Bude se přitvrzovat

Autor

Dnes budeme pokračovat v našem evrgrýnu posledních dnů, protože vrbětická akce ne a ne vyčpět. Každý den jsou kolem toho nové tanečky, každý den se přeorává naše politická scéna a už se v tom nevyzná ani prase. Pojmenuju jen ty hlavní rozpory: 

1. Vrbětice vyhodili do povětří Čuk a Gek. Je to jisté. Tak úplně jisté to není, protože zpráva BIS dle prezidenta přímo konstatuje, že nikdo nemá důkazy, že by naši ruští Džejmsové Bondové ve Vrběticích byli. 

2. První výbuch bylo selhání, druhý výbuch už pak byl podle ruského plánu. No, podle plánu... sklad nejprve prokazatelně hořel... Druhý sklad pak byl zkontrolován pyrotechniky ještě před výbuchem. Nikdo ani nenaznačil, že by Čuk a Gek přišli do Vrbětic dvakrát. Teď už se mluví o tom, že první výbuch byl podle plánu a druhý byl selhání. 

3. Existuje jen jedna jediná vyšetřovací verze. Že to odpálili ti agenti. Až na to, že existuje  celá řada podverzí. Jestli měli komplice, jestli to ten komplic neudělal celé sám, jestli se druhým výbuchem nezametaly stopy, jestli se na tom nepodíleli majitelé Imexu... Chyběla ostraha, ba dokonce i ploty chyběly. BISce takový šlendrián celá léta vůbec nevadil. Tři lidé ten výbuch přežili, ale žádný Kroupa ani Kundra ani pravdomluvná ČT, nikdo s nimi neudělal žádný rozhovor. Jakoby neexistovali. Nebo by říkali věci, co se nehodí do krámu. 

4. Když Hamáček říkal, že Vrbětice odpálili Rusové a my měli pochybnosti, tak jsme se od pravdolásky dozvěděli, že ministrovi vnitra/zahraničí se přece musí věřit. Když teď Hamáček říká, že v Moskvě handlovat nechtěl, tak jsme se od pravdolásky dozvěděli, že se mu nesmí věřit vůbec nic.  Pro Babiše to platí stejně. 

5. Informace o Vrběticích je přísně tajná, že se nesmí zveřejnit žádné podrobnosti z vyšetřování. Aby náhodou prostý lid něco nevykecal.  Ale není dost tajná, aby z ní neunikaly zajímavé informace tu ke Kundrovi, tu ke Kroupovi. A nikoho to netrápí. Nikdo nekřičí, že tajné služby mají někde uvnitř krtka, který když může vynášet novinářům, možná vynáší i někam jinam. 

6. Vrbětická munice byla určena pro bulharského obchodníka se zbraněmi, který je chtěl dodat na Ukrajinu. No, na Ukrajinu asi ne, chtěl je dodat do Sýrie. Tedy možná, možná také Islámskému státu. Možná dokonce šlo o nášlapné miny a podobné svinstvo, které podle všech mezinárodních dohod u nás vůbec nemělo být.  

Nesrovnalostí je mnohem víc, ale uvedl jsem jen ty, které se šíří zcela oficiálním majnstrýmem. Které v průběhu posledních tří týdnů pustil sám Kundra, Kroupa a jiní protěžovaní pisálci. Do nějakých konstrukcí, že BISka si u nás vodí vládu, že je za vším CIA, že šlo o americkou objednávku, to ani neuvádím. 

Všimněte si, jak málo platné bylo Hamáčkovi, že se pokusil působit jako rusobijec. Uběhlo čtrnáct dní a místo pochvaly se dozvěděl, že je vlastizrádce. Dokonce tak velký, že kvůli němu probíhá tajné jednání sněmovny ze kterého se nesmí pořizovat záznam. A všimněte si, že Starý Ještěr z Hradu je stále stejný proruský šváb jako byl, ale je mu to úplně jedno, nijak ho to neohrožuje a naopak den ode dne se ukazuje jeho politická velikost, protože rozpoznal, kdy je lepší mlčet, počkat a dobře si rozmyslet, co řekne. 

Výsledkem jsou velmi kalné vody, které smrdí na sto honů, ale nic se v nich nedá pořádně rozpoznat. Vidlácky bych ale dodal, že se také stírají rozdíly. Najednou už není vidět skoro žádný rozdíl mezi koalicí a opozicí. Babiš nebo Bartoš, Hamáček nebo Pekarová - den za dnem jsou všichni stále stejnější pakáž. Jak dlouho bude trvat, než si průměrný volič řekne, že je mu jedno, o co se tam papaláši hryžou, proč si jdou po krku a je jedno, jakými hesly to zakrývají? V zájmu obyčejného českého človíčka to není každopádně. I kdyby byla stokrát pravda co tam všichni hlásají, obyčejný člověk není připuštěn, nesmí se mu nic říct - má volit, ale ne myslet.

Ještě před měsícem bych přísahal, že boj proti Babišovi a proti covidovým opatřením je boj za Bartoše v premiérském křesle, ale teď už bych řekl, že každý další den této politické šarvátky je boj za Okamuru. Protože kromě Zemana je on jediný, kdo stojí tiše a moudře stranou. 

Každopádně, teď už to nemůže přestat. Nedovedu si představit, že by opozice mohla vystoupit a říct, že se spletla, že naletěla Kroupovi a Hamáček je ministr vnitra na svém místě, všichni se omlouváme, je to fér chlap. Oni teď už musejí pokračovat. Za každou cenu i kdyby fakta i svědci říkali opak. 

Stejně tak nemůže přijít Babiš, že celá akce Vrbětice byla jinak, že naletěl Koudelkovi, že si to objednali Amíci nebo Britové a účelem bylo zaútočit z boku na Nord Stream, protože Německo se s Ruskem nesmí spojit na žádnou cenu, i kdyby to mělo znamenat boj do posledního Ukrajince  a šajse čechen by měli mít zimu a středověk. 

Kroupa také nemůže přestat, protože kdyby to bylo všechno, tak si to u soudu pěkně odskáče. 

Boj o moc a předčasné volby proto musí pokračovat. Klatba bude stíhat klatbu a bude to jako v době těsně před Husem, kdy se dva i tři papežové naráz posílali do horoucích pekel a stejně tak proti sobě vystupovali tři římští císařové. A všem dohromady bylo úplně jedno, co se děje dole, protože na to neměli čas a vlastně ani sílu. 

Zřejmě jde o hodně. O víc, než si dovedeme představit či připustit. Je tu velký tlak na to, aby volby byly pokud možno na začátku prázdnin. A nebo aby vůbec nebyly, protože volební zákon jaksi zatím není. Ale ať jde o cokoliv, my dole v tom nefigurujeme. O nás nejde ani náhodou a v našem zájmu to rozhodně není. A bude velmi nebezpečné chodit s pány na led. Brzy to bude vidět. 

Všichni aktéři - koalice i opozice se zabejčili na nepřekonatelných pozicích. Teď proti sobě musejí naplno a ze všech sil vystoupit. Protože jakýkoliv ústup by znamenal veřejně ukázat, že lhali, podváděli a hráli si nějaké svoje hry. Sázky jsou ale zatraceně vysoké. Tak vysoké, že jsou úplně bez limitu. Tak vysoké, že je možné úplně všechno a za úplně jakoukoliv cenu. 

Očekávám, že Kroupa vytáhne z klobouku další "důkazy". Možná se najde i nějaký blbec, který to Kroupovi dosvědčí a může být tím prvním, kdo si na ledě zláme nohy. Hamáček hraje o všechno. Pokud by mu černý petr zůstal, nezbude ani z něj ani z ČSSD nic. A i když je ČSSD marginální stranička, při svém potápění může vzít sebou i svého velkého koaličního partnera. 

Všichni strašně spěchají. Něco je ve vzduchu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (153 hlasů)

Komentáře

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

V

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejenže není malých kokotin, ale jak nám denně dokazujete v praxi, plácáte samé kokotiny.
Jedna je větší než druhá. Jak by řekl klasik: "MELETE TADY SAMÉ H....NA".
V úporné snaze se zavděčit svému chlebodárci a paníčkovi si neuvědomujete jak velký a směšný jste K.......

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro český národ byla vždy pod knutou germánů, po ztrátě kontaktů s ostatními slovanskými národy. Nyní se smečka zrádců snaží o další temno. Miroslav Vidlák Kramerius je toho důkazem, nebo jiní buditelé.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobu temná ukončila elektrifikace, která k nám přišla ze západu. Z východu přísná vláda sovětů.

Nebuďte žabař, vidlák je úplnej Jan Hus! Tedy skoro, Hus se nechal upálit za boží pravdu, vidlák by nechal upálit scallopa za právo na lakování lží na odvážný názor.

Nebo ten Kramerius. Nebo Kojzar. Kdo hledá, nejde v něm cokoliv.

Průměrný počet slepic: 1.5 (16 hlasů)

Zalez pičusi...

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

elektrifikaci tu zaváděl jakýsi Křižík, prdku západ.
Zkuste si o tom něco nastudovat, než si budete defekovat do huby.
Ale co čekat u škeble, která má žrací a srací otvor v jediném orgánu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Y té poslední věty tu spousta věcí vychází.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

No, když se to říká i tady..
Už zbývá, aby Hamáčkovu nevinu potvrdil Michal Hašek a Seznam bude definitivně na kolenou.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

kdyby místo debilních žvástů někdo konečně doložil důkazy Hamáčkovy viny. A taky konečně něco k těm vejbuchům.
Ale to budeme čekat marně
ovšem debilní hlavonohy nikdy žádné důkazy nepotřebují, oni jsou spíše na tu víru....

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

K

Průměrný počet slepic: 1.7 (16 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

ááá, šest třicet - pan Vidlák si uvařil kafíčko, zapnul kompa, mrknul na škeblovy žblebty a šup s nima tam kam patří.

Ináč, Váš styl komentování se moc nezlepšuje - zapomínáte na klíčové fráze a slova jako "bublinka", "staré obludy", "mě zajímá pravda" apod. Pokud chcete prolomit onu blokádu, musíte se vrátit ke kořenům! Dlohé komenty, klíčová slova, zacílit, vypálit, netrefit, a zkusit znova! Možná i napsat ňáký článek jako předloni. Nebo dva. U desátého se to určitě podaří. Uvidíte - pan Vidlák je milosrdný bůh, a jistě vám za Vaše hříchy odpustí.

Jo a moje rada je samozřejmě panská, a rozhodně není zdarma - zkásne Vás Targus.

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

Jó cenzor, ten krásnej živit má ...

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

... což scallop musí po zkušenostech z bakarlína vědět.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Kroupa tvrdí, že má "záznam" a že ho zveřejní, jeslti to bude ale záznam, že se někdo bavil o tom, že mu Hamáček něco řekl, tedy jedna bába povídala, tak Kroupa bude u mě na věčné časy už jenom blbec.
Ale jestli má záznam Hamáčka, apk to bude sranda, ale něco mi říká, že Hamáček podáním trestního oznámení si je jistý, že on na záznamu není a skončí to, že někdo lhal Kroupovi, tedy soud řekne Kroupa naletel, ale nemel umysl=osvobozen" a dalsi rozhodnutí, žnebude, že Hamecek je nevinen,a le "neexistují důkyzy, že Hamáček to chtěl udělat=plyvnutí, že pouze nemají dlkaz, ne že je nevinen"

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

vždycky když někdo ječí a nebo se "obhajuje mnohoslovně" ukazuje na vlastní nejistotu.....
Tada, leda by se Hamajda ukec l doma a novomanželka co o ní dlouho nebylo slyšet to neposlala "spřáteleným duším".....Pamatujete Paroubkovou....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

"plyvnutí"

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Záleží na tom, co vše na něj kdo má. Zatím jen melou hovna, řečeno po targusovsku. A zvou do TV šílence, od kterého už ti rozumnější(respektive chytřejší) ale dávají raději ruce pryč....

Nebudu proto překvapen, pokud by se přiznal. Nějakou měkčí formou - . např. svou rezignací.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Skrytý byznys ministra zdravotnictví: desítky milionů za „kosmetické služby“
Petr Arenberger inkasoval podle zdrojů TV Seznam miliony korun za klinické studie nových léků, které nevykázal ve svých majetkových přiznáních. Studie prováděl na živnostenský list jako kosmetické služby..

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

tak to jóóó
takže to bude asi taky bez důkazů, že jóóó

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

Odkut nám seznam píše dneska?

Z Kypru?

Kdopak ho vlastní nyní doopravdy?

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

On už to tu dřív někdo psal, co měl ve chvíli, kdy Respekt otiskl první informaci o V., udělat. Hned.
To je ministr vnitra? On nemá své lidi, nějakou síť? To nemá nic společného s komunismem (Čmoude), tak se vládlo dřív, dnes a bude se tak vládnout i v budoucnu. Intriky, strategie - a vnitro musí vědět vše dřív, než ostatní.
Ne, aby to napřed "objevil" a zveřejnil Kundra a spol.
Nemá lidi na to, aby včas zakročili, pozavírali aktéry kvůli vlastizradě, všechny, co v kauze V. jeli, oddělit od sebe, dát do vazby a vyslechnout, soudit...
Tak by třebas padla vláda, tak by vznikla úřednická, anebo by bylo jasné, že jde o puč. Nikdo by pak nemohl mít plnou hubu demokracie, když by převzal vládu násilnou - spacákovou revolucí, jako kdysi ČT.
Pak by byly vyložené karty na stůl a pravda a láska by nemohla nikoho balamutit o "sametu".

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

u nahnědlého Mináře. Už se viděl na Letné jako nový Krysař. A tak přemýšlel a přemýšlel, až na to přišel. Ten milion je jako čarovná formule, mantra, svatý grál. Ale chvilky už jsou za zenitem, čím je nahradit? A potom na to přišel. Místo milionu chvilek přinesu lidem milion sputniků !
Místo šesti milionů stříbrných získám odměnou šest milionů volebních hlasů !!

Potom se Hamáček probudil z vlhkého snu a přečetl si v novinách, že to nevyšlo...

Hami, nastrčený pajdulák, který měl za úkol čtyři roky vypadat rozhodně konsenzuálně a nic nepodělat, se nakonec pustil do dobrodružství, které nemohlo dopadnout jinak, než velkým průserem.

Když mi bylo šest, napsal jsem dopis prezidentovi, jak se má, co dělá, jestli zase přijal nějakou mezinárodní delegaci a tak. Dopis leží dodnes v šuplíku a stal se relikvií jedné veselé historky. Hamáček, když mu táhlo na šedesát, chtěl napsat dopis prezidentovi USA, jak se má, co dělá, jestli zase přijede do Prahy, že by mohl přijet i prezident Ruska a tak. Nechci se holedbat, ale já jsem došel tehdy v šesti letech dál - dopis mám v ruce jako nevyvratitelný důkaz.

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

Když nastoupil do funkce, tak byly Vrbětice stará kauza.

Jeho síť... je jen ministr. Takže to je jako v "Ano pane ministře" - přijde nový šéf na staré šíbry. Ani Trump nedokázal ovládnout deep state. Natož Hamáček o kterém nemám tak dobré mínění.

Já jsem nepsal, že by to mělo něco společného z komunismem.

Vnitro to dřív vědělo a řeklo to Kundrovi. - Jakešovi taky StB nehlásila, že budou dělat revoluci proti němu.

Samozřejmě, že nemá lidi. Kde by je vzal. To by musel mít skutečnou podporu od lidí a kdo ji tady má. Nejsme Maďaři.

Většina lidí chce dělat, že věří na Havla a Sametovou revoluci. No tak tohle je konečný důsledek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Ani Maďaři by Hamáčkovi podporu nedali.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, ale dali ji Orbánovi. Místní Hamáčky nikdo neřeší.

Tady mohli volit Okamuru.

Vyřiďte si to se sousedy, co volili demobloky. Aspoň jim to řekněte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, ale dali ji Orbánovi. Místní Hamáčky nikdo neřeší.

Tady mohli volit Okamuru.

Vyřiďte si to se sousedy, co volili demobloky. Aspoň jim to řekněte.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Svoji historickou šanci prodal. Ostatně ani neměl jinou možnost, protože Hrdlička. Můj hlas už podruhé nemůže dostat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když je to pro vás horší výběr než Bartoš nebo Babiš, tak fajn.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kalousek žertuje o uzavřeném jednání sněmovny a internet se přidává.
Jan Jandourek

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

a čekal snad někdo od této vlády (ANO, ČSSD...KSČM) a od této demo-opozice (ODS, TOP, KDU, Piráti, STAN) něco jiného než neurvalý boj o pozice a nezájem o české zájmy a o českého normálně uvažujícího voliče? Byl někdo tak bláhový a tak politicky nezralý?
Přináší mi to špatná hodnocení od zklamaných volyčů výše uvedených zájmových skupin, ale trvám si na svém od nástupu stále nových a ještě novějších tváří do českého politického výsluní : ti původní otcové zakladatelé stran a hnutí byli alespoň čitelní, měli své zásady, svůj program, bílé bylo bílé a černé černé. Reeganem a Havlem vnucený systém je požral, zůstaly dva světlé majáky na českém rozhádaném a rozbouřeném moři : Klaus a Zeman. Ano, volil jsem ve své době Klause, taky Zemana, Paroubka, ale pak už nebylo koho, nevolil jsem raději vůbec nebo malé subjekty bez naděje na postup do PS. Útoky na svébytnost naší země se jejím zmenšením jen stupňovaly a stupňují. Když se objevil Okamura bylo čeho se chytit. Pro mě. Pro většinu nebyli jako vlastenci a odpůrci migrantů dost nóbl, a tak došlo k tomu že máte co jste chtěli. Nebo nechtěli? Koho to zajímá? Co zmůžou v pětisetčlenníém EP dva poslanci? Co zmůže v dvousetčlenné PS devatenát či dvacetjedna nebo v lepším případě dvacettři poslanců? Senát je mimo jakoukoli diskusi.
Ve stoupajícím utužování demokratury, zadlužování, podléhání cizím zájmům, lhaní, nezájmu o právo a spavedlnost, rozkrádání státu, nevidím konec tunelu.
Vidlák - jak ho se zájmem sleduji - to vidí podobně, jen je zatím korektní, k voličům i k vládnoucím. Já nemusím a nechci.
Ano, jízlivě říkám : máte co jste chtěli, jinak řečeno lid je vůl. Mám právo to říkat.
A teď do mě!

Průměrný počet slepic: 3.9 (38 hlasů)

Až budeme, Petřepavle, předvolebně klábosit a tříbit názory, nejlépe někde na dvorku u Vidláka pěkně z očí do očí, prozradím Vám velké tajemství, že řešení existuje a každý tunel má konec.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Obávám se že díky mojí lenosti a nezájmu o cestování nebudeme spolu klábosit u Vidláka.
Je to dobře protože jako každý nerad zažívám oslabování nadějí ve své favority a konzervativně (drze řečeno moudře) se obávám hledání stále nových a nových. Ne vždy musí pršet, stačí když pomalu ale jistě kape. V politice zvláště. Víte kam tímto mířím?

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

Na počátku devadesátek by mohl být Vaším favoritem třeba Sládek a jeho Republikáni. Otázka zní - volil byste jeho stranu stále ještě i dnes, při Vaší konzervativnosti?

Je mnoho vidláckých dvorků, Vám jistě bližších, na kterých se můžeme potkat. Pokud tedy kromě nezájmu o cestování netrpíte také nezájmem o setkávání... :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tehdy byl takový výběr že mě Sládkovci ani nenapadli. Teď není, je nutno hledat zrníčko v písku. S nějakou malou domů je vzhledem k vývoji společnosti nutno počítat.

Jinak - já už nikam jinam než sem nepíši, jen občas čtu, především nadpisy článků :-) .

Samozřejmě že trpím nezájmem o setkávání, není mi už dávno dvacet ani sedmdesát.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

To, že jste tady, je dobré znamení.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Já nevím, když někdo uzavře svůj příspěvek slovy: "A teď do mě!", je to pro mě signál, že debata nemá žádný smysl. Buď jde o provokatéra, nebo o člověka co se navlekl do zbroje, sedl na svou Rosinantu a upřeně hledí na obry v dálce, nehledě vpravo ani vlevo, neslyše jediného slova či rady. Sveřepě, obrněn, zakuklen.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

žádná debata nemá smysl. Ani zde. Jen se uvolní přetlak.
Ano, jsem sveřepě obrněn a zakuklen. Měnit by se podle mě měl režim, ne já. V tomto režimu vážně debatovat o stovkách nepodstatných detailů?
Provokujete nebo jen nevnímáte situaci? (Podle vašich příspěvků soudím že vnímáte, tak o co vám jde?)

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

'Žádná debata nemá smysl'? Opatrně s tím, Petřepavlíku, pomalu se profilujete jako Čmoud 2.0

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sliboval jste, že mne budete ignorovat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Vy jste cosi nemocný, herr čmoud? Zaprvé reagujete na reakci na vlákno petrpavla a standy.e, to zní jako dobrá diagnóza, nejste vy tak trochu hodně vztahovačný? A zadruhé, nic takového jsem Vám nidke nikdy neslíbil, to se Vám jen cosi pomotalo v makovici :)

Zatím bez slepic

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

"....žádná debata nemá smysl. Ani zde. Jen se uvolní přetlak...."

Takže smysl má - uvolní se přetlak.
To není málo. Ani hodně, samozřejmě.
Přiměřeně.
:-D))

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neprovokuji. Snažil jsem se jen květnatěji vyjádřit, že když diskutér nadnese názor a uzavře ho slovy "tak a teď do mě", je v podstatě buď provokatér nebo někdo, kdo se apriorně zabejčí, přikrčí v očekávání nárazu, zavře oči, ucpe uši, rukama si stiskne nos.
Tedy pokud není masochista. Pak ale spíš než o výzvu k debatě a výměně názorů jde častěji o potěšení z utržených ran ;)

Rozhodně jsem to ovšel nemínil nijak osobně a ve zlém.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

že se mu oheň přinést nepodařilo ? To přirovnání k Don Quijote totiž kulhá jak chromá herka. Touha po benigním ideálu, spojená s veřejně pojatou prací při jeho uskutečňování...to není zakuklení se; nehledět vpravo vlevo nemusí být pouhou sveřepostí, ale účinnou metodou.
A jak už kdysi kdosi pravil - což nemůže někdy lopatka větrného mlýna člověka vymrštit k výšinám ?
Jistě, nějaký materialista řekne : on jen promarnil svůj čas.
Avšak materií je i krása.
Neúspěšný...ale přesto krásný ?
Dnes se toto nenosí, doba je na to příliš brutální.
Mi se to přirovnání k Důmyslnému rytíři nelíbí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdybych byl ředitelem České televize, připravil bych si plán B (pro případ, že volby dopadnou úplně jinak). Prohlásil bych, že přemíru prostoru v ČT jsem věnoval představitelům bruselské pětky a spřáteleným žurnalistům (užitečným idiotům) abych národu ukázal, jaká že je to smečka debilů a dementů...

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Mně už to "panoptikum" přestalo úplně zajímat. Na mainstreamové zprávy jsem se nepodíval alespoň týden. Vůbec tomu nerozumím a vlastně ani nechci rozumět. Připadá mi to celé jako naprosto zbytečné plýtvání energií
nejen mojí ale hlavně těch ústředních aktérů. Prostě je nechápu a jsou mi lhostejní. Chtělo by se zvolat: "Jděte už konečně všichni do řiti!" Nebo slušně: "Děkujeme, odejděte!"
Ale to už tady kdysi bylo, že... Oni stejně neodejdou a lid je tam svojí volbou většinou udrží. Předpokládám, že podzimní parlamentní volby budou mít výrazně menší účast než ty minulé. Voliči jsou totiž už tak zmatení a znechucení, že si nebudou umět vybrat, a tak raději zůstanou doma. Zatím jsem byl u všech polistopadových voleb, ale teď se mi do hlavy cpe víc a víc představa, že budu tentokrát pauzírovat a nebylo by to moje pochybení. Oni mně k tomu nejen nemotivují, ale přímo mně od toho odrazují. A tak o výsledku voleb rozhodne menšina, což bude připomínat volby senátní. A k čemu to vedlo, víme všichni. Ne, ještě ta účast nebude tak mizerná jako do senátu, ale vydělají na tom strany "demobloku". Lidem, kteří chtějí změnu k lepšímu zbude jenom ta SPD, což je dost málo. Chybí zde silná, neprofláknutá levicová strana. To, co nám zbylo, ale neslibuje nic dobrého. Levicoví voliči zůstanou doma a o výsledku rozhodne pravice a střed. Jako u těch senátních voleb.
K volbě SPD voliči ještě nedozráli, i když jim nezbyla jiná možnost. Přitom v podstatě není SPD stranou levicovou.
S levicovostí mají ale nejvíc průsečíků. Kdyby KSČM a ČSSD za něco stály, byly by s SPD ideální koalicí. Ony mají ale v současné době tak žalostný volební potenciál, že by pro SPD nebyly dostatečným přínosem.
Ostatně, divím se všem, kteří se v současné době věnují zápasu o moc, že mají odvahu převzít vládu v situaci ekonomicky tak svízelné, do jaké jsme se v posledním roce
dostali. Ta situace vybízí spíš k taktice: "kdo uteče, vyhraje".
Ale asi jsou všichni politici masochisti. A tak, dobře jim tak.
Jak k tomu ale přijdeme my v "podzámčí"? To si přece nezasloužíme...

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podepisuji.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) Má strana/hnutí/blok ve volebním programu všeobecné referendum?
Nemá - škrtám ji.
2) Pokud má a byla v posledních čtyřech volebních obdobích účastná ve Sněmovně nebo Senátu, navrhla všeobecné referendum nebo pro ně hlasovala?
Nenavrhla a/nebo hlasovala proti - škrtám ji.
3) Pokud navrhla a/nebo hlasovala pro, tak navrhla a/nebo hlasovala pro SPLNITELNÉ podmínky všeobecného referenda?
Nenavrhla a/nebo hlasovala proti - škrtám ji.

Pokud mi nějaká zbude či zbudou, budu zvažovat další body její/jejich volebního programu.
Plán b) pro případ, že mi nikdo nezbude, zatím nemám. Ale budu na tom pracovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal jste, Povidláku, že:

"Mně už to "panoptikum" přestalo úplně zajímat. Na mainstreamové zprávy jsem se nepodíval alespoň týden. Vůbec tomu nerozumím a vlastně ani nechci rozumět. Připadá mi to celé jako naprosto zbytečné plýtvání energií
nejen mojí ale hlavně těch ústředních aktérů. Prostě je nechápu a jsou mi lhostejní. Chtělo by se zvolat: "Jděte už konečně všichni do řiti!" Nebo slušně: "Děkujeme, odejděte!"

Jsem na tom podobně a připomínám si jednu sentenci, připisovanou snad (paměť?) Jiříkovi z Poděbrad, a to ve smyslu:
Při boji o moc je třeba udržovat rovnováhu a přihodit vždy trochu do té misky váhy, která je lehčí. Příště třeba do té opačné, to podle situace. Přitom ale nezapomenout na skutečnost, že váha visí na řetězu a ten je upevněn na trámu. Abychom nepřihazovali tak dlouho, až nám na hlavu spadne celý strop.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě to příjdo skoro jako záměr. Otrávit co nejvíc lidí, aby nešli k volbám. Pak přijdou jen ti skalní a dopadne to jako volby do senátu. Tedy k naprosté spokojenosti opozice.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nespadne trám, jen příjde spásonosný osel.....

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)