Na věčné časy

Autor

V poslední době jsem se v článcích v diskusi poměrně důkladně věnoval myšlence, že koronavirový odboj proti vládě a jejím opatřením se hladce proměnil v boj za Piráty, kteří mají velkou šanci uhrát fenomenální volební výsledek a získat premiérské křeslo. Ostatní dnes opoziční strany se už dávno netají tím, že budou Pirátům ve vládnutí sekundovat nebo alespoň svítit. 

Zároveň jsme svědky toho, jak nám ze scény mizejí někteří zavedení aktéři. Zřejmě proto, aby nepřekáželi v opozičním nástupu k hvězdné budoucnosti. Z ničeho nic skončil mladý Klaus. Prý už nemá energii. Tak určitě... nemá energii. Založí si stranu, udělá ji tak, aby podle stanov měl takřka neomezené pravomoci, může kohokoliv na kterékoliv kandidátce odmítnout, má to jako svoje léno... a najednou skončí. Spíš bych věřil tomu kompru, co prý na něj mají. Je zapotřebí neponechat nic náhodě, aby nějaká šajse Trikolóra neubírala procenta modroptákům. 

Stejně tak zmizel najednou z ničeho nic i chvilkař Minář. Do politiky se nepustí, jeho hnutí nezískalo dost podpisů. Slza mi ukápla. Takových milionů měl, takových sponzorů, co by mu zaplatili a on to zapíchne ještě před volbami... Mnohem pravděpodobnější se jeví, že ani Bartoš nechce nechat nic náhodě, protože Kantar mu sice udělal pěkný průzkum, ale člověk nikdy neví. Zbavili se další pidistraničky, která by mohla Pirátům uškodit propadlými hlasy. 

Prostě sledujeme v přímém přenosu útok na ANO. Náš oligarcha miliardář je oslaben neúspěšným bojem proti covidu, je otřesen tím, že jeho voliči naskočili na vlnu protestů proti opatřením. Možná si také opoziční stratégové spočítali, že hodně Babišových voličů jsou ti, kdo o pár let dřív volili Věci veřejné, tedy který vždycky volí nové uskupení v naději, že se něco změní. Babiš už není nový, ale Piráti noví jsou, takže se tito voliči přesouvají k nové naději, aby byli posléze zase zklamáni.  Ale Babiše to oslabí. 

Právě tito voliči stojí za mým přesvědčením, že průzkum Kantaru není tak úplně mimo. Ono je celkem jedno, jestli Babiš uspěje s 25% nebo 28%.  Piráti, Starostové, ODS, TOP a KDU budou mít dohromady pohodlnou převahu.  Vláda to bude tedy šílená, ale půjdou do ní, protože mají společného nepřítele. Vlastně nejhůř dopadne Okamura, protože tomu pár procent ubere Volný a zároveň zjistí, že program anticovid je zajímavý jen pro malé (i když hlasité) procento lidí. 

V posledních týdnech jsem se mnohokrát zamýšlel, jak se to vlastně mohlo stát? Kde to vzniklo, že babišovi voliči poměrně razantně nastoupili na vlnu neexistující epidemie a když už to bylo neudržitelné, tak alespoň pokračovali v tom, že opatření jsou fašistická, že jimi volený Babiš se je snaží zotročit či očipovat.  

Že po Babišovi jde opozice, tomu se nedivím. Odstavil je od penězovodů, šlápl jim na kuří oka, splnil voličům své i jejich volební sliby (snížil daně, zvedl přídavky a důchody, do covidu byl rozpočet skoro vyrovnaný), tam je zcela logické, že Babiš nemohl udělat nikdy nic dobrého. Ale proč si tohle myslí i babišovi voliči?  Měl jsem pro ně poměrně příkrý odsudek, protože jsem si myslel, že jejich důvody souvisejí s jejich zhýčkaností. Babiš jim začal vadit v té chvíli, kdy po nich něco začal chtít. 

Osobně jsem to bral jako tragédii pro celou alternativní scénu, protože to byla v podstatě kudla do babišových zad od babišových voličů, ze které se náš oligarcha samozřejmě poučí a napříště se nikdy nikdy nikdy a za žádnou cenu nepokusí opřít o voliče. I předtím se snažil dolejzat kamkoliv jinam, teď ttoto jeho přesvědčení ještě posílí. Stejně tak se už nebude pokoušet o nějaký větší tlak na EU. To samé poučení si vezme i Okamura a případní noví kandidáti - že je sice možné voličům slibovat odchod z EU poanglicku, ale v praxi se o něj nikdy nepokusí, protože odchod z EU by představoval víc problémů, hlubší recesi a víc strádání než celý covid. Přece jenom jsme Evroskou unií obklopeni a nebylo by snadné v tomto prostoru dělat nějakou rebélii. A jakmile by došlo na nějaké uskromnění, bude se zase křičet o fašistické vládě... 

Vzájemnost prostě nefunguje.  Nevím, proč to má Orbán v Maďarsku jinak, tam každopádně se on opírá o voliče a voliči mu důvěřují. Nevím, co bylo dřív. Jestli jsou tam lepší voliči a díky tomu mají i lepšího lídra a nebo jestli si to Orbán musel za velkého rizika odpracovat a pak mu teprve začali věřit. Škoda, že je maďarština tak nepřístupný jazyk. Nějaká bližší znalost tamního prostředí by se hodila.  U nás musím konstatovat, že Babiš i všichni národovečtí kandidáti mají spoustu dobrých důvodů nevěřit svým voličům a tím pádem mají voliči spoustu dobrých důvodů nevěřit svým kandidátům. Čímž se nám kruh uzavřel a z logiky věci plyne, že my neopustíme nikdy EU, ale ona jednou opustí nás. Jako Titanic... směrem ke dnu. A zřejmě si leckoho stáhne sebou.

Včera jsem měl delší hovor s Masterem a ten mě upozornil na jednu věc, kterou jsem doposud neuvážil a čím déle o ní přemýšlím, tím reálnější se mi jeví. Jak jsem říkal, nevěděl jsem si rady s tím, proč se babišovi voliči postavili proti svému lídrovi ve chvíli, kdy po nich začal chtít, aby seděli doma a strpěli zavřené hospody.  Master mě upozornil, že to může být proto, že mezi lidmi existuje reálná obava, že současná vládní opatření a současná covidová situace jsou nafurt. 

Ano, to může být poměrně pádný důvod, proč to tu máme jak to máme. Pokud jsme zadrátovaní nafurt a vždycky bude možné vyhrabat patnáct tisíc nakažených a nemocnice plné zůstanou, tak jsme o starý svět definitivně přišli. A pokud jsme o něj přišli, ano nemá cenu podporovat žádnou vládu, protože jestli je cílem naše trvalé zadrátování, tak je úplně jedno, jestli nás drátuje Babiš nebo Bartoš. 

A platí to ale i obráceně... pokud Babiš do voleb zařídí, že covid bude minulostí a vrátí se běžný život,  zmizí "dezinformace" o tom, že covid je nafurt, že je záminkou, že ho vypustili jen proto, aby nás zotročili. Stejně jako už zmizela podobná smyšlenka - že covid zmizí chvíli po amerických volbách, protože byl vypuštěn za účelem diskreditace Trumpa.  Mimochodem - nějak jsem nezaznamenal, že by někdo pokorně uznal, že právě tato konstrukce byla chybná. 

Pokud covid v létě zmizí, pokud se během léta víceméně všichni proočkujeme a v září se covid nevrátí, zmizí i hodně důvodů, proč lidi bojovali proti vládě a vlastně i proti státu.  Pokud se vláda s covidem vypořádá, pokud nepřijde nějaká nová kvalitní mutace, které zneutralizuje všechno to očkovací úsilí, pokud se otevřou hospody a život se víceméně vrátí do zajetých kolejí, stane se dnešní obava o opatřeních trvajících napořád jen další hloupostí, která nebude stát za řeč. 

Pokud bude na podzim jedinou starostí, jak uklidit ekonomický svinčík, který tady covid zanechal a všichni se budeme běžně scházet, chodit na plavání a na fotbal, pokud lidi v létě vezmou hospody útokem a ukáže se, že pinglové si dali půlroční volno za státní peníze,  tak má Andrejko slušnou šanci  získat alespoň část pozic zpátky.  Pokud to guru Mára vezme za správný konec i s kampaní, může Babiš víceméně zůstat na svých pozicích. 

Tohle je také můj vzkaz pro Okamuru a Volného... pokud se vše vrátí do starých kolejí a oni budou pokračovat v rétorice, jak nás na vládě chtějí jen zotročit, tak budou jen pro smích. Pokud budou mluvit o tom, jak nás chce Soros zavřít a dělat great restart, zatímco realita bude už úplně normální, tak ve volbách neuspějí.  Pokud v případě návratu starých časů včas opustí rétoriku doživoního žaláře národů, mohou se po volbách stát tím jazýčkem na vahách bez kterého žádná strana vládu nesloží. Je to na nich. 

A pokud covid bude trvat nastálo, je vlastně úplně jedno, jestli se bojuje proti Babišovi nebo Bartošovi. Obojí bude úplně totéž. 

Pro Bartoše by tedy bylo nejlepší, kdyby covid co nejvíc trval. Ideálně tak, aby musela být opatření i v létě. Aby mohl do poslední chvíle Babiše kritizovat a zároveň aby mezi voličstvem pokračovala ta nálada, že zarýglování se už nikdy nezmění.  Proto bych si myslel, že se dneska nouzový stav už neprodlouží. Bartoš potřebuje zařídit, aby tu dál byla neschopná vláda, co nedokáže vysvětlit strategii proti covidu. Samozřejmě už nebude zdůrazňovat, že to dělá jako Konrád Henlein - že prostě nikdy nebude spokojený s ústupky. 

Babiš naopak potřebuje co nejrychleji mít po covidu. Aby mohl udělat nějaké pořádné oslavy během kterých bude mluvit o tom, že covid je definitivně vymýcen a všem se vrací jejich práva na cestování do Chorvatska.  Měl by se pokusit o ten Sputnik.  Zeman by mu s tím určitě rád pomohl. Zatím to vypadá, že naši západní spojenci s jejich skvělou solidaritou nám moc nepomohou. Skoro bych si troufal tvrdit, babišova politická budoucnost závisí právě na Sputniku... tedy pokud nedostane vakcíny odjinud. 

 Pokud ale v září zase dojde na roušky a zavírání obchodů, bude premiérem Bartoš a to bude jinej řízek. Ten se nezakecá. 

Okamura by měl bedlivě sledovat situaci a pokud se začne vracet "starý svět" tak si toho včas všimnout a změnit rétoriku. Pokud to udělá, stane se jazýčkem na vahách. Pokud se starý svět nevrátí, může pokračovat v tom co dělá doteď, bude to úplně jedno. 

Všichni bojovníci proti opatřením by si také měli uvědomit, že boj proti vládě je boj za Bartoše v premiérské sesli. Měli by s tím počítat a zdůvodnit si pro sebe, proč je to lepší než premiér Babiš. Alternativy za Babiše totiž jaksi vyklízejí pole. Mladý Klaus už dopolitikoval a nemohu si pomoct, Okamura to jako obvykle určitě podělá. Vždycky to podělal. 

 A stejně tak by odpůrci vlády a covidových opatření měli počítat  s tím, že tu bude opravdu hóóódně voličů, kteří díky covidu přišli o nějakého blízkého, kteří covid prodělali v nemocnici, mají následky, nebo také nemají, ale dusili se a měli strach o život.  Bude jich zřejmě dost na to, aby právě jejich přízeň hrála významnou roli. Nepodceňoval bych to. 

Vychází mi z toho, že pokud se vrátí starý svět, vrátí se s ním i původní politické pozice. Bilancovat se samozřejmě bude, ale velikán zůstane velikánem a trpaslík trpaslíkem. Pokud se starý svět nevrátí, nevrátí se ani staré politické poměry. Kromě hromady řečí nikdo doopravdy nebojuje. A ve volbách moc možností nebude. Babiš nebo Bartoš...   A v novém zarýglovaném světě se pak může stát cokoliv. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (68 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co se Orbánovy popularity týče, tak jsem slyšel, že před krizí v roce 2008 měla z důvodu nižších úrokových sazeb půlka Maďarů úvěry na bydlení vedený v eurech a švýcarských francím u zahraničních bank. Když se v roce 2008 prudce propadl kurz forintu, tak lidi najednou museli platit násobky splátek a Orbán se zasadil o to, že banky jim úvěry převedou ze zahraničních měn na forint. Banky se u toho cukaly, zejména rakouský, takže jim Orbán řekl, že pokud to neudělají, tak v Maďarsku končí.
Krom toho má Maďarko dlouhodobě velmi prorodinnou politiku založenou na odpisech daní za každý další dítě, plot na hranicích se Srbskem kvůli migráčkům, neziskovky vypráskaný ze země atd...

Průměrný počet slepic: 4.9 (76 hlasů)

BINGO

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Orbán nestaví zdaleka jen na oblíbenosti u voličů (jako naši politici s čestnou vyjímkou Andreje)
Stihnul si vybudovat slušnou mocenskou základnu díky vlivu osobní kliky příbuzných a známých na státní zakázky, a vlivu státu na chod podniků a bankovního systému o jakém se u nás Andrejovi ani nesnilo.
Vím že se tu málokomu bude líbit že vykresluju Orbána jako poměrně nedemokratickou figuru, nicméně mu to dává sílu postavit se účinným způsobem Bruselu.
Dalším faktorem Orbánova úspěšného odporu sorošům a pravdoláskařům je budování armády.
To posiluje vliv Maďarska v cizině i Orbána doma a zároveň utužuje hospodářskou spolupráci především s německem, odkud teď maďaři nakupují drtivou většinu zbraňových systémů.
Bohužel musím trvat na svém názoru, že armáda se nabuduje nikdy pro nic za nic a maďaři (a poláci) už roky setrvale sypou do svých ozbrojených složek na evropské poměry obrovské částky a tyto dvě armády jsou dnes v rámci evropy jediné dvě, které jdou silou a výkonností prokazatelně nahoru. Jiné armády jsou smutným obrazem stagnace a úpadku, nejenom u nás.
Myšlenky Velkého polska a Velkého maďarska z doby před Trianonem zdaleka nebyly zapomenuty, to ani nejde, jenom spí....

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

na jak dlouho budou kovidpasy ? a co s nima, jen ven, nebo ... jak dneska někde psali ... chcete se posadit na zahrádku u hospody ? bude třeba kovidpas

povinný testování prej plánujou do prosince. Ne podle počtu, vývoje, podle kalendáře.

Zmizel Vojtěch, co to snad chtěl řešit. Zmizel Primula, který myslel překotně a všechno i řekl. Máme tu konečně úřad. Vše se léčí pravidly a bumážkami. Brz závislosti na realitě, pravidlo a bumážka maj přednost (ad roušky na prázdný ulici).

Aspoň že se otepluje a spousta lidí ty hadry nenosí .... a testování se ochcává už jen z principu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš nebo Bartoš. To je jako si vybrat jestli vás kopne někdo do prdele pravou nebo levou nohou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (30 hlasů)

Ne tak úplně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák, si myslím, že Kydy nigdy nezavřou, páč propagujete šmejdy stejně vydatně jako sračkomety. Už je vám jasný gdo bude premiant vlády, o keré se bude tvrdit, že vzešla z voleb a né z podepsaných smluv o přerozdělování koryt na ministerských pašalících. Takže blboni už věděj koho maj volit. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 2.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

…. se úplně už nikdy nevrátí. Možná trochu. A právě na kolik to bude "trochu" nebo "trochu víc", to bude rozhodovat.
Piráti udělají nějakou fatální chybu, protože začínají být příliš sebejistí. Je to neposedné hejno, které bude chtít hltat a rozdělovat si prebendy ještě před volbami. Z toho budou trpět nadýmáním. A větry, to dá rozum.
Jak mě tu někdo před časem právem opravil, oni už mají ve vládnutí referenční vzorek - Prahu. Tu by jim měli jejich protivníci stále otloukat o hlavu, hlavně u nás na venkově (Venkov = Zbytek republiky).

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

Nemají možnost, Babiš jim to neumožní.
Když je nechá rozvolňovat, tak to bude jiná.
Když budou muset zdůvodňovat, proč ten může, ale ten nemůže, protože........
Když nerozvolní, bude zle.
Když rozvolní najednou , bude zle.
Když budou rozvolňovat postupně, tak si rozhádají své případné voliče.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

I když moje bublina není zdaleka reprezentativní - ale onen tlak směrem k dětem - jak vidím kolem sebe - roste ve smyslu - Piráti? Katastrofa = konec světa.
Kopance už nadělali a nadýmání už je vidět - to je další faktor.
Koroňák s nastupujícím letem bude slábnout a i těch zahrádek u hospod se zřejmě před volbami dočkáme - jednak rapidně roste počet lidí co ho měli a mají protilátky a taky přecejenom přes všechny peripetie roste počet proočkovaných a své udělá i teplé počasí se sluníčkem. Ztrácí půdu v počtu potencionálních klientů a ti se budou čím dál víc rekrutovat ze skalních odmítačů - nejsou opatrní na rozdíl od zbytku populace.
A mé okolí si unisomo notuje - jen proboha předčasně neuvolňovat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že Okamurovi stávající situace víceméně vyhovuje. Ne že by si nedokázala jeho ješitnost představit premiérování, ale v tuto chvíli má nejpohodlnější pozici ze všech. Na to, aby se Babiš mohl opřít o voliče, by nesměla v komisi za ČR sedět ta, co tam sedí. A vůbec by Babiš musel i v Bruselu ukázat větší "koule". A obecně větší zásadovost. Podržet i jiné své lidi kromě Faltýnka. Méně kňourat. Vztah Babišův volič - Babiš je většinou vztah podmíněný, kdy je lidem jasné, že se o ně AB "zajímá" jen proto, že jej udržují dál od tepláků. Ale to neznamená, že je jeho podpora bezvýhradná. Stačí covidové nepohodlí.
Vyprávěnky o koblihovi považuji za bájný mýtus, protože průměrný Čech si koblihu vezme, ale hlas hodí stejně komu chce. To si prostě jen ti opozičníci nedokázali přiznat, že jsou ještě otřesnější variantou než ten Babiš.
V tuhle chvíli má AB skutečně asi jen dvě cesty - první, proočkovat včas maximum populace. A na to zase tolik času nemá, při tříměsíčním rozestupu mezi aplikacemi Astry (i kdyby jich bylo dost). Nebo to musí alespoň prokazatelně svištět, aby bylo zřetelné světlo na konci tunelu. Jenže AB se chytá do pasti právě toho svého tance mezi Bruselem a svým voličem. A není ve výsledku dost dobrý ani pro jednoho. Ten Sputnik by pro něj měl výhodu minimálně pro ty, kteří by ho chtěli "na vlastní triko" (stejně se při očkování podepisuje revers) i s rizikem, že "je pak nepustí do ciziny" (Což nepotrvá dlouho, on ten Sputnik bude Emou nakonec stejně schválený. Jak bychom chtěli do EU pak pouštět Arabáše? (Myslím oficiálně). A Němci budou chtít svou investici také zhodnotit. Jednoduše nakonec bude ten Sputnik EMA také uznaný. O tom jsem přesvědčený.
Jenže zatímco Orbán koná, Babiš kličkuje. Proto nemá tu oporu.
No a druhá šance je roztrhnout ODS. Protože tam nadšení z Pirátů také nepanuje. O té (nyní již nesmyslné) koalici nemluvě. ODS by samozřejmě měla strach z osudu ČSSD. Ale takové to požadované "státotvorné" gesto "OK, tak já tedy premiérem být nemusím, bude jím Faltýnek," s výhledem na prezidentské volby v březnu 2023 mu naději dává. Svou roli sehraje i Zeman. Nejprve nechá strany vyjednávat, pak jmenuje "vítěze voleb" (z toho důvodu by se Babišovi hodilo i "nevítězné vítězství"), svede se válka o křesla v parlamentu... prostě se to natáhne co nejblíž k prezidentským volbám, aby Babiš dostal šanci nemuset být premiérem s dostatečnou důstojností.
Druhá věc je, že od Zemana to zadarmo nedostane, protože Zeman jej již nepotřebuje. A to prezidentské klání nemá Babiš jisté. Určitě by se ho raději účastnil z pozice premiéra. Nebo alespoň z pozice chlapíka, na kterého nečekají žalobci a policajti. Bude to ještě bezpochyby zajímavé.

No a nebo budeme odsouzeni skutečně k vládě Bartoše. Ta koalice se do roka rozhádá, ale stihne napáchat hrozné škody ve smyslu mezinárodních závazků a předávání i těch posledních zbytků suverenity...

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...nakonec bude ten Sputnik EMA také uznaný..."
Bude. Ale až na podzim, až to nebude příliš důležité. Každý týden odkladu dobrý. Finančně i politicky. Pro někoho, samozřejmě. Pro lidi moc ne...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Tak psal jsem o Babišovi a jeho možnostech získat si zpět voliče, kteří se od něj odklánějí. Dokud "povolení" dodavatelé vakcíny nedovážejí a pokud je poptávka na úrovni části lidí, co by jinak čekali na první dávku někdy v září možná a byli by ochotni si nechat Sputnik na revers dát už teď, byť není Emou schválený...

Jenže to je právě to Babišovo lavírování. Představa, že si to někdo nechá píchnout a pak náhodou umře (stejně jako u Astry)... Tak se stáhne za "pravidla", neudělá nic. Mohl mít spokojenější příznivce sputniku. Lepší čísla nákazy. Po oficiálním povolení EMA skokově navýšené proočkování...

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Píšete:
"Jenže AB se chytá do pasti právě toho svého tance mezi Bruselem a svým voličem. A není ve výsledku dost dobrý ani pro jednoho."
V tom je jádro jeho problému.
On lavírovat musí trochu i Orbán, ale ne tolik a tak viditelně. Má PR zajištěné tak, aby vypadal jako chlapík. Jenže PR znamená, přeloženo do srozumitelné češtiny, budování dobré pověsti, dobrého renomé. To se dělá nejlépe na základě alespoň nějakých pozitivních výsledků.
Nějaké pozitivní výsledky nelze upřít ani Burešovi, jenže volič, parchant, je tvor zapomětlivý, a vnímá spíše současnost než minulost. Současnost se ale Andrejovi nedaří, částečně i vinou toho lavírování, dříve ne tak viditelným.
Zacykleno. Čím více lavírování, tím méně voličů. A Brusel? Ten si stejně ničím nekoupí, až dojde na lámání chleba, klidně ho potopí jako nepotřebný vrak.
Vidlák tu kdysi psal cosi ve smyslu, že jediná zbraň, kterou Babiš má, jsou jeho voliči. Jen ty si nemůže dovolit ztratit. Souhlasil jsem s ním.
Děje se právě teď. Jeho jedinou záchranou mohou být chyby protivníků.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je fantastický to číst. Jeden má dobrou pozici, druhej se jako opře nebo neopře o voliče, buď všechny znemocní nebo to nasalámují covidovým zarachem na delší období, podle toho jak vyndou sázky na tu západní nemoc nebo východní anti nemoc. A navíc se to promíchává podprahovými střelami o tom jak blboni vědí, že je ten nebo ten jen potřebuje k výhře a druzí imbecilové to hážou komukoliv kerej naslibuje hory nebo Dolly Buster, že opozičníci sou horší než Babiš. A gdyž se todle předvádí jako vzor myšlení, kerej je slepicován jako prémie Metelescu Blescu, tak sem zděšen. Pokračujeme panským rezidentem, kerej jako nedá cosi zadarmo a můžeme končit u předávání zbytků europsychopatům, keří toto chování říděj.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nu... A takhle si tady žijeme ;)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš se nemusí bát kudly od svých voličů, ale od „svých“ státních zaměstnanců.

Když něco chce, tak to nejde, nedají „razítko“, nepřišli s dobrou „ tabulkou“, když to neumí, ať si přečtou Vlka, kde uvádí tabulku Nákaza covidem 19 prostřednictvím aerosolu

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/03/26/25000-krizu/

Jinak s tím přijde opozice, a udělají z něj ….

To ostatní již tady bylo prokydáno.

Možná je to náhoda, ale my tady kydáme
Napsal uživatel Josef (neověřeno) dne Út, 23. 03. 2021, 03:43
In reply to Vidlákovská moudra: 1. EU… by scallop (neověřeno)
Trvalý odkaz
V Izraeli nejsou blbci

A čistě náhodou vyjde článek

Pekarová: Toto je konec debat o Sputniku
24. 3. 2021 13:09

….„V prvé řadě sáhla ke srovnání, kolik Česko stojí jeden den lockdownu v porovnání s tím, co by nás mohly stát vakcíny a s nimi spojené ukončení lockdownu.
Pár čísel:“…….

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pekarova-Toto-je-konec-de…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš se má bát svých zaměstnanců ve státní správě. Co na to říct. O čem je řeč, co se řeší? Co bude k vobědu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Rozdíl mezi Babišem a Orbánem je v tom, že Orbán se vzepřel nadnárodním velínům, kdežto Babiš nikoli. Orbán je v tom konzistentní od samého počátku a proto má trvalou ústavní většinu a občané jdou za ním. Pokud by Babiš postupoval stejně, měl by i on ústavní většinu. Protože mlčící většina občanů je velká. Je větší, než to vypadá, protože nemá žádné zastoupení v médiích mainstreamu. Mainstream je "jejich" (rozuměj nadnárodních velínů, ať už je bílým koněm v obchodním rejstříku kdokoli).

Babiše covid musel oslabit, bez ohledu na to, co si myslí a jaký vliv na veřejné mínění mají "chřipečkáři" všeho druhu. V tom se Vidlák mýlí. Úplně stejně by oslabil každého jiného českého premiéra, který by nepostupoval jako Orbán. Protože hlasů odborníků a respektovaných osobností druhé strany je tolik a tak silně odhalují fake podstatu celé pandemie a následných řešení, že to nelze rozumně napadnout.

Další oslabení Babiše spočítá v tom, jak bylo dobře opozicí naplánováno jeho zničení politickou cestou. Stačily k tomu dva promyšlené kroky. První - vznik "pražské pětky" řečeno s Hejmou, čili dvojkoalice Pirátů a trojkoalice ODS. Druhý - změna volebního zákona po zásahu shůry (Rychetský). ANO zůstalo v parlamentu v tomto punktu v menšině a Babiš správně vyhodnotil, že obstrukcemi by ztratil přízeň voličů. Proto se stáhl a nechává projít variantu, která bude znamenat méně mandátů pro ANO po volbách. Mordor dosáhl jasného vítězství.

Pokud dojde k tomu, že ANO získá volební prvenství před Piráty, ale Pirátská dvojoalice získá více hlasů než ANO, bude Zeman v težké pozici nepověřit Bartoše sestavením vlády poté, kdy v prvním pokusu bude Babiš neúspěšný. Pokud vyjde tato výsledková varianta ve volbách, jsem velmi zvědavý, jak si s tím Zeman poradí.

Babiš si prohrál letošní volby tím, že po celé 4 roky premiérování nepostupoval jako Orbán. Kdykoli došlo na lámání chleba, ustoupil Evropské komisi, Knessetu nebo Washingtonu. A protože to mlčící většina občanů intuitivně cítí, bude to mít pro Babiše následky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Musím vás opravit.
Podle Hejmy to je "bruselská pětka", nikoli pražská pětka. To je dost podstatný rozdíl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)