Bude se přitvrzovat

Autor

Dnes budeme pokračovat v našem evrgrýnu posledních dnů, protože vrbětická akce ne a ne vyčpět. Každý den jsou kolem toho nové tanečky, každý den se přeorává naše politická scéna a už se v tom nevyzná ani prase. Pojmenuju jen ty hlavní rozpory: 

1. Vrbětice vyhodili do povětří Čuk a Gek. Je to jisté. Tak úplně jisté to není, protože zpráva BIS dle prezidenta přímo konstatuje, že nikdo nemá důkazy, že by naši ruští Džejmsové Bondové ve Vrběticích byli. 

2. První výbuch bylo selhání, druhý výbuch už pak byl podle ruského plánu. No, podle plánu... sklad nejprve prokazatelně hořel... Druhý sklad pak byl zkontrolován pyrotechniky ještě před výbuchem. Nikdo ani nenaznačil, že by Čuk a Gek přišli do Vrbětic dvakrát. Teď už se mluví o tom, že první výbuch byl podle plánu a druhý byl selhání. 

3. Existuje jen jedna jediná vyšetřovací verze. Že to odpálili ti agenti. Až na to, že existuje  celá řada podverzí. Jestli měli komplice, jestli to ten komplic neudělal celé sám, jestli se druhým výbuchem nezametaly stopy, jestli se na tom nepodíleli majitelé Imexu... Chyběla ostraha, ba dokonce i ploty chyběly. BISce takový šlendrián celá léta vůbec nevadil. Tři lidé ten výbuch přežili, ale žádný Kroupa ani Kundra ani pravdomluvná ČT, nikdo s nimi neudělal žádný rozhovor. Jakoby neexistovali. Nebo by říkali věci, co se nehodí do krámu. 

4. Když Hamáček říkal, že Vrbětice odpálili Rusové a my měli pochybnosti, tak jsme se od pravdolásky dozvěděli, že ministrovi vnitra/zahraničí se přece musí věřit. Když teď Hamáček říká, že v Moskvě handlovat nechtěl, tak jsme se od pravdolásky dozvěděli, že se mu nesmí věřit vůbec nic.  Pro Babiše to platí stejně. 

5. Informace o Vrběticích je přísně tajná, že se nesmí zveřejnit žádné podrobnosti z vyšetřování. Aby náhodou prostý lid něco nevykecal.  Ale není dost tajná, aby z ní neunikaly zajímavé informace tu ke Kundrovi, tu ke Kroupovi. A nikoho to netrápí. Nikdo nekřičí, že tajné služby mají někde uvnitř krtka, který když může vynášet novinářům, možná vynáší i někam jinam. 

6. Vrbětická munice byla určena pro bulharského obchodníka se zbraněmi, který je chtěl dodat na Ukrajinu. No, na Ukrajinu asi ne, chtěl je dodat do Sýrie. Tedy možná, možná také Islámskému státu. Možná dokonce šlo o nášlapné miny a podobné svinstvo, které podle všech mezinárodních dohod u nás vůbec nemělo být.  

Nesrovnalostí je mnohem víc, ale uvedl jsem jen ty, které se šíří zcela oficiálním majnstrýmem. Které v průběhu posledních tří týdnů pustil sám Kundra, Kroupa a jiní protěžovaní pisálci. Do nějakých konstrukcí, že BISka si u nás vodí vládu, že je za vším CIA, že šlo o americkou objednávku, to ani neuvádím. 

Všimněte si, jak málo platné bylo Hamáčkovi, že se pokusil působit jako rusobijec. Uběhlo čtrnáct dní a místo pochvaly se dozvěděl, že je vlastizrádce. Dokonce tak velký, že kvůli němu probíhá tajné jednání sněmovny ze kterého se nesmí pořizovat záznam. A všimněte si, že Starý Ještěr z Hradu je stále stejný proruský šváb jako byl, ale je mu to úplně jedno, nijak ho to neohrožuje a naopak den ode dne se ukazuje jeho politická velikost, protože rozpoznal, kdy je lepší mlčet, počkat a dobře si rozmyslet, co řekne. 

Výsledkem jsou velmi kalné vody, které smrdí na sto honů, ale nic se v nich nedá pořádně rozpoznat. Vidlácky bych ale dodal, že se také stírají rozdíly. Najednou už není vidět skoro žádný rozdíl mezi koalicí a opozicí. Babiš nebo Bartoš, Hamáček nebo Pekarová - den za dnem jsou všichni stále stejnější pakáž. Jak dlouho bude trvat, než si průměrný volič řekne, že je mu jedno, o co se tam papaláši hryžou, proč si jdou po krku a je jedno, jakými hesly to zakrývají? V zájmu obyčejného českého človíčka to není každopádně. I kdyby byla stokrát pravda co tam všichni hlásají, obyčejný člověk není připuštěn, nesmí se mu nic říct - má volit, ale ne myslet.

Ještě před měsícem bych přísahal, že boj proti Babišovi a proti covidovým opatřením je boj za Bartoše v premiérském křesle, ale teď už bych řekl, že každý další den této politické šarvátky je boj za Okamuru. Protože kromě Zemana je on jediný, kdo stojí tiše a moudře stranou. 

Každopádně, teď už to nemůže přestat. Nedovedu si představit, že by opozice mohla vystoupit a říct, že se spletla, že naletěla Kroupovi a Hamáček je ministr vnitra na svém místě, všichni se omlouváme, je to fér chlap. Oni teď už musejí pokračovat. Za každou cenu i kdyby fakta i svědci říkali opak. 

Stejně tak nemůže přijít Babiš, že celá akce Vrbětice byla jinak, že naletěl Koudelkovi, že si to objednali Amíci nebo Britové a účelem bylo zaútočit z boku na Nord Stream, protože Německo se s Ruskem nesmí spojit na žádnou cenu, i kdyby to mělo znamenat boj do posledního Ukrajince  a šajse čechen by měli mít zimu a středověk. 

Kroupa také nemůže přestat, protože kdyby to bylo všechno, tak si to u soudu pěkně odskáče. 

Boj o moc a předčasné volby proto musí pokračovat. Klatba bude stíhat klatbu a bude to jako v době těsně před Husem, kdy se dva i tři papežové naráz posílali do horoucích pekel a stejně tak proti sobě vystupovali tři římští císařové. A všem dohromady bylo úplně jedno, co se děje dole, protože na to neměli čas a vlastně ani sílu. 

Zřejmě jde o hodně. O víc, než si dovedeme představit či připustit. Je tu velký tlak na to, aby volby byly pokud možno na začátku prázdnin. A nebo aby vůbec nebyly, protože volební zákon jaksi zatím není. Ale ať jde o cokoliv, my dole v tom nefigurujeme. O nás nejde ani náhodou a v našem zájmu to rozhodně není. A bude velmi nebezpečné chodit s pány na led. Brzy to bude vidět. 

Všichni aktéři - koalice i opozice se zabejčili na nepřekonatelných pozicích. Teď proti sobě musejí naplno a ze všech sil vystoupit. Protože jakýkoliv ústup by znamenal veřejně ukázat, že lhali, podváděli a hráli si nějaké svoje hry. Sázky jsou ale zatraceně vysoké. Tak vysoké, že jsou úplně bez limitu. Tak vysoké, že je možné úplně všechno a za úplně jakoukoliv cenu. 

Očekávám, že Kroupa vytáhne z klobouku další "důkazy". Možná se najde i nějaký blbec, který to Kroupovi dosvědčí a může být tím prvním, kdo si na ledě zláme nohy. Hamáček hraje o všechno. Pokud by mu černý petr zůstal, nezbude ani z něj ani z ČSSD nic. A i když je ČSSD marginální stranička, při svém potápění může vzít sebou i svého velkého koaličního partnera. 

Všichni strašně spěchají. Něco je ve vzduchu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (153 hlasů)

Komentáře

Pivoji lžete, policistů (40.000) není oproti počtu vojáků ani dvojnásobek. AČR má 26.000 vojáků a 8.000 dalších zaměstnanců. A to nepočítám AZ-Aktivní zálohy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Už víte Laco o tom, že profesor Hořejší je předmětem žaloby?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odveta-Profesor-Horejsi-z…

Kdo ho žaluje?
https://www.zdraveforum.cz
A zejména si přečtěte NÁVODY, kterak se chovat vůči jakýmkoli vládním opatřením.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Napsal uživatel Laco G. Mlynář (neověřeno) dne Čt, 06. 05. 2021, 10:44

Bohužel, to podstatné je až na konci.

https://www.mujrozhlas.cz/dvacet-minut-radiozurnalu/proc-indie-nezvlada…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ten rozhlasový Hořejšího rozbor situace (viz odkaz výše) je nejkomplexnější a nejvěcnější rozbor situace i perspektiv.Kecůprosté.
Doporučuji - dobře investovaná půlhodinka!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako přednosty Ikemu a pod ní video ze začátku pandemie.
Pirk je skvělý chirurg, ale jinak blb. Tehdy, před více jak rokem radil promořit populaci. A hned mu spočítali, že by to v Česku znamenalo 350.000 mrtvých.
No blb s motýlkem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

jsem nevěděl, ale hned jsem mu napsal podporující e-mail:

Je to dobré znamení Václave,
každý pořádný prezident Česka si musí projít trestním řízením.
Prý na Tebe podali imunologické nuly trestní oznámení
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odveta-Profesor-Horejsi-z…
že se nestydí, zejména takoví jako Pirk.

Drž se, já stojím za Tebou a kdyby náhodou, jakože snad ne, uplacená česká justice Tě odsoudila k platbě oněch 200.000 Kč, přispěju ze svého důchodu rád.
Nesmí Tě zmetci umlčet.
Tam až jsme došli.

A Václav mi obratem odpověděl,

Nemají šanci.

Tak v tom bych byl opatrný, protože prohnilá česká justice a prokurátoři.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Profesor Hořejší má pravdu. Opravdu nemají šanci. Proč, to je zbytečné rozvádět. Nicméně sem dám znovu ten odkaz, kdo ho žaluje. Je to stále stejná komunita okolo Hnízdila, manželů Záhumenských, atd.
https://www.zdraveforum.cz
Pokud si tam skutečně přečtete NÁVODY, kterak se chovat vůči jakýmkoli vládním opatřením, jak se chovat, pokud Vás policista upozorní, že nemáte roušku, ve škole stran testování, atd, atd., snad Vám svitne, co je to za voly a co ty jejich rady v praxi znamenají.
A profesor Hořejší ve Vámi zmíněném pořadu opominul riziko související s těmi návody. Dříve či později bude vakcín dostatek, ale nebude ochota se nechat očkovat. A myslím si, že ta skupina bude velká dost na to, aby propukly diskuse, co s těmi, kteří očkování nepodstoupí. Ono to může bránit té potřebě proočkování cca 60-70% populace. Ony budou stačit právní spory spory o covidové pasy z hlediska diskriminace. Ono se to netýká jen očkování, ale i testování a sporů stran samotných testů. Mmochodem ve školách už tohle stran testování probíhá. Zatím nikdo nevyčíslil, kolik rodičů nechá děti doma a nenechá jen testovat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

daleko od pravdy. Promoření probíhalo napříč celou společností, někdo se nechal testovat, ale mnoho nás ne. A v klidu jsme si vytvořili protilátky, které nám očkování nedá.
P.S. Motýlek byl náhodou frajer ☺

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic ve zlém, ale jak se v klidu "vytváří protilátky"? Navrhovala byste tedy, aby si všichni nechávali zjistit protilátky z krve? Bylo by to proveditelné pro miliony lidí? A dovedete si představit kolik by bylo mrtvých, kdyby se tomu nechal volný průběh?

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

to víte? Kolik je relevantních informací, čemu vlastně máme věřit? Vy si věřte svému, já si raději počkám na výstupy. Nejen z těch oficiálních verzí, chci pravdu. Nejsem chřipečkář, ale nedám se opít rohlíkem. Mám ráda opravdu kvalitní víno ☻

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

díl lešti ebonit

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

nám zničil Noru jeden "odborník", co byl očkován 31.3. a psal, že cítí, jak už se mu vytváří ty protilátky... Umřel náhle 19.4. (tedy mrtvice, infarkt, nebo embolie, jasné následky vakcinace), necelé tři týdny po podání první vakcíny. RNDr...

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

nadužíval jisté stránky, tak za to možná mohl i testosteron... :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšete Vidláku - "Všichni strašně spěchají. Něco je ve vzduchu." Ne něco, ale volby, toť vše. Děje se totéž, co před prezidentskými volbami, kde byl kandidátem Zeman. A děje se totéž ve jménu odstranění Babiše, a nastolení vlády "demokratických" sil. A bude to tu až do těch voleb.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi by jste se divil - i když, tenkrát jste také chodil k vlkovi, kroutil jsem nevěřícně hlavou a ptal jsem se, co dělaly tajné služby, že to nechaly dojít tak daleko. Lze dohledat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

Už si nepamatuji, ba co reagujete - cenzor pracuje pilně. Ale v blogu požaduje pan vidlák po BIS, aby porušovala zákon a dělala práci policie (což nesmí).

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Vy si scallope všímáte věcí, kterých jsem si nevšiml. Ani po Vašem upozornění. Možná si pustíte toho prezidenta ještě jednou a snad si povšimnete, že pan plukovník Koudelka v příkrém rozporu se zákonem prezidenta o vrbětické kauze vůbec neinformoval a že odpověď na žádost prezidenta kdysi stran ruských špionů také doposud nezodpověděl. Znovu v příkrém rozporu se zákonem o tajných službách. Chápu, že pro Vás je důležitější Váš dojem z Vidláka, než skutečný fakt stran plukovníka Koudelky. A chápu, že Vám unikají další prohřešky pana plukovníka, jež jaksi o něm a jeho činnosti vypovídají takříkajíc transparentně. Třeba to, že se šel poradit do sněmovny, jak má panu prezidentovi odpovědět. Zákon je v tomto směru zase velice transparentní - i v tom, že je povinen odpovědět i jak.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

T

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

přečetl tohohle debila a už pět minut mi teče krev z očí...

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

K

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

chuťově je to stejné jako s piškoty z polše

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle by si předlistopadoví komunisti nedovolili:
https://youtu.be/TABFGCgcZ8c?t=462

Snažili by se působit, když nic jiného, alespoň věrohodně a ideologicky konzistentně.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Kauza s Hamáčkem je evidentně palácový převrat v ČSSD. Nevyšla volba Pochetříčka, tak zkusí odstranit Hamáčka a vyslat Pochetříčka do volby o křeslo předsedy ČSSD znovu. Jenže ČSSD je potápějící se loď, které už voda omývá i palubu a jen na kapitánském můstku je ještě sucho a kapitán doufá, že zbytky utahaných lodníků vodu z podpalubí vypumpují.
Ale kauza vypadá, že Hamáček má ve svém blízkém okolí někoho, kdo na něj donáší tajným službám. Naštěstí našim. Ale co když i jiným?

Hamáček měl zvolit čtyřfázovou strategii https://www.youtube.com/watch?v=lk2nR203Br4 nebo zvolit pátou standardní výmluvu https://www.youtube.com/watch?v=rt8ZbD1rf4M
Naběhl si na vidle sám. Máme jej litovat? Je to politik, takže je teflonový. Otřepe se a jede se dál.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Třeba ten kšeft nakonec vyjde - budeme zatloukat o ruských agentech a za odměnu dostaneme právo nakoupit předražené nevyzkoušené včeličky.

Jen ať se v tom vyráchá další užitečný idiot, držím palce!

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Gerd:
"Ale kauza vypadá, že Hamáček má ve svém blízkém okolí někoho, kdo na něj donáší tajným službám.
Naštěstí NAŠIM.
Ale co když i jiným?"
-----
Gerde,
netušil jsem do této chvíle, že jste Američan! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Asfaltový Holube,
když já jsem nechtěl poukázat na tak známý fakt, že BIS je jen českou pobočkou CIA. No co, její předchůdkyně StB byla jen pobočkou KGB. Někteří považují BIS za čučkaře a bylo by chybou na to poukázat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejste náhodou občanským povoláním holič?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alefe, nejsem, a ani břitvu nevlastním, ani neumím italské árie. Pozici capo di tutti capi si už zabral jakýsi prezident.

Zatím bez slepic

A ne naopak.
To si tedy chlív na ministerstvu pořádně nevyčistil, měl na to času dost.
Můj muž měl pro takové lidi pojmenování - SLABÝ KUS! :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

(by) sem chtěl zvát prezidenty dvou světových velmocí - s tím, že bude ručit za jejich bezpečnost. To by to dopadlo.
Vždyť on tu nedokáže ani prosadit dodržování našich vlastních zákonů a nařízení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

"Trestní oznámení na policejního prezidenta Švejdara podala zbrojařská firma Imex"

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

iROZHLAS.cz / Zprávy z domova | Související témata: Miloš Zeman Jan Švejdar trestní oznámení Vrbětice GIBS Bezpečnostní informační služba BIS policie
Generální inspekce šetří kvůli Zemanovi úniky z kauzy Vrbětice. Trestní oznámení míří i na Švejdara"Na generální inspekci se obrátil například právní zástupce společnosti Imex Group Radek Ondruš, jak upozornily Hospodářské noviny. Nesouhlasí s tím, jak o celé kauze mluvil na veřejnosti prezident Miloš Zeman.
„Ano, dávali jsme to. Konkrétně se to týká toho, kdo z policistů vyzradil z trestního spisu detaily týkající se detektoru lži,“ řekl redakci Ondruš."

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Švejdar se odvážil vstoupit do Zemanova okolí a teď za to pyká. Zemanův přátelský úsměv je znamením průseru - čím víc se usmívá, tím větší podraz s úsměvem plánuje.

Nechoď, Švejdare, se Miloškem na led ....

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

V následném rozhovoru pro pořad Partie prezident informaci ještě rozvedl, majitel ostravské společnosti Imex Group (Petr Bernatík, pozn. red.) prý odmítá spolupracovat. „Člověk z Imexu, kterého policie podezřívá, že oba Rusy do areálu provezl, odmítl vypovídat na detektoru lži,“ řekl Zeman. Jde o informaci, kterou vláda ani policisté zatím nezveřejnili.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

Blíží se čas, kdy bude ustavena parlamentní vyšetřovací komise. Tím postupně přejde celá věc do zapomnění, jako obvykle. Zbude jen pachuť, ale té už je tolik, že se to vstřebá.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

jako omluvu hlavu Koudelky na podnosu, s citrónem v rypáčku?

Nebo budeme muset přidat i Kundru a Kroupu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

hribovou omackou, tak ano :-D

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

A pošlou s tím Novotného multikárou do Moskvy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Viník je nejspíše jasný, pan majitel, který se vzteká, že policejní president Zemanovi prozradil, že nebyl na detektoru lži. Proč by ale měl chodit na nějaký detektor, když teď se ukázalo, že si pro svoje zahlazení stop vše připravil a k tomu zajisté nepotřeboval Čuka a Geka. Takový vůl by nebyl.
No a že Alhamajda je vůl je jistota. Pochpetříček za pomoci Netolického udělali palácový převrat, ale ta červená mikina si to naprosto zasloužila. Petříček měl být už dávno zapomenutá osoba , ale Hamáček se střetu bál, nebo spíše jako řádný aspeňák jej podporoval, tak teď to má a já mu to přeji. Ano, kdo s čím zachází s tím také schází a Vrbětice jsou toho jasným dokladem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

co k tomu přidat i ty Pyjáty (pokud možno na ráhnech ...)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Mohlo by to vzbudit mezi dětmi nezasloužený odpor k vitaminu C !

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden prispevek z diskuze vysvetluje vse

--------
Ano , to je pravda, která se také moc nezveřejňuje. Jednalo se o 3 zaměstnance, kteří něco dělali v jíné části skladu, než vzniknul požár, pak tam byli ještě dva zbrojíři, kteří dle výpovědi těchto 3 zaměstnanců v části skladu , odkud se pak šířil nebo vznikl požár zcela jsně manipulovali se zde uloženými výbušninami, po vniku velmi rychlého požárů, neověřené zdroje tvrdí, že se jednalo o fosfor, zřejmě kutali dělostřeleckou munici s fosforovou náplní, mimochodem ta je výnosem závazné rezoluce OSN zakázána, jakož i pěchotní minyi jejich komponenty, které jasou taktéž zakázány a to jak v rovině výroby, skladování a prodeje. Také je jdeště jedna zásadní informace, že den před výbuchem dle zjištění Policie ĆR byl v těchto skladech viděn ten mafiánský bulharský majitel té zde uložené munice , no a tedy s tímto zveřejněným faktem, že vyjímečně brigádníci měli v den výbuchu volno mě jen stále více a více utvrzuje v tom, že tam se zřejmě asi děli věci a buď šlo o pojiš´tovací podvod nebo někdo tímto výbuchem , výbuchy uklízel hodně velkou špínu a podivné praktoky, které se v těchto slaůdech odehrávali i dle veřžejného vyjídření předsedy občansého združení, které proti poměrům v těchtro skladech od roku 20014 protesdtovalo všemi formami na kompetentní orgány v naší zemi, dodnes se nedočakli žádné reakce nebo odpovědi.

Je možné, že ruské tajné služby se začaly o tyto sklady odkud byla prováděna nezákonná distribuce zbraní jak na Ukrajinu a Sýrie zakázanou municí a pod, a asi se schylovalo k růšvihu, tak ho někdo uklidil, aby průšvih a Mez . dohra nenastala.
-------
https://www.novinky.cz/clanek/brigadnici-dostali-den-pred-vybuchem-ve-v…

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)