Dojče elektriše blekaut a český politiše blekaut

Autor
Štítky

Jak jsem slíbil, dneska si prokydáme německé volby do Bundestágu. Nebudu se pokoušet o žádnou fundovanou analýzu, doporučuju si skočit k Vlkovi na Kosu, ten se těmtotématům věnuje s láskou a péčí, takže se tam dozvíte všechno podstatné i nepodstatné ba dokonce i droboučké maličkosti, které by člověka ani nenapadly. Takže pokud chcete znát přesná číslíčka, volební grafy a podobné věci, pospěšte k Vlkovi. 

Já se pověnuju tomu, co jsem zmínil ve včerejším článku - že německé volby ovlivní ty naše za čtrnáct dní. Jednoduše proto, že to tu u nás máma vlastně strašně podobné tomu Německu. Vlastně je to až neuvěřitelné. Takových let se snažíme nějak vymezit, takových let zdůrazňujeme naše slovanství, takových let jsme to už vlastně jen my blogeři, co upozorňujeme na jisté germánské zločiny za Druhé světové. Vymezujeme se proti nárokům milých krajanů v Landsmanšaftu... a nakonec toho všeho jsme fakt jako sedmnáctý bundesstát. Máme podobnou strukutru ekonomiky, máme podobně organizovanou státní správu a máme i podobné voličské preference. 

Když se podíváte na anše předvolební průzkumy, tak tu máme Babiše, který je takový "středový levičák" a  má dost podobnou rétoriku jako německá Sociální demokracie. Pak tu máme Fialu, který je takový "středový pravičák" čili něco jako CDU. Pak jsou tu Piráti, kteří se zcela a úplně podobají svým německým zeleným kamarádům, se kterými navíc pečou v ojroparlamentu. Okamura je vlastně totéž co v Německu AFD. Naše TOPka, to je něco jako v Německu FDP. 

A když se podíváte na dosažené volební výsledky, tak zjistíte, že se to dost podobá i našim předvolebním průzkumům. 

V Německu jsou karty rozdány asi takto - Buď se spojí tamní Babišovci s tamními ODSáky  a budou mít pohodlnou většinu, která ale neuspokojí nikoho, budou se hádat a ještě jim lidi předhodí, že se nějak rychle zkamarádili, když před volbami na sebe kydali špínu. Ale... byla by to vláda rovného s rovným, rozdělená víceméně půl na půl a zřejmě by se to dost podobalo Sobotkově vládě blahé paměti. 

Nebo se musí tamní ODSáci spojit s tamními Piráty a tamními TOPáky, případně se musí tamní Babišovci spojit s tamními TOPáky a tamními Piráty. S tamními Okamurovci se nepočítá, s nimi slušný člověk nemluví. 

Já po Vidlácku řeknu, že německý blackout se zase o něco přiblížil. Němečtí ekofanatici, i když volebně propadli, mají účast ve vládě skoro jistou. Německá SPD se zelenými mozky nemá žádný problém... ovšem FDP s nimi asi problém mít bude. Ale když tento problém bude vykompenzován dostatečným počtem vládních postů a peněz...  Pokud se Zelení dostanou do vlády a pokud se tam dohodnou dost rychle (a pro to mívá ďábel pochopení) tak by se jim letošní zimu mohlo podařit Německo řádně zhasnout. A není vyloučeno, že se jim to podaří i kdyby se CDU dohodla s SPD. 

Dopadne to u nás stejně, nebo jsme voličsky i politicky o něco dál? 

Na jedné straně Babiš vysílá signály, že se s Okamurou může domluvit... Co by za takový signál dala německá AFD. Ale náš Tomio i jeho místopředseda Fiala klidně řeknou, že s Babišem nepůjdou. Jinými slovy je jim v opozici dobře, asi tak jako tam bylo dobře komunistům. Hlavně neukázat, že umíme kritizovat, ale dělat ne.  Má smysl po takových signálech volit naší SPD?

Před týdnem jsem tvrdil, že volbou SPD donutíme Babiše, aby se zřetelně vyprofiloval. Pokud by Babiš +SPD měli většinu, ale Babiš + ODS neměli většinu, tak Andrejko nebude mít úplně na výběr. A ode dne, co jsem to napsal, tak Babiš dělá všechno pro to, aby to tak bylo. Jede si za Orbánem, vede orbánovské řeči,  vymezuje se proti EU kam jen to jde. Ale zareaguje na to náš polojaponec? tohle AFD v Německu nemá. Ta je tam pořád ještě na indexu a žádné prolomení této situace není na obzoru. U nás už je od Ó Velkého Babiše už prolomena, ale Okamura nechce.... Opět - neříkám jak to je, ale jaké se to jeví. 

A teď z druhé strany - dopadnou u nás Piráti stejně jako v Německu? Zatím to podle průzkumů vypadá, že ti naši fanatici dostanou dokonce víc procent než v Dojčlandu. Ale doufám, že teď mají stažené půlky a přemýšlejí, co v těch průzkumech je pravda a co není. 

Mimochodem... také to vidíte, že profesor Fiala u nás je vlastně úplný klon Merkelové? Také tragéd. Rok od roku je to horší, také svojí stranu v podstatě vykastroval a problémy řeší podobně jako německá kancléřka - vysedí je.  Má i dost podobný veřejný projev. Bude ODSka něco jako CDU? Vezmou si víc jak dvacet procent hlasů a v podstatě na sebe s Andrejem zbydou? Když teda Okamura nechce? 

Podle průzkumů a signálů to u nás vypadá lépe dokonce i za předpokladu, že Pirátstvo uspěje lépe než Zelení v Německu. U nás není Okamura tak na indexu. Ale zároveň u nás není nemyslitelná ani ta "velká koalice" Babiše a ODS. Nebo nás čeká nějaké překvapení a volby dopadnou úplně jinak než v Dojčlandu? 

Pro mě začíná být nepříjemným překvapením právě Okamura. S Babišem jít nechce a vlastně přímo nahrává tomu, aby Andrej složil vládu s Fialou. Není potom lepší prostě hlasovat pro Andreje, aby nemusel vládu skládat nikým, maximálně aby si zkorumpoval pár přeběhlíků? Jaký smysl má volit Okamuru, když už dopředu víme, že bude dobrovolně v opozici a Babiš to prostě bude muset dát dohromady s demoblokem? 

Nebo se dočkáme ještě horších překvapení? Jako že se s demoblokem dá dohromady Okamura. Nebo že se Babiš dá dohromady se starosty a KDU? Nebo že Volný bude tolerovat vládu Pirátostánu a Spolukoalice? Já už si dovedu představit vlastně úplně cokoliv.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (64 hlasů)

Komentáře

Sudeťáci? Celý život žiji v bývalých Sudetech, tak bych pomlčela.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Ale kdepak, nemlčte - vždyť sudeťáci a migranti nám chtějí vzít naše domy a chalupy!!

Invaze sudeťáků a migrantů bude kulminovat příští týden, v sobotu odpoledne po volbách prudce upadne. Pak bude líp.

Průměrný počet slepic: 1 (11 hlasů)

odchovanci Fijalenky už v Brně ukázali, zač je v Pardubicích perník. Nová "vláda " to sice brzdí ale pohrbci se rekrutují furt.....

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

pokud jste byl zlatokop a hlupák, koupil jste si chalupu v Sudetech po Němcích, pak jste se celý život mohl obávat, že se kolovrátek otočí, a tak, jak jste přišel bez ničeho, tak i odejdete.
Prokletý německý baráky nebrat, to je zásada.
Stejně jako domy oběšenců, či vrahů, již mnoho let nikdo se zdravým rozumem nekoupí.
Vida, plno slov a podařilo se mi nenapsat, co jsem nechtěla, tedy to podstatné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

I takových je třeba, porád lepší než kdyby např. stavěl baráky nebo řídil vlak.
Mnohem méně neštěstí se tak stane. Nesrovnatelně méně.
Ba možná že ani jeden mrtvý nebude. Jen polomrtvý, strachy - že přijde o místo..

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Ano, je dobré si to ujasnit. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Inu snažím se dělat práci, ze které vzniká nadhodnota a tedy vyšší daně do státního - aby bylo na důchody pro lidi rozplývající se nad vlastními pašíky.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

jestli dobře činíte. Na Chodinském Poli v Moskvě už nejspíš vědí, jak vypadáte, kde bydlíte a pro koho pracujete.
Abyste nedopadl jako někteří ti obětaví afghánští tlumočníci, až zas přátelé usoudí, že jsme dobrou cenou za dohodu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Lepší pašík, než jít na pracák, nebo za Vámi pro nadhodnotu, házenou nám jako do koryta.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

už předvedla co dokáže ukrást, takže se tvýmu "fórku" nikdo nesměje.

Ale jinak - vtipkovat tejden před volbama na téma naše opozice a krádeže, to chce koule.

Pokračuj...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

se bude nakonec jenom čuchat a to na vlastní nebezpečí. Třeba němec zase zřídí čuchárny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano Vidláku, ten odkaz na vlkovu analýzu a ta čísla je navýsost adekvátní. Ano, vlk je tam vlkem obecně adekvátně vysoce ceněným. Nicméně dle mého názoru i vlk jako zástupce té seniorní části populace podléhá mnohde obecně katastrofickým scénářům (jeho posuzování v oblasti energetiky), vlastně stejně jako zelení ala Greta stran problematiky klimatu, obdobně jako zdejší komunita v přesvědčení, že vše jde do kytek. Tady se myslím mýlí v predikci, že německý volič už během příštího roku změní v důsledku razantního zvyšování cen energií radikálně své preference, jak avizoval v některém ze svých předchozích článků. Německý volič je diametrálně odlišný od českého. Ve výši příjmu a ve vstřícnosti k ekologickým tématům. Stran té energetiky. Prostě z racionálních důvodů pomalu končí éra energetiky postavené na fosilních palivech se zmatkem, který způsobuje iracionální část člověka postavená na emocích a ta emocionální překotnost nutně narazí na prostou realitu, co lze a co ještě nelze. Defakto zcela obvyklý a normální vývoj lidské společnosti – zase dle mého názoru. V tomto směru jsou ony odlišnosti onch 3 možných koalic ve svém dopadu (jakkoli jsou reálné) vlastně nepodstatné.
Kdepak Vidláku, české volby se vlastně ničím těm německým nepodobají, jakkoli Vás mohu chápat v tom, čím Vám kdo připomíná těm na české scéně. V Německu vládnou skutečné politické strany, u nás defakto a bez výjimky „spolky zahrádkářů“. U nás na rozdíl od Německa hrají podstatnější roli vulgární antikomunisté, daleko větší roli mají vlezdoprdelkové ať už se týká řitního otvoru EU či řitního otvoru USA. Němci si prosadili s Rusy postavený Nord Stream 2, u nás jen a jen díky opozici musíme postavit atomovku jen bez Rusů, jinak opozice raději stavět nic nebude i kdyby bylo zřeumé, že budeme bez elektřiny.
K těm našim volbám. Hodně si přeju, aby se do parlamentu dosatala jak KSČM, tak ČSSD. Jedině tak lze v mých očích pokračovat v rozumné politice. Koalice Spolu a pirátostan s většinou ve sněmovně znamená nejhorší myslitelnou variantu. Lepší, ale mně osobně nevábnou je koalice ANO s ODS. Ona je myslím docela reálná, právě v případě, že se do sněmovnz nedostane ta KSČM či ČSSD.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do voleb jsou dvě uskupení - SPOLU a PirSTAN.
A jakkoli si mnozí lidé uvědomují, že jde vlastně o volební podvod, minimálně ho mlčky tolerují.
Tato uskupení navíc získala krátce před volbami od ÚS významnou výhodu - nemusejí již splnit volební klauzuli 15% a 10%, ale stačí jim 11% a 5%.
To už je volební podvod na kvadrát.
A zjevně to opět nikomu nevadí.

Aby ANO mohlo vládnout s ODS, muselo by se SPOLU po volbách rozpadnout.
Technicky žádný problém.
Jenže po právní stránce by měla ruče následovat ústavní stížnost na neplatnost voleb a ústavní soud - KDYBY BYL ústavním soudem - by ji v řádu desítek hodin od podání musel uznat za oprávněnou a volby zrušit.
Ale protože ÚS již NENÍ ústavním soudem, nýbrž aktivistickou bojůvkou, takže buď bude vyřízení stížnosti zdržovat řadu měsíců až roky - nejlépe do poslední čtvrtiny volebního období, nebo sáhne k právnímu spiritismu a najde nějakou obezličku pro její zamítnutí.

TEORETICKY je tedy vládnutí ANO+ODS nemožné.
REÁLNĚ se Babiš se SPOLU nejspíš dohodne, že do vlády půjdou jen ministři za ODS a ostatní dostanou nějaké prebendy. V boji o koryta nehrají předvolební animosity žádnou roli.
Právní vlk se nažere, podvodnická koza zůstane celá a voliči SPOLU budou čumět jak tele na nová vrata.

P.S.: Původně jsem zvažoval, že to nakonec hodím ANO. Ale vývoj mě významně sune směrem ke KSČM.
K ČSSD jsem definitivně ztratil důvěru, když se zbavila posledních skutečných socdem, kteří v ní ještě byli..

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Dnes jsou volební koalice (explicitně uvedené v zákoně o volbách) podvodem, zítra prohlásíme za podvod volby, ju?

Děláte to dobře.

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

Odhlasovávat nějaké seznamy různých politbyr a ty pak trpět 4 roky - to jsou jako " volby" ?
Možná, pro anonymy a podobné onanisty a otroky.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak byste si to představoval jinak?

Průměrný počet slepic: 2.3 (11 hlasů)

Ty, které dobře znám.
Samozřejmě ty, kteří s tím souhlasí a splňují určité podmínky (věk, bezúhonnost, výskyt duševní poruchy...).
Dělám to tak už několik "voleb", zatím je nás ale zhruba stejně jak nás bylo za komoušů (tedy vás je cca 99, 8 % a nás jen cca 0, 2 %). Ale ono se to časem změní.

To je pak volba, skutečné vyjádření svobodné vůle jednotlivce. Samozřejmě měly by být za sovu volbu i odpovědný, tedy měl by mít možnost (opět při splnění určitých podmínek) svou volbu odvolat, jiné by samozřejmě bylo " tchořstvím".
Výměna kandidátních list Národní fronty za nějaké mafijní seznamy - to nic neřeší. Prostě se přemalovala bouda.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

No zrovna anonisté to mají rádi :-)

Ale demokracie není pro každého, nikdo Vás volit nenutí. Jen prosím zkuste respektovat, že většina lidí volit chce.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

jak tvrdí estébák. Voliči vědí, koho co volí, ještě než hodí hlas do urny.
1. Zajímalo by mne, kolik voličů by volilo koalici ANO+ČSSD+KSČM. Tomu říkám podvod, který nikdo (a nejspíš by nikdo) nevolil.
2. Změna volebního zákona také není a nemůže být podvod. Opět mnohem větší podvod bylo nastavení dHondtova přepočyu předchozí, kdy zvýhodňovalo větší strany víc než kdekoli jinde na světě - Babišovo ANO, které minule mělo cca 30 %, čemuž by napřímo odpovídalo 60 poslanců, jich má 78, o 18 víc. Podle nových pravidel by jich mělo "jen" 65, tedy pořád víc o 5, než by odpovídalo přesnému procentnímu rozdělení. (a na druhé straně menší strany neměly ani takový počet poslanců, který odpovídal jejich podílu z voleb).
3. Žádná ústavní stížnost následovat nemusí a nebude, to by mohla následovat i po sestavení téhle vlády. Takže nikdo nic zdržovat samozřejmě nebude, už jen proto, že strany se rozpadaly v průběhu mandátu už několikrát. Musíte si uvědomit ÚSTAVNÍ PODSTATU voleb - i když volíte strany, VOLÍTE VE SKUTEČNOSTI LIDI, POSLANCE. Nejsme za I. republiky a jejich bianco šeků při nectění stranické discipliny.

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

nedočtete. Pouze o poslancích a vzniku mandátu a podmínek pro jeho výkon. Takže zapomeňte na to, že byste mohl volby řešit a napadat z pozice (zájmu) politických stran - ne ne, jen a pouze lidé, kteří sice kandidují na jejich kandidátkách /politických stran), ale striktně ústavně kndidují za sebe. Vše další je jen o tom, jestli se chtějí nebo ne dohodnout.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Stačí vstoupit do nějaké strany - a tam vás z tohoto idealismu rychle vyléčí. Tam zjistíte, jak se tvoří ty seznamy " individualních" kandidátů. :-D))

Striktně drží pak hubu a krok s tím, co řekne politbyro. Všici ti " jednotlivci".

V Ústavě se hlavně nedočtete nic o tom, že je možné kumulovat moc zákonodárnou s mocí vládní. No a v praxi je tomu tak, že dokonce dochází i k tomu, že poslanec (poslankyně) pobírá ministerský plat a ve stejné době, co ho pobírá, hlasuje o důvěře vládě, které je sám on členem. Což je teda střet zájmů jak hrom a je to naprosto systémově antidemokratické, kníže je zároveň suverénem.
Papír toho snese....
--------------------
Pokud vím, tak v Ústavě jsou zmínky o politických stranách, významné, např : ".....Politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran respektujících základní demokratické principy a odmítajících násilí jako prostředek k prosazování svých zájmů....."
Takže lžete.
Pokud tedy nemáte na mysli " ústav", a ne " Ústavu". Například váš ústav. Tam určitě není nutné, abyste si četli něco o politických stranách, stačí přece denní rozvrh , ne ?!??
To byste pak nelhal. tady bych se pak musil omluvit.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

1, je úplně lhostejné, z čeho vás kde vyléčili i to, jak se tvoří seznamy kandidátů. rostě platí, že ve skutečnosti volíte ty lidi. A nedrží, nedrží, i v historii ČR máme už "odpadlíky" a ne málo, právě ty odtržené strany, poslanecké kluby i jednotlivci jsou důkazem
2, opět - předpokládal jsem, že se bavíme o volbách. Ústava sice obsahuje asi 2 zmínky o politických stranách, o možnosti jejich existence, což je v pořádku, ALE NIKOLI V SOUVISLOSTI S VOLBAMA NEBO VLÁDNUTÍM ČI JEN SKLÁDÁNÍM PARLAMENTU. V souvislosti s volbami (mandáty) v Ústavě nenajdete zmínku o politických stranách, tutíž, v kontextu tématu, byste s žádnou žalobou na rozpad koalice po volbách neuspěl, ani byste neměl co žalovat. Takže žádná lež
3, my po komunistech praktikujeme "pozitivní právo", tedy "co není zakázáno, je povoleno" (soudruzi to měli naopak). ústava tedy nezakazuje poslanci být ve vládě (co poslanec nesmí být je v článku 22 a souvisejících zákonech). Navíc mi to přijde navýsost logické. Sice platí, že prezident může jako premiera pověřit kohokoli, i člověka z ulice, a ten může vybrat ministry jakékoli (i z ulice), ale tak jako tak musí požádat do 30 dnů PSP o vyslovení důvěry - no jak by to mohla získat vláda, která nemá v PSP podporu, ať už proto, že ji sestavuje mněkdo s nedostatečným počtem poslanců nebo někdo z ulice? To bychom se vlády nikdy nedočkali. A pokud by bylo možné sestavit vládu bez důvěry v PSP, pak je PSP a volby zcela k ničemu, protože lidé je tam volili s nějakým programem. Který by ta "úplně jiná vláda" vůbec nemusela respektovat.

4. Tak jste se vyprdíkoval a je vám lépe? .-))))

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

Myslím, že se Občane mýlíte.
Uvažuji jinak. Dle mého názoru je podstata skryta v tom, že spravedlnost není totž, co právo. Chápu, že to cítíte jako nespravedlnost. Rozpadem Spolu defakto vznikají jiné subjekty, než ten, jenž se do sněmovny dostal. Ale vzpomeňte minulé příklady – poslanci, kteří vystoupili ze stran, za které kandidovali, ba i změna dtranického trička, odětěpení a vznk nových stran, kterí do sněmovny vůbec nekandidovaly, atd. Pravidla, zákony – nelze napsat tak, aby obsahovaly vše, co se může stát. A to je jen jeden úhel pohledu. Z hlediska práva se to vše posuzuje jinak, Vůle poslance jako jednotlivce a tedy i jako skupin je právem upřednostněna. A má to opodstatněné právní důvody. I v tom je mezi právníky spof. A jste znovu v lidské nedokonalosti. Na základě uvedených příkladů neočekávám vůbec žádnou ústavní stížnost. Byla by dle mého soudu zamítnuta, jakkoli u lidského ÚS se můžete očkat čehokoli. Viz ono rozhodnutí ÚS stran hotelu, který „má právo“ dát Rusům podmínku pro ubytování, za které se Rychecký styděl, aby sám z defakto naprosto marginálních a neopodstatněných důvodů zrušil pravidlo, které samo o sobě naprosto nepodstatně zvyšovalo většinový prvek volby do poslanecké sněmovny, přičemž zavádění onoho prvku v obecné rovině nijak nepopíral.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

To vaše "naprosto nepodstatně" v reálu znamenalo 18 poslanců ze 78. Tedy o "naprosto nepodstatných" 30 % (18/60). Nikde jinde takhle "nepodstatně hrozně velké zvýhodnění" neměli a nemají. Všude jinde mají 1. přepočítávací kolečko nastaveno s mnohem menším základním koeficientem.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

ÚS 11 hlasy z 13 to přepočítávání dHondtem NEZRUŠIL, pouze ponížil koeficient pro to první doplňovací "skrutinium". Takže kdyby dnes vyhrálo ANO zase s cca 30 %, dostane navíc jen 5 poslanců (65 celkem) a ne 78, kolik jich dostalo v 2017

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohu kebabe pochopit Vaši reakci z hlediska Vašeho způsobu uvažování. Nicméně primární důvod pro zrušení příslušných ustanovení byl ÚS shledán v přepočtu hlasů v krajícch nikoli, jak Vys zjevně asi domníváte v poslanecké sněmovně. Zkuste zjistit oč jde a uvidíte, že jde o naprostou marginálii. A to jsem měl na mysli. Váš pohled i do té poslanecké sněmovny je Váš pohled, nikoli můj. Ta změna se z mého hlediska nijak nedotkne skutečnosti, že se po volbách situace u nás nezmění v tom, že zase bude velice obtížné sestavit stabilní vládu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikde jsem ve svém vstupu tudíž netvrdil, že bylo zrušena d´Hondtův metoda, jen to, že ten dˇHondt se svezl s tím primárním důvodem s tím, že příliš překlápí poměrný systém volby ve většinový, což je mimochodem také dost hloupé odůvodnění.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Chybí-li spravedlnost, co jiného je suverenita než organizovaná loupež ?"
(sv.Augustin)

Existující možné ještě neznamená vyloučení jeho nahrazení , což je samozřejmě ve státech, které se staly kořistmi právníků obtížné a zdlouhavé...ale také je to možné.
Nejde o lidskou nedokonalost, jde o to, že dotyční dostávali v dětství výprask jen malý a pouze občas.

Ono je vůbec s podivem, že kasta lidí žijících hlavně ze zločinů či přečinů, si uzurpovala v moderních státech ten největší podíl na politické moci.
Zřejmě je to dáno modem jejich poplatnosti skutečně vládnoucím, ti pak vypadají seriozně, čistě, elegantně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Novou verzi umění předvedl dánský umělec. https://www.lidovky.cz/pop-kultura/dansky-umelec-vzal-od-galerie-penize… Galerie mu zaplatila za tvorbu nějakého díla, a on s penězi zmizel s tím, že to je skutečné umění. Brzy uvidíme něco podobného od českých politiků. Vezmou prachy a zmizí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

...u nás, je to možná dokonce velmi užitečné umění. Takovéto umění, co předvedl ten Dán, trvale nepoškozuje zdraví diváků a divaček.
Samozřejmě, není možné, aby každý umělec a každá umělkyně živili se takovýmto druhem umění. To by asi nebylo udržitelné, finančně (jist si ale zcela nejsem, vezměte v potaz peníze ušetřené na dalších výdajích - spojených s realizací " díla" - například pitomých seriálů).
Ale obecný vkus mas by to asi pozvedlo. K nečekaným výšinám.
A o to by v umění také mělo jít.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Obávám se, že masy by nový směr umění pojaly poněkud jinak. Možná ve stylu Hladový umělec.https://www.lidovky.cz/orientace/kultura/banan-prilepeny-lepici-paskou-… Jeden umělec přilepí banán na zeď a druhý umělec banán sní. Brzy se takových performací dočkáme v obchodech.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

udělal Mikuláš Minář!
Zase jsme první, zase jsme světoví!
Hovno lump - umělec je to!
A ti troubové, co mu to posílali nejsou hejlové, ale mecenáši!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

ad. Sasin (neověřeno) dne Út, 28. 09. 2021, 03:16
jj, volíme ksichty, které se dokáží do kamery a foťáků natočit, ksichtík do úsměvu naladit, voliče oklamat tou tváří, na povel laskavou.
Že lidé tím pádem volí odpad od koryt? No co, zaplatí si tu loterii i s úroky.
Čest vyjímkám, které rozeznají Ksicht od ksichtu.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

když je vlastně nemá a ještě ani neměl šanci řešit? .-)))))

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Např. v kauze církevní restituce. Mohl dostát svým někdejším slovům.
Kdy však on sám, ve svém jednom politologickém dílečku (" Jsou církve zájmovými skupinami" * ) , tvrdil, že Církev (Vatikán) je samostatným státem. Takže předání obrovských majetků cizímu státu mu nevadilo....(a vadit nebude ?!??...to by mohl být obrovský problém).....

To je ale zvláštní člověk. Když tedy nemá dle vás "vlastně problémy".
Já myslel že jen mrtvý muž nemá problémy.
Takže nejen mrtvý muž...... ale i Fiala. Zajímavé. Nečekané. Ale i podivné.
----------------
* Citace : "....V případě katolické církve k tomu přistupuje ještě jedna závažná komplikace. Připomeňme si, že katolická církev totiž nejen vytváří takto komplikovanou strukturu uvnitř státu, ale sama je státem (Vatikán)....."

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

1, ODS byla vždy pro církevní restituce, už jen proto, že někdy v 1992 je církvím slíbila ZÁKONEM. Vysedět ten probém se naopak pokoušela ČSSD, která za svých 8 let neudělala vůbec nic. Jinak možná se pletu, ale Fiala je v PSP od 2013, a restituční zákon od toho roku už začal platit, takže Fiala ho ani neschvaloval, ne?
2, A omlouvám se, že vás tak hrozně matu svými vyjádřeními. Přepíši tedy pro vás to, které vás zmátlo teď, tak, abyste mu snad porozuměl :
"Jak může Fiala "vysedět" problémy, když je vlastně nemá šanci řešit a ještě ani neměl šanci řešit? .-)))))" Tedy nikoli, že nemá žádné problémy, třeba soukromé, ale ty "státní" on řešit nemůže, maximálně silou jednoho hlasu v PSP a to - představte si - dělá. Ale holt nepřehlasuje ani s celou opozicí "řešeníL" estébáka a jeho podvodné koalice s ČSSD a KSČM. Že by hodně věcí řešil jinak,to přeci víme. Ale holt to neprotlačí, to svoje jiné řešení, a tak nám současná vláda problémy jen přidělává.

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

v tom roce 1992 nebo tak nějak je církvím samozřejmě nezslíbila jen ODS jako taková, ale tehdejší politická reprezentace všech stran a hnutí, co byli v Národním shromáždění a radách a já nevím, jaké orgány ještě jsme tehdy měli. Raději to napíši jasně.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zejména pokud je šéfem nějaké organizace, která tu moc má.
Dokonce i lump.

Pokud tedy chce aspoň dostát svým slovům, pokud má svědomí .
Samozřejmě že vykecat se dá ze všeho...ale to zejména takový profesionál jako vy moc dobře víte...že...

Jak se říkalo - po dlouhé věky, vydání obrovských státních majetků cizímu státu ?
Jak se to trestalo ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kučera: "Kollár, panslavismus, dubisko, ale už brzo potom před tím K. H. Borovský varuje a vyzývá nás v podstatě k západní orientaci. Národní zájem se tedy měnil velmi překotně?"

Rychlík: "Nikdy bych si nemyslel, že směřování k panslavismu bylo českým národním zájmem. Konec konců panslavismus je pandán pangermanismu. Jenomže k pangermanismu se nehlásily jiné germánské národy než národ německý, v Dánsku, Norsku, ve Švédsku, v Nizozemí nikdy nenašel pangermanismus odezvu. Jazyková blízkost a etnická blízkost nejsou dost blízko, aby vytvořily společný politický program. Když se K. H. Borovský vrátil z Ruska, uvědomil si, že odtud nic pozitivního pro český národ nevzejde, a napsal známý článek Slovan a Čech.

Bylo to vzplanutí vyvolané nedůvěrou ve vlastní síly – jestliže hrozí, že se všichni staneme Němci, zdůrazněme, že jsme všichni Slované, a přichylme se k velkému ruskému národu. Ovšem jakmile se ukázalo, že to s našimi silami není nejhorší, byla tato koncepce opuštěna. Nehlásám tím nějakou rusofobii, to je mi naprosto cizí, ale prostě to byla slepá ulička. Ostatně v Rusku, jak víme, se přes slovanskou rétoriku jiným slovanským národům než ruským dařilo velice špatně. Své o tom věděli Poláci nebo Ukrajinci. A navíc v carském Rusku před rokem 1905 nebyla svoboda ani pro Rusy, takže mohla těžko být pro jiné národy."

Rak: Také to Rusové odmítli. Češi, kteří jsou napůl Germáni a navíc katolíci, nejsou žádní Slované.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/21345280140…

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

…. nevzdělaností.
K.H. byl Frank, ale ten český novinář nebyl žádný K.H. Borovský, ale K. Havlíček Borovský. Prostě se jmenoval Havlíček (Borovský byl vlastně jeho nick). Celým jménem Karel Havlíček Borovský.

Samotný obsah svého textu takovou blbostí poněkud degradujete do stavu, že nestojí za diskusi (alespoň mně).

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

Rychlík v rozhovoru řekl:" Karel Havlíček Borovský".
Já jsem to necitlivě zkrátil při přepisu, spěchal jsem.
Děkuji za upozornění.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Kdy však jistě je známo, že i např. Palackého názory na nezbytnost setrvání v habsburgské monarchii se vyvíjely, stejně tak i Havlíčkovy (který odsuzoval, stejně jako např. Marx ruský carismus - coby hroznější despocii, než byla ta rakousko-uherská či německá) názory se vyvíjely :

* "...My alespoň jsme přesvědčeni, že nespravedlivost Němců a Maďarů k nám, která již 1000 let trvá, nepomine, a byť by se i stalo Německo a Maďarsko republikami; právě naopak myslíme, že by co republiky ještě hltavější byly po panování.
Jediný platný prostředek proti tomuto utiskování jest, když se více slabších národů dohromady spojí a jeden druhému pomoc obětuje, tak aby mohli spojenými sílami přinutit větší národy ke spravedlivosti a hájit proti nim společně svou svobodu, neodvislost a právo.
Pak jest spíše naděje na bratrství, když každý může říci: „Já pán, ty pán!“ .
My tedy nevidíme spásu svou v ničem jiném, než ve spojení s ostatními menšími národy slovanskými: totiž se Srby, s Chorvaty, se Slovinci, se Slováky, s Moravou, s Rusíny, s
Poláky, kteří nyní, bezpochyby po trpkých zkušenostech, přece uznají užitečnost našich zásad.
Proto jsme vždy horlili o zachování Rakouska, jakožto našeho přirozeného spolku, a nedáme se ničím mýliti v tomto svém přesvědčení, ani absolutistickými choutkami naší nynější vlády,
ani přemrštěnostmi mnohých zhorka nakvašených, ani rýpáním některých přátel Frankfurtu i Košuta. Dříve neb později musí se Rakousko přece státi spojenými zeměmi slovanskými, a
kteří jiní národové zůstanou v našem spolku, budou rovně oprávnění účastníci našich zákonů a našeho štestí, které nám přece neujde, třeba se nyní od mnohých stran nad námi nebe kabonilo. Vytrvalost slovanská a poctivá naše demokratie, která nikomu nebéře, nýbrž spravedlivá jest ve všem, musí přece zvítěziti….“

Do caristického chomoutu by se asi necpal dnes ani ten Rakušan, ne ? Nebo jo ?

Tož Rakušan je Rakušan, to není překvapivé. Ale možná i ten Rakušan může být trošku Slovanem (nemám tyhle upomínky na Norimberské zákony příliš v oblibě, na rozdíl od Rakušana), byť třeba se za to stydí a chtěl by být raději Němcem.
Například o jiném Rakušanovi, který chtěl také být raději Němcem - o Hitlerovi , Hindenburg říkal, že je to " český kaprál".
Kdoví co říkají lidé o dobrém katolíku a žádném Slovanovi Rakušanovi.
Snad to ani nechtějme vědět, je dnes svátek česko-německé vzájemnosti,(gemajnšaft ? folksgemajnšaft ?).

A když už je řeč o Havlíčkovi, tak existoval časopis Havlíček, v jednom čísle je uvedena i obrana Husitů - Palackého, je tam i citován výrok Masarykův : " Tábor je náš program !", dnes by mnozí zřejmě považovali i Masaryka za žádného Slovana , mnozí z těch, co po roce 1989 překabátili jeden svůj lokajský obleček za jiný....
Viz : "KŘIŽÁCKÁ ZVĚRSTVA ZA VÁLEK HUSITSKÝCH - časopis Havlíček listopad 1923"
------------
Prosím vás, hlavně ať Rakušan neříká, že Poláci nejsou žádní Slované, že jsou to napůl Germáni.
Oni by mu totiž mohli rozbít hubu, za tyto jeho rasistické kecy, evokující Norimberské zákony. To by bylo špatné.

Jinak tyhlety kecy a vnášení rozmíšek mezi Slovany se táhnou přinejmenším už od dob, kdy dle Ibrahima ibn Jakuba :"...Slované jsou vcelku odvážní a stateční a kdyby nebyli roztříštěni na množství kmenů a oddělených skupin, žádný národ by je nezdolal silou. Obývají země nejbohatší co do úrodnosti a nejvíce zásobené potravinami. Slované se pilně věnují zemědělství a výrobě věcí nutných pro obživu a převyšují v tom všechny ostatní národy severu...."
Je to koncept, mocensky motivovaný.
Kdy i poskokové jsou samozřejmě potřební.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: "Vlastně je to až neuvěřitelné. Takových let se snažíme nějak vymezit, takových let zdůrazňujeme naše slovanství,... a nakonec toho všeho jsme fakt jako sedmnáctý bundesstát."

Z pořadu Historie cs
Kučera: "Mám pocit, že v moderních dějinách, od 18. století až do současnosti, jako by český národní zájem určovala válka Čechů s Němci. A objevuje se to občas i u současných politiků, kde se to sice zužuje na sudetské Němce, ale v pozadí je stále cítit neustále strach z německého nebezpečí?"

Rychlík: "V minulosti to jistě bylo oprávněné, ale dnes to oprávněné není. Kdo dnes, 70 let po válce, vyhrabává nějaké protiněmecké stereotypy, tak českému národu a českému státu neslouží dobře. A je třeba se podívat, proč to dělá. Jestli to dělá z vlastní hlouposti, je to jeho věc. Jestli je to někdo, kdo má ještě trauma z války (takových lidí už je ale jen v řádu stovek). Anebo jestli to dělá za cizí peníze, pak bychom se měli podívat za čí peníze a proč. Dnes rozhodně není českým národním zájmem válka s Němci, naopak úzká spolupráce v rámci Evropské unie."

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

…. nějak mi to dneska nedá (chystám se do fitka, ale moc se mi nechce, tak tu sedím o sčotu).
Němci jsou historickým prokletím českého národa. Ostatně dnes máme státní svátek, odvolávající se na svatého Václava. Ten ovšem poklonkoval právě Němcům (byť tehdy ještě nebyli jednotní) a i jako svatého nám ho naordinovala katolická církev z Německa. Skutečným tvůrcem státu byl ovšem Boleslav, který se právě Němcům vzpouzel.
Dějiny nebývají spravedlivé, ale kdyby byly, slavili bychom den státnosti na svatého Boleslava.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Palacký by nad Vámi zaplakal

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

Godote, vy jste typický produkt socialistického školství.

Své současné představy o Němcích, které vám natloukly do hlavy socialistické učitelky si bezmyšlenkovitě promítáte do hluboké minulosti.
(Jediné v čem mohu souhlasit je že za tvůrce českého státu můžeme označit Boleslava).

Naštěstí to nevadí.
Tyto archaické představy odejdou časem i se svými nositeli a mladá generace už podobnými stereotypy zatížená není.

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

…. a tak je to určitě pravda :-)
Jasně, že mladá generace zatížena starými stereotypy není. Zda je to dobře nebo špatně, uvidíme... (jak říká zenový mistr). Že se zatíží novými stereotypy, je skoro jisté. Už se děje, třeba ve vztahu k Rusku....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Godote,
nevěšte hlavu, i novější představy natlučené do Dubiska dle příruček BIS jsou dávno zastaralé. Němci už dávno nejsou žádní Němci, ale směsice Turků s jinými přistěhovalci, a tam o žádné historické křivdy ani jít nemůže. Začíná se znovu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)