Bratrstvo plného měšce

Autor

Na úvod se ještě krátce dotknu včerejšího a předvčerejšího zemědělského tématu. Zdá se, že Fiala s Nekulou pochopili, že tentokrát ukrojili příliš tlustý špalík... respektive se ukázalo, že pokud by se dotační politika změnila podle jejich představ, tak už by nebylo dál co krájet. Z našeho produkčního zemědělství by zbyli jen kmotři s "farmami na Šumavě" ... a Agrofert v rukou firmy Bayer.  Což by příliš okatě ukázalo na pětikoalici jako na zhůbce země. 

A tak nám vláda trochu couvla a ukrojila menší a stravitelnější plátek. Dotace zůstanou víceméně stejné, malým (a především těm neproduktivním) se trochu přidá, velkým se jakoby neubere a aby se to dalo prezentovat jako boj proti Agrofertu, budou zastropovány dotace na investiční projekty. Z původního maxima 150 milionů na jeden projekt to klesne na 50 milionů. 

Ano, dokud byl strop vyšší, tak z toho těžili ti největší, protože kdo má půl milardy peněz, aby si mohl požádat o 150 milionů třicetiprocentní  dotace? Jen ti velcí. V této chvíli se ovšem ptám, kdo bude mít 35 mega, aby si od státu mohl vzít dalších 65 mega dotace?  My tu totiž máme neuvěřitelné množství  malých  zemědělců do padesáti hektarů co u nás běžně plánují stomilionové projekty.... 

Politicky je to jednoduché - musí se najít hranice mezi velkým Agrofertem a trochu menšími agrosponzory ODS, KDU a Starostů. Malý zemědělec ostrouhá stejně jako vždycky a ty velké státní dotační peníze si víc nahrabou noví kamarádi nové vlády.   Údajně bude možné dostat dotace do 65% ceny investice.  Takhle vypadá skutečná win-win strategie. Sponzoři sponzorovali Fialu a Fiala teď bude dotovat 65% jejich investic. Ti skutečně produkční zemědělci si mohou dál campat v blátě...  jako ostatně vždycky. Proto je Babiš menší zlo víme? Jemu stát dotoval investice třiceti procenty. Těm novým je bude dotovat víc než dvakrát tolik. To jen tak na okraj... 

Nicméně... tahle sviňárna byla tak velká a tak okatá, že nemohla být z kolaborantské české hlavy. To se muselo zrodit někde výš. Takové věci se učí právě na těch Fulbrajtových stipendiích. Za tímhle stojí o řád větší prachy, než má k dispozici Babiš. Tohle zavánělo opravdu zničením živočišné výroby... hádejte kolik se u nás sežere masa a mlíka...  je to fakt hodně miliard. Ćtyřicet procent z toho je pořád ještě vyrobeno v Česku. To jsou tak obrovské miliardy, že za ně by stálo obětovat nejednu českou vládu i s poslaneckou sněmovnou, senátem a Vystrčilem jako bonus. . Obzvlášť když tam jsou takoví imbecilové jako současná skvadra. Takže očekávám, že se o to pokusí v jiné podobě znovu. Tentokrát už poučeněji. Rozdělí to na menší kousky, zamaskují to do jiných návrhů, ale stoprocentně to zkusí znovu. 

Jo.. abych nezapomněl... vy z ministerstev a úřadu vlády, co mě čtete... Nevíte náhodou, kdo to Fialovi s Nekulou rozmluvil? Kdo jim vysvětlil, co by to doopravdy znamenalo, že raději ustoupili? Rozhodně to nebylo kvůli demonstraci zemědělské komory a už vůbec ne kvůli Babišovi.  Tam na vládě nebo ministerstvu zemědělství sedí nějaký úředník, co tomu rozumí a umí se ozvat.  Ať se ozve i mně. Až dojde na vidláckou diktaturu, bude ministrem. Tolik ke včerejšímu tématu. 

Dneska se chci zabývat tím, co jsme si mohli v posledních dnech přečíst v diskusi...

1. Starostové nejprve kritizují ostatní za neprůhledné financování, aby se pak ukázalo, že to dělají také. Že je platí jakýsi šmejd přes Kyperskou společnost. Rakušan řekl, že když se ukáže, že jde skutečně o šmejda, tak peníze vrátí... jako by nevěděl, jak se to dělá. Šmejd zaplatí jinému méněšmejdovi na kterého novináři zatím nepřišli a ten zaplatí Starostům... Takže Vítku... rovnou si ty prachy nechte, stejně se k vám dostanou z jiné strany a stejně budete muset splnit, co jste tomu gaunerovi slíbili. Při trošce štěstí se na to přijde... v poslední době chčijete lidem na hlavy a ani se to nesnažíte vydávat za déšť. 

2. Farský jede do USA na Oregonskou univerzitu. Je to nabídka která se neodmítá. No to má naprostou pravdu, říkám já. Byl vybrán, aby kolaboroval na vyšší úrovni. Hele - víte co by mě zajímalo? Jak bude probíhat ta jeho výuka. Podle mě mu tam budou vymejvat mozek úplně stejně jako to dělají imámové v mešitě. Vysvětlí mu, že je Bohem vyvolený, že je bytostný demokrat a pozitivní člověk, že je předurčen k velkým věcem, vysvětlí mu to vyšší dobro, kvůli kterému stojí za to obětovat naší zemi s průmyslem, zemědělstvím i lidmi... a nakonec ho ujistí, že i na spáleništi si může přihřejvat polívčičku. Možná se tam potká i s nějakými umírněnými hrdlořezy ze středního východu  a Afriky...  a zjistí, že americký kolaborant se má dobře a chodí ve slušivém oblečku i když pochází z Angoly. Už mu samozřejmě neřeknou, že se mu musí dařit. Když nesplní úkoly, skončí jako Miško Sákašvili nebo Naděžda Dýka Savčenko.  

Farský si samozřejmě nechá poslanecký mandát, protože z něčeho se žít musí. Amerika je Amerika, ale prachy jsou prachy. 

3. Fiala má svojí neziskovku na kterou načerpal mnohem víc než Andrej na Čapí hnízdo. Ale v tom je samozřejmě rozdíl. Andrej totiž za ty prachy skandálně postavil středisko, kde se dá najíst, kde jsou ustájení koně a až jednou zvítězíme a zavedeme nový režim, tak z toho bude rekreační středisko pro podnikové zaměstnance nebo byty.

Fiala naproti tomu všechny peníze ušlechtile projedl a v Barmě žádná emancipovaná žena ani nezjistila, že Fiala vůbec existuje. Až ho dostaneme před tribunál, bude to úplně k ničemu, protože ty peníze už dávno budou v pekle. 

4. Lubošek Volný, hned jak zjistil, že se jeho antikovidní boj úplně nepovedl a poslancovat nebude, hned si nechal napsat neschopenku, protože jíst se musí a když chvíli poslancujete, tak si zvyknete na vysoký standart. Jeho gerilový marketing u voličů úspěch neslavil a tak bude ještě chvíli čerpat. A mlaská u toho tak okatě, že se to nelíbí ani to jeho Volnýblok partaji. Připomeňte mi, že Volný bude v našem novém režimu pracovat jako pokusná zátěž výtahů. 

5. Majerová Zahradníková udělala to samé. Hájí se tím, že to udělala až po vypršení mandátu, ale to pro výpočet výše nemocenské není důležité. Důležitý je předchozí příjem a ten byl také solidní. Také čerpá. Sice přišla se srdcervoucí historkou, jak má roztroušenou sklerózu, ale bohužel jí viděli, jak s tou hnusnou sklerózou vesele lyžuje. Fakt nezávidím Ivu Budilovi, jeho budoucí situaci... i kdyby volbu na předsedu Trikolóry vyhrál, tak tohle bude slušná koule na noze. Ale on nevyhraje... I v Trikolóře se totiž příliš přemnožila blbost. Stejně jako u Volnýho i v ČSSD. Nazdááár Šmardo... jaké to je být hrobařem nejstarší české politické strany? Je to o to smutnější, že všude tam jsou lidi, kteří jsou dobří, ale těch blbců je prostě moc. 

Proč to všechno píšu... Hele podezíráte někdo Volného z toho, že také podkuřuje Iluminátům? Nebo že by přisluhoval EU a soudruhům USákům? Nebo že by se nechal koupit vakcinačním byznysem? Myslíte si někdo, že Majerová Zahradníková je totéž co Fiala? Že má stejné politické zájmy jako náš slušný premiér, co teď hravě skončí s Babišovou drahotou?

A vidíte... jak šlo o prachy, tak jsou všichni stejné víry. Liší se jen to, že Jovovi je dovoleno víc než volovi. Nepotřebujete žádné spiknutí, stačí vám trocha peněz v měšci a Volný klidně popře všechno to, s čím chtěl vyhrát volby. To samé ta zrzka z Trikolóry. 

Takhle snadné to je. Zacinkej penězi a všechno ostatní se stane samo. Volný a Fiala nemohou být většími politickými rivaly, ale jak jde o prachy, jsou jako bratři. Zahradníková nemůže být odlišnější než Farský, ale vidíte, jak jde o prachy, jsou oba úplně stejní. Tam kde jiní vidí spiknutí a loutkovodiče v pozadí, tam já vidím prachy. Zlato totiž působí na všechny stejně a musíte prokázat hodně charakteru a sebeovládání, abyste se nezařadili mezi tu politickou sebranku. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí. Všichni čerpají jak se dá, jen někteří to dělají legálně a jiní se u toho nechají hloupě přistihnout. Někteří svoje čerpání maskují a hodují potichu daleko od zvědavých očí a někteří mlaskají, že je to slyšet za devátou stěnou. 

Upřímně... já nikdy velké peníze neměl, já vlastně nevím, co by to se mnou udělalo, kdybych měl možnost si takhle bezpracně sáhnout na mamon. Rozhodně by to ale byl pořádný nápor na můj charakter a zřejmě bych si dokázal vyrobit spoustu důvodů, proč by právě moje čerpání bylo bezúhonné a spravedlivé. Musel bych být obklopen dobrými přáteli, moje manželka by musela zůstat skromná a děti bez požadavků, abych měl šanci něčemu takovému odolat. Svým způsobem je to pouze Miloš Zeman o kterém mohu spolehlivě říct, že mu o prachy nikdy nešlo. Že si vystačil s tlačenkou s cibulí a politika pro něj byla hra a afrodiziakem moc a ne peníze. V tomto bych chtěl umět být jako on. 

Tohle podplácení nemá žádný vrchol. Jen využité příležitosti. Jakmile bude možné se jednoduše dostat k prachům, tak se to bude dělat. A čím víc peněz, tím víc kolaborantů, co se rádi přidají. A dolar je pořád ještě rezervní měna světa a ani rubl ani juan mu zatím nesahají ani po kotníky. Ne, Volný se nenechal koupit od iluminátů... ale prachy potřeboval... Jít do práce, proč by to dělal, že? Jiní zase pojedou do USA, další se budou pokoutně domlouvat s různými šmejdy s kyperskými firmami a všichni dohromady nám to budou krájet na tenká kolečka, aby se to dalo strávit. 

Já už vlastně poslouchám jen ty, co to dělají zadarmo ve svém volném čase. Proto mám pořád rád Vlka i když s ním nesouhlasím a proto už nemám rád Čulíka. Proto si vážím pana Bavora, vážím si Jana Červenky, vážím si svého bratra  a vážím si vás, co pro mě zdarma píšete. Vážím si malých blogerů, vážím si všech, kteří se angažují a které to neživí. V všichni mi prosím buďte po boku, až začnu z nově nabyté diktátorské moci blbnout. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (188 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A z napsaneho vyplyva, ze system se zmeni tehdy, az se ocitne u konce s ekonomickym dechem, neboli s prichodem Matky vsech krizi. Do te doby letadlo stale poleti.
Na hlas lidu ve volbach neni spoleh (viz posledni volby) a jak jsem fandil Okamurove Prime demokracii, dnes si jiz urzuji odstup, cesky volic je schopen si odhlasovat i vlastni smrt a jeste se u toho prima pobavit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsme si nepolepšili. Vládne nám sebranka par excellence. Jak so někdo mohl myslet, že by mohlo být lepší?
Ano, kontrolovaná média. Koalici všechno prochází, novináři o jejích kauzách, nemluví. Kdežto Babišovi,
nedarují nic .

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

Media jsou kontrolovana stejne pro vas, jako pro volice petikoaly, anonyme.
Presto vy jste uz predem vedel, ze s touhle volbou si nepolepsime.
Takze v nizke informovanosti, ci stvanici na Babise ta *blba* volba asi nebude.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to se mi ulevilo! "Media jsou kontrolovana stejne pro vas, jako pro volice petikoaly" .
Už jsem v klidu. A kdo to kontroluje? Tak jestli víte kdo, tak jim, prosím, zkuste říct, ať lépe kontrolují pravopis a ať nadpis odpovídá obsahu článku (aby se zas nějaká paní neztrapnila).

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Ono je to složitější, samozřejmě že to nefunguje tak, že by v redakci měli kamrlík, kde by seděl kontrolní orgán. Pokud chcete v nějakých novinách (nebo nedejbože ČT nebo ČRo), musíte mít správné myšlení. A to musíte prakticky osvědčit, zpravidla svojí vlastní aktivitou. Pak můžete být vybrán a většinou odeslán na ta správná školení, kde vás náležitě doformují. Nebo vás třeba pošlou dělat redaktora do Bruselu. Pochopitelně musíte pět chválu, což se koneckonců za ty prachy vyplatí. Pokud vybočíte z řady, končíte; vzpomínám si třeba na Pavlu Kvapilovou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

v redakcích býval, seděl tam korektor (nebo korektoři) a makal. V dalším zahuleným kamrliku byl šéfredaktor, měl blbé řeči, ale článek, kde nadpis neodpovídal obsahu nepustil. Ale že "správné myšlení" je dnes v médiích důležitější než cokoliv jiného, o tom žádná. Ani nezávislá média nejsou nezávislá. Jsou jen závislá na někom jiném.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jimá mě hrůza když salmovou metodou zkoumáni programů politických formaci najednou zjistime,že s takovým hrozným marasem nás občany voliče přeci nejde vůbec "zastupovat"!

Co budeme dělat pak,když zjistime ,že jsme totálni sirotci a žadny politik nás vlastně nezastupuje!To je totiž už dnes pravda,ale doposud pro to nebyly důkazy a najednou začali vybrani lidovi komentátoři zkoumat co to vlastně za tzv PROGRAMY maji ti čerpači našich peněz a kredencuji zuboženyým domorodcům svůj šrot a ti jsou štstim bez sebe.že jim mohou lizt do zadnice!
Začiná být aktualni i otázka na kterou budou majitelé moci chtit odpověď.

KAJ MAŠ VIDLAKU SVOJE HNIZDO?

Když to,ale to naši investigativci prozradi a odvolaji se na diskusi dojde p o m a l u a jistě k likvidaci i zdejši diskuzni rubriky podle vzoru www.nwoo.org a co pak?.Které dalši weby by připadaly v úvahu jako spřatelené,když k tomu dojde?
Jen se podivejte i na www.novarepublika.cz k jaké drastické redukci diskutérů i tam došlo.Dřive stovky diskuznich přispěvků pod skvělými články se zmenilo na pár osamělých jedinc a tamějšimu adminovi toprý stači .
Přitom podlehl trikům "pirátisek",kteři mu to tam dranzalirovali a tlaku po zničeni přijmů z reklamy atd.
Tady je třeba slovo fujera a zvážit rozhodnuti.
Dále žadaji majitelé moci,aby se domluvily tzv scůzky,tj vznik vlivu na "rebely",kteři nemaji hotový plán jak na to,ale teba si mysli,e stáwvajici stav už stači a vyjedou ze stodoly s vozovou hradbou.
je to moźná trochu zklamáni,e ve nejde ruky cuky,ale mějte na pam3ti,že voliçi jsou oblbeni TV ,neznaji ani dokonce 6 priorit k jejich rizeni a nikdo je nehled a ned je tady co 5 minut.
ja to nemohu udělat,nebot odkazy jsou u mě blokovány tzv "diditálnim koncentrkem"podpindostnických devorubců uřezávajicich větve na kterých si neuvědomuji,že sedi.
Proto je třeba zajistt dostatečnou podporu obsahu Programu Národni Zchrany PNZ a hlavně pochopeni co vlastn jeho obsah pedstvuje a to neni jenomkupa slov,ale hlavné jejich OBSAH jinak to bude tak jedině voda na mlýyyn darebk,kte4i si d3laji nejen z BABIŠE toho bohwče vrtuli,ale i z milionů voliču ,kteři poslušně kráceji jako ovečky do kapitalismu pro vlnu,aby byli oholeni samy!

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

Ni jiného nedělaji než popisuji děni ve společnosti,ale NESMI nikdy dt nvrhy na jakoukoli změnu,která by majitelům velkých peněz zastavila jejich naprosto nezastavitelné drancovni našich aktiv a jedině je jim dovoleno oslavovat jak hezky se mohou boháči vyhýbat placeni dani!

Když menšiny si volaji na pomoc kulturu uřezáváni hlav a ideologii,kdy se " nevěřici"sotva se obráti zády m přikaz touto ideologii být zabit,tak to má být jejich náboženstvi?
Proto at si nenažrani boháči vezmou přiklad ze Švédska,kde je 90% dan a tak si tamni stát může jejich prostřednictvim zaplatit dovoz jakéhokoli množstvi jejich pomocniků,kteři pod "rouškou" humanistické diktatury neomarxismu do něho zahrnuli i bohaté ARABY ,kdy sami jejich souvěrci jim odmitaji jakoukoli pomoc i když maji připraveno poutnikům MILIONY mist v komfortnich stanech kde se dá žit a pežit i humanitni bombardováni.
Ja totiž nemohu pochopit proč misto táborového řečněni to SPD nenavrhuje vládě,která z nám krade dvě třetiny mezd a vi to,e by touto dani napěchovala prázdnou státni kasu,která se dostává do 2 660 o66 493 683 bilionů sekery!

Průměrný počet slepic: 2.7 (16 hlasů)

Tady všichni dávno vime.Volby byly nastaveny cenzurou a ohlupovanim GŘ TV ,který strká hlavu do pisku před programem záchrany republiky PNZ a nechce vysvětlovat jeho svaté postuláty publiku,které mu plati miliony aby to to v jeho tlampačich rozšiřoval dnem i noci!

Totiž tak bychom se dozvěděli ,že osoby kandidujici na funkce potřebuji uboze ziskat různými triky hlasy voličů,aby mohly pak sloužit menšině a smrad z toho hnoje nazvat drze demokracii.Nic jim neni svaté,než jejich zlaté tele ohlupováni a drancováni těch,které oblafli a podvodem se tak dostali k moc zla nové diktatury neomarxismu !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

posili svůj nedostatečný program,který yyschle dává jen květinku 10% a dá si do něho bod a postulát č.4 PNZ tj rozdělit penize koncesionářských poplatků občanů 50 na 50%!No prostě fifty fifty se dělit o mastný lup a my si už za ty stejně svoje penize dokážeme sami vybudovat takovou internetovou televizi,která by všude vytvořila monopolu lži,ohlupováni a zmarukonkurenci a tak by hezky vznikla fajnn konkurence a mohli bychom si dovolilt i my platici občané oslavit moc kapitalismu,kde konkurence ten byznys jen podporuje a zaroveň je základem zastaveni porušováni zákonů o veřejnoprávnosti přičemž nám občanům právě tim unikaji dalši miliony dokonce za podpory parlamentu to bude prý nyni brzy ještě dražši a poplatky za tamni zbytečnou spotřebu elektriky maji prý růst a růst a prorazi i střechu naši stodoly republiky!
No nemám pravdu voliči?

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

...nějaké diskuse, která nevede k žádnému realnému výsledku, je nějakou hodnotou..
Pohrdání voliči ze strany určitých jedinců či uskupení není však také žádným solidním východiskem - jak se dopracovat k rozumnému politickému programu, vpravdě jde o podvod.
Dělat pak takovému "programu" propagandu tak obskurním způsobem jak vy, je víceméně jen komické, i ta deviantní užitečnost se vytrácí...

Brzy si připomeneme kulaté výročí Rapallo (jen kousek od Janova). Vsadím veškeré dotace , co jsem kdy pobral od státu , že bez onkla Gůgla či tetky Wiki nevíte o co jde. Napovím - jen několik měsíců na to zavraždili Rathenaua, to již tajné služby Západu naplno pracovaly na formování českého kaprála, aby prosadil Janov a zrušil Rapallo (Lenin jim na požadavky reparací , které měly být obdobné těm uvaleným na Německo, odpověděl násobně vyššími požadavky - také ve zlatě. kvůli intervenci a blokádě). Taky jim ale později odepřel poslušnost. To se kdysi stávalo často, dnes už platí spíše pořekadlo z oblasti někdejšího mafiánského Chicaga : "Čestný politik je takový, který když si ho koupíte, zůstane koupený." Je to dáno do velké míry odnárodněním, feminizací školství a užíváním drog.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Proč vy .j.ch.tady pišete v jinotajich a nikdy jste si nepřečetl postulaàty PNZ ,k nim piete nebo co?Vylezete odkudsi z diry snad kritizovt dobro?Je to tak?Kdo jste,že neumite diskutovat k věci ani k postulatům programu zachrany PNZ a co tady vůbec chcete dosahovat nikomu pořadně aevysvětlite nebo to někdo tady vi,tak se ozvěte na obranu Joina z bažin!?

Jste snad Lumik vedouci ostatni k propasti,přiznejte se zločinče!?

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

tzv hlupáky odsozeni k mleti prázdné slámy a budou VŽDY řidici skupině jen pro smich.Oni vidi ze ve zdejši kakofonii lidových komentátorů neni nikdo schopen pochopit skutečnou profesionalitu řizeni či dokonce bezstrukturniho řizeni Společnosti doslova bezmocných oveček kterým dává pan Sasin do pusy co dělaji skutečně "Muheeeeee!"

Klidně vám tu budu psát co je třeba tisickrát a vy neznajic co se s vámi děje půjdete dále za "vedoucim"Lumikem k propasti zapomněni.
Jsou tu do hlavy bijici přiklady KSČM,která, pestože tisickrát dostala od zlých kapitalistú na DEKEL,se neměni a pojede dál do sraček,likvidace.ČSSD,tam je to to samé a ještě snadnějši!
Tradični strana byla poražena na hlavu a už se také asi nemá šanci vzpamatovat a pokud tyto na hlavu padlé formace vnitřně nic nezměni nemá vůbec ceny jim jako nebožtikům dávat zimnik!
No uvidite jen agonii můžeme ji odtud škodolibě pozorovat a dále se ujištovat,že vidime blbce a sami by jsme to udělali uplně jinak!
No třeba nabodnout řidici skupinu je na vidle a dopadnout jako sedláci u CHLUMCE!?
A tak co teď, babo raď!
NO NI?

Zatím bez slepic

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

..." cesky volic je schopen si odhlasovat i vlastni smrt a jeste se u toho prima pobavit."
a navíc si myslí, že na tom vydělá.

Extra tupani sou ščastní, že bezdomovci nic nemají. Po reformaci si nebudou muset nic vyčítat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

K té volbě bych podotkl jen to, že ve starověkém Římě mohli volit jen svobodní občané, kteří platili daně. Otroci a lůza ne. Proto Řím vydržel tak dlouho.
Nicméně peníze člověka změní i když má velmi silný charakter a sociální cítění. Vidím to na lidech, kteří v 89 začínali v domečku nebo garáži a dnes mají firmy. Rozumný člověk peníze využívá k vlastní svobodě a k rozvoji své rodiny. Otevírají se mu také různé možnosti. Blbec nakoupí drahá auta, šperky nebo luxusní dovolenou. Tak to prostě je.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Mám doma Kroniku přibyslavskou od Dr. Půži a v té je seznam lidí, kteří měli volební právo ve volbách do městské rady v roce 1850. Kromě "ctných občanů" - např. soudce, adjunkt, lékař, učitel a třeba knížecí důchodní, mohli volit jen ti, co platili daně. Včetně několika žen. Až bude pan Vidlák coby diktátor reformovat volební právo, mohl by to být dobrý základ.
Nejvyšší daň zaplatil František, kníže z Dietrichsteina - majetník velkostatku - ve výši 123 zl. a 29 1/3 kr.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mame na PNZ prozatim monopol.Proto je dobré je obohatit našim pochodem po jejich už zvadlých programech,
SV tj Společnost voličů má registrovaných 8 275 752 volićů,,kteři jsou zvykli od doby komunistů,že to za voliče "vyřizovali" jen oni a vyrobili z nich knedliky!

Pokud ,ale budou knedlici jen pasivně čekat dále,až to za ně prý"ZASTUPCI"tj politicke formace zajisti tak se NIKDY opravdu NIKDY nedočkaji.Minule opálili mistra HUSA a když mě "Husičku"strčci do trouby budete mit po vtákch úplně,no minule to bylo stovky let .
AA team vymyslel prvni svaté postuláty a nazval je PNZ Program Národni Záchrany.
Nikdo jiný na přiklad SOCIOLOGOVÉ,,kterým je dovoleno ziskat potlesk za popis sraček ,které se budou stále vice zhutňovat a to jim stači,ale ani jeden nedokáže a NESMI navrhnout jak zastavovt jejich přilivu a ten jejich přitok po nakredencovaném "neomarxisticku" nechaji bez povšimnuti.
Jen si toho všimněte a když někdo z občanů mezi nimi vidi někoho kdo NEkáže pouze vodu a dokáže dát nám zbědovaným vino do kalicha,pak ho jmenujte a alespon tady zkuste dát jinak nezbývá než to dělat kolečko po kolečku salámu po kolečku za ně,nebo taky ne!a vo tom to je moji mili knedlici
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ja skopiruju z jedne diskuze na serveru kde rozebirali invazi tzv. uprchliku. Jeden diskutoval o tom se starsimi nemeckymi manzely, a ti se chovali "slunickove"
„Proc jsem jim neodporoval ci se je nesnazil seznamit s holymi fakty ? To je celkem jednoduche. To proste nefunguje, je to jen plytvani casem. Staci jen malej priklad a to holokaust. Nerikam ze to vedeli vsichni ale to ze je s zidy zachazeno velice brutalne, vedeli. Stejne ted vime ze to nebude zadna prdel a zivot bezi vesele dal. Nakupaky praskaji ve svech atd.. Reagovat se bude az v posledni vterine, pro mnoho lidi bude uz pozde, ale tak to proste je. Bylo tak tomu vzdy. je prilis mnoho svedectvi na to aby tomu bylo jinak. Klasika byla vychodni fronta. Rusove jsou jeste 500km v pohode, rusove jsou 250km v pohode, rusove jsou 2,5km a byl poplach...Lidsky rozum se proste brani prijeti neprijemnych faktu, tak dlouho jak jen to jde. Takova mozkova sebeobrana. Teprve kdyz uz je naprosto jasno, ze je to v prdeli se zacne neco dit.“
Proste diskuze s takovymi lidmi moc nema smysl. Ale kdyz uz i "varietni umelec" Cilek, ktery kritizuje vzdy jen v mezich mirneho pokroku :) tak aby ho neprestali zvat do medii, zacina o tom ze ceny energii u nas jsou de facto chybou rezimu a mohou vest k vybuchu jako v Kazachstanu... https://www.mujrozhlas.cz/jak-vidi/vaclav-cilek-draha-elektrina-muze-by…

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

"Přivedeme Aljašku zpětdomů". Mírová píseň.
Pláču dojetím.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

z r.1867 byla porušena právě v oblasti lidských práv původnich obyvatel,kteři byli Rusové a to těmi,kteři pod krytim prý lidkých práv chtěji novou diktaturu, vybombarduji dnes celé národy ve válkách a lidé mlči.bylo slibeno,že se NATO nebude rozšiřovat a nyni vidime pravý opak.

To nikoho nenapadlo,že už nikdo v rusku nechce dalši nové neekané napadeni a zničeni svého územi jen proto,že jsou tam nerostné zásoby?K tomu teď strejda VOVA zavedl řeč a chce splnění
slibu daného ústně,tak jsem tomu rozuměla ja,nebo kdo si to vysvětluje jinak,ať to tady napiše ,aby mě přesvědčil a ja se dám!

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Zamyslel se myslitel nad tím, jak by to asi v roce 1989 dopadlo, kdyby se lidem řekla pravda?
"Drazí spoluobčané, to nic. To je jen poklidné předání moci komunistů do rukou strejdů, co mají za úkol to tady rozkrást. Co bylo naše společné, to už společné nebude, někomu se to prodá. A z toho, co ještě dneska vlastníte vy, budete platit daně jako mourovatí. Ale nebojte se, zastřelí u toho všeho jen semtam někoho, nejedná se o klasický převrat, nejsme přece žádný primitivní národ, Evropa s námi počítá".

Průměrný počet slepic: 3.8 (29 hlasů)

a já vim z vyprávěni mého mentora doktora inženýra J.M. CSc,že tuto pravdu v 89 vědělo v republice tak 5 lidi .Kdyby vystoupili na balkon a řekli by ji tehdy ,tak holenkové by byli už tehdy na fleku nebožtiky a dav by je ušlapal!

Dokud bylo co krást tak lid byl spokojen a dal svůj majetek rozkrást a tancovalo se protože jakoby nikdo necitil co za giga majetky leti kominem kapitalismu do vzduchu.

pak se naši prvni kazatelé,ale kdo by je poslouchal,když byl blahobyt a ted dojde i na majetky ,které zbyly po socialismu tj exekuce těch ěkných vil a baráků z té doby.
Na f.Nevařila se zapomnělo
https://legacy.blisty.cz/art/48053.html

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

a já vim z vyprávěni mého mentora doktora inženýra J.M. CSc,že tuto pravdu v 89 vědělo v republice tak 5 lidi .Kdyby vystoupili na balkon a řekli by ji tehdy ,tak holenkové by byli už tehdy na fleku nebožtiky a dav by je ušlapal!

Dokud bylo co krást tak lid byl spokojen a dal svůj majetek rozkrást a tancovalo se protože jakoby nikdo necitil co za giga majetky leti kominem kapitalismu do vzduchu.

pak se naši prvni kazatelé,ale kdo by je poslouchal,když byl blahobyt a ted dojde i na majetky ,které zbyly po socialismu tj exekuce těch ěkných vil a baráků z té doby.
Na f.Nevařila se zapomnělo
https://legacy.blisty.cz/art/48053.html

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

Tu jak se přikazuje v ideologii,která si říká mirová zabit každého "nevěřiciho"to jsme my všichni ihned jak se obráti zádyß

No a tam by ta "diskuse"i mohla skončit na krystalicky čisté pedsudkové nenvisti.
At na hranici požádaji žadatele,aby pestoupil na křesťanskou viru!
Kdovi co by to udělalo.Pan Okamura to nemusi on se může na to zeptat bráchy!
NO NI?
Tak holenkové snad ani jeden adatel o asyl toneudělá v tom ka ka rámu totiž stoji,že ho ostatni souvěrci MUSEJI zabit!Jen zkuste studovat ten rám smrti a jim argumentujte a uvidite rozeklany jazyk!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

stipendium. Dobré vzdělání potřebujeme jako prase drbání.
Nemalá část našich poslanců uvízla mentálně v hranicích české kotlinky a nejsou to schopni překonat.
S takovýma můžeme jet na trakaři zpátky do 19. století.
Popřípadě do Ruska, to vyjde na stejno.

Průměrný počet slepic: 1.7 (47 hlasů)

Farskému povolil takové krásné, mladé a chytré školení u soudruhů v JůeSeJ.
A doufám že mu vymyjou mozek do tak velké míry, že dopadne stejně, jako soudruzi náčelníci a velitelé z Hitlerjugend. Ti si taky mysleli, že válka je něco jako fotbalový zápas.

Průměrný počet slepic: 4 (36 hlasů)

A to zas prrr. Co já bych jako mladej dal za to, mít výcvik jako Hitlerjugend...
A protože jsem se podobně zabarveným názorem nijak netajil a třeba Svazarmem pohrdal, tak mě i s celou partičkou (3) mých doživotních kamarádů, nevzali ani do toho Pionýra. A s pozdějšími svazáky jsme měli kvůli jejich sráčovství velmi, ale velmi vyostřené vztahy. Až se o nás začali zajímat státní orgáni v Hradišti, protože sráči obvykle žalujou. A Sokol ani Junák se tehdy nesměly ani vyslovit..

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nelžete, do Pionýra vzali úplně každého, pokud chtěl (nebo spíše jeho rodiče). Ohledně SSM to bylo prakticky stejné, byla to náborová, nikoliv výběrová organizace.
V mém širokém okolí se snad všechny vesnické tělovýchovné jednoty jmenovaly Sokol. No a pokud se o vás zajímaly "státní orgány" (to by chtělo konkretizovat, jinak to mohla být třeba matrikářka), asi jste zavdali důvod. Nebo si myslíte, že je to dnes funguje jinak?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Existovaly jen sokolovny, někde různě přejmenované, ale Sokol jako organizace - ani náhodou. Tady u nás fungovala v bývalé sokolovně TJ Slovan, žádný Sokol. A na dědinách pamatuju tělovýchovné jednoty, zásadně bez toho Sokola. Chvilku to bylo možné, asi tak od druhé půle roku 67 do půli roku 69 a pak opět šlus. Junáka jako organizaci nepovolili ani přes to Pražské jaro.
Do Pionýra jsme se někteří ani nehlásili, některé extra vypečené kousky varovali předem, ať se ani nepokouší hlásit a pošpinit tak skvělé jméno Pionýra jako takového. Se SSM se to později opakovalo. Kdepak nábor. Vybírali si a to pečlivě, už od útlého mládí.
Nakonec, rok před vojnou a chvíli po ní, jsme museli všichni čtyři papírově existovat pod Svazarmem. Některé činnosti, bez alespoň "papírové záštity" nějakou organizací tohoto typu, nešly vůbec legálně dělat, zas by byl průser.
S tou hradišťskou StB, to je na delší povídání. Zrovna teď se to sem moc nehodí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je nějakej paralerní Vesmír, jak to že u nás a v okolních dědinách Sokol fungoval?
Nefungoval katolickej Orel.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ten zájem státních orgánů se taky mohl spíše zakládat na jistém dotazníku, či předchozím počínání nevybraného jedince.
Nevím, spíš pochybuju že by se dotazník týkal všech činností ve SVAZARMu, u takového HI-FI klubu byl zřejmě zbytečný.
Ale, v ZO Svazarmu, kde jsem se stal v patnácti letech členem, byl to počátek osmdesátých let minulého století, se vyplňoval po základním výcviku u těch, co chtěli pokračovat, dotazníček s nevinnými otázečkami:
Byl jste, byl Váš příbuzný (otec, děda, strýc):
- v činné službě Wehrmachtu, Luftwaffe, Kriegsmarine
- příslušníkem SS
- členem Vlajky, Kuratoria pro výchovu mládeže
Pak následovalo několikaměsíční prověřování "policajtama".
"Policajti" nás pak pravidelně prověřovali po dvou letech, až do plyšáku.
No a po prověření následovalo protřídění na ty co mohli a na ty, co si museli najít jinou náplň volného času.
Z toho taky mohl vyplynout zájem státních orgánů v Hradišti.
A samozřejmě, kdo byl trestně stíhán, ten skončil taky.
V našem případě neprošli dva kamoši, jeden měl strýca na Západě a druhej jako mladistvej vyfasoval podmíněný flastřík.
Jinak Pionýr a SSM byli jak smrt, brali každýho.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jen by mne zajímalo co by se spustil v českých médiích za kravál, kdyby Šafránková z SPD dostala 8 měsíční grant na katedře psychologie Lomonosovy univerzity a přesměrovala by poslanecký plat třeba na mezinárodní kulturní institut "Klíč"

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Fulbrightovo stipendium už je placeno z poloviny z našeho rozpočtu. Jak jsem se včera dočetl v denním tisku.

Už žádné dary Velkého bratra, chcete být proškoleni? Plaťte, holoubek !!

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

A rovnou na 4 roky. A vzit s sebou i senat, ten by mel ovsem studium na 99 roku, pak by se uvidelo, jestli bude opakovat.
Narod by to potreboval jako prase drbani.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Vás zklamu, nodjedou.Jsou vítězi voleb,

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

In reply to by ASI (neověřeno)

Trvalý odkaz

Urcite me nezklamete, ja to vim. Stejne vim, ze senat z vule lidu ustanovenym organem a ze ucast na politicke debate je dobrovolna.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by ASI (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jako když se několik poražených spolu dohodne, jsou z nich vítězi? Kdyby to tak šlo ve fotbalu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Ze zvědavce (diskuse jsou někdy o zdraví, ale stále se tam dá něco zajímavého dočíst a Rusko už dávno není v 19.století):
No, mám za to, že si z huby prdel Rusové dělat nebudou...
Slíbili v případě odmítnutí ústupků a seriózní domluvy a smlouvy tzv, "technicko vojenká opatření" a už s nimi i začali. Šmejdí se 76 Zirkony vyzbrojenými ponorkami po Středozemním moři a děsí s nimi americkou 6. flotilu i její hauptqartýr v Neapoli, která naprosto ztratila o těch ponorkách přehled.

Další zpráva přišla odkudsi z blízkosti Honolulu, kde soudruzi Američaní mají velkou nám. základnu s pohnutou historií a v jejím okolí zkoušeli svoje nové superryché vzdušné torpédo, se kterým chtěli dohnat ruský náskok. Po přiblížení se nějaké ruské lodi toho nechali, neb se jim okamžitě to vypálené zkušební torpédo vymklo z pod kontroly a div nezopakovalo to napadení Pearl Harboru z 41. a tak pojali podezření, že v tom mají prsty Rusové a ta jejich speciální "výzkumná loď" s výbavou REB...

Rusové dostali pifku i na ten jejich supertajný program s bezpilotními raketoplány pro boj ve vesmíru, který porušuje taký celý řad už dávno uzavřených smluv a Rusové se jím cítí ohroženi, což zdůraznili před pár dny, když sestřelili tou novou protiraketou tu už "mrtvou" družici z oběžné dráhy...Tak můžou dopadnout nejen ty raketoplány, ale i systém GPS, bez kterého si nejen americká vzdušná torpéda typu tomahavk ani neškrtnou...

Další k řešení je celý řetězec laboratoří v postsovětských republikách, který stejně, jako ta jimi před pár dny obsazená v Kazachstánu čurdila nějaká svinstva podobná těm, co aktuálně decimují lidstvo pod názvem kovid. Tam šlo o dýmějový mor a snaha o jeho využití v rozporu se smlouvou, jako ZHN...
Těch laboratoří je celá řada hned na Okrajině, ale i v Gruzii a kdo ví kde ještě a ty všechny se můžou stát legitimními terči, neb porušují smlouvu...

Ale také ignorování smlouvy o nešíření jaderných zbraní, kterou USA porušily, když rozestrkali svoje A-bomby po Itálii, Holandsku, Německu, Turecku, a nejspíš i Rumunsku a Polsku a přičemž nechali namontovat nosné zařízení i na F-16-ky německé luftwafe a přislíbili to i agilním Polákům, což je jasné porušení dosud platné smlouvy...

Vyšlápnuto mají Rusové kvůli Sýrii už i na Izrael, který se letos chystal na velkou akci proti Iránu, ale z té už sešlo, neb Rusko dodalo 30ks Su30 Iránu a tím jaksi podstatně omezilo a značně zkomplikovalo možnost beztrestného napadení Iránu izrael. letectvem...
Už předvedli, co jsou schopni s těmi americkými těžkými útočnými drony, když nedávno dva zlikvidovali tak, že při jejich operačním letu odkudsi z emirátů nad Sýrií převzali jejich řízení a křápli s nimi o sebe a proto je nikdo nemůže nařknout z toho, že je Američanům sestřelili...

Takže ono se už děje i okolo Donbasu a hodně lidí z branže je z toho nervózních. Ty ruské prostředky REB bych nepodceňoval, ony mají dosah až 2500 km a tudíž z Kaliningradu, nebo z Donbasu prakticky můžou zasáhnout velkou část Evropy a velice jí znepříjemnit život co se týče od komunikací až po dopravu...

S těmi slavnými a stále rozšiřujícími se sankcemi jak USA, tak EU a okolí se moc nevzrušují a naopak EU a NATO může začít mít velké starosti, zdá se, že ta připitomělá hra na "partňory" už končí..

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Původně to mělo být něco, co narovnává trh v EU. Ve výsledku vznikl produkt, ,který spolehlivě EU potopí.
Neberme to nijak tragicky, když stavařsky položím špatné základy, musím počítat s tím, že stavba spadne.
V našem případě, neber to.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

vůbec neřešíte úklid trosek...
... a lidi pod těmi troskami...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Podle tvrzení klasiků:
lidí je jak sraček, vojíne Kefalíne, to neřešte.
A je to tak. Lidé se asi změní v kompost
Samozřejmě z hlediska Bio, je kompost je to základní..

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

sračkách až po krk, není co řešit.
V tomto smyslu máte pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

...Farský bude posílat svou poslaneckou apanáž na účet Fialovy barmské (ne)ziskovky. win-win

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Jo, to si dnes možná myslí Fiala!

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

tě plivnu.
Do pravého oka. A hezky mastným flusancem, vytaženým až z paty. Aby se ti blbě mířilo při lukostřelbě na hladové soudruhy pocestné, kteří půjdou okolo tvé pevnosti plné žrádla a tepla.

S RS se opravdu dá lyžovat. Záleží na tom, jak dlouho to soudružka bude zvládat. Neboli jak dlouho už s tím žije a jakou rychlost ta její kriplkára postupně nabere.
Neboj se, ona se rozjede, já to znám...
... nejdřív jen čumíš a říkáš si, proč zrovna já...
... pak chceš bojovat...
... následně zjistíš, že boj je na hovno...
... takže se chceš zabít, protože si všimneš na pokročilejších, co tě čeká...
... a pokud se ti to nepodaří, tak už jen čekáš...
... a nakonec se modlíš k Pánu, aby se to rozjelo ze závěrečného klesání co nejrychleji...

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)