Dejte si mě na seznam

Autor
Štítky

V neděli jsem ve svém článku o církvích vzpomínal na svoje blogerské začátky. Na můj první text, který jsem poslal Vlkovi ke zveřejnění. Tehdy mi Vlk odpověděl, že je to hezký text, ale ať počítám, že tím naštvu obě strany. Pokud si přečtete tehdejší diskusi pod článkem, tak se Vlkova slova beze zbytku naplnila. Říkám to proto, že po osmi letech veřejného psaní a po čtyřech letech Kydů jsem se velikým obloukem dostal tam, kde jsem byl na začátku. Štvu obě strany.

V leckterých kruzích už jsem zapsaný jako rozvraceč společnosti, který stojí v cestě těm mladým krásným a světlým zítřkům. To proto, že jsem odmítl plivat na Babiše, odmítl jsem bojovat proti pěstování řepky, odmítl jsem vidět Ameriku jako vždycky a jedině dobrou, přiznal jsem Rusku právo na jejich zájmy, posmíval jsem se řečem o tom, jak jsme skvělá a suverénní země, dělal jsem si legraci z toho, jak s námi všichni zametají. K tomu jsem se nevybíravě vyjadřoval o pravdolásce, pro líbodémo jsem měl jen despekt, Václav Havel pro mě nic neznamenal a Zemana jsem považoval za chytrého politika. 

K tomu jsem nevěřil našim majnstrýmovým médiím, ba dokonce jsem se v mnoha případech zařizoval přesně opačně, než média radila a i když jsem neměl dost informací, stavěl jsem se kvůli jejich pověsti do opozice zcela automaticky. K tomu jsem si dovolil býti levičákem mezi pravičáky, věřícím křesťanem mezi ateisty, spořádaným manželem a otcem mezi svobodně rozvedenými a zemědělcem s nohama od hnoje mezi měšťáky. 

Pak přišel covid. 

A já se stal rozvracečem i z druhé strany. Protože na začátku jsem covid nepopíral, později jsem ho nebagatelizoval, stavěl jsem se na vládní stranu, podporoval opatření i když to znamenalo hospodářské ztráty, dovolil jsem si tvrdit, že boj proti covidu je bojem za Piráty. Dodnes nijak nevrním blahem nad Flákancem Volným a jemu podobnými a nemyslím si nic pozitivního o těch, kteří dodnes mají tendenci tvrdit že covid je jen marketing. 

Tím jsem se ohnivým písmem zapsal i na alternativě.  Stačí si přečíst kteroukoliv diskusi pod mým článkem na Pravém prostoru a je jasné, že v případě jakékoliv občanské války dopadnu úplně nejhůř...  budou mě spolehlivě pronásledovat obě strany. 

Včera jsem tomu všemu ještě nasadil korunu.

Nechal jsem se naočkovat.

V znojemském očkovacím centru jsem si nechal píchnout Fajzra. 

A navíc jsem to udělal  přesně z těch ovčanských důvodů. Loni jsme "k móři" nakonec raději nejeli, protože jsme nevěděli, jak se to bude jevit při návratu. Tak chci děcka vytáhnout k velké louži letos. Nechal jsem se naočkovat právě proto, abych mohl jet. K tomu jsem se nechal naočkovat, protože nebudu muset leckde nosit roušku, budu moci do hospody a místní výčep u Šťovíka bude potřebovat, abych tam vypil celou řadu tupláků.  Udělal jsem to proto, že hodně věcí bude jednodušších. 

Udělal jsem to, protože covid existuje, že je nebezpečný a že chci návrat normálních časů, které se ale nevrátí odporem proti čemukoliv smysluplnému, ale prostě proočkováním populace a díky tomu bude možné tlačit na vládu, aby zavládly normální časy. O Gatesovi a o spiknutí, že nás chtějí ovládat trvalou epidemií, si myslím svoje. Tedy lépe - nevěřím ani za mák. Stejně tak se nějak neobávám, že by mě očipovali. K tomu se nebojím tyčinky v nose a  neměl jsem problém s rouškou na hubě na veřejných místech. 

Kdybych si mohl vybrat, vzal bych Sputnika, protože to je vakcína ze staré školy, je levná a má dobré reference. Ale když na výběr nebyl, šel jsem tam, kde dávají,Fajzr. Ten má také dobré doporučení. Zařizoval ho Trump a vsadím se, že poamericku do jeho vývoje nalili obrovské peníze. O vedlejších účincích, narozdíl od ostatních výrobců, není slyšet. Teď když píšu tento text, cítím v rameni podobnou bolest, jako při tetanovce. Moje žena šla se mnou a cítí se podobně jako já. 

A víte co? 

Zjistil jsem, že to stejně vidí hodně lidí. Bylo tam fakt hodně lidí a já poslouchal rozhovory. Většina tam šla proto, že možná jsou za ovce, ale alespoň nebudou za hejly. Šli na očkování, protože si přejí normální časy a nejsou ještě tak zblblí, aby viděli ilumináty za každým rohem. A dokonce bych si myslel, že takhle to udělá 70% lidí. A když to udělají, bude to skutečný a opravdový tlak na vládu. Pokud se naočkuje tolik lidí, tak buď virus řádit přestane a pokud ne, bude alespoň skutečný a zřetelný důvod si myslet, že nám lžou a chtějí nám tu udělat koncentrák. 

Prostě jsem dal vládě šanci, aby to udělala, jak si naplánovala.  Aby zkusili svojí cestu z pandemie a z lockdownů. A byl jsem příjemně překvapen hladkou organizací, rychlostí  a profesionalitou. Bavil jsem se na místě s člověkem, co nás uváděl dovnitř. Měli jsem chvíli času, tak jsem se ho ptal, jak to tam mají. Narváno. Přijde 98% objednaných. Po očkování se má čtvrt hodiny čekat, jestli se člověku neudělá blbě, ale on tam ještě nezažil ani jeden takový případ. Lidi jsou ukáznění, nedělají problémy. Přijdou a odejdou. 

Fakt věřím, že do září bude populace proočkovaná (a promořená). Budu mít skutečný a nezpochybnitelný argument vůči čemukoliv co přijde. Nebude to žádné věštění, žádné dojmy vydávané za pojmy. Nebude to snůška hloupostí z neznalosti, nebude to paranoia ze spiknutí. A pokud by zase covid začal řádit i přes proočkování populace, bude to alespoň jasný, skutečný a nezpochybnitelný důvod vládě nevěřit ani slovo. Ale mezi námi... podle mě se covid na podzim vrátí jen za těmi, co teď machrují, že se naočkovat nenechají. A většina z nich si nakonec potichu na pigáro stejně dojde, až realita ukáže, že očkování nijak nemorduje a že sice nebyli za ovce, ale jejich život tím nebyl o nic lepší a oni se nestali ani váženými ani statečnými. 

Dejte si mě na seznam. Nikdy nebudu poklonkovat tomu, co považuju za hloupost i kdybychom se v jiných případech hladce shodli. A mám dojem, že takových nás bude většina. Přišlo mi to tam v očkovacím centru tak nějak v klidu.  Normální lidi udělali normální čin a normálně se o tom věcně a v klidu bavili. A bylo jich fakt hodně. Skoro mám chuť říci, že takhle to bude i ve volbách. Že ta většina prostě nikde nekecá, nedává na odiv svojí angažovanost. Ale když na to přijde, tak hlasují obálkou i nohama. Včera jsem viděl hodně hlasujících. 

  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (135 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Sledoval jsem těsně přes půlnoc trvající napínavé finále Evropského poháru. Pak si přečetl upřímnou zpověď Vidláka. Pokouším se srovnat v hlavě vzrušení ze sportu a z politiky.
Výsledek : je to stejné, stejně zbytečné, emoce versus realita, nemáme šanci cokoli ovlivnit na hřišti ani ve vládnutí.
Resumé : měli bychom být jako podobné miliony malých bezstarostných mravenečků budujících velké mraveniště, pro ně je nejlepší a nejpohodlnější nic nevědět o fotbalu ani o politice, stačí "jen" mít dobře zakódovány všechny základní povinnosti a z nich vyplývající práva. Bez diskusí, bez psaných zákonů. Pak by se i nám lépe žilo, pracovalo, spalo, i odcházelo ze světa.
Dobrou noc.

P.S. Kdyby někdo náhodu chtěl oponovat, prosím předem o napsání jeho zkušenosti s jehon přímým ovlivněním dění v naší zemi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)

Sport nuda. - Politika nuda.

Neměli bychom být jako milióny mravenečků. Ani obrazně ne.

Měl byste méně koukat na sporty a více číst o přírodě. - Jenže to je proti vaší přirozenosti.

Mravenci mají styl života uzpůsobený jim. My ho máme uzpůsobený nám.

Nejsme na světě, aby se nám dobře žilo. Jsme na něm, abychom se co nejlépe rozmnožovaní.

My MÁME správně zakódovány všechny naše základní povinnosti a práva.

Diskuse je vnitrodruhová komunikace. Je to stejné, jako když si mravenečkové o sebe navzájem klepou tykadly nebo když navzájem reagují na své pachy.

Určitě by se nám nežilo lépe, kdybychom se chovali jako mravenci - protože NEJSME mravenci.
Pořád chcete trumfnout přírodu, místo abyste se ji snažil pochopit.

Víte kupříkladu, že když se mraveneček nějak zraní, tak ho ostatní mravenci zabijou a sežerou? Ještě pořád si chcete brát z mravenečků příklad? Asi ne?

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

napsat žádanou zkušenost namísto nežádoucích drbů?
O přírodě a sportu jsem nikdy mnohé nečetl, jen obé poznával napřímo. Samozřejmě, teď úměrně věku,
Jen trouba se rozmnožuje když se mu žije špatně.
Myslíte že žijeme život v tomto režimu úplně podle svých představ?
Myslíte že všichni máme zakódována základní práva i povinnosti?
Proč si myslíte že chceme trumfnout přírodu? Já ne.
Víte co je to přirozený výběr v přírodě?
Vy Čmoude nemyslíte, vy rejpete z ideologických důvodů. Stále nedospělý svazák.

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

Jestli vám poukážu na nesmysly o přírodě, tak na tom příklady o politice nic nezmění.

Příroda všechny udělala tak, aby se rozmnožovali ještě na hraně přežití.

Nežijeme posle svých představ, žijeme tak, jak ná udělala příroda.

Ano, máme zakódována základní práva a povinnosti. Ta opravdu základní.

Proč chcete trumfnout přírodu? Protože máte peníze a tak si myslíte, že to víte líp? - Všichni levičáci, co vidí skutečný život jen z dálky mají nutkání měnit svět. Marx, Lenin, Slánský, Matěj Stropnický či teď Bartoš a Gregorová jsou pořád ta samá sorta lidí. Podle toho, co píšete k nim patříte taky. Na západě se tomu říká kaviárová levice.

Ano, vím, co je přirozený výběr v přírodě. Proto vám o tom píšu, protože vám uniká i takový základ, že lidé nejspou mravenci a proto nemohou fungovat jako mravenci.

Já právě myslím. Dokonce trochu vím, o čem mluvím. V tom, že nejsme mravenci není žádná ideologie.

Jasně, když napíšete, že o přírodě moc nevíte, tak jste se měl napřed podívat, co je o ní napsáno místo vymýšlení, jak se začít chovat jako mravenci. - Máte dost peněz na to, aby jste mohl jen tak číst co oo přírodě v té knihovně mají.

Vy se na učení vykašlete, nepřečtete nic a když vám poukážu na to, že to celé funguje jinak, tak mě označíte za nedospělého svazáka. - Jak jednoduché. Takhle se nebudete muset učit nikdy nic a na všechno budete mít ty nejlepší názory.

Dospělé je být trochu skromný a napřed se učit, jak svět funguje, než začnu vymejšlet jak svět změnit a vybízet k tomu ostatní.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

*Vy Čmoude nemyslíte, vy rejpete z ideologických důvodů. Stále nedospělý svazák.*
Kurník slépek za tento postřeh.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Další biolog, co podle sebe soudí ostatní.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fakta nejsou fuj, fuj je debata se zarytým levičákem z fakulty genderových či ženských studií který má ve všem vždy pravdu a není ochoten uhnout ani o milimetr.

Proto Vás tu osazenstvo zrovna nemosí.

Pro sputnik svědčí zarytý západní odpor bez opodstatnění (v podstatě jen administrativní překážky a pseudokauzy typu vrbětice), očividně by kazil kšefty.
Trump tlačil kudy mohl na urychlený vývoj a zavedení vakcín. Povídačky o odmítání peněz pfizerem mě jaksi minuly a to jsem tamní události sledoval v originále, ne v českém překladu.
Tvrdá data (údajně) nejsou. Ve skutečnosti nejsou jen pro ty co nevládnou azbukou, zato ale mají určitou ideologickou perspektivu.
Dobré reference z ruska skutečně přišly - ve formě naprostého rozvolnění veškerých omezení a návratu normálního, běžného života.

Tož nevím, herr scallop. Zbytečné mlácení kláves.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

C

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak mi dejte odkaz na data o počtech krevních sraženin po vakcinaci Sputnikem v azbuce. Mohl bych je vidět?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Irelevantní. Stejně jako u AZ, PFI, JJ, M.
Doslechl jsem se také určité neofiko údaje z ne-civilního sektoru. Nejhůř co do vedlejších efektů různé závažnosti vychází moderna, za ní AZ, PFI, nejlépe pak vychází sovětský sputnik.
Zařiďte se jak uznáte za vhodné, herr scallop. A příště zkuste psát normálně, odněkud z kavárny, abychom si to mohli také přečíst.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

....věřím, že do září bude populace proočkovaná (a promořená).

Ale to je rozhodnutí každého z nás, kam se zařadí.

Na druhé straně víme-li(?), že očkování před nákazou nechrání, že ani očkování nezabrání tomu, že bychom mohli nemoc přenášet dál (?) a že možná po očkování budeme mít (snad) lehčí průběh nemoci, je to dostatečný důvod k očkování?
Objevil jsem "kydy" asi před rokem a zdejší atmosféra mi vyhovuje.
Někdy kolem roku 1964 mi učitelka češtiny půjčila knížku Miroslava Holuba Anděl na kolečkách; jednalo se o sbírku reportáží z USA. V jedné z posledních reportáží popisuje, jak navštívil nějakou biochemickou laboratoř. Popisuje vybavení laboratoře přístroji o kterých věděl, ale neměl k nim v našich podmínkách přístup. Ale nejvíc jej zaujal člověk, který tam pracoval. Pracoval s nějakým infekčním materiálem a neměl na rukách ochranné rukavice.
Holub tam použil obrat: "nějak mu to bylo jedno". Dál to nerozváděl.
Takže vaše rozhodnutí, že jste se nechal očkovat, je rozhodnutí vaše. Moje rozhodnutí, že se očkovat nenechám, je rozhodnutí moje. Vy tomu věříte, já mám pochybnosti. Zejména v čase.
A ten výsledek je prakticky stejný "nějak nám to oběma je jedno". Vám je jedno co bude důsledkem očkování (podmíněně povolenou vakcínou) a mi je jedno co bude důsledkem neočkování (podmíněně povolenou vakcínou). Já spíš věřím těm nejjednodušším metodám - desinfekce, roušky, omezení schůzek....
Akorát, že vás, kteří jste se nechali naočkovat (podmíněně povolenou vakcínou) nikdo neomezuje (kadeřnictví, zahrádky u hospod apod.).

Takže Váš titulek Dejte si mně na seznam, je celý špatný a zbytečný. Proč si Vás dávat na seznam?

Na seznamu jsme my. Jak to napsal Hemingway?: A proto se nikdy neptej komu zvoní hrana. Zvoní tobě.

P.S. Včera jsem přemýšlel, že bych se dopřihlásil na sympozium. Bude stačit 1. injekce nebo budou třeba 2, bude třeba potvrzení o testu?

Ale to není nic proti Vám. Je to otázka motivace. Vy jste o cca 25 let mladší. Já už mám ratolesti, které se musí ohánět samy. A střechu mám hotovou.
...."a nějak mi to je jedno".... ale furt mně to baví....

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

Očkování je věcí celé společnosti. Protože, pokud nebude proočkována dostačná část populace a nedosáhneme kolektivní imunity, bude s námi kovid i nadále. Se všemi negativními důsledky, kterými je především vznik mutací, dále ztráty na životech a ekonomické ztráty, které musíme nést všichni.
Pokud nebudeme schopni dosáhnout kolektivní imunity, bude to selhání celé společnosti a nebudeme se moci divit, pokud prohrajeme svoje "místo na slunci". V tomto platí Darwinismu. Slabí a neschopní jsou nahrazeni silnými a schopnými. To platí pro jedince i pro celé národy.

Průměrný počet slepic: 2.7 (47 hlasů)

To je snad poprvé, co se očkuje v průběhu nákazy. A co třeba selektivní tlak, kterému je virus pod vlivem vakcíny, vystaven? A případné mutace, z toho vyplývající?

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Vždy, když někdo argumentuje potřebami celé společnosti či nějakým vyšším blahem, mě zamrazí a zbystřím. mám dělat něco, čemu sám nevěřím, protože mně někdo tvrdí, že je to v zájmu společnosti?
Společnost má nastavit motivace (např. Covidpas) tak aby to bylo v mém přímém zájmu. Potom naplním očekávání.
PS: Mám již 2x Modernu, a je mi to tak nějak jedno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Jen bych se ještě zeptal. Kde máte jistotu, že se, dle Darwina, stanete, díky vakcíně, těmi silnými jedinci, kteří přežijí?
Lidstvo je na zemi již nějaký ten pátek. Stavělo domy, průplavy, pyramidy. Vedle toho vykonávali vedlejší, ne tak atraktivní činnosti. Třeba pěstovali potraviny a vyráběli oděvy. Vymysleli kolo, knoflík, nebo hrnec. A množili se. To vše bez rozdílů, zda byla společnost prvobytně pospolná, otokářská, či zda byla třeba socialistická. Někdy ty společnosti fungovaly vedle sebe, ale obecně měly společnou charakteristiku. Vše pro budoucnost potomků, pro lepší život společnosti.
A mezi tím lidé umírali ve válkách, neb se řezali mezi sebou a také umírali na různé nemoce. A přesto jsme, jako lidstvo, přežili. Zřejmě i právě proto, že jsme se snažili přírodě porozumět a bránit se. Ale na všech frontách a hlavně jsme bránili celou společnost tím, že jsme se naučili dodržovat nějaké zvyklosti, které pomáhaly přežít. A to bez ohledu na systém. Třeba ruce si myjí před jídlem v Americe stejně jako Rusku.
V dnešní době budujeme novou, lepší společnost tím, že chceme opíchat všechny lidičky šmakuládami Ládi Hrušky?
Vedle toho likvidujeme základy společnosti, které vybudovali ti před námi. 
Likvidujeme řeč, dějiny, společenské vztahy, ekonomiku, společnost jako takovou. Zavádíme v zemích, co spolu mluví, Green deal, ostatní na tyto blbostí kašlou. To chceme jíst trávu a brouky? Dokonce otevíráme dveře pro vstup takových, kteří jsou ve společenském vývoji dosud na úrovni prvobytně pospolné a nechápou vůbec nic, kromě svých tělesných potřeb. No tak zrovna tihle by asi neměli s takovou stravou problém, neb o tom v mládí slyšeli u ohně od rodičů Tihle by měli posunout naši společnost dopředu? Zvednout její úroveň?
Jako lidstvo, nyní nemáme žádný společenský cíl. Neplánujeme dopředu, potlačujeme ty země, které toto ještě dělají. Tím škodíme všemu lidstvu. To je cesta dopředu? 
Pokud má přežít ten nejschopnější, pak dle, minimálně miliardy let fungujících, přírodních zákonů. A to ne dle Fajzra, Modeny a třeba i Sputnika.
Pokud přírodní zákony platí, pak právě my jsme nastoupili cestu k vyhynutí ve prospěch těch, kteří se snaží posunout dál, rozvinout.
Skutečně si myslíte, že násilná genetika, bez hlubších znalostí důsledků, je ta správná cesta? Že tyto vakcíny vybudují novou, spravedlivější společnost?
Hrajeme si se sirkami ve stohu.
Tedy pokud nejste Gates a nepatříte mezi tu partičku okolo něho. Ale i tam si myslím, že jedou dle přírody. Příroda má čas.
Pokud zlikvidujeme všechno, co společnost za ta tisíciletí vybudovala, pak nám bude vakcína v žíle k prdu.
Nebude co jíst, bude nám chybět energie, nedomluvíme se, natož abychom se shodli. Spadneme společensky zpátky a to minimálně na úroveň těch, které sem vozí na gumových člunech.
Společnost je nakažená vlastní blbostí, na to žádná vakcína nezabere.

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

omlouvám se

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

trefil jste se, není co dodat

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

trefil jste se, není co dodat

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

V pořádku, o moc kratší to napsat nejde.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Z kosmického pohledu máte pravdu.
Teď by jste to měl aplikovat na svoji rodinu, tak nějak celkově. Potřebuje dcera operaci slepého střeva? Necháme to přírodě. Potřebujete antibiotika? Ne, to je obcházení přirozeného výběru. ...
Dokonce i tu pitnou vodu nepoužívat, přímo z řeky, ať přežijí jen ty nejodolnější kusy.
Topit v zimě?

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Ani ten nejslabší kus ze stáda se nedá dobrovolně sežrat.
Neleze vlkovi do tlamy, protože příroda.
Ona ani ta operace slepáku není bez rizika. Tromby mohou vzniknout i po ní, k tomu infekce...
Ale měnit genetiku abychom zdolali to, co někdo umíchal? A navíc, díky přírodě ten virus slábne.
Tedy pokud jej někdo nemodifikuje ve zkumavce, nebo vakcínami v lidech..
Paní doktorka Peková měla pravdu. Ten původní virus již zmutoval na úroveň rýmičky. To čím nás nyní straší má s tím původním společného jen to, že to je taky virus. No a možná má společné i místo narození

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

slepé střevo není genetika.
Když přijdete třeba autonehodou o ruku a pak zplodíte potomka, nic se nestane.
Potomek bude jako vy (před nehodou)
Když se stanete geneticky modifikovaný, předáváte tětem i tu modifikaci.
Modifikace je NEVRATNÁ.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

velmi inteligentní.
Zkuste mi popsat, jak očkování způsobí "genetickou modifikaci?"

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Citace z článku:
"Zjistil jsem, že to stejně vidí hodně lidí. Bylo tam fakt hodně lidí a já poslouchal rozhovory. .... A dokonce bych si myslel, že takhle to udělá 70% lidí. ... "

To se dá Vidláku očekávat, že na místě, kam se přicházejí lidé dobrovolně očkovat proti covidu, to budou vidět všichni podobně nebo stejně. A mnoho z těch lidí to udělalo spíš proto, aby teď na léto měli klid, mohli bez stresu navštěvovat nejrůznější služby, jezdit a chodit kam chtějí bez lustrování, než že by měli strach z covidu.

Ale jak jsi došel k tomu, že právě tohle je ta "mlčící většina"? a dokonce, že to nakonec takhle udělá 70% obyvatel ČR?

Podle údajů z covidové tabulky MZČR je nyní první dávkou proočkováno cca 45% lidí a oběma dávkami cca 12% obyvatel ČR. Do 70% proočkovanosti oběma dávkami je ještě daleko.

Mám takový pocit, že od začátku června se otevře očkování už pro všechny (od 16 let? - nejsem si jistá a nechce s mi to hledat).
To, že se tak rychle otevírá očkování pro všechny věkové kategorie, může také znamenat, že očkování u starších lidí se postupně "vyčerpalo" a dál o očkování v dané kategorii už není zájem.

Já si dnes dovolím Vidláku hodit do tvého dnešního článku tvůj blízký nástroj vidle a troufnu si zde tvrdit, že se já cítím být součástí mlčící většiny (a to opravdu většiny), která se těmi západními blivajzy prostě očkovat nechce, prostě v ně nemá důvěru.

Proč bych měla věřit gigantickým farmaceutickým byznysům ze států, které lžou, podvádí, zasvinily svět "liberální" dekadencí.... ?

Pokud se u nás někdy schválí Sputnik V, tak si sama se sebou znovu sednu a pouvažuju znovu, jestli má smysl se očkovat proti covidu 19, když testovací a očkovací lobby se bude jistě snažit o implementaci dalších 49 odstínů covidů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)

P

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

odkaz na TVRDÁ DATA o západních vakcinách.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uplo…

Tohle je třeba z UK. Kde najdu nebo podobného o Sputniku a krevních srazeninach?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Natvrdo řečeno, citaci a další považuju za pohodlný alibismus a tečení s proudem. Pokud je to osobní názor, tak proti gustu žádný dišputát. Výrobci se zřekli své odpovědnosti, což pro mne znamená, že pořádně nevědí, co činí. A nechali odpovědnost na uživateli. Na uživateli, protože od státu očekávám byrokratické průtahy a hraní do autu, tak jako vždy. A věřím tomu, že do tuhého teprve půjde ve stylu "ruším, co jsem slíbil atd." třeba z ekonomických důvodů. Navíc ze mě stát dělá blbce už teď pro politické zájmy a ne pro moje zdraví. Tenhle konkrétní stát!! Když se otevřeně v rádiu mluví a o xenobotech (nanotechnika z přírodních materiálů) schopných opravovat? A nezáleží na tom, jak jsou naprogramováni a co vlastně mají opravit? Je to o zasahování do genetiky a pošlapání "božské esence" z pohledu etiky. Ať si to každý přeloží jak je libo, ale význam je jen jeden. Porušování dohodnutého a nepřiznání jako v politice?
Mám jen jeden důvod, proč se Vidláka zastat, nechce jít vyloženě proti proudu a slyšet "Je to rebel!" Zavřít....Mě ať zavřou nebo mi tu někdo napíše něco "chytrého". Ono je to také o válení té "hovnivé" kuličky, o které jsem psal Čmoudovi. Aneb komfort "totálně pravdivého slova" lze čekat jako vždy od toho, kdo za nic a nikoho není odpovědný a nemůže ztratit nic víc než život, na kterém mu vlastně prd záleží. Země je kulatá a otáčí se okolo Slunce....
Názorný dialog autora s nejmenovanou osobou(N.O.). Venku, před objektem školy:
N.O." Proč nemáte respirátor?"
Já: " Respirátor je podle výrobce jen na hodinu a pak má člověk dýchat volně půl hodiny, nosím od začátku nano.. A jsem venku a stojíte 3 metry ode mě."
N.O.: "To je jedno, ale máte jí mít!"
Já: "A na co, abych eliminoval svojí uhlíkovou stopu? Než vlezu do Metra, tak jsi jí jako vždy nasadím".
Výsledek? Na stolku ve vrátnici jsem našel respirátor, který jsem majiteli čestně vrátil. Bez komentáře, jelikož to byla žena. Jako další, omezil jsem chození do sborovny, že mám chronický zánět nosní sliznice totiž alibisty vůbec nezajímá. Ti korektní nanejvýš decentně mlčí, ačkoliv v omezeném počtu ve sborovně také ochranu nemají. A já už se vůbec neodvažuji ptát na jejich názor! Jako další, upozornění (ne pokárání), abych v budově radši nosil ochranu a to i v případě, že okolo nikdo nebude! Aneb "jaký si to uděláš, takový to máš"! Pokud bych musel ve vrátnici 3x3x2 sedět v roušce 6 hodin, dal bych radši jako důchodce výpověď. Pro tupé, okno tam je, ale způsob tohoto jara.....
Vakcinace chrání před těžkým průběhem, nikoliv před recidivou! Vakcinovaní jsou procentuálně větší přenašeči než ti druzí, riziko jsem vzal na sebe, protože nevím, co do mně píchnou. Asi to bude těmi všemi "konspiracemi" a "fakenews", co se na mě valí z nedemokratického prostoru. A ta kardinální blbá REKLAMA na očkování, co zastaví ŠÍŘENÍ viru! Proboha, jak ho může zastavit?! Minimálně po dalším roce imunita, ať přirozená nebo po očkování vyšumí a všichni ochotně půjdou znovu díky mutacím? A zase bez záruky? A čemu budu po tom všem moci věřit? No, státu už nevěřím teď, stojí za hovno díky kádrům.
Na logickou otázku, proč nosíme náhubky po negativních testech jsem dostal logickou odpověď....testy jsou nespolehlivé, ale testovat se musíme, protože tak je to spravne, moralka a kazeň musi byt! Vážení přátelé ano, vzpomenu si vždy na kreslený vtip, kde potká vědec mozek a v úžasu se ptá: "Příteli, ty ještě žiješ?"
Děkuji Manece, že mi umožnila zbavit se mé vnitřní frustrace ohledně reality. A doufám, že jí zato nebudete ubližovat! Jako vždy přebírám za sebe odpovědnost :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

robertík : "....testy jsou nespolehlivé, ale testovat se musíme, protože tak je to spravne, moralka a kazeň musi byt!.."

ach jo, zase ty samý kecy. Testy mají definovanou procentuální spolehlivost, podobně jako miliarda jiných věcí na světě.
Dopravní značky jsou taky nespolehlivé, protože každý den umírají lidi na silnici a přesto se jimi musíme řídit.
Je to těžký k pochopení, já vím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)

Petr, ráčeji si přečíst něco o významu plošného screeningu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Vy učíte děti?

To snad né.

Průměrný počet slepic: 2.8 (28 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někde se začít musí, nejlépe u dětí. To věděla i ta Valachová, když sem nacpala inkluzi.
Kde je kvalitní školství z předrevolučních let?

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

To bylo zas adresováno Čmoudovi! Jeho nick se mi zdá taky zavádějící. Cítím TO silněji :)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by robertik 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

zvláště od vás.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je vidět, že jak blbě čteš, tak blbě reaguješ. Je tam cosi o vrátnici. Takže ať žije demagogie. Hlavně, že jsi cosi vyvrhnul....

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

imunitní systém máme všichni, otázka jak je v dnešním zdegenerovaném světě aktivní. Státní zdravotní ústav vloni, když ještě nebyly vakcíny doporučení nespecificky posilovat imunitu D3 a esenciálními nenasycenými mastnými kyselinami. http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/pripravte-sve-telo-na-mozne-… Já k tomu dodávám plus zinek ve formě oronátu (https://www.zinkorot.cz/kyselina-orotova). Stejné doporučení dávám všem, kdo se nechali očkovat experimentálními (prd se o nich ví, co mohou mít v dlouhodobém horizontu za vedlejší účinky). Pokud udělali, dle mého názoru, tu chybu, že se nechali očkovat molekulárně biologickou neznámou substancí, velmi tím potlačí potenciální negativní (snad ne fatální) účinky. Jako je např. cytokinová bouře (https://www.lf1.cuni.cz/nadeji-pro-lecbu-covid-19-je-zamezit-rozvoji-cy…), degenerativní nemoci vyvolané neadekvátními reakcemi imunitního systému (sklerosa multiplex, ALS, ...). Sám jsem byl lehce pohlazen Covid-19, postiženy oční sliznice, částečná ztráta čichu, teploty do 37,5, únava. Vše po týdnu pominulo. Abych někoho nenakazil, u lékaře jsem nebyl, potvrzení nemám. Je mi to ale fuk, svět jsem služebně objezdil, už se mi nikam cestovat nechce, les mám za domem, rybník do 10 min. a práce na zahradě a sadu nad hlavu. Pracuji převážně z domova, jinak krátké cesty do terénu. Nemám tedy důvod dělat ze sebe pokusného králíka. Vakcíny jsou kromě pochybné konstrukce a neznalosti vedlejších účinků vysoce selektivní k několika málo coronavirovým mutacím. Pokud se toto nezmění, bude se očkovat stále dokola.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

proč, no měli jako exkluziv článek o imunitě a mně se nechtělo platit měsíční předplatné a dávat jim k dispozici číslo účtu. Opravdu ten článek je velmi zajímavý, bez hurrrá akcí a srozumitelný. Takže nastavené cesty se budu držet. Njn móří znám povícero, a když někam budu muset .. tak jednorázový test bue/musí stačit. Ne-li tož je otázkou jestli tam musíím být

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Maneco, jednoduché odpovědi... 

Tak nějak řádně se očkuje od března. To dali dohromady ta centra a začalo se očkovat fakt masově v hodnotách desítek tisíc dávek denně. Od dubna pak začaly masověji chodit vakcíny a očkování se dotáhlo na těch 70 - 80 tisíc ďobanců denně.  Za dva měsíce dostalo první a druhou dávku dohromady cca 5 milionů lidí. Do září zbývají tři měsíce. To je prostým výpočtem dalších skoro 7 milionů injekcí. Dohromady pak 12 milionů. Děleno dvěma = šest milionů ukončených očkování. 

Za měsíc budeme v televizi poslouchat nové nadávky na vládu, proč to očkování nejde rychleji. Uvidíme mladé moderní a dynamické jinochy, kterak na kameru nadávají, protože se včera registrovali a považte, očkování dostanou až za čtrnáct dní. Ale už mají zaplacenou dovolenou a teď jí musí zrušit... 

Já si myslím, že v září bude naočkovaných oběma dávkami cca 4,5 - 5 milionů lidí a další milion bude mít v sobě alespoň jedu dávku. A vzhledem k tomu, kolik lidí to u nás prodělalo, že to bude na kolektivní imunitu stačit.  Covid se zase vrátí, ale místo aby do nemocnice dostal každého desátého, dostane do ní každého stého. A zabije ne dvě procenta nakažených, ale dvě promile. Covidová oddělení se nijak zásadně nenaplní, z hlediska epidemie se svět vrátí tam, kde už byl. Z hlediska hospodářského to samozřejmě bude jinak. 

V září už bude covid jako téma pasé... budeme řešit úplně jiné problémy.  

Můj dnešní článek je o tom, že vláda si nakonec prosadila svou. I přes problémy, i přes chyby. Dovedla do praktického použití masové očkování a masové testování. Teď se prostě ukáže, jestli to k něčemu bylo. 

 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

nic se neukáže. Jak by mohlo když nemáme srovnání?
I když : máme. Mnohokrát jsem poslal odkaz na videa Irovského z dnešní Moskvy, jak tam žijí aniž se podvolili davovému šílenství s rouškami, zavíráním a odstupy mezi lidmi. Ale zbytečné, kdo vnímat nechce bude stále tvrdit totéž. Toto jsou ti na smrt nezodpovědným Putinem poslaní důchodci :
https://www.youtube.com/watch?v=axYcuGQeRuo
Nám se jen dostane vysvětlení takového jaké bude potřeba pro obhájení onoho vládního a demoopozičního šílenství, zbytečného utrácení státních peněz, přelévání státních peněz do kapes obchodníků se strachem a nesmírného zadlužení vedoucího k bankrotu státu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

zapomínáte však na to, že situace s pandemií by la v RF +- obdobná jako kdekoliv jinde s tím rozdílem včetně opatření, že oni začali očkovat v polovině prosince 2020 zdravotníky, učitele, atd. a od poloviny ledna 2021 zbytek populace, takže mohli začít rozvolňovat také dříve.
https://www.businessinfo.cz/clanky/rusko-koronavirus/

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

kdekoli jinde včetně opatření

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

v lednu tam byla spuštěna DOBROVOLNÁ vakcinace (u nás dříve). Není známo kolik % obyvatel je naočkováno, doteď určitě menší procento než u nás. Jednoduše řečeno : chytáte se stébla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

idláku, tvé výpočty by byly správné, kdyby se zachovalo tempo očkování.

Podle mě to tempo zůstane vysoké ještě během první poloviny června, ale pak začne uvadat. Budou dojíždět druhá očkování, ale bude méně a méně těch, kteří se půjdou teprve poprvé očkovat.

O prázdninách už vláda nasadí akce jako sixpack pivka za očkování nebo na ruku dvě stovečky, atd., protože začne být víc vakcín k dispozici jako zájemců. A když to nepomůže, nasadí totalitní omezení k některým přístupům. Už nebude stačit testování nebo prodělání nemoci, ale podmínkou bude pouze očkování správně zvolenou vakcínou.

Tenhle příspěvek si schovám a připomenu ti to na začátku prázdnin.

Mimochodem, mám ve svém okolí dětskou doktorku, která měla po prvním očkování velké potíže, nechali si ji několik dní v nemocnici (Fajzr) a ta pak prohlásila, že na druhou dávku v žádném případě už nepůjde. ... Tím chci jen říct, že ne všichni s jednou dávko absolvují i druhou dávku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Ježiši... Vidláku a ne idláku ... sorry jako

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

No právě... já jsem strašně zvědavý, kolik lidí půjde na tu první dávku. Protože kdo půjde na první, ten nejspíš půjde i na druhou. Na konci června si řekneme. Já si myslím, že na konci června bude mít první dávku v sobě víc než 5 milionů lidí. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

...musí dostat totéž i v druhé dávce! Jsem sám zvědav, jak to stát bude řešit po těch "organizačních mutacích". Všichni čtyři ministři budou mít hlavu v pejru. A pokud někdo dostal placebo, může si vybrat jakékoliv placebo, dle aktuální situace...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

imunita bude vysoce selektivní s očekáváním šíření nových mutací koronaviru. A svět bude znovu na začátku, snad krom těch, co byli očkováni starou osvědčenou vakcinací s vektorovými vakcínami.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)