Bratrstvo plného měšce

Autor

Na úvod se ještě krátce dotknu včerejšího a předvčerejšího zemědělského tématu. Zdá se, že Fiala s Nekulou pochopili, že tentokrát ukrojili příliš tlustý špalík... respektive se ukázalo, že pokud by se dotační politika změnila podle jejich představ, tak už by nebylo dál co krájet. Z našeho produkčního zemědělství by zbyli jen kmotři s "farmami na Šumavě" ... a Agrofert v rukou firmy Bayer.  Což by příliš okatě ukázalo na pětikoalici jako na zhůbce země. 

A tak nám vláda trochu couvla a ukrojila menší a stravitelnější plátek. Dotace zůstanou víceméně stejné, malým (a především těm neproduktivním) se trochu přidá, velkým se jakoby neubere a aby se to dalo prezentovat jako boj proti Agrofertu, budou zastropovány dotace na investiční projekty. Z původního maxima 150 milionů na jeden projekt to klesne na 50 milionů. 

Ano, dokud byl strop vyšší, tak z toho těžili ti největší, protože kdo má půl milardy peněz, aby si mohl požádat o 150 milionů třicetiprocentní  dotace? Jen ti velcí. V této chvíli se ovšem ptám, kdo bude mít 35 mega, aby si od státu mohl vzít dalších 65 mega dotace?  My tu totiž máme neuvěřitelné množství  malých  zemědělců do padesáti hektarů co u nás běžně plánují stomilionové projekty.... 

Politicky je to jednoduché - musí se najít hranice mezi velkým Agrofertem a trochu menšími agrosponzory ODS, KDU a Starostů. Malý zemědělec ostrouhá stejně jako vždycky a ty velké státní dotační peníze si víc nahrabou noví kamarádi nové vlády.   Údajně bude možné dostat dotace do 65% ceny investice.  Takhle vypadá skutečná win-win strategie. Sponzoři sponzorovali Fialu a Fiala teď bude dotovat 65% jejich investic. Ti skutečně produkční zemědělci si mohou dál campat v blátě...  jako ostatně vždycky. Proto je Babiš menší zlo víme? Jemu stát dotoval investice třiceti procenty. Těm novým je bude dotovat víc než dvakrát tolik. To jen tak na okraj... 

Nicméně... tahle sviňárna byla tak velká a tak okatá, že nemohla být z kolaborantské české hlavy. To se muselo zrodit někde výš. Takové věci se učí právě na těch Fulbrajtových stipendiích. Za tímhle stojí o řád větší prachy, než má k dispozici Babiš. Tohle zavánělo opravdu zničením živočišné výroby... hádejte kolik se u nás sežere masa a mlíka...  je to fakt hodně miliard. Ćtyřicet procent z toho je pořád ještě vyrobeno v Česku. To jsou tak obrovské miliardy, že za ně by stálo obětovat nejednu českou vládu i s poslaneckou sněmovnou, senátem a Vystrčilem jako bonus. . Obzvlášť když tam jsou takoví imbecilové jako současná skvadra. Takže očekávám, že se o to pokusí v jiné podobě znovu. Tentokrát už poučeněji. Rozdělí to na menší kousky, zamaskují to do jiných návrhů, ale stoprocentně to zkusí znovu. 

Jo.. abych nezapomněl... vy z ministerstev a úřadu vlády, co mě čtete... Nevíte náhodou, kdo to Fialovi s Nekulou rozmluvil? Kdo jim vysvětlil, co by to doopravdy znamenalo, že raději ustoupili? Rozhodně to nebylo kvůli demonstraci zemědělské komory a už vůbec ne kvůli Babišovi.  Tam na vládě nebo ministerstvu zemědělství sedí nějaký úředník, co tomu rozumí a umí se ozvat.  Ať se ozve i mně. Až dojde na vidláckou diktaturu, bude ministrem. Tolik ke včerejšímu tématu. 

Dneska se chci zabývat tím, co jsme si mohli v posledních dnech přečíst v diskusi...

1. Starostové nejprve kritizují ostatní za neprůhledné financování, aby se pak ukázalo, že to dělají také. Že je platí jakýsi šmejd přes Kyperskou společnost. Rakušan řekl, že když se ukáže, že jde skutečně o šmejda, tak peníze vrátí... jako by nevěděl, jak se to dělá. Šmejd zaplatí jinému méněšmejdovi na kterého novináři zatím nepřišli a ten zaplatí Starostům... Takže Vítku... rovnou si ty prachy nechte, stejně se k vám dostanou z jiné strany a stejně budete muset splnit, co jste tomu gaunerovi slíbili. Při trošce štěstí se na to přijde... v poslední době chčijete lidem na hlavy a ani se to nesnažíte vydávat za déšť. 

2. Farský jede do USA na Oregonskou univerzitu. Je to nabídka která se neodmítá. No to má naprostou pravdu, říkám já. Byl vybrán, aby kolaboroval na vyšší úrovni. Hele - víte co by mě zajímalo? Jak bude probíhat ta jeho výuka. Podle mě mu tam budou vymejvat mozek úplně stejně jako to dělají imámové v mešitě. Vysvětlí mu, že je Bohem vyvolený, že je bytostný demokrat a pozitivní člověk, že je předurčen k velkým věcem, vysvětlí mu to vyšší dobro, kvůli kterému stojí za to obětovat naší zemi s průmyslem, zemědělstvím i lidmi... a nakonec ho ujistí, že i na spáleništi si může přihřejvat polívčičku. Možná se tam potká i s nějakými umírněnými hrdlořezy ze středního východu  a Afriky...  a zjistí, že americký kolaborant se má dobře a chodí ve slušivém oblečku i když pochází z Angoly. Už mu samozřejmě neřeknou, že se mu musí dařit. Když nesplní úkoly, skončí jako Miško Sákašvili nebo Naděžda Dýka Savčenko.  

Farský si samozřejmě nechá poslanecký mandát, protože z něčeho se žít musí. Amerika je Amerika, ale prachy jsou prachy. 

3. Fiala má svojí neziskovku na kterou načerpal mnohem víc než Andrej na Čapí hnízdo. Ale v tom je samozřejmě rozdíl. Andrej totiž za ty prachy skandálně postavil středisko, kde se dá najíst, kde jsou ustájení koně a až jednou zvítězíme a zavedeme nový režim, tak z toho bude rekreační středisko pro podnikové zaměstnance nebo byty.

Fiala naproti tomu všechny peníze ušlechtile projedl a v Barmě žádná emancipovaná žena ani nezjistila, že Fiala vůbec existuje. Až ho dostaneme před tribunál, bude to úplně k ničemu, protože ty peníze už dávno budou v pekle. 

4. Lubošek Volný, hned jak zjistil, že se jeho antikovidní boj úplně nepovedl a poslancovat nebude, hned si nechal napsat neschopenku, protože jíst se musí a když chvíli poslancujete, tak si zvyknete na vysoký standart. Jeho gerilový marketing u voličů úspěch neslavil a tak bude ještě chvíli čerpat. A mlaská u toho tak okatě, že se to nelíbí ani to jeho Volnýblok partaji. Připomeňte mi, že Volný bude v našem novém režimu pracovat jako pokusná zátěž výtahů. 

5. Majerová Zahradníková udělala to samé. Hájí se tím, že to udělala až po vypršení mandátu, ale to pro výpočet výše nemocenské není důležité. Důležitý je předchozí příjem a ten byl také solidní. Také čerpá. Sice přišla se srdcervoucí historkou, jak má roztroušenou sklerózu, ale bohužel jí viděli, jak s tou hnusnou sklerózou vesele lyžuje. Fakt nezávidím Ivu Budilovi, jeho budoucí situaci... i kdyby volbu na předsedu Trikolóry vyhrál, tak tohle bude slušná koule na noze. Ale on nevyhraje... I v Trikolóře se totiž příliš přemnožila blbost. Stejně jako u Volnýho i v ČSSD. Nazdááár Šmardo... jaké to je být hrobařem nejstarší české politické strany? Je to o to smutnější, že všude tam jsou lidi, kteří jsou dobří, ale těch blbců je prostě moc. 

Proč to všechno píšu... Hele podezíráte někdo Volného z toho, že také podkuřuje Iluminátům? Nebo že by přisluhoval EU a soudruhům USákům? Nebo že by se nechal koupit vakcinačním byznysem? Myslíte si někdo, že Majerová Zahradníková je totéž co Fiala? Že má stejné politické zájmy jako náš slušný premiér, co teď hravě skončí s Babišovou drahotou?

A vidíte... jak šlo o prachy, tak jsou všichni stejné víry. Liší se jen to, že Jovovi je dovoleno víc než volovi. Nepotřebujete žádné spiknutí, stačí vám trocha peněz v měšci a Volný klidně popře všechno to, s čím chtěl vyhrát volby. To samé ta zrzka z Trikolóry. 

Takhle snadné to je. Zacinkej penězi a všechno ostatní se stane samo. Volný a Fiala nemohou být většími politickými rivaly, ale jak jde o prachy, jsou jako bratři. Zahradníková nemůže být odlišnější než Farský, ale vidíte, jak jde o prachy, jsou oba úplně stejní. Tam kde jiní vidí spiknutí a loutkovodiče v pozadí, tam já vidím prachy. Zlato totiž působí na všechny stejně a musíte prokázat hodně charakteru a sebeovládání, abyste se nezařadili mezi tu politickou sebranku. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí. Všichni čerpají jak se dá, jen někteří to dělají legálně a jiní se u toho nechají hloupě přistihnout. Někteří svoje čerpání maskují a hodují potichu daleko od zvědavých očí a někteří mlaskají, že je to slyšet za devátou stěnou. 

Upřímně... já nikdy velké peníze neměl, já vlastně nevím, co by to se mnou udělalo, kdybych měl možnost si takhle bezpracně sáhnout na mamon. Rozhodně by to ale byl pořádný nápor na můj charakter a zřejmě bych si dokázal vyrobit spoustu důvodů, proč by právě moje čerpání bylo bezúhonné a spravedlivé. Musel bych být obklopen dobrými přáteli, moje manželka by musela zůstat skromná a děti bez požadavků, abych měl šanci něčemu takovému odolat. Svým způsobem je to pouze Miloš Zeman o kterém mohu spolehlivě říct, že mu o prachy nikdy nešlo. Že si vystačil s tlačenkou s cibulí a politika pro něj byla hra a afrodiziakem moc a ne peníze. V tomto bych chtěl umět být jako on. 

Tohle podplácení nemá žádný vrchol. Jen využité příležitosti. Jakmile bude možné se jednoduše dostat k prachům, tak se to bude dělat. A čím víc peněz, tím víc kolaborantů, co se rádi přidají. A dolar je pořád ještě rezervní měna světa a ani rubl ani juan mu zatím nesahají ani po kotníky. Ne, Volný se nenechal koupit od iluminátů... ale prachy potřeboval... Jít do práce, proč by to dělal, že? Jiní zase pojedou do USA, další se budou pokoutně domlouvat s různými šmejdy s kyperskými firmami a všichni dohromady nám to budou krájet na tenká kolečka, aby se to dalo strávit. 

Já už vlastně poslouchám jen ty, co to dělají zadarmo ve svém volném čase. Proto mám pořád rád Vlka i když s ním nesouhlasím a proto už nemám rád Čulíka. Proto si vážím pana Bavora, vážím si Jana Červenky, vážím si svého bratra  a vážím si vás, co pro mě zdarma píšete. Vážím si malých blogerů, vážím si všech, kteří se angažují a které to neživí. V všichni mi prosím buďte po boku, až začnu z nově nabyté diktátorské moci blbnout. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (188 hlasů)

Komentáře

než se ujmete svého diktátorství, doporučuju nastudovat Machiavelliho Vladaře. Poučné a přitom docela zábavné čtení. Není to douhé a dá se to snadno stáhnout. Chytrý člověk ten Niccolo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Horal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po četbě obou knih bych doporučoval Jolyeho (Maurice Joly) dialog.

Paradoxní je, že portrét právě že Bédi Velikého měl u sebe na zdi pověšený český kaprál.

Machiavelli napsal však i jiné knihy. Dle mého Vladaře nenapsal jen coby politický program pro Mediceje (i Kateřina Medicejská se jím ale zřejmě řídila..ano, to je i Bartolomějská noc) , ale coby literární dílo jímž se vypsal z pocitu sarkasmu, jaký nabyl jinak to idealista spíše eticky na výši, v konfrontaci s realitou.
Ale to i Adam Smith, ten nenapsal jen bibli kvaziliberalistů (Adam Smith byl totiž samozřejmě nacionalista, žádný kosmopolitní dobroser), ale i pojednání o etice.
Běďa - ten zas válčil, několikrát. " Historicky" prý že k tomu donucen. Přitom píše něco jiného (ovšem uvažuje monopolizaci " legálního" násilí pouze silnými valdaři)..

"...Zneužívat důvěru lidí , chytře užívat podlost, zrazovat , křivě přísahat, vraždit, to vše nazývá doktor darebáctví Machiavelli opatrností…..K hrazení výdajů je třeba mít majetek; k opatření majetku je třeba oloupit o něj jeho dosavadní vlastníky; aby bylo možno klidně užívat takto získaný majetek, nutno zahubit jeho dřívější pány……. Machiavelli by chtěl, aby zločin byl příčinou štěstí, a namlouvá si, že nalezl několik důvodů, aby svěmu tvrzení zjednal vážnost…."
(Fridrich II : Antimachiavell)

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

,,,byli diktátory lidi bez příslušnosti k nějaké náboženské konfesi, dejme tomu že v světě " křesťanských" civilizací nebyli katolíky, protestanty...

Zkusme třeba začít evropskými monarchy, nebo Cromwellem...pak se dostat přes Napoleona k Pilsudskému...a tak dále.

Kolik z nich vládlo dokonce i několik generací...a kolik z nich odpravili hned další den po nástupu do "úřadu" ?
Kolik z nich nemělo už žádné jiné kvality, tedy měli nižší kvality jak ty ? Dva ? Podle mého ani Ferdinand Dobrotivý,, zřejmě kretén, nebyl až tak špatný, v důsledcích výkonů svého dikatátosrtví...

Jsi asi přečetl moc románů o starověké římské říši, ne ?
----------
Nehájím diktaturu, ovšem ani diktaturu partajnických mafií či diktaturu oligarchie nebo diktaturu byrokracie, což je jen zástupná moc mafií či oligarchií . Idealy mi jsou občina či radikální athenská demokracie, samozřejmě s vyloučením extrémů a dobových zvláštností..

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Co zjistí Farský v Oregonu
-----------------------------------------

Poslanec Jan Farský (STAN) odletěl do Oregonu, aby tam na místní univerzitě bádal, jak lze využít 250 let zkušeností Spojených států s federalismem pro budování federální Evropské unie v příštích 25 letech. Fulbrigtova komise si mohla ušetřit prostředky na jeho vydržování, neboť už teď je jasné, co Jan Farský vybádá.
Na téma vztahů mezi americkým federalismem a uspořádáním Evropské unie byla napsána dlouhá řada prací včetně prací diplomových. Zvláště v souvislosti s pokusy o přijetí Evropské ústavy se na toto téma vedly konference, diskutovalo se o něm dokonce i v českém parlamentu. Tyto napůl odborné, napůl politické počiny se shodly na následujícím:
1. Je obtížné komparovat Spojené státy s Evropskou unií, protože
EU není typickým státem, ale specifickým útvarem, jehož míra státnosti je předmětem neustávajících debat.
2. Velkou, podle některých dokonce rozhodující roli sehrála při
vzniku USA potřeba rychle a jednotně reagovat na probíhající války a vojenská tažení. Je otázka, zda by se měla EU inspirovat u Spojených států právě v tomto ohledu.
3. Většina z dnešních členských zemí USA vznikla teprve až po
vzniku federace, přičemž rozdíly mezi nimi byly poměrně malé v porovnání se státy Evropy, z nichž mnohé mají za sebou staletou historii samostatné existence.
4. Rozdílnost kulturní a jazyková je v případě evropských zemí tak
obrovská, že příhodnější než studium amerického federalismu by bylo zkoumání například federalismu indického.
5. Z hlediska vztahů mezi členskými zeměmi a federací je Evropě
bližší kooperativní model než model konkurenční, ke kterému mají blíže Spojené státy. Poslanec Farský tak mohl ušetřit za letenku a zajet si vlakem do Berlína prostudovat federalismus německý.
Můžeme se tedy již nyní těšit na výsledky badatelské práce, jimiž hodlá bývalý předseda poslaneckého klubu STAN obohatit nikoliv jen sebe, ale celou naši zemi. Má to snad jen jedno riziko. Představme si, že by potřebu dovzdělat se pocítili i ostatní jeho parlamentní kolegové. Až by se někdy zkraje podzimu zase slétli ze světových univerzit do svých pražských kanceláří, třeba by s úžasem zjistili, že to tady funguje i bez nich.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Za predpokladu, ze deklarovany predmet "studia" je to hlavni, o co jde. Jak roztomile naivni...

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

a na "argumenty" těch, kteří s vážnou či fialovou tváří předstírají, že předstíranému účelu Farského cesty věří!

Keller je zdrcující ironik a mistr sarkasmu.

Půjčte nebo kupte si třeba jeho knihu HYBRIDNÍ POLITIKA.
Můžete začít třeba třetí částí - "STRUČNÝ SLOVNÍK HYBRIDNÍ NOVOŘEČI" - str. 129 až 155 !

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Keller, Jan
Odsouzeni k modernitě. Co hledá sociologie a našla beletrie
Autor článku: Jan Lukavec - 11. 2. 2016

"Co se pak týká Kellerových polemik s jeho kolegy sociology, ty by si místy zasloužily ohodnotit jako vlamování se do otevřených dveří. Že ve skutečnosti neexistuje žádný výrazný předěl či epochální přelom mezi modernou a postmodernou, není žádný Kellerův objev, i u nás totéž precizně formuloval třeba M. Petrusek už před (minimálně) deseti lety. To, že i ve starších dobách objevujeme díla, která zpětně připomínají postmodernismus coby umělecký směr, je celkem dobře známo. Už Eva Stehlíková v knize Sbohem, starý Říme: výbor z pozdní římské poezie (Československý spisovatel, 1983) pěkně ukázala, jak pozdní Římané „dekonstruovali“ svoje klasiky a lascivně si pohrávali s jejich klasickými texty stejně jako někteří současní spisovatelé s kulturním dědictvím naším a totéž se patrně týkalo i životního stylu tehdejších vyšších vrstev. Naopak to, jak se Keller snaží v Emě Bovaryové nacházet „postmoderní mentalitu“, působí trochu násilně a ne příliš přesvědčivě – pokud jsou u Flauberta literárními vědci hledány nějaké zárodky (uměleckého) postmodernismu, tak spíše v románu Bouvard a Pécuchet. Potíž je ale v tom, že samotný pojem postmodernismus je až příliš mnohovýznamový, matoucí až zavádějící. Keller, který se občas vysmívá ostatním sociologům, že chtějí společnost popsat jako systém, což ale není možné, protože ta je chaotická, se onen postmoderní terminologický zmatek bohužel nesnaží umenšit, ale spíše z něj těží. To, co se mu nelíbí, prostě a jednoduše označí touto nálepkou. Používá tak osvědčený trik, že svého protivníka redukuje do podoby odporné karikatury zabedněnce zcela odmítajícího vidět realitu, s níž se mu posléze snadno vyrovnávají účty (což je metoda dobře popsaná třeba A. Schopenhauerem, kterou autor dobře zná i teoreticky, protože v jedné dávné televizní polemice z ní obvinil svého pravicového oponenta). Pokud tedy Keller paušálně tvrdí, že podle postmoderny jsou „po stránce materiální všichni nasyceni“,je to tvrzení zkreslující; vždyť například Jean-François Lyotard, jemuž snad autor nebude upírat označení postmoderní filozof, mluvil o krizi liberálního kapitalismu, která je tvůrcem celosvětové bídy.

Nová kniha pana europoslance je jistě čtivá a odráží jeho přehled, intelektuální zvídavost i zápal pro věc. Nicméně kdyby autor alespoň občas odložil svoje ideologické brýle a přestal až obsesivně bojovat proti kapitalismu a postmodernismu, byla by výrazně lepší.

© Jan Lukavec
Zkrácená verze vyšla v časopisu Respekt 30. 1.2016

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

Ano referente, takhle to dělej. Přestaň se posmívat, přestaň provokovat a když už neumíš argumentovat sám, tak si najdi nějaký text někoho, kdo to umí a dej ho sem. My ti ho ohodnotíme, řekneme ti, co si o tom myslíme a ze tebe bude použitelný diskutér a nejen předmět opovržení. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Ne nadarmo prof. Keller získal přezdívku Tomáš Řepka české sociologie :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Pan Lukavec bez debaty ví něco o sociologii .... , ale nikdo mu nenaslouchá a nečte
pan Keller bez debaty ví něco o sociologii ...., ale je mu nasloucháno a je čten

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

To je stejné jako se mnou... :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

věrná pravda ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

KELLER POŘÁD LŽE, JAKO KDYŽ RUDÉ PRÁVO TISKNE.
Jan Macháček, Respekt
7. 4. 2014
Ameriku zná již od svého vstupu do KSČ v osmnácti letech.

Průměrný počet slepic: 3 (17 hlasů)

Onanymní a ricin k tomu :-)))
Nic se nenaučili...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

je Aspen.

Překvapení?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Tato dílka. Velká sleva.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Který vztahuje i na sociologii - nebere ji tak vážně, jako většina těch, kteří se živí sepisováním různých výtahů z děl jiných lidí, kdy vydávání těchto děl jim vždy někdo zaplatí, protože těch 30 lidí, co to čte - aniž by to ukradli na netu, by nezaplatilo ani sazbu.
Nelíbí se mi jeho zbabělost. Že ji vydává za NEOví jakou kvalitu.

Je prostě dost dobrý spisovatel, už ne tak přesvědčivý mluvčí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Kde byla před 250 lety Amerika a kde Evropa?
Co už v Evropě stálo, nebo fungovalo a co ve stejné době v Americe?
Neměli by se ti potomci uprchlíků před zákony, kolonizátorů a dobrodruhů, radši učit od Evropy?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

USA.
Copak neví, že ta jediná správná univerzita pro poslance je Sládkovičovo?
Jedině díky ní byl Michal Hašek schopen zastávat 30 funkcí najednou.
To byl kanón!

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

a něco vykázat musíš, zkus odklonit!"
(Z druhé kapitoly příručky Rozesíráme demokraticky - první krůčky v praxi)

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Moskva 13. januára 2022 (TASR/HSP/Foto:Window Of World Twitter)

"Rusko nevidí dôvod na uskutočnenie nového kola rozhovorov so Západom v nadchádzajúcich dňoch po tom, ako počas doterajších rokovaní o bezpečnostných zárukách nedošlo k pokroku. Vyhlásil to vo štvrtok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov, informovala agentúra AFP
Sergej Riabkov, námestník, Rusko, diplomacia
Na snímke Sergej Riabkov

“Nevidím dôvod, prečo by sme si mali v najbližších dňoch spolu sadnúť, znova sa stretnúť a začať rovnaké diskusie,” povedal Riabkov v rozhovore pre televíznu stanicu RTVI.

Západných náprotivkov obvinil, že im chýba akákoľvek “flexibilita” viesť rokovania o “vážnych témach”.

Riabkov zároveň podľa agentúry AP varoval, že v prípade zvýšeného napätia so Spojenými štátmi nemožno vylúčiť nasadenie ruskej vojenskej infraštruktúry na Kube a vo Venezuele."
----------
Vypadá to, že nám v zimě bude horko i bez ruského plynu a amerických molekul svobody.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Stejně jako by byl trapným ten, kdo nějakou zemi obkličuje vojsky a uvaluje na ni sankce - a ničeho by tím nedosáhl.
Proto to musí stupňovat.
Vzory jsou - například český kaprál a spol. Kdy dnes je konstelace mnohem příznivější, byla by toliko jedna fronta a SSA by stály na té " správné" straně už od samého počátku.

Na ja, ty zatrolené jaderné zbraně a rakety a ponorky.
Možná že je jednou budou preláti světit, že bránily mír nesouměřitelně účinněji jak oni.....
Anebo ne, možná zvítězí vypočítavost a chamtivost majitelů a pronajimatelů protiatomových krytů (ty údaje, jak rychle se vrátil počet obyvatel Hirošimy na původní hodnoty jsme sem už dával). Však kaninenfutr nebo nuclearkolateral...to je celkem jedno, z jejich úhlu pohledu. Stejně všici přeživši zas budou potřebovat výrobky a služby, které patří jim. No tak co, o co tak asi můžou přijít ? O pověst ? To je směšné, cha, cha, cha, ....tuze směšné cha, cha. cha...

Prosím tě, nepiš jako anonym, řadíš se tak mezi dosti četné hňupy - lokaje ještě větších hňupů.
Nemůžeš být třeba Zeligem ?
:-D)))

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Husovi se dá nádherně ukázat, kam to může zajít, když jednu vznešenou myšlenku(vizi) uchopí do rukou spousta rádoby osvícených lidí. Jakkoliv byl boj za pravdu vznešený, byla to věc která rozdělovala rody a dělo se i spousta příkoří, ne že ne. A nemusíme lpět na Husovi resp. na učení Vicklefa. Podívejte se jak velká francouzská revoluce požrala své děti, jaké hody měla paní Gilotina.
Oslím můstkem můžeme do současnosti. Ministrem, poslancem se málokdy stane někdo, kdo neměl žádné předchozí zkušenosti např. v komunální politice. Vyjímky jako Bárta, John, Babiš se najdou samozřejmě.
Myslíte si, že se na komunální, obecní úrovni nedějí křivárny a nedá se na tom vydělat, Úplatky, zadávání zakázek, strategické informace o územním plánu...A když to takový človíček udělá chytře, tak to bude vypadat že je v prvé řadě schopný-no a už může pomýšlet na okres/kraj, jasně že si vybere provařenou stranu..A pokračuje a učí se tak dále. A protože jsme jenom lidi, tak ti, kteří mají vliv a peníze, už si ohlídají, aby dotyčný schopný politik spolupracoval. Kompra typu nějakých sexuálních úchylek, skandálů, nebo silnější kafe finančních machinací, kde by i hrozilo vězení, veřejná potupa...to už se dá přece udělat tak aby byli všichni spokojeni no ni? A za mně se takoví lidi dostali k ČSSD. Ta už svého Waltera Komárka nikdy mít nebude.
Skutečná demokracie podle mně si ohlídá skutečně objektivní média, a běžný občan by měl mít možnost, reálnou něco s takovou situací udělat. Vyvolat referendum, dát podnět k prošetření, žádat vysvětlení. Ano já vím. Tohle je O Smolíčkovi 2.
Ad další téma. Člověk se neděsí konce jako takového, člověk se bojí bolesti.
Když jsem viděl jak zvadnul kolega který se nadechl dusíku, je mi záhadou, proč se tak ještě nepopravuje. Kolegu jsme rychle vytáhli- to už byly otevřené dveře a průvan. Jak se probral vypadal zmateně a říkal že to bylo hned. Nedusil se prostě zničeho nic omdlel. Když někoho v takové atmosféře necháte deset minut, omdlí ztratí vědomí a je to. Žádné koktejly, křesla jehly střelba, provazy. Je to mrazivé téma, ale tohle je zaručené.
No vrátíme se k té devastaci a rozkrádání Země.
věčné téma.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

"Na Husovi se dá nádherně ukázat, kam to může zajít, když jednu vznešenou myšlenku(vizi) uchopí do rukou"........Lúza ve zbrani

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Stačí, když se do parlamentu pomocí lží a masivního oblbování prestituty dostane koupená morální lúza.
ČT09 to jistí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Je to vůle lidu. Lid je zvolil.

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

už v tom mám trochu chaos:
Anonym, anonym, anonym, anonym.
Jen v poslední lavici je trochu změna:
blbec, blbec, blbec.
S některým anonynem bych mohl v něktrých věcech někdy i souhlasit, s blbcem však nikoliv.
Co kdyby jste se zkusili onanonymové mezi sebou nějak odlišit?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

si o tom něco přečíst.
Hus zemřel v r. 1415 a na jeho smrt všichni celkem prděli. Obrat nastal o 4 roky později a nastal proto, že dosavadní vládci nebyli schopni vyhodnotit, že už prostě jdou přes čáru.
Otázkou VŽDY zůstává, kde ta pomyslná čára je.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

On ten lid asi nebyl tak vzdělaný jako ten dnešní.Asi jsem nebyl pochopen. On přece hlásal pokřivenost prelátů. a chtěl nějakou nápravu- pararela. Dnešní vládci vědí, že jsou přes čáru i že slouží cizákům, ale lid nepovstane jen tak.

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

..........Boj proti vnitřnímu, česky i německy hovořícímu
katolickému nepříteli a zároveň střežení hranic proti cizímu vpádu z husitů vytvořily nesmiřitelné a
rychle mobilizovatelné protivníky, kteří podle slov bojové písně „Bijte, zabijte, žádného neživte“ ..

Smutné svědectví přinášejí sami husité. Umírněný kališník Jan z Příbrami psal o tom, jak
táborité zabili již mnoho kněží, mnichů i jejich žáků a vypálili hodně kostelů. Utraktivistického
teologa a spisovatele Jana z Příbrami bolestně zasáhlo ničení a prodávání knih, které nazýval
nejdražším klenotem české země. Popisuje velké pohoršení, když husité proměňovali kostely v
koňské stáje a chlévy pro dobytek. Jako nejhorší ďábelské rouhání zní zpráva o tom, jak husité
zacházeli s kostely a zejména jejich vybavením. Rozbíjeli svatostánky, vyhazovali z posvátných
nádob posvěcené hostie, na které v posedlosti šlapali. Otvírali hroby svatých a významných
osobností a hanobili jejich ostatky. Tomuto osudu neuniklo ani tělo krále Václava IV., které husité
při plenění zbraslavského kláštera v srpnu 1420 vytáhli z hrobu. Do obrazů svatých, které
pokládali za modly, husité bodali meči a z ornátů si dělali vlastní oblečení, které znesvěcovali,
příp. ornáty odívali své koně. Kdo se může hlásit k této skupině jako k Božím bojovníkům? Mnozí
umírnění kališníci byli touto nezvladatelnou bestialitou táboritů šokováni. Tak si rozhodně Husovu
reformu víry nepředstavovali. Děsivá zkušenost s táborskou stranou nakonec konzervativní
kališníky přivedla logicky ke spojenectví s katolíky.....

O Janu Husovi a husitství
PhDr. Stanislav Vejvar, Ph.D

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Jeden podvodník dokonce psal, že tu mrtvolu Václavovu posadili do křesla, dali ji do pařátů číši s vínem a řvali, že když si s námi popíjal zaživa, můžeš i teď.

Úspěšná propaganda by sice měla působit zejména na ty největší hňupy....ale pokud jsou anonymní, tak stejně nakonec fungují jen coby dav. To taky nevíš ?

Když tak si přečti Sedláka, taky píše z katolických pozic, ale ne kvůli vejvaru.

Kristus říkal že chrám v srdci, ne katedrály a zlaté oltáře, to je modloslužebnictví, tedy nejtěžší hřích, smrtelný hřích.

A tak i Vejvar by měl usilovat o vejvar tam nahoře, ne tu dole. Pokud opravdu věří, pokud jen nepředstírá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Táboři se vlámali i do hrobky královské, a vyňavše tělo krále Václava IV. z rakve, tropili s ním žerty ohavné, aby pozdě na noc, opilí vínem klášterním, s trofejemi rozbitých obrazů a mnišských kápí vraceli se do Prahy... “
— Josef Peka

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

Josef Pekař

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

".....Historka o popíjení táborských obrazoborců s mrtvým králem se dá snadno vysvětlit jako pozdní pověst, podmíněná změnou čtenářského vkusu v čase zvolna nastupující renesance a oblibou makabrálních motivů, frekventovaných na přelomu 15. a 16. století ve výtvarném umění (tance smrti, zobrazování rozkládajících se mrtvol, takzvaných transi) i v literatuře (veršované Rozmlouvání člověka se smrtí). Žižkův údajný osobní podíl na odpudivém chování vůči zesnulému králi a devastaci zbraslavského kláštera ale vyžaduje hlubší zamyšlení. Fakt, že jednookého hejtmana nejmenuje Vavřinec z Březové, není směrodatný. Kronikář prostě některé neomluvitelné Žižkovy činy pomíjel. Více platí mlčení anonymního, leč o zbraslavském klášteře výborně informovaného autora spisku o počátcích táboritů a o smrti Václava IV. Žižku by jistě nezapomněl zmínit ani Enea Silvio, který neví nic ani o děsivém „mejdanu“ táboritů s mrtvým monarchou. Kdyby takový příběh znal, stoprocentně by si ho nenechal ujít....."

Propagandistické texty samozřejmě nejsou výsadou jen této doby - údajných demokracií, kdy se místo biče používá lež a droga. Užívaly se už za faraonů. To jen hňupi tvého rozměru se domnívají, že když budou neustál a hlasitě poukazovat POUZE na ohavnosti páchané soldáty a důstojníky Rudé armády na naprosto nevinných Němcích a Němkách (a na kadetce SS - tedy na přislušnících Hitlerjugend), že se tak časem vám podaří znovu nahnat lidi pod býkovec nějakého fuhrara, s příslibem lebensraumu na tisíc let.
NEOžel se jim práce daří.

Peka - to je ten z filmu ve kterém hrál Polívka ?
Nebyl to Pecha ?
------------
Víš co je tady to největší zlo, z mého pohledu?
Že debaty s tebou, "díky" tvému hňupství a fuhrerovské loajalitě, jsou naprostou ztrátou času pro oba, pokud tedy jsi vůbec člověk pokud nejsi automat na baterky z Číny....

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

A i ta krátká historie z 20.století je jiná než byla před 25 lety.
A proč?
Bo žili pamětníci. A my, co jsme pamětníky zažili a slyšeli, nadáváme že je to lež!

Zatím bez slepic

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že se najde nějaký náramný chytrák, který ví, že nebyli lidé vzdělaní před 500 lety tak, jak je on dnes.
To se bude za 500 let samozřejmě týkat i tebe, Folíňo.

No tak co jsi četl od toho Viklefa, stihl jsi to už najít aspoň ex post ?
No a od Husa ?
A které husitské manifesty jsi přečetl ?
Zkus začít timhle a až pak Pekaře či Sedláka. Abys pobral trochu kritického aktivního uhlí, víš ? Bo je to o filtraci (samozřejmě že není dokonalá, máloco není nějak propagandisticky využito, to platí i o mých glosách) jinak hrozí infiltrace....
Česky, taky neumím latinsky, kdoví zda to nebyl záměr, zrušit latinu, respektive odsunout ji na okraj....

To bylo kvůli spáse (život věčný, po smrti těla), ne až tak kvůli prelátům.
Máš v nabídce svého gaučového programu spásu ? Nemáš nic....
No vidíš. Máš akorát strach o svůj majeteček, a z inflace.
-------------------------------
Vojnu, když by k ní došlo - tu budeš taky umět popsat ? Do hřebíku a knotu ke svíčkám, tak jak je třeba uvedeno to v materiálech Lend and Lease, někde to ještě mám, než to zaheslovali. Co to všecko stálo, aby to ti Sověti neměli jen tak.
To je důležitý. Moc důležitý, na tom to pak všecko zase stojí, ty reparace a pod. třicet milionů lidských životů - to je v těch bilancích bank a podniků jedna velká chlupatá nula. Neúročená, to je snad matematicky jasné každému.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jožinku vás se můj koment dotkl?V tom případě nikdo kdo nežil v oné minulé době nemá právo komentovat co bylo a jak bylo?Jasně že jsem ani jednoho z nich nečetl. Četl jsem ale celou Husitskou Epopej od Vondrušky a i když je to román, tak si myslím, že historická fakta a souvislosti autor popsal dobře.Myslíte, že se bojím o svůj majeteček, dobré bydlo? Jistě, svým způsobem. Nechci zažít válku, a její útrapy a zažil jsem několik pamětníků kteří si k tomu to své řekli. A nechci abych byl cizí blbostí vmanipulován do něčeho co až tak neovlivním. Dosti věcem se přizpůsobit umím a dost věcí si pamatuju Land and lease, za co prodali SSSR západní mocnosti technologie a stroje, vděčnost SSSR francouzským pilotům, vděčnost Anglie československým i polským pilotům- ne jasně že jsem to nezažil. Čerpám z pramenů různých chytráků...zdá se.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

"...V tom případě nikdo kdo nežil v oné minulé době nemá právo komentovat co bylo a jak bylo?..."
Tato produkce vašeho mozku mě také příliš neuchvátila.

Romány nejsou až tak úplně k zahození. Jsou také romány či hrané filmy daleko působivější a tak i efektivnější propagandou jak prvotní prameny, to zcela určitě. Zejména ty nejvíce prodávané, to vyplývá z logiky věci.
Vávra také v těch prvních dílech nedopouští se mnoha úmyslných zkreslování , na fabulaci má samozřejmě hraný film či román autorskou licenci.
Taky jsem leta spoléhal na romány a hrané filmy.
Byla to chyba, ale vyplývala někdy z nedostatku jiných zdrojů ( i když třeba i během byrokratického centrálního kapitalismu sovětského typu něco vyšlo....včetně dobových kronik nebo Viklefa či Husa a husitských manifestů....), ne ze zlé vůle, z ignorantství.

Je to hlavně o svobodě, tedy o bodu uvnitř trojúhelníku se stranami Peníze, Čas a Vzdělání. Idealem je rovnostranný trojúhelník. Bizarní tvary trojúhelníku značí většinou i bizarní pojetí svobody. Hrozná je pak redukce jeho na pouhý úhel (natož na tupý úhel) , nebo dokonce na úsečku.
Někdy mě ale napadá, že by to měl být čtverec - ještě jedna strana : Zdraví. No ale to si přejeme navzájem všici tak často (Už jste někdy někomu vinšoval čas, peníze, vzdělání ?) , že vlastně neexistuje snad ani možnost, že by někdo měl málo zdraví, když každý tomu druhému přeje " hlavně zdraví". ...:-D))

Někdo namítne: A co Štěstí ? Kde se vytratilo Štěstí ?
To se nedá nijak měřit, to je něco jak Spása. Ani přát se to jiným nedá, to je bez významu, byť by se z toho dalo solidně žít. To se dá leda tak naslibovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

o dusíku. Jak se masově hubí drůbež v ČR? Vyhlásí se ptačí chřipka v chovném hejně a dusíkuje se. Vždycky se pokusy dělávaly na zvířatech.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Jenže kdyby se toho drželi i velcí reformátoři a jejich bojové šiky, kde bys dnes byl ? Možná tak s mandalamanem, v buddhistické narváně.
Nebo nějakým denunciantem inkvizitora, coby obživa...ale v duši bys byl spravedlivým mezi národy - to je jasné.
Zdegenerované maloměšťáctvo jistěže nebude bojovat samo za sebe a za svou politiku (kterou nemá), bude pouze vysláno, coby kanonenfutr, Ty se ale včas zdekuješ, ne?

Popravuj si třeba sebe a svou rodinu i kyslíkem (viz Arbes : Poslední dnové lidstva). A třeba i za teplých dnů.
Nás do toho ale netahej,....díky.

Apropo - Hus nebyl proti upalování kacířů. Sám dokonce "oznámil" arcibiskupovi , že nějaké davy chodí na hory uctívat a vzývat pohanské idoly, požadoval , aby jim to bylo zakázáno a aby byli potrestáni. Píše to jedna historička ve své práci o Keltech u nás.
Co znáš od Viklefa bez onkla Gůgla a tetky Wiki ?
Bez Husa by asi Viklef moc známý nebyl.....ovšem bez lollardů by zřejmě nebyli puritáni, a taky by inkvizice a spol, nemuseli tolik lidí posílat na smrt, kvůli názorům. Třeba Crawara, takto vystudovaného lékaře od Opavy, z Kravař.
-------------
Žerte se , maloměšťáci , mezi sebou, Toť to vaše " boží království", dle antikristů.
Žerte se, ale jen v řečích, Tak nenaděláte ještě větších škod.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Sorry ale tohle jsou příspěvky uraženého pánbíčkáře...máme na světě jen jednu jistotu, takže ty prorocké řeči že někdo se zdekuje když přijde na lámání chleba--opravdu jedna slípka. Zklamání.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Že jsi jen touhou po změně navoňaný ignorant, už jak ses vyjádřil opovržlivě k vzdělání těch lidí 15. století a jejich touze po změně - aby dosáhli té nejvyšší mety, jejich optikou vnímáno ----spásy.
No ale díky za potvrzení, to dycky potěší.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

čtete.
Já jsem napsal "velitelé a vedoucí HJ" nebo něco v tom smyslu.
Tito kousci v bláhověm přesvědčení vstoupili do Wehrmachtu a spol. a vyrazili na šturm ihned v první válce, tj. v Polsku.
A byli pobiti polskými vojáky takřka ihned, páč se chovali podle pouček, které předtím vtloukali do hlav malým klukům a výrostkům.
Tohle jsem měl na mysli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)