Nemůže být hůř...

Autor
Štítky

 Tento příběh jsem tu už psal kdysi dávno a je mi líto, že jsem si na něj nevzpomněl ještě před volbami. Dnešní textík měl vyjít v pátek nebo ve čtvrtek v době, kdy to ještě mělo smysl. I když si nedělám iluze, že by něco změnil. Ale hodí se i do dnešní povolební situace. 

Já totiž zírám, jak se změnil tón některých výrazných hlasů na alternativě. Nebudu jmenovat, nechci se navážet do lidí se kterými sdílíme stejný pohled na svět, ale odlišný pohled na Babiše. Nechci se nikomu vrtat v otevřené ráně. Ale úplně koukám, kolik lidí ještě v pátek mluvilo o STBákovi o oligarchovi co nás všechny prodá a jde mu jen o jeho prospěch, o covid diktátorovi co nás chce všechny zadrátovat doma, co chce všechny jen fízlovat pomocí EET a do poslední chvíle na něm nenechali nit suchou, aby o dva dny později psali o "našem Andym" a rozebírali, že má ještě spoustu možností, jak vládu složit. 

Ještě v pátek by jakýkoliv Babišův pokus o složení vlády s ODS vnímali jako jasnou zradu na našem národě a všech těch ideálech svobody, aby v pondělí už Babišovi radili, že by se měl pokusit dát nabídku Starostům, protože ti jsou skoro stejně silní jako ODS, ale ministrů na ně zbyde málo. Případně že má oslovit Milé Krajany, kteří šli vždycky s každým, kdo jim zacinkal. 

On vlastně nikdo moc nepočítal s tím, že by ANO mohlo nevyhrát. Hodně lidí na alternativě si myslelo, že STBák si nějak poradí, že národ nějak zradí a dál bude prudit s evidencí tržeb, dál bude dělat covid diktaturu, dál bude zadlužovat, dál bude mluvit tou svojí čechoslovenštinou napřeshubu a hlavně... dál bude brát ty dotace a dělat daňové úniky. Hodně lidí to prostě bralo tak, že už nemůže být hůř. Nejen tam někde v pražském demobloku, ale i na alternativě. Prostě nemůže být hůř  a tak je třeba volit srdcem, protože i malý trend se může rozrůst, je třeba zvolit skutečné vlastence, hlavně ty, kteří zabrání covid šílenství a zruší oligarchovi ten dotační byznys. 

A ejhle... ono se to skoro podařilo. Skoro. Jen tam nějak nejsou ti skuteční vlastenci a dotační byznys bude oligarchovi rušit ptákostrana s Fialou v čele. Která slibovala vyrovnaný státní rozpočet. A nechce zvyšovat daně a už vůbec ne progresivně. Takže se bude škrtat. Slevy na jízdném, zastropují se platy státních zaměstnanců (především učitelů) a samozřejmě se zvýší DPH, na to přijdou zakrátko. To jde nejlíp a je to přece ta nejspravedlivější daň. 

Já teď zopakuji ten starý příběh, jak to dopadne, když nemůže být hůř... 

Kdysi jsem měl kontakt na jistou paní. Byla vdaná, věk kolem třicítky, doma dvě malé děti. Byla velmi činorodná, protože pocházela z uspořádané a poměrně zámožné rodiny. Její tatínek byl renesanční člověk, který nač sáhl, to se mu podařilo. Zemřel bohužel těsně po svatbě své dcery. Maminka se angažovala v neziskovém sektoru, protože rodina byla zajištěná a tak provozovala úspěšný projekt pomáhající vozíčkářům. Fajn rodinka. 

Dcera ovšem měla velký mindrák. Její manžel vůbec nedržel krok s její aktivitou. Když se brali, bylo to docela roztomilé, byla vlastně ráda, že brzdí její nezřízené gejzíry nápadů, ale jak plynul čas, už ho nebavilo být v jednom kuse někde na výletech, šplhat po horách a vůbec se jinak snažit. Jak sama říkala, byl přímo ztělěsněním té písničky.... "Ráno si přispíš o chvíli dýl, prý máš svý jistý, dobytej cíl..." Byli spolu ani ne deset let, manžel chodil do práce jako ajťák, rovněž dobře vydělával, ale když přišel domů, sedl si k počítači, cosi programoval, chvílemi něco hrál a pomalu se stahoval z veřejného dění. Takový budižkničemu a mouchysněztesimě. 

Ona to ovšem nemohla vydýchat a tak se rozhodla, že v takovém vztahu nedokáže žít a tak že bude rozvod. Byla velmi činorodá, vše zařídila, manžel  bez problémů podepsal rozvodové papíry, rozdělila společné jmění, manžel neprotestoval, dostal malý byteček a jí zůstal barák. Bývalý manžel neprotestoval ani proti svěření dětí do její péče s tím, že je bude vídat, kdy bude chtít. A výživné... to ona nebude potřebovat, je aktivní a zajištěná. Bývalý manžel neprotestoval.  

Tož rýchtyk. Jak vymyslela, tak se stalo. Ale očekávané štěstí se nedostavilo. Budižkničemu už sice doma neseděl, ale ukázalo se, že nebyl tak úplně k ničemu. Minimálně s ním mohla nechat děti a jít si nakoupit. Mohla ho nechat převzít poštu, mohla ho poslat pro zapomenuté věci, připravit auto, sbalit věci a podobně. Najednou na to všechno byla sama. A nejhorší na tom bylo to, že on se zdál být ve svém bytečku spokojený. Když za ním přišly děti, vzal je ven, něco jim koupil a děti se vracely nadšené k vynervované matce, která najednou nestíhala a rušila jednu aktivitu za druhou. 

Takhle to přece nemůže nechat že?  A tak byl další soud, tentokrát o výživné. Přece toho mamlase nějak musí potrestat. Ale zase to nedopadlo podle plánu. Mamlas měl najednou platit na děti a když šlo o prachy, tak ho to nějak vybičovalo k výkonu a ten stejný soud zároveň řešil styk s dětmi. Tentokrát už ne jen tak vágně, ale v pevných termínech, pravidelně, svátky, víkendy. S tím ona nesouhlasila a rozpoutala se dlouhá právní bitva na jejímž konci musela kapitulovat a umožnit otci styk s dětmi podle pravidel. 

Opět... přece to takto nemůže nechat. Nejenže je na tom zase hůř než předtím, ale k tomu přichází o děti, které se těší k tátovi a ji začínají přehlížet. Další bitva u soudů... zkusila otce nařknout z obtěžování. Kupodivu tentokrát to dostal  osvícený státní zástupce, ten vzal děti hned po oznámení k psychologovi, ten se s nimi zavřel do vyšetřovací místnosti, vzal panenky, aby děti ukázaly co bylo a za pár hodin bylo jasné, že si to vymyslela. Vyvázla jen s napomenutím, ale začala k ní docházet pracovnice OSPODu. 

Tenkrát ten příběh tady končil, ale dneska už má pokračování. Ona si nedala říct, pokusila se o nařčení ještě jednou, ale už se na ní koukalo úplně jinak než poprvé, že si to vymyslela se ukázalo ještě rychleji než předtím a pic ho... soud vzal děti a dal je otci. Psycholog napsal dobrozdání a bylo vymalováno.  Nakonec byla ráda, že vyvázla jen s podmínkou. Bývalý manžel se po té právní bitvě dočista změnil a stal se z něj mnohem aktivnější člověk, protože krize člověka zoceluje. 

Ona s tím nemohla nic udělat a tak si alespoň našla borce, co vypadal jak Adonis, aby se vedle bývalého obtloustlého a plešatého ex alespoň pořádně vyjímala a ukázala, že si polepšila. Ovšem statné tělo neznamenalo bystrou mysl, milý amant si svojí frajárečku brzy zpracoval a zavřel ji doma, aby mu nekoukala po jiných... Dneska už je zase sama.  

Pokaždé si ta paní říkala, že nemůže být hůř. Pokaždé to přece už nemohlo být horší, pokaždé měla důvod bojovat proti životnímu neštěstí, pokaždé byla přesvědčená o tom, že má plné právo rozvrtat co měla a pokaždé si nedovedla představit, co to bude znamenat. 

A to je přesně náš případ s Babišem milé děti. Ještě v pátek si spousta z nás myslela, že nemůže být hůř. Že Babiš je ta nejhorší varianta naší budoucnosti. Teď už leckomu dochází, že existují i mnohem horší možnosti. Jedna z nich se právě líhne a brzy bude škrtat naše bezstarostné a bezpracné životy ve kterých jsme měli plnou zaměstnanost, spousty drobných výhod a oligarcha byl v celé Evropě parvenu, nikde ho neměli rádi a s chutí na něj posílali kompra stejně jako na Kurze a další nepohodlné politiky. Akorát... ten hajzl si pod sebe hrabal dotace, byl miliardář a uměl optimalizovat daně. Nemohlo být hůř... 

Teď budeme mít v čele politika, co ho mají v Evropě rádi, který už dopředu avizoval, že žádné výhody prostému lidu trpět nebude, že se Bruselu nebude vzpouzet ani trochu...

A víte co je na tom největší fór? Že klidně může  být ještě mnohem mnohem hůř. 

Klobouk dolů před každým, kdo byl schopen udělat sebereflexi. Kdo je schopen včerejšího STBáka dneska familiérně oslovovat jménem. Tak nějak z toho mám pocit, že se uměl poučit lépe než ta moje známá, která ve snaze vymanit se z průseru vždycky hladce zapadla to ještě větších sraček. Přitom na začátku by jí stačilo se prostě smířit s tím, že její manžel má kromě nevýhod i nějaké výhody. 

Pokud má Andrej rozum, tak prostě teď počká. Nebude se nažit za každou cenu dokazovat, že se v touze po moci a dotacích spolčí třeba i s ODSkou. Nejdřív by ti Pražáci měli zjistit, koho volili. A ti na alternativě by měli se slzou v oku vzpomínat na chvíle, kdy tu bačoval jen jeden oligarcha, co si ohlídal, aby si nepřilepšoval ze státního i někdo jiný. 

Pokud tohle všechno nemělo být zbytečné, tak bychom si my z alternativy měli být schopni připustit, že může být hůř. Že existuje větší a menší zlo. A že vždycky, vždycky, vždycky a za všech okolností není možné bojovat proti tomu menšímu zlu a to větší nechat na pokoji. Proti menšímu zlu se bojuje až tehdy,  když je poraženo to velké. Až se z menšího zla stane to aktuálně největší, tak je možné proti němu bojovat. Ale jedině za předpokladu, že existuje alternativa nějakého zase menšího zla. 

A tu a tam... zcela výjimečně... nastane chvíle, kdy není třeba volit menší zlo, ale vyskytne se i nějaké to skoro dobro, které je navíc i dost silné, aby se mohlo se zlem pustit do křížku. 

Pokud to tak neuděláme, tak budeme neustále ujišťováni, že může být ještě hůř. Nemusíme chodit daleko, čtěte Vlka. Ten teď bude v situaci té paní z mého příběhu. Myslel si, že nemůže být hůř a tak doporučoval volit ČSSD a Starosty. Pokud u něj ale nenastane nějaká sebereflexe, tak jeho příští doporučení pro (předčasné) volby bude zase jen horší. 

Pokud mohu Vidlácky na něco apelovat, tak je to tohle. Poučte se z toho. Poučte se, že existuje větší a menší zlo. Že někdy prostě neexistuje dobrá cesta. A pokud se o něco podobného pokusíte, tak skončíte ještě dřív než začnete. Milion lidí teď nechtělo volit menší zlo. A protože se tyto hlasy přerozdělily, tak půlka z nich nakonec volila větší zlo a ta trochu menší půlka zvolila tak jako tak menší zlo. Nemohlo být přece hůř a jakákoliv kravina měla být ku prospěchu...  nebyla. 

Všimněte si - v mém příběhu se ta paní porazila sama. I my na alternativě jsme se porazili sami. Nemá smysl si nic nalhávat. A nemá smysl se dál spojovat s těmi, kteří to nejsou ochotní uznat. Příště se zase pokusí nějak zvrátit situaci, aby jí udělali ještě horší. Nemá smysl naslouchat lidem, kteří se tak báli covid diktatury, až zapomněli, že se naše životy skládají i z jiných věcí než z epidemických opatření.  Nemá smysl se přít s těmi, které tak moc štval oligarcha s jeho dotacemi, že zapomněli na zvyšování minimální mzdy a zrušení daně ze superhrubé mzdy. Kteří se tak moc děsili toho, že by je miliardář mohl zradit, že zapomněli, že druhá strana je zradí zaručeně a má to dokonce i v programu. 

Vidlákovy kydy tu jsou pro každého. Nikdy jsem si nedělal nárok na pravdu. Nikdy jsem vám nepředkládal nic jiného než svůj názor. Nikdy jsem také nedovolil, aby si jakýkoliv jiný názor dělal nárok stát se pravdou. Na tom se nic nemění. Ale vzhledem k budoucnosti je neudržitelné nadále tříštit hlasy. Nechci dělat zbytečný blog, který bude někdy jízlivě a někdy vášnivě komentovat dění v zemičce kterou mám rád.... ale budu se vlastně jen nimrat v mindrácích a iracionálních obavách. 

Má-li být nějaké naše budoucí snažení úspěšné, tak už nesmíme dopustit to, co se tu stalo v posledním roce. Nesmíme mezi nás vpustit tu náladu, že už nemůže být hůř a ať uděláme jakoukoliv blbost, tak je to krok vpřed. Prostě není. Dovolte proto, abych ještě jednou shrnul Vidlácké poučení z posledních čtyř let, které bylo završeno o posledním víkendu dokonalým výpraskem. 

1. Větší a menší zlo existují a většinou není na výběr žádné dobro. 

2. Menší zlo se volí, proti většímu se bojuje.

3. Bojovat proti menšímu zlu znamená vždycky posilovat větší zlo

4. Jen výjimečně je možné volit dobro, které je dostatečně silné, aby se mohlo postavit zlu. Ale většinou je dobro na umření už předem. 

5. Vždycky může být hůř

Ještě se nad tím trochu zamyslím a zvu vás, abyste se zamysleli také. Asi si to vetknu jako heslo na korouhev a začnu to svým prasátkům tetovat na ouška. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (213 hlasů)

Komentáře

Jinak by tam nemohl být.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vezmu to od začátku článku pana Vidláka. Zároveň Vás poprosím o toleranci, nedělám si patent na rozum ani přes věk, ani obecně a připomenu, že i pan Vidlák se může, jako každý jiný člověk, mýlit.
1./
EET buzerace byla naprosto zbytečná, kontraproduktivní a ztrátová. Téměř ničeho se nedosáhlo, pokud nepočítám zisky těch, kteří tu techniku prodávali. Kdyby EET bylo tak zázračným opatřením a vybralo ještě zázračnější peníze do státní kasy, tak estébák by to marketingově prodával nejméně půl roku a zvlášť před volbami. Ale kolem EET je ticho, jediní poškození jsou ti, kteří vynervovaní nakoupili techniku, ještě vynervovanější k tomu podnikání byli, když to občas fungovalo, občas ne a občas posílalo na FÚ nesmysly.
Každý normální, seriózní podnikatel, který nechtěl mít problémy, už dávno účtenky/paragony/faktury už dávno vydával, protože skoro každý chce mít od provedené služby doklad - kdyby už ne kvůli záruce za dílo, tak kvůli nákladům do účetnictví, byl-li to též podnikatel.
Není ani bez zajímavosti, že poměrně hodně subjektů kvůli EET skončilo a pohříchu to byly služby velmi potřebné.
Já chápu, že estébák nějak chtěl naplnit svůj slib, že zarazí to kradnutí úplně všetkým - avšak ty největší krádeže, zvané daňové optimalizace, které státní kasa mohla pocítit, prováděli v řádech miliónů jeho političtí kolegové a všichni mafiáni, na ně navázaní.
Těch pár korun, které si ulil nějaký řemeslník prací bez dokladu, státní kasu zachránit nemohlo.
Účtenkovou loterii a další směšnosti, to snad ani komentovat nebudu.
Nakolik byla efektivní ta Kontrolní hlášení a následné zaklekávání FÚ, to si dovolím hodnotit jen z hlediska počtu soudních sporů, které zakleknutí proti FÚ a FAÚ vyhráli.
2./
Že to je bývalý estébák a s jejich manýry, zažranými pod kůží, o tom netřeba diskutovat, stejně jako o tom, že to je nenažraný oligarcha, který ne, že už dávno nepotřebuje krást - každý milión je dobrý, zvláště pak, pokud je téměř bezpracný, z dotací i gangsterského "nákupu" firem.
Už jsem tu někde psal, že by fakt bylo dobré, nazývat lidi, jejich konání, jevy a události správnými termíny. Dost se tím ujasní, oč jde.
Za tím si stojím a pro mne bude takový daňový optimalizátor ve velkém, nebo čerpač dotací na něco jiného, než bylo určeno, vždy zlodějem co okrádá státní kasu. Notabene, je-li členem vlády či poslancem PS.
Malý řemeslník, ten si těžko může dovolit najmout profesionála k "optimalizaci", kdežto velké firmy na tohle mají a mohou si to dovolit, bohatě se jim to vyplatí i přes horentní sazby optimalizátorů.
Bylo-li třeba řešit masivní úniky daní, mělo se začít ne buzerací malých človíčků EET, ale daňovou supervizí těch velkých. A zarazit odtékání nezdaněných zisků od dcer k matkám.
3./
Covid diktátorem nebyl estébák, ale "odborné skupiny" jako MeSES, šamani typu Kulveita, Řeháka a podobných. A protože estébák sám tomu zaprvé nerozuměl a zadruhé to smrdělo ztrátou popularity, nechával to na jiných. Zde bych se jej zastal - vybral si ministra zdravotnictví a ten skládal odborné skupiny, estébák neměl na jejich sviňárny téměř žádný vliv. Když mu začali "odborníci" hrozit zahlcením zdravotnictví, nezbývalo mu, než poslechnout - nemohl rozumět všemu a u všeho být. Smutné také je, že se ty lockdownové a buzerační prasárny bohužel svezly po estébákovi, přitom zavřít až zčernají se měli ti z "odborných skupin", sadisti a na druhé straně blbečci s kapkami na očích, co viděli jen ty svoje grafy a tabulky.
Chování lidí, kteří mnozí ani pořádně nevěděli, čím že jsou ohrožováni (z větší části všecko hodně přifouklé, s cílem vyděsit lidi k naprosté poslušnosti), do žádných grafů a tabulek nenacpete. V tomhle je estébák nevinně, třebaže byl předseda vlády. Jako laikovi mu sadisti za zády prováděli věci, které on pak hasil a ani nevěděl, co přesně hoří a proč jsou lidi tak vzteklí, že demonstrují u Hamáčků doma i jinde.
4./
Nechci to už moc natahovat, tak už jen připomenu, že my jako národ, máme fakt kurevsky špatnou paměť - to zaprvé.
Zapomněli jsme na bezuzdné řádění kmotrů nejen z pražské ODS, jejich dlouholeté bašty, ale i od socanů a odjinud.
A ti o cosi mladší lidé, okolo kterých ten devadesátkový Klondike jen rychle proletěl - protože byli velmi mladí - ti si to neuvědomovali vůbec, proto tak snadno naskočili na ódeesáky vyhrocený Antibabiš, kteří jím odváděli pozornost od dřívějších sviňáren. Prostě mladší ani moc nevěděli, že tu předtím řádila doslova raketýrská parta, co byla schopná ukrást druhému nos mezi očima.
A když už ty ódeesácké zlodějny někdo připomněl, tak to otočili proti estébákovi, že on sám je mnohem větší zloděj, než "ti, se kterými se ODS už dávno rozloučila".
Tak čekám, že jako jednu z prvních věcí, co nová vláda udělá, že bez náhrady zruší EET a spousty dalších, opravdu zbytečných buzerací.
A zásadním způsobem zatne tipec exekuční mafii, protože to je skutečná mafie a okrádá stát naprosto bezpříkladně.
Prosím o prominutí té délky příspěvku.

Průměrný počet slepic: 3.3 (28 hlasů)

Závěr vašeho příspěvku ukazuje na naprosto mimořádnou naivitu. Snad to zrušení EET, které je defacto zrušené už teď a Babiš by ho určitě dřív než po pominutí té nejhorší krize nereaktivoval. Ostatní jsou mimořádně naivní přání.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

S řadou vašich příspěvků vcelku souhlasím, ale ten věčný "estébák" mě tam fakt už "tahá za uši". Jednak mě dnes už fakt vcelku nějaké STB nezajímá (a nebudu sám), ale především Babiš pracoval na PZO a tam byli u STB nějakým způsobem zaháčkováni prakticky všichni. Ona měla STB dvě části - rozvědku a kontrarozvědku. Ty kurvy, které ničili lidem životy pracovali v té druhé, tam se to tuším ještě dělilo na boj proti vnitřnímu nepříteli (to jsou ti zlí) a další. Rozvědka byli vlastně špioni, na tom PZO hlavně hospodářská rozvědka. Já Babišův spis nestudoval, ale jestli fungoval v této části STB, tak bych na tom neviděl vůbec nic špatného. To jen tak na doplnění, jinak si samozřejmě piště jak chcete, Možná ten Babiš fungoval u kontrarozvědky v boji proti vnitřnímu nepříteli, co já vím. Každopádně dnes mi je to už naprosto fuk.

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

In reply to by dtj60 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kurvy ničily - samozřejmě :)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by dtj60 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chybka. Kurvy ničily a pracovaly :D :D

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pan Babiš žádným estébákem nebyl, pracoval v PZO a tam měli všichni povinnost hlásit, s kým v zahraničí jednali, s kým se stýkali atd.
Museli tam být jistě prověření lidé, ale když se na to podíváme dnešní optikou, tak ono je to pořád stejné.
Anebo dnes se nesleduje, kdo s kým a kde, když jde o Rusko a Čínu?
A nadávat stylem "estébák" je dětinské.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Přesně takto se posunuje vnímání reality a přepisuje historie.

Prostě se napíše, že "pan Babiš žádným estébákem nebyl" a hotovo dvacet.
Registrační číslo agenta-rezidenta 25085 neexistuje, krycí jméno agenta "Bureš" neexistovalo taky.
A to, že se hlášení agenta Bureše prolíná několika dalšími desítkami spisů lidí, na které práskal, to neznamená také nic.
Prostě měl v pracovní náplni práskat na ostatní spolupracovníky v PZO.
No a co, dnes už je to jedno.
No nic, ale ukazuje to na charakter toho člověka, který je dnes ve druhé nejvyšší ústavní funkci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (25 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale taky existuje skutečnost, kterou mainstreamová média usilovně zamlčují.
„ (...) komplexná kontrola Inšpekcie ministra vnútra ČSSR zistila, že náčelníci a niektorí vedúci starší referenti špecialisti operatívnych odborov neoprávnene nakladali s tzv. zvláštnymi finančnými prostriedkami určenými na agentúrno-operatívnu činnosť XII. správy ZNB. Prepustení, resp. na vlastnú žiadosť uvoľnení boli (...) mjr. Milan Greguš, (...) kpt. Rastislav Mátray (...) Kauza sa v značnej miere dotkla 1. zástupcu náčelníka XII. správy pplk. Antona Faťola, u ktorého inšpekcia zistila spreneverenie druhej najvyššej čiastky.“

Zdroj: https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/kde-lezi-klicove-kriterium-k-lustra…
Tedy, stručně shrnuto - náčelníci a vedoucí referenti kradli peníze na agenturní činnost a za tím účelem si vymýšleli reálně neexistující agenty. Tato informace pochází z vlastní publikace slovenského ÚPN - XII. SPRÁVA ZNB Dokumenty k činnosti Správy kontrarozviedky v Bratislave v rokoch 1974- 1989, editor Jerguš Sivoš. Není zase takový problém si jí dohledat, stáhnout a informace ověřit - já to učinil a Schneiderovy citace jsou přesné.
Ale prostě se napíše: agent Bureš existoval, protože existuje registrační číslo. A agent Bureš je Babiš, protože když jeho údajný řídící důstojník Šman vypověděl, že Babiše nezná a jako agenta ho nezískal, tak je jakožto bývalý příslušník STB nedůvěryhodný, zatímco písemnosti vyhotovené těmito zcela nedůvěryhodnými lidmi jsou naprosto důvěryhodné písmo svaté. :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Jak tak čtu, strážmistr Flanderka se svým obhospodařování tajných rezervátů a získávání místních donašečů byl inspirativní i pro generace po něm.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Ještě zbývá nějak pošolíchat, proč jeho registrační číslo a krycí jméno Bureš prochází desítkami jiných spisů. Úplně stejně, jako registrační číslo a krycí jméno Falmer - jednoho podobného, co se zrovna nedostal ke žlabu.
Zrovna by si vymejšleli neexistující věci, sepisovali hlášení a pak sosali prachy na člověka, pracujícího zrovna v PZO a v Maroku, takže docela vysoko. Tak jasně.
Budu estébáka nazývat estébákem, protože je to bývalý estébák.

Průměrný počet slepic: 1 (10 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z neznalosti je možné kritizovat naprosto vše.
Dovolím si pár drobností k EET. Nehodnotím zdali je to dobrý, či špatný nástroj státu.

1.Většina malých podnikatelů krátila tržby a když píši většina, tak to byli snad všichni. Mohl bych doložit reálnými příklady jak se lišily tržby bez EET a s EET. Problém byl, že to nastalo tak velké procento lidí, podnikatelů, že z toho byl Babišův politický volební problém.

2. Kontrolní hlášení byl naopak velký zátah proti "karuselům" a zcela určitě ho již žádná vláda nezruší. Je nanejvýš zajímavé, že mnozí "karuseláři" význam kontrolního hlášení nepochopili a "karuselovali dál", tudíž mají finanční úřady dostatek práce na mnoho let aby tyto zpitomělé šizuňky potrestali.

3. Pokračování ve špatné spekulaci.

4. Spekulace na pokračování.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

nebo nasjalo ??

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kyvadlo dění se teď zhouplo proti Babišovi, následně by to tedy mělo být naopak. Myslím si, že by měl kandidovat v prezidentských volbách, to by se pak poznalo, zda Vidlákovy úvahy/výzvy k jednotě mají nějakou reálnou šanci na uskutečnění.
V této souvislosti si kladu otázku, co by bylo pro Bureše lepší - zda prezidentova smrt a nová volba hned (sjednocení z rozčarování), nebo později, až se Pětistrana trochu znemožní, rozhádá a tak vůbec (z úvah vynechávám, že by snad Andrej teď ještě dokázal sestavit vládu). Ať tak či onak, zkusit by to asi měl (myslím tu prezidentskou volbu), říkám si. Zda bych ho i já volil (notoricky ho nesnáším)? To by přece záviselo na osobě jeho soupeře v případném druhém kole...… viz Vidlákova "Volba menšího zla", která (přiznejme si) není v naších krajích ničím novým a Vidlák ji nevymyslel.

Godotův teorém říká, že není tak moc důležitý aktuální stav, ale trend vývoje. Ten současný moc nadějný není, protože pod vládou Pětistrany vyrážíme někam tímto směrem:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-kolin-nad-rynem-mesity-s…

To je jen příslovečná třešnička na nechutném ekonomickém dortu, který nám Pětistrana chystá v nerozborné jednotě s Bruselem. Otázka za milion - bylo by to s Babišem lepší? Odpověď se už (nejspíš) nedozvíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Godot (neověřeno) dne Út, 12. 10. 2021, 04:37

Pane Godote, taky si nejen já myslím, že by měl kandidovat.

ANO může mít obojí.

Štěpán Kotrba: „Supi budou klovat“. Babiš prezidentem: Už se o tom hovoří

„…Zopakuji slova Miloše Zemana: když si trpaslíci stoupnou na ramena, obr nevznikne….“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Supi-budou-klovat-Babi…

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

S Babišem by to bylo trochu jiné, ale stejně špatné. Globální jevy jeden politik nepřemůže. A ani jedna malá země.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

proto byla důležitá V4 a s tím jak to dopadlo se domnívám s ohledem na ten zbytek kromě ČR (vlastně už jen Orbánovo Maďarsko), že je s ní konec. V těchto volbách nešlo jen o nás, ale také o toto. Ba co víc možná především.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

za půl roku tam budou volby.

A "demokratická opozice" už se houfuje do koalice "fšichni proti Orbánovi".

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevíte, zda už bylo zveřejněno ostatních 300 jmen Pandora Papers?

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vysetrovani (pardon, volby) skoncilo, zapomente

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Hodně zde napsali jiní, ve volbách jsme si mohli vybrat jednoho zloděje A. Bureše, nebo zlodějů mnoho. Vybrali jsme si mnoho a už si porcují kořist - ministerstva. Dobré na tom je, že vymetou hnízda kádrových rezerv poražených stran. Mám na mysli především ministerstvo zemědělství, kde se uhnízdila ČSSD. Ale to je věcí Mariana Jurečky, snad bude dobrým ministrem. Přeci jen má jako zemědělec zkušenosti z druhé strany, tak by mohl odstranit ty největší nesmysly. Pro zemědělce celkem slušná zpráva, pro ostatní mnohem hůře.
Ty dvě příčiny jsou krátká paměť a hledání chyb u jiných.
Krátká paměť dovolila, aby lidé zapomněli, co chystaly Kalouskovy vlády (s premiéry Topolánkem nebo Nečasem). proti tomu se jeví Andyho dotace na Čapí hnízdo sice nemorální, ale pár drobných. Teď uvidíme ten cvrkot.
Hledání chyb u jiných znamená, že si najdeme hříšného kozla, na něj naložíme všechny své hříchy a vyženeme jej do pouště. Někdy je ten kozel opravdu hříšný (Kalousek), někdy si odnese na hřbetě jiné hříchy, za které nemůže, zatímco ty jeho vlastní mu celkem projdou (Andrej Babiš).
Nemá smysl zde adorovat Andreje Babiše a volat po starých dobrých zlatých časech, kdy vše bylo hezčí. Přijdou jiné chyby a omyly, které za Babiše nebyly. A naopak chyby Babiše vymizí.
Budeme řešit jiné problémy. Andrej Babiš není nějaké slunce jasné, protože měl složit premiérství už na konci 2019, což jsem zde psal, protože od srpna 2019 byly viditelné signály ekonomické recese. Kdyby to udělal, Fiala by se pral s Covidem 19 a nesl si všechny chyby. Ale dopadlo to pro AB i tak dobře, zdražování i ekonomickou recesi si odpracuje profesor Petr Fiala. Bude se moci předvést a už rovnou říkám, že je to úkol natolik těžký, že jej asi nezvládne. A to jsou má očekávání ohledně schopností P. Fialy natolik nízká, až je prakticky nemožné, aby mě zklamal. Přesto to zvládne.
B5 se shodla jen na odporu proti Babišovi. Porazili jej, a teď se po zhruba týdnu, až vyprchá euforie a nastane realita, začnou rvát mezi sebou o koryta, program, atd.
Odhaduji, že ČR přijme EUR v době, kdy bude i ekonomům B5 jasné, jak moc velký je to nesmysl. No nic, prohlédněme si peněženky, nastane v nich velký průvan.
Zastáncům Green Dealu sděluji, že už nemá žádnou šanci, aby se povedl a byl úspěšný. V Bruselu udělali už dostatek proto, aby ta akce položila EU, když se ještě jakž takž držela dovozu imigrantů. Petr Fiala přijme kdejaký nesmysl z Bruselu, tak se připravme na razantní změny zákonů. Ještě se budeme divit, co vše je možné!

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

Bohuzel mate pravdu a to mne stve, jak rika vidlak muze byt hur.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždy, když si myslíme, že už hůře být nemůže, přijde něco nového, co je ještě horší. Na druhou stranu beze změny není šance na zlepšení.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Fialovy plamenné řeči, jak neschopný a zbabělý Babiš mlčky přijal greendeal a jak on, Fiala, by NIKDY ... a že on teda úplně jinak.
Jo a jistě je jen shodou okolností, že zatím vždycky(!), když byla u vesla ODS, tak se lidem na konci jejich bačování vedlo hůř než na začátku. Nějak čekám, že tahle tradice bude dodržena.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

na odpoutání pozornosti od skutečných problémů lidí.
To zde většina diskutérů nechápe, skočila jim na špek a veze se s tím...
Na druhou stranu, vědecký a technický pokrok se prosadí, ať s hysterií nebo bez ní, tak to bylo vždy, počínaje průmyslovou revolucí.
Kdo si myslí něco jiného, je to jeho věc, jeho názor, ale naprosto bezvýznamný.

Vemte si třeba Vidlákovo zemědělství, ten obrovský růst produktivity práce. Já jsem ještě jako malý kluk u strýce
v létě stavěl panáky obilí na poli a jezdil s koňmi.
10 ha polí bohatě uživilo širokou rodinu, v létě pomáhali příbuzní.
Nyní mají tak 400 ha v Polabí, bez pomoci příbuzných a s vyššími výnosy. Plus technický pokrok.
Samozřejmě obrovský růst produktivity práce nese i spoustu negativních věcí,
zase můžeme si vybrat Vidlákovo menší nebo větší zlo (spojené ovšem s dobrem nadbytku potravin a v zemědělství pracuje tak desetina lidí co dřív).

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

Milane V,
technický pokrok se nakonec prosadí sám, pokud je pro lidi výhodný a něco nového přináší. Jenže Green Deal je tlačen politicky, přespříliš rychle a firmy i společnost nemají čas se na tak rychlou změnu připravit. Proto je zlo. Kdyby šly peníze místo do ideologického prosazování raději do vývoje, dostali bychom konkurenceschopnou technologii a lidi by na ni přešli sami, dobrovolně a postupně. Takhle se bruselský plán řadí směle vedle sovětských plánů na pěstování bavlny (odneslo to Aralské jezero) nebo Maových nesmyslů kulturní revoluce (např. vybití vrabců, protože škodí úrodě). Už zase poroučíme větru, dešti, a už zase stejně hloupě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

problém. Když jsem četla, jak nastartoval svůj traktor a na valník naházel nářaedí a jel pomáhat na jih Moravy..... Traktor s valníkem , k tomu musí mít pěkně velké pozemky, čili je jen otázka času, kdy bude v e "střetu zájmů" jako Babiš, počítám při první kolizi.....
A bude na tom stejně jako Bába.. a může být odborník jak chce dobrý.... sorry ...hmm

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

nicméně, to samé píše dokola už od voleb a je to celé takové už ukňourané. Pojďme každý udělat dobré přání, pomodlit se, odříkat pár manter (každý dle svého), aby se ta malá holčička už konečně našla. Podchlazená, vyděšená, ale jinak v pořádku. Opravdu to může pomoci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

myšlení má význam. To jsem zjistila ve škole života.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sibyla(Gaia) - ostrůvek pozitivní deviace blogu :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pozitivní myšlení patří do lockdownu a karantény. Takže sbohem a šáteček! :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Obávám se Mandaladane, že u té ztracené holčičky něco smrdí. Ztratit se ve středoevropském lese je skoro nemožné. Obzvlášť při výletě - holčička je oblečená... lidi jí začali hledat brzy a rychle, nasadili vrtulník... Normálně vzato by jí měli najít hned. Kdo ví, jestli v tom není nějaký zločin. Mám pocit, že nám neříkají všechno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Už mne to také napadlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Oblečení měla barevné...
Hlavně, aby ji našli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

že se tato myšlenka čím dál naléhavěji vkrádá. Neznám to tam. Jsou tam nějaké strže, kde by se dalo spadnout, jeskyně... Zatím budu dál posílat ochranné mantry

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

cili - nejsou lidi.

Problem nie je v tom ze AB prehral. Lebo uz aj AB mal problem koho nie uplne neschopneho mat vo vlade, aby se za nej nemuse stydet :))

A teraz, ked opadla opica po flame, sa zacinaju objavovat perspektivne mena vlady novej. No a to je presne to, co vsetkych natolko trklo, ze radsej chcu AB.
U nas vyhral antiFico, u vas vyhral antiBabis.
U nas mame 4 vladne strany z toho jedna je pidi v zaniku, mena niektorych ministrov nepoznam a niektorych by som radsej nepoznal :))
Mame rozvrat v zdravotnictve, sudoch, financiach.
No a najlepsie je na tom to, ze Brusel je v klidku.

Obavam sa, ze idete plne rovnakou cestou.
Komunisti nemaju kadre, CSSD nema kadre uz dlho, AB trpel na kadre cele 4 roky. AB bude teraz chodit k svojim pravnikom ako na klavir a aj on trpel na kadre cele 4 roky.

Uzivajte, lebo ako pise Vidlak - stale moze byt horsie.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. superelity,
2. elity,
3. subelity,
4. masu,
a 5. lůzu.

Ty skupiny 1., 2. a 3. jsou skutečně v ubohém stavu.
Zato ad 4. je na tom docela dobře. Ale taky se to horší spolu s horšícími se vnějšími podmínkami.
Jen ta skupina ad 5. je na tom pořád stejně.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

máte velmi různé elity ve zcela různých oborech. Můžete mluvit o elitě vědecké, umělecké, politické, pracovní, charakterní, ...
ale v tomto světě rozhodují jenom "elity finanční".
Ke kšeftu a finančním manipulacím zase potřebujete mít zcela jiné kvality obchodní, morální, .... než přísluší těm ostatním elitám.
Lidi jsou různí, "elity" taky.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Zvedavec: Lebo uz aj AB mal problem koho nie uplne neschopneho mat vo vlade, aby se za nej nemuse stydet :))
***
Ano, to je také napadná věc u Babiše. Kdyby Babiš vytvořil model (po sve 1. aktivitě ve vládě), že zůstane financiérem ANO, podobně jako je u Poláků Jarosław Kaczyński, prostě šeda eminence, tak by situaci s kovidem, kterou ostatně nikdo z politiků, kromě čínských a částečně díky Sputniku V, nezvládl asi nikdo. Boris Johnson to přežil jen díky masivní vakcinaci, kde sice mají nárůst nemocných, ale není zahlcen zdravotní systém-pohřební služby nejsou placeny z daní:-)
Útok opozice by se musel soustředit na více cílů a měl by to komplikované-viz Kalousek, včas vycouval, ale nezmizel a vyhrál ve volbách. Kdyby se voličum nelíbila Pekarová, tak ji sejmou z vitríny, a nahradí jiným. Když vyhrála, tak je to prima low-cost...spolehlivá a neodmlouvá:-)

Jestě jinak: 5koala může špínu házet teď/poté na ty druhé, což mohl dělat také Babiš ze zakulisí, aniž by musel poslouchat, že je premiérem...

Poznámka: nesdílím myšlenku o tom, že se 5koala rozpadne. Pouze v jediné konstelaci: prezident bude výrazně jiný, než vláda. Pak ano, pak jo.
Ale v případě, že šorosizace ČR postoupí do čaputazice, mohou tady být blackouty, hladomory a kdo ví co ještě přinese "válečný komunismus" v boji proti CO2, ale oni budou u vesla dokonce.
Musel by padnout centra moci, jako USA nebo EU, ale i tak to nevylučuje post-kolonialní, nástupnické "války".

5koala tu bude tak dlouho, až si dobuduje kvazi-konkurenci v podobě ČSSD 2.0 NEBO 3.0?:-)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Také si pohrávám s myšlenkou cinknutých voleb.
Jenže,tenhle volební trend jede od událostí na Ukrajině.
Už to pak jelo,Mackron,der Bellen,dokonce teď vyštvali Kurze.Zelenský,Slovensko dvakrát,Lukašenko odolal jen proto,že tam nepoužívají USA software na sčítání hlasů.U nás se to dalo čekat také a to se stalo.Proto by se Babiš ani nestal prezidentem,To Vystrčil,Kalousek,Hilšer,Drahoš už čekají na smrt Zemana.I ten únik Merkelové jde na vrub tohoto tažení a tvrdím,že za tím je USA.
O nějaké zlepšení vztahů s Ruskem nepůjde,to spíš nám ještě může Rusko nepříjemně poděkovat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Čunek - konzervativní pohled na vznikající koalici.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/To-teda-ne-Cunek-uz-po-…

Mmj. - nebyl by to kandidát na prezidenta s reálnou šancí přesvědčit většinu voličů?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A stát, který mě k tomu nutí například ve volbách 5% klauzulí, je samozvaný pán, kterého sice nemohu porazit, ale mohu ho nerespektovat. To je moje volba. A pokud to nepůjde jinak, klidně budu tulákem po hvězdách Jacka Londona.

Chtěl jsem v příštích dnech vidět dceru, která studuje v zahraničí, ale nesmím. Přišel jsem o svobodu cestovat, protože jsem se nepodvolil diktátu. Taková je realita, Vidláku.

Ale to jsou jen malé věci. Ty velké brzy přijdou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

Budete se rozpomínat na minulé životy? Na to bych se vybod, k ničemu vám to nebude.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že by se klauzule mohla snížit např. na tři, možná by stačilo i na dvě procenta. Statisíce hlasů by nepropadly a na ty největší mimoně by to pořád bohatě stačilo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

už nikdy nebudu volit menší zlo. Vždy dobro, jako letos, byť neúspěšně.

Nikdy jsem po volbách nebyl vnitřně tak uspokojený jako po těcho, pro mě osobně neúspěšných, letošních. Mám klid v duši. Už nikdy více se nebudu ohýbat. Činil jsem tak celý život v osobním životě, v politice se do minulých voleb snažil o volební kompromisy, marně. Nastal čas na změnu. Kašlu na vnímání politiky jako fenoménu ovlivňujícího náš život.

Je mi jasné že bude hůř s těmi novými budoucími vládci než jak bylo s těmi dosavadními. O neznatelnou trošininku. Ta sestupná trajektorie je v Česku nastavená po roce 89 vstupem do EU a NATO a je neměnná.

Ani se mi nechtělo nic psát, Vladimír mě trochu vyprovokoval. Konečně - ať autoři označující radikální vlastence za zmrdy ví že mě ani po těchto volbách neklepla pepka. Podle ohlasů spíše je...

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve víně a v Nohavicovi je pravda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

neznal jsem

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

virtuálka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

do politiky nepůjdou. Psychopati ji zprofanovali navždy. Každý sám se musí přizpůsobit podmínkám, od toho má svou inteligenci. Já třeba přestanu platit DPH a stoupne mi příjem o cca 20%.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)