ruské rejdy :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Je ještě jedna věc o které se téměř nemluví, velkou část jižní Moravy osvobodila rumunská vojska, jeji ztráty byly údajně až 20 tis.(?).
Kdo si naivně myslel, že po 89' se konečně začne dozvídat historickou pravdu, musí být notně zklamán. Ani komouši tolik nelhali (spíš o tom co nechtěli rozpatlávat mlčeli).

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Kdo sleduje verejnopravni media, ten je dobre informovan

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1526744-nejen-soveti-a-spojenci-cesk…
https://plus.rozhlas.cz/ceskoslovensko-neosvobodily-dve-ale-tri-armady-…

A samozrejme tez bakalomedia
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vojaci-o-nichz-skoro-nikdo-nevi-pr…

Inu kdo cte kvalitni zdroje, ten je informovan dobre. Kdo fantaziruje s alternativou, informaci moc nema.

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

Jedna z těch armád byla Německa,že rychle zdrhala z našeho území.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

co napsal JosefKa?
Ty Vaše zdroje jsou z let 2015, 2016 a 2018. A musela být docela hoňka vůbec něco vyštrachat.
Čili JE pravdou, že se o podílu Rumunů na osvobození Českoslovenka SKORO VŮBEC nemluví.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Honka? Par vterin prace s googlem.

Ja sam o tom poprve slysel prave v CT - myslim, ze to tehdy bylo v poradu historie.cz nebo v necem podobnem (uz je to docela dlouho). Pak take posloucham CRO plus, obcas si na youtube vyhledam rozhovory se Stehlikem nebo jinym dobrym historikem, takze mam prehled. Takze stacilo hledat zminku o rumunske armade osvobozujici Ceskoslovenkso a CT nebo CRO plus a vedel jsem, ze to rychle najdu.

Na parlamentnich listech bych se to nedozvedel.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ted jsem jeste ykusil hledat primo na webu CT, nasel jsem nasledujici

https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3254350-skauting-neni-jen-poznava…

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/13432030711-dnes-pred-75-lety/22…

Ukazte me, ktera media o tom informuji vice nez ta verejnopravni. CT a CRO nejsou dokonale, ale alternativa je mnohem horsi.

Zatím bez slepic

školou povinné stáli každý rok 5. května v Praze v pionýrském kroji čestnou stráž u každé pamětní desky, a že jich jen v okolí naší školy bylo... Povinně, a ne že by nás to tak úplně bavilo. Ale současně jsme cítili cosi velkého, co nás přesahuje, a nikdo si toho nedělal srandu.
Mluvím o čase před 1968; jako to bylo později, nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

z toho
jak to bylo

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Navíc byla spousta dětí, které od svých rodičů a prarodičů leccos věděly. Hlavně od těch, co přežili německou "pohostinnost".
Jen se to už tolik nehrotilo s těmi kroji . A přesně, jak píšete - nikdy nikoho z nás ani nenapadlo, si z toho dělat legraci. Jinak jsme byli vejlupci k ohledání, ale tohle jsme brali smrtelně vážně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

ale pravidelně jsme chodili na hřbitov a čistili hroby, které měly červenou hvězdičku na pomníčku. A že těch padlých vojáků bylo!
Čestnou stráž jsme drželi 9. společně s našimi vojáky u velké pamětní desky na budově kasáren.
Taky jsem to bral vážně, ale jako událost, která se stala dávno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Měl by se zdůrazňovat i podíl Afroameričanů na osvobozování, kdy v jejich případě lze s velkou pravděpodobností vyloučit i to, že by před válkou podíleli se na financování Hitlera, na vyzbrojování Deutsches Reich verze Berlín.. Tedy byli to zřejmě ti nejčistší osvoboditelé, z řad amerických osvoboditelů..
Vůbec bych se nebál i toho tvrdit, že Plzeň osvobodili černoši, pokud tedy bychom rezignovali na politickou korektnost zcela..

Jen malá technická poznámka - to se nám to osvobozuje, když se k nám protivník dere po tisících...aby se co nejdříve vzdal !

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobové dokumenty hovoří o něčem jiném - že se americké jednotky prakticky nesetkávaly s německým odporem.

A "zapomněl" jste na jednu velmi "vydařenou" akci US hloubkařů.
Byl jí masakr vězňů z pochodu smrti u obce Pístov, kdy jedno (či dvě) letadlo zaútočilo na kolonu vězňů. 16 jich bylo mrtvých na místě, dalších 50 povraždil nacistický doprovod kolony a několik jich zemřelo na následky zranění a vyčerpání o den či dva později (aniž jim někdo z místních Němců poskytl jakoukoli pomoc).
Pouze dvěma z obětí masakru se dostalo ošetření v nemocnici v Plané.
Místní obyvatelé mrtvé vězně většinou zahrabali na místě nálezu. Pouze oběti amerického masakru byly svezeny na jedno místo poblíž pístovského hřbitova a tam zahrabány do hromadného hrobu bez označení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.vets.cz/vpm/mista/obec/6012-pistov/

"...K uctění památky 68 vězňů, obětí fašismu, kteří zahynuli 21.4.1945 na pochodu smrti....................................Přihnal se jeden letoun. Než si pilot uvědomil svůj tragický omyl, stiskl spoušť. Na zemi zůstalo ležet několik mrtvých (včetně jednoho esesáka) a zraněných. ........"

Všimněte si : " JEDEN letoun".
Tedy ne že americký.
Kdyby se jednalo o sovětský letoun, tak pochybuji že by k specifikaci nedošlo, ba i něco barvitého by bylo přidáno.

Jistěže vina padá ale na Němce, nebýt jejich činnosti, nedošlo by ani k vytváření táborů smrti, ani k organizování pochodů smrti. Ten Američan (nebyl to taky černoch ?) ...no, já su pacifista, takže já bych opatrně vyřkl asi to, že ten Američan z toho letadla střílel ve válce, po nepříteli, který prý předtím také střílel - po něm, asi nevěděl že uvnitř nepřátelské vojenské formace jsou nejen že nevinní lidé, ale vlastně lidé, které ten čern...eh, Američan přiletěl pomoct osvobodit.
Námět na grotesku pro jednoho nejmenovaného " našeho" režiséra, který se v tom vyžívá, v takovém cynismu ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano a patrioti zez Plzně se nechaly v posledních 20-ti letech slyšet, že i ti Američtí osvobozovací jednotky přijeli, již do "Svobobné Plzně", protože se Němci den před obsazením, dohodli s Povstaleckou radou o složení zbraní !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Amíkům se v r. 1945 hodně nelíbilo, že Plzeňáci o jejich "osvobození" nijak zvlášť nestojí a chtějí si svoje záležitosti řídit sami.
Tehdejším Plzeňákům se ani nelze divit, protože pár dní před "osvobozením" Plzně tam "spojenci" rozbombardovali kdeco a pomordovali několik tisíc civilistů vč. uprchlíků a vězňů. Jenom při náletu v noci ze 16. na 17. dubna 1945 bylo na nádraží a kolem něho zabito kolem 800 lidí - železničních zaměstnanců, civilistů v tunelech k nástupištím, které sloužily jako protiletecké kryty a nuceně nasazených.
17. dubna vraždění pokračovalo - 600 mrtvých po náletu na seřaďovací a osobní nádraží, poštu, družstevní jatky.
Další "vydařený" nálet následoval 18. dubna 1945 a měl za následek dalších cca 100 mrtvých - výhradně civilistů převážně české národnosti.
No, a 25. dubna 1945 "osvobozování" pokračovalo - Lochotín, Karlov, Skvrňany vč. nemocnice. Dalších nejméně 100 mrtvých - vše civilisté. Ve Škodovce byli zabiti pouzr 4 zaměstnanci. Škodovka byla prakticky zcela zničena a "spojenci" se tímto posledním náletem bytelně zdiskreditovali.

Proto ta dnešní urputná snaha propagandy o vytvoření něčeho, k čemu nikdy nedošlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Respekt - tiskový orgán BIS.
Kundra - tiskový mluvčí BIS.
Koudelka - šéfredaktor Respektu.

:-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Na vrcholu té pyramidy stojí MAJITEL.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo se rád kuknete na tenis, tak neskaj bude zřejmě docela zajímavý zápas - dvou Španělů. Nadal vs Alcaraz (je fakt dobrý !!) , prvnímu bude za měsíc 35 a druhý má neskaj 18.
Nedal - Alcatraz..... tak si to snadněji zapamatujete.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen na hekající ženy :-) . Díky za snahu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ostříhat mne bez BUMÁŽKY nemohou protože nesmí. Ale zubní hygienistka mne už tejden uhání abych přišla. A bez jakýchkoliv podmínek. Není to divné, kdy si uvědomím rozsah a způsob "ošetření"? Vždyť u tě kadeřnice můžu klidně tu půlhodinku zavřít hubu abych eventuálně......
Což u zubaře fakt nejde.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

To by se celý svět docela rychle propadl na naprosté informační dno.
Nosy ano, ty se mohou při šíření tolik potřebných a užitečných informací zacpávat, to je v pořádku, ba i mnohdy žádoucí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

já bych, vzhledem k tomu co následovalo
že chtěl vydírat. buďto nebo. Nesmyslně si myslel on nebo jeho loutkovodiči , že se rusové leknou a budou poslouchat je. Hmm vůbec jim nedošlo, že nás rusové nepotřebují, že jsme jen ubohá nejvýš desátá liga, bez jakékoliv moci a významu a že mezi ruskem a námi už je ukradina a slovensko... takže zase, leda zástupní prostor. A pokud si pamatuji, ten byl co by zázemí, vždycky likvidován první, aby nemohl dodávat další a další... NJN ten nedostatek vzdělání posledních 20ti let je poznat. Pořád žijí v tom co bylo a ne v tom co je. Ty drobečky z evropského stolu co by se mohli dozvědět se dozví přímo od autorů, bez jakéhokoliv zkreslení dutými hlavami. a levněji
No a že to zároveň zavařili i těm druhým , to jim podle řevu pražské galérky ještě pořád nedochází. Pořád si ještě myslej, že jsou pupek světa.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

platí svým potomkům elitní školy. Tam se učí i matematika, strategie, politika a dějepis se zeměpisem. Oni budou jednou vládnout těm zbylým, našim školstvím a společností zdevastovaným dětem.
Hamáček a nejen on, je jasným příkladem, že na politiku, strategii a analýzu prostě nemá/nemají. Dokazují to dnes a denně

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

"Země neomezené blbosti!!!"

(...) Znovu opakuji, pokud na něco takového Hamáček, byť jen na sekundu, pomyslel je naprostý debil! A to hned z mnoha a mnoha důvodů! Zkusím vyjmenovat ty hlavní: (...)

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/05/04/zeme-neomezene-blbosti/

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Jsou chvíle, kdy je vlk ve svých komentářích vynikající. Hlavně vzpomínám na Ukrajinu 2014. To byl excelentní na rozdíl od našeho tisku.
Ale kauza Hamáček a Rusko je takový blábol, že nestojí za žádný komentář. Snad jen zda to nebyl úspěšný pokus zdiskreditovat ODS? TOP09 a KDU-ČSL. Jejich politici nejsou schopni ovládnout ani své emoce a přitom by chtěli řídit stát. ANO tak hluboko jsme klesli. Na úroveň vředu Evropy.
Kauza Vrbětice je tím také pohřbena a teď se budeme dlouhá léta z toho maléru vylizovat. K soudu se nedostane, už i státní zástupce Zeman začal troubit k ústupu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Záleží, jak se na to podíváte. Kauza nemusí být takový blábol a naopak velmi zajímavě ukazuje, jak to u nás vlastně chodí, pokud to Hamajda dotáhne k soudu, tak by důkazová část mohla být ještě zajímavější.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Po letech jsem se od jeho článku zas nemohla odtrhnout. Skvělá a precizní práce. Patří mu můj dík i za to, že dokázal překonat averzi k některým lidem a zmiňoval je bez urážení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Ale vzdyt zijeme v zemi, kde plno verilo takove kokotine, ze mavani cervenymi kartami na Zemana ridila americka ambasada.
Jiste, je to pitomost non plus ultra, ale zrovinka tady to bralo plno lidi vazne - a dukazy tehdy kupodivu nepozadovali.

Se pak nedivte, ze i ja bych dnes byl ochoten verit, ze Hamacek je takovej trouba, jak pise seznam.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hamajda se šteluje k převzetí štafety od Haška Lánského. Nyní se mi zdá, že už to má v kapse. Světlana W. včera po skončení interview na naší vaší ČT09 vypadala jako po orgasmu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Žádný milion vakcín jsem nechtěl a ten počet taky nesedí.

Když jsem tu pár dní před sobotním comming outem dua Hami a Babi psal, že Hamáček nemá koule na cestu do Ruska, tak to jsem ještě nevěděl, že nemá ani mozek. Protože kdyby mozek měl, tak by věděl, že s novináři se neválčí, protože takovou válku nejde vyhrát. Vlastně vůbec nevím, na co chodil Hamajz do té Aspenské školy. Tohle ho tam, pevně doufám, neučili.

Už se těším na přístí poklidnou diskusi Starého Ještěra z hradu. Ale doporučoval bych vyměnit tazatelku. Ta prima holka ze síenen už je použitá :))

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

A sice opětovné potvrzení výroku o novinářské (samozřejmě že nelze generalizovat, ovšem jak všichni ti, kteří uznávají přírodní zákony, vědí : přiliješ - li do žumpy víno, výsledkem jsou stále jen splašky ) žumpě. Která však, NEOžel, (spolu)vytváří veřejné mínění. Pročež pak je takové, jaké je.
No ale inzerenty to může naopak přitáhnout, i to je vlastností žumpy, pokud je dostatečně velká. Oni serou na nosy.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Marian Jurečka
@MJureka
Stačilo by to věrohodně vysvětlit.
- proč plán na cestu do Moskvy?
- proč velvyslance za zády ministra zahraničí stahuje ministr vnitra?
- proč neinformovala vláda velvyslance přes MZV zabezpečenou linkou?
- nic z toho a mnoho dalšího bez vysvětlení!

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

Honzo, řekni, jak to tehdy bylo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

"Proč povolal velvyslance za zády ministra zahraničí on a proč ho vůbec povolal? Proč nebyla využita zabezpečená komunikace MZV a ambasády?“
Jan Hamáček - ministrem zahraničí od 12.4.2021 do 21.4.2021
takže 15.4.2021 kdy došlo k inkriminované schůzce BYL ministrem zahraničí
jsou si jisti, že nepoužil zabezpečenou komunikaci, vědí co použil (mobil?), případně jak vědí co použil, když nepoužil.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ani Pekarová s Adamovou, ani Jurečka s Posseltem, ani Fiala Hamáčkovi nevěří...
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koalice-spolu-omluva-hamackovi-cesta…
Hamáček by z toho měl být smutný.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak obejít cenzuru facebooku a dalších médií Mordoru?
https://www.youtube.com/watch?v=GfT_Ad8FVi8
Geniálně jednoduché. Cesta ze tmy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

To takový Fendrych míní, že "Hamáček by deal s Putinem nevymyslel. Zemanovi by se ale ututlání Vrbětic hodilo"
https://nazory.aktualne.cz/komentare/hamacek-by-deal-s-putinem-nevymysl…
To není pro Hamáčka příliš lichotivé.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.csfd.cz/film/54325-the-circle/prehled/

Zrovna šel v kterési televizi. Je to programovací video toho, jak bude fungovat velmi brzy ve všech zemích, které se nebudou schopné ubránit digitální totalitě, COVID-PAS. Doporučuji shlédnout nejpozději předtím, než budete házet svoji duši (volební hlas) do urny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

od brigádního generála. Chtěl dotace.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu pekny clanek
------------

Před 76 lety byla osvobozena Ostrava. Šlo o součást ostravsko-opavské operace 4. ukrajinského frontu generála Jeremenka a společně s rudoarmějci se jí účastnili i vojáci z československých jednotek bojujících pod velením generála Svobody po boku Rudé armády.

Šlo největší, nejtěžší, nejdelší a nejkrvavější bitvu, která se během druhé světové války odehrála na českém území. A sovětští i českoslovenští vojáci, mezi nimiž bylo  i mnoho Rusínů, během bojů utrpěli i tomu odpovídající ztráty.

Řečí čísel: z přibližně 250 tisíc útočících sovětských a československých vojáků a vojaček jich během 57 dnů zuřivých bojů 24 tisíc padlo a 88 tisíc bylo raněno. To jsou asi 44 % ztráty. Což je opravdu děsivé číslo. Československá tanková brigáda zahájila v březnu 1945 boje s 65 tanky T-34 a do 30. dubna byly prakticky všechny zničeny. Podle některých pramenů jí zbylo sedm, podle jiných pouze tři tanky. Oplátkou českoslovenští tankisté zničili nepříteli 47 tanků a samohybných děl (téměř polovinu z Němci nasazených strojů ) a 18 obrněných vozů.

Což byl famózní výkon, před kterým je třeba smeknout. Pro čtenáře neorientující se v problematice dodávám, že útočné operace probíhaly v mimořádně obtížném a pro tanky nevhodném terénu či dokonce ve městě, což z hlediska nasazení tanků není zrovna ideální, protože všechny trumfy do značné míry eliminující velké přednosti tanků, má v rukou obránce.

Z přibližně 1 500 příslušníků brigády jich v bojích o Ostravu 139 padlo a přes 300 bylo zraněno. Vzhledem k tomu, že bojově nasazena byla zhruba polovina, tedy cca 700, jde o více než 50 % ztráty. Každý druhý padl nebo byl raněn. Českoslovenští tankisté jako byli například jmenovitě Končický, Opočenský nebo Šerák, se v těchto bojích pokryli „nesmrtelnou“ slávou. V boji s nepřítelem padl i legendární československý tankový velitel Stěpan Vajda, Rusín a hrdina z bojů o Kyjev či Bílou Cerekev. Za udatnost v boji o Ostravu obdržel posmrtně nejvyšší sovětské válečné vyznamenání Hrdina Sovětského svazu.

Pro srovnání: v bojích u Tobruku, což je nejslavnější vystoupení té části pozemní československé exilové armády dislokované na Západě, padlo celkem 14 a raněno bylo 80 vojáků ze 700. Z toho jeden, četař Roznětínský, se uprostřed pouště utopil při průtrži mračen. To vše v boji nikoliv s Němci, jak se většina lidí mylně pod vlivem propagandy domnívá, ale s Italy. Což, byli, jak se shodují odborníci napříč spektrem, vojáci na baterky.
_--------

http://nonserviam.cz/zeme-svejku/

S diskuzi
http://www.novarepublika.cz/2021/05/zeme-svejku.html?m=1

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme za voly a tajtrlíky!
Zatímco v Moskvě si při zmínce o české politice někteří Rusové ukazují významně na čelo, tak na Západě si zástupci velkého kapitálu spolu s předními politiky a manažery místních velkých médií zakrývají ústa, aby nebylo vidět, jak se pobaveně smějí. Nejspíš si říkají, že ti Češi jsou ještě hloupější, než se čekalo. Tak horlivě se snaží zavděčit se Západu, dokonce si kvůli tomu škodí, kde mohou, a ještě ke všemu zpackají, na co přijdou.

https://1url.cz/vKQk6

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jde o cca 1 % zmrdů (zmrdky - mužatky prominou).
Jak to, že je jich dost na to, aby zmohli(y) i ty ostatní ?
To je další velká záhada.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Taky si myslím, že na Westinghouse je taková snaha o státní převrat už malinko excesivní ... a zajímalo by mě, nač ten kvalt s volbami.
https://t.me/ogogx/304

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

K tomu kvaltu... možná stačí skutečně jen ty obavy z toho, že na podzim už bude proočkováno. I seznam už musel připustit, že jsme v očkování v rámci EU nadprůměrní, tak to aspoň včera vyrovnal zprávou o kolabujícím očkování u praktiků. Třeba je to vážně jen takhle přízemní obava. Rádi by byli u vesla v okamžiku zlomu k lepšímu...

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

K tomu očkování, dneska jsem byl na transfůzce.
Před odběrem jsem se zeptal, jak postupovat po očkování proti Covidu, po jaké pauze se zase může dávat krev.
Takže, po Pfizeru a Moderně můžete už po třech dnech, pokud nejsou komplikace po očkování. (Když ty komplikace jsou, tak po pěti dnech od odeznění).
Ale, pozor, teď se blíží pointa, (virbl a tuš) pokud se necháte naočkovat EU schválenou a dopředu zaplacenou Astrou-Zenecou, na odběr krve můžete až po měsíci od očkování.
To vypovídá samo už o důvěryhodnosti těch jedině správných, EMOu povolených.
Není to úžasné, ta doba ve které žijeme, myslím, že i Jirka Orwell si něco takového ani neuměl představit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

gogo.
Co nejdřív změna vlády,ochotná ke všem přáním USA.
To není jen Westinghouse.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

a mně nyní čím dál víc bzučí v hlavě to proč po tom co jsem si párkrát přečetla a poslechla toho Pjakina. Chytrej pán.. no posuďte sami jestli fantazíruju.
Že rakouského nemusí v jurop je obecně známo, proč protože austria jede svou politiku bez velkých ohledů na ně - ostatně byli velmocí už dávno, mají zkušeností víc než celej prů... dohromady.. Že všem Puťka vadí, je taky známo... Taky proběhlo, i když fofrem zapadlo, že by se bajd+puť mohli sejít napřed v práglu, potom ve vídni . Nemůžu najít časovou osu, všechno to nějak fofrem zmizelo do nenávratna. Smazat tyhle tři a dostat rakušáky pod kontrolu a za louží by měli o hrdinu víc a konečně prezidentku...... je to všechno v dešním světě nemožný?... opravdu fantazíruju?
Asi ty scifi přestanu číst.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Absurdním divadlem bude samozřejmě i to, že až ta žumpozní pseudonovinářská bublina splaskne...tak se nestane nic. Nic.

Však co kdybychom si my tady řekli, že nám jeden zdroj , který samozřejmě neprozradíme !!) potvrdil, že Koudelka je placeným lobbyistou Westinghausu a že všecnny ty akce, které spoluorganizuje mají jen jeden cíl - směnit je za provize z Westinghouse.
Tak - a teď všichni aktéři ať dokazujou, že tomu tak není. Ale DOSTATEČNÉ - ať to vysvětlí !!! Rozumíme si ? O té dostatečnosti rozhodneme my !! Až jestli nám se to bude zdát dostatečné !!

Anebo že Koudelka a BIS kryjou už přes 20 roků mafie, místo toho, aby je odhalovali a spolulikvidovali, včetně těch zbrojařských. Že nám to potvrzují naše zdroje. Jejich identitu však neprozradíme, leda na mučidlech....
Opět požadujeme DOSTATEČNÉ vysvětlení. Ale skutečně dostatečné !!!
------------
Nyní poprvé v životě naslouchám Kroupovi.
Je možné, že i novináři (novinářky prominou) jsou osobami, které jsou náchylné k tomu, aby u nich propuklo šílenství ? Vy smyslu těchto slov o hercích (nehrají novináři a novinářky jen určité role ?!? - to by pak těch vnitřních psychických konfliktů bylo ještě více než v případě herců, ti si jsou vědomi toho, že jsou placeni za vykonávání různých rolí) :

"Kdo prostřednictvím často opakovaného vyprávění nějaké původně jím vylhané události dojde nakonec k tomu, že jí sám věří, je v tomto jednom bodě vlastně již pomatený. Od pomatence se lze nadít vtipných nápadů, jednotlivých chytrých myšlenek, dokonce správných soudů, ale jeho svědectví o minulých událostech nelze přikládat žádnou platnost....Má vlastní dlouholetá zkušenost mě přivedla k domněnce, že k šílenství dochází poměrně nejčastěji u herců. Jak také tito lidé zneužívají svou paměť ! Denně se učí novou roli nebo osvěžují starou : tyto role jsou však zcela bez souvislostí, dokonce ve vzájemném rozporu a kontrastu, a každý večer se herec snaží zcela zapomenout sám na sebe, aby se stal někým úplně jiným. Právě tím si razí cestu k šílenství..."
(Schopenhauer : O šílenství)

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)