Zásah do nejrozstřílenějšího místa

Autor
Štítky

Tak nám konečně vystřelily i hlavní kalibry demokratické opozice. Je pár dní do voleb a letošní Kubiceho zpráva se jmenuje Pandora Papers. Náš premiér oligarcha si v roce 2009 koupil ve Francii jakési nemovitosti. Koupil si je přes svoje zahraniční firmy a těmto zahraničním firmám poslal svoje peníze z Česka. Podle jakýchsi investigativních sil celý tento kšeftík nese známky praní peněz. Má to dokonce i nějaký anglický název a bude se to prověřovat. Vynechal jsem něco? 

Nejsem znalec nákupů a transakcí přes ofshorové firmy, ale po přečtení včerejších novinových článků vím jistě, že ani čeští novináři o tom nic nevědí a tak jen papouškují zahraniční zdroje a jak to kdo z té angličtiny a němčiny přeložil, tak to napsal. Bez jakýchkoliv vědomostí. Už včera jsem zachytil od různých novinářů různé odchylky, které se navzájem vylučují. Ale to vem čert, o tom psát nechci. Stejně tak nehodlám řešit, zda a nakolik bylo Babišovo jednání legální. Jsem si celkem jistý, že pokud se to doopravdy stalo, jak popisují v ARD, tak to bylo na hraně zákona, ale na soud to není, protože správný miliardář má intimnější vztah se svými právníky než se svojí manželkou. Takže se vsadím, že po dlouhém předlouhém vyšetřování se ukáže, že to sice není příliš morální, ale není to nelegální. Dělali a dělají to tak všichni, kdo mají nějaké nadbytečné miliony a miliardy a jejich hlavní náplň řízení firmy spočívá v optimalizaci daní. 

Když jsem si pročetl fejsbůkový cvrkot, zjistil jsem, jak moc mimo je celý demoblok ohledně svého zdůvodnění, proč lidi volí Babiše. Oni mají pořád pocit, že  Babiš svoje voliče nějak obloudil. Že si lid myslí, že Babiš je morální a čestný člověk. A pokud bude demaskován, jeho voliči ho okamžitě opustí a začnou volit demoblok. Dodnes si ani na minutu nepřipustili, že si lid o Babišovi nedělá žádné iluze, ale ještě menší iluze si dělá o demobloku. Podívejte se na notičky našeho místního elfího rozesírače - pořád se snaží ukázat, že jsme nemorální, že volíme nemorální kandidáty. A nechápe, že všichni jsou nemorální, všichni jsou namočení a my jen řešíme, kdo všem průserům poběží vstříc nebo kdo je bude alespoň trochu zadržovat byť jen proto, že to kazí především jeho soukromé kšefty. 

                                                                       *************************************************

Malá odbočka k soukromým kšeftům. Cena hnojiv se za letošek zdvojnásobila.  Abyste měli představu... ještě letos zjara hnojil průměrný zemědělec svá pole za cenu 6000 Kč/tunu močoviny. Teď už močovina atakuje 16000,- Kč/tunu. Něco si zemědělci ještě koupili v příhodnějších časech a za lepší ceny, ale průměrně teď budou pod patu při setí hnojit za 12000,- Kč/ tunu. Příští rok zjara budou hnojit možná už za 20.000,- /tunu. 

Myslíte, že budou hnojit? Hovno budou!  Pardon za ten výraz, ale přesně tohle jsem včera slyšel u nás na poradě. Tohle je naprosto nemyslitelná cena, kterou nezachrání žádné dotace, nic. Zemědělci si spočítají, která plodina jim podle jejich názoru vydělá nejvíc a tu pohnojí. Tak třetinu plochy, protože na víc prostě nebudou mít peníze. Zbytek se zaseje "na krmnou". To znamená, že budou rovnou od začátku hrát na nízké náklady i nízké výnosy a nižší kvalitu. K tomu budou hrát na to, že v půdě nějaký dusík zbyl, takže příští rok to i bez hnojení nedopadne tak špatně. To znamená, že už teď prodává naše firma o dvě třetiny hnojiv méně. Zemědělci vědí, že je to průser, ale prostě na dnešní ceny nemají. Tečka. Tohle nemá žádné řešení. 

Koho to poškozuje?  

Ano samozřejmě - poškozuje to Agrofert. Poškozuje ho to tak moc, že to není sranda. Tak moc, že to ohrožuje všechno, co Babiš za svůj život vybudoval. Je to tak obrovský průser, že to nezachrání ani agrochemie, ani prodej nafty, ani prodej komodit, ani biosložky v benzínu. O síti reprodukčních klinik ani nemluvě. Tohle nezachrání žádný fond Hartenberg, ani michelinská restaurace v Paříži. Já osobně si teď už jednoznačně myslím, že Babiš se postavil proti Unii doopravdy. Protože tohle nepřežije ani Agrofert. A že po volbách dá Andrej  Okamurovi cokoliv. Dokonce i to referendum o Unii, protože to už bude i jeho zájem. Je úplně jedno, co v Unii předtím podepsal, teď bude dělat všechno aby to odpodepsal za každou cenu.  Protože všechny ty chemičky teď vyrábějí hnojiva za nereálně vysoké náklady, které nikdy nikdy nikdy nikdo nemůže zaplatit. Babiš nehraje o roky, ale o měsíce. Zdráhám se říci o týdny, ale takový cvrkot jako teď jsem ještě v práci nezažil. 

Babiš jde proti EU nikoliv, že by to byl náš zájem lidu. Ale protože to teď už je i jeho zájem. Na tužby lidu nevěřím a také nevěřím na dobré úmysly. Ale rozhodně věřím protřelému byznysmenovi, který si nezbytně potřebuje zachránit svoje továrny. A to tak moc, že při tom nejspíš zachrání i továrny dalších byznysmenů. Tak moc, že i padesátiprocentní ztráty jsou přijatelná cena, protože unijní alternativou je už jen krach. Krach všeho. Všimněte si, že útoky proti Babišovi z řad "opozičních podnikatelů" jsou den ze dne slabší, protože si tam stále více uvědomují, že Babiš už teď bojuje i za ně. Že sice EU poklonkovali, ale ona se jim odmění bankrotem.  Dokonce i ve Škodovce to pochopili... o půl roku později než Babiš.  

                                                             ***************************************************************                      

Zpátky k Pandora papers...

Vincek Čerčilů ve své Druhé světové válce s notnou dávkou cynismu píše o tom, jak problematické je bombardování Londýna.  Že na začátku je ohlas značný, a škody velké, ale jak je město postupně ničeno, tak každé další bombardování je slabší a slabší, protože stále více bomb jen "rozvíří suť".  

Tohle přesně je i Babišův případ. Včerejší velký výstřel hlavního opozičního kalibru sice udělal obrovský rámus, ale má špatné zaměření. Zasáhl totiž to nejrozstřílenější Babišovo místo. Trefilo se to přesně tam, kde je už kráter po Čapím hnízdu, kam už udeřil Lex Babiš, kde se střílelo na svěřenecké fondy, korunové dluhopisy,  je to přesně to místo, kam poslední čtyři roky stříleli Piráti svým žalováním do Brusele a kam střílela i evropská komise a všichni čeští novináři. Je to to místo, do kterého se už osm let trefuje Kmenta a jeho Fórum 24, kam střílí Julius Šuman, kam dopadají střely z Bakalonovin a kam střílel těžké granáty i Milion chvilek. 

Mezi řadou kráterů se včera objevil nový, který je sice rádoby velký, ale mezi ostatními zásahy naprosto dokonale zaniká.  Samozřejmě že všechny tyhle granáty Babišovi způsobují škodu. Ale jen na tomto jednom místě. Babiš toto místo už dávno v podstatě obětoval, udržuje tam minimální síly,  nechává bombardovat svojí rozbombardovanou čtvrť a  zatím o kousek vedle se nerušeně pracuje na volebním vítězství.

Babiš obětoval svojí pověst morálního člověka už dávno. Už před minulými volbami. Jeho nepřátelé to stále ještě nepochopili. Oni mají pořád pocit, že voličský sen průměrného českého človíčka je v čestném miliardáři Bakalovi, který nikdy neukradl ani korunku, všechno řádně zdanil tady v republice, lidem levně prodal byty dle svého slibu a každý večer si čte Havlovy spisy. Oni mají pocit, že konečně přijde ten další výstřel díky kterému český volič rozpozná svůj omyl a místo Babiše bude volit Fialu. Zlatý voči... 

Přitom celý tento výstřel, i kdyby se povedl a následovala další ofenzíva, zařídí jediné. Okamura dostane zpátky ty voliče, které mu Babiš sebral svojí Orbánovskou bombou. Pokud vůbec Babiš oslabí, demobloku to nepomůže ani o fous. Tyto hlasy dostane samuraj.  Okamura se od včerejška chechtá až se loupají cihly z jeho Takešiho hradu. Ať se stane cokoliv, on na tom vydělá a zřejmě na tom vydělá víc, než si myslíme. 

A zřejmě na tom vydělá i Babiš, protože má celý týden na to mluvit o komplotu, o tom, že jde o všechno, že pětilháři chtějí této zemi vzít budoucnost a jsou tak zoufalí, že vytáhli dvanáct let starou kauzu, která se čirou náhodou objevila teď před volbami. To by mohlo mobilizovat nějaké nevoliče, kteří si řeknou, že je fakt zle a tak raději k těm volbám půjdou. 

Je to trochu předčasné, ale začínám mít pocit, že v sobotu odpoledne při sčítání hlasů poprvé v novodobých dějinách uvidíme na chvilku údaj, kde bude mít Babiš přes 50% hlasů. On o to pak přijde, jak se budou sčítat velká města, ale po sečtení okrsků malých vesnic si to dovedu docela dobře představit.

PS. Abychom nezapomněli... nejde jen o Babiše, ale o 300 dalších českých podnikatelů a politiků. Celé se to odehrálo v době, kdy Babiš v politice nebyl, takže ti zapletení politici jsou celkem jednoznačně od dnešního demobloku a možná ČSSD. Tři stovky českých milionářů a miliardářů... to jsou skoro všichni ne? Vsadím se, že všichni už vědí, že teď jde i o jejich kejhák, že  v zájmu zničení Babiše mohou být také obětováni. 

Ne, z toho mraku nezaprší. Tihle všichni dneska žhaví telefony, aby to novináři nějak udělali a přestali o tom psát. Tohle se netýká jednoho nepříjemného oligarchického parvenu, tohle se týká i těch nejzasloužilejších sponzorů ODS a TOPky.  Takže to může dopadnout i tak, že výstřel sice zasáhl Babiše, ale zasáhl ho na tom nejméně bolestivém místě, ale střepiny z tohoto výbuchu ještě mohou "pozabíjet" kupu jiných oligarchů. Těch správných a demokratických. Které to bude bolet o dost víc. 

Všímáte se, jak se týden před volbami diskurz posouvá od covidu a rostoucích cen k tomu fundamentálnímu? Podívejte se na Parlamentní listy a celou alternativu. Podívejte se dokonce i mezi zcela konzervativní voliče. Dokonce i programátoři, kteří volili zcela liberálně,  začali na fejsbůku pomalu dávat najevo, že budou volit Babiše. A všichni stále zřetelněji deklarují, že důvodem jsou poslední zbytky samostatnosti tohoto státu. Aniž by to kdokoliv v kampani zdůrazňoval, aniž by kdokoliv hrál na tuto notu, stále více veřejných hlasů dává tyto volby do souvislosti s naší suverenitou. 

Babiš to prostě rozpoznal. Možná ještě před rokem byl prounijní, ale teď prostě jen s předstihem naskakuje do nové lokomotivy dějin. Koneckonců i před těmi třiceti roky vydělal díky tomu, že včas rozpoznal, jak to bude. Teď podle mě dělá to samé. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (186 hlasů)

Komentáře

Che che, já nemusím věřit Babišovi. Mně bohatě stačí věřit v nenávist všech těch Bruselských. To je můj kompas. Ti kteří vymýšlejí zelený úděl, kteří touží po našich posledních zbytcích pravomocí, kteří rozesírají svět a pak zbaběle prchají, kteří adorují nácky na Ukrajině a doufají v sesazení Putina pomocí jednoho debílka bez vlivu, to je můj kompas. Podívám se na ně a dělám to přesně obráceně. 

A druhá věc... já u Andreje dělám. Já přicházím do styku s tím, co o něm říkají média a od začátku je většina toho lež. Od chvíle kdy Kmenta napsal, že Bohumír Rada je frajer, od té doby věřím víc svým očím než jeho hlasu. 

A hlavně scallope - můj kompas jsi ty. Jakmile přilítneš na šestnáctihodinovou šichtu, tak je mi jasné že jsem se trefil do černého. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Vidláku a mohu se zeptat, kdy se AB postavil EU? Napadají mne jedině uprchlíci, jinak vše, co kdy udělal, bylo jako podle not. Mohl bych dokonce meditovat nad tím, že taková TOP09 by to dělala stejně. S Piráty se nebavíme, vy stále máte pocit, že když nevolím AB, volím Piráty, což není pravda.
Je sice pravda, že EU po AB jde, krátí mu dotace, ale naopak to právě neplatí. AB se vždy v Bruselu chová jako způsobný synek a podepíše, co mu dají. On snad pro nás něco vyjednal - třeba jako Orbán zařídil levný plyn? Proč si myslíte, že to bude jinak? Nevidím nejmenší důvod. Dokonce bych mohl podlehnout spiklenecké teorii - co když je AB nasazen, aby vyluxoval hlasy, které by Bruselu opravdu mohly škodit? Nepřítel mého nepřítele vůbec nemusí být můj přítel - může mít úplně jiné zájmy, než já. AB zatím naprosto neprokázal, že by měl zájmy, které by mi přišly pro tuto zemi přínosné. Mě by nevadilo, že nechce vystoupit z EU, ale rozhodně leccos se vyjednat dá, leccos se dá uhájit či udělat jinak. Ale on ne, viz Lex Dukovany, třeba. Měl na to osm let, což je času dost.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavte já neříkám, že máte volit Babiše. Já říkám, že ho hodně lidí bude volit a popsal jsem v dnešním článku (a celé řadě dalších) proč má Babiš takovou popularitu, kde se berou ty hlasy a z jakého podhoubí vznikají. Já Vás nenutím mu věřit, ale snažím se říct, že z té voličské podpory něco plyne. Další důvody, proč lidi volí Babiše si můžete přečíst ve zdejší diskusi. A Scallop vám dodá spoustu důvodů, proč jsou ti jeho zaměstnavatelé horší než Babiš. 

Můžete před Babišovou popularitou zavírat oči, ale bude to chyba. Když se rozhodujete koho volit, měl byste vědět, že Babiš si zřejmě na 25% sáhne a že bude jmenován premiérem a že bude vyjednávat. Nemá smysl to popírat. 

Podle mě (a to bude tématem mého těsně předvolebního článku) z toho plyne - pokud Babišovi nevěříte a nemáte ho rád a pokud zároveň nemáte rád demoblok, hoďte to Okamurovi. Pokud to hodíte někomu z malých tak riskujete, že se do sněmovny nedostane a pokud se toto riziko vyplní, tak jste 6/10 vašeho hlasu odevzdal demobloku, 3/10 hlasu jste odevzdal Babišovi a 1/10 hlasu jste odevzdal Okamurovi. Tohle riziko nesete. Riziko, že devět z deseti hlasů pro malé strany skončí nakonec u těch, které nechcete a kterým nevěříte. Proto budu nabádat, aby ti co nemají rádi Babiše, volili Okamuru. Ten se do sněmovny zaručeně dostane a váš hlas se nerozmělní. 

Volte si koho chcete, ale měl byste počítat s tím, že o tomto riziku propadnutí hlasů budu psát nejen já, ale i další blogeři. Takže nás i někdo poslechne. Měl byste počítat s tím, že hodně lidí dá Babišovi hlas právě za ty Pandora Papers a za mladého Andreje. Měl byste počítat s tím, že Andrej dostane i nějaké hlasy za Orbána. Měl byste počítat, že Okamura dostaně nějaké hlasy za povedené jarmarky. A měl byste vzít do úvahy, že agentury se mohou s preferencemi mýlit, ale zpravidla se nemýlí zase tak moc. Měl byste vědět, co riskujete volbou malých stran. O riziku voleb velkých stran jsme tu už psali mockrát. 

Podle mě (a to bude titulek mého pátečního článku) si to alternativa ještě pořád může podělat sama. Tím, že se postará, aby se přerozdělovalo v krajním případě možná i dvacet procent hlasů. Z toho šest desetin dostane demoblok, tři desetiny Babiš a jednu desetinu Okamura. Takhle jednoduché to je. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

dokola stejnou chybu - předpokládáte, že snad některý z bábových voličů NEVÍ nebo NETUŠÍ, co je bába zač.

Všichni to ví a hlouposti jako současná "aféra" jsou nošením dříví do lesa.

Jde o to, koho místo báby, když kandiduje to, co kandiduje.
Není nikdo lepší.
Pečlivě si pročtěte posty zdejších vysíračů a skelopa a máte opozici v kostce. A zkuste si vybrat.
Z těch vysíračů (opozice) se poblijete, z báby o trochu míň.

Zkuste naopak vy vysvětlit zdejším čtenářům, proč se vám zdá skelop nebo skupina anonymů lepší než bába a v čem? Co si od nich slibujete?

Já si zatím udělám kafe.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

To je právě ta slepota, to, co píšu víše - že Babiš vlastně škodí alternativě. Protože není pravda, že když nevolím AB, musím volit Piráty. Mohu volit TSS, nebo Okamuru, v nejhorším snad Šlachtu, ale furt je koho volit. Bohužel, právě AB nedovoluje vyrůst někoho jiného snad lepšího.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

nářky feministek - proč ti chlapi nepustí do politiky víc žen (omlouvám se, nechci být jedovatý)
Okamura je reálná varianta a taky ho tu bude dost lidí volit. Moc nechybí a byl by přijatelný i pro mě.

TSS ne, jsou to nepraktičtí snílci, za mě jsou nevolitelní
anticovidovou agendou i spojením s Bábkem.

Šlachtu ne - protikorupční aktivismus a fanatismus mi už vadí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skoro bych podepsal co píšete, ale nejde to. Nevnímáte totiž vývoj v čase.
Ještě před dvaceti lety by podobná aféra politika nejspíš odrovnala. Dnes? Ani náhodou. Proč tomu tak je? Odpovídá Vidlák výše opakovaně.
S alternativou je to tak, že k novým úkolům (třeba až vedení státu) prostě nedorostla. Já osobně třeba hodím hlas Okamůrovi, ale za předsedu vlády budu mít raději Babiše, protože to je práce, kterou už umí. Hůře nebo lépe, ale umí.
Alternativa ještě nemá takovou podporu voličů, aby se s ní mohla opravdu pustit do boje s Bruselem. Co bude za čtyři roky, to se uvidí. Soukromě odhaduji, že společenská situace bude daleko radikálnější. Opravdu daleko, protože se opravdu sáhne lidem do peněženek - a to je nejcitlivější místo lidského těla i duše.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě jeden dojem z té poslední kauzy - na AB bylo zajímavé, že jakkoliv nesmírně bohatý, snažil se neustále působit jako normální člověk. PR měl v tomto dokonalé. Nechlubil se obrovskou vilou, nelítal tryskáčem, nejezdil do vlastní vily k moři atd. Moc dobře věděl, že tohle by Vidlákovi vadilo, proto se choval aspoň na první pohled celkem skromně. I já jsem mu to uvěřil, fakt jsem si naivně myslel, že asi své finance skutečně reinvestuje a je schopen žít relativně normálně (na poměry své kasty samozřejmě). No a jak je vidět, tak on je ve skutečnosti stejný, jako ti ostatní. Tak ještě ten tryskáč a jachtu a máme to kompletní. Fakt si myslíte, že člověk, který má úplně jiné zájmy a problémy, bude hájit váš zájem?

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

On má jiné problémy, ale teď se ty problémy (dočasně) potkaly s našimi problémy. On teď má hlavně problém, aby mu z jeho byznysu vůbec něco zbylo. A fakt si myslím, že 50% ztráty jsou pro něj už teď přijatelné, protože s Ojrópou na věčné časy a nikdy jinak dopadne ještě hůř. 

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Pangalaktickou situací se dá hravě zdůvodnit, že být hajzl je normální.

Je to taková morálka galerky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Dvacet let jste kázali, že být hajzl je normální, poctivým jste nadávali do socek, třicetikorunáčů, závistivců, tak co se po tolika letech snahy divíte, že vám lidi KONEČNĚ uvěřili? :-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Pane Vidlák.
Chtěl jste říci,pokud by nebyl premiérem a nepřihrál si kvanta dotací,tak zkrachuje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bez dotací zkrachuje každý zemědělec. 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavte, otázka musí být položená jinak, protože je tu volba.

Fakt si myslíte, že Fiala, Bartoš, a ostatní "demograté" bude hájit váš zájem?

A teprve k této otázce si můžete přidat Vaše "Fakt si myslíte, že člověk, který má úplně jiné zájmy a problémy, bude hájit váš zájem?"

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

O Pirátech se nikdo nebaví, to jsou zemští škůdci. Stejně jako TOP09. Ale proč by naše zájmy nemohl hájit Okamura, nebo TSS? AB se nijak neprojevil, že by za nás v EU nějak bojoval, neznám jediný příklad, kdy by něco vyjednal, výjimku či tak. Kromě uprchlíků. Mě tedy AB připadá, že kdyby nás v EU zastupovala TOP09, bylo by to zhruba stejně, kývali by o 106. V čem je tedy rozdíl? AB má zájem si to s EU nerozházet a to zatím předvedl perfektně. Proč ho tedy volit, když PROKÁZAL, že naše zájmy hájit nebude? U jiných potenciálních stran je možné, že selžou též, ale on už SELHAL. Proč opět opakovat marný pokus?

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osobně jsem Ježibabiše nikdy nevolil. Uvědomuji si, že v případě neúspěchu Babiše, SPD a KSČM, vznikne vláda s Piráty a TOP. Trikolóra má malou šanci se dostat do parlamentu a pro mně je rétorikou příliš podobná ODS, proto neuvažuji. Letos to ode mne na 80% dostane KSČM, konzervativní soc. dem. naší politické scény.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy si vážně myslíte, že by šel na nějaký post, kde je větší odpovědnost....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Sám mám jednu takovou na Turks and Caicos a nijak to netajím, klidně ji i někomu zapůjčím, již od počátku mého podnikání na netu. Takže jak to vidím já s tím Babišem.
Ve svém, ještě předpolitickém období, se rozhodl zabezpečit rodinu a sebe pro případ krachu či nějakého velkého prohraného soudu. A otevřel si zadní vrátka. Přes specializované firmy si nechal zřídit offshore firmy ve vhodných zemích (mě to kdysi stálo 50 tisíc). Nejspíš s 1 akcií na doručitele (ten kdo se prokáže touto akcií je v tu chvíli majitelem firmy) a majitel se tedy nikde neeviduje a lze jej v čase jakkoliv měnit (nikdo již nikdy nezjistí, kdo v určitou chvíli provedl jakýkoliv úkon). Dokonce dnes firmu nemusí vlastnit Babiš, zítra dopoledne zase vlastnit a po obědě již zase nevlastnit (Čímž odrážím hlavní vlkův závěr, že Babiš lhal při přiznání majetku, kdy vlastnictví offshore firem neuvedl. Třeba v tu chvíli akcie na doručitele zrovna neměl? Třeba by zde šel uplatnit i princip Schrödingerovy kočky.)
A tak si Babiš legálně přes svoje offshore firmy koupil nemovitosti ve Francii, když počítal s tím, že i kdyby v ČR krachl a zůstal s několikasetmilionovým dluhem, tak se přesune do Francie a bude tam bydlet v nájmu u nějaké offshore firmy (která bude jeho, ale nikdo to vědět nebude). K tomu nějaké to konto ve Švýcarsku a můžete jít do podnikání bez rizika útulku pro chudáky.
Nakonec bylo výhodnější jít do politiky.
Takže závěr: nejspíš legální, protože k nějakému útěku před věřiteli nedošlo. Babiš šel do politiky a tlaky ustál.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Když dlouhodobě kritizuje ulívání peněz přes tax havens.
Nebo jo ?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Ještě jednou si přečtěte můj příspěvek. Offshore firmy se dají zne/použít různě. Na obcházení daní, na praní kriminálních peněz, ale také (Babišův případ) na zneviditelnění vlastníka. Něco je protizákonné a něco (Babišův případ) není. Tedy u toho Babiše by snad bylo na hraně zákona až to, kdyby dlužil stamiliony a takto by se splácení vyhnul. Jenže můžete uvažovat o vraždě, zvažovat pro a proti, můžete si koupit nůž, můžete si nastudovat trestní právo, ale to ještě není trestné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Můžeme si udělat inventuru toho, jak Babiš svou vládou změnil naši zemi. Dnes je dlužit něco krásného a daňové ráje a utajené příjmy politiků zcela normální.

Je to jízda!

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

Bez dluhů se miliardářem nestanete.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Kdepak Babiš.

To už dávno a dávno před Babišem praktikovali jinde, a vy jste tomu nadšeně a obdivně tleskali a chtěli jste to tu taky.

Začali tu úžasnost - totiž, že dluhy jsou žádoucí a skvělé atd. - zde učit "ekonomové" přišedší z té velké demokratické země za oceánem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

ve Stínadlech?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Dobře.
Zase se díky účinné pomoci Rychlých šípů, stal Velkým Vontem Otakar Losna a Stínadla byla opět jednotná. Předchozí Velký Vont za sebou táhl průser v rodině, který ho nakonec položil.
:D

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Kusák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velmi dobrý odkaz a řetězák, aby po volbách někdo neřekl, já jsem to nevěděl.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Kusák (neověřeno)

Trvalý odkaz

najhroznejšie na celej záležitosti Green dealu je, že je založená na absolútne vedecky nepotvrdenom predpoklade, že klimatická zmena je vyvolaná nárastom obsahu CO2 v atmosfére. Kto má pochybnosti, môže si pozrieť argumenty sústredené v práci: Fleming, R.J., 2020: The rise and fall of the carbon dioxide theory of climate change. Cham, Springer Nature Switzerland AG, 1-176. Springer Verlag je najznámejšie svetové vedecké nakladateľstvo. Kniha je bez problémov čitateľná aj pre každého trochu rozhľadeného laika a pri troche šikovnosti sa dá stiahnuť z netu. Predhovor knihy sa začína vetou: Jeden z cieľov tejto knihy je vyvrátiť jednu z najdlhšie pretrvávajúcich chybných vedeckých interpretácií modernej doby, ktorou je tvrdenie, že CO2 spôsobuje klimatické zmeny.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj pohled : je to jednoduší než si myslíte. Samozřejmě, měřeno dnešními měřítky, je to nesmyslná vize. Ale působením covidošílenství (a opatření) a Greendealu (a opatření) se může klidně stát že na zemi bude jen desetina stávající populace a zároveň rozvíjením kapitalismu do jeho konečné podoby (jeden pán a pár obslužných kmánů) bude mít možnost si koupit elektromobil (jiné nebudou) jenom každý stý. Pak počty o přetížení sítě a množství potřebných zásuvek postrádají smysl.
Jo, vážení, směřujete tam.

https://www.novinky.cz/podcasty/diskuze/prilezitost-nebo-vymysl-pro-hor…

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Ale nevim, nevim. Když jsem tam minule něco napsal, je už to hafo let, tak mě tam prý za příliš radikální názor vymazali.Od té doby jsem tam nebyl, ale já to teda risknu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Petrpavel: Ale působením covidošílenství (a opatření) a Greendealu (a opatření) se může klidně stát že na zemi bude jen desetina stávající populace a zároveň rozvíjením kapitalismu do jeho konečné podoby (jeden pán a pár obslužných kmánů) bude mít možnost si koupit elektromobil (jiné nebudou) jenom každý stý. Pak počty o přetížení sítě a množství potřebných zásuvek postrádají smysl.
***

souhlas, ač nerad:-) ...už od pana Malthuse, se nějak tak, přes Římský klub až po zmrzlý Texas v zimě 2020/21 tuší, že zdroje rostou aritmetickou, ale počty lidí geometrickou řadou...konkrétně v tom Texasu v zimě prý zjistili, že by potřebovali asi 5x více větrníků a fv-panelů, aby podobný blackout ustáli...nebo, jak někdo jiný prohlásil: 5x méně obyvatelstva.

Většina lidí, řeší otázku energetické bezpečnosti vzhledem ke stávajícímu počtu obyvatel, a to z humanitních důvodů.

Nicméně, při snížení počtu obyvatel, pracujme se číslem 5x méně, se zřejmě úplně řeší palčivé otázky ekologie. V situaci, kdy v ČR zůstane pouze Praha a zbytek republiky je zcela liduprázdný, je možné, že žádná ekologická omezení platit nebudou: proc také, když nejbližší soused bydlí asi 20km od vás? Proč by mu mělo vadit, že palíte staré pneumatiky v kotli? Ani to neucítí...nebo takový p. Berrnard, jestli by vyřezal 20 hektarů lesa, komu by to vadilo? Nikomu.

Klimatická krize, ať už je (jakože je) smyšlená nebo pravdivá, má i své nehumanní řešení.
Koneckonců, všechny pokusy o politickou "spásu" lidstva za pomocí vědy, ať už to byla vědecká rasová teorie nebo vědecký marxismus-leninismus, přinesli více mrtvol, než kdyby se žádné "akce" na záchranu nepodnikali...čili, na to stejně dojde.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

světě s málo lidmi, líbilo?

Kdysi v České Kamenici žil maník, který si vzal za manželku indiánku odněkud z Kanady. Provozovali tam restauraci a chodili k nám nakupovat. Tak jsme vždy poklábosili. I indiánka uměla česky, sice to krapet motala, ale rozuměl jí člověk (teda většinou).
A jednou mi oznámil, že po sezóně to tady balej a stěhujou se do Kanady, ale někam dost fest na sever na samotu, kde prý v zimě napadne 3-4 metru sněhu, teplota -40 je celkem normálka a široko daleko nikde nikdo.
A mě by se tam asi taky líbilo. Jenomže jsem si nevzal indiánku, ale holku z České Lípy, nemám ty kontakty a ani neumím kanadsky. Tak mám asi smolíka.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Berrnard: Tak mám asi smolíka.
***
Ne tak úplně. Chce to být jen na straně vítězů, protože grýndyl se pomocí zimy, hladomoru, nedostatku léků, pitné vody, a občanské války, postará o liduprázdnou "Kanadu" uprostřed Evropy. Neboť ty drony s infra a radary a chemickými detektory a analyzatory, co po zbytku lidí půjdou, to bude prakticky jako ta smečka kanadských hladových vlků, která jde stopách vašich sněznic na sněhu:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

se dají celkem snadno eliminovat, pokud si zvolíte k tomu vhodné psy.
Ale těch dronů a radarů bych se bál víc. Kámoš dělá sokolnictví, ale mám obavu, že na tohle by ti jeho opeřenci asi neměli tu páru.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Stačí navštívit tyhle vládní stránčičky - https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immi… - a za pár měsíců můžete vyrazit směr sever.
Najdete si nějakou severskou obec (oni tomu říkají "community", protože tam může mít vesnice nebo městečko správní katastr i několik tisíc km2), vyberete si zaměstnavatele, oslovíte ho, domluvíte se, pak si s potvrzením od zaměstnavatele požádáte u "community" o schválení Vašeho přistěhování a je hotovo. Můžete začít balit.
Skilled worker jste, bo umíte v lese i na lodi, takže by neměl být problém.

Co se kanadštiny týče, můžete si vybrat - angličtinu nebo francouzštinu. Znalost místního jazyka původních obyvatel je ceněným bonusem a otevírá mnohé dveře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

oceňuji vaší snahu o radu, ale asi víte, že toto je pouze taková má touha, která nikdy nebude vyplněna.
Moje žena je dost zimomřivá, když spadne teplota v obýváku pod 20, tak s dvěma svetry drkotá zuby a prý, abych zatopil, tak mám obavu, že někam, kde je -40 bych jí asi nenalákal.

Takže ani kanadsky ani indiánsky se asi učit zatím nemusím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Jsem měl kdysi kámoše, ten se živil vrtáním studní a přistěhovali se sem. A jednou mi řekl, že má problém v tom, že když někde bydlí cca 3 roky, tak to v něm najednou začne bublat a on musí zvednout kotvy a jít to zkusit někam jinam. Tak se po čase přestěhovali do Mořiny, kousek od ameriky a pod Karlštejnem.
Jenomže po nějakém čase to asi v něm zase začalo bublat, ale jeho ženě se tam líbilo, tak se asi porafali, ona tam zůstala a bydlí tam dodnes, on je bůhví kde.
Patrně někde vrtá studny, aby se mohl vždy po pár letech přesunout někam jinam.

Já to sice osobně nechápu, jsem zabetonovaný v jednom baráku, do kterého vrážím všechny peníze, ale on funguje jinak. Prostě zvedne kotvy, vezme si pár svých osobních věcí a jde někam úplně jinam, kde nikoho nezná, ani to prostředí, aby tam zase nějaký čas žil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Cílem není ekologie, ale přežití vybraných evropský automobilek před čínskou konkurencí (tu brutálně zdaní kvůli neekologické výrobě) a hlavně se sníží počet aut. Elektromobil si v autobazaru nekoupíte, tedy nějaký 5-ti letý či dokonce 10-ti letý, tak jak byli někteří dosud zvyklí. Jen výměna baterek vyjde na cca 500 tisíc. Tedy, že by rodina na dávkách měla dva e-mobily je nereálné. Již bude platit, že auto je luxus. A je vyřešen problém s přecpanými městy, dálnicemi, silnicemi. Zaparkovat půjde kdekoliv ve městě bez problémů. Pro bohaté samé výhody.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ale tohle je problém který hýbe, a pohne (nic s tím neuděláme budeme-li se rozhodovat mezi Babišem, Bartošem a Fialou) světem. Kam, to si snad i volyči babiše dovedou představi, nebo snad ani to ne?
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/tesla-musi-zaplatit-ce…

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to problém. Já po osmi letech Babišova bačování dospěl ke stejným závěrům jako Vy. Je to jedno, není na výběr, všechny alternativy jsou horší a jediné co zbývá je to tomu křivákovi navzdory všem výhradám které vůči němu lze mít hodit. Otřesné.

A vlastně to ani není tak špatné. Udělal jsem si takovou malou osobní volební kalkulačku a porovnal výhledy potenciálního vývoje (vždycky jsem viděl spíš za roh než na příští týden), vývoj v okolních státech mi posloužil jako mustr a ať jsem to otáčel jak jsem chtěl vždycky mi vyšel Babiš jako nejmenší zlo a přitom pořád nebude tak špatně jak by mohlo být.
Dodal bych hlášku generála z černých baronů ale to bych zas vypadal jako negativista tož projednou budu potichu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Chce se mi zvracet"?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Přesně ten.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Já ho teda nějak extra nemusím, nedělám si příliš iluze o něm a taky mě dost točí, když se podívám, kam se vyšplhal deficit státního rozpočtu.

Ale na druhou stranu, já dělám na živnosťák. Kdysi jsem se nechal najímat firmou, u které bylo celkem běžné, že peníze chodily tak dva týdny po splatnosti. Když zkrachovala, tak to tady vyhrála jedna agrofertí firma a od té doby nevím, co to je, aby mi penéze přišli se zpožděním. Naopak, splatnost faktur je vždy 21. a já vím, že mi kolem 17. přistanou na účtu. A taky děláme za poněkud jiné peníze. Dám příklad: kdysi jsme dělali prořezávky za 3500, nebo 2500 za ha, podle toho, jestli šlo o 10. nebo 20. letý porost.
Agrofertí firma vyjednala podmínky s LČR tak, že když se ještě před kůrovcem dělaly prořezávky, tak jsme měli za hektar 15 000 a u staršího porostu 7 000. Takže celkem spokojenost.

A k té negativní reklamě na něj. Já jsem dlouholetým předplatitelem časopisu Reflex, ale začínám uvažovat, jestli to na konci roku zase obnovím, jelikož mě jejich antibabišismus už začíná unavovat. To už začíná hraničit s fóbií. Obzvlášť pan Steigerwald, ten snad musí i ze spaní šeptat: Babiš je lump, Babiš je lump.
A mě, když někdo někam moc tlačí, tak je mi to nepříjemné. A začnu na just pak dělat opak.

Volit ho nebudu, jelikož kdyby se to dozvěděla moje manželka, tak mám po sexu a teplých večeřích, ale už mě ten antibabišismus nebaví. Je to takové furt na jedno brdo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Čeho je moc toho je příliš, říkávala moje moudrá babička. Mne již také unavuje BABIŠ-BABIŠ-BABIŠ, Celé roky
stále BABIŠ. Všechno špatně. Nejsem jeho volič, ale nakonec mne tak donutili přemýšlet. Mydlí mu schody
celé roky. V neděli jsem koukal na ten čtyřboj na CNN news. Andrej to dal v suchém triku. Z FIALY se mi
zdvihl žaludek. Roky uráží Babiše, abych se dověděl na Xaver TV, že je předsedou neziskovky na pomoc
ženám v Barmě. Na což dostal dotaci 58 milionů. Ředitelem nadace je údajně jeho syn ročník 1993.U Kabulu
za Prahu a v BARMĚ za ženy. Andrej alespoň dává svůj premiérský plat nadaci pro ženy samoživitelky.

https://www.bing.com/videos/search?q=xaver&docid=607992456737071850&mid…

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni ale žádný pozitivní program nemají, nic s čím by mohli jít mezi lidi. Včera jsem zachytil fialovo prohlášení že je třeba změnit zákoník práce. I kdyby nic jiného tak po tomhle můžu s klidem říct že kdo z obyčejných lidí volí ODS potažmo spolukoalu je prostý debil. Pirstan otevřeně říká 'zavedeme nové daně a zvedneme ty existující', není mi úplně jasné jakými sebe-destrukčními sklony musí trpět jejich voliči.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste celkem rozumný chlap, ale když napíšete:
"můžu s klidem říct že kdo z obyčejných lidí volí ODS potažmo spolukoalu je prostý debil"

Moje manželka je bude volit.
Jelikož jste na mě nikdy v minulosti neútočil, tak já teda budu dělat, že jsem si nevšiml, že jste mojí ženu označil za debila.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

To, že spolu s ODS bude volit i TOP, je docela hustý.

Nemá vaše paní masochistické sklony? (:-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Máte pravdu berrnarde, je to špatně napsané, omlouvám se. Má tam být spíš 'kdo tyto signály zaregistruje a i přes ně je bude volit', to víc vystihuje podstatu, znám pár normálních lidí kteří prostě rezignovali a házejí odevzdaně s komentářem 'nějak to dopadne a líp než kdyby to dostali tamti či tihle' anebo nesledují politiku vůbec a to se nedá než respektovat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

To je ten, co pro Rozhlas po drátě tvořil ten oblíbený tendenční seriál "Jak se máte Vondrovi?" Vydržel s ním snad ještě po plyšáku.

Zatím bez slepic