Bratrstvo plného měšce

Autor

Na úvod se ještě krátce dotknu včerejšího a předvčerejšího zemědělského tématu. Zdá se, že Fiala s Nekulou pochopili, že tentokrát ukrojili příliš tlustý špalík... respektive se ukázalo, že pokud by se dotační politika změnila podle jejich představ, tak už by nebylo dál co krájet. Z našeho produkčního zemědělství by zbyli jen kmotři s "farmami na Šumavě" ... a Agrofert v rukou firmy Bayer.  Což by příliš okatě ukázalo na pětikoalici jako na zhůbce země. 

A tak nám vláda trochu couvla a ukrojila menší a stravitelnější plátek. Dotace zůstanou víceméně stejné, malým (a především těm neproduktivním) se trochu přidá, velkým se jakoby neubere a aby se to dalo prezentovat jako boj proti Agrofertu, budou zastropovány dotace na investiční projekty. Z původního maxima 150 milionů na jeden projekt to klesne na 50 milionů. 

Ano, dokud byl strop vyšší, tak z toho těžili ti největší, protože kdo má půl milardy peněz, aby si mohl požádat o 150 milionů třicetiprocentní  dotace? Jen ti velcí. V této chvíli se ovšem ptám, kdo bude mít 35 mega, aby si od státu mohl vzít dalších 65 mega dotace?  My tu totiž máme neuvěřitelné množství  malých  zemědělců do padesáti hektarů co u nás běžně plánují stomilionové projekty.... 

Politicky je to jednoduché - musí se najít hranice mezi velkým Agrofertem a trochu menšími agrosponzory ODS, KDU a Starostů. Malý zemědělec ostrouhá stejně jako vždycky a ty velké státní dotační peníze si víc nahrabou noví kamarádi nové vlády.   Údajně bude možné dostat dotace do 65% ceny investice.  Takhle vypadá skutečná win-win strategie. Sponzoři sponzorovali Fialu a Fiala teď bude dotovat 65% jejich investic. Ti skutečně produkční zemědělci si mohou dál campat v blátě...  jako ostatně vždycky. Proto je Babiš menší zlo víme? Jemu stát dotoval investice třiceti procenty. Těm novým je bude dotovat víc než dvakrát tolik. To jen tak na okraj... 

Nicméně... tahle sviňárna byla tak velká a tak okatá, že nemohla být z kolaborantské české hlavy. To se muselo zrodit někde výš. Takové věci se učí právě na těch Fulbrajtových stipendiích. Za tímhle stojí o řád větší prachy, než má k dispozici Babiš. Tohle zavánělo opravdu zničením živočišné výroby... hádejte kolik se u nás sežere masa a mlíka...  je to fakt hodně miliard. Ćtyřicet procent z toho je pořád ještě vyrobeno v Česku. To jsou tak obrovské miliardy, že za ně by stálo obětovat nejednu českou vládu i s poslaneckou sněmovnou, senátem a Vystrčilem jako bonus. . Obzvlášť když tam jsou takoví imbecilové jako současná skvadra. Takže očekávám, že se o to pokusí v jiné podobě znovu. Tentokrát už poučeněji. Rozdělí to na menší kousky, zamaskují to do jiných návrhů, ale stoprocentně to zkusí znovu. 

Jo.. abych nezapomněl... vy z ministerstev a úřadu vlády, co mě čtete... Nevíte náhodou, kdo to Fialovi s Nekulou rozmluvil? Kdo jim vysvětlil, co by to doopravdy znamenalo, že raději ustoupili? Rozhodně to nebylo kvůli demonstraci zemědělské komory a už vůbec ne kvůli Babišovi.  Tam na vládě nebo ministerstvu zemědělství sedí nějaký úředník, co tomu rozumí a umí se ozvat.  Ať se ozve i mně. Až dojde na vidláckou diktaturu, bude ministrem. Tolik ke včerejšímu tématu. 

Dneska se chci zabývat tím, co jsme si mohli v posledních dnech přečíst v diskusi...

1. Starostové nejprve kritizují ostatní za neprůhledné financování, aby se pak ukázalo, že to dělají také. Že je platí jakýsi šmejd přes Kyperskou společnost. Rakušan řekl, že když se ukáže, že jde skutečně o šmejda, tak peníze vrátí... jako by nevěděl, jak se to dělá. Šmejd zaplatí jinému méněšmejdovi na kterého novináři zatím nepřišli a ten zaplatí Starostům... Takže Vítku... rovnou si ty prachy nechte, stejně se k vám dostanou z jiné strany a stejně budete muset splnit, co jste tomu gaunerovi slíbili. Při trošce štěstí se na to přijde... v poslední době chčijete lidem na hlavy a ani se to nesnažíte vydávat za déšť. 

2. Farský jede do USA na Oregonskou univerzitu. Je to nabídka která se neodmítá. No to má naprostou pravdu, říkám já. Byl vybrán, aby kolaboroval na vyšší úrovni. Hele - víte co by mě zajímalo? Jak bude probíhat ta jeho výuka. Podle mě mu tam budou vymejvat mozek úplně stejně jako to dělají imámové v mešitě. Vysvětlí mu, že je Bohem vyvolený, že je bytostný demokrat a pozitivní člověk, že je předurčen k velkým věcem, vysvětlí mu to vyšší dobro, kvůli kterému stojí za to obětovat naší zemi s průmyslem, zemědělstvím i lidmi... a nakonec ho ujistí, že i na spáleništi si může přihřejvat polívčičku. Možná se tam potká i s nějakými umírněnými hrdlořezy ze středního východu  a Afriky...  a zjistí, že americký kolaborant se má dobře a chodí ve slušivém oblečku i když pochází z Angoly. Už mu samozřejmě neřeknou, že se mu musí dařit. Když nesplní úkoly, skončí jako Miško Sákašvili nebo Naděžda Dýka Savčenko.  

Farský si samozřejmě nechá poslanecký mandát, protože z něčeho se žít musí. Amerika je Amerika, ale prachy jsou prachy. 

3. Fiala má svojí neziskovku na kterou načerpal mnohem víc než Andrej na Čapí hnízdo. Ale v tom je samozřejmě rozdíl. Andrej totiž za ty prachy skandálně postavil středisko, kde se dá najíst, kde jsou ustájení koně a až jednou zvítězíme a zavedeme nový režim, tak z toho bude rekreační středisko pro podnikové zaměstnance nebo byty.

Fiala naproti tomu všechny peníze ušlechtile projedl a v Barmě žádná emancipovaná žena ani nezjistila, že Fiala vůbec existuje. Až ho dostaneme před tribunál, bude to úplně k ničemu, protože ty peníze už dávno budou v pekle. 

4. Lubošek Volný, hned jak zjistil, že se jeho antikovidní boj úplně nepovedl a poslancovat nebude, hned si nechal napsat neschopenku, protože jíst se musí a když chvíli poslancujete, tak si zvyknete na vysoký standart. Jeho gerilový marketing u voličů úspěch neslavil a tak bude ještě chvíli čerpat. A mlaská u toho tak okatě, že se to nelíbí ani to jeho Volnýblok partaji. Připomeňte mi, že Volný bude v našem novém režimu pracovat jako pokusná zátěž výtahů. 

5. Majerová Zahradníková udělala to samé. Hájí se tím, že to udělala až po vypršení mandátu, ale to pro výpočet výše nemocenské není důležité. Důležitý je předchozí příjem a ten byl také solidní. Také čerpá. Sice přišla se srdcervoucí historkou, jak má roztroušenou sklerózu, ale bohužel jí viděli, jak s tou hnusnou sklerózou vesele lyžuje. Fakt nezávidím Ivu Budilovi, jeho budoucí situaci... i kdyby volbu na předsedu Trikolóry vyhrál, tak tohle bude slušná koule na noze. Ale on nevyhraje... I v Trikolóře se totiž příliš přemnožila blbost. Stejně jako u Volnýho i v ČSSD. Nazdááár Šmardo... jaké to je být hrobařem nejstarší české politické strany? Je to o to smutnější, že všude tam jsou lidi, kteří jsou dobří, ale těch blbců je prostě moc. 

Proč to všechno píšu... Hele podezíráte někdo Volného z toho, že také podkuřuje Iluminátům? Nebo že by přisluhoval EU a soudruhům USákům? Nebo že by se nechal koupit vakcinačním byznysem? Myslíte si někdo, že Majerová Zahradníková je totéž co Fiala? Že má stejné politické zájmy jako náš slušný premiér, co teď hravě skončí s Babišovou drahotou?

A vidíte... jak šlo o prachy, tak jsou všichni stejné víry. Liší se jen to, že Jovovi je dovoleno víc než volovi. Nepotřebujete žádné spiknutí, stačí vám trocha peněz v měšci a Volný klidně popře všechno to, s čím chtěl vyhrát volby. To samé ta zrzka z Trikolóry. 

Takhle snadné to je. Zacinkej penězi a všechno ostatní se stane samo. Volný a Fiala nemohou být většími politickými rivaly, ale jak jde o prachy, jsou jako bratři. Zahradníková nemůže být odlišnější než Farský, ale vidíte, jak jde o prachy, jsou oba úplně stejní. Tam kde jiní vidí spiknutí a loutkovodiče v pozadí, tam já vidím prachy. Zlato totiž působí na všechny stejně a musíte prokázat hodně charakteru a sebeovládání, abyste se nezařadili mezi tu politickou sebranku. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí. Všichni čerpají jak se dá, jen někteří to dělají legálně a jiní se u toho nechají hloupě přistihnout. Někteří svoje čerpání maskují a hodují potichu daleko od zvědavých očí a někteří mlaskají, že je to slyšet za devátou stěnou. 

Upřímně... já nikdy velké peníze neměl, já vlastně nevím, co by to se mnou udělalo, kdybych měl možnost si takhle bezpracně sáhnout na mamon. Rozhodně by to ale byl pořádný nápor na můj charakter a zřejmě bych si dokázal vyrobit spoustu důvodů, proč by právě moje čerpání bylo bezúhonné a spravedlivé. Musel bych být obklopen dobrými přáteli, moje manželka by musela zůstat skromná a děti bez požadavků, abych měl šanci něčemu takovému odolat. Svým způsobem je to pouze Miloš Zeman o kterém mohu spolehlivě říct, že mu o prachy nikdy nešlo. Že si vystačil s tlačenkou s cibulí a politika pro něj byla hra a afrodiziakem moc a ne peníze. V tomto bych chtěl umět být jako on. 

Tohle podplácení nemá žádný vrchol. Jen využité příležitosti. Jakmile bude možné se jednoduše dostat k prachům, tak se to bude dělat. A čím víc peněz, tím víc kolaborantů, co se rádi přidají. A dolar je pořád ještě rezervní měna světa a ani rubl ani juan mu zatím nesahají ani po kotníky. Ne, Volný se nenechal koupit od iluminátů... ale prachy potřeboval... Jít do práce, proč by to dělal, že? Jiní zase pojedou do USA, další se budou pokoutně domlouvat s různými šmejdy s kyperskými firmami a všichni dohromady nám to budou krájet na tenká kolečka, aby se to dalo strávit. 

Já už vlastně poslouchám jen ty, co to dělají zadarmo ve svém volném čase. Proto mám pořád rád Vlka i když s ním nesouhlasím a proto už nemám rád Čulíka. Proto si vážím pana Bavora, vážím si Jana Červenky, vážím si svého bratra  a vážím si vás, co pro mě zdarma píšete. Vážím si malých blogerů, vážím si všech, kteří se angažují a které to neživí. V všichni mi prosím buďte po boku, až začnu z nově nabyté diktátorské moci blbnout. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (188 hlasů)

Komentáře

Pane Targusi, popsal jste fáze roztroušené sklerózy naprosto přesně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

na předposledním schodu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

dokud jste schopný napsat souvislou větu, natož článek, tak ještě máte (věřím) mnoho schodů před sebou.
A kecy, že s tím nemám zkušenosti...
Jsou jenom kecy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bať má to progresi, ale pokud se zvládá lyžování tak se zvládá i práce "mlácení hubou"

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

s nemocí tohoto typu nikdy nepotkal.
Já dodám - naštěstí.
A určitě jsem ten poslední, který by vám chtěl váš názor vyvracet.
Snad jen pro vaši představu doplním, že 60 - 70 % pacientů potřebuje pomoc psychiatra, mnohdy jsou dokonce v blázincích hospitalizováni.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Teta, co bydlela na konci stejné ulice co já, s tím bojovala šest roků a stejně v té Kroměříži skončila. Ne nafurt, asi na dva měsíce, pak ještě další tři doma a umřela. Ale oba bratranci z toho byli ke konci v podobném psychickém stavu.
Se ségrou jsme doma doopatrovali mamku, které se po autonehodě, při které umřel táta, rozjel Alzheimer. Pět let a tři měsíce, ten poslední už musel být ve špitále, protože bez infuzí a umělé výživy by prostě umřela hlady a žízní. Hodně lidí si nedovede představit, že postupující degenerací mozkových buněk daný člověk prostě zapomene, jak se při chůzi střídají nohy, pije tekutina, jí, kouše, ale taky vyměšuje, kde se to dělá a tak. Mozek postupně přestává všecko koordinovat, každý další den zmizí něco. V tom horším případě, se mozek, ale bohužel ne tělo, vrací do věku půlročního dítěte. V tom lepším případě, nejlíp ve spánku, odumře centrum co řídí dýchání, takže pro všecky zúčastněné, je to vysvobození.
Tohle nepřeju vůbec nikomu, dokonce ani estébákovi či chlorovi ne..

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Fakt dobrý, Targu. Vidlák blbne. Diktátorem nikdy nebude. Není to možný. Je příliš otevřenej, příliš konkrétní, adresnej... Diktátor musí poskytnout lidu tolik tajemna, aby si do něj mohl promítnout téměř cokoli. No ni?

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

NI.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Já si myslím, že z pana Vidláka bude diktátor skvělej. Prvním cílem diktátora a totalitního vládce je zlikvidovat opozici. Až jí zlikvidují, tak diktátor povolí šrouby a zajistí, aby lidi měli zajištěny základní potřeby a u ostatního bude řídit mírný nedostatek. Pak se lidi nebudou diktátorem zabývat. A protože má pan Vidlák přehled, tak s pomocí třá pana Targuse a dalších tento způsob vlády zvládne.
Totalitní vládce si po likvidaci opozice vymyslí dalšího nepřítele a utahuje šrouby dál. A na to pan Vidlák povahu nemá. Takže se těším na to, až bude diktátorovat. Jen nevím, jestli už nebudu pozorovatel nebeskej či pekelnej.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by taky Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan domácí v článku píše, že 40% rostlinné i živočišné výroby se vyrábí pořád tady, v ČR. To není tak málo.
Kdybychom se všichni jen trochu uskromnili, namísto desítek druhů zbytných pičovin měli jen třeba tři, tak by vyšlo na všecky. A minimálně po této stránce bychom mohli EU a čtvrté říši ukázat fakáč.
Pak ještě rozumná dohoda s RF o plynu a ropě, vyfakovat Francouze od vody...
Nemyslím si, že by to bylo až tak nemožné, jak se snaží prezentovat eurohujeři. Kteří tvrdí, že bez brusele a Německa jsme naprosto v prdeli.
Myslím si, že ne. Jen by farmáři museli nabrat lidi a popojet se zbožím trochu dál, než do nejbližšího městečka.
Hlady bychom nepochcípali, ta rozumná dohoda s Rusy by samozřejmě znamenala i rozumnou dohodu ohledně dodávek paliva do atomek.
Tí by byl vyfakován Westinghouse a na něj navázaný byznys, zůstaly by volné další peníze a cena elektřiny by mohla jít ne nahoru, ale dolů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Píše o masu a mléku - 40% je stále tuzemských.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, je mi jasné, že 32 roků plundrování, rozkrádání a devastace se nespraví hned. Ale ten minimální základ, se kterým bychom mohli žít jako v těch osmdesátkách - ale jako svobodní občané - ten by se dal dohromady poměrně rychle.
Dovednosti a věci, které lidi dělali třeba celý život, to se nezapomíná, je to jako jízda na kole, nebo plavání. Když 30 roků na kole nepojedete, tak když po těch 30 letech zase sednete na kolo, pár desítek metrů budete trochu vanglovat, ale pak se tělo i hlava rozpomenou.
A stejné je to i s hlavami lidí. Šikovní a pracovití lidi, co celý život pracovali v zemědělství, nebo v kovovýrobě, to nezapomínají. Svářeč po 30 letech vezme do ruky kleště, kuklu a bude vařit stejně dobře, jako zamlada - jen si bude muset dát víc přestávek. A když současně bude zaučovat další - mladší, stejně tak v ostatních oborech, tak by se to tady dalo dokupy docela brzo.
Já vím, že starší lidi bývají nedůvěřiví. Když se jim ale ukáže, že to jde tím správným směrem a ukážou se jim ty opravdu pozitivní výsledky, tak se rádi přidají tím, čím mohou být užiteční. Byl bych jedním z prvních.
V roce 89 jsem naproti tomu vůbec neměl pocit, že to jde tím správným směrem - a to jsem byl ještě mladý člověk, v plné síle, schopen makat 12-16h denně. Viděl jsem denně v televizi ty roztlemené ksichty, co nám důležitě vykládaly, že když se všechno to společné a fungující, prodá soukromým majitelům, pohříchu vesměs cizákům, tak že to bude fungovat ještě líp - to je z principu blbost, což se ostatně na 100% potvrdilo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

(Franta původní).
Bohužel to, co jste napsal, není reálné. Samozřejmě že kdo se něco dobře naučil, tak to nezapomene. Jenomže ono to nestačí. Ti lidé pracovali ve fabrikách, které už nejsou, na mašinách, které byly dílem rozkradeny, dílem sešrotovány.
Příbuzný, bude mít 80, se vyučil soustružníkem barevných kovů a celý život dělal na klasických mašinách. Byl řekl bych virtuóz, pozorovat jej při práci byl zážitek. Jenomže už on sám říkal, že ty nové mašiny (NC stroje) na něj nejsou. A svět velice pokročil. Tak třeba roce 1977 vyšla Příručka elektromontéra domovních rozvodů. Podle ní se dal postavit barák (pomíjím požadavek formální kvalifikace). Když nyní sleduji elektrikářské diskuse, jímá mne občas hrůza, jaké nejrůznější normy, často protikladné, dnes existují, a jaké je tempo jejich vydávání.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

....nemá ozvěny.
Taky jsem si tím prošel (a občas ujedu, občas také podlehnu naivní představě, zvláště když člověk narazí na obdobně smýšlející) , je to vpravdě zbytečné a může to být i sebepoškozující.

Důležité je teď hlavně to mít přátele, v Rusku prý kdysi (to byl rubl ještě částečně ze zlata) říkali něco v tom smyslu , že " raději mít 100 přátel než sto rublů".
No a být si jist i tím, že ty jsi pro ně také přítelem.
To vůbec není snadné....jak se zdá.

V krizi by měly být mobilizovány rezervy.
Jenže ty mají (prý jsou ale české a národní !!!) guvernéři asi na to, aby si mohli včas půjčit soukromé tryskáče a zdrhnout.
(dělám si srandu, samozřejmě že drahotu současný kapitalismus nutně potřebuje, to vědí i guvernéři - proto také dělají " opatření " jen tak, naoko, aby lidem nedošlo co jsou zač...prostě dělají politiku možného, byť by výsledek byla opět katastrofa...ovšem je možné i to, že si ti parchanti jen přihřívají megapolévku)

Dělej si ze všeho srandu, já to tak dělám od dob co si zdegenerované maloměšťáctvo nechalo rozbít podruhé Československo, tentokrát pod naprosto mizivým tlakem zvenčí, než jak tomu bylo za Hitlera se Skladkovskymo(Beckem), Chamberleina, Daladiera či Roosevelta.... anebo Tisa s Horthym.
I to je však někdy těžké, brutalita doby je velká. Včetně zvýšeného výskytu hovad a hňupů, ženské verze téhož prominou..

Přestaneš kupovat zbytné věci a tvůj soused přijde o práci.
To je také projevem degenerace, takové plytké snění. Marnivá poptávka je také elektromotorem :-D soudobého kapitalismu, ba i perverzní poptávka (sázkařský byznys například). Jsou to stamiliardy euro ročně jen tady v Evropě.
To by ani diktátor Vidlák nemohl jen tak zrušit, nějakým dekretem.

Tu past prostě spoluzrobili jsme. A furt ji zdokonalujeme. Tak je to.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by taky Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten horní Franta je jiný Franta!

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Nás Františků je pořád ještě téměř 130 tis., ale myslím, že klesáme. Na Kydy nechodím nijak dlouho, zdejší třeba i nepsaná pravidla jsem prokouknout nemusel, tekže měl-li bych se víc odlišit, stačí naznačit.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by taky Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

sprosťáka, tak s tím počítejte.
Zkuste se nějak domluvit a očíslujte se. Třeba.
Já jsem chodil do třídy se dvěma děvčaty, která se jmenovala úplně stejně.
A holky bydlely dokonce ve stejné ulici!
Průser.
Tak pančelka začala dříve narozené říkat "Jedna" a té druhé "Dvě".
Časem se z toho vyvinuly "Máňa-jedna" a "Máňa-dvě". A nikdo z nás dětí a později výrostků a mladých slečen to neřešil.

Dodatek - jednička je dnes po tolika letech dosti protivná, když jí to někdo připomene. Dvojka na to slyší dodnes. Vždycky se na sebe smějeme, jak dva idioti, když ji potkám a zavolám na ni přezdívkou z mládí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by taky Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

....nějaká parta hňupských grázlů prostě psala pod mým nickem opravdu odporné zhovadilosti.
To se tady zatím neděje, nebo aspoň se domnívám, že ne. Že tak hluboko zatím neklesl nikdo ze zdejších lumpů.
Ale v anonymních a nefízlovaných diskusích se tomu prakticky zabránit nedá. Takové diskreditaci.
Je to prostě o morálních zábranách.

V tvém případě asi půjde jen o omyl, respektive o neznalost prostředí.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by taky Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

ysslím , že zapár se mu ta "liberálnost" vymkne z rukou a půjde to tak, že tapetáři splní svůh úkol- Proč si to myslím, víte já něco hledala a tak jsem hledala pozpátku až jsem došla */+ dva roky\ zuruck. Hmm nebyla tam taková přehršel komentů, ale dávaly smysl, tapetáři nerozšiřovali " sledovanost" a půnebí bylo pýívětivé jak rpo souhlasící i nesouhlasící. Dalším faktem je že hodně opravdu dobrých přispívatelů zmizela kamsi. Někteří hodně zhrubli, z agresívněli, i když semtam ještě zbytky se pořád ještě snaží zachovat na výši... nevím nevím....
Tedy\ ač-li to není záměr majitele jak to ukončit. Škoda....
Není dobré že kvantita převálcovává kvalitu.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Farský je US agent. A jestli není, tak po návratu bude.
Jak se to dnes dělá? Prašule na ruku už moc ne. Zaplatí se stipendium, dohazují se zakázky, přednáší se v USA nebo jinde na univerzitách, samozřejmě za tučné spropitné ( vzpomeňme na Hejvla nebo svého času Klause či Gorbiho / platí to univerzita, ale té dohodí prašulky CIA), děcka studují na Harwardu nebo v Cambridge. Paní poslancová jede se svým mužíčkem na Seychely nebo na Floridu nebo do Kalifornie. A mužík jí, když si na to zvykne, nevysvětlí, proč se na musí hnít na univerzitě v Ústí nad Labem a a ona místo Miami Beach, musí jet na dovolenou na Mácháč. Prostě to nepochopí a dá mužíka do latě, místo CIA, ona... Jak to říká Ulfkotte v knize Koupení novináři nebo na YouTube?? A když někdo přijme službu, jednoho dne někdo bude požadovat revanš...
Do politiků cizích zemích, US government investuje, jak na běžícím pásu...

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Je to od dob starého Říma, osvědčený koncept.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak dopadla. Vojenské základny od Afriky přes Asii až v Anglii. Homosexuaita se stala módní (dneska "in" a "cool") Podobnost čistě náhodná???

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Děkuji za připomenutí Uda Ulfkotta... R.I.P

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Farský jede studovat do USA jak tam vznikla a jak funguje fderace. Možná potom pomůže Zemanovi s jeho snem, federalizovanou Evropou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Můj evropský sen nezahrnuje steak v ústředí Evropské komise, který vypadá a také chutná jako žvýkačka," podotkl dále.
Zemanův evropský sen: Český prezident v europarlamentu kritizoval byrokracii i jídlo
mrk
26. 2. 2014 ▪ 16:39

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale člověk,
který ví již dávno před volbami,
že bude 8 měsíců s celou rodinou (proč lhal skaut, že jen šest měsíců)
"studovat" na jiném kontinentu se o tom minimálně voličům předem zmínit měl,
pak by to bylo trošku poctivé.

Nejspíš ale zapomněl i na koaličního partnera volebního (v koaliční smluvě si to zakazují)
a možná to zatajil i své vlastní straně,
protože proč by tito probůh ještě Farského zvolili za předsedu poslaneckého klubu STANu.....?
Vždyť vypadají nyní minimálně jako banda idiotů, nebo rovnou arogantních šmejdů.

Jenda možná drze předpokládal,
že zvládne dálkově snad i tuto funkci a každý příplatek se počítá,
to ví zřejmě jen on sám a ti, co ho do USA doporučili
(prý sám Fiala - hmmm, Pithart a Žantovský).

Kde vezme Jenda na letenky (do ČR a zpět) na hlasování,
dá to jen z "kapesného-stipendia" studenta..., či si bude psát "cesťáky"?

A fakt je obsahem funkce poslance jen chodit na "důležitá" hlasování?

4 děti také nějaké peníze spotřebují a tak je poněkud zvláštní,
že chce nyní Jenda rozdávat poslanecký plat (nelže opět?)

Se zpožděním za ním prý dorazí celá jeho rodina a pobyt jim prý bude plně financovat Fulbrightova komise, říká Jenda. I to přece bylo třeba připravit dost předem....

A nikdo za to vše nebude po skautovi a politikovi Farském nikdy nic chtít, Jendo tak určitě...☺

Nu a po návratu se plat poslance bude rodině hodit,
to dá rozum, proto se mandátu drží zuby nehty.

Ale poslanci (všichni) vypadají nyní jako banda,
co bere nehorázné prachy jen za nějaké zvedání ruky-"důležitá" hlasování.

Voličům se skaut Honzík předem nezmínil, aby zřejmě nemuseli přemýšlet,
zda si vůbec přejí zákonodárce, co dá přednost "studiu" před slibem poslance.

A je vůbec "v zájmu všeho lidu" ,
dokonce přímých voličů (kroužkujících) Farského ta federalizace EU po vzoru USA....?!

Jak si může být Jenda tak arogantně jist,
že ani ty své voliče nezradil,
když se jim předem nezmínil a nyní se těch 15 479 také neptal?

A tak po podvedení koaličního partnera vykroužkováním,
tajemných dárcích na volby STANu
nám Jenda ("Honzíkovou cestou") naplno odkrývá,
že ti "starostové a nezávislí" jsou minimálně nahoře taky pěkná sebranka
a každý poctivý starosta i skutečný skaut
a nakonec i koaliční partner a poslanec
je nyní chováním Jendy trochu ušpiněn...

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

...by v rámci předvolební kampaně prohlašoval, že hned po volbách, pokud zas vyhraje (což od jisté sumy peněz vložených do kampaně je takřka zaručené) , odstěhuje se do SSA, na nějaký čas, tam bude pobírat plnění od organizace cizího státu a paralelně s tím bude posílat peníze, které mu vyplácejí čeští daňoví poplatníci, nějaké další organizaci, tentokrát ale české provenience (i když i zahraniční působnosti).
Jak by asi pak dopadla ta partaj, které dělal ve volbách volavku ?
Lidi by si řekli - jsme jim za voly a kravky ?
Krom samozřejmě fuhrerovsky oddaných, ti by to zamlouvali a láli ostatním do závistivců, loserů, fašistů, rusofilů atd apod.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

a proto Jenda prostě propásl příležitost "politika jeho formátu"
letět a držet tu hubu dál
a nežvanit nám do médií ty floskule o zradě voličů jen v případě,
že by se nyní právě on toho mandátu měl vzdát.

Tím, že se obhajuje se jen víc a víc v těch sračkách patlá a s ním všichni,
co to pohrdání nejen voliči hájí.....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

On ten Jenda bude v USA "študovat". S celým zaopatřením. Za dax, platí mu to US nadace. A aby to nááhodou nebylo málo, platí pobyt v USA i celé jeho rodině. Jen tak, mýrnix týrnix. Zlatý normální standard?? A kolik peněz jde Farskému bokem? Farský není žádný génius, žádný vědec, co nevidět vyvine univerzální lék na rakovinu, levné ekologické palivo do spalovacích motorů nebo zvládne jadernou fúzi. Je to, u našeho pohledu, pan Nikdo. Přesto do něj takto investují?? Někdo má s Honzíkem velké plány. Studium federalismu je jen eufemismus pro politické školení. A investice se musí vrátit. Koordinátor, spojka na špinavou práci nebo v budoucnu přímo místodržící?

Je to tak průhledné, až to bučí. Ani se to nesnaží nějak zaobalit. Ani Farský ani USA. Češi jim za to zřejmě vůbec nestojí. A to je to, co mne na tom uráží!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

...koupil sobě kdysi hluboko pod cenou nemovitý obecní majetek. Přesně nevím zda to bylo v době, kdy pro obec dělal, to bych lhal. Prvotní akumulace kapitálu se tomu kdysi říkalo, později však i krádež, to když se měnily režimy.
Takže hlady by rodina náramně vyvzdělávaného poslance strádat neměla, i při té drahotě, kvůli která zařizuje víkendový traktorista lidem možnost jít žebrat na úřad.

Oni to myslí dobře, s občany a s občankama.
My jen nevíme s kterými přesně. A zda převážně se zahraničními, anebo našimi. A i kdybychom to začli tušit, tak stejně přijdou Čuk a Gek , tentoktát by však nevyhodili do luftu kontraband, ale vypálili by nám rybník. Na Čuka a Geka nesmíme za žádných okolností zapomenout. Pročež kdyby se Vidlák stal diktátorem, tak by měl ustanovit si ochutnávače. Já bych navrhoval Palivce, ale nesmělo by to jídlo být příliš masité a z Lídlu a nesměl by Palivec opět podvádět..

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

otázku zda pobyt Volného či Majerníkové na nemocenské v případě jejich nemoci je akt právní nebo protiprávní? Máte informace o tom že oni lékaři porušili zákon? Nemáte! To by byl jiný křik. Samozřejmě je to podle pravidel naastavených celou PS, to nenastavoval Volný nebo Majerníková.

Nevšiml jsem si že byste kdy kritizoval chrochtání Babišova Agrofertu při čerpání všech možných dotací, nebo, jak jste i zde liboval, při Babišovou vládou zvýšení vašich dávek o šest tisíc. Taky podle schválených pravidel, jistě.
Nelíbí-li se někomu něco a je to legální podle nastavených pravidel měl by se zasazovat o změnu těch špatných pravidel, a ne nasazovat jednomu psí hlavu a jiného chválit za totéž sosání ze společného, a to podle svých politických preferencí. Je to ubohé, průhledné a primitivní.

Průměrný počet slepic: 3.2 (32 hlasů)

Všeci kradnú.

No a taky ta biologická determinace, prostě každý vidí ty špatné venku, doma u sebe je nemá, anebo když tak jsou to " jeho špatní".
To už jde s námi od opic.
Partajničení to jen zahušťuje a koření, tento galimatyáš intelektu a citu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Je po volbách a vše je rozhodnuto. Všichni víme, jak jsme volili a co nás čeká. Politiku nyní sleduji jen okrajově a nic od nově ustavené vlády nečekám. Tudíž mě ani nemůže zklamat.

Volný čerpá nemocenskou. Pokud se dobře pamatuji, jeho kolegové mu předepsali nemalé pokuty za nedodržování náhubkových zákonů. Snažili se ho zbavit všemi prostředky, aby mohli v klidu další čtyři roky krást (pardon, spravovat zemi). A to se jim podařilo. Pokud se nyní Volný rozhodl, že si peníze na zaplacení těch pokut vybere z té samé kasy podle jejich pravidel, já s tím problém nemám. Připadá mi to spravedlivé. Ale pokud se v něčem pletu, rád si to nechám vysvětlit.

Volný blok volby prohrál a rozpadá se do ztracena. Myslím, že je to přirozené. Proč udržovat při životu hnutí, o které lidé neprojevili zájem? Poslanec Volný tomu věnoval hodně vlastní energie a říkal věci tak, jak si opravdu myslí. Jeho politický program byl podle mého názoru správný a až přijde někdo další na jeho místo, opět ho budu podporovat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

že ubral hlasy tam, kde by byly potřebné a vhodné víc? Myslete komplexně...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Může ale něco v lidech probudit, záleží co. Ono to totiž může být i zhoubná agresivita, nikam nevedoucí.
Ten jeho propad se dal čekat, tuším že jsem zrovna Vám to už před volbama sděloval, že se do sněmovny nedostanou.

Vybírat z kasy nemravným způsobem možná neoprávněně předtím vybrané od něj....to je také spíše jen zoufalství. Ostatně takto jsou koncipovány i některé restituce, hádejte které..líbí se Vám to ?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Petřepavle, kdybych já dostal neschopenku, tak musím sedět doma. A kdyby mě nachytali na demonstraci nebo na lyžích, tak přijdu okamžitě o práci. Aha, teď jsem to pochopil... oni už o práci přišli a tak mohou lyžovat a demonstrovat i v pracovní neschopnosti. Už se jim nemá co stát. Tolik k pevnosti charakteru... 

Víte, já bych to ani neotevíral, kdyby si na Volného nestěžovali z jeho vlastní partaje a kdyby Zrzka sama si nepustila pusu na špacír, jak má roztroušenou sklerózu a doktor jí nezakázal chodit ven... 

Mezi námi Kefalín.... když můžete lyžovat, můžete i do práce.  To samé platí i pro Volného - když může demonstrovat, může i do práce. Jo a pokud ode mě chtějí stejně vlídné posuzování jakého jsem schopen u Babiše,  nic jim nebrání, aby ty prachy vrátili podobně jako Andrejko vrátil dotaci za Čapák.  Jinak si dovolím je považovat za příslušníky stejné šlechty. Sice proti sobě budou intrikovat, budou proti sobě bojovat, ale běda kdyby jim chtěl komukoliv někdo sáhnout na výsady. To se spojí jako jeden muž. 

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

zkratkou R-acing S-port (tak tomu říkám já) nevíš fakt vůbec nic.
Pokud má dotyčná prokázanou diagnózu a normálního doktora, opravdu si může zajistit týden na lyžích v době nemocenské. Tihle "spešl" lidi mají nárok na kde co.
Který jiný pacoš má BEZPODMÍNEČNÝ NÁROK na lázně každý druhý rok ve zbytku života?
Do kterého jiného pacoše se pumpují stovky tisíc peněz ročně třeba patnáct, dvacet let?
Nevíš.
Tak vidíš.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

neprijdete,ale o tu neschopenku,při porušení lecebnneho režimu. Při některých diagnózách dávají i celodenní vycházky,takže můžete být kde chcete. Ono privezly každé nemoci nemusíte celý den ležet v posteli,přestože můžete byt nemocný velmi vážně

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dokonce při udělení plného invalidního důchodu (což je takřka ekvivalent nemoci, vážného onemocnění) " na hlavu" můžete chodit do práce, jezdit kam se vám zachce, prostě nejste nijak omezen, omezená. Získáváte i řadu zvýhodnění.
Je to morbidně komické, když to porovnáte s těmi, kteří jsou třeba zchromlí nebo jinak pohybově omezení. Jak ty někdy docela přísně posuzujou, jestli už náhodou nevyzdravěli.
Je to dáno hlavně tím, že do hlavy nikomu zatím nikdo zcela nevleze.

Samozřejmě záleží na míře onemocnění, choroby, postižení. Já mám na mysli ty, kteří mají tak třikrát do roka depresi, že nevyjdou několik dní z domu. Ne ty co např. dlí v různých ústavech a jsou zcela závislí od pomoci druhých..

Využívalo se toho už za komoušů. Dnes je to tak, že takový člověk, pokud získá plný invalidní důchod už v mládí, má ho ve výši takové, že na tuto výši nedosáhne celá řada těch, co mají odpracováno 30 a více let, může mi to Občan vyvracet jak chce, taková je (či donedávna byla) realita , z první ruky.

Kdo je bez viny ať první hodí kamenem....
(dneska se to tak neber, prostě se kamenem hodí a pak se to buď okecá na netu anebo se najmou všeho schopní právníci)
---------------
Už mě ale ten cynismus a sarkasmus také dost unavují. Ať už je jaro. A pozor na březen - v marci umierajú stareny a starci, nebo jak se to říká o nedostatku vitamínu :-D.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jsou tisíce nemocných co nemusí sedět v nemocenské doma. Záleží na nemoci.

Andrejko vrátil dotaci za Čapák, pěkné gesto pro jeho věřící, stálo ho pár milionů.
A co ty další miliardy dotací pro jeho firmy? Pro jeho kolegy podnikavce vzešlé jako on z devadesátek? Pro ziskové a politické neziskovky (třeba tu Fialovu)? Co ty miliardy pro ČT z našich kapes?Co ....? Ticho.

Proč já blbec jsem sem zase vlezl...?

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Víte Petřepavle... ono je to hezké, že se Volného i Zahradníkové zastáváte. Ale ono jim to nepomůže. Protože takové chucpe se vždycky projeví na volebních lístcích. V podstatě tihle dva zařídili, že ani v budoucnu ty jejich partaje nemají šanci, protože kdykoliv se objeví nějaké volby, všichni referenti dostanou pokyn připomínat právě tohle.  A vy nebudete moci říct, že jste ve Volném volil dobro. Protože to dobro jaksi vyjebalo se systémem a zařídilo si na nějakou dobu ještě příjem z nemocenského pojištění. Volný bude jen další menší zlo. A když bude nikoliv dobro, ale menší zlo, bude poměřován s jinými menšími zly jako třeba s Babišem. A když poměřujeme dvě menší zla, může se ukázat, že Babiš z toho vychází líp. Ale to nic... jen tak demonstruji, jak to vypadá, když se přemýšlí pár tahů dopředu.  

Jaký je rozdíl mezi Volným co si o nemocenské kráčí na demonstraci a kupříkladu Prymulou, který si zajde do zavřené restaurace? Prakticky žádný. A takhle to za čas uvidí i volič a dokonce i volič Volného bloku, protože i Volného kamarádi zjistili, že jim Volný zavařil a zkoušejí se ho zbavit.  A u té Majerové Zahradníkové? Jo, ausgerechnet šla k doktorovi přesně po prohraných volbách. To se tak dělá... je to možná míň chucpe, ale žádné dobro to není. Prostě Jak Volný tak Zahradníková sami svojí činností jaksi poněkud poškodili tu stavbu jejich příznivců o tom, že právě tihle dva jsou nějakou politickou budoucností naší země. Voliči si to tak jako tak moc nemysleli. Teď jen zjistili, že si to nemysleli správně. 

A opět... nejde o to, jaké to je, ale jaké se to jeví. Protože to rozhoduje volby. 

 

PS. A demoagog jsem nejen dobrý, ale dokonce výborný. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

najít střípky naděje v nové malé straničce je skutečné umění.
Říká se tomu vašemu postoji : kam vítr tam plášť.
Proč myslíte že oni dva poškodili? Příznivci nedají na pomluvy. Budou silnější. Ano, měli by se spojit. Ne oni, ale takoví jako vy poškozují politickou budoucnost země. Až vám přidá Pětikolka na něčem nějakou stovku a píchne vakcínu budete stranit zase jí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

"Nelíbí-li se někomu něco a je to legální podle nastavených pravidel měl by se zasazovat o změnu těch špatných pravidel, a ne nasazovat jednomu psí hlavu a jiného chválit za totéž sosání ze společného, a to podle svých politických preferencí. Je to ubohé, průhledné a primitivní."

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

že se ani nezapomněl podepsat :-) .

Vy chválíte špatná pravidla když si myslíte že jsou špatná? Nebo snad to o plné nemocenské poslanců se vám líbí? Nebo to o dotacích poskytovaných EU bohatým z plateb posílaných tam od nás malých a chudších?

Asi ano, jste blbíš.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

Propásl jste okamžik mlčet, člověče nešťastnej, Vy se snad už ani nejste schopnej kontrolovat, jinak to fakt už není možný.

Werich říkával něco v tom smyslu, že když něco říká, tak se poslouchá, aby neslyšel něco, co nechce slyšet. Zkuste to alespoň někdy, zrovna Vám to vřele doporučuju.

Abych se neoháněl Váma osloveným vidlákem, tak si vezměte zrovna toho, jak píšete, troubu blbíše:

blbíšovi na rozdíl od Vás se nelíbí Farskej už dávno, a protože samozřejmě ví, že se v PS vyplácej prachy ze neodváděnou práci (mimo jiný !!!), tak se skřípěním zubů to hodil Okamurovi, o kterým alespoň byl přesvědčenej, na rozdíl od všech těch petrpavlů, že v tom Parlamentu alespoň bude mlátit tím jeho „hnědým, populistickým, nacionalistickým ... a já už nevím jakým ještě ... pantem, což zrovna třeba teď v parlamentu splnil na víc jak 100%.

Jenže co to blbíšovi bylo platný, když mravokárci typu patrpavlové si klíďo-píďo volí srdcem.

A protože Vás nemám zas za tak bystrýho, tak Vám to napíšu polopaticky, abyste nemohl říct, že Vy nic, Vy muzikant. Tím svým hlasem od toho Vašeho srdce, jak jste se chlubil nedávno, jste totiž vyfutroval právě ty strany těch deprivantů, proti kterým blbíš:

„podle nastavených pravidel se zasazoval o změnu těch špatných pravidel“

a Vy jste ještě tak drzej, že jste jim část toho svýho hlasu rovnou dal! Takovýho mravokárce, aby člověk pohledal, fakt neskutečný!

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)

" ... blbíšovi na rozdíl od Vás se nelíbí Farskej už dávno...".

Píšete ...blbíš: „podle nastavených pravidel se zasazoval o změnu těch špatných pravidel“. Když to, podle vás, děláte tak proč takovou mou radu, výtku Vidlákovi kritizujete? Schizofrenie? Alzheimer?

A co takhle pochopit že Vidlák stejně jako k Volnému či Majerníkové se staví k Okamurovi? Nebo si snad myslíte že kdyby vidláci volili Volného či Trikoloru že by se dali dohromady s Pětikolkou, chovali se a hlasovali jinak než Okamura? Hlouposti, primitivní řevnivosti a zaujatosti, tvé jméno je blbíš.

S Vidláky snícími o své diktatuře nelze porazit prorežimní a protisystémové strany, jen je upevnit u moci. Ať ANO nebo Pětikolku. Ale budiž vám blbíši přiznáno plus že jste nevolil výplod režimu, systému, Babiše, ale sice ne prorežimního a protisystémového (všiml jste si toho vůbec?), ale aspoň protiunijního Okamuru.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

takže naposledy, i když je to asi zbytěčný!

Vám furt nedochází, že právě jde o tu Vaši RADU vidlákovi a že radit může JEN ten, kdo se svýma radama taky SÁM řídí! Ztratil jste nad sebou samým sebekontrolu a hlavně soudnost, neb poučujete ostatní, a přitom Vy SÁM se chováte diametrálně odlišně, než jak druhým radíte.

Chápete to vůbec, že jde o !VÁS! ? (a už vůbec ne o ty Vaše naprosto ujetý myšlenkový konstrukce, který svým ubohým, manipulativním a invektivním způsobem se snažíte vkládat do úst blbíšovi?

Nebo to chcete ještě v morseovce, abyste to pochopil?

Kdyby petrpavlové vědomě a hlavně dobrovolně nezahazovali svoje hlasy do chřtánů pětikolky na základě sympatií něčeho tak neuvěřitelnýho, jako je nějaká náhodně vyslechnutá rozhlasová diskuse s úplně neznámým a pro výsledek voleb zcela marginálním, na jehož v diskusi předváděných kecech se doslova rozhořelo srdce nově získaného sympatizanta Petrpavla tak, že neváhal DÁT dobrovolně část svýho předem ztracenýho hlasu pětikolce, TAK PĚTIKOLKLA BY TAM DNESKA PROSTĚ NEBYLA a my tady nemuseli řešit základní etický otázky nově do vládnutí nastoupených deprivantů!

Chápete alespoň tuhle jednoduchou a logickou rovnici?

P.S.
Dokonce ta pro Vás nepochopená jednoduchá rovnice platí i pro toho Váma opovrhovanýho Okamuru, pokud ani tohle Vám ještě nedošlo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Cituji vás : " ..Petrpavla... že neváhal DÁT dobrovolně část svýho předem ztracenýho hlasu pětikolce, TAK PĚTIKOLKLA BY TAM DNESKA PROSTĚ NEBYLA..." .Vím to já, víte to ode mě i vy, volil jsem Volného stranu. Moje právo, nelituji toho. Na výsledek voleb to nemělo žádný vliv (a díky volyčům jako jste vy, bohužel - říkám já).
Vaším právem je mi to vyčítat. Ale ne balamutit stejné hlupáky jako jste vy že jsem příčinou výhry Pětikoalice.

Rozčilení není program. To je ve vašen případě pogrom : -) .

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)