Tak co Radime, jak to dáváš?

Autor

Ve včerejší diskusi psala Maneca, že se v Brně účastnila mítingu SPD. Že se potkala s předsedou Tomiem Okamurou a místopředsedou Radimem Fialou. Maneca je věrná členka naší komunity a nezapomněla oběma pánům předat kontakt na Vidlákovy kydy. Radim Fiala prý projevil zájem... A tak je dnešní článek pro něj. Co kdyby se doopravdy kouknul... 

Milý Radime

Nebudu se tajit tím, že mám vůči SPD pár výhrad. Ne, nejsem žádný váš soupeř, nijak mi na české politické scéně nevadíte, naopak vás považuji za stranu, která se v podstatě jako jediná naplno a zřetelně vymezuje proti migrační politice tohoto státu i EU, jako jediná mluví naplno a bez vytáček o odchodu z EU, jako jediná má v programu, že podporovat se mají pracující rodiny a ne nefachčenkové co si z dávek udělali živobytí. Tomuhle všemu rozumím a vlastně bych to i podepsal. 

Ale řeknu Ti, co proti vám mám... Vy se sakra nesnažíte vyhrát. Působíte, jako byste vlastně byli spokojení s pobytem v opozici. Máte jistý a nesmazatelný punc protestní strany (v tom jste přebrali roli KSČM), ale jako byste sami nevěřili v sílu vašich myšlenek. Jako by to pro vás byla jen práce a pro vašeho předsedu byznys. 

Nemysli si, vím toho o vás docela dost. Jen se přiznej, kolik jste na vašich schůzích proseděli času a domlouvali jste se, jak zabezpečíte vaše současné poslance, kdyby volby dopadly špatně. Přiznej se, kolikrát jste byli malomyslní, kolikrát jste mysleli na to, jak zůstat na svých příjmech a vítězství ve volbách bylo až druhé, či třetí v pořadí. Možná i čtvrté. Nemusíš mi na to odpovídat, jen si to sám pro sebe připusť. 

Musím připustit, že se vám letos s českým jarmarkem podařil moc pěkný tah. A kupodivu jsou čeští novináři  a celá opozice tak blbí, že vám to vlastně ani neumí omlátit o hlavu. Andrej s vámi asi počítá, takže se o nic podobného ani nepokouší, ale kdybych já byl opozice, tak vám tam pošlu hygienu a ČOIku a každý drobný nedostatek bych pak nechal u Lukačeviče rozmáznout... Takže doufám, že jste si dali pozor, že máte nějakého dobrého manažera, co to má pod kontrolou, protože by bylo škoda, kdyby se tenhle hezky rozjetý předvolební nápad v té nejblbější chvíli zasekl a tahali by vás po tisku i televizi, že se u vás mohou lidi otrávit a že stánkaři nemají EET. 

Jo a mluvil jsem o tom, že není reálné nabízet vepřové pod 80Kč za kilo. Opět, kdybych byl opoziční politik či novinář, pokoušel bych se vás na tom utáhnout na vařené nudli. Tak si dejte pozor.  Možná vás varuju úplně zbytečně a dávno to víte. Možná jsou vaši soupeři tak blbí či zaujatí sami sebou, že něčeho podobného nejsou schopní. Ale přece jenom... dejte si na to pozor. 

Co teď v předvolebních debatách... Otevřete to hezké téma milionu Afghánců na cestě? Upozorníte ve vašich kanálech, že Pekarová by je přijímala s otevřenou náručí?  Otevřete téma Richterové, která se hrdě hlásila ke zrušení kojeneckých ústavů a vlastně vám nahrála, abyste mohli tvrdit že tu zavádí Barnewernet? Budete se ptát na Vrbětice? Řeknete otevřeně, že tam spousta věcí nesedí? Použijete to nahlas v kampani? 

A teď to nejdůležitější... já vím že Babiš je také váš politický soupeř, ale on ten oligarcha zřejmě vyhraje volby. Pracujete na tom, abyste mohli sedět v jeho vládě a dělat toho zlého policajta, zatímco on bude vůči EU dělat toho hodného? Pokud vím, Zeman vám celkem fandí, už při minulých volbách se Tomio pohyboval blízko něj... máte to tak udělané i letos? Dáváte Babišovi nějakou šanci, aby mohl vládnout s vámi a byla to pro  něj lepší varianta než ODS? Máte to nějak vymyšlené, abyste si případně po volbách mohli umýt ruce a mohli jasně a zřetelně říci, že jste Babišovi nabízeli variantu národovecké vlády, ale oligarcha se odkopal a raději si vybral profesora Fialu nebo Martina Kubu? 

Abyste totiž nezjistili, že jste svojí kampaní kromě volebního výsledku také dosáhli nulového koaličního potenciálu. To bych si totiž mohl myslet, že jste stejní jako Vojta Filip. Že se váš předseda každý den modlí k Budhovi: Om mani padme hům nedej nám vládnout, hlavně ať nemáme odpovědnost, hlavně ať jsme pořád v závětří... 

Víš Radime, já bych vás vlastně i volil. Programově s vámi nemám problém. Ale zatím jste ve své kampani neukázali to odhodlání vládnout. Nerad bych to házel jen jiným komunistům, kteří vládnout nechtějí, ale mají z toho peníze. SPD v opozici je k ničemu. Sedíte tam vedle Pirátů a čím déle vedle nich budete sedět , tím podobnější jim budete. Tož bych se přimlouval, abyste v závěru kampaně ukázali to odhodlání máknout do statků i hrdel. Abyste ukázali, že stojí za to vám ten hlas hodit. To je totiž to jediné, co vás drží od dvaceti procent. Vědomí voličů, že stejně zůstanete v opozici, že tam nic nezměníte, že je váš šéf jen tlučhuba, který krásně mluví, ale málo udělá. 

Já neříkám, že takoví jste, ale takoví se alespoň v mé sociální bublině jevíte.  Tož máte ještě měsíc. Vymysleli jste to v kampani dobře. Lidi vám chodí. Opozice si s tím neví rady, předpokládám, že to máte i ošéfované. Tak kurňa přidejte na odhodání. Přidejte na dojmu, že volby chcete vyhrát a že cítíte šanci. Ukažte i trochu toho koaličního potenciálu a zkuste navodit dojem, že se s Babišem případně domluvíte a uděláte spolu vládu ve které si Andreje ohlídáte, aby zase nelezl do řiti nějakému nástupci Merkelové a soudruhů v Bruseli.  Udělejte ze sebe víc než jen protestní stranu... .

Tejně tak doufám, že se nebude opakovat to co posledně a předposledně... že vám uteče kupa poslanců a na vašich zádech si polezou k vlastním světlým výšinám. Pokud se vám podobná blamáž podaří i letos, jste vyřízení... Tak si dejte záležet. 

Jo a nechte na pokoji covidové téma. Před volbami vám ho Babiš stejně vyfoukne a vy ostrouháte. Nechte to být. Všechny popírače a odmítače vám stejně přebral Volný a vy je dostanete zpátky jen tehdy, když se váš bývalý kamarád ztrapní. Tak si přejte, aby se covid znovu nerozjel, aby alespoň do voleb bylo všechno v rychtiku, aby Babiš uvolnil okovy a vy mu u toho sekundovali. Zkuste to. 

Tohle všechno jsem nepsal proto, abych pana Fialu naštval. Ani proto, abych mu radil. Píšu to proto, abych názorně ukázal, že v této republice je opravdu hodně voličů, kteří SPD nevolí vlastně jen o vlásek. A že by vlastně nemělo být tak těžké tyto voliče definitivně překlopit na svojí stranu a že by mohli dosáhnout takového výsledku, aby se žádná vláda bez nich neobešla. A nebo aby se Babiš musel spojit s Piráty i ODS. Aby v opozici zůstala SPD prakticky  sama a byla jedinou nezpochybnitelnou stranou hájící národní zájmy... a aby pak vyhrála předčasné volby, protože nějaká široká koalice oligarchy, neomarxistů, milých krajanů, Kalouskových pohrobků a Rakušana, to nemůže dlouho vydržet. 

Zde na Kydech Ti nabízím neomezený prostor. Pokud budeš chtít na tuto moji filipiku odpovědět, máš možnost.  Napiš jakýkoliv článek, já ti ho vydám. A klidně ti jich do voleb vydám i víc. Ukaž nám pochybovačům, že jste připraveni. Docela s chutí bych vám totiž těch 20% hlasů přál. 

Tak co Radime, jak to dáváš? 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (135 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nebylo to z Buzuluku
ale z Kábulu
stačil na to šíp do luku
vyskoč na mulu.

Nebylo to v Sokolovu
ale v Bagramu
nebouchly tam tuny kovu
ale pár gramů.

Nedobyli žádné Dukly
ani žádné kóty
Talibanci na ně hukli
nechali tam boty.

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

Ladiku Ladiku tysi ale blby
my ti teraz vyklbime všetky tvoje klby.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Z toho šest dětí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Druhý Kunduz.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

V Česku je za týden dvacet mrtvých na silnicích. To zase asi v Afganistánu nemají.
To jsou ta "národná špecifiká".

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě že nemají Godote.
Ve skutečnosti má čtyřicetimilionový Afganistán s 21 tisíci kilometry nekvalitních cest a vozovým parkem v dezolátním stavu mnohem větší nehodovost na osobu a kilometr než ČR.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

….. mají větší nehodovost na osobokilometr (kdo to měří a vede statistiku?), ale mrtvých následkem nehod?
(Rozstřílená auta bych, prosím, nezapočítával).

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

oblíbenou elfskou odpověď, ať si taky užijete vlastní meducínky: Odkaz? :-)))))
A přesně jako předřečník, když tam budou i najetí na minu a zásah raketou, ani se neobtěžujte.
(Mlčení chápu jako přiznání k výmyslu.)

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

9. 01. 2021
Sněmovna hlasy ANO, SPD a části ČSSD odmítla senátní verzi zákona o evidenci skutečných majitelů. Byla tak schválena poslanecká varianta, která firmy s anonymními vlastníky odstřihne od dotací a veřejných zakázek, avšak neumožní úřadům efektivně ověřovat, zda firmy uvádějí údaje v evidenci pravdivě. Jedná se o jedno z nejdůležitějších protikorupčních opatření, která měla současná vláda na stole.

Průměrný počet slepic: 2.4 (22 hlasů)

Nejdůležitější opatření co měla tato vláda na stole je synonymum, navrhnul senát, který ovládá opozice, jinak řečeno nejdůležitější věc co měla vláda na stole je opoziční návrh? :D

Chlape, tady nejsi na schůzi pirátů, kde čtou jenom slova a nevidí obsah ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

zbytečné dobře placené posty. Vždyť přece ke kontrole stačí stávající evidence na finančáku a hned se bude vědět, jestli ta která firma daní či nedaní tady. Naco další dobře placená sekce s dobře placenými pracovními výjezdy. Přehled toho kdo zde daní a kdo ne, přece musí bát. Njn senátníci... ach jo

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska jsem u vidláka začal číst článek a nechal jsem toho. Čiší mi z toho malost. Malost obezděného dvorku, malost 1nápravového malotraktoru, malost malosti. Klidně mohl hodit nevšímáka a napsat elegantní pozdrav mezi řečí. Jaký Radim?

Průměrný počet slepic: 4 (43 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta "malost obezděných dvorků, 1nápravových traktorů........." mi jaksi zavání velikášstvím.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

No moment, jednonápravový traktor (a mám na mysli Teru) je naprosto nepostradatelná věc, o jejímž významu si panelákovej pičus nemůže nikdy udělat správný obrázek.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem včera na jarmarku mohla mluvit jak s Okamurou, tak s Radimem Fialou a sledovala jsem, jak a o čem se baví s lidma kolem.
Oba dva byli přirození, příjemní, zdvořilí ke všem, pokorní a pozorně naslouchali...

Naprosto v kontrastu je dnešní tvůj článek pro Radima Fialu, Vidláku. Je jedovatý, agresivní, hrubý a navíc se stavíš do role zkušeného manažera, který kárá a poučuje žáčky, že dělají vlastně všechno blbě a skončí špatně, když neposlechnou tvých rad.

Když jsi včera v příspěvku napsal, že dnešní článek věnuješ Radimovi Fialovi (a SPD), tak jsem si řekla, že ho na to pak upozorním, aby si to sem přišel přečíst, ale teď se spíš "modlím", aby to nečetl, protože jinak sem už nikdy nepáchne.

Mimochodem, co se týká covidu... jediné, co včera na jarmarku na toto téma Okamura zdůrazňoval bylo, že SPD vydala petici za uznání testu na covid protilátky jako rovnocenného testu na úrovni PCR, antigenu, očkování nebo prodělání covidu. Dále zdůrazňoval svobodu volby, zda se očkovat nebo ne. Kdo se chce očkovat, ať se očkuje, kdo se nechce očkovat, ať se neočkuje. Hotové.

Také Okamura říkal, že oslovil Piráty s tím, že se v životě setkal jen s pindíky a pipinkami a že je vyzývá, aby mu ukázali i ta další pohlaví....

Ještě jedna věc mi dnes na tom jarmarku docvakla. Na většině těch lidí, co tam včera byli, bylo vidět, že mají Okamuru rádi a věří mu.
To stejné je možné vidět už jen na setkání lidí s Babišem, kteří zase mají rádi Babiše a věří mu.
Viděli jste někde na předvolebních setkáních lidi oddaně vzhlížející k Bartošovi, modrému Fialovi, Rakušanovi, Jurečkovi, Pekari...?

Průměrný počet slepic: 4.4 (66 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

si to ráno přece jenom přečíst, ale teď už nechci, počkám na zítra.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

amazonští indiáni. Je k sežrání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Pekari s Janou Volfovou?

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

To nebylo oslavné povídání, ale byly to velmi dobré rady. Jak vidno, často nejsou i dobré rady správně pochopeny. Chce-li se SPD podílet na vládě, tak si musí chránit vztahy k ANO. Jedině tam mají prostor. To, že na setkáních s voliči je fajn atmosféra moc neznamená, podstatné je získat další hlasy u voleb. Přesvědčené voliče je možné pohladit, nové je ale nutné získat. Ukázat jim své schopnosti i svůj koaliční potenciál. A to je velké umění.
Doporučuji Vidláka přečíst ještě jednou, pomalu a s rozmyslem. Přemýšlet a hledat souvislosti a uvědomit si, že je nutné také budovat a udržovat cesty.
Výsledky se sčítají u volebních uren. Podle jednotlivých prognóz partají by měl být součet hlasů tak 250%. Všichni si moc fandí, patří to k věci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

Co se týká koaličního potenciálu, tak myslím, že jak Babiš, tak Okamura prohlásili, že po volbách jsou připraveni jednat se všemi stranami, které se do sněmovny dostanou.

Jen Babiš před pár dny řekl, že by nešel do vlády s Piráty.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

volební sliby se neplní ano o Vánocích, záleží na tom jak konali a jak budou konat.
Babiš s SPD nikdy nechtěl jednat, Okamura s ANO vždy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Jenže okamžitě fičel na kobereček do Raichu. Zlé jazyky tvrdí, že dostal kartáč od velké Muti a že by Agrofert přišel o fabriku v Německu. Proto se sestavil koalici s ČSSD, se kterou přece zase tak dobré vztahy neměl.
Tehdy se s ČSSD rozkmotřili diky Sobotkovi. A po volebním debaklu, kdy ČSSD se propadla k 7%, došlo k výměně předsednictva.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teda Maneco, jakým duševním pochodem jste přišla na to, že článek je jedovatý a agresivní?
Mně naopak vyzněním připadá jako napřažená ruka k jednání...
Podle mne Vidlák velice taktně shrnul, proč je Okamura pro většinu populace nevolitelný, přestože s devadesáti procenty jeho názorů víceméně souhlasí.
Já článek beru jako snahu otupit hroty, které většinovému voliči vadí k tomu, aby začal brát tuhle polojaponskou alternativu vážně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (48 hlasů)

Taky to tak vidím. Se skřípajícími zuby slíbit Andymu, že nebudu jen zlobivé dítě, které se válí po zemi a trucuje pokaždé, když nedostane svůj oblíbený pamlsek. A taky to dodržet. To nebude s Andym vůbec snadné, dokázal smrtelně nasrat bolševiky a nepochybuji o tom, že dokáže smrtelně nasrat i SPD.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneco... já nechtěl pro Radima Fialu napsat hezký článek. Obdivovatelů mají na svých setkáních dost. Ti k nim budou vzhlížet a budou je mít rádi. A samozřejmě mají i dost nepřátel, kteří na nich nenechají nit suchou. Obdoboné to má i Babiš a vlastně i všichni ostatní. Ale o těchto lidech volby nejsou. Tihle přijdou a vždycky to hodí podle předpokladů. Tyhle lidi SPD oslovovat vlastně skoro ani nemusí.
Já jsem chtěl, aby si v SPD uvědomili, že existuje velká voličská skupina, která jim to může hodit třeba se skřípěním zubů.Která to doteď háže se skřípěním zubů Babišovi. Která se může přiklonit k SPD poměrně snadno. Stačí aby SPD deklarovala ochotu dělat s Babišem vládu. Tihle voliči Okamurovi nenadbíhají a mají k SPD výhrady. Postupně ale přicházejí na to, že oligarcha je do samostatného státu nevyvede. Ale tihle voliči na Okamurův jarmark zřejmě vůbec nepřijdou. Ti potřebují vidět, že jejich hlas není spláchnutý do záchoda. Tihle voliči neberou Okamuru jako svého tatíčka a jsou podezřívaví. Ale těchto voličů je hodně. Dneska je má Andrej. Ale oni k němu nejsou loajální. Oni si ho vybrali jako menší zlo a já chtěl dnešním článkem SPD trochu "namotivovat" aby ze sebe udělali ještě menší zlo. Tito voliči tvoří minimálně třetinu Babišova elektorátu. Obrovská zásobárna hlasů. Tož jsem napsal tento hrubý článek, který má ilustrovat jednak to, jací tito voliči vůči SPD jsou a trochu doufám, že si toho u SPD všimnou a zkusí na ně hrát. Není zapotřebí moc a Okamura může být za Babišem dokonce druhý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...jediné, co včera na jarmarku na toto téma Okamura zdůrazňoval bylo, že SPD vydala petici za uznání testu na covid protilátky jako rovnocenného testu na úrovni PCR, antigenu, očkování nebo prodělání covidu..."

No a jak má SPD zajištěnu dostupnost a profinancování takovýchto testů ?

Aby tomu nebylo jak s tím zákonem o českých potravinách....něco se sesmolí na papír , pak se udělá jarmareční PR, ale skutek utek.

No ale některé části davu to přesvědčí, ne že ne.
A o to jim jde.

No tak mnoho politků měli lidi rádi, zejména potud, dokud nezačli tito politici skutečně mocensky působit. Pak by se některých takových nejraději zbavili a to nejlépe hned.

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nu dostupnost, nehci rejpat, ale delal sis antigenni na oficialnim miste? Na vetsine techto mist delaji jak PCR, tak i protilatky... Takze nez otazka na Okamuru je, ze nevis neco co vi zbytek republiky 2 roky?

A ta cena, stoji stejne jako PCR a musi se delat jednou, PCR musis opakovane, se neptas kde se na to beoru penize, ale na stejne drahe ano?

Me by spis zajimalo, kde jsi byl posledni 2 roky, ze jsi napsal v jednom prispevku tolik udivu nad informacemi co dnes zaji pomalu i deti...

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Nedělají to na většině těch míst.
Není hrazen z pojištění.
Určitě nestačí výstup v podobě kvantifikace pravděpodobnosti setkání se s virovou zátěží . Navíc přibližné. Je třeba analýzy žilní krve.

Děcko jsi leda tak ty.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Ale pane odborníku, co si poslechnout na svědomí náropda pekovou a toho druhého pána co to studovali a dělají v tom, ten pán se dokonce podle svých slov podílel na něčem u fajzeru.

A tito lidé říkají opak toho co ty, tím, že máš protilátky, tak jsi se setkal, navíc tvrdí, že čím déle od setkání, tím MUSÍ klesat počet protilátek, a není žádoucí a spíše nebezpečné, když neklesají=značí to problém... Takže náznaky, že je rozdíl mezi 20 nebo 150, že setkal/nesetkal? Je to rozdíl, kdy jsi se setkal, fakt by jsi měl video těch lidí shlédnout, než začneš psát pohádky ;)

Naví, já někde napsal, ež se to nedělá z krve, že zde poučuješ jako bys měl 50 let praxe? :D Jo dělá a představ si, výsledek nemáš na počkání, ale dojde ti a musíš si nechat vystavit papír i v angličtině, kde to bude "lékařsky", jinak ti přijde jenom SMS ;) To je co :D

Co "dospěláku", neznáš ani cenu, na googlu jsi to nevyhledal, jinak by jsi věděl, že to problém není, cena jako PCR, ale hlavně, že poučuješ, že se to dělá z krve, ale že ostatní o tom už píšeš jenom bludy ti nevadí ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

A je mi jedno co si kdo myslí.
V Afghánistánu mají zavedeno zneužívání malých chlapců, říká se tomu bacha bazi. Už brzy u nás díky opozici.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Dost jsem váhal, zda se k vašemu prohlášení připojit, neboť - "Koho to zajímá?".
Ale nakonec - ano, také budu volit Okamůru. Zajímají někoho důvody? Nejspíš ne, a proč by také měly, že?

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znám Vás virtuálně dlouho a vážím si toho, jak a co píšete.
Ale Okamura?
Prosím, co za dva termíny ve sněmovně udělal se svými lidmi pro tuto zemi?
A ještě, znáte z té party někoho jiného, než Okamuru a Fialu, kdo mluví a má to hlavu a patu?
Jenže to je o mluvení, ne o konání.

A závěrem pro Vidláka.
Napoleon kdysi pravil něco ve smyslu: "Pokud dělá nepřítel kraviny, nerušte jej."

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Laco máte pravdu... ale na druhou stranu, nebylo by tak špatné, kdyby všichni ti Prchalové, Babišové, Okamurové, Rakušanové, Bartošové a ostatní každé ráno přišli na Kydy, aby se podívali, co dělají blbě ne? 

Omlouvám se za tu samolibost.... :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Např. : https://cs.wikipedia.org/wiki/Kontinent%C3%A1ln%C3%AD_blok%C3%A1da

Někdy je lepší jen mluvit a nekonat, aktualně viz zejména Afghanistán - ale celá ta dvacetiletá story, ne pouze momentální epizody.

Opozice nemá takových možností jako vláda, aspoň to bys mohl vědět, Laco. A už vůbec ne v zemi, kde se již takřka tradičně odbývá představení v rámci rolí parlament - vláda vpravdě to morbidně komedialním způsobem, tak nějak jako že ogaři z Horní Lhoty majú špinavé nehty a ogaři z Dolní Lhoty zase špinavé peníze..
-------------
Já bych SPD volil jen kvůli (snad i nepředstíranému) jejich zájmu o prvky přímé demokracie. Jinak jsou si samozřejmě s ANO ideologicky tak blízko jako třeba s Piráty nebo všemi těmi odeesackými recykláty starší i přestárlé generace, v tom hlavním (které raději žádná strana nezmiňuje, neb nechce si pohněvat potenciální zahradník kapitalistické zahrady své mecenáše a majitele).

Krátká odbočka.
Sem shlédl náhodou nějaký ten brífink KSČM. Groteskní. V úvodu prohlásili, že je třeba usilovat o změnu poměrů tak, aby byla společnost spravedlivější co do rozdělování statků. A pak "konkretizovali" - kdy ale ve všech jimi zmíněných bodech šlo o jediné, jak si v rámci eventualní své role zahradníka v kapitalistické zahradě získat voliče a voličky tím, že její plody sklidí a porozdávají, nic víc. Kdy mám obavy, že při tom sklízení by tito petite bourgeoise odrbali i ty dole, v rámci svého pokřiveného (Marx a Lenin prostě v něčem zastarali, tito dinosauři a pterodactylky ale nic jiného nemají, proto také jejich historické znemožnění se svazkem se stranou oligarchie) třídního boje.
Oni také nejsou alternativou, spíše nebezpečím.
Na ja, ale ti ostatní dravci a hrošice jsou ještě horší.
Jak vybrat si bramboru k jídlu z hromady brambor shnilých ? To se mi zdá být nemožné. Nelze jinak, než nalézti jiné brambory. Tu už nejde jen o svědomí, tu jde o život.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Už jsem to tu vysvětloval, nějak zopakuji. Ale až odpoledne (dnes je v plánu plavání).

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ale asi tak o dva (?) tisíce let předtím nějaký Sun C'. Zajímavé je, že je to napsané, kdo chtěl mohl si to přečíst, kdekdo se o tom i doslechl, ale počet lidí, kteří se tím dokážou řídit, by se dal spočíst na prstech dřevorubce, co má půl roku do důchodu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dřevorubci většinou mají prsty všechny … pokud po šichtě nefušujou do řemesla truhlářům. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Taliban zavedl za "bacha bazi" trest smrti:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi

Ovšem poté, co byl Afghanistan "osvobozen" USA, byla tato praktika obnovena, amíky tolerována a existují podezření, že se jí účastnili i okupační vojáci.

"Bacha bazi" NENÍ afghánský zvyk, nýbrž zvyk praktikovaný některými paštunskými kmeny z oblasti Hindúkuše jak na pakistánské, tak na afghánské straně.
A už vůbec to NENÍ zvyk muslimský.
V ČR, resp. v celé "západní civilizaci" nebude co zavádět, protože v ní není sexuální zneužívání dětí ničím neobvyklým.
A pro jistotu se obloukem vyhýbejte Thajsku, protože to je nejoblíbenější destinace evropských a US pedofilů vůbec.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Jemenu jsem vídal mladíky, kterak se vedou po ulici se zaklesnutými malíčky. Podle velvyslance Cingroše (arabista) to nemělo žádný erotický/sexuální podtext, jen to prý mělo vyjadřovat silný přátelský vztah. Možná (moje úvaha) přetlak emocí, daných věkem a praktickou nemožností kontaktu s opačným pohlavím mimo rodinu.
P.S.: Byla to (až na občasné nekrvavé únosy) velmi bezpečná a přátelská země. Teď také totálně rozeraná. Afganistán není žádnou výjimkou, ale logickým pokračováním jakéhosi algoritmu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote, jako stařešina bys měl vědět, že např. v rusku je normální že se vedli chlapi za ruce, bývalo i u nás u ženských (dneska too mizí v rámci boje proti světlemodrým), tedy podle něčeho soudit něco i když ti velvyslanec řekne "máš kulturní brýle" a přesto stejnak "jsou to oni" :D
Za první republiky běžné, že chlapy spali spolu v jedné posteli, protože to bylo levnější a nebyli galuboj...

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

To, že dřív šly po ulici dvě kamarádky zaklesnuté do sebe a kecaly, bylo běžné. Ale muži se u nás takhle (co pamatuji) nikdy nevodili. Mezi dvěma muži je kamenná zeď. Já bych nešel ani k zubařovi. Jen k zubařce.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já napsal RUSKO, tedy mi dokazovat, že na území České Republiky to nebylo?

To mě dává otázku, četls co jsem napsal, že mi dokazuješ, že nemám pravdu z něčím co jsem nenapsal?

Příště více číst, a pak psát ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

mělo být ass a ne anonym :(

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jen jsem poznamenal, jak to bylo u nás, když tu ještě byla normální společnost.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

evropských zemích nic neobvyklého - dětské nevěstince v Anglii, v severských zemích atd.
Ale v Čechách se to nedělo a neděje, zase nás neponižujte, jak máte ve zvyku. Ano, stává se to občas jako trestný čin, ale neděje se to jako nějaká tradiční zábava určitých vrstev, nad kterou stát přivírá oči.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

"...„Podle slov Kristových : „Nechte maličkých ke mně přijíti“ vyzýval školní děti, aby jej i po svém ze školy vystoupení za svého rádce a přítele považovaly, jej častěji navštěvovaly , od něho knížky ku čtení si vypůjčovaly atd., což se vše také tak dělo.
Dělo se ale bohužel při takových příležitostech ještě více, než se díti mělo.
Tento nábožný kněz, jenž při každé maličkosti ve všedním životě oči k nebi obracel (že přec každý jezovit tak výborně i samým obrazům oči obraceti umí !), byl vzdor této nábožnosti velmi veliký chlípník, tak sice, že celá ta jeho široce založená a na odiv stavěná nábožnost jen za pláštík jeho špatnostem sloužiti musela.
Mělť totiž obyčej, s povyrostlými školačkami následující kousek prováděti. Položil na stůl stříbrný peníz, na př. dolar, a ukazujíc naň prosil ji oulisně, by mu v jistých věcech, jež dále vykládati nepotřebuju, po vůli byla. Svolilo li dítě k žádosti velebného pána, dostalo dolar, a chlípník dosáhl účele své nábožnosti. Odepřelo-li však děvče jeho žádost a nepoddalo se, pak – co myslíš, laskavý čtenáři ? - pak se vztýčil s celou svou katechetskou velebností;, ústa jeho přetékala radostí a chválou nad tím, že jeho bývalá žákyně tak statečně a pevně v ctnosti vytrvala, a milá žákyně vyvalovala oči, nemohouc se nad takovýmto náhlým převratem v jednání svého bývalého katechety ani spamatovati.
S úplným přesvědčením, že tento nábožný muž jen svou povinnost konal, stálost její v dobrém zkoušeje, ubíralo se pak děvče z příbytku jezovitova, jenž byl v skutku s opatrností hada k dílu svému přikročil. - Když jsem se octnul v tomto oboru, nelze mi nepodotknouti ještě něco na uváženou, což mi tu právě na mysl připadá.
Jest to věru až ku podivu, jak lehce u katolického duchovenstva nevázanost ba opovrženost mravů se strany jich představených se promíjí. O onom severinianském duchovním byl již nejeden necudný kousek církevním úřadům znám, a přec ho jednou jistý vysokopostavený duchovní jiným kněžím za vzor postavil !
V těch věcech panuje mezi vyšším a nižším duchovenstvem jakési nevyslovené srozumění. Dopustí li se některý z nižších proti zákonu mravopočestnosti, bývá mu takový přestupek na vyšším místě (z příčin lehce pochopitelných) docela prominut , a jen veřejné pohoršení se při tom tresce. Tuto kázeň schvaluje také vůbec známá u nich regule : sinon caste, saltem caute (jednáš -li necudně, jednej opatrně), a tato regule nemá význam pouze hypothetický.“

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)