Bratrstvo plného měšce

Autor

Na úvod se ještě krátce dotknu včerejšího a předvčerejšího zemědělského tématu. Zdá se, že Fiala s Nekulou pochopili, že tentokrát ukrojili příliš tlustý špalík... respektive se ukázalo, že pokud by se dotační politika změnila podle jejich představ, tak už by nebylo dál co krájet. Z našeho produkčního zemědělství by zbyli jen kmotři s "farmami na Šumavě" ... a Agrofert v rukou firmy Bayer.  Což by příliš okatě ukázalo na pětikoalici jako na zhůbce země. 

A tak nám vláda trochu couvla a ukrojila menší a stravitelnější plátek. Dotace zůstanou víceméně stejné, malým (a především těm neproduktivním) se trochu přidá, velkým se jakoby neubere a aby se to dalo prezentovat jako boj proti Agrofertu, budou zastropovány dotace na investiční projekty. Z původního maxima 150 milionů na jeden projekt to klesne na 50 milionů. 

Ano, dokud byl strop vyšší, tak z toho těžili ti největší, protože kdo má půl milardy peněz, aby si mohl požádat o 150 milionů třicetiprocentní  dotace? Jen ti velcí. V této chvíli se ovšem ptám, kdo bude mít 35 mega, aby si od státu mohl vzít dalších 65 mega dotace?  My tu totiž máme neuvěřitelné množství  malých  zemědělců do padesáti hektarů co u nás běžně plánují stomilionové projekty.... 

Politicky je to jednoduché - musí se najít hranice mezi velkým Agrofertem a trochu menšími agrosponzory ODS, KDU a Starostů. Malý zemědělec ostrouhá stejně jako vždycky a ty velké státní dotační peníze si víc nahrabou noví kamarádi nové vlády.   Údajně bude možné dostat dotace do 65% ceny investice.  Takhle vypadá skutečná win-win strategie. Sponzoři sponzorovali Fialu a Fiala teď bude dotovat 65% jejich investic. Ti skutečně produkční zemědělci si mohou dál campat v blátě...  jako ostatně vždycky. Proto je Babiš menší zlo víme? Jemu stát dotoval investice třiceti procenty. Těm novým je bude dotovat víc než dvakrát tolik. To jen tak na okraj... 

Nicméně... tahle sviňárna byla tak velká a tak okatá, že nemohla být z kolaborantské české hlavy. To se muselo zrodit někde výš. Takové věci se učí právě na těch Fulbrajtových stipendiích. Za tímhle stojí o řád větší prachy, než má k dispozici Babiš. Tohle zavánělo opravdu zničením živočišné výroby... hádejte kolik se u nás sežere masa a mlíka...  je to fakt hodně miliard. Ćtyřicet procent z toho je pořád ještě vyrobeno v Česku. To jsou tak obrovské miliardy, že za ně by stálo obětovat nejednu českou vládu i s poslaneckou sněmovnou, senátem a Vystrčilem jako bonus. . Obzvlášť když tam jsou takoví imbecilové jako současná skvadra. Takže očekávám, že se o to pokusí v jiné podobě znovu. Tentokrát už poučeněji. Rozdělí to na menší kousky, zamaskují to do jiných návrhů, ale stoprocentně to zkusí znovu. 

Jo.. abych nezapomněl... vy z ministerstev a úřadu vlády, co mě čtete... Nevíte náhodou, kdo to Fialovi s Nekulou rozmluvil? Kdo jim vysvětlil, co by to doopravdy znamenalo, že raději ustoupili? Rozhodně to nebylo kvůli demonstraci zemědělské komory a už vůbec ne kvůli Babišovi.  Tam na vládě nebo ministerstvu zemědělství sedí nějaký úředník, co tomu rozumí a umí se ozvat.  Ať se ozve i mně. Až dojde na vidláckou diktaturu, bude ministrem. Tolik ke včerejšímu tématu. 

Dneska se chci zabývat tím, co jsme si mohli v posledních dnech přečíst v diskusi...

1. Starostové nejprve kritizují ostatní za neprůhledné financování, aby se pak ukázalo, že to dělají také. Že je platí jakýsi šmejd přes Kyperskou společnost. Rakušan řekl, že když se ukáže, že jde skutečně o šmejda, tak peníze vrátí... jako by nevěděl, jak se to dělá. Šmejd zaplatí jinému méněšmejdovi na kterého novináři zatím nepřišli a ten zaplatí Starostům... Takže Vítku... rovnou si ty prachy nechte, stejně se k vám dostanou z jiné strany a stejně budete muset splnit, co jste tomu gaunerovi slíbili. Při trošce štěstí se na to přijde... v poslední době chčijete lidem na hlavy a ani se to nesnažíte vydávat za déšť. 

2. Farský jede do USA na Oregonskou univerzitu. Je to nabídka která se neodmítá. No to má naprostou pravdu, říkám já. Byl vybrán, aby kolaboroval na vyšší úrovni. Hele - víte co by mě zajímalo? Jak bude probíhat ta jeho výuka. Podle mě mu tam budou vymejvat mozek úplně stejně jako to dělají imámové v mešitě. Vysvětlí mu, že je Bohem vyvolený, že je bytostný demokrat a pozitivní člověk, že je předurčen k velkým věcem, vysvětlí mu to vyšší dobro, kvůli kterému stojí za to obětovat naší zemi s průmyslem, zemědělstvím i lidmi... a nakonec ho ujistí, že i na spáleništi si může přihřejvat polívčičku. Možná se tam potká i s nějakými umírněnými hrdlořezy ze středního východu  a Afriky...  a zjistí, že americký kolaborant se má dobře a chodí ve slušivém oblečku i když pochází z Angoly. Už mu samozřejmě neřeknou, že se mu musí dařit. Když nesplní úkoly, skončí jako Miško Sákašvili nebo Naděžda Dýka Savčenko.  

Farský si samozřejmě nechá poslanecký mandát, protože z něčeho se žít musí. Amerika je Amerika, ale prachy jsou prachy. 

3. Fiala má svojí neziskovku na kterou načerpal mnohem víc než Andrej na Čapí hnízdo. Ale v tom je samozřejmě rozdíl. Andrej totiž za ty prachy skandálně postavil středisko, kde se dá najíst, kde jsou ustájení koně a až jednou zvítězíme a zavedeme nový režim, tak z toho bude rekreační středisko pro podnikové zaměstnance nebo byty.

Fiala naproti tomu všechny peníze ušlechtile projedl a v Barmě žádná emancipovaná žena ani nezjistila, že Fiala vůbec existuje. Až ho dostaneme před tribunál, bude to úplně k ničemu, protože ty peníze už dávno budou v pekle. 

4. Lubošek Volný, hned jak zjistil, že se jeho antikovidní boj úplně nepovedl a poslancovat nebude, hned si nechal napsat neschopenku, protože jíst se musí a když chvíli poslancujete, tak si zvyknete na vysoký standart. Jeho gerilový marketing u voličů úspěch neslavil a tak bude ještě chvíli čerpat. A mlaská u toho tak okatě, že se to nelíbí ani to jeho Volnýblok partaji. Připomeňte mi, že Volný bude v našem novém režimu pracovat jako pokusná zátěž výtahů. 

5. Majerová Zahradníková udělala to samé. Hájí se tím, že to udělala až po vypršení mandátu, ale to pro výpočet výše nemocenské není důležité. Důležitý je předchozí příjem a ten byl také solidní. Také čerpá. Sice přišla se srdcervoucí historkou, jak má roztroušenou sklerózu, ale bohužel jí viděli, jak s tou hnusnou sklerózou vesele lyžuje. Fakt nezávidím Ivu Budilovi, jeho budoucí situaci... i kdyby volbu na předsedu Trikolóry vyhrál, tak tohle bude slušná koule na noze. Ale on nevyhraje... I v Trikolóře se totiž příliš přemnožila blbost. Stejně jako u Volnýho i v ČSSD. Nazdááár Šmardo... jaké to je být hrobařem nejstarší české politické strany? Je to o to smutnější, že všude tam jsou lidi, kteří jsou dobří, ale těch blbců je prostě moc. 

Proč to všechno píšu... Hele podezíráte někdo Volného z toho, že také podkuřuje Iluminátům? Nebo že by přisluhoval EU a soudruhům USákům? Nebo že by se nechal koupit vakcinačním byznysem? Myslíte si někdo, že Majerová Zahradníková je totéž co Fiala? Že má stejné politické zájmy jako náš slušný premiér, co teď hravě skončí s Babišovou drahotou?

A vidíte... jak šlo o prachy, tak jsou všichni stejné víry. Liší se jen to, že Jovovi je dovoleno víc než volovi. Nepotřebujete žádné spiknutí, stačí vám trocha peněz v měšci a Volný klidně popře všechno to, s čím chtěl vyhrát volby. To samé ta zrzka z Trikolóry. 

Takhle snadné to je. Zacinkej penězi a všechno ostatní se stane samo. Volný a Fiala nemohou být většími politickými rivaly, ale jak jde o prachy, jsou jako bratři. Zahradníková nemůže být odlišnější než Farský, ale vidíte, jak jde o prachy, jsou oba úplně stejní. Tam kde jiní vidí spiknutí a loutkovodiče v pozadí, tam já vidím prachy. Zlato totiž působí na všechny stejně a musíte prokázat hodně charakteru a sebeovládání, abyste se nezařadili mezi tu politickou sebranku. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí. Všichni čerpají jak se dá, jen někteří to dělají legálně a jiní se u toho nechají hloupě přistihnout. Někteří svoje čerpání maskují a hodují potichu daleko od zvědavých očí a někteří mlaskají, že je to slyšet za devátou stěnou. 

Upřímně... já nikdy velké peníze neměl, já vlastně nevím, co by to se mnou udělalo, kdybych měl možnost si takhle bezpracně sáhnout na mamon. Rozhodně by to ale byl pořádný nápor na můj charakter a zřejmě bych si dokázal vyrobit spoustu důvodů, proč by právě moje čerpání bylo bezúhonné a spravedlivé. Musel bych být obklopen dobrými přáteli, moje manželka by musela zůstat skromná a děti bez požadavků, abych měl šanci něčemu takovému odolat. Svým způsobem je to pouze Miloš Zeman o kterém mohu spolehlivě říct, že mu o prachy nikdy nešlo. Že si vystačil s tlačenkou s cibulí a politika pro něj byla hra a afrodiziakem moc a ne peníze. V tomto bych chtěl umět být jako on. 

Tohle podplácení nemá žádný vrchol. Jen využité příležitosti. Jakmile bude možné se jednoduše dostat k prachům, tak se to bude dělat. A čím víc peněz, tím víc kolaborantů, co se rádi přidají. A dolar je pořád ještě rezervní měna světa a ani rubl ani juan mu zatím nesahají ani po kotníky. Ne, Volný se nenechal koupit od iluminátů... ale prachy potřeboval... Jít do práce, proč by to dělal, že? Jiní zase pojedou do USA, další se budou pokoutně domlouvat s různými šmejdy s kyperskými firmami a všichni dohromady nám to budou krájet na tenká kolečka, aby se to dalo strávit. 

Já už vlastně poslouchám jen ty, co to dělají zadarmo ve svém volném čase. Proto mám pořád rád Vlka i když s ním nesouhlasím a proto už nemám rád Čulíka. Proto si vážím pana Bavora, vážím si Jana Červenky, vážím si svého bratra  a vážím si vás, co pro mě zdarma píšete. Vážím si malých blogerů, vážím si všech, kteří se angažují a které to neživí. V všichni mi prosím buďte po boku, až začnu z nově nabyté diktátorské moci blbnout. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (188 hlasů)

Komentáře

že se zase divím, zase jste předvedl to Vaše celoživotní = od mantinelu k mantinelu (navíc s platností oné logické rovnice, která Vám nebyla jasná ani s tím Vaším Volným).

Škoda, že ten Váš předvolebně volební záměr, s kterým jste nás tady považoval za důležitý seznámit těsně před volbama, aniž to od Vás kdokoli požadoval, neumím u vidláka najít.

Že jste ve skutečnosti volil jinak, než jste tady veřejně deklaroval, opět vypovídá leccos o Vás, nikoli o mně!

A jestli hodláte dál pokračovat v těch Vašich zbabělých výpadech a hloupých konstrukcích, které mi vkládáte do úst, tak považuji za varovně nutné Vám připomenu, jak došla trpělivost s Vaším hulvátském chováním našemu společnému známému rytířovi u Bavora a jak jste se z jeho pouhé nabídky na osobní setkání u Vás na Slapech tak připodělal, že jste se zastavil až tady u dalšího dobráka vidláka, kde nepoučen urážíte dál.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

připomenout

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

"... Na výsledek voleb to nemělo žádný vliv..."

To už nechávám zcela na laskavých zdejších čtenářích, neboť k tomu se opravdu nedá říci už vůbec nic!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta nabídka nebyla od Bavora, ten dal přednost náckovi který mě napadal v diskusi a který se mě chystal fyzicky napadnout. Mě Bavor zablokoval v době kdy už jsem tam opravdu ze strachu skončil. Za názory se nechat zmlátit? Koukám že vy blbíši k tomu nemáte daleko....

Uzavřu se i tady. Díky Vidlákovi za trpělivost.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

...."Takhle snadné to je. Zacinkej penězi a všechno ostatní se stane samo. Volný a Fiala nemohou být většími politickými rivaly, ale jak jde o prachy, jsou jako bratři. Zahradníková nemůže být odlišnější než Farský, ale vidíte, jak jde o prachy, jsou oba úplně stejní. Tam kde jiní vidí spiknutí a loutkovodiče v pozadí, tam já vidím prachy. Zlato totiž působí na všechny stejně a musíte prokázat hodně charakteru a sebeovládání, abyste se nezařadili mezi tu politickou sebranku. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí. Všichni čerpají jak se dá, jen někteří to dělají legálně a jiní se u toho nechají hloupě přistihnout. Někteří svoje čerpání maskují a hodují potichu daleko od zvědavých očí a někteří mlaskají, že je to slyšet za devátou stěnou"....
Peníze znamenají moc a naopak, vousatá pravda. Strejda by řekl, jednoduché....Peníze nad život a nejen člověčí. A jsme zpátky např. u vylovených a zasviněných moří, u zasviněné krajiny a moralizování někým přes "Green deal". U toho, zač jsme nevýhodně prodali svébytnost a svéprávnost státu. A o co jde v současnosti? Třeba o to, že Hippokratés má v očích dolary? Lidský život má cenu max. obyčejného auta nebo sankcí Pfizeru? Volby mají cenu předvolebních slibů - lží, ať je to ten nebo ten...
Chtělo by se to probudit a vrátit se k "hroudě" a k základním hodnotám. Ale to jsou taky jenom moje kydy - kecy!
Otrok nemá práva a občan se stává otrokem v případě, že o svoje práva nestojí - nebo je nechce znát. Na úkor finanční prostituce, která se stala obyčejem - nebo nutností? Kdybych to neviděl okolo, nebudu to tu prezentovat. Je to tak zařízeno, míru udává jenom míra svědomí a i způsob předávání zkušeností potomstvu pro život a v neposlední míře to, jakým způsobem je vedeno vzdělávání dalších generací. A odvahy na úkor rádoby pragmatického chování v realitě. U lidí, co nejsou kovaní asociálové z podstaty a ne z přesvědčení.
Jenže tu realitu si vytváří společnost sama a ta je manipulovaná přes peníze a majetky. Takže ve své většině dozrála k té dnešní konzumní realitě. Zvolila si profláklé ksichty a naletěla na slova o demokracii, která je pro tuto společnost nereálná. Protože každá společenská jednotka cítí "odpovědnost" jen s klapkami na očích a vůbec se patrně nestará o společenskou sounáležitost, protože je úmyslně vedena k egoismu. Protože zatím každý "politik" se v horizontu 30 let staral o své ego a ne o stát, kteří tvoří občané. Protože neexistuje občanská odvolatelnost farizejů a protože si občan volí jen to nutné nejmenší zlo. A to je podle mně řízená chyba systému.
Svoboda dnes pro mnohé znamená dovolenou v zahraničí, možnost nacpat si panděro v hospodě, kde mu oskenují to, na co nemají právo(když sami protiprávně chtějí) a ten debil neví, že na to má právo jen jeho lékař? A to ještě neví, jestli lékař nemá v očích dolary od Fauciho?
Jo, kecy a kydy a agrárníci v protestním průvodu. A jednotky IZP. Ještě, že to nejsou jen studenti, jako v 89tém. Asi nechám keců a v neděli půjdu na Václavák, abych si připomněl společenskou sounáležitost, když jako neočkovaný pracující důchodce nemohu ve všední den odpoledne v zájmu zachování kvality bydlení(nouzovku už jsem zažil a už nechci) a zaplacení budoucích otrockých cen energií , což je pro novou politickou garnituru patrně zase jen můj finanční problém! I když je to energetická politika zakladatelů 4.té říše a navíc ener. vazalství....
Takže, milý Vidláku, chtělo by to stejně jako v planetárním hledisku zahrnout do dění nejmenované rodiny disponujícími nikým nekontrolovanou mocí peněz, zahrnout do celorepublikového dění možnost vývoje ve městech a nekdákat tu o možnostech jednotlivců na venkově a nerozdělovat zbytek myslícího národa na nýmandy ve městech a chytráky na venkově. Nakonec totiž můžeme dopadnout všichni stejně! Zvlášť, pokud si nasadíme klapky a budeme kdákat jen o svém dvorku....řečeno s nadsázkou!
A abych nezapomněl na staré, ale platící: "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"......

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

...čím víc a větší nevědomé stádo, tím líp se na něj chyby vyplývající z hamižnosti menšiny lépe hodí. Lépe se káže voda a chlastá víno, takže vzhůru do pravěku. Doba se mění a zvyky přetrvávají...
A proti těm, co vidí víc se dají do rukou pochodně a "morální" klacky"....

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jo, beru. Ale myslim si, ze chcete li, Vidlaku, vyzrat na ten bordel, musite na to z gruntu. Kydy i ceska politicka scena je zahlcena klepy a spekulacemi o politicich, popr. aparatcicich, i tech uplne magorskych a nulovych. No a proc ne? To se mainstreamu moc hodi. Svadi to pohled jinam.

Kdo ale opravdu vladne Cesku? Je to mala zem, je mozne, ze by stacilo najit tech nejvyssich 50. Kazdopadne jich neni vic, nez sto. Kdo jsou? A jak na ne?

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Dobrý budoucí diktátor čeká, až přijde výbuch lidového hněvu po razantním zdražení. Pak vyšle ke každému hloučku demonstrantů svého člověka/koordinátora, poslouchá z vysílačky svého zahraničního mentora ze CIA...  a pak už jen nesmí narazit na Tokajeva, který se s vyzbrojenými demonstranty nepytlíkoval a poslal proti nim všechno co měl... Což by u nás nehrozilo. Tady by nová moc dávno přebrala zemi a vláda by se ani nesešla. 

Nic to ale nemění na tom, že pro vidlaturu je zapotřebí lidí a peněz. Obojího hodně, ale lidí víc. A já se obávám, že už ani nestihneme udělat české bratrstvo, které by bylo v každé dědině a bylo schopno na rozkaz otapetovat všechny plakátovací plochy v tu správnou chvíli, případně dojít na radnici a oznámit, že to přebírají.  Stejně tak zřejmě nestihneme vejít do širokého povědomí veřejnosti, protože Kydy jsou sice známé, ale spíš mezi "odbornou veřejností" -  mezi běžnými občany o mě nikdo neví. Nejsem Karel Kovy Kovář.  Paradoxně mě víc znají plukovníci než vojíni a přitom bychom potřebovali, aby to bylo naopak. 

Prostě případnou změnu režimu po výbuchu lidového hněvu nemáme pod kontrolou a vlastně by mě stejně jako Havla musely vynést vzhůru nějaké cizí tajné služby. O což tedy moc nestojím. 

A nebo - a to je skoro jediná šance - že by se podařil nějaký nečekaný gerilový marketing. Že by na mě právě nějaký Kovy upozornil, díky tomu bych se jako exemplář podčlověka nehodného demokracie dostal do televize, kde bych byl proti pěti novinářům a expertům, co by mě překřikovali jako Husa na koncilu, ale udělali by nějakou chybu a já bych to nejen ustál, ale ještě bych si je namazal na chleba jako to umí Zeman. V hlavním vysílacím čase. Jenže já nejsem nijak kovaný v debatách, protože to běžně nedělám. Nechodím do hospody trénovat každý týden diskusi proti štamgastům. 

Ale jinak je to jednoduché - strana která by měla půl milionu členů, ta by si tady mohla vzít všechno. Půl milionu členů je o 460 tisíc lidí víc než kolik má vláda policie a je to o 450 tisíc lidí víc než co má armáda i s Petry Pavly na odpočinku a všemi zahraničními agenty. 

Vlastně je ještě jedna šance - že nám dál budou tu budoucnost krájet na kolečka, lidé si stále více budou uvědomovat, co se na ně chystá a zároveň s tím Kydy porostou, bude stále větší chuť budoucího Vidlátora podporovat a jednoho dne ráno vstanu z postele a s překvapením zjistím, že jsem se stal největší politickou silou v zemi... Ale podle mě to nestihneme. Měl jsem začít psát o deset let dřív. Tohle všechno se sesype dřív než budeme připraveni. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Pane domácí, současně s těmi loajálními lidmi, potřebujete na státu, nebo jiné firmě nezávislý, spolehlivý komunikační prostředek - ty vysílačky. Těch bude muset být hodně, několik stovek z nich i výkonných a všechny šifrované, s náhodně rotujícím klíčem, do kterého si ještě vložíte vlastních pár znaků kvůli identifikaci při náhodném prolomení.
Potřebujete se se svými lidmi domluvit, koordinovat je, rozdat příkazy a to tak, aby protistrana neměla šanci, to odposlechnuté v rozumném čase dešifrovat. Komunikace je prostě nejdůležitější. Není nic horšího, než nedohodnutá, nekoordinovaná parta - třebas i shodně smýšlejících lidí.
A jsme zase u těch peněz.
A jsou jich na tento účel potřeba hromady, protože zde je spolehlivost komunikace téměř přímo úměrná ceně. Ty kvalitnější věci jsou opravdu drahé, protože to není ve stamiliónech, hromadně vyráběná spotřebka, takže to ani levné být nemůže.
Optejte se fízlů - těm nakoupili svého času od Motoroly ty opravdu nejlacinější plívy (a někdo se napakoval vyfakturováním 3x dražších), byl to na naše policejní frekvence upravený, ten nejlevnější model, co se v USA prodává už za 99USD/pár. Nebyli schopni se s nimi dorozumět ani v rámci malého města, natož tak okresu/kraje, protože i základnové stanice stály za prd. Tak všecko řešili telefonama...A nevím o tom, že by za tento tunel (mělo jít o celkem miliardu a nějaké drobné) byl někdy někdo popotahován.
Kvalitní a spolehlivé věci samozřejmě Motorola pořád umí, dokonce je to lepší a lepší - oproti číně, odkud je to horší a horší. Asi je to dáno tím, že komunikační technika Motoroly se z dobrého důvodu furt vyrábí v USA a jen nepodstatné drobnosti (PMR, CB apod.) se kompletují v nějaké jiné zemi, protože na těch až tolik nezáleží.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemohl byste nějak upřesnit ty policejní radiostanice od Motoroly? Pokud vím a mohu dohledat, tak ministerstvo vnitra, nikoliv jen policie, vybudovalo celostátní systém Pegas a to s ohledem na potřeby Integrovaného záchranného systému. Byla použita technologie firmy Matra, budování začalo v roce 1995. Z Vašeho příspěvku mám pocit, že uvažujte na úrovni individuálních analogových stanic, ale Pegas je plně digitální překryvný systém, obdoba GSM. Jednotlivé stanice obvykle komunikují přes některou základnovou stanici, pak je úplně jedno, kde se nalézá druhý partner, ale mohou i napřímo, vše záleží jen na konfiguraci (pochůzkář v terénu pochopitelně potřebuje stanici co nejjednodušší, ideálně jen s přepínačem příjem/vysílání a nouzovým tlačítkem).

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

vy chcete "nezávislý, spolehlivý komunikační prostředek" k tomu jeste nezavisly na statu a doporucuje Motorolu??
bozinku, to uz rovnou muzete napojit ke skupinovemu volani Koudelku, Fialu, Farskeho a treba ambasadu naseho spojence nejsvetejsiho.
Kdybyste aspon nevedel, ze se to vyrabi v USA, ale vy to vite. To znamena ze NSA a pratele fasuji sifrovaci klice primo od vyrobce, nebo jim vyrobce na prani vyrobi backdoor.
Snowden a Manning toho snad nevynesli dost? Leaku bylo v poslednich 10-15 letech vic nez dost.
Proc si myslite, ze byl takovy povyk kvuli Huaiwei? Ona ztrata monopolu na odposlouchavani veskere komunikace by citelne zabolela kazdeho.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Eh, na barevnou revoluci nemyslete. Uz je to nefunkcni model. Nehlede k tomu, ze puc, kde nove mocichtive svine ukradnou vladu tem starym mocichtivym svinim neni nic, po cem touzit. (A v soucasnosti jsou to ty mocichtive svine, ktere se vzdy vysplhaji nahoru daleko rychlejc, nez lidi slusni.)

Ano, spiknuti ceskeho bratrstva, a nepindat o tom verejne. Pekne gerilove, potichoucku, z gruntu, ne z vrchu. A neprebirat radnice. Ti delaji spoustu otravne prace, at ji klidne delaji dal... staci radnici infiltrovat. Ale hlavne nutno probrat ty sede eminence, ktere to vse ridi ze stinu, z mlhy. Nekteri maji penize, nekteri moc, a nekteri oboje.

A je jedno, kdy se to rozsype. Male li bratrstvo, tak ti, co se k nemu daji, budou mit daleko lepsi sanci, nez ti fragmentovani.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Samozřejmě že osvícený diktátor rozhoduje na základě debat. Ty však mohou být různé : v zásadě ale měly by být filosofické i věcné, a neměly by být nikam nevedoucí, tedy měly by být i praktické, závěry by měly být realně uskutečnitelné (detaily, jakože je zapotřebí respektovat i zvláštní, např. lokální, nejen obecné ...to neuvádím, to je snad každému jen trochu vybavenému diktátorsky-osvíceneckými schopnostmi jasné), a třeba i v nějakém delším časovém horizontu.
Filosofie by měla zahrnovat i etiku, biologii či kulturu.
Takže trialog : Filosof, odborník a praktik. Možná moderátor, v případě skutečných filosofů, odborníků a praktiků by ale měl být zbytečný, ti by měli být ukázněni z podstaty.
Možná ještě disidenty bych angažoval, například co se týče finančního systému, tam asi by běžní odborníci a praktici byli příliš v zajetí té základní chyby - a sice že fiat měna zatížená úrokem není uvažovaná coby předmět zkoumání na základě východisek teorie substituční a teorie nákladů obětované příležitosti, což je vážný zločin proti lidskosti , známe -li jen trochu tkzv, historii. Ale asi jen v nějaké předdebatě, protože v trialogu by si mohli dát pseudoekonomové a ekonomové do držky.

Ze strany, která by si mohla vzít všechno, mám strach.
Tam by se to zase zvrhlo a diktátor by nemohl, z principu, být osvícený. Byl by zase jen nasvícený (reflektory).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

se vám povedla :-)
Hradní stráž bude pochodovat s krásnejma vyleštěnejma vidlema při kladení věnců.

Ještě vymyslete nějakej pozdrav - ale pozor aby to nebylo něco proti něčemu a aby to vůbec nic nepřipomínalo :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stačilo by "Na vidle"

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo při přehlídce čestné stráže: "Vidle v brusel zarazit, teď!"

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Húlava i fujavice
postiženým trhá plíce.
Na hladině vlny bouří
z kremačky se ještě kouří.
I když skončil třídní boj
nehraje se na hoboj
bojuje se ve sklenici.
Helmut říká: vidi vici.
Dal jsem vám sem profesora
který neví, proč se orá
zato kryje stipendisty.
Skopčák v česku má to jistý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Skopčák se škrábe na kopečky
trhá při tom háčkované dečky
pokukuje do nížiny,
kde poddaný nebude líný.
Trénuje si lokaje,
pošle je do kraje
oregonského.
Oči Helmuta
přitahuje knuta,
na prostý lid
bude cukr a bič.
Nebo jen bič?
Slyš
jak v dálce zapráská
knuta na zádech vidláka
českého,
nikoliv Farského
nebo církevního molocha.
Bude mít otroka?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lithium nebude?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Kuk, sudeťácké šidélko! Sere vás to? To je dobře, to je dobře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Manipulace lidí se děje přes tři hlavní motivátory:
zlato - přeneseně peníze
moc - politické funkce, medaile, řády a jiné pocty
požitky - sex, hry, sběratelství, drogy
Vysláním do Oregonu Farský použil všechny tři skupiny najednou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V současné globální tržní společnosti jsou všechny tři položky vzájemně BEZVÝHRADNĚ a plně směnitelné.

Já vím, někdo namítne, že byly zobchodovatelné odjakživa.

Ale v SOUČASNÉ globálně tržní společnosti je bezvýhradnou POVINNOSTÍ ty dvě poslední na vyzvání kupujících (majtelů bank, vybavených kopírkou na dolary) buď POVINNĚ prodat, nebo POVINNĚ darovat-
- ať jste kdokoliv a sídlíte kdekoliv na této planetě.

Jinak následují sankce ..... a konfiskace statků - a hrdel!

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

A co teprve konfiskace peří Asfaltového holuba! Hlavně základní surovinu pro výrobu asfaltu. Některé země jí mají nespravedlivě mnoho a my je MND a thérového letce na opravu silnic za letu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Velice dobře.
Diktátorem u nás může být jen doporučená osobnost,co by Farský po školení splňoval.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedna procházka je účinnější než deset otevřených dopisů.

V B5 probíhá boj kluků, kteří spolu mluví, s těmi ostatními.

Do toho se připletl mezigenerační spor, kdy mladí chtějí odehnat od korýtek matadory, kteří se brání volným stylem.

Proto se propírají peněžité dary STaNu a Farský.

Neříkám, že jsou svatoušci, ale vždy to odnesou „regionální“ .

Co bylo:
Běžná domácnost v ČR ušetří na elektřině 2500 Kč ročně, kvůli snížení DPH z energií na nulu. Vládu však pomoc lidem v ČR s platbou energií vyjde na 18 miliard Kč jen v této topné sezóně, a to není málo
https://www.kurzy.cz/zpravy/615527-bezna-domacnost-v-cr-usetri-na-elekt…

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/snemovna-odmitla-jednat-o-plosnem-…

Svaz obchodu: Programy náhrad zachránily desítky tisíc malých a středních firem
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/svaz-obchodu-programy-nahrad-zachrani…

Co bude:

Havlíček vyhazoval miliardy, tvrdí Síkela. Kompenzace chce jen pro určité podnikatele

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/sikela-pokud-budeme-nejake-nahrady…

Co dodat?

Covid je pro nás takové to „tytyty“ !

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zeleny-Atapana-Green-De…

Kam budeme kráčet, záleží na většině voličů.

https://www.aspeninstitutece.org/event/kam-kracis-cesko-2020/

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Josef původní (neověřeno) dne Pá, 14. 01. 2022, 06:48

V pořadu
https://cnn.iprima.cz/porady/partie/09012022

Pan Rakušan možná řekl i to, co možná nechtěl.

VÍT RAKUŠAN, JANA MRAČKOVÁ VILDUMMETZOVÁ
• 9. ledna 2022 11:00

40:11 Peněžité dary hnutí STaN

Volně řečeno Na volby měl PIRSTaN jednu kasičku, kam naivní Piráti asi nasypali více.

Čistě náhodou byli vykroužkováni.

Pak si kasičky rozdělili.

Čistě náhodou pak příznivci STaNu jim začali sypat do kasičky STaNu.

Vše křišťálově čisté.

Pak se do toho připletl pan Farský.

Četl jsem glosu Jana Stránského o panu Farském, a nemám důvod nevěřit.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-glosa-obhajoba-prcha…

To, že pan Farský mluvil o půlroku, ale ve skutečnosti jde o 8 měsíců, je drobnost.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vliv-CIA-Farskeho-skolen…

https://www.prehledne24.cz/domaci/jan-farsky-odleta-do-usa-porusuje-tim…

Drobnost ale není, když porušení koaliční smlouvy zdůvodnil, že koaliční dohoda není nadřazená Ústavě, která žádá poslance, aby jednal podle svého vědomí a svědomí.

Podle tohoto názoru se tedy vše, co je v koaliční smlouvě, dá ovšem zpochybnit.

Nevím, co má společného Ústava a poslanecký mandát s jeho cestou?

Je schopný, nebo všehoschopný právník – skaut?

Je to morální standard B5, nebo pouze STaNu?

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Nevím, co má společného Ústava a poslanecký mandát s jeho cestou?"
-----------------------------------------------------
Konečně si už proboha všichni uvědomte, že od nedávné doby jsou Ústavě (prostřednictvím její "interpretace" osobně nadřazeni soudci ústavního soudu!!!

A na to, kdo je nadřazen soudcům ústavního soudu si odpovězte sami.
Jakož i na to, kdo je nadřazen jejich "vědomí a svědomí", stejně jako "vědomí a svědomí" Farského.

VĚDOMÍ A SVĚDOMÍ JE přece ZBOŽÍ JAKO KAŽDÉ JINÉ!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vědomí a svědomí je zde něco podobně nenáviděného jako pravda a láska.

Tady volíte jiný princip: Jen blbec nemění názory jak ponožky.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

že tam u vás, v agenturním sklepě, je vědomí a svědomí něco podobně nenáviděného jako pravda. Když realita není v souladu s lepíky na monitoru, tím hůř pro realitu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Pan Vidlák to řekl jasně: u mě nemá nikdo na pravdu nárok.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

se jmenuje Vidlák? Zajímavá shoda.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V tajence včerejšího magazínu Mladé fronty vyšlo: Gruzínské přísloví: "Když se stádo otočí, chromý beran se ocitne v čele."
Napadlo mne, zda se jednalo o dárek editora nové vládě, nebo jen osud tímto způsobem zamíchal karty. Asi bych měl vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera se začaly vracet jednotky ODKB zpět do Ruska. Přistála první 4 letadla, poslední jednotky by měly opustit Kazachstán 19. ledna 2022.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-muselo-prekvapit-i-Put…

Morálně jsou možná členové naší vlády na výši (nebo na níži??) bývalého kazachstánského či současného vládce.
Ale pokud je vnímáme jako "politické řemeslníky", pak politickými schopnostmi ani jednomu z nich nesahají ani po kotníky.

Pravda je, že na místo reproduktorů cizích zájmů to nepotřebují, na místo fialy by dnes stačil mluvící robotický vysavač s připojením na internet.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-muselo-prekvapit-i-Put…

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

přeci jen je potřeba si stále pokládat otázku Cui bono? (Komu ku prospěchu?) a také rozlišovat.
Příkladně Majerovou ze spiknutí nepodezírám, i když to vyloučit nemohu, a u ní bych to skutečně viděl jen na snahu si trochu "přilepšit". Nicméně je očividné, že zatímco se kolaborantské partaje před volbami slučovaly, minimalizovala tím riziko propadlých hlasů a tím i nabalovaly váhající voliče, tak řekněme vlastenecká scéna se fragmentovala a vznikaly nové partaje, které mířily na vlastenecky orientované voliče. Proto se domnívám, že zrovna ten Lubošek Volný se chová jako troba nikoli z blbosti, ale protože to má v náplni práce. Včetně té nemocenské a toho mlaskání při ní. Podobně to vidím u Šlachty a jeho Přísahy. Podívejte se, jak byl Šlachta po vyhlášení výsledků nadšený a spokojený. Jak mu vůbec nevadilo, že se jen těsně nedostal do parlamentu. Normální člověk by byl naštvaný, že mu sněmovna utekla jen o fous, ale on ne. On byl nadšený, jako by docílil přesně toho, co měl. Kolaboranti získali v parlamentu většinu a on odebral hlasy partajím, které, kdyby měly o pár hlasů více by mohly uvažovat o sestavení vlády...
Přičemž teprve uvidíme, co všechno tato kolaborandská vláda ještě zaprodá. Příkladně na Slovensku ta jejich obdoba naší současné právě dojednává okupaci Slovenska americkou armádou. Jak dlouho tipujete, že potrvá, než stejné téma bude na stole u nás?!
Takže já bych ty spiklenecké teorie opravdu nezavrhoval. Ono ne nadarmo se zajíci počítají až po honu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Výraz "spiklenecká teorie byl původně uměle vytvořenou nálepkou Byla před pár lety původně uměle vytvořena v USA za účelem "odstřelu" nepohodlných důkazů prokázaných akcí tajných služeb.(Třeba máte někdo čas dohledat na internetu konkrétní datum a autora).

To, čemu se dnes říká spiklenecké teorie" bychom měli správně nazývat "spiklenecké hypotézy". Do té doby, dokud nejsou prokázány - pak by jim ale slušel vědecký název "spiklenecké zákony :-)

No a ty nejhorlivěji vyvracené "teorie"jsou často tak zuřivě popírány právě proto, že se jedná ve skutečnosti o spikleneckou PRAXI tajných služeb.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Za to se bude brzy zavírat, za takovéto myšlenky.
Snad jen zavírat.

Přitom by se mělo postupovat naprosto opačně. Jen tak by se došlo k nějaké aspoň dílčí a trochu pravdivé pravdě. Proč se věci dějí ( pokud posílí katolický mančaft, tak bude odpověď opět jednoznačná).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Hele, fakt si myslite, ze jim to rekl nejaky urednik? Ale no tak, Vidlaku...

K tomu eReSu... postup tech dvou je opravdu necem jinem. Preju vam, abyste nic takoveho nemusel v zivote resit.

Farsky? Dobre dilema (pro nej). Bud vezme stipko a zmizi a polepi si to u hromady naivu, kteri mu zrali jeho Dusinovsky image. Nebo cukne a CI... tedy Oregonska univerzita o nej ztrati zajem. V kazdem pripade si poboril sve nemale ambice do budoucna. Jak se rika takovymu tomu s tou opici co sahne pro orech do flasky, ale pokud ho nepusti, nevytahne ruku ven? Preju mu to, opicakovi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

vyhostili Srba. Neuvěřitelné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi si řekli: Austrálie je naše.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechápu proč řešíte Volnýho a Marii Majerovou? Pokud je mi známo tak u nás vznikl institut pracovní karantény která s automatickou neschopenkou při pozitivitě vytváří pracovní neschopenku. Tedy při neschopence je u nás zcela běžné a státem nařízené popocházení za povinnostmi.
Zatím není zkušenost zda aut. neschopenka bude mít automatické vycházky, není známo zda za pracovní neschopenku bude pracovník odměnován od zaměstnavatele či ze zdravotního pojištění,není známo zda nedojde v případě B zdr.poj. k tzv. soudružským návštěvám nemocných (kontrola) a následnému odebírání plnění z důvodu porušení léčebného režimu.
Neřešte marginálie řešte podstatu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jen poznamka... Marie Majerova uz dlouho skoro nikoho nezajima :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

nic viac, nic menej.

Amen

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

bývají organizovány různé ankety. V politické anketě Hovado roku by farský atakoval čelní příčky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Který pták umí na zapískání ulétnout 7 000 km?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli mu to projde,vstanou noví bojovníci. Bylo by to lákavé,nechat se zvolit a pak tam ani nechodit,jen brát prachy a dělat si co chci. Takových pak bude víc.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

„Normální člověk by už asi odešel, ale já, jak je obecně známo, jsem urputné hovado"
To je moje pozicia.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

Hele, Andreji, když ukážeš pinďoura, tak tě příště zvolím.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)