Bratrstvo plného měšce

Autor

Na úvod se ještě krátce dotknu včerejšího a předvčerejšího zemědělského tématu. Zdá se, že Fiala s Nekulou pochopili, že tentokrát ukrojili příliš tlustý špalík... respektive se ukázalo, že pokud by se dotační politika změnila podle jejich představ, tak už by nebylo dál co krájet. Z našeho produkčního zemědělství by zbyli jen kmotři s "farmami na Šumavě" ... a Agrofert v rukou firmy Bayer.  Což by příliš okatě ukázalo na pětikoalici jako na zhůbce země. 

A tak nám vláda trochu couvla a ukrojila menší a stravitelnější plátek. Dotace zůstanou víceméně stejné, malým (a především těm neproduktivním) se trochu přidá, velkým se jakoby neubere a aby se to dalo prezentovat jako boj proti Agrofertu, budou zastropovány dotace na investiční projekty. Z původního maxima 150 milionů na jeden projekt to klesne na 50 milionů. 

Ano, dokud byl strop vyšší, tak z toho těžili ti největší, protože kdo má půl milardy peněz, aby si mohl požádat o 150 milionů třicetiprocentní  dotace? Jen ti velcí. V této chvíli se ovšem ptám, kdo bude mít 35 mega, aby si od státu mohl vzít dalších 65 mega dotace?  My tu totiž máme neuvěřitelné množství  malých  zemědělců do padesáti hektarů co u nás běžně plánují stomilionové projekty.... 

Politicky je to jednoduché - musí se najít hranice mezi velkým Agrofertem a trochu menšími agrosponzory ODS, KDU a Starostů. Malý zemědělec ostrouhá stejně jako vždycky a ty velké státní dotační peníze si víc nahrabou noví kamarádi nové vlády.   Údajně bude možné dostat dotace do 65% ceny investice.  Takhle vypadá skutečná win-win strategie. Sponzoři sponzorovali Fialu a Fiala teď bude dotovat 65% jejich investic. Ti skutečně produkční zemědělci si mohou dál campat v blátě...  jako ostatně vždycky. Proto je Babiš menší zlo víme? Jemu stát dotoval investice třiceti procenty. Těm novým je bude dotovat víc než dvakrát tolik. To jen tak na okraj... 

Nicméně... tahle sviňárna byla tak velká a tak okatá, že nemohla být z kolaborantské české hlavy. To se muselo zrodit někde výš. Takové věci se učí právě na těch Fulbrajtových stipendiích. Za tímhle stojí o řád větší prachy, než má k dispozici Babiš. Tohle zavánělo opravdu zničením živočišné výroby... hádejte kolik se u nás sežere masa a mlíka...  je to fakt hodně miliard. Ćtyřicet procent z toho je pořád ještě vyrobeno v Česku. To jsou tak obrovské miliardy, že za ně by stálo obětovat nejednu českou vládu i s poslaneckou sněmovnou, senátem a Vystrčilem jako bonus. . Obzvlášť když tam jsou takoví imbecilové jako současná skvadra. Takže očekávám, že se o to pokusí v jiné podobě znovu. Tentokrát už poučeněji. Rozdělí to na menší kousky, zamaskují to do jiných návrhů, ale stoprocentně to zkusí znovu. 

Jo.. abych nezapomněl... vy z ministerstev a úřadu vlády, co mě čtete... Nevíte náhodou, kdo to Fialovi s Nekulou rozmluvil? Kdo jim vysvětlil, co by to doopravdy znamenalo, že raději ustoupili? Rozhodně to nebylo kvůli demonstraci zemědělské komory a už vůbec ne kvůli Babišovi.  Tam na vládě nebo ministerstvu zemědělství sedí nějaký úředník, co tomu rozumí a umí se ozvat.  Ať se ozve i mně. Až dojde na vidláckou diktaturu, bude ministrem. Tolik ke včerejšímu tématu. 

Dneska se chci zabývat tím, co jsme si mohli v posledních dnech přečíst v diskusi...

1. Starostové nejprve kritizují ostatní za neprůhledné financování, aby se pak ukázalo, že to dělají také. Že je platí jakýsi šmejd přes Kyperskou společnost. Rakušan řekl, že když se ukáže, že jde skutečně o šmejda, tak peníze vrátí... jako by nevěděl, jak se to dělá. Šmejd zaplatí jinému méněšmejdovi na kterého novináři zatím nepřišli a ten zaplatí Starostům... Takže Vítku... rovnou si ty prachy nechte, stejně se k vám dostanou z jiné strany a stejně budete muset splnit, co jste tomu gaunerovi slíbili. Při trošce štěstí se na to přijde... v poslední době chčijete lidem na hlavy a ani se to nesnažíte vydávat za déšť. 

2. Farský jede do USA na Oregonskou univerzitu. Je to nabídka která se neodmítá. No to má naprostou pravdu, říkám já. Byl vybrán, aby kolaboroval na vyšší úrovni. Hele - víte co by mě zajímalo? Jak bude probíhat ta jeho výuka. Podle mě mu tam budou vymejvat mozek úplně stejně jako to dělají imámové v mešitě. Vysvětlí mu, že je Bohem vyvolený, že je bytostný demokrat a pozitivní člověk, že je předurčen k velkým věcem, vysvětlí mu to vyšší dobro, kvůli kterému stojí za to obětovat naší zemi s průmyslem, zemědělstvím i lidmi... a nakonec ho ujistí, že i na spáleništi si může přihřejvat polívčičku. Možná se tam potká i s nějakými umírněnými hrdlořezy ze středního východu  a Afriky...  a zjistí, že americký kolaborant se má dobře a chodí ve slušivém oblečku i když pochází z Angoly. Už mu samozřejmě neřeknou, že se mu musí dařit. Když nesplní úkoly, skončí jako Miško Sákašvili nebo Naděžda Dýka Savčenko.  

Farský si samozřejmě nechá poslanecký mandát, protože z něčeho se žít musí. Amerika je Amerika, ale prachy jsou prachy. 

3. Fiala má svojí neziskovku na kterou načerpal mnohem víc než Andrej na Čapí hnízdo. Ale v tom je samozřejmě rozdíl. Andrej totiž za ty prachy skandálně postavil středisko, kde se dá najíst, kde jsou ustájení koně a až jednou zvítězíme a zavedeme nový režim, tak z toho bude rekreační středisko pro podnikové zaměstnance nebo byty.

Fiala naproti tomu všechny peníze ušlechtile projedl a v Barmě žádná emancipovaná žena ani nezjistila, že Fiala vůbec existuje. Až ho dostaneme před tribunál, bude to úplně k ničemu, protože ty peníze už dávno budou v pekle. 

4. Lubošek Volný, hned jak zjistil, že se jeho antikovidní boj úplně nepovedl a poslancovat nebude, hned si nechal napsat neschopenku, protože jíst se musí a když chvíli poslancujete, tak si zvyknete na vysoký standart. Jeho gerilový marketing u voličů úspěch neslavil a tak bude ještě chvíli čerpat. A mlaská u toho tak okatě, že se to nelíbí ani to jeho Volnýblok partaji. Připomeňte mi, že Volný bude v našem novém režimu pracovat jako pokusná zátěž výtahů. 

5. Majerová Zahradníková udělala to samé. Hájí se tím, že to udělala až po vypršení mandátu, ale to pro výpočet výše nemocenské není důležité. Důležitý je předchozí příjem a ten byl také solidní. Také čerpá. Sice přišla se srdcervoucí historkou, jak má roztroušenou sklerózu, ale bohužel jí viděli, jak s tou hnusnou sklerózou vesele lyžuje. Fakt nezávidím Ivu Budilovi, jeho budoucí situaci... i kdyby volbu na předsedu Trikolóry vyhrál, tak tohle bude slušná koule na noze. Ale on nevyhraje... I v Trikolóře se totiž příliš přemnožila blbost. Stejně jako u Volnýho i v ČSSD. Nazdááár Šmardo... jaké to je být hrobařem nejstarší české politické strany? Je to o to smutnější, že všude tam jsou lidi, kteří jsou dobří, ale těch blbců je prostě moc. 

Proč to všechno píšu... Hele podezíráte někdo Volného z toho, že také podkuřuje Iluminátům? Nebo že by přisluhoval EU a soudruhům USákům? Nebo že by se nechal koupit vakcinačním byznysem? Myslíte si někdo, že Majerová Zahradníková je totéž co Fiala? Že má stejné politické zájmy jako náš slušný premiér, co teď hravě skončí s Babišovou drahotou?

A vidíte... jak šlo o prachy, tak jsou všichni stejné víry. Liší se jen to, že Jovovi je dovoleno víc než volovi. Nepotřebujete žádné spiknutí, stačí vám trocha peněz v měšci a Volný klidně popře všechno to, s čím chtěl vyhrát volby. To samé ta zrzka z Trikolóry. 

Takhle snadné to je. Zacinkej penězi a všechno ostatní se stane samo. Volný a Fiala nemohou být většími politickými rivaly, ale jak jde o prachy, jsou jako bratři. Zahradníková nemůže být odlišnější než Farský, ale vidíte, jak jde o prachy, jsou oba úplně stejní. Tam kde jiní vidí spiknutí a loutkovodiče v pozadí, tam já vidím prachy. Zlato totiž působí na všechny stejně a musíte prokázat hodně charakteru a sebeovládání, abyste se nezařadili mezi tu politickou sebranku. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí. Všichni čerpají jak se dá, jen někteří to dělají legálně a jiní se u toho nechají hloupě přistihnout. Někteří svoje čerpání maskují a hodují potichu daleko od zvědavých očí a někteří mlaskají, že je to slyšet za devátou stěnou. 

Upřímně... já nikdy velké peníze neměl, já vlastně nevím, co by to se mnou udělalo, kdybych měl možnost si takhle bezpracně sáhnout na mamon. Rozhodně by to ale byl pořádný nápor na můj charakter a zřejmě bych si dokázal vyrobit spoustu důvodů, proč by právě moje čerpání bylo bezúhonné a spravedlivé. Musel bych být obklopen dobrými přáteli, moje manželka by musela zůstat skromná a děti bez požadavků, abych měl šanci něčemu takovému odolat. Svým způsobem je to pouze Miloš Zeman o kterém mohu spolehlivě říct, že mu o prachy nikdy nešlo. Že si vystačil s tlačenkou s cibulí a politika pro něj byla hra a afrodiziakem moc a ne peníze. V tomto bych chtěl umět být jako on. 

Tohle podplácení nemá žádný vrchol. Jen využité příležitosti. Jakmile bude možné se jednoduše dostat k prachům, tak se to bude dělat. A čím víc peněz, tím víc kolaborantů, co se rádi přidají. A dolar je pořád ještě rezervní měna světa a ani rubl ani juan mu zatím nesahají ani po kotníky. Ne, Volný se nenechal koupit od iluminátů... ale prachy potřeboval... Jít do práce, proč by to dělal, že? Jiní zase pojedou do USA, další se budou pokoutně domlouvat s různými šmejdy s kyperskými firmami a všichni dohromady nám to budou krájet na tenká kolečka, aby se to dalo strávit. 

Já už vlastně poslouchám jen ty, co to dělají zadarmo ve svém volném čase. Proto mám pořád rád Vlka i když s ním nesouhlasím a proto už nemám rád Čulíka. Proto si vážím pana Bavora, vážím si Jana Červenky, vážím si svého bratra  a vážím si vás, co pro mě zdarma píšete. Vážím si malých blogerů, vážím si všech, kteří se angažují a které to neživí. V všichni mi prosím buďte po boku, až začnu z nově nabyté diktátorské moci blbnout. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (188 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, nesmírně by mě potěšilo, kdyby nějaký trouba z politické neziskovky vzal vaše diktátorské myšlenky vážně a podal na vás trestní oznámení. Útok na demokracii nebo tak něco.
A ještě větší radost bych měl, kdyby nějaký přitroublý ( a ambiciozní) komisař se toho chytil a poicie vás obvinila.
Pokud by vás nějaký idiotský státní zástupec obžaloval, to by pro mně byla doslova extáze.
A při sledování soudu bych doslova chrochtal blahem. Byla by to celonárodní sranda. Svěrák by musel zelenat závistí, protože by vám se svým Cimrmanem nesahal ani po kotníky. A nemyslím, že by nějaký soud rizkoval ostudu a vás neosvobodil.
Tak do toho, Scalope, předveď svoji uvědomělost!

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Moc sledujete americke detektivky. Staci sehnat uvedomelou soudruzku soudkyni a mate stempl na to, ze jste vyvrhel. Zeptejte se Krafta.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

vlasně nikdo nezná. Jeho odsouzení si skoro nikdo nevšiml. A stejně se neodvážili ho zavřít.Vidlák je dost populární a soud by měl velký ohlas.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Ja bych ho zas tak neprecenoval. Jina vec je, kdo vsechno za nim na ty zabijecky jezdi :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Je mi líto, že to tak musím napsat, ale pan domácí a jeho myšlenky budou populární až po splnění těchto předpokladů :
1./
Když si většina lidí, po příchodu do kancelářské práce a zapnutí PC, začne namísto Blesku/Extra/Reflexu/jiných hoven, otevírat jako první Kydy, nebo případně Vidlákovy zprávy, jak se nový informační rozcestník pana domácího bude jmenovat. A budou mít ikonku na ploše.
Přičemž tzv. zprávy na všelijakých Seznamech, Prvních zprávách a listech z parlamentu, budou lidi důsledně ignorovat.
Jedině skutečně důsledná ignorace toho stávajícího, neuvěřitelně sugestivního, vlezlého a skrznaskrz prolhaného obsahu, povede k vyčištění hlav. Nečekám že všech, ale třetina stávajících, kteří prohlédli, to by byl skvělý výsledek. Tehdy začnu věřit, že začíná vítězit zdravý rozum. Jedině drastický pokles čtenosti, odřízne toho dacana od reklamy. Od určité úrovně čtenosti dolů už se mu nemůže vyplatit, celou tu lhářskou mašinérii držet v chodu a královsky platit různé Slonkové, Kubíky a stovky dalších prodejných děvek.
2./
Až si lidi uvědomí, že Seznam je spíše seznamem něčeho, že slouží především k bouchání škváry a to za jakoukoli cenu, třeba i tu, že vzor realitě bude stále lhát a překrucovat. A přestanou ho číst. Všimněte si - to, co běžně najdete přes Google či Yahoo a vždy na vyšších místech, to Seznam buď vůbec nezobrazí, nebo začne vymejšlet různé důvody, proč Vás tam nepustit. Stejně tak je to s přístupem k archivu Seznamu, který už se dnes musí dělat přes webarchive, protože sám Seznam Vás tam prostě nepustí, nebo Vám zobrazí úplně nesouvisející pičoviny.
3./
Až si lidi uvědomí, že i všechny ty Aktuální, Dnes Respektované Lidové stranické plátky, jim celou tu dobu lhaly a lžou nadále.
4./
Až se většina nasere tak, že odhlásí to povinné výpalné, za takzvaný veřejnoprávní rozhlasy a televize.

Bod 4 jsem udělal už dávno, body 2-3 dodržuju a na prvních dvou větách bodu 1, intenzívně pracuju :D

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Já bych vidláka klidně zažaloval za šíření infekce slovního průjmu, jenže on už zítra bude psát o tom, jak se má v té hnusné EU krásně a spokojeně. Vidlák to hraje na všechny strany.

Průměrný počet slepic: 2 (22 hlasů)

protože z ní hříšníkovi neplyne žádný, ani dočasný požitek. ;-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

A stejně volič Vidlák závidí němcům jejich důchody ... hnojník je plný hříšníků.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Cha chá.... Já zavidím Němcům?  Teda Scallope, to si zapiš za uši... Němci závidí mně. Protože mám barák, ten je kompletně podsklepený, vejde se mi do něj rodina s pěti dětmi. Chodím do práce od šesti do půl třetí. Plat dost nízký na to, abych měl nárok na přidavky na děti, ale dost vysoký na to, abych s přídavky vyžil a manželka nemusela do práce. Mám měděnou střechu, dvůr vydlážděný žulovými kostkami. Jídlo si vyrobím ze značné části sám a mnohem kvalitněji než to udělají kostelecké uzeniny. Navíc se u toho neudřu. Nemám dluhy, nemám hypotéku. Žiju v zemi, kde mi stále ještě z komína může jít trocha toho uhelného kouře. Žiju v zemi, kde se švejkuje z podstaty a já jsem v tomto ohledu typický syn svého národa. Do hospody nemám daleko. Na ryby nemám daleko. Víno tu stojí do padesáti korun litr. Sklep mám plný kořalky a brambor. Se starostou jsem kamarád a s opozicí víceméně také. Na ulici se všichni zdravíme, pomáháme si se sousedy... Je tu bezpečno, protože jakýkoliv cizí element je proprán obecním tetkagrafem ještě než vyleze z auta. Když jdou děti ven, fakt se nebojím, že by se jim něco stalo.  

Mám úspěšný blog, který nemůžeš vystát a ještě k tomu děláš medvědí službu té své pravdolásce, protože pro nás vypadáš jako její typický představitel. 

Já mám všechno. Mně se závidí. Já nemám komu závidět, protože normálně se závidí nahoru a ne dolů. Já žiju tak, že každé zlepšení je krok zpět. 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Omlouvám se za vychloubání... ale dneska jsem prostě musel... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jsem jeden z prvních, kdo Vám to všechno přeje, bez špetky ironie. A taky věřím, že takto upřímně přejících lidí, je zde na Kydech hodně. Nepatřím k té většině národa, co je schopna tomu druhému závidět snad i nemoc.
Chtěl bych tímto komentářem naznačit, abyste si dával na tu typicky českou závist, kurevsky dobrý pozor.
Víte, je mi dost na to, abych dobře věděl (a na vlastní kůži i mockrát pocítil), jak je závist a nepřejícnost tímto národem doslova prorostlá.
Snad v žádném jiném národě, neexistuje přímý ekvivalent toho výstižného, českého přísloví o sousedově koze.
Závist je opravdu slepá.
Lidi, co jsou jí zaslepení, kteří navíc ani nevnímají vlastní neschopnost, ti jsou pak v té své slepotě a vzteku, schopni úplně všeho.
Udávání na různá místa, často i na několik najednou. Fízlárna, kriminálka, finančák, obec, živnostenský odbor, sociálka, ospod.
Někdy dokonce i na úřady bývalého okresu, dnes kraje - to když si myslí, že obec, která Vás dobře zná, Vás kryje.
Pak i na různé cechovní, či zájmové spolky a komory - a samozřejmě, vždy anonymně. Šíření různě nebezpečných klepů, drbů a výmyslů, které mohou někdy, pro málo myslící lidi, působit i dosti věrohodně.
Obecně - tihle patologicky nepřející a závistiví lidé, nikdy nelitují času ani peněz na to, aby Vám jakkoliv uškodili.
A to, co je úplně nejvíc nebezpečné : Lidi, které dneska máte za přátele a věříte jim. Oni Vám ale všechno, co máte, prudce závidí, třebaže dlouhodobě tvrdí, že Vám to přejou a třeba Vám i pomáhají.
Ve skutečnosti jsou to kurvy, převlečené za přátele, jak se kdysi dávno říkalo. Blbé je, že se na to přijde, až už je pozdě.
Ve skutečnosti jsou to svého druhu těžcí psychopati, co se umí fakt dokonale, vždy dlouhodobě přetvařovat a téměř nikdy se nespletou.
A až budete doopravdy úspěšný a oni už to vnitřně neunesou (protože jsou to psychopati), tak to všechno, často důvěrné, co se od Vás, nebo u Vás doma za ta léta dozvěděli, nebo viděli, zneužijí přímo proti Vám.
A protože jsou to, od té své podstaty psychopati - a jsou v tom dobří, zařídí to tak, abyste dlouho netušil, odkud to přišlo.
Udělají to klidně i přes děti, nebo přes část rodiny, jim je to jedno. Čirá závist, jenom ten prostý fakt, že Vy máte a oni nemají (cokoliv), to je tak silná motivace a tak silný motor, že byste koukal.
Věřte mi prosím, mám to za sebou. Ve svém oboru, jsem byl několik desetiletí také úspěšný. Nakonec mi záviděla i část rodiny, před kterou jsem -naivně, je to přece rodina- nic neskrýval. A to i přesto, že jsem jim pomáhal, jak se dalo, až mi to má drahá paní někdy vyčítala.
Všecko to, co jsem hore popsal, mám za sebou.
Dělo se to i za socialismu, tím víc a tím spíš, že tehdy měla naprostá většina národa stejné hovno. O to víc bylo vidět, když někdo "trčel z řady" třeba jen tím, že měl o dost lepší auto, nedejbože z kapitalistické ciziny. K prudké závisti okolí bohatě stačil i šumperák či okál, když o Vás ostatní z dědiny zároveň věděli, kde děláte, co děláte a za kolik.
Dnes už to není tolik viditelné. Za těch cca 32 let, se konečně rozumnější část lidí smířila s tím, že je to normální stav, že už nemají všichni řadoví občané to stejné hovno, jako za toho reálsocialismu. Je to skoro neviditelné, pod povrchem a o to horší.
Auto a barák prý už nejsou hlavními sociálními statusy. Tak jistěéé. Zkuste si na dědině, městysu, nebo i v ulici malého města, stále plné starousedlíků, vyměnit před barákem parkující, orezlou Felicii za funglovou čtyřkovou Fabii.
Když se o Vás zároveň ví, že děláte skladníka ve šroubárně..

Buďte zdrávi a opatrní, pane domácí. Vy i všichni Vaši blízcí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tolik žluči při pátku, až to prstíky nestíhaj ... Hele o závisti Němcům si popovídej v agenturní bublince, tam vás většinových voličů bude většina.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

co dělají imámové a ty americké nálevny jinak. Že oni ty lidi indoktrinují,lidi tomu věří, získávají čím dál víc stoupenců ,kteří prosazují jejich zájmy. A co dělá blbě u nás katolická církev nebo dělali blbě komunisti se svým systémem školení,že výsledek je a byl přesně opačný.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slibi motivaci ktera tahne. Americke nalevny zaziva, imamove po smrti. Na nas uz zkratka ta posmrtna motivace moc nefunguje a ta komunisticka byla malo blyskava.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

jsou chyby.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkus si priste nechat od Boba vysvelit kontext vety (zejmena s ohledem na chybejici nabodenicka), at nejses za blba tak zjevne.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Slybuji.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

když zvýšíš aktivitu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty jsi chyba, že tě fotr radši nevycákal z mostu, aspoň by ses jednou podíval k moři

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Cesta k postu diktátora je dosti dlouhá.
Kolik bylo Hitlerovi,když začínal,snad také kolem 40 let.
Také tvrdě bojovat,oblbovat,aby si ho všimli bankéři.
Jenže,zatím se hledá diktátor,který by šel na Rusa zas.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co by asi tak v impériu zimy a vodky dělal??

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Hitler tam fyzicky taky nebyl. Možná kdyby tam jel dřív na dovču,viděl ty širé stepi a tu zimu,naplánoval by Barbarosu už na duben a ne až koncem června. Možná by mu to vyšlo lépe.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

na příštím školení. Ale odpověď je známá: Šířil tudlenctu demogracii přece! A lický práva! Jo a sousloví "nerostné suroviny" nejen, že neuslyšíš, ale ani se nepokoušej naznačit. To bys měl s agenturním kávovarem utrum až do konce Fialovy vlády ... no spíš až do návratu toho remote control poslance.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ale byli tam jiní. Však už Vanderlip cosi organizoval, ještě s Leninem. K napsání Mein Kampf (který NEOžel někteří ignorovali, byť ot tam měli vyloženo celkem jasně - co se má dít) ho ale vedl ten muž s vizáží amerického gangstera - Putzi. Snažil se v roce 1932 domluvit schůzku Hitlera s Churchillem : ""Why is your chief so violent about the Jews? I can quite understand being angry with the Jews who have done wrong or who are against the country, and I understand resisting them if they try to monopolise power in any walk of life; but what is the sense of being against a man because of his birth? How can a man help how he is born?"
To víte, že později, jak se zas vrátil do SSA, byl poradcem Rooseveltovým ? Taky mj. dodával informace potřebné k zpracování psychologického popisu Hitlera.
Rosenberg taky nebyl bankéřem, ale bělogvardějci prachy měli. To je pravda.
Stejně jako tajné služby, určitě ale ne ty ruské, jak se snaží různí cvoci, dnešní mládeži namluvit.
O Rusko (SSSR) , o to šlo, správně. Jenže později i o mordování židů, židovek a židovčat....a o nebezpečí , že bude SSSR poražen a Germáni dobydou i arabská a perská ropná pole. A spojí se s Japonci, ba nakonec možná i s Anglány....
Kdysi jistý Emery Reves (knihu přeložil svobodný zednář, ministr a Havlův dědeček Hugo Vavrečka) naznačil optiku válčících stran během Velké války, (její první * etapy). Poměrně nezaujatě. Takové knihy, natož dokumentární filmy, které by líčily události v letech příměří (1918 -1939) a během 2. etapy (1939 -1945 ?)....takové takřka nejsou. Jsou většinou předpojaté, zaujaté, včetně těch revizionistických (ty jsou dnes v kurzu , a asi budou, těžko počítat s tím, že Schellenbergy. Lejna či severingovskou socdem a ekotroristy nahradí lidé rozumní, jako byl třeba Kohl).
No a popis toků kapitálu ? He, he, he....

Takže z čeho se má lid poučit ? Z propagandy a z blábolení ?
Tož jak se asi poučí ?
Na víc, co by dělal sám, pak většinou nemá čas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Farskeho by měli vyřešit tak,že by měl odjet,ale na ten půl roku by měl být ve sněmovně náhradník,tedy první nezvolený poslanec za tu stranu. Prostě zastup. Jako za mateřskou nebo dlouhodobou nemoc.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle ktereho paragrafu? Poslanec mandat ma nebo nema...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

když ho má,tak ho musí vykonávat ve prospěch voličů.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jste viděla potrestání nějakého poslance nebo senátora za škody jím způsobené ČR a jejím občanům?
Leda tak povýšením.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

a nadřadit zájmy cizí moci nad národní. To by se teď dalo, když je vlastizrádců tolik.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

vždyť skládají slib
Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“[2]

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a nikde není řečeno, že každého nejlepší svědomí a vědomí jsou svědomím s vědomím třeba i podprůměrnými. Třeba nějaký kretén se může snažit jak chce.,a jeho vědomí bude i tak zoufalé. Nebo chronicky vypočítavý recividista - chce mít svědomí nejlepší...a nemá žádné.
Oni to tam dávají schválně tak, aby se z toho nedalo vyvodit nic jiného, než obživa pro právniky a spol. s r.o.

S tou ctí je to také všelijaké.
Jak ji změřit ?
A i kdyby jednal nečestně...tak co dál ? Napsat o něm článek do novin , a jiné noviny ten článek naprosto rozcupujou ? Nebo co, odplivnout si a jít o dům dál ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

konat tak, jako úspěšní diktátoři. Například Tokajev. Ten rychle nastavil režim malého dvora a dlouhého biče. Navíc na truc Pekarové jeho bezpečnostní síly nedodržovaly liberální postup před střelbou do zločinců, totiž:

1.
Ve jménu zákona rozejděte se!
2.
Výstražný výstřel do vzduchu!
3.
Na ničemy pal!

A rovnou přešly k bodu 3. . A fungovalo to bezvadně. Je po všem. Teď ještě zbývá proklepnout těch 10.000 zatčených ničemů, kteří se stačili ukrýt před střelbou a zjistit všechno co vědí.

Představme si, že by stejně postupovali Italové směrem ke gumovým člunům z Afriky? Myslíte, že by ještě nějaké čluny tu cestu zkoušely?

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

diktátor musí být rázný a nesmlouvavý. A neslitovný.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Laco obdivoval mou práci...

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Reinhard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal jsem, že Heydrich si dovedl poradit s českým švejkováním, to ale neznamená, že jsem kdy schvaloval to, co dělal. Byl to promořený nacista, jeden z největších válečných zločinců, který kdy existoval.

Ještě podrobněji. Nacisté uznávali pouze "rasově čisté lidi", takže jen malou menšinu lidstva podle DNA. Ostatní byli určeni k likvidaci, nebo osudu otroků.

Tokajev není zločinec, vypořádal se rázně s lidmi, kteří uřezávali policistům hlavy, rabovali obchody, ničili infrastrukturu, usilovali o násilný převrat.
Tokajev konal správně, kdyby na řešení šel podle pražských pravdotrusů a "demokratů - liberálů", dnes by byl již na onom světě a v Kazachstánu by vládl islámský stát a právo šaría.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli je pravda, že zatkli okolo 10.000 lidí - tak po roztřídění by neměl být problém z nich dostat vše potřebné.
Tedy kdo to organizoval, kdo to financoval, kdo podplatil fízly až tak, že lidem dávali zbraně a kdo podplatil lidi, co měli klíče a kódy od muničáků až po sklady všeho možného.
A jedno vedle druhého pěkně zveřejnit, co nejšířeji. Od tištěných novin, přes sociální média, až po televize - aby si propříště tyhle oranžový revoluce nikdo už nedovolil.
VVP udělal moc dobře, že tam poslal jen ty paragány a plně vyzbrojený zbytek zůstal v pohotovosti u hranic.
Problém je, že snad ani jedna západní tisková agentura už není nezávislá aspoň tak, že by byla schopna napsat pravdu tak, jak ji dostali a ověřili.
Myslím, že po akci Kazachstán už žádná další podobná akce následovat nebude. Tím méně na Ukrajině.
Ukrajina je specifikum a je dobře, že si tam dacani s dolary a choutkami na další převraty, vymlátili zuby.
Tvl, vzpomněl jsem si na tu Savčenkovou, no to bylo dílo. Hloupější a tupější trojský koně nemají? Nebo jí zaplatili tak málo, že to nakonec sabotovala? Ale spíš to první..

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, nechte té koketerie s diktaturou, kazíte si jednak dobré jméno, jednak na to nikdy nebudete mít. Jste přece dobrý člověk, otec a křesťan, takže nemůžete být diktátorem. Nejste ani psychopat, ani sociopat, nejste schopen zlikvidovat tisíce lidí atp. Pokud byste náhodou diktátorem byl, tak sotva jeden den, než vás někdo s výše uvedenými vlastnostmi odpraví. Tahle funkce opravdu není pro každého, na to je potřeba mít náturu. Proto to většinou končí špatně. Lidi, co tu náturu mají, nemají většinou už žádné jiné kvality.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Podle mne si hraje. Nechce se mi veri, ze by si pri sve inteligenci tohle neuvedomoval.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Objevuje se to příliš často, takže si s tím Vidlák pohrává už i trochu jinak, než jen jako s humornou narážkou. Ten vtip se prostě opakuje moc často a není už vtipem...

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Dejte si trochu goralicky, nohy hore, a Vidlakovi misto na fantazirovani. Kdovi, co dobreho z toho muze casem vypadnout.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Zatim nic moc, tak pul roku s odkladem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Zdravím Vás "Hexenfógle" 

Už dlouho jste se neozval... Jak je to s tou mou diktaturou? No... řekněme že raději budu diktátor, než oběť. Protože jsme se skutečně značně přiblížili pořádnému průseru. 

Víte... on žádný diktátor na začátku většinou nechtěl vraždit. To až později - když přišel k moci a zjistil, že se musí zbavit starých struktur nebo se staré struktury zbaví jeho. Když je ve světě bordel, tak se prostě vraždí. A nakonec vyhrává ten, kdo sice vraždí, ale zároveň dělá pořádek na práci. Vyhrává ten, kdo ukončí vraždění v ulicích a přesune je na popraviště podle možná přísného, ale zato důsledného zákona. 

A samozřejmě mluvím o vidlatuře, abych nastavil zrcadlo dnešní neschopné demokracii, které události už dávno přerostly přes hlavu a i přes chrlení nových zákonů, to důležité se už dávno děje někde jinde a jinak. 

Jo, nechtěl bych být jako Stalin a už vůbec si nelibuju v utopiích jako Pol Pot. Ale být jako Orbán nebo Putin... to si představit dovedu. Prezident z vůle lidu potvrzovaný volbami který si musí hlídat popularitu a umět pracovat s mocí i státními strukturami, který klidně degraduje takového Koudelku i neposlušné generály, kterému slouží tajné služby a ne naopak. Někdo, kdo sice nezrušil sněmovnu, ale komu sněmovna zobe z ruky. Někdo, kdo má nezpochybnitelnou autoritu. 

Motiv vidlácké diktatury neboli Vidlatury (díky vevčo za ten termín) bude stejným letošním leitmotivem hned vedle otázky, jak vyskočit z unijního vlaku aniž bychom se příliš pomlátili o šutry v pankejtu. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Nebojte, já to tu poctivě čtu, jen málokdy mám čas a chuť něco psát:-) Měl bych pár poznámek třeba k trhu, ale než se k tomu dobéřu, je už nová půlnoc a nové téma. Jste tu prostě moc rychlí:-)

Tak v případě Vidlatury coby v podstatě prezidentského demokratického systému s populistickými prvky (Orbán, Putin) bych nic nenamítal. Spíš bych namítal označovat to za diktaturu. Je vidět, že různí novináři dávno neznají intence skutečné diktatury. Měli by si ji připomenou alespoň na hodinách dějepravy. Vidlatura je velice měkká a má mít těžiště v demokracii, podpoře většiny. Skutečná diktatura je velice tvrdá, despotická a opírá se zpravidla o moc armády, kterou neváhá použít proti lidové většině. Hlavně neskončete u systému chlebu a her, tedy nakrmit a zabavit lůzu a opírat se o její zakoupenou podporu. Takový systém, který jen podkuřuje, spěje do pekel. Občas je prostě nutné dělat nepříjemné a nepopulární kroky. Jen je potřeba je dobře, jasně a stručně vysvětlit. Tak hodně zdaru:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

A vůbec, vzhledem k tomu, že se hodláte opírat o lidovou většinu, pojďme tomu říkat spíš Vidlacie :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Dobrá... uznávám. Pojďme tomu říkat říkat Vidlacie. Máte u mě nadosmrti právo tvrdit, že jste to vymyslel Vy. A kdybych náhodou zjistil, že lidová většina se mi vymyká z rukou, předěláme to na Vidlaturu, kdy se budu opírat o armádu, tajnou bezpečnost, eskadry smrti a podobně.... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

:-)) Je to takhle lepší, protože to má být derivát vlády postavené na vůli lidí, ne derivát vlády postavené na vůli jednoho jedince. Ale klidně se to může přejmenovat dle libosti, já to jen tak plácnul:-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nebo když už tu máme to "libo-demo", tak tohle může být "vidlo-demo":-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

A k tomu by šlo knedlo vepřo zelo,takovou demokracii je potřeba co nejdřív zřídit.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Jsem proti. To slovní spojení má příliš nepříjemné konotace a s tím by mohl být problém. Někdo by to mohl chápat i tak, že jenom stavu říkáme jinak avšak vše zůstává při starém.
Já hlasuji pro Vidlacii ta naopak vzbuzuje příjemná očekávání.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)