Dvě důležité okolnosti

Autor

Zítřejší článek pouštím hned - mám dojem, že jsem zase jednou první. Začnu pěknou bombou. Tak bombastickou, že nechci, aby mě někdo předešel.  

Víte, ten vrbětiský sklad číslo 16, kde Čuk a Gek údajně nainstalovali pekelný stroj, který měl vybuchnout mnohem později v Bulharsku, tak ono to tam nevybouchlo jen tak z ničeho nic. Ono tam nejdřív hořelo. Hořelo to tam v klidu a tak dlouho, že stihli dojet hasiči a palubní kamera hasičského vozu zaznamenala ten požár. Pak hasičům někdo řekl, že ve skladu je munice a ti na nic nečekali a rychle vypadli ještě dřív než to buchlo. Zde ona fotečka z palubní kamery hasičského vozu: 

hořící sklad ve vrběticích

 

Ten internet je sviňa - všechna videjka i fotky tam jsou nafurt... 

Vyzývám všechny amerikanofily, přátelé EU, vyzývám vrchního státního zástupce Zemana, vyzývám celý náš slavný poslanecký bezpečnostní výbor, aby to vyvrátili. Aby ukázali, že jde o hoax. Vyzývám všechny skutečné novináře, aby to okamžitě jeli ověřit k místním hasičům, totéž by mohl udělat Okamura i Volný. Vyvraťte mi to. Řekněte, že to bylo jinak, že mám fotku jiného skladu na jiném místě, že se jedná o něco úplně jiného. 

Jak můžete na fotce vidět, ve skladě, kde údajně nic nemohlo hořet, to hoří docela pěkně a když vidíte všude ty naskládané palety, tak máte přímo chuť věřit vrchnímu čučkaři, že Vrbětice bouchly na základě diverzní akce tajných služeb. Jestli totiž sklad nejdřív v klidu hořel a pak vybuchl, tak je to celé poněkud jinak že? Nebo nám tam Čuk a Gek prostě nalili benzín na palety a zapálili dlouhou zápalnou šňůru? 

Tím se také do jiného světla dostává ono úmrtí těch dvou zaměstnanců. Asi je tam Čuk a Gek popravili ne?  Nebo se chudáci kluci snažili zachránit nějaký šlendrián a vybuchli i s hasičákem v ruce, jak se snažili uhasit neuhasitelné? 

 V jednom bychom tedy měli jasno... Takže se pusťte do vyvracení. Vrábel a jeho sémantické vize by se mohly zapojit ne? 

 

Teď ta druhá věc... Proč se nám premiér i vicepremiér tak krásně připosrali a kdopak je donutil...

Víte, všichni jsme si velmi snadno udělali názor, že na Andrejka byl vyvinut osobní nátlak. Že mu pohrozili ztrátou svobody, hrdla či Agrofertu. Že mu pohrozili únosem Moniky, prostě že nátlak směřoval přímo na jeho osobu. Možná také vytáhli nějaké materiály, které na něj měli a tak se stalo, co se stalo. Dobře, to je hezké a zřejmě i pravdivé... Ale nedostatečné. 

Ono totiž vůbec nemuselo jít o Babiše osobně. Ono to mohlo vypadat podobně jako se tlačilo na Háchu v březnu 1939. Mohlo se tlačit přes nedozírné ekonomické škody této republice. Uvědomme si všichni, že 90% našeho exportu jde na Západ, že jsme provázaní s automobilovým průmyslem v Německu, že naše vodovody jsou v rukou Francouzů, že naše banky jsou všechny propojené s těmi západními a že Česká národní banka je z definice "nezávislá instituce", což v praxi znamená, že poslouchá úplně jiné pány než ze Strakovky.  

Ono je klidně možné, že obětovat stomiliardový vývoz do Ruska a dostavbu Dukovan byla vlastně jen malá oběť. Že nám hrozil mnohem větší propad směrem nach Westen. Že nám hrozilo spuštění zničující inflace, zhoršení ratingu a jiné podobné sviňárny kterým se prostě nedá bránit. Jste připraveni tohle risknout? To je mnohem větší průser než požadavek sedět doma za koronaviru. 

Chceme v čele premiéra, který se neposere, ale také je možné, že to byla v podstatě jediná možnost. Abychom nezjistili, že se stejně příště posere i Okamura i kdokoliv jiný, protože prostě EU je všude kolem nás, nikdo nás šetřit nebude a mohou nám udělat podstatně víc, než jen vyhrožovat premiérovi ztrátou jeho firmy. Je dost dobře možné, že vůbec nešlo o Babiše ani Hamáčka, ale šlo o republiku a jakýkoliv vzdor by byl mnohonásobně dražší než ztráty směrem k Rusku. 

Nebo jste někdo připraveni nést ekonomické důsledky spojené se zhroucením měny? Jste ochotni nést důsledky v podobě masové nezaměstnanosti? Nebo jste si jistí, že šlo pouze o osobní nátlak? Já bych byl s hodnocením opatrný. Já vím, že je to nepravděpodobné, ale on také Babiš možná obětoval Agrofert i svojí politickou kariéru, abychom se všichni zítra neprobudili bez úspor, protože mateřské organizace našich bank "změnily finanční politiku". Nezapomínejte i na tuto variantu, protože je to varianta docela pravděpodobná. 

Ono je klidně možné, že si nás koronavirem opravdu otestovali - ale obráceně. Že jako národ nesneseme žádné nepohodlí, že potopíme jakoukoliv vládu, sotva bude chtít nějaké uskromnění a trochu disciplíny. Pak napochodovali za Andrejkem a řekli mu, co se stane, když nezveřejní Vrbětice a nevypoví ruské diplomaty. 

Tohle si musíme všichni uvědomit - že nás drží v šachu a pokud se máme vzepřít, tak to bude všechny stát mnohem víc než rok na houm offisu a zavřených hospodách. Jestli nejsme ochotni nést následky toho, že se vzepřeme, tak se logicky posere každý premiér. Přeberte si to jak chcete - hlavně vy na Pravém prostoru - nadávejte mi jak chcete, ale jestli nejste schopní bojovat a chcete aby to za vás vybojovali jiní, tak se do ničeho raději nepouštějte a počkejte, až nás zase někdo odněkud osvobodí a zavede svoje pořádky. 

Já vím, že vám říkám ošklivé věci, ale je to tak. Možná vůbec nešlo o Andreje a Hamáčka, ale šlo o nás všechny - o hypotéky, dluhy, úspory i pracovní místa. A berte jako dost reálné, že kdyby se Andrej vzepřel, tak už byste to poznali v peněžence. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (360 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zdroj fotky zatím neprozradím, ale pokud se fotka ukáže jako hoax, zveřejním ho, abychom si na něj dávali pozor. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (107 hlasů)

https://www.pozary.cz/clanek/97116-2014-plameny-a-vybuchy-znicily-munic…

Cit.: "Ve čtvrtek 16. října 2014 v 09:51 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o požáru objektu v areálu muničních skladů, které se nachází poblíž části obce Vrbětice."
Cit.: "V místě POŽÁRU se nacházelo PĚT osob. TŘI osoby odtud odešly a dvě další dosud pohřešujeme"
POŽÁR.
O žádném výbuchu ani písmenko. K němu totiž došlo až v průběhu pojusů o hašení POŽÁRU.

Dost se divím, že ten článek ještě nezmizel z netu.
Každopádně jsou "Pat a Mat" ještě větší matlové než jsme si mysleli. Nejenže neuměli natáhnout budík, ale navíc se jim nepodařilo zapálit ani zápalnou šňůru a tak museli nanosit z blízkého lesa klestí a pozapalovat různé ohníčky, aby to začalo alespoň hořet. To vše za bílého dne a za přítomnosti nejméně PĚTI osob ve skladu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (111 hlasů)

Nejlepší je hned první komentář z diskuze pod tím článkem. Pán se tam diví, že to ještě nesvedli na Putina. :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)

Stačí požádat strýčka G, aby hledal podle tohoto obrázku a těch zdrojů je docela dost, včetně týdeníku policie apod.

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

https://www.pozary.cz/clanek/205-hasicska-abeceda-2/

Navíc z prvních hlášení (a ty by asi měla být podstatná, není nad svědectví přímých svědků) není jasné, zda šlo jen o požár, o následný požár, nebo o požár doprovázený výbuchy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (29 hlasů)

Tak kopírujul (odkaz výše jeno kydač), tedy dle samotných hasičů, hasili a pak teprve dali rozkaz stáhnout se do bezpečí:

Ve čtvrtek 16. října 2014 v 09:51 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o požáru objektu v areálu muničních skladů, které se nachází poblíž části obce Vrbětice.
Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Slavičín a Valašské Klobouky. Současně byl vyhlášen poplach i jednotkám dobrovolných hasičů ze Slavičína, Valašských Klobouk, Vrbětic Brumova a Vlachovic.

Jako první dorazili k zasaženému objektu profesionální hasiči. Jednopodlažní skladová hala o půdorysu asi 15 × 50 metrů byla zasažena plameny ve své vnitřní části. Plamenné hoření bylo také jasně zřetelné i nad střešní konstrukcí ve střední části objektu. Rychlé šíření požáru bylo doprovázeno i výbuchy munice.

16. 10. 2014 10:00

Na místo byly postupně povolány další jednotky hasičů z centrální stanice Zlín a obcí Horní Lideč, Bylnice, Divnice a Újezd u Valašských Klobouk. Postupně byl také zvyšován stupeň požárního poplachu až dosáhl toho nejvyššího – zvláštního stupně požárního poplachu.

Vzhledem k rychle se zvyšující intenzitě výbuchů v objektu, kde byla podle prvotních informací uložena jak pěchotní, tak i dělostřelecká munice, byly zasahující jednotky staženy do bezpečné vzdálenosti.

Areál opustily také všechny přítomné osoby, mimo dvou pracovníků, kteří se podle svědectví nacházeli přímo v místě události. Ty se v průběhu následujících hodin nepodařilo nalézt a ani kontaktovat. Oba pracovníci jsou stále nezvěstní.

O mimořádné situaci byly informovány všechny stupně velení a řízení hasičů a Policie ČR, obcí a kraje. Byly svolány krizové štáby a o vniklé situaci bylo informováno obyvatelstvo okolních obcí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Dovolím si tady reagovat na včerejšího nicka a s s - (Napsal uživatel ass (neověřeno) dne Út, 20. 04. 2021, 06:25)

To o té KSČM byla jenom moje pouhá okrajová reakce na některou ze zdejších dam (omlouvám se, neumím to už najít, neb v tom zdejším vidlákově systému se naprosto ztrácím), která napsala, že jediní, kdo zůstali po Vrběticích normální jsou:
„Zeman, SPD a KSČM“.
No, a pokud byste to chtěl polopaticky (samozřejmě ve vší ústě), tak holt to moje bylo POUZE o tom, že by komouši měli využít „nabízející se nakopnutí Vrběticemi a změnit vedení“, protože Filip a jeho melody boys má na partaj stejný dopad, jako Sobotka na ČSSD! To si snad i blbíš může tady u vidláka dovolit, nebo se mýlím?

Vás assi mělo trknout, že sem prokazatelně napsal, že „nesleduju reálie KSČM...“, proto nemohu vědět o skutečných třenicích v té partaji, natož abych tušil, že nějaký jejich sjezd (či jak to nazýváte) umožnil Filipovo melody boys dál odtrženě fidlat od svých skalních fanoušků, asi zřejmě do těch podzimních voleb. Ale to pak žádných mých 8-10% nemohou očekávat. Víc k tomu už neumím dodat!

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nesleduješ reálie, ale víš, že je Skála, víš, že je "křídlo Skála", že bojují o moc s Filipem? To myslíš vážně? Když zastavím náhodně 100 lidí, tak když budu mít štěstí, tak budou znát jméno Skála, ale fakt ne už, že je zaměřen "na skalní/tradiční" voliče...
Takže "proto nemohu vědět o skutečných třenicích v té partaji,", ale víš víc jak drtivá většina lidí tohoto státu ;)

A tvůj komentář byl "základní", tedy ne odpovědí na někoho jak píšeš;) https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/s-jeste-vice-skripajicimi-zuby?page…

Takže, není pravdou, že nejsi informovaný a není pravdou, že jsi odpovídal na někoho, takže nemám důvod měnit svoji odpověď ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Já si diskusi teď i projel a ty jediná dáma co "něco říkal ve smyslu co jsi naznačil", tak neřekla co píšeš, ale budu citovat:

"Chytře se s tím andy a ještěr popasovali. Jsou přece jen jiná liga ,než ten prapodivný uřvaný ansámbl."

Kde máš SPD a ty komanče? Takže i po projití diskuse dostávám pocit, že se jsi mi pouze potvrdil, že jsem trefil do černého než, že by jsi mě dal možnost pochybovat a mít pocit, zda jsem se nespletl ;)

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Už je to předělané. Už tam jsou věci, co tam nebyly.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Vážení mám fotky které jsou focené s zásahového policejního auta pyrotechniků kde záhadně se rozhořívají ohniska a v jedněch dveřích skladu jde vidět nějaká postava která se podivně chová. A to vše bylo foceno před založením požáru a před tím než tam dorazila hasičská auta. Co tam před požárem dělalo zásahové pyrotechnické auto.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že to, co víme, jsou jen nejasná obvinění, i odflinknutí Skřípalové na to byli lépe, mám důvod se domnívat, že jde o provokaci.

Shrnutí:
USA velké cvičení NATO u hranic Ruska. To obviňováno z pohybu vojsk na vlastním území. UK ostřeluje Donbas, kupuje zbraně, kde se dá, mluví o tom, že oblast dobude silou, USA vyjadřují podporu. Vyhošťování diplomatů mezi USA, Polskem, UK a Ruskem. V Rusku zjistili, že během cvičení NATO měl být v BL převrat se zavražděním prezidenta Lukašenka. Dokončuje se North Stream, USA a Polsku se to zatím nepodařilo zvrátit. Westinghouse zkrachoval už jednou a nutně potřebuje zakázku. Biden vyhlašuje další sankce. Urychleně stahuje armádu z Afghánistánu.
USA mají státní dluh velikosti přibližně 100% HDP. Nezvládají vlnu zločinnosti ve městech. Jižní hranici, zaplavenou migranty, taky nezvládají. Ani covid. Vyšlo najevo, že CNN ve volbách podporovala Bidena, nevhodné zprávy filtrovala, vhodné zveličovala, "měnili v CNN svět".
Když USA chtějí změnit poměry, dělají pravidelně provokace. Lež z Tonkinského zálivu, Salvador, Venezuela, Bolívie, Peru, humanitární napadení jugoslávské Bosny. Pak "smlouva" z Rambouliet, což nebyla smlouva, ale Mnichovský diktát, spojení s okupací. Bombardování civilní infrastruktury, továren i živého vysílání TV. Skutečné etnické čistky od svých oblíbenců. Barevné revoluce podle stejného mustru. Vyškolení politických nevládek, kampaň proti vládě, demonstrace a neznámí ostřelovači, první mrtví. Vina svedena na vládu. Pak nástup islamistů nebo fašistů. Za základny a aktiva. V Kosovu je to např. telefonní operátor cca 400 000 000 Kč, který spadl do klína Balkánské řeznici. Uhelné doly, včetně dolů na měď, stříbro a zlato, kontroluje generál Wesley Clark. ZHN v Iráku. Tvrzení, že Iráčané v Kuvajtu vyhazují miminka z inkubátorů, což "zařídila" dcera kuvajtského velvyslance. Bombardování "nemocnic" v Sýrii, chemické útoky tamtéž. 4 roky trvalo umělé obvinění Trumpa, že je ruský agent.

V ČR opozice fanatický nenávidí vládu a prezidenta - zřejmě proto, že nemají nic lidem nabídnout. Už si ani nehrají na to, že zlepší poměry v zemi. Nabízí jen nenávist. Proti prezidentovi, předsedovi vlády, proti obyčejným lidem. Proti Rusku, zatímco k EU a USA rektální alpinismus. Protože na víc nemají. Pravicovým poučkám, jako "vlastník SD o majetekvvzsClepe postará než stat, privatizovat je pro stát výhodné, atd " už nikdo nevěří Boj všemi prostředky. BIS Koudelkovi v USA dajli, jen tak za nic, medajli. Chce měnit školní osnovy, protože jsou moc vlastenecké a jiní neexistující agenty. Vymyslel si causu Ricin, respektive možná nevymyslel, ale hru hrál, co to šlo. Opozice se snaží z ideových důvodů, alespoň to tvrdí, zabránit použití ruské vakcíny. Avšak je to tak absurdní, že jsou za tím cítit provize. Snaží se zabránit zakázce pro Rosatom. Přesto, že nikdo nenabízí zpracování a uložení jaderného paliva a nenabízí ani požadované parametry reaktoru. Ve hře je i ČT, jestli budeme jíst nezávadné potraviny, bez dvojí kvality a jestli potraviny budou naše. Nebo náhubkový zákon v EU.
Na podzim mají být nové volby. Kdo vyhraje, bere funkce a koryta, tozn. peníze. Koudelka má být na podzim ve fci odvolán nebo potvrzen.
Máme tradici v předvolebních provokacích a vždy náhodou, z tábora PaL. První byl lidovec Bartončík, konkurent hejvlistů. Zatčení poslance, při volbě prezidenta. Pak Íčkem vydíraní poslanci. Pak Kubiceho zpráva, která zvrátila jisté Paroubkovo vítězství. Po volných se zjistilo, že je vylhaná, ale to už nikoho nezajímalo. Bylo toho, proti ČSSD, víc. Třeba údajná konta v zahraničí. Jenže po Zemanovi to vždy sjelo a nezašpinilo ho to. A vždy tlak z TV a tisku a herců, hejvlistů. Posílání složenky s dluhem, přemlouvání báby, házení vajíček a kamenů na předvolební mítinky.
A teď Vrbětice. Půl roku před volbami. Provokace Kubiceho zpráva, mimo jiné o tom, že Paroubek je pedofil, byla těsně před volbami. Do nich je to delší doba, avšak Hamáček už téměř jel do Moskvy pro Sputnik a bylo nutno jednat... Pomoc Ruska by zase ukázala myšlenkovou impotenci opozice a další mrtvé lze teď snadno hodit zase na Babiše... Volby jsou za půl roku, ale v tu dobu se bude potvrzovat ve funkci i Koudelka... Cui bono?

NAČASOVÁNÍ JE PŘESNĚ TAKOVÉ, ABY Z TOHO MĚLY USA A DNEŠNÍ OPOZICE MAXIMÁLNÍ UŽITEK.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

k fejku dexx:no pane vachmajstr vy jste ale hlava!Vy musíte být alespoň vrchní poradce šéfa GRU,co všechno se tady o těch zlých Američanech nedovíme a soudruzi z bývalého CCCP jsou jak lilium.Doufám ale,že normální člověk si to snad v palici přebere a uzná,že stokrát opakovaná lež není pravdou!Ale teď trochu k věci-k výbuchu skladů.Já jsem ještě zažil povinnou vojenskou základní službu a u ženistů jsem se dozvěděl celkem zajímavé věci o výbušninách.Při výbuchu prvního skladu se tam nacházelo dle tvrzení pět lidí a z toho tři objekt v kritické chvíli opustili.Je zvláštní,že nikde není zveřejněna jejich výpověď,vždyť přece ten začátek požáru mohli zjistit?Požár možná postupoval tak rychle,že instiktivně utekli.Majitelé skladu tvrdí,že tam nebylo nic k požáru,což je nesmysl.Veškerá munice a zbraně jsou uloženy v přepravních bednách,samozřejmě že ze dřeva.Je pravděpodobné,že výbuch skladu byl iniciován požárem.Požár nejdříve inicioval malorážní munici a došlo k malým explozím či výbuchům/je to uváděno ve zprávě hasičů/hlavní výbuch nastal posléze-velkorážní munice je skladována bez zapalovačů,výbušná náplň uvnitř granátů taje při teplotách 200-300 st.C,tekutá nápň vytéká do skladovacích beden a je iniciována buď alkalickou nátěrovou hmotou,nebo menším výbuchem v blízkosti rozlité náplně.Ale jak vznikl oheň ve skladu?Neopatrnost obsluhy vylučuji,to znamená iniciací zvenčí.Do skladů by se těžko někdo bez násilím dostal aby zde umístil" pekelný stroj".V různých ženijních/záškodnických/ armádních příručkách je popsán způsob založení požáru a to bílým fosforem.Jde o to dopravit kostku fosforu na příhodné hořlavé místo-v každém skladu jsou větrací otvory/jsou vidět i na hořící budově skladu ve Vrbicích/kde by to bylo možné.Je to jedna z mála verzí ale co kdyby?

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)