Fakt by mě zajímalo, čím to je

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Někdy předevčírem jsem zaznamenal, že Piráti do svého programu dají zvýšení daně z nemovitosti z komerčních prostor. Že zvýšení daní z nemovitostí u domů a bytů navrhovat nebudou. 

Jsem si jistý, že to dopadne přesně naopak. Piráti nikdy nešli proti velkým korporacím, nikdy si nepohněvali fakt velký byznys a vždycky našli cestu, aby prospěli těm, co už teď mají všechno. Všiměnte si, že pirátská informace o daních zcela zapadla. Zkuste si představit ten řev, kdyby s něčím podobným přišel Babiš, ČSSD nebo KSČM. To by bylo řevu, jak chtějí ničit podnikatele, jak jdou proti duchu kapitalismu a podobně. 

Pirátům to ale hladce prošlo. Ani jedno velké médium z toho neudělalo téma, o České televizi ani nemluvím. Takže se toho žádný miliardář neobává. Nikdo se neděsí, že by musel svým kancelářským komplexem financovat obnovu země po covidu. Dobře vědí, že se to pak nějak okecá a všechno zaplatí jako obvykle lopaty co "žijí nad poměry a prožraly nám budoucnost".  

 

A teď už dnešní text: 

Věřím jen statistikám, které si zfalšuju sám, říkával Winston Churchill... Ano, všechny ty předpovídače volebních výsledků nejspíš založili meteorologové, kterým bylo líto, že jsou jediní, kdo vaří z vody. A mezi cinknutými průzkumy odjakživa nejvíce vyniká společnost Kantar, které to vždycky před volbami vychozelo vyýrazně ve prospěch demobloku, akorát u voleb to lidi kazili. Zapomněli na předvolební průzkumy, zpravidla ten poslední den ještě viděli v televizi nějakou tu politickou debatu, poslechli si varování před plíživou totalitou a řádně naštváni to pak hodili najust jinak, než hlásili soudruhům průzkumistům. 

Přesto bych se tentokrát chtěl Kantaru trochu zastat. Mám pocit, že v posledním průzkumu preferencí už nemuseli dělat žádná statistická kouzla, aby  to vyšlo podle Pirátů a TOPky, ono ji to prostě vyšlo rovnou z dotazníků.  I když si o Kantaru myslím svoje, tentokrát jim musím dát za pravdu. Hnutí ANO je na silně sestupné trajektorii a podle mě to ještě není nic proti tomu, co přijde v dalších týdnech. 

Víte, já to nechápu. Babišovi se osm let dařilo maskovat své skutečné záměry. Osm let dělal všechno pro to, aby byl politikem všech. Aby pravicově snižoval daně a levicově zvedal sociální dávky. Snažil se, aby vypadal proevropsky, ale zároveň protimigračně. Aby vypadal proamericky, ale zároveň uspokojoval druhou stranu řečmi o politice všech azimutů. 

K tomu se mu podařilo přesvědčit voliče, že mohou volit jakéhokoliv ANOblba, ANOdebila, ANOpodnikatele, ANOzkrachovaléhopolitikaodjinud, ale vždycky to znamená volit Babiše osobně, protože hnutí ANO je on samojediný. On rozhoduje, on rozkazuje, on zařizuje. Ostatní jsou tam do počtu aby byl naplněn volební zákon, ale ve skutečnosti jde jen a jedině o Babiše. 

Osm let se mu to dařilo. Jen výjimečně probleskly nějaké ty varovné signály - když něco jiného říkal Merkelové a něco jiného říkal doma. Jen výjimečně se našel někdo z alternativní scény, který vypátral, jak se ve skutečnosti hlasovalo na půdě ojroparlamentu a pro co tam hlasoval sám Veľký Bocián jako premiér. 

Malá odbočka - nikdy jsem nepochopil, proč právě tohle na Babiše nevytáhli všichni ti líbodémo novináři. Velmi přímočaře by Babiše znechutili značné části jeho voličů. Ale to by bylo asi příliš strategicky komlikované a zřejmě by soudruzi bnovináři dostali za uši od svých pravodáskařských čtenářů i majitelů, že nejsou dost pravověrní. 

Zkrátka a dobře, osm let se Babiš prezentoval jako politik všech. A ještě před rokem to vypadalo, že mu tato taktika fakt vyjde a příětí vládu bude sestavovat sám a v nejhorším případě mu budou stačit nějací přeběhlíci...

A teď - po osmi letech tance mezi vejci, po osmi letech balancování na ostří nože, po osmi letech poměrně důmyslného maskování, chytrého marketingu a značného úsilí (dokonce ani koronavirus na tom nic nezměnil)... najednou přijde několim týdnů, kdy je celá ta osmiletá práce zahozena a premiér oligarcha se v podstatě z hodiny na hodinu rozhodne, že se bude ucházet o voliče, kterým osm let lezl na nervy, kteří se ho snažili sesadit jakýmkoliv způsobem, kteří ho nenávidí do morku kostí a nikdy, nikdy, nikdy se to nezmění... a on jde a snaží se jim zavděčit. 

To je nějaký pražský virus? Přesně tohle udělala ČSSD. Jakmile odešel Zeman, okamžitě tam změnili názor a začali se ucházet o voliče, kteří jim to z podstaty věci nikdy nemínili hodit. Paroubek už byl jen krátké vzepětí, které rychle skončilo a pokračoval pozvolný sešup až k dnešním mimoparlamentním preferencím. 

Hamáček pak už je jen smutnou tečkou - oproti Sobotkovi vlastně trhl rekord. Hamáčkův příklon k pražským voličům protiruskou rétorikou vydržel čtrnáct dní. A zřejmě to stejně nepochopil i když to byla drsná sprcha a bude v tom pokračovat. 

Babiš ale dělá přesně to samé. Osm let lovil voliče i v té poslední vesnici a nakonec se pod tlakem rozhodne, že se přikloní k názoru pražské kavárny. Proč? 

To nevidí, že jeho preference půjdou dolů?  Že se pro značnou část svých voličů demaskoval a i kdyby to stokrát myslel dobře, pokud se někdo lísá k Praze, tak ho venkov nebude volit najust. 

Vyzval bych Petra Hampla, jestli by nám k tomu nechtěl napsat nějaký článek. On se přeci jenom pohybuje blíže u Prahy a tak vidí i to, co nám tady uniká. Jako by na to stačil jen dostatečně dlouhý pobyt na ministerstvu. Jako by stačilo dostatečně dlouho sedět mezi těmi náměstky, vysokými úředníky, trávit s nimi deset hodin denně a člověk z toho za pár let spolehlivě zblbne. 

Postupně, aniž by si to oligarcha miliardář uvědomil, byl sevřen kamarilou,  začal dostávat stále filtrovanější zprávy, jeho okolí se naučilo, jaká rétorika na něj platí, co rád poslouchá, jaké informace se mu dají zatajit a jaké naopak se musejí zveličit... a pic ho... přišly Vrbětice a mezi Babišem a Lipavským náhle skoro není rozdíl. 

Předpovídám čistě statisticky a podle předchozích vzorů, že lékem na pokles preferencí kvůli Babišově příklonu k líbodémo, bude více líbodémo. Pokles preferencí kvůli rusobijectví se bude řešit ještě větším rusobijectvím.  Zatím všichni, kdo se s pražskou kavárnou zapletli, neudělali nic jiného. 

Oni totiž ti zpovykaní Pražáci nic jiného neuznají. Nikdy nevíte, jestli budete dost pravověrní, vždycky budete vaši pravověrnost muset osvědčovat stále šílenější rétorikou i stále šílenějšími skutky. Ale z nějakého důvodu, kdo se nechá chytnout do této pasti, nikdy ji nerozpozná a pokračuje až do úplného sebezničení. Až odchod z politiky (a odchod z Prahy na venkov - viď Stropnický) mu otevře zase oči. 

Přitom, aby Babiš přesvědčil české burany, stačilo mu podstatně míň. Stačilo mu zdůrazňovat, že tu nebudou migranti a celkem mu procházelo, že v Bruseli podepisoval něco úplně jiného. Stačilo mu, aby zdůraznil politiku všech azimutů a klidně mohl v CIA dostat školení (nebo držkovou)  a objednávat předražené americké vrtulníky. Stačilo mu tu  a tam přidat důchdocům, zvýšit přídavky na děti  a měl mezi burany dostatek obhájců, kteří se za něj rétoricky bili a měli ho celkem rádi. A ti ostatní, ti ho volili se skřípajícími zuby, ale volili, protože byl nejmenším zlem. 

A teď? Vychází vstříc lidem, kteří mu jeho nové úmysly ohledně suverénní, sebevědomé a sovobodné zemi stejně neuvěří. Proč? Proč najednou zahazuje osm let poměrně úspěšné kamufláže? Proč najednou bourá to, co osm let pracně stavěl? 

Nebo fakt dlouhým  pobytem v Praze a ministerstvu prostě zblbnete? 

Tyto příčiny by bylo důležité prokydat. Po Babišovi totiž budeme hledat nového politika ke zvolení. Abychom pak za osm let nezjistili, že ho posedl ten samý virus a on najednou ze dne na den prohlédl, otočil a začal se snažit, aby ho pražáci měli rádi a dělal to až do úplné marginalizace. 

Pokud bude Babiš pokračovat v tom co dělá, bude rád, když dostane ve volbách deset procent. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

od samého počátku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

stejný podvraťák. Psal jsem o tom už 2x - jak se choval, než se narval do politiky. Odborně se tomu říká gauner. On je k tomu pracovitý - a práce má šlechtit. Tady ovšem padla kosa na kámen.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.

Babišák se uměl maskovat v mírových dobách, do 02/2020. Tehdy to šlo docela dobře - něco jiného říkat a něco jiného konat. Jenže ve válce je to jinak. To už se musí s barvou ven. A na všech frontách. Lockdown neokecáš, Bidena nepřečůráš, Me(n)SES neošálíš. Dnes už je Bábovi všechno buřt, protože ví, že na další 4 roky premiérem nebude. Takže už nemá žádný důvod lakovat se před voličstvem na růžovo.

Vidláku, krásně nadhazujete otázku, koho že si vybereme pro příště jako milovaného Krysaře. Jenže tudy cesta nevede. Nevím, jestli to někdy doopravdy pochopíme.

P.S. Pirátská daň z nemovitosti, která bude fakticky znamenat vyvlastnění, bude. Protože tak je to naplánováno v agendě 21. Výstřel z Aurory už byl a místo střelným prachem byla nábojnice nacpaná kovidem. Teď už sledujeme jednotlivé bojové operace. Obávám se, že tentokrát nás nezachrání ani Rudá armáda.

https://www.youtube.com/watch?v=62Hn9uKyWhU

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale když se objevil, tak si jej novopečení zemědělci a bejvalí družstevníci pochvalovali. Rozpadla se přece díky klauzovým modroftákům celá struktura/plán a odběr hotového. Pánove na jejich zemědělstvu byli odborníci na baterky a on lidem pomáhal jak fungovat a ty krachující de fakto zachránil před osudem, jak je vidět když se jede vlakem.... plevelovýma polama. To až včil se krapítko poučili a začínají zatím opatrně se učit zemědělskýmu řemeslu. A řeknu Vám, když jsem ještě semtam jezdívala vlakem a koukala , byl to smutnej pohled na ta pleveleniště, tam kde vládli ti krásní, mladí a hytří, proti tomu co bývalo dřív . Jo západ nám vše prodá a my to koupíme... až včil se začíná válčit o soběstačnost. KOnečně jim to došlo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

jen by mě zajímalo čím si budeme vysvětlovat, až AB na podzim zase všechny přečurá :)

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

přečurá jedině tím, že ostatní nemočí vůbec, když mají kloaku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

...teď pálí Koudelku, aby jsme si představili, jak to bude vypadat, až bude 1/3 parlamentu mladá a krásná.
Třeba ta staronová "pohádka": Babičko, proč máš tak velké vykulené oči....a proč máš ty krávo takový blbý kecy?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš slabě čurá.
Máme volat hurá?
Máme volat vivat?
Máme na něj plivat?
Nechal bych ho osudu
zalezu si do sudu
jako kdysi chytrolín
a za zvuku mandolín
budu jídat stejky
v záři petrolejky.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

<a href="http://abuyneurontins.com/ ">what are the most common side effects of gabapentin?</a>

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

<a href="http://abuyzithromaxi.com/ ">buy isotretinoin acnetrex</a>

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

<a href="https://buyneurontinis.com/ ">gabapentin warnings</a>

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

como usar el kamagra <a href="http://vskamagran.com ">kamagra generic viagra soft flavored 100</a> what company makes kamagra

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

od odklonu voličů od Babiše kvůlivá Rusákům má jednu podstatnou chybu. Být to tak, roste raketově SPD a komunisti. Rostou ale dvě "demo" koalice (a doufejme opravdu trochu Trikolora).

Takže odklon od Babiše k "demo" Rusákoama bejt nemůže. Spíš mi přijde, že ho to přestalo bavit. I když korona ustupuje, epobíhá a nebije se v prsa, je někde zalezlej. Netlačí na to občas něco povolit navíc, aby byl za hodnýho. Nedělá nic.

Potažmo, přijde mi, že za poslední rok trochu sešel. Třeba mu prostě není dobře, tak nebojuje, možná si říká, že vopozici bude mít klid, pokud to teda nezabalí úplně.

Průměrný počet slepic: 3 (27 hlasů)

Pokud bude v opozici, bude následovat jeho ekonomická likvidace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

a o kolik by přišli v rozpočtu daní, tak blbí zase nejsou. Jim bude docela stačit kdy žasednou do křesel a k penězovodům,
Ono by docela stačilo, kdyby jim poradil, a že radí dobře už vědí, aby se daňově přihlásili třeba k němcům když už ne do daňového ráje. Jejda to by byl šrumec.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

...tak blbí zase nejsou.
Myslíte tím demagogblok, emo?
Kaldovejm pohrobkům nejde o vyrovnanej rozpočet, jim záleží na "dobývání renty".

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Kdyby ti jednotliví výrobci/dle IČO/ se přihlásili jinam, a stát přišel o daně, a oni by si/třeba němci/ už ohlídali, aby velení neškodilo,

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Je to loutka, dostal noty.

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)

podle toho jak manévruje, tak si myslím že dělá co umí, aby sebe i nás před těmi trubci ochránil. Vezměte si třeba některé kroky z poslední doby a zasaďte je do reálu a vyjde Vám ´úplně něco jinýho/nutno myset logicky a se znalostí následků/. Mám dojem že se furt snaží lidi navést na správnou cestu a že je unavenej, nedivím se ty poslední roky...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

...ktere jsou zcela nepodstatne vuci tomu ze proto lidstvu bojuje priroda - evoluce. Pravdepodobnost ze mame pred sebou dalsi vlnu epidemie, ktera bude horsi nez vsechny ostatni dohromady, je extremne velka. A misto toho abychom davali hlavy dohromady a vymysleli uceleny koncept jak na to - jakkoliv je "politicky nemozny"- tak nechavame odvest nasi pozornost k temto, v pomeru k tomu naprosto bezvyznamnym ritualnim tancekum...

Průměrný počet slepic: 3.1 (33 hlasů)

...vymyslet ....a kdo pak prosadit ? A kdo uskutečnit ?
To taky věděj ?
Ja - že prof. dr. Jetřeba ? Tak to je jiná !!!! Zvláště kdyby přišel i jeho asistent doc. RnDr. Shoda, MBA.

Tak jeden na předranní dobu :

Potkají se dva ukrajinští Židé: "Nekoupíš vagon cukru?" - "Co by ne, beru!" Rozejdou se na opačné strany - jeden jde shánět cukr, druhý peníze....

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

jednoduché.
Babiš nikdy nebyl, není a nebude takový hrdina, za jakého jej považovala většina jeho voličů. Tedy že byl jen mediální obraz, který zdárně pomáhala malovat i pražská kafírna.
Neboli kdyby proti němu kafírna tak neštvala a držela hubu, nikdy by nedostal v druhých volbách tolik hlasů.
Jinak řečeno na plná ústa. Anďoch nikdy nebyl ani dobrý politik, ani dobrý byznysmen.
K tomu druhému - nikdo se nikdy nedozvěděl, kterak Anďoch k prvnímu vydělanému melounku přišel, protože on jej prostě ukradl. A stejnou fintu s podivnou schůzí akcionářů, o které nikdo z postižených nevěděl, použil vícekrát. Proč zahazovat funkční šperhák ke dveřím, které je potřeba otevírat a zavírat, asi tak...
Nu a protože je v politice už moc dlouho, jednoduše ztratil cit pro jemné balancování na hraně. A už se rozjel do prdele...

Průměrný počet slepic: 3.7 (39 hlasů)

měl k lidu blíže, ten udělal politickou kariéru hraním roztomilého, ba až zábavného hňupa, který přece nemůže škodit a navíc je ohromně legrační. A své penízky si hezky vyvedl do pryč, aby nebyly závistivcům na očích.
Na rozdíl od něj pak Anďoch co mohl, to koupil, anebo už jen poloukradl, neboli dával nabídky, které se prostě neodmítají, chce-li oslovený dožít svůj život alespoň zdánlivě normálně.
A navíc se nespřáhl s těmi jedině správnými soudruhy, nýbrž si vybudoval svou strukturu.
Což dotyčné neodpustitelně nasralo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

a fuert se divím jak ten náš nejvyšší je ? chytrý/moudrý?......
Všeci skuhrali o tom posunutém termínu voleb. Piráti a spolky se nám odkopávají čím dál víc. Zlepší-li se počatí, tak si breberka dá do října pauzu, lidi si opočinou a začnou myslet neemociálně ale rozumově a ekonomicky.
Loni jsem měla pravdu, když jsem tvrdila že napodzim se vrátí a bude tóčo, tak snad se nepletu ani letos.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

... počasí... furt

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

.. furt... počasí...

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)