Dejte si mě na seznam

Autor
Štítky

V neděli jsem ve svém článku o církvích vzpomínal na svoje blogerské začátky. Na můj první text, který jsem poslal Vlkovi ke zveřejnění. Tehdy mi Vlk odpověděl, že je to hezký text, ale ať počítám, že tím naštvu obě strany. Pokud si přečtete tehdejší diskusi pod článkem, tak se Vlkova slova beze zbytku naplnila. Říkám to proto, že po osmi letech veřejného psaní a po čtyřech letech Kydů jsem se velikým obloukem dostal tam, kde jsem byl na začátku. Štvu obě strany.

V leckterých kruzích už jsem zapsaný jako rozvraceč společnosti, který stojí v cestě těm mladým krásným a světlým zítřkům. To proto, že jsem odmítl plivat na Babiše, odmítl jsem bojovat proti pěstování řepky, odmítl jsem vidět Ameriku jako vždycky a jedině dobrou, přiznal jsem Rusku právo na jejich zájmy, posmíval jsem se řečem o tom, jak jsme skvělá a suverénní země, dělal jsem si legraci z toho, jak s námi všichni zametají. K tomu jsem se nevybíravě vyjadřoval o pravdolásce, pro líbodémo jsem měl jen despekt, Václav Havel pro mě nic neznamenal a Zemana jsem považoval za chytrého politika. 

K tomu jsem nevěřil našim majnstrýmovým médiím, ba dokonce jsem se v mnoha případech zařizoval přesně opačně, než média radila a i když jsem neměl dost informací, stavěl jsem se kvůli jejich pověsti do opozice zcela automaticky. K tomu jsem si dovolil býti levičákem mezi pravičáky, věřícím křesťanem mezi ateisty, spořádaným manželem a otcem mezi svobodně rozvedenými a zemědělcem s nohama od hnoje mezi měšťáky. 

Pak přišel covid. 

A já se stal rozvracečem i z druhé strany. Protože na začátku jsem covid nepopíral, později jsem ho nebagatelizoval, stavěl jsem se na vládní stranu, podporoval opatření i když to znamenalo hospodářské ztráty, dovolil jsem si tvrdit, že boj proti covidu je bojem za Piráty. Dodnes nijak nevrním blahem nad Flákancem Volným a jemu podobnými a nemyslím si nic pozitivního o těch, kteří dodnes mají tendenci tvrdit že covid je jen marketing. 

Tím jsem se ohnivým písmem zapsal i na alternativě.  Stačí si přečíst kteroukoliv diskusi pod mým článkem na Pravém prostoru a je jasné, že v případě jakékoliv občanské války dopadnu úplně nejhůř...  budou mě spolehlivě pronásledovat obě strany. 

Včera jsem tomu všemu ještě nasadil korunu.

Nechal jsem se naočkovat.

V znojemském očkovacím centru jsem si nechal píchnout Fajzra. 

A navíc jsem to udělal  přesně z těch ovčanských důvodů. Loni jsme "k móři" nakonec raději nejeli, protože jsme nevěděli, jak se to bude jevit při návratu. Tak chci děcka vytáhnout k velké louži letos. Nechal jsem se naočkovat právě proto, abych mohl jet. K tomu jsem se nechal naočkovat, protože nebudu muset leckde nosit roušku, budu moci do hospody a místní výčep u Šťovíka bude potřebovat, abych tam vypil celou řadu tupláků.  Udělal jsem to proto, že hodně věcí bude jednodušších. 

Udělal jsem to, protože covid existuje, že je nebezpečný a že chci návrat normálních časů, které se ale nevrátí odporem proti čemukoliv smysluplnému, ale prostě proočkováním populace a díky tomu bude možné tlačit na vládu, aby zavládly normální časy. O Gatesovi a o spiknutí, že nás chtějí ovládat trvalou epidemií, si myslím svoje. Tedy lépe - nevěřím ani za mák. Stejně tak se nějak neobávám, že by mě očipovali. K tomu se nebojím tyčinky v nose a  neměl jsem problém s rouškou na hubě na veřejných místech. 

Kdybych si mohl vybrat, vzal bych Sputnika, protože to je vakcína ze staré školy, je levná a má dobré reference. Ale když na výběr nebyl, šel jsem tam, kde dávají,Fajzr. Ten má také dobré doporučení. Zařizoval ho Trump a vsadím se, že poamericku do jeho vývoje nalili obrovské peníze. O vedlejších účincích, narozdíl od ostatních výrobců, není slyšet. Teď když píšu tento text, cítím v rameni podobnou bolest, jako při tetanovce. Moje žena šla se mnou a cítí se podobně jako já. 

A víte co? 

Zjistil jsem, že to stejně vidí hodně lidí. Bylo tam fakt hodně lidí a já poslouchal rozhovory. Většina tam šla proto, že možná jsou za ovce, ale alespoň nebudou za hejly. Šli na očkování, protože si přejí normální časy a nejsou ještě tak zblblí, aby viděli ilumináty za každým rohem. A dokonce bych si myslel, že takhle to udělá 70% lidí. A když to udělají, bude to skutečný a opravdový tlak na vládu. Pokud se naočkuje tolik lidí, tak buď virus řádit přestane a pokud ne, bude alespoň skutečný a zřetelný důvod si myslet, že nám lžou a chtějí nám tu udělat koncentrák. 

Prostě jsem dal vládě šanci, aby to udělala, jak si naplánovala.  Aby zkusili svojí cestu z pandemie a z lockdownů. A byl jsem příjemně překvapen hladkou organizací, rychlostí  a profesionalitou. Bavil jsem se na místě s člověkem, co nás uváděl dovnitř. Měli jsem chvíli času, tak jsem se ho ptal, jak to tam mají. Narváno. Přijde 98% objednaných. Po očkování se má čtvrt hodiny čekat, jestli se člověku neudělá blbě, ale on tam ještě nezažil ani jeden takový případ. Lidi jsou ukáznění, nedělají problémy. Přijdou a odejdou. 

Fakt věřím, že do září bude populace proočkovaná (a promořená). Budu mít skutečný a nezpochybnitelný argument vůči čemukoliv co přijde. Nebude to žádné věštění, žádné dojmy vydávané za pojmy. Nebude to snůška hloupostí z neznalosti, nebude to paranoia ze spiknutí. A pokud by zase covid začal řádit i přes proočkování populace, bude to alespoň jasný, skutečný a nezpochybnitelný důvod vládě nevěřit ani slovo. Ale mezi námi... podle mě se covid na podzim vrátí jen za těmi, co teď machrují, že se naočkovat nenechají. A většina z nich si nakonec potichu na pigáro stejně dojde, až realita ukáže, že očkování nijak nemorduje a že sice nebyli za ovce, ale jejich život tím nebyl o nic lepší a oni se nestali ani váženými ani statečnými. 

Dejte si mě na seznam. Nikdy nebudu poklonkovat tomu, co považuju za hloupost i kdybychom se v jiných případech hladce shodli. A mám dojem, že takových nás bude většina. Přišlo mi to tam v očkovacím centru tak nějak v klidu.  Normální lidi udělali normální čin a normálně se o tom věcně a v klidu bavili. A bylo jich fakt hodně. Skoro mám chuť říci, že takhle to bude i ve volbách. Že ta většina prostě nikde nekecá, nedává na odiv svojí angažovanost. Ale když na to přijde, tak hlasují obálkou i nohama. Včera jsem viděl hodně hlasujících. 

  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (135 hlasů)

Komentáře

ten ubožák od Bavora co psal že se nestýká a nebude se stýkat ani s vlastní rodinou? Buďte vítán i zde se svými svěžími názory.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

0 slepic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

udělování zlých černých plivníků.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Nazdar ty pazdráte. V lecčems bych tvoje názory bral, ale jak dojde na covid tak bys zasloužil facana jak od Růžičkové.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Normální lidi udělali normální čin a normálně se o tom věcně a v klidu bavili."
Už jste viděl někoho, aby přiznal, že dělá něco divnýho?
Vy si nejste jist, zda je očkování správné, potřebujete si to zdůvodnit, proto tbrdíte, že je to normální a obelháváte se, že dojde k návratu normálních časů.
A protože to dělá většina, tak si tvrdíte, že to je normální.... jenže uvnitř víte, že ne.
Vládě je šumák, kolik toho bude proočkováno, pojede si rozkradačku dál, od toho máme stát. Stát kterému jsme dali až moc pravomocí rozhodovat o věcech, které náleží nám, né jim.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

In reply to by SiD (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebude, jak bývávalo kdysi. To jsou jen pohádky ovčí babičky.
Anebojak to říkal súdruh majór.
Čo bolo, to bolo, terazky som majorom...

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Máš to tam s bídou 40:60.
...Nejsme na světě, aby se nám dobře žilo. Jsme na něm, abychom se co nejlépe rozmnožo"vaní"(vali)....? omyl(taky poučuju) Udělali jsme si to tak, že jsme přemnožený druh. Chceš to popřít? Vidlák nevěří hlubším závěrům(spekulacím), ale ty nevěříš ani tomu, co sám píšeš. Obhajoval jsi bejbyboxy, já je považoval za naše selhání. To jen tak na okraj.
Mravenci a včely mají skupinové vědomí řízené matkou za účelem zachováni rodu, nemůžu si vzpomenout na přesný výraz. S lidským vědomím to nemá nic společného! Ale pro přírodu to v rámci přežití a mezidruhových vztahů zajišťuje víc než lidské sobectví. Oni jsou nuceni neplýtvat zdroji, k čemuž je vede instinkt, který jsme my jako homo sapiens díky vývoji a slabé zpětné vazbě časem ztratili. Současnost to potvrzuje. Teď může nastat ten pravý vnitrodruhový boj o zdroje a v něm se nebudeme ohlížet ani na hroudu, ze které jsme vylezli.
My jsme původní kód ztratili a máme hovno, akorát svoje sobectví. Neříkej nikomu, co má číst a radši zkus uvažovat v širších souvislostech a přestaň si foukat na ego!
Mravenci sežerou vlastní raněný kus, stejně jako vlci porazí nemocnou nebo nejslabší laň ze stáda. Kdyby jsi sám četl, nepíšeš tu v rozporu. Tomu se totiž říká přirozený výběr a prospívá to rodové genetice. Možná proto je tolik lidských zmetků, jelikož jsme se vždy snažili odstranit jakékoliv své přirozené nepřátele. Abychom se mohli lépe a důvtipněji množit. A tak tu máme reklamu na webovou stránku e-kondomy.cz, běžící běžně v rádiu i s prospěšnými verbálními doplňky.
Pokud bychom se ukládali k zimnímu spánku, ušetřili bychom spoustu zdrojů a energie, spoustu poznatků by jsme asi zapomněli (zdroj udávat nebudu, protože modří ho stejně znají z četby :D) a náš vývoj by nebyl tak překotný.
Apropó, kmen mravenců Atta odhazuje svůj odpad pod strom na kterém žije, aby mohl další rok krájet jeho listí a nosit ho do mraveniště a pěstovat na něm třeba houby. Ty ovšem nevyvážejí, ale kradou si je při nájezdech. Díky zimnímu spánku nevynalezli atomovku a nemusí vypouštět nového úhlavního nepřítele z netopýřích jeskyní jako my. Jestli se to netopýři dovědí, patrně je přednostně sežerou.
To jen tak na okraj ze Života hmyzu. A běžně válíme, my "hmyzáci", svojí hovnivou kuličku, aby potomstvo mělo co žrát a z čeho vylézt. A přes veškerý pokrok a snahu se zdá, že je to stále stejný materiál, ačkoliv si myslíme něco jiného. Jenže ten hovnivál odpad odstraňuje a náš druh ho přidělává. A to ani neumíme tak dokonale, jako hovnivál. Děti ještě dlouho nebudou umět sežrat plast s dlouhým poločasem rozpadu nebo mineralizovanou ropu, kterou objevil v moři už T. Heyerdrahl na svém ekologickém plavidle Kon-tiky.
Jo, a kdybych tu něco zase něco kecal, tak mi taky klidně tykej, bez problému, sterilita je na obtíž a ty jsi se před časem taky nežinýroval. A ne , že by mě to dneska nějak vadilo. Jsem totiž "Depresivní Marvin".....:) promiň, to mám z té četby!

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

...to patřilo Čmoudovi!!!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://abuyneurontins.com/ ">gabapentin cost</a>

Zatím bez slepic

Jsme přemnožený druh.

Všechny druhy úplně všeho jsou přemnožené. Tak funguje příroda. Tohle jsou základy.

Jo, obhajoval jsem babyboxy. Znovu. Vyrazte do knihovny.

Většina mravenců nejspíš o matce neví a ona nejspíš neví o většině z nich. To, co děláte je antropomorfizace, kdy si promítáte na zvířata své lidství. Mravence ženou pudy. Nečekají co jim ráno přijde z centrály za befel.

Mravenci plýtvají zdroji. Mraveniště budou všude, kde budou schopna přežít. Když to bude váš byt, tak budou žít i tam. Učtitě ho neprohlází za rezervaci.

O vašich instinktech ani nevíte, jak fungují.

Chcete mluvit o fyzice, naučte se fyziku, chcete mluvit o dějepise . čtete si o dějinách. Chcete psát o přírodě, tak si o ní něco přečtete. Píšete úplné nesmysly.

Zvířata, která se ukládají k zimnímu spánku k tomu mají také metabolismus. Nedělají to z žádného uvědomění, ale protože se jim chce spát a před tím se jim chtělo žrát a tak si vytvořili na to tukovou vrstvu.

Fakt píšete totální nesmysly.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

"Jsme přemnožený druh."

Lidstvo není přemnožený druh.
Ani krysy nejsou přemnožený druh a těch je zatraceně hodně.

Fakt píšete totální nesmysly.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říká vám něco pojem nosná kapacita prostředí ? Víte co to znamená ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vám to očividně nic neříká, jinak byste vůbec nic nenapsal.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

Opepřený nějakou tou expresivní jednotlivostí (ovšem volající po " širších souvislostech" !!)....

To se bude určitě líbit. Zejména kdyby se to rozvedlo v knihu, s poutavým názvem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

tetanovce, opuchla mi prdel tak, že jsem se nevešel ani do montérek.
Tři dny jsem měl teploty skoro 39. A strávil jsem je s prdelí v kbelíku, aby tu opíchanou kýtu uchladil a sobě ulevil.
A předtím to nebylo o moc lepší.
Pěkně děkuju za takový humáč...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

vyzkoušená a moc lidí po ní neumírá, ani se jim nespouští brutální imunitní reakce takového charakteru, že lidi u toho chcípají.
Na rozdíl od kovidových pseudovakcinačních sraček.
Takže já se svou autoimunitní nemocičkou opravdu ne.
Konec, tečka.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Očkovací látky obsahující tetanový toxoid mohou způsobit (např. DTaP, DTP, DTP-Hib, DT, Td nebo TT)
A. Anafylaxe nebo anafylaktický šok
do 4 hodin
B. Brachiální neuritis
2 až 28 dní
C. Encefalopatie (nebo encefalitida)
do 72 hodin

O vakcínách proti kovidu se halasně povykuje, ale jsou to minimální počty příapadů vzhledem k počtům naočkovaných.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Feriny.
Já bych taky nejradši dělal jen to, co mi napovídá můj peníz - totiž můj penis. Jenže kdyby na to přišla moje Jahoda, ta by mi takovou flákla, že bych strávil celý podzim života v kotrmelcích a pak už by nestálo za to zvedat tělo směrem vzhůru.
Z čehož vyplývá, že Ferinovi chybí hen ta spartánská výchova. Kdyby mu někdo hezky přišlápl koule, když byl v akci na nějaké sjeté ženštině, všiml by si své zmodralé výzdoby rozkroku nejpozději po dojetí rauše, anebo opice, podle toho, čím se zkouřil.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

bijec za práva žen a za svou živitelku - ČT.
K volbám prohlásila, že “ ...Ty volby jsou nebezpečný nástroj, protože volit může každý a volí i lidé, kteří nejsou vzdělaní, kteří se nezajímají o politiku. ... Čím víc lidí přijde k volbám, tím je to horší. Většinová společnost není dostatečně fundovaná na to, aby domyslela důsledky jejích kroků” (2019)
Jestli se nám ještě po Ferim nebude stýskat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

A to si NSDAP09 dovoluje o sobě tvrdit, že je pravicová strana. A dají si do sněmovny členku zeleňoučkého LESu. Ale jak říkám já, tupý euronácek jim sežere cokoliv.
Pamatuji, jak rakouský Němec s kníkrem na stejný dotaz od redaktora, zda je pravičák, odpověděl, že by se spíše charakterizoval jako "konzervativec". Samozřejmě, také bývalý Zeleňouš, i když k nim nevstoupil. Opravdu super konzervativec. Šéfovat straně, která všemožně podporuje pederastii, nedávno měli i fuhrera tohoto zaměření.

Zatím bez slepic

V

Zatím bez slepic

vy pletete dohromady dva různý pokrokový úchyly - Dominika Feri a Marii Ferinu:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominik_Feri

https://www.lidovky.cz/domov/transgender-aktivistka-a-dve-znasilneni-na…

Jsou to dva různí úchylové, společné mají jenom to, že jsou liberálové.
Úchylové.
Liberálové.
Prostě divný nebezpečný lidi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ten lump Godotů zez Plzně.
No bodejť by ne! Jsem vartoval celou noc ze soboty na neděli hezky u Glóbusu (výpadovka na K. Vary) a ono hovno! A to jsem si přitáhl patnáctictilitrovou várnici na bufáček a dva demižóny na ty patoky, kterým říká "víno" a se kterými tady machruje!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

:-)))))))) a uzenky už docházejí, asi jel pro šafrán a trochu toho zázvoru .... :)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Je veľmi ťažké zo súčasnej džungle dát vyťažiť nejaké rozumné závery. Reálne benefity by mohli dvojaké: zdravotné a administratívne. Vyzerá to tak, že z tej prvej skupiny je ako-tak istý len jeden - nižšia pravdepodobnosť, že budete mať ťažký priebeh ochorenia. Nevie sa však, ako dlho do budúcnosti to bude platiť. Administratívne benefity môžu byť dosť iluzórne. Začína sa totiž ukazovať, že aj očkovaní môžu jednak ďalej šíriť vírus a môžu tiež znova ochorieť, paradoxne už asi s ťažším priebehom. Čiže je pravdepodobné, že pri zhoršení epidemiologickej situácie očkovaní-neočkovaní znovu s rúškami, s odstupmi a bez cestovania. A je stále ťažšie sa brániť domnienke, že by tu rozhodujúci mohol byť jediný motív - zisk farmaceutických gigantov. Kto si pamätá propagandistické manévre pri vakcínach proti prasacej chrípke a vezme do úvahy rýchlo postupujúcu oligarchizáciu mediálneho priestoru, tomu ten súčasný tlak na očkovanie musí pripadať naozaj veľmi podozrivý.

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Slovensku teď nedávno zemřeli 3 relativně mladí lidé (40-50 let):

****************************
Toto je z mojej strany cista spekulacia, ale dnes zomreli 2 relativne znami ludia z medii:
Julo Virsik - zastava srdca, bol na chate
Andrej Miklanek - byvaly moderator a sef sportu na RTVS, mal volno

Pride mi, ze obaja si vzali volno na vakciny, nahody moc neexistuju a nemali ani vela rokov, podla profilu to vyzera, ze Miklanek bol aj sportovcom.

edit:
Zomrela novinárka Dáša Šebanová

Dáša Šebanová pripravovala pre stránky Panoráma.sk naše tipy - postrehy z vybraných kultúrnych podujatí v Bratislave.

Dáša bola novinárka na voľnej nohe. Predtým pracovala v denníkoch SME, Pravda, neskôr spolupracovala s viacerými redakciami, najviac s časopisom Dieťa a Bratislavské noviny.

Najradšej písala rozhovory a reportáže s kultúrno-psychologickým a sociálnym záberom.

Neočakávane zomrela 24. mája 2021.
****************************

(link: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/80/vedlaj-scaron-ie-uacute-%C4%8…)

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

nepochopil, že neumřeli na špatnou vakcínu, nýbrž "jenom" se špatnou vakcínou.
Takže vlastně dobře jim tak. Měli si dát píchnout nějakou ještě mladší, ještě chytřejší a ještě krásnější sračku. Anebo rovnou dvě dávky naráz, aby si to ty dávky rozdaly hezky spolu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se takhle zamyslet nad životním stylem? Hlídat si životosprávu a žít v rámci možností co nejzdravěji? A v nouzi se uchýlit ke konzumaci umělých preparátu? Zajímat se víc o svoje tělo než o byznys a politiku? Rozumět svému tělu a dát tomu přednost?
NEPOUČUJU, jen spekuluju! Jestli to nejde, jsme v .....už nechci sprosťačit. A není to jedna ze Sasinových základních potřeb?! Aneb, co je zdravé je drahé. Např. mořské ryby obsahující jód a vitamin D, co nám za bolšana dávali na lžičce :) S láskou vzpomínám na ruské karcinogenní šproty. Teď se to nedá koupit, a když už, tak se to bláto nedá žrát! A bude hůř, planeta totiž rozumně dokáže uživit jen omezený počet lidí a tak plébs bude odsouzen k umělému stravování, což už se děje. Viz zdravé sojové párky, které nejím :) Radši umřu na přírodní cirhózu jater, což už se taky děje :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

kteří se nestarají o své zdraví, lidé kteří mají genetické zatížení, lidé kteří mají smůlu že je navštíví choroba na kterou dosud lidstvo nenašlo obranu, lidé porušující známá pravidla pro správnou životasprávu, častěji umírají. Tak to je. Nic na této jistotě nemění to že jim finančně motivovaná nemocnice napíše, s drzou jistotou protože pitvy nejsou povoleny, ba zakázány, že ten člověk zemřel "s covidem". Zemřeli protože to tak je zařízeno v celé historii lidstva.
Strach - to je to co bylo potřeba vyvolat. Nejen strach z nebezpečí nemocí, ale i, a především, strach z izolace od stáda a z odvržení stádem kteréžto jsou odjakživa v lidské i zvířecí říši příčinou jisté smrti.
Znova tu opakuji : měl jsem covid, vysoké teploty, závratě, padal na hubu, blbě jako nikdy, týden to trvalo, vyléčen na chatě acylpirinem. Je mi skoro 80, riziková skupina. Věřím v přirozenou a spořádaným životem získanou imunitu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

podle toho, co dnes nazýváme "zdravým životním stylem".
Hodně fyzicky pracovali, chodili pěšky, krmili se hlavně obilovinami, zelím, cibulí, česnekem a jablky, jedli málo masa a... a spořádaně umírali kolem pětapadesátky, pokud měli štěstí. Spousta jich však umírala jako děti, další spousta jich umírala při nebo po nesčetných porodech, ještě další spousta jako novorozeňěta či nedělňata...

"Zdravých životních stylů" je nejméně tolik, jako marketingových guru, kteří je propagují, protože z nich mají business.
Vždycky, když některého z nich slyším, vzpomenu si na svého prastrýce, který zemřel ve třiadevadesáti poté, co celý život kouřil minimálně krabku denně a lemtal litr bílého denně (ředěný vodou 1:2). Do jednadevadesáti učil na jedné rakouské universitě slovanské jazyky a jezdil po konferencích. Guruové by nad ním lomili rukama a přesvědčovali jej, aby začal "žít zdravě".

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Nejvíc zdravě žil jistý Michael Jackson. Na kvalitě jídla nešetřil, měl několik osobních doktorů, před viry se chránil, ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Každodenní požírání psychofarmak po naběračkách, chast, kokain (jeden z důvodů proč mu upadl nos a musel ho celkem čtyřikrát nahrazovat plastikem).
Rakovina kůže v důsledku spousty plastik a vybělující chemie v těle.
Stafylokokový zánět, který vpodstatě vyřadil z provozu jednu plíci, rozedma, chronické krvácení trávicí soustavy a ztráta vidění na levé oko.
Dle mého laického názoru se tahle karikatura člověka se svými problémy dožila překvapivě vysokého věku. Zabil se z nutnosti předejít rozpad kariéry i vlastního těla.
Zdroj: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/smrt-krale-popu-neni-prekvapenim-je…

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

rozumím vám. Taky jsem měl takové dva strejdy, pokuřovali, jedli tučné vepřové, pili "zelenou" a vlastní slivovici, ale pracovali protože museli, žili na samotě. Soběstační, zemřeli v 91 resp. 94 létech, na "stáří", jak mají uvedeno v úmrtnám listu.
Zdravým životním stylem rozumím nežrat jako prase, nechlastat, nekouřit tři krabičky, něco užitečného dělat duševně i fyzicky... a to je tak vše. Ostatní je, dávám vám zapravdu, jen byznys.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

známý to srandista, pravil: "Je to výhoda, po osmdesátce už umírá poměrně malé procento lidí."

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

zbláznil, že?
Co chudáčci soudruzi, kteří pracně vybudovali své maličké firmičky na léky a mastičky a zdravotní přípravečky všeho druhu? Kdo vám nakukal takovou ptákovinu, že se máte snažit žít zdravě? Vždyť nám ti chudáčci umřou hladem! Myslete taky trochu aspoň na soudružky prodavačky u Dr. Maxe, vy lumpe!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnešní Vidlákův text mi přijde tak jaksi nějak ublížený.
Vykládám si to tak, že si navykl na všeobecný souhlas, jednohlasné reakce. Odpůrci typu hlavonožce tu nebral nikdo vážně, ostatně bylo jich jako do mariáše. Ale covid najednou přinesl rozkol v „základním kádru“ a podle mého soudu se tomu nelze divit – byla to pro všechny z nás nová realita, na niž jsme reagovali rozdílně na základě svého vzdělání, rozhledu, zkušeností a také aktuální životní role, aktuálního místa ve společnosti.
Myslím si, že nejsnazší jsme to měli my, mladí zdraví starobní důchodci. Nebyl pro nás problém omezit sociální kontakty (konečně jsem v klidu začal číst toho Marcela Prousta, jiný se zase věnoval více mrkvi na své zahrádce), vynechat nákupy všeho možného s výjimkou potravin (protože už všechno máme a spoustu z toho co máme už vlastně ani nepotřebujeme), ani respektovat různá omezení, protože jsme kdysi dávno byli na všelijaká omezení zvyklí. A když jednu či dvě sezóny nebudeme mít žádné staro/nové aktivní zážitky (třeba plavat alespoň tři týdny na Krétě jako každý rok), svět se nám nezboří, neb jsme si své už užili (a třeba už nás to ani tolik nebaví). V Paříži i jinde už jsme byli a kdo by tam teď jezdil, když je to tam samý čmoud. Nu a důchod chodil také pravidelně, co si budeme povídat - to má také svoji váhu.
Jinak, tedy hůře, na tom byli lidé v aktivním věku, pod finančním tlakem (pracovat se musí, protože rodina a hypotéky a tak) a s dětmi (to musela být opravdu starost). Touha po zážitcích a cestování. Jejich snaha zbavit se covidu co nejrychleji (pokud možno hned) je přirozená, daleko intenzivnější než u výše zmíněné skupiny. Z toho také nejspíš pramení (kromě důvodů, zmíněných v prvním odstavci) také rozdílný postoj k očkování.
Osobně nemám vůči očkování jako obecné zdravotnické metodě celkem žádné výhrady. Kdysi v dětství proti obrně (ten sladký sirup na kávové lžičce), samozřejmě tetanus, kdeco proti kdečemu při cestování do fakt exotických zemí v letech devadesátých, samozřejmě proti kíšťatům. Proč tedy ten náhlý podvědomý odpor zrovna k bodnutí do ramene proti covidu?
Důvodů, proč opravdu nemalá část mých vrstevníků v podobné životní situaci, v jaké jsem já (soudím podle svého okolí až třetina), toto nové očkování odmítá či s ním alespoň váhá a odkládá je „na potom“, je určitě celá řada. Zkusím je popsat, i když výčet jistě nebude kompletní a nemusí každý platit pro každého.
1. Jedná se o dost nevyzkoušenou záležitost, jejíž dlouhodobé účinky (v řádu let) nejsou a ani nemohou být známé.
2. Zkušenost nás varuje, že jsme-li do nějakého kroku příliš tlačeni, zdaleka ne vždy to musí být pro naše dobro, neb poměry se za poledních třicet let dramaticky změnily. K horšímu. Tlak k očkování roste a bude narůstat dál.
3. Co zatím za tu dobu přišlo ze „západu“ (EU), bylo až příliš často k naší škodě a tento trend se prohlubuje, a to tak že rychle a mohutně. Motivace k důvěře opravdu není nijak silná.
4. Budou-li nějaká omezení pro nás vzpurné, pokrčíme rameny a počkáme. Máme svoje odžito, do restaurací se stejně dostaneme. Kdo by to kontroloval? Vždyť se do nich dostaneme už teď. A když ne… uvidíme na podzim či za rok, co nastane. V případě nutnosti je možnost jednorázového testování
5. Spoléháme na své zdraví a imunitu.
6. Máme svoje odžito, bereme život spíše vesele než vážně, neb víme s jistotou, že z něho stejně neodejdeme živí. V této souvislosti malá osobní poznámka. Potkala mě ta zkušenost, že jsem měl na starost své „staříky“ – celkem šest kusů. Pět jich už odešlo na věčnost, dožili se vysokého věku (skoro bych řekl, že díky minulému režimu) a to v intervalu 81 až 97 let. Prohlašuji s plnou zodpovědností, že v tom opravdu vysokém věku se dostali (všichni!) do takového stavu, že jsem jim přál rychlou a bezbolestnou smrt, leč toto moje přání nebylo vyslyšeno, trápili se všichni až moc dlouho, hezké to nebylo. Zbývá mi už jen maminka, která dospěla do téhož stavu, už mě ani sestru nepoznává, žije v bolestech a úzkosti a nedá se tomu zabránit. Z toho, co jsem popsal, vyplývá mé tvrzení, že po dožití nějak moc vysokého věku ani trochu netoužím.
7. Ohledy k okolí? Jsme zdrávi, nikoho jsme nenakazili. Nechodíme do Techtle Mechtle chlastat z jednoho koryta. Chováme se celkem zodpovědně, respektive o nic méně zodpovědně, než se chová okolí k nám. Trochou potřebného zdravého sobectví bych to nazval.

P.S.: Možná je to taková malinká dětinská vzpoura proti systému, který se nevyvíjí tak docela v náš prospěch (eufemismus). Žijte si po svém a nás nechte žít, jak se nám v rámci možností líbí.

P.P.S: Pro Targuse a Robertíka:
Že Godot nepřijde byste měl jako vzdělanec považovat za normální. Naopak moje účast zde je vzhledem k nicku vlastně zvrhlost.
Nikoliv pro zázvor, Godot se chystá v pátek na každoroční Audienci, kdy je prezentováno 50 vín, letos ročníku 2018, který jde do prodeje. I když mladé, přesto skvosty. Obvykle to bývá v Praze na Hradě, ale letos... ten zasraný covid…. je to jinak. Odpadá i opulentní snídaně, kterou si před tím obvykle dopřáváme s oběma synky v Café Savoy. Nemohu vám nabídnout účast, neb je to jen pro zvané.. Přesný seznam ještě nemám (až na místě), ale jistě nebudou chybět Chateau Giscours, Ch.Beychevelle, Ch. Figeac a další skvosty, které si nemohu z finančních důvodů dovolit koupit. Doufám, že mi tu degustaci přejete.
A měl jste se od toho Globusu ozvat, místo vína bych vás třeba vzal do naší krásné nové spalovny (nese tak trochu i můj podpis), je to odtud jen kousek.
:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

...zvrhlost a provokace. Já to myslel humorně a vy to takhle obrátíte proti nám? Že vám není hanba :)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A se suchým trdlem k ránu umořen nespavostí a zhrzen nad prázdnou ledničkou :(....

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

boží...
Mne, na rozdíl od vás nenasrala lednička, nýbrž Stará Jahoda.
Já 3,14-čus jsem nezkontroloval po příjezdu z práce ve tři ráno topení ve svém šmajchl kabinetu. Takže mne probudilo šumění vody v kotli a kosa, jak v ruském filmu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

generální a hlavní partnery důle pod fotkami a s chutí bych několika "člověkům" z těchto institucí rozkopal rypák...
No, já jsem zrozený spíš na ty autobusové zastávky, kde se čeká na autobusy ČSAD (podle vzoru Čakaj, Somár, Autobus Dojde) a na Godoty...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)