Nemohou nereagovat

Autor
Štítky

Tak je to tady. Včera poprvé se počat nakažených koronavirem zhruba zdvojnásobil oproti minulému týdnu. Pokud se trend v příštích dnech potvrdí, máme tu krásný exponenciální růst a dlouho očekávaná podzimní vlna je mezi námi. Tím se potvrzuje první moje předpověď - že se všechno důležité stane ještě před volbami. A naopak klesá pravděpodobnost mé druhé předpovědi, že Babiš jako vrchol své kampaně vyhlásí sejmutí okovů. 

Pokud se podíváte na Masterovy grafy, zjistíte, že nárůst se v této chvíli týká v podstatě jen pozitivních testů.  Nárůst hospitalizací se zatím nekoná, ba naopak, ten dokonce zlehka klesá. Může vás mást křivka závažných hospitalizací, ale tam se zatím nedá nic říct, protože když máte čtyři těžké případy a pak jich je šest, tak jsou to příliš nízká čísla na jakoukoliv predikci. 

Takže... v této chvíli začínáme mít epidemii pozitivních testů. Začátek tohoto nárůstu bude ještě zvýrazněný, protože nakažených je relativně málo, hygiena stíhá trasovat a dohledávat kontakty a když se hledá, tak se zpravidla i najde, což znamená, že každý PCR test dnes zajistí pozitivní test i zítra u nějakého příbuzného či kamaráda. Nárůst proto může vypadat poměrně děsivě, ale bude důležité sledovat především nárůst hospitalizovaných případů. Hospitalizace teď v době promtního testování jdou se zhruba týdenním odstupem za potvrzenými testy, takže pokud tento týden vidíme nárůst pozitivních o 500 kusů denně a příští týden uvidíme denní nárůst v nemocnicích o 50 lidí, tak se bohužel oproti loňsku nic nezměnilo. 

Dá se čekat, že v příštích dnech a týdnech se politici budou muset k celé věci postavit. Nemohou nereagovat. Vzhledem k tomu, jak to vypadlo loni, nemohou prostě strčit hlavu do písku, nemohou čekat, až se to nějak vyvine. Zdá se tedy, že covid do volební kampaně ještě zasáhne a je možné, že se na poslední chvíli stane opět dominantním tématem. 

Zároveň bychom už měli být o dost dál, ohledně zdravotnických kapacit i ohledně sbíraných informací. Vláda by měla teoreticky mít k dispozici celou řadu údajů a srovnání s loňskem, které by měly ukázat, jak na tom doopravdy jsme. Letos už neexistuje žádná omluva, že jsme nevěděli, neznali a nerozuměli. Letos už neprojde, aby se co týden měnila pravidla, aby jeden člen vlády říkal jedno a druhý něco jiného. Letos už neprojde improvizování, neprojdou výmluvy. Letos už vláda všechny informace má. A jestli je nemá, nebo jestli se tam mezi odborníke i po roce epidemie různě mlží, lže a neexistuje shoda, tak na to doplatí vláda i odborníci. 

Dále pak máme přímo fenomenální příležitost porovnat situaci očkovaných a neočkovaných. Ono je jich zhruba stejně. Takže se velmi brzy dozvíme, jaký podíl očkovaných a neočkovaných leží v nemocnicích. Dozvíme se to ještě před volbami. Stejně tak se před volbami dozvíme reakce všech politiků, kandidátů, aktivistů, Vidláků i jiných blogerů. 

Za Vidláka říkám, že nevím, co nás čeká. Já osobně jsem založením optimista, proto se ještě minimálně týden budu držet svého předpokladu, že sledujeme především epidemii pozitivních testů, ale samozřejmě to není žádné dogma je docela dobře možné, že příští týden už budu mluvit jinak, protože uvidím nárůst hospitalizovaných. 

Nevím co bude. Ale vím, že se to ukáže do voleb. Vím, že do voleb budeme mít jasno, kdo je zbabělec, kdo je naopak statečný, kdo to s námi myslí dobře a kdo je naprosto mimo mísu. S covidem se už totiž v kampaních moc nepočítalo... teda kromě Luboška Volného a SPD. Takže uvidíme i kreativitu všech těch Márů Prchalů, jak s tím pracovat. 

Zdá se, že nejde nereagovat. Nejde to nechat být, nejde to udělat jako loni s krajskými volbami. Nejde prostě počkat až do voleb a pak teprve se o něco snažit. Já jsem předpovídal, že se ještě těsně před volbami kvůli covidu odvaří lecjaký politik a to se zřejmě vyplní také. 

Dovedu si představit, že už od tohoto víkendu uvidíme ze strany oficiálních míst tlak na urychlení očkování. Viděl bych to tak, že v pátek vystoupí zdravotní statistik Dušek a poví nám něco o tom, kolik očkovaných a neočkovaných leží v nemocnicích. (Skoro si dovedu představit, co řekne - pozitivně testovaní jsou především neočkovaní třicátníci a v nemocnicích leží především neočkovaní šedesátníci... schválně, jestli to bude jinak).  Pokud se zvedne zájem o očkování, Babiš bude připraven tomuto zájmu vyhovět. 

Stejně tak si dovedu představit, že pokud očkování nefunguje, bude zájem ze stejných oficiálních míst to co nejvíce tutlat, protože jak jsem předpovídal, Babiš si prostě prosadil svou a to také znamená, že na očkování vsadil svojí politickou budoucnost. Kdyby se teď do voleb mělo ukázat, že to všechno byly jen vyhozené peníze, že to všechno bylo zbytečné... Očkování není bezinfekčnost, očkování nechrání před přenosem, kdyby se teď ukázalo, že nechrání před těžkými případy...  Máro Prchale, máš o čem přemýšlet. 

Jednoznačně rád může být Lubomír Volný a zřejmě i Okamura. Nárůst pozitivních testů jim přihazuje hlasy. Při těchto nárůstech si zřejmě nikdo do voleb netroufne říci, že o nic nejde a tak mohou zmínění pánové hladce pokračovat v kampani, Volnému to na sněmovnu zřejmě bude stačit a Okamurovi neubere.  Na druhou stranu, pokud Volný blok bude pokračovat v tom, že o nic nejde, že jde jen o rouškovou totalitu a nemocnice se budou utěšeně plnit, může to dopadnout i naopak. Lidský strach je podobný ohni. Dobrý sluha, ale špatný pán. 

Můj bratr po analýze dat z ciziny říká, že velikost vlny se očkováním uregulovat nedá. Že si dovede klidně představit opět patnáct tisíc nově nakažených denně. Ale z proočkovaných zemí se zatím ukazuje, že počty hospitalizovaných a mrtvých už nedosahují loňských hodnot. Jak to bude u nás, to se uvidí.

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (75 hlasů)

Komentáře

protože se hladina protilátek netestuje.
Proč, to by mělo fofrem vysvětlit MZd.
Lepší variantou by bylo, kdyby prostě nebyly dostatečné laboratorní kapacity. Ale tomu při počtu laboratorních podnikavců asi těžko někdo uvěří.
Druhá - horší - možnost je, že se vláda i část zdravotníků obávají, že se prokáže to, co mnozí tvrdí již teď. Tedy že vakciny nemají předpokládanou a tvrzenou imunitní odezvu a že chrání mnohem méně, než nám je předkládáno k uvěření.

Nicméně vyčkejme na vývoj počtu hospitalizací a zvláště pak vážných průběhů.
Do voleb budou statistiky zkreslovány směrem dolů - například zpožďováním zápočtu nových případů; tím jsem si jistý. Ale po volbách už to nebude potřeba, takže dojde k dopočítání na reálný stav. A pak jsou jen dvě možnosti - čísla se skoro nehnou a budeme si moci oddechnout; nebo čísla vyletí nahoru a budeme mít velké starosti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

A po volbách to začne být politikům i novinářům u zadele, takže se data nedozvíte už tuplem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Ohledně protilátek jsme si doma udělali soukromý výzkum.
V lednu 2021, v době kdy se bylo konečně možno testovat jsme si s manželem udělali test.
On - 19 Já - 0
Z toho jsme vydedukovali že vleklá podzimní únava, kterou si manžel prošel a jakou na podzim nikdy neměl, měla souvislost s koronavirem, já jsem to ale nedostala.
Únor 2021 - On- 14, Já - 0 , známý po prodělání covidu v prosinci 21 v této době protilátky cca 100
Květen 11 dní po očkování Pficerem - On více než 400 (větší hodnoty naše laborka neuvádí) já -0
Červen, těsně před 2 očkováním Já - 13 manžel nešel.
Září 21 Já - 115 , manžel pořád více než 400
Pamatuju si, že u jednoho očkování, myslím že to byla tuberkuloza ale jistá si nejsem, jsme ve škole dostali injekci, pak měřili jak velky puchyř se udělal (pozitivní reakce organizmu) a kdo nemel nic nebo jen male tak šel na přeočkování.
Vláda by měla aspoň starším ty protilátky změřit. Očkování máme zaneseno v kartě, jak jsem zjistila, podobně by to mohlo být s protilátkami, aby se vědělo, zda ten dotyčný co umřel, umřel s protilátkami a nebo bez nich :-D Protože media se už určitě chystají na články umřel s očkováním :-D, tomu se nevyhneme. A dobrovolně se už nenaočkuje nikdo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

In reply to by Ahilla (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je moc dobrý příspěvek do diskuze.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

In reply to by Ahilla (neověřeno)

Trvalý odkaz

než já. Hodnoty podobné, jen s tím rozdílem, že na druhou injekcí jsem po dalším testu už nešel vzhledem k následkům po očkování .
Což má ovšem nepříjemné následky - jsem brán jako nezodpovědný, neočkovaný roznašeč, který nesmí na bazén, do hotelu ani k holiči bez potvrzení, že jsem na 2 dny O.K.
Od podzimu už to budu muset platit, jak hrozí s ustaranou tváří náš krásný ministr.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

že kdyby se prokázalo, že hladina protilátek je po prodělání nemoci nebo po první dávce dostatečná, bylo by zřejmé, že další injekce a celá mediální masáž je jen způsob, jak vydělat víc a jak udržet pocit ohrožení mezi poddanými.

Milióny aplikací je dostatečný vzorek pro zjištění, jaká věková skupina, případně s jakým zdravotním hendikepem má průměrnou úroveň protilátek, postačující k ochraně před případnou těžkou recidivou.
Kolika pacientů se to týkalo? Procenta, promile?
Pokud vím, něco se zpracovávalo v Brně a v Izraeli a vyšlo, že imunita po prodělání je účinnější a trvanlivější než po očkování.
I testy na buněčnou imunitu musí i přes vysokou cenu svou vypovídací schopností dát odpověď.
Pokud spočteme cenu opakovaných AG a PCR testů, potom i tento drahý test musí být levnější. A dodat data pro případnou nezbytnost dalších očkování.
Potom by se ovšem mohlo ukázat, že jsou lidé vystavováni zdravotním rizikům o kterých se ještě nic neví za zbytečně vyhozené peníze.
Krevní test stojí 400,-. Když už je krev v laboratoři, nebyl by přece problém nechat udělat širší test na možná další rizika a včas podchytit i jiné abnormality a v konečném důsledku opravdu ušetřit.
Jen by farmafirmy neměly tolik a politici by ztratili klacek, kterým mlátí ty dole. Pocit ohrožení je to, co udržuje pořádek a "Klid na práci".

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

1. určeno, kolik protilátek "stačí", každopádně vyprchávají
2. určitě by někdo, kdo prodělal, měl dostatečnou hladinu všech možncý "protilátek", někdo možná i po 1. očkování - ale protilátky zdá se vyprchávají.
Potud fakta, nejsem agent farmakofirem.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

co by mělo být hlavním předmětem studií.
Škoda,že se nikdo z novinářů Kena nezeptá, kolik , jak dlouho a kde u nás studie probíhají.
Kolik na ně ministerstvo uvolnilo peněz, a kdy se dají čekat výsledky.
Asi by to byla zajímavá odpověď, která by dost naznačila. Tedy, pokud by vůbec srozumitelně odpověděl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A není náhodou ďobanec levnější než test na protilátky? To by si potom farma...komplex střílel do nohy :-)

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Já si myslím, že zastánci vakcín byli zastánci tvrdých opatření jen do doby, dokud nebyli naočkováni, protože se nechali očkovat právě proto, aby už mohli bez rizika pro sebe normálně žít. Čeká nás teď poslední velká vlna Covidu, protože stále je zde ještě početná skupina s legrační kombinací: "odpůrci vakcín a zároveň odpůrci tvrdých opatření", ta tuto sezónu zaplní nemocnice a posléze krematoria a pak už žádná další významná vlna nebude, protože dojdou vnímaví jedinci. Logika je to jednoduchá a každý svého štěstí strůjce, máme svobodu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Říkáte to přesně Kadlasi. Minulý rok se riziko týkalo všech. Letos se bude týkat v drtivé většině těch, kteří nechtějí očkování a zároveň nechtějí opatření. Zároveň ti očkovaní už také nechtějí žádná opatření. Čili nikdo nechce žádná opatření. Co lidi chtějí, to taky dostanou. Proto si stále myslím, že se blížíme konci opatření i přes nárůsty pozitivně testovaných. V podstatě se čeká jen na to, aby se v nemocnicích dostatečně potvrdilo, že vážné případy se týkají především neočkovaných. V té chvíli to celé Babiš rád odpíská. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

každý svého štěstí strůjcem. Kdyby mi bylo 25, zdravím kypící a bez závazků, možná bych nerozuměl opatrným starcům.
Jistě bych ale nevyřvával na demonstracích.
Teď se na to dívám na základě osobní zkušenosti po těžším průběhu, zdravotních omezeních a další perspektivě dožití.
Jako dosud "nepostižený odpůrce" bych si ale zcela určitě nechal pro svůj klid provést test nakolik jsem chráněn.
Protože na JIP mě Volný určitě povzbudit ať dýchám nepřijde.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A zvážil jste možnost, že Pfizer má daleko menší účinnost (žádných 94% ,ale mnohem méně někde kolem 50%), která navíc ještě časem klesá?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

na deltu, na předchozí varianty Pfizer má účinnost 94 %. I proto ty první 3 varianty v podstatě zmizely.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/proc-jeste-neupravili-mrna-vak…

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

EU to bere do svých rukou:

a) Rozhodla se v koronavirové pandemii rozdat spoustu peněz těm nepotřebnějším - totiž proevropským a sluníčkářským médiím. EU dá v krizi peníze pouze sluníčských médiím, nikomu jinému - ani lékařům, ani skutečně potřebným. Nikdo jiný nedostal a nedostane (alespoň co je známo) od EU žádnou finanční pomoc v koronavirové krizi. Pouze sluníčkářská média. Jinak řečeno, EU vám sděluje, že klidně můžete umírat na epidemii. Jen při tom umírání potřebujete více EU propagandy.

b) Nejvyšší führerin EU Uršula von den Leyenová prohlásila, že zavřené hranice národních států koronavirus nezastavily. Proto je třeba otevřít všechny hranice a nechat volný průchod mezi státy komukoli. (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Evropane-poznavaji-jak-vz…)

c) EU vyhlásila jako státní svátek "Evropský den optimismu", protože nic není důležitějšího pro boj s koronavirem.

d) EU prokazuje značnou "akčnost". Dovolte, abych nechal mluvit Mattea Salviniho, bývalého prezidenta Itálie: "Jsme znechucení a pohrdáme touto Evropou. Posoudit, zda, kdo a jak potřebuje pomoc bude trvat 15 dní. Zatímco lidé umírají. Je to doupě hadů a šakalů. Pojďme nejprve porazit viry, pak budeme účtovat s EU. A v případě potřeby se rozloučíme. Bez poděkování. Ať jde někam." (https://twitter.com/TrochIgor/status/1243541701391769603)

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

2) EU konečně vypracovala záchranný plán pro SARS-CoVid-19. Schválila celkový balíček 15,6 miliard euro, který rozdělí na tyto účely. (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/cs/ip_20_604)

Kdybyste ale měli chvíli matoucí pocit, že EU snad něco užitečného dělá, tak je to rozděleno takto:

a) 4,76 miliard eur dostane Afrika. Ještě jednou zdůrazňuji: Afrika!!! (Tuto částku 4,76 miliard eur musíte složitě skládat, protože je pro zamlžení rozdělena na řadu různých dílčích částek.)

b) 400 miliónů eur dostane Turecko. Ještě jednou zdůrazňuji: Turecko!!! (To Turecko, které právě vojensky napadlo Řecko, tedy člena EU!)

c) 2,1 miliardy eur dostanou jižní země, které NEJSOU členy EU.

d) 962 miliónů eur dostanou východní země, které NEJSOU členy EU.

e) 400 miliónů eur dostanou západní balkánské země (Albánie, a spol.), které NEJSOU členy EU.

f) 1,22 miliard eur dostane Asie a Tichomoří. (Sarkasmus: Člověk by neřekl, kam až sahá EU.)

g) 918 miliónů eur dostane Latinská Amerika a Karibik.

h) 502 miliónů eur je vyčleněno pro OSN a WHO, kdykoli bude potřebovat něco profinancovat. (Např. na chlebíčky s kaviárem, nebo tak nějak.)

i) A tak dále, a tak dále...

Takže země EU víceméně utřou nos, a dostanou nějaké zbylé drobné. Je vám jasné, že třeba Afrika dostane z EU více pomoci než Itálie a Francie se zoufalými situacemi dohromady.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

A dostane něco i Kuba? Ptám se proto, zdali náhodou nejsou ohroženy dodávky kubánského rumu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud vám ve vašich trubkách ve vašem domě stále teče kvalitní kubánský rum - pak vše dobře dopadlo. To rozdělování peněz je přes rok stará událost.

Pokud přesvědčíte, že kubánský rum má velmi malou uhlíkovou stopu, a pomáhá zmírňovat klimatickou změnu, pak do Kuby začne EU lít pohádková množství peněz.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ústavní soud rozhodl a začal rušit krizová opatření.

Už nepotřebujeme lékaře, odborníky, epidemiology, ani vládu - aby řídila stát v případě katastrofy či ohrožení.

Opět problém je, že ústavní soudci za rozhodnutí nenesou žádnou politickou ani faktickou odpovědnost.

Ústavní soud nejspíše čekal, že vláda prostě zrušená opatření znovu zavede, a to způsobem, který je Ústavnímu soudu po vůli. Vláda udělala pravý opak - a lidsky to lze pochopit. Vláda se tím pádem na to celé vykašlala. Řekla si, a zcela po právu, že se na to celé může v tomto případě vytentovat. Ať si to tedy Ústavní soud řídí sám.
Vláda zrušila zákaz volných osob. Školáky pošle šupito presto do škol. Vláda rychle otevírá zavřené obchody.

Za další nakažené, a za další mrtvé na covid-19 můžeme poděkovat blbosti a namyšlenosti Ústavního soudu a jeho soudců. Každá další mrtvola, každá další tragédie či poškození zdraví - vlivem SARS-2 - padá na hlavy Ústavního soudu, který se montuje do čeho nemá.

Průměrný počet slepic: 3.7 (28 hlasů)

Není. Naše justice se v epidemii chovala tak, že má ruce plné krve.

Průměrný počet slepic: 3.7 (34 hlasů)

Je to naprostá blbost a podle toho ten argument taky vypadá.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obhajovat, že se naše česká justice nepodepsala silně negativně na koronavirové epidemii - to budete dost v důkazní nouzi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (23 hlasů)

To tedy nebudu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"Zdá se, že nejde nereagovat. Nejde to nechat být, nejde to udělat jako loni s krajskými volbami.."
Ale jde. Taky by to šlo konečně udělat tak jak to mělo být již od (dobře, ne začátku) řekněme druhého kvartálu. Izolovat a umožnit izolaci skupinám ze kterých si vir vybírá svůj díl a nechat nás obyčejné lidi aby na tu šaškárnu vydělávali, na další 'epidemii' pseudoopatření nikdo není zvědavý a sebeizolační disciplína je - i díky vládě AB - u většiny lidí nesporně na nule.
Jenže to bychom omezovali hen ty důchodce a to přeci nejde, všechno zavřít! (všechny).. Tak je to přeci jedině správně! A navočkovat počtvrtý! Říkal to hořejší..

Průměrný počet slepic: 2.4 (33 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aniž bych se nějak vyjadřoval k vašemu plánu: Jak byste technicky či prakticky izoloval řeněme seniory a starší dospělé od ostatních lidí? Mě by velmi zajímalo to praktické provedení. Mám bujnou a bohatou fantazii, ale přes všechny pokusy si to nedokáži vůbec představit. Kromě doživotní izolace těch lidí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (35 hlasů)

A taky je musíte izolovat i mezi sebou. Takže ideálně 1 milion nových bytů a rozjet zásobování. Při troše skromnosti 50-100 tisíc nových domovů důchodců a sehnat obětavé Ukrajinky, které se tam, s nimi uzavřou.

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

Já to neudělám, to musí sami. Dostali vymezené nákupní hodiny ale to bylo asi moc složité s jejich časovými dispozicemi, chodili celý den. Mají k dispozici alternativní rozvážkové služby však za to by museli platit, tak to taky ne. Slavné seniorstvo neprokázalo ani minimální ochotu se jakkoliv chránit či omezit tak nás omezili pro jistotu všechny. Díky za komplikace, vládo, fungovalo to skvěle. Neznám nikoho koho by nepocítil negativní dopady a pro co? Aby se dôchodci mohli courat po kauflandu? Výborně. Covid je zoonóza, ta nezmizí a nevyřeší se to zákazy vycházení a uzavíráním škol, tak se sakra konečně už vzpamatujte!

Průměrný počet slepic: 2.6 (30 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejenomže senioři chodili do Kauflandu v jiné hodiny, ale oni také mají příliš vysokou uhlíkovou stopu, mají proruské názory, zabírají spousty bytů v Praze mladým, a pobírají důchody. Navíc volí toho Zemana a tahají nám sem tím ten proruský narrativ. Jen díky nim není v čele kníže nebo Drahoš, takže to tu řídí zaprdění doochodci, co nechtějí imigranty a nechtějí euro.

A teď jedna faktická: Alternativní roznáškové služby fungují bez kontaktu s jinými lidmi? To jsou mi novinky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

Mistr knížecích rad? OK boomer. Mám vás za blbce ponkráci, hádejte proč.

Průměrný počet slepic: 1.8 (25 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte mě za blbce, protože prosazujete buď reálně neproveditelné věci (jako třeba izolace ohrožené skupiny) nebo věci zcela popírající realitu a skutečný průběh věcí. A když se vás člověk zeptá, tak odpovíte, že vás nezajímá, jak by se reálně neproveditelné věci daly vyřešit, to musí řešit jiní.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Ono to proveditelné samozřejmě je akorát se musí chtít a přechytřelí důchodci Ponkrácové se musí přestat vymlouvat a křičet "státe starej se".
Mektáte kraviny, Mílo. Izolace ohrožených skupin možná samozřejmě je, why, dokonce i stát se o ni pokusil tím jak nás všechny zkusil zavřít. A co se rozvážky týče rok jsem balíkovku jezdil, některé lidi jsem neviděl ani jednou ('peníze mate za truhlíkem') nehledě na platbu kartou a ponechání balíku za dveřmi když se mě ten člověk teda bojí a krabici si chce posprejovat desinfekcí jež ju vezme do rukou. Tak mě tu nepovídejte jak si to nedokážete představit, to je váš hendikep.

Průměrný počet slepic: 1.6 (20 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

začne s nadávkami do blbců.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Vy s vaším slovníkem se, laco, raději neozývejte. Jeden by si i vás mohl myslet že jste pokrytec.

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)

Argumenty má dobré.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že by tušil, že Vaši předci bloumají po Kauflandech, aby Vám nakoupili?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Předkům nakupuji já. Pokud se jim ovšem zrovna nechce na vejlet, což je to o čem jsem psal. Koho by to taky bavilo trčet furt doma a vejrat na bednu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Ne všude to tak je, někde skutečně důchodci nakupují svým dětem. Když ty mé měli Covid, tak jsem jim také nakupovala.
A výlety? No, pokud jsou jen v bytě, nemohli na pole, zahradu, do parku, tak se jim ani nedivím. Bedna je k ničemu. Ovšem hadr na pusu si dát mohli. V té době mi bylo velmi nepříjemné potkávat někoho bez hadry. Tu půlhodinku, než člověk nakoupí (aha v obchoďáku to nestihnou) se s hadrem (nebo respirátorem) na puse i nose vydržet dá. Ale to je osobní kázeň, či nekázeň.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

měli - jako holky a klucí, jinak "y".

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jistě. Přiměřenost ale jaksi není heslem dne. Rád bych kdyby byla, ale není.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ale Miloslave, máte sice bujnou a bohatou fantazii, ale neznáte historii. Určitě jsou v Německu nějací žijící, co to dovedou velice dobře i bez fantazie. Nebo alespoň poradí.

Jinak, dost již bylo strašení. Brod je již daleko za námi a my stále máme kalhoty dole a bojíme si je vytáhnout. Co kdyby se ten brod záhadně posunul před nás. Umíralo se na chřipku, bude se umírat na koronu. S tím žádné vládní opatření nic nenadělá. Tedy pokud nebudeme brát v úvahu devastaci ekonomiky. Tam se vládním konsomolcům a soudruhům dařilo naopak velice dobře.

Mám osobní zkušenost a dovolím se vám s ní i svěřit. Dcera odjela na intr, kde se musí před nástupem otestovat. I přes trojí testování vykazovala pozitivitu. Bylo nutné si ji přijet vyzvednout. Druhého dne čekat až bude vše nahlášeno a bude moci pozitivitu potvrdit PCR testem. Čekat do večera kdy onen test vyloučil pozitivitu. Odvést dceru na intr. HDP státu se zvýšilo, naše životní situace se zhoršila. Nevím zdali do onoho počtu nakažených byla započtena, ale vím jedno, běžte s tou koronakrizí už konečně do prdele!!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)

Malé upřesnění názorů: já bych nikoho nijak neizoloval. Já bych jim to umožnil. Všem z definovaných skupin včetně těch v produktivním věku /na ty stát zvysoka sral, ti měli chodit do práce a při tom případně zdechnout, což by se státu hodilo pro zdůvodnění dalších represí/. Vyberte si svoje řešení sami, choďte mezi lidi ve vymezený čas kdy jich bude mélo (jsem si jist že se vám všichni rádi vyhneme a zařídíme si to když by se to náhodou krylo a že Vy se rádi přizpůsobíte když teda budete mít celý den volno a půjdete si povyřizovat svoje nákupy a úředně-lékařské věci v době kdy my běžní smrtelníci budeme v rachotě, to se po vás nechce zas tak moc za placený pobyt doma, ne?).
Anebo k tomu přistupte jako šedesátníci u nás ve firmě (věkové složení zaměstnanců je 25-63 let, cca 50 lidí u nás, 150 v praze). Do práce chodí dál, mají v paži a covid u nás chytil dva lidi, jeden poležel, druhý ztratil čich. Vzhledem k naturelu zázemí je jasné že si to prošlo všemi bez rozdílu, potíže nebyly v *žádné*, včetně starých, tlustých, morbidně obézních, sport/nesport a kuřáků. Celý covid je blamáž. Zasahuje disproporčně určité lidi, lze se značnou mírou úspěchu predikovat které. Na prevenci se ale kašle, namísto toho mají všichni plnou hubu kázání jak se mám já chovat aby se oni mohli cítit bezpečně.
Nasrat! Kvůli Vašemu strachu jsou včil dvojnásobné lhůty u doktora, kvůli Vašemu strachu máme hyperinflaci která bůh ví jaké bude mít dopady, díky Vašemu nepodloženému strachu je soustavně podminováván náš stát.. bojte se. Sami. Já už v tom nejedu.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zlatá medaile: 1) Městský soud v Praze zakázal testování zaměstnanců v domovech důchodců, domovech pro postižené, a obecně ve všech sociálních službách. Do této doby se povinně testovali zaměstnanci všech těchto institucí každých pět dní. Myslím, že to bylo (minulý čas) rozumné.

Jedna idiotská nejmenovaná zaměstnankyně sociální služeb s iniciálami E. P. zastupovaná právníkem Davidem Záhumenským si stěžovala u soudu, že se musejí pravidelně testovat. A soud jí vyhověl a zrušil opatření, které vydalo Ministerstvo zdravotnictví pro boj s epidemií. (https://www.ceska-justice.cz/2021/02/soud-zrusil-povinne-testovani-zdra…)

Po přečtení článku v médiích jsem si stáhl u soudu rozsudek. Neměl jsem to dělat, protože míra blbosti (to už se jinak napsat nedá) byla v médiích velmi utlumena proti tomu, co je v rozsudku. A ještě horší je to, co navrhovala daná E. P. - například žalobu opřela o to, že pravidelné testování zaměstnanců v domovech důchodců "není opatřením k likvidaci epidemie" nebo že nelze vůbec bojovat s epidemií, protože "Listina základních práv a svobod žádné omezení svobody v rámci epidemie neumožňuje" a řadu dalších perel.

Takže nyní je nelegální testovat zaměstnance na SARS-Cov-2 nebo protilátky na covid-19, pokud pracují s nemocnými či starými lidmi v ústavech. Soud to zakázal s platností od 10. března 2020 testovat zaměstnance. Až uslyšíte o nějakém domově důchodců, kde polovina klientů zemře na covid-19, tak prosím nenadávejte řediteli ústavu. Nemůže za to. Přijďte osobně nebo písemně poděkovat Městskému soudu v Praze, a soudcům JUDr. Haně Veverové, Mgr. Markovi Bedřichovi a JUDr. Jitce Hroudové. (https://www.denik.cz/z_domova/koronavirus-testovani-domov-senioru-20210…)

***

Stříbrná medaile: 2) Městský soud v Praze zakázal Gymnáziu Na Zatlance dálkové vyučování, a přikázal obnovit denní kontaktní studium. (https://www.novinky.cz/domaci/clanek/soud-zakazal-prazskemu-gymnaziu-di…). Jeden nejmenovaný idiotský student prvního ročníku tohoto gymnázia se domáhal u soudu obnovení vyučování epidemie - neepidemie.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

Váš příspěvek významným způsobem deformuje skutečnost. Není pravda, že se zaměstnanci dotyčných ústavů nemohou testovat kvůli rozsudku února 2021. V textu rozsudku je totiž zcela jasně uvedeno, že se testovací opatření tuší nikoliv okamžitě, ale od 10. března, a to proto, aby měla vláda možnost toto opatření zavést řádně (tedy připsat tam zdůvodnění). Pokud se tedy v ústavech netestuje, tak je to proto, že se na to vláda vykašlala. Tvrdit opak není založeno na faktech, ale na zbožných přáních.
Pokud toto vydáváte za zlatou medaili, pak to jen ukazuje, že vaše tvrzení "mohou za to soudy" opravdu plave na vodě.
Fakta hovoří jasně. Za prvé, naprostá většina Babišových opatření soudy napadena nebyla, což se týká zejména roku 2020 včetně rané zimy 2021, kdy do toho soudy nemluvily vůbec, takže dávat toto za vinu soudům je zcela zjevný nesmysl logický. Za druhé, vkdyž soudy v roce 2021 začaly do věci mluvit, tak v naprosté většině případů poukazovaly - a to zcela oprávněně - na to, že u rušených rozhodnutí jde o akty porušující platný zákon, jmenovitě tu část, která vyžaduje, aby vlády svá nařízení odůvodnila. Nejde jen o právnické točení se na detailech, jde o podstatnou věc. Opravdu zodpovědná vlády by totiž svá epidemiologická opatření racionálně zvažovala zcela dobrovolně, i kdyby ji k tomu zákon nenutil. A pokud by to opravdu dělala, tak jsme si mohli odpustit takové nesmysly, jako je zákaz nakupování v malé prodejně u nás, kde se obvykle potkají tak dva lidi, takže jsme museli místo toho jezdit do nákupního střediska, které bylo samozřejmě v pohodě otevřené a plné. Mohli jsme si odpustit také povinné nošení roušek ve školách celý den, což je nejen silně omezující a zdraví škodlivé (zde prosím nepředstírám, jak řada blouznivců, že mít hadr před pusou dvacet minut v hromadné dopravě má závažné zdravotní dopady, ale mluvím o reálných a zdokumentovaných následcích mnohahodinového nošení), ale také zbytečné, protože po pár společných hodinách dýchají všichni ve třídě totéž, ať už něco nosí nebo ne.

Vinou arogance vlády jsme byli svědky stavu, kdy ministr zdravotnictví vydával opatření, o kterém věděl, že je protiprávní, ačkoliv nebyl problém dosáhnout podobného účinku procesem správným. Byli jsme svědky situace, kdy vláda opakovaně vydává prakticky totéž opatření s vědomím, že je soud zruší a ona je vydá znovu, protože... proč vlastně? Kdyby to opatření vydali jednou,a le připsali do něj řádné odůvodnění, tak už je soud neshodil a dalo by jim to méně úsilí než blbnutí, které předvedli.

Podotýkám, že tímto nepolemizuji s premisou, že se soudy, zejména ten ústavní, staly nekontrolovatelným aktérem politického života, čímž narážím zejména na nalogický rozsudek ohledně volebního zákona. Ale na tom, jak o u nás fungovalo za pandemie, opravdu vinu nenesou. O tu se dělí dvě party, na jedné straně opozice populistickými hrátkami, třeba když tlačila loni v létě na rozvolnění, na straně druhé chaotická vláda, která nebyla schopna racionálního jednání ani v situacích, kdy bylo k dispozici. Možná se to zapřisáhlým příznivcům Babiše líbit nebude, ale mají smůlu, fakta jsou jasná.

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

Mě fascinuje vaše snahy, spolu s kebabem a dalšími - vaše kultura popíračů nosu mezi očima. Jste trapní, opravdu! Více k tomu není co napsat. Prostě lež a nenávist, tím se řídíte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Zatím tu lžete jen Vy.
Chtělo by to trochu sebereflexe, Ponkráci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

teď jste už jen potvrdil, že jete směšná figurka, s naprostým nedostatkem argumentů, a tak si je musíte vymýšlet nebo alespoň překrucovat a přibarvovat v (celkem oprávněné) víže, že lié vám podobní si neověř vůbec nic a ani si nic nepamatují :-)))

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)