Fakt by mě zajímalo, čím to je

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Někdy předevčírem jsem zaznamenal, že Piráti do svého programu dají zvýšení daně z nemovitosti z komerčních prostor. Že zvýšení daní z nemovitostí u domů a bytů navrhovat nebudou. 

Jsem si jistý, že to dopadne přesně naopak. Piráti nikdy nešli proti velkým korporacím, nikdy si nepohněvali fakt velký byznys a vždycky našli cestu, aby prospěli těm, co už teď mají všechno. Všiměnte si, že pirátská informace o daních zcela zapadla. Zkuste si představit ten řev, kdyby s něčím podobným přišel Babiš, ČSSD nebo KSČM. To by bylo řevu, jak chtějí ničit podnikatele, jak jdou proti duchu kapitalismu a podobně. 

Pirátům to ale hladce prošlo. Ani jedno velké médium z toho neudělalo téma, o České televizi ani nemluvím. Takže se toho žádný miliardář neobává. Nikdo se neděsí, že by musel svým kancelářským komplexem financovat obnovu země po covidu. Dobře vědí, že se to pak nějak okecá a všechno zaplatí jako obvykle lopaty co "žijí nad poměry a prožraly nám budoucnost".  

 

A teď už dnešní text: 

Věřím jen statistikám, které si zfalšuju sám, říkával Winston Churchill... Ano, všechny ty předpovídače volebních výsledků nejspíš založili meteorologové, kterým bylo líto, že jsou jediní, kdo vaří z vody. A mezi cinknutými průzkumy odjakživa nejvíce vyniká společnost Kantar, které to vždycky před volbami vychozelo vyýrazně ve prospěch demobloku, akorát u voleb to lidi kazili. Zapomněli na předvolební průzkumy, zpravidla ten poslední den ještě viděli v televizi nějakou tu politickou debatu, poslechli si varování před plíživou totalitou a řádně naštváni to pak hodili najust jinak, než hlásili soudruhům průzkumistům. 

Přesto bych se tentokrát chtěl Kantaru trochu zastat. Mám pocit, že v posledním průzkumu preferencí už nemuseli dělat žádná statistická kouzla, aby  to vyšlo podle Pirátů a TOPky, ono ji to prostě vyšlo rovnou z dotazníků.  I když si o Kantaru myslím svoje, tentokrát jim musím dát za pravdu. Hnutí ANO je na silně sestupné trajektorii a podle mě to ještě není nic proti tomu, co přijde v dalších týdnech. 

Víte, já to nechápu. Babišovi se osm let dařilo maskovat své skutečné záměry. Osm let dělal všechno pro to, aby byl politikem všech. Aby pravicově snižoval daně a levicově zvedal sociální dávky. Snažil se, aby vypadal proevropsky, ale zároveň protimigračně. Aby vypadal proamericky, ale zároveň uspokojoval druhou stranu řečmi o politice všech azimutů. 

K tomu se mu podařilo přesvědčit voliče, že mohou volit jakéhokoliv ANOblba, ANOdebila, ANOpodnikatele, ANOzkrachovaléhopolitikaodjinud, ale vždycky to znamená volit Babiše osobně, protože hnutí ANO je on samojediný. On rozhoduje, on rozkazuje, on zařizuje. Ostatní jsou tam do počtu aby byl naplněn volební zákon, ale ve skutečnosti jde jen a jedině o Babiše. 

Osm let se mu to dařilo. Jen výjimečně probleskly nějaké ty varovné signály - když něco jiného říkal Merkelové a něco jiného říkal doma. Jen výjimečně se našel někdo z alternativní scény, který vypátral, jak se ve skutečnosti hlasovalo na půdě ojroparlamentu a pro co tam hlasoval sám Veľký Bocián jako premiér. 

Malá odbočka - nikdy jsem nepochopil, proč právě tohle na Babiše nevytáhli všichni ti líbodémo novináři. Velmi přímočaře by Babiše znechutili značné části jeho voličů. Ale to by bylo asi příliš strategicky komlikované a zřejmě by soudruzi bnovináři dostali za uši od svých pravodáskařských čtenářů i majitelů, že nejsou dost pravověrní. 

Zkrátka a dobře, osm let se Babiš prezentoval jako politik všech. A ještě před rokem to vypadalo, že mu tato taktika fakt vyjde a příětí vládu bude sestavovat sám a v nejhorším případě mu budou stačit nějací přeběhlíci...

A teď - po osmi letech tance mezi vejci, po osmi letech balancování na ostří nože, po osmi letech poměrně důmyslného maskování, chytrého marketingu a značného úsilí (dokonce ani koronavirus na tom nic nezměnil)... najednou přijde několim týdnů, kdy je celá ta osmiletá práce zahozena a premiér oligarcha se v podstatě z hodiny na hodinu rozhodne, že se bude ucházet o voliče, kterým osm let lezl na nervy, kteří se ho snažili sesadit jakýmkoliv způsobem, kteří ho nenávidí do morku kostí a nikdy, nikdy, nikdy se to nezmění... a on jde a snaží se jim zavděčit. 

To je nějaký pražský virus? Přesně tohle udělala ČSSD. Jakmile odešel Zeman, okamžitě tam změnili názor a začali se ucházet o voliče, kteří jim to z podstaty věci nikdy nemínili hodit. Paroubek už byl jen krátké vzepětí, které rychle skončilo a pokračoval pozvolný sešup až k dnešním mimoparlamentním preferencím. 

Hamáček pak už je jen smutnou tečkou - oproti Sobotkovi vlastně trhl rekord. Hamáčkův příklon k pražským voličům protiruskou rétorikou vydržel čtrnáct dní. A zřejmě to stejně nepochopil i když to byla drsná sprcha a bude v tom pokračovat. 

Babiš ale dělá přesně to samé. Osm let lovil voliče i v té poslední vesnici a nakonec se pod tlakem rozhodne, že se přikloní k názoru pražské kavárny. Proč? 

To nevidí, že jeho preference půjdou dolů?  Že se pro značnou část svých voličů demaskoval a i kdyby to stokrát myslel dobře, pokud se někdo lísá k Praze, tak ho venkov nebude volit najust. 

Vyzval bych Petra Hampla, jestli by nám k tomu nechtěl napsat nějaký článek. On se přeci jenom pohybuje blíže u Prahy a tak vidí i to, co nám tady uniká. Jako by na to stačil jen dostatečně dlouhý pobyt na ministerstvu. Jako by stačilo dostatečně dlouho sedět mezi těmi náměstky, vysokými úředníky, trávit s nimi deset hodin denně a člověk z toho za pár let spolehlivě zblbne. 

Postupně, aniž by si to oligarcha miliardář uvědomil, byl sevřen kamarilou,  začal dostávat stále filtrovanější zprávy, jeho okolí se naučilo, jaká rétorika na něj platí, co rád poslouchá, jaké informace se mu dají zatajit a jaké naopak se musejí zveličit... a pic ho... přišly Vrbětice a mezi Babišem a Lipavským náhle skoro není rozdíl. 

Předpovídám čistě statisticky a podle předchozích vzorů, že lékem na pokles preferencí kvůli Babišově příklonu k líbodémo, bude více líbodémo. Pokles preferencí kvůli rusobijectví se bude řešit ještě větším rusobijectvím.  Zatím všichni, kdo se s pražskou kavárnou zapletli, neudělali nic jiného. 

Oni totiž ti zpovykaní Pražáci nic jiného neuznají. Nikdy nevíte, jestli budete dost pravověrní, vždycky budete vaši pravověrnost muset osvědčovat stále šílenější rétorikou i stále šílenějšími skutky. Ale z nějakého důvodu, kdo se nechá chytnout do této pasti, nikdy ji nerozpozná a pokračuje až do úplného sebezničení. Až odchod z politiky (a odchod z Prahy na venkov - viď Stropnický) mu otevře zase oči. 

Přitom, aby Babiš přesvědčil české burany, stačilo mu podstatně míň. Stačilo mu zdůrazňovat, že tu nebudou migranti a celkem mu procházelo, že v Bruseli podepisoval něco úplně jiného. Stačilo mu, aby zdůraznil politiku všech azimutů a klidně mohl v CIA dostat školení (nebo držkovou)  a objednávat předražené americké vrtulníky. Stačilo mu tu  a tam přidat důchdocům, zvýšit přídavky na děti  a měl mezi burany dostatek obhájců, kteří se za něj rétoricky bili a měli ho celkem rádi. A ti ostatní, ti ho volili se skřípajícími zuby, ale volili, protože byl nejmenším zlem. 

A teď? Vychází vstříc lidem, kteří mu jeho nové úmysly ohledně suverénní, sebevědomé a sovobodné zemi stejně neuvěří. Proč? Proč najednou zahazuje osm let poměrně úspěšné kamufláže? Proč najednou bourá to, co osm let pracně stavěl? 

Nebo fakt dlouhým  pobytem v Praze a ministerstvu prostě zblbnete? 

Tyto příčiny by bylo důležité prokydat. Po Babišovi totiž budeme hledat nového politika ke zvolení. Abychom pak za osm let nezjistili, že ho posedl ten samý virus a on najednou ze dne na den prohlédl, otočil a začal se snažit, aby ho pražáci měli rádi a dělal to až do úplné marginalizace. 

Pokud bude Babiš pokračovat v tom co dělá, bude rád, když dostane ve volbách deset procent. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Premiér se zastal prezidenta a nemohl spustit oči z Aleny Schillerové
132 734 zhlédnutí|
4. května 2021
I když má plné ruce práce, pan premiér si udělal znovu čas, aby pro občany natočil další video Čauky lidi…
Zobrazit více

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

In reply to by Jarda efko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nerozvedl byste vaše hluboké myšlenky ?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A to jako že by pronajimatelé nezvedli nájmy a následně nájemci, tedy firmy, obchody, služby atd. ceny - svým zákazníkům ?
Jasně že by cálovali (y) ty lopaty...či důchodci.

Piráti jsou modní záležitost, ale prý že nekradou - to je nejčastější argument pro jejich podporu.
Tož ono se dá krást i legálně, systematicky, včetně krádeže budoucnosti....no a takový ajťák úvěr na opuštěný nebytový prostor dostane, důchodce však ne, že...

Nicméně bylo by pikantním sledovat práci nějakého toho dvojbloku, jak jedni budou tvrdit že musí přijímat kompromisy kvůli druhým a druzí že kvůli prvním a ....a nakonec zvednou pro zvýšení daní ti, kteří už takřka dekádu tvrdí, že daně nikdy zvyšovat nebudou....
:-D))
Cesty těch, kteří touží po korytech za každou cenu , jsou nevyzpytatelné...

-------------
Proč?
Bo chytá nový vítr, aby mohl zas včas obrátit kabát, zkušenosti má obrovské. Šup se socdemáky a komouši přes palubu, piráti jdou , i křesťané lidodemo jdou - bože jaká je to sláva !!
Voliči se zas nechají nachytat, na pitomé kecy. I voličky.
O majetky, o majetky jde, dycinky. Čím víc kdo má, tím bohatší chce natáhnout brka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Piráti jsou na tom tak dobře, protože je to změna. Probruselská, proamerická, téměř fanaticky protiruská a protičínská (aspoň ti, které znám). A prokorporační a promigrační.

Prokorporační, tozn. že nadnárodní korporace necítí ohrožení svých zájmů a vytřískaných peněz ze země. (Naposled to dali Pyjáti najevo, když pomohli shodit zákon o povinném minimálním podílu českých potravin v nadnárodních obchodnívh řetězcích.)
Z toho plyne, že jsou i spojenci Bruselu. Nebudou klást odpor při likvidaci národního státu, ani importu afghánských a somálských přemožených vousatých jaderných fyziků, doktorů a inženýrů. Západní libtardi je milují, jsou jedni z nich. Takže mají okamžitě přístup ke grantům, funkcím ve státní správě, podporu mainstreamových TV a tisku. Kde nepříjemné věci a skutky Pirátů zpravodajství zatají a jiné zase propaguje. Za současných útoků na strany establishmentu. Většina lidí nemá na nezávislé hledaní faktů čas ani chuť, čerpá své vědomosti z manipulantské ČT. Takže jejich pohled je nutně pokřivený a neodpovídá realitě a skutečným cílům Pirátů.
Piráti jsou nová strana, která se ještě ve vládě neznemožnila. Proto u některých vzbuzuje naděje. Na druhé straně se Piráti profilují jako rebelové. Mladí rebelové... Pro ty, u kterých emoce, ztotožnit se s někým neotřelým, originálním, úspěšným a mladým (!), převažují nad rozumovou složkou. "Pusťte nás na ně!"
Padesátiletý rebel Bartoš je protimluv. Nebo se zdá protimluv. Přesto to zabírá. Emoce jsou silnější Zde jeho dredy, image rebela, mají doslova cenu zlata. Přesto, že k Bruselu a korporacím, nemůže být komfortnějšího člověka. To, že získává mladou generaci, není pak velkou schopností je získat, ale tragickou neschopností ostatních. Kalousek sice měl ve straně nepřehlédnutelnou řepu, ale Feriho potenciál nedokázal ani zdaleka plně využít...

---------------------------

Ano. Čssd začala dělat jinou politiku oproti zakladatelům. ODS taky. Ale zde to bylo s generační výměnou. Po starých pardálech se dostali k moci mládežníci, kteří vyrostli už v jiné realitě. Ty milníky, ohraničené i povlovné, byly rok 89 a zrušení socíku, rozpad státu, podvodná privatizace, vzájemné útoky na sebe polit. stran v médiích, vstup do Nato, EU, rozkradení státu druhou vládou ODS, přerod, kdysi soběstačné ekonomiky, na montovny, přebírání politické korektnosti zpoza oceánu, boje o US vojenskou základnu a první protiruské výpady (do té doby nikdo historickou, nezastupitelnou úlohu SSSR při našem osvobození, obnově a garanci hranic, nezpochybňoval). Vývoj po roce 2014 s UK majdanem, pak vzpomene každý...
Poměrně zásadní byla postupná ztráta svobody tisku (v porovnání s roky 90 -92) po rozpadu federace a volbách v roce 93. Zase jsme měli Státostranu a jejího Vůdce. (Byli opak toho, co tu bylo dříve, takže museli být ti dobří. A privatizovali, takže pro zahraniční korporace byli svatí. Za pár let, v době největší slávy a poklonkování jim v TV, už byli pouhá karikatura dřívějších komunistů. Jednali a mysleli obdobně, pohrdali lidmi stejně, jen byli přetření na modro.) A měli jsme svého nedoknutelného Vencu, s mediálním obrazem, o 180 stupňů odlišným od skutečnosti (srovnej s pozdějším mediálním obrazem Trautenberga) Od ztráty svobody tisku až po příchod politické korektnosti, se neustále utužuje, dnes už se píší seznamy nepohodlných lidí (Komančové to svieho času vzali zhurta a zavedli teror. Pak se to plynule uvolňovalo. Dnes je to naopak a angažují se v tom nevládky. Elfové, evropské "hodnoty" aj. K diktatuře směřujeme, pokud se nestane něco nepředvídatelného, pomalu, ale jistě... A už od počátku tohoto vývoje začala být upravována (eufemismus pro falšování) historická paměť... A pravda, v Práglu je to vše, v koncentrované formě...
V TĚCHTO POMĚRECH vyrostla nová generace vůdců politických stran. Fiala, Bělobrádek, Pekarová nebo Hamáček. Mnozí z nich navíc v mládežnických centrech svých politických stran. Všichni se znají, působily na ně stejné vlivy, myslí a jednají, obdobně. Jsou navzájem zaměnitelní. A sve voliče pak, třeba Hamáček, loví ve středu, protože je takový i on sám. Mimopražské voliče ČSSD nechápe a možná jimi i pohrdá...
Takže, je jiné jejich vnímání světa, oproti starým pardálům. Protože vznikly jiné životní strategie. JEDNÁ SE O ZMĚNU GENERAČNÍ.

U Babiše je to samozřejmě jinak. Jasně, Praha na člověka působí. Ale odsud dosud. Jsou určité hranice... Není ojedinělý názor, že při oznámení causy Vrbětice, byl pod tlakem zvenčí. Jako obchodníkovi je mu jasné jaký průšvih se stal, třeba to vyloučení Rosatomu. Dokonce promptně koupil ty vnucované US zbraně, přestože je dříve na neurčito odmítl(!) Což nepřímo ukazuje, že pod tlakem skutečně je... Má hodně co ztratit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Píšete:
"Padesátiletý rebel Bartoš je protimluv. Nebo se zdá protimluv. Přesto to zabírá. Emoce jsou silnější Zde jeho dredy, image rebela, mají doslova cenu zlata."
Souhlasím s vámi s připomínkou, že ale nic nového pod sluncem.
Schwarzenbergovi přimalovali na pár týdnů číro - a už z něho byl rebel, vzor pro mladé. Báječný trik, znám jeho autora

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Báječný trik, znám jeho autora
----

Ještě se tím chlubte, s jakou pakáží se stýkáte. :-/

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

Stýkal jsem se v životě s kdekým, jako mnozí jiní. Tím se mi zdá býti vlastní pohled na svět komplexnější.
Kdo je a kdo není "pakáž" je pak jen věcí názoru a právě pohledu na svět.
Dotyčný jedinec odvedl při oněch volbách dobrý profesionální výkon, ale nikoliv výkon skvělý. Kdyby skvělý byl, vyhrál by kníže. Jak známo, nestalo se.
P.S.: Na pivo s ním ovšem nechodím, ale to je vágní tvrzení. Nechodím totiž na pivo už s nikým :-D .

Průměrný počet slepic: 4 (32 hlasů)

Místo věčného žraní byste o tom mohl chvilku přemýšlet. Vůbec byste měl víc přemýšlet o světě kolem vás.

Pak byste neměl takové nutkání žrát a žrát a chlubit se tím a chlubit, abyste zaplašil nepříjemné emoce, které vám posílá vaše podvědomí.
----

Schwarzenberg neprohrál proto, že váš kolega podal málo skvělý výkon, ale protože Schwarzenberg je kromě německého, protičeského agenta navíc ještě vypatlanej, polosenilní debil, kterej je tak odlogovanej od národa i reality, že nezvládl ani držet jazyk za zuby během pár hodin debaty a podřekl se ohledně svých skutečných názorů na Benešovy dekrety, čímž prohrál volby.

Jelikož váš známý musel vědět, co je to za svini, tak je amorální, že se pomocí sofistikovaným manipulací snažil podstrčit národu takovou svini za presidenta.

Jestli vás napadne si odpindat, podobně jako Mirek58, že je to přeci LEGÁLNÍ, tak ta samá odpověď, že to je LEGÁLNÍ, tak to není MORÁLNÍ a naopak.
---
Podobně jako Schwarzenberg další hajzl/blb z vašeho okruhu, napřed tvrdil, že pro banku Goldman Sachs jen tak trochu pracoval, ale nic to neznamená, aby se o pár minut později podřekl, když mluvil o té bance jako o "MY," čímž bylo všem jasné kam se počítá.

Taky bych měl špatné emoce z toho, že znám tyhle lidi. Jen bych je místo zaplácávání žrádlem a chlastem verbalizoval, alespoň na netu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (39 hlasů)

... no pane jo!
Obávám se, že jste asi neměl dobrou noc, žejo? To zas bude den blbec!

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a nad věcí samotnou se nezamyslíte a nezamyslíte.

Komunisti, co mi vždy dáváte jednoslepice, zamyslete se nad tím, jestli by byl Schwarzenberg, kamarád Havla, přesně ten presisent, který by vám ty silnice stavěl líp a lacineji, jestli by se vám líbilo těch půl mega migrantů, co by klidně přijal, jestli Dlouhý, co v Goldman Sachs dělal "výboné kšefty" na kterých tak "skvěle vydělali", nevydělával náhodou právě na vás.

Jo a taky jestli ty "vaše" podniky nebyly prodávány za hubičku na stříbrném podnose, za ještě velmi podhodnocenou měnu. Když na ten lepší socialismus tak rádi vzpomínánte, tak dumejte o tom, kdy ty prachy odtud mizely, jak a za čí asistence a hlubokémo mlčení v médiích.

A nebo ne, nepřemýšlejte vůbec a třeba někdy dostanete steak a flašku od hodného pána.

Průměrný počet slepic: 3 (36 hlasů)

Za to přechozí jsem ti dal 5slepic, za tento přéspěvek=sračky 1slepic,
ty máš fakt problém, když někdo nesouhlasí je komunista? Tato doslova krávovina si nic jinýho jak 1slepici nezaslouží ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

, i když mi přišlo, že první příspěvek psal Čmoud jako srandu. Teď už to bylo zbytečné.

Ad předminulá prezidentská volba. Na vlastní uši pamatuji - zaznělo v TV, ten německý nevzdělaný hlupák měl svůj nějaký marketingovolební štáb, kdy on měl nějaké napovídací sluchátko, oni poslouchali každičké jeho slovo. Tehdy jeden z oné party prohlásil, že jak slyšel ty žblebty o Benešových dekretech, tak že bylo prý jasné, že je to definitivní konec.

Mimochodem, pamatujete, jak Klaus podmínil podpis pod Lisabonským diktátem (kdy na něj nějaký Dr.Hnízdil chtěl ušít i duševní poruchu, asi se učil u nacistů a stalinistů - nechápu, že nebručí za to v base) uznání Benešových dekretů EU sovětem ? A ty svině to dodnes neschválily ?
Prostě banda odporných prolhanců. Jestli se nepletu, on ani modrý protektorátní hard s hvězdičkami je dodnes nikým neschválený, tudíž něco jako ty SPZky na autech Vyskoká Lípa nebo Dolní Lhota.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Mluvil jsem hlavně k těm, co se tu ke komunismu hrdě hlásí, krdě ho obhajují a nadávají, jak bylo za komunismu všechno lepší.

To je doopravdy tak těžký se zamyset nad tím, jakými procesy přesně ty prachy z Čech zmizely? - To je přesně to, na co tu pořád žehráte?

To vás nikoho nenapadlo, proč se při těch jednáních s představiteli západních firem všichni vyděsili, když zjistili, že tam je "novinář"?

Nenapadlo vás, že měli co skrejvat? Nenapadlo vás, že kdyby to bylo na férovku, tak by byli rádi, že tam je a mohou se pochlubit a dobře vypadat?

Na jednu stranu vykládají, jak ya socialismu bylo všechno líp a nemělo to žádný nevýhody, a jak je to dnes všechno na hovno, jsou ohledně toho k nezastavení... ale potom "mouchy snězte si mě" a "no tak kradli ty továrny, no a co," když se jim poukáže na to, jak se k tomu jimi odsuzovaněmu stavu došlo.

Tak vadí jim to nebo ne?

Je to jak nadávat nad bouračkou a just se nepodívat, jak k ní přesně došlo.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

zcela zodpovědně na tento mediální útok musím prohlásit:

Za prvé vůbec nevím o co jde, za druhé mě to strašlivě uráží.
A za třetí, ta částka také NESOUHLASÍ.!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

řád větší?
:-)
Jinak jste mne svého času peskoval za to, že krmím trolly.
Dnes vám to oplatím. Nakopnu vás do hovníku a prohlásím - nekrmte magory.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Tak si to napřed ještě promyslete, abyste věděl o čem je řeč, dříve než se urazíte.

Působíte jak ta čítanková zvířátka, co se děsně bouřila, že je někdo spočítal.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

….. jsem starý a zkušený a poradím si sám.
Vy jste takový malý domácí psychoanalytik, radu máte pro každého, protože jste nepochybně prostudoval brožurku psychoanalytikem snadno a rychle ve třech kapitolách.
Aniž bych vás chtěl napodobovat, jeví se mi, že byste měl psychoanalyticky poradit především sám sobě.

Tak si říkám, že vás dneska dorazím.
Víte, strávil jsem na zahraniční cestě kdysi skoro před třiceti lety víc jak týden ve společnosti zajímavého člověka. Jmenoval se Luboš Kropáček, tehdy PhDr., později prof - abyste si ho nespletl s jiným. Vygůglete si ho a určitě najdete, že trojnásobný agent StB. Sám se k tomu přiznal, takže není pochyb. Nu a přesto to byl zajímavý a moudrý člověk. Arabista, afrikanista. Já, tupý a nevzdělaný, jsem se od toho vzdělaného člověka dozvěděl spoustu zajímavých a pro mě neznámých věcí. Bylo to pro mě poučné setkání.

Morálka je konstantou jen z malé části, z té větší je poplatná době, situaci atd.

Nu a k tomu žraní..... to si pletete, ve své svaté nevědomosti. Já ani tolik nežeru, jako vařím. To jste se mohl dočíst i dnes - dva synkové a dva (dospělí) vnuci. Ti toho něco spotřebují, když už dorazí. Já a moje Labuť jim při tom rádi děláme společnost. Možná vám to připadá nemorální, vy fundamentální asketo :-D .

P.S.: Jo, s vínem je to jiná, tam vždycky vedu peloton. Budiž jen věcí vaší víry/nevíry posouzení mého tvrzení, že mě už desítky let nikdo neviděl opilého.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

jako já.
Já nejdřív ožeru všechny okolo, takže až padám pod stůl já sám, už mne nemá kdo sledovat.
Neboli ideální stav...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Já si vytvořil filosofii "nestalosti se" (nejde o název, leč charakteristiku). Co si nepamatuji, to se nestalo a říkat mohou co chtějí, spiklenci jedni ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Morálka je konstantou jen z malé části, z té větší je poplatná době, situaci atd.
---

Na to jste potřeboval profesora? To vám řekne každej cikán, že když krade on, je to v pohodě. - Což je to samé jinými slovy. - Lidově se tomu říká okecávání a trochu sofistikovaněji racionalizace.

To už nemá cenu ho číst, když z něj uděláte blba hned na začátku. Mě stačí Masaryk s jeho trapným "Nebát se a nekrást," což je zase cizí vám.
----

Nejde o to, že něco sníte, každej něco jí, ale že to pořád zmiňujete a podstatnější věci jdou mimo vás. Děláte, jakoby jiný lidi nejedli nebo co.

Myslíte si, že Elvis donekonečna mektal, že si zaletěl tisíce kilometrů do Memphisu pro sandwich do vedlejší ulice od svého rodného domu, aby každej věděl, že na to má? Byl to Elvis, mohl si koupit, co chtěl a rozdíl v ceně jednoho sandwiche a letenek pro celý entourage, byl pod jeho rozlišovací schopnosti. Prostě mu to nestálo za řeč. - Nemusel si nic dokazovat nějakým jídlem, protože mělo úplně všechno stejnou cenu - někde kolem nuly.

Myslíte, že pinglové jsou blbí a nepoznají, kdo se předvádí před ostatníma a kdo si doopravdy objednal, to, na co má chuť? Jsou to pinglové, dělaj, že nevidí a vědí své. Maj z toho prachy, tak co by to nepodporovali.

To není o asketismu, ale autenticitě.

Když vás vyjde párek s chlebem a pivo dráž než steak, tak to všechno získá jaksi jinou perspektivu.

Restaurace s michelinskejma hvězdama vařej obyčejný jídla, ale dokonale. Sehnat rizoto jako za socialismu je problém, ne sehnat steak nebo to italské.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych si dovolil Vás na pivo pozvat, bude-li se Vám někdy chtít.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Sokolí Oko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji, možná někdy u Vidláka.
Problém je v tom, že já pivo skoro nepiju... :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

uvaříme vínové pivo.
Anebo pivní víno.
Stejně nakonec prohlásíte směrem k Vidlákovo prasnici - čím víc piju, tím jsi krásnější!

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu. S čírem Trautenberga to byl majsterštyk! ;-) A nejenom s čírem. Proto jsem to taky nakousl.
Prodával nakažené ryby ze svých rybníků, obešel hygienické předpisy, ale tak nějak to soudy odmítly řešit. Bral neoprávněně dotace na rybníky
a Kalousek, "nejlepší ministr financí" mu "odpustil" jejich vrácení. Na zamini, kde v té době působil, podle hlavního ajťáka, který na to upozornil (následně ho vyhodili), zaťal sekyru ve výši 1,2 miliardy Kč. Nevýhodné dodavatelské smlouvy se svými spolustraníky. Nepamatuji se ti už přesně, ale dodání nefunkčního software, nákup několikanásobně předřazeného hardware nebo smlouva na zalévání kytek na ministerstvu, byly obzvláště výživné. Gruzínském diktátoru Saakashvilimu pak "prodal" naše, tehdy před nedávnem, modernizované tanky ( nepamatuju se už přesně, ale jen modernizace byla za 13 miliard Kč nebo tak, houfnice Dana a vlak střeliva, za symbolickou 1 Kč !!!!!! Jako pro nás nepotřebné. Samozřejmě věděl, co se chystá... Saakashvili je použil na USA podporovanou invazi do Osetie. A bylo toho víc ... Klasický tunel, okrádání daňových poplatníků. Jo, kníže, co má k lidu blíže ;-))) umí.

Trautenberovi vedla kampaň nebo spíše ideově naplánovala? tehdy mladá, něco přes 30 let, absolventka Masarykovy univerzity. A zahraničí. Uváděla nějaká Anglo-American studia.

Nepostrádalo to vtipné momenty. "Osobnosti" všude, v tisku, rozhlase i TV, demonstrovaly oddanost Trautošovi. Byl tím zahlcený celý veřejný prostor!! Šlo to až do kolektivní hysterie! (Něco velmi podobného jsme dnes mohli vidět a můžeme, v USA. Jak v souvislosti s volbami, demonstrativnímu podřizování se BLM, tak v téměř náboženském kultu kriminálního recidivisty Floyda)
Kromě podoby s čírem, byl Trautoš zpodobňován ve vzpřímeném postoji, smělým výrazem s námořnickou čapkou a kormidelním kolem v ruce. Šťouralové brzy vypátrali, že se jeho kampaň nápadně podobá válečné propagaci Stalina v SSSR. Včetně toho častého zpodobnění s kormidelním kolem ! :-))
Zdá se, že ve škole probírali Stalinismus v SSSR opravdu pečlivě. :-) Obrázek Kchárla s čírem, do toho zapadá. Obdobných zpodobnění s podprahovým sdělením, měl Stalin více. Jen to číro si museli vymyslet. Vlastně, nevymysleli ani to. Někdo chtěl mít, kromě jiných zpodobnění, i obrázek rebela. Tak to číro převzali jako symbol rebela, z punkové scény....

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Modernizace našich tanků, stála tehdejších osmnáct miliard korun.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomínám si, jak mě dokázalo fascinovat - a fascinuje dodnes, to spojení kníže-pankáč. Přišlo mi to jako naprosto absurdní oxymorón... Něco co by vymysleli třeba Monty Pythoni nebo Mistr Bean...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Herec Ivan Trojan tehdy natočil neuvěřitelnou věc. Seděl s manželkou a se svými dětmi na klíně a říkal: „Když nevíš, koho máš volit, tak se rozhodni podle toho, komu bys svěřil svoje děti, kdybys těžce onemocněl, řekl K S. jeho otec. Já bych panu Karlovi naše děti svěřil, a klidně bych mohl zůstat zdravý. On by je naučil dobře hospodařit, naučil by je naslouchat, cizí jazyky, milovat bližního svého..vlastně bych se mu svěřil i já, protože je lepší než já. Věříme Karlovi!“
Po roce to z youtube stáhl, ale já to mám schované...

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

konzuláty a vyslanectví, které jsme měli fšude a v českém vlastníctví vč. vybavení. Tenkrát jsem pátrala a pátrala a nikde na účtech se to neobjevilo....

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

známk spousty ještě žijících "revolucionářů" z let padesátych co si nedají ani včil pohov. Je asi nějaká celoživotní viroza....

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je ročník 1980.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

rebel s dredama, řízený z Brusele. Důvěryhodnost 0 i kdyby mu bylo třicet.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

dvacet.
Úplný šumák...

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Dykť je to jedno. Stejně ho nikdo volit nebude.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Bohužel se mýlíte.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

S trochou nadsázky si dovolím tvrdit, že rodilých pražáků je jako do mariáše a ti, kdo se jako pražáci nejvíce prezentují, jsou z velké části náplava. A ano - pražské/mocenské prostředí tvaruje takové lidi ke své podobě. To není nijak objevné tvrzení.
Vůbec nepochybuji, že za osm let v opravdu vrcholné politice člověka změní a (možná) také unaví.
Za klíčový odstavec v dnešním Vidlkově textu považuji ovšem tento:
"K tomu se mu podařilo přesvědčit voliče, že mohou volit jakéhokoliv ANOblba, ANOdebila, ANOpodnikatele, ANOzkrachovaléhopolitikaodjinud, ale vždycky to znamená volit Babiše osobně, protože hnutí ANO je on samojediný. On rozhoduje, on rozkazuje, on zařizuje. Ostatní jsou tam do počtu aby byl naplněn volební zákon, ale ve skutečnosti jde jen a jedině o Babiše."
To přestalo fungovat spolu se ztrátou aureoly "nějak tím prokličkujeme". Celá kauza Vrbětice a spol. ukázala, že jsou záležitosti, kterými Babiš prokličkovat nedokáže.
Nedokáže prokličkovat ani spoustou jiných problémů, z nichž kromě migrace (tento problém stále, momentálně tiše, doutná v bruselských laboratořích) považuji za nejtíživější ten energetický. Nikoliv jen dlouhodobě (ne)perspektivní (Dukovany), ale i ten úplně aktuální. Doporučuji k přečtení dnešní článek mého kamaráda Honzy Ference:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/energetika-a-prachy-se-toci…
Babišovi se dařilo kličkováním problémy odkládat, nikoliv je řešit. A ony se hromadí. Třeba od nich chce utéct, co já můžu vědět?

P.S.:
- Babišovi, zdá se, opravdu klesá voličská podpora. Stavět ale s tím související úvahy právě na průzkumu Kantaru je poněkud ošidné.
- Že "raketově" neroste voličská podpora Japonci? A kdo se k ní v průzkumu či jinak veřejně přizná?
Je to hezké takto si spekulovat. Až u voleb se uvidí....

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Je to hezké takto si spekulovat. Až u voleb se uvidí...."
Já jen,.....že už jsem tak daleko, příteli, že si myslím, že číro a dredy STAČÍ, že jim to prostě úplně stačí! Soudím alespoň podle týhle doby, kterou právě žiju, kde neskutečný se stalo skutečností a téměř nikomu to UŽ nepřipadá ani blbý!

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Také na to zírám, jak se neuvěřitelné stalo nejen skutkem, ale úplně "normálním skutkem".
Nazí chlapi s péry v prdeli (myslím ta paví) chodí po Praze - nu, což... prý je to normální.
Nevím jak vy, blbíši, ale já osobně, abych na ty neuveřitelnosti tolik nezíral a nemyslel na ně, stále více se věnuji věcem pro mě uvěřitelnějším.
Tak třeba včera, po společném dopoledni ve fitku jednoho ze synků (takové hezké matiné :-D ), se mi doma vystřídali synkové a vnuci (s výjimkou toho, který se připravuje na státnice a není s ním teď moc řeč). Mohutné, uvnitř krásně rudé hovězí stejky na grilu (roštěnec), více propečené a méně pak mohutné z prasátka. Všechno to maso od dobrého řezníka. K tomu jen bagetka, zelenina a mnou osobně naložené kyselé houbičky (lišky a suchohřiby z Šumavského podlesí). Ovšem, bacha - Paveil de Luze (margaux), ročník 2010! (Je báječné ho pít s vědomím, že jsem ho platil v roce 2011 za cenu en primeur).
Jako sýr po jídle brydza ze Slovenska, zákusek bezé roláda s kávou (mám dobrý kávovar).

To je např.záležitost, která mě (zatím) smiřuje s tím neuvěřitelným kolem nás. Už pěkných pár let ukusuji z poslední (statisticky vzato) třetiny života. Snad mi to tak vydrží. Kdybych byl věřící, modlil bych se za to.
P.S.: Pozdravujte u Bavorů.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejk? ... bejvávalo, že jsem Vám na to vždycky spolehlivě skočil .. dávno tomu co oponou trhli ... obezita, vysokej tlak, rozhašená cukrovka, Alzheimer na pochodu a životospráva na ho*no a ... a navíc vše přebíjej číra a dredy dnešních dnů a já, příteli, já ... kdybych alespoň mohl někomu pořádně rozbít držku ... tak možná, snad ... by se dalo v něco uvěřitelnýho věřit, ale takhle?
P.S.
už TAM chodím jen občas číst, je tam taky UŽ jinej svět ... asi to tak má bejt

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavel Lůzr...
... bych si to aspoň přepsal fixou na Šumavské bylinné, nebo tak něco...
... jako že bych se aspoň tvářil, že dělám něco pro zdraví...

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

a manželka určitě poskakovala okolo jak stepní koza. Známe tyhle nedělní rodinne dýchanky,člověk se těšil až zas bude pondělí a půjde se v klidu do práce

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

nasejřená...
Venku je krásně, jaro konečně propuklo...
Kupte si něco dobrého, co vám šmakuje, sedněte si někam do tepla a do stínu, koštujte a pozorujte cvrkot vůkol.
Litovat Godotovo drahou polovičku, zvanou láskyplně Labuť, samozřejmě můžete, nicméně nesdílím vaši představu, že právě ona poskakovala. Pokud si dobře pamatuji, je jaksi poněkud chromajzlyně, zlehka odkázaná na přátelskost a vlídnost svého okolí.
Takže jí popřejte málo bolestí a otlaků a kašlete na rejpání.
Život je fajn.
Já to musím jako budoucí vozíčkář vědět...

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

rýpání, jen realistický pohled na skutečnost. Plus nemoci jsou v hlavě, zřejmě kulhání je pro ni plus.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

na káře.
Takže už ani nekulhá.
A taková hovna, jako že jsou nemoci v hlavě, sdělujte jinde a jinak.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Madam je revitalizovaná sufražetka?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

dokud je to nepotrefí taky. Pak ovšem je to horor pro všechny okolo i okolojdoucí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Moje Labuť (pro Gaiu - po borelióze má potíže s pohybem, a to tak že značné, vy léčitelko Země) vzpomíná, jak kdysi dávno v hloubi minulého století hostila kamarádky šumavským bylinným s ledem a vydávala ho za cinzano :-). Prý to fungovalo. To stálo asi 12 korun nebo tak nějak.

Dnes je k mání ve speciální prodejně bylin v Resslově ulici v našem statutárním městysi, v malých lahvičkách asi za 150 kaček - prostě luxusní záležitost. Holt, svět se mění.

P.S. : Možná by si měla Gaia cvaknout, aby se uklidnila....

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

vám dobře radím a vy na mě serete. Úplně a ganc.
A ano, šumák stál dvanáct. Musím vás pochválit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

že "Nová republika" už opravila autora článku "Bude se přitvrzovat".
Je tam i "poznávací značka" Kydů - kopka s vidlema.

Paráda.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)