Stejně to zase rozhodne jeden člověk

Autor

https://www.litterate.cz/stejne-to-zase-rozhodne-jeden-clovek/

V uplynulých dnech jsem velmi často psal o potřebě se sjednotit. O nutnosti vytvořit společnou sílu, která bude schopna převzít moc, až ta bude ležet na ulici, protože naše transatlantická líbodémo se zdiskredituje drahotou, zimou a hladem. A musím říci, že nejsem jediný. Já vlastně úplně zírám, kolik lidí na Alternativě píše to samé. A nestačím zírat, kolik pokusů začíná být vidět. Mluví spolu ti, kteří spolu dříve nemluvili a spojují se ti, od kterých bych to vážně nečekal.

Ovšem pokud si sundáme růžové brýle, tak je nutné konstatovat, že všechny tyto pokusy přicházejí zřejmě pozdě. Události se nám valí přes hlavu. I náš premiér a odborník přes strategickou komunikaci už vysílá jen ty nejhorší signály a víc rozhazuje rukama, než mluví. Němci už chystají nouzové plány na nedostatek plynu, Britové pokračují ve válečném módu, mluví se nejen o nedostatku plynu, ale i nedostatku ropy… . Zkrátka v principu jde všechno do prdele přímo před očima.

I kdybychom si teď všichni na Alternativě sedli a začali urovnávat svoje rozpory, tak je dost možné, že to prostě nestihnou. Stačí, když tady dnes napíšu jedno jediné souvětí, že covid není žádné spiknutí, ale normální nemoc a nikdo nás nebude ovládat přes covidovou epidemii, tak uvidíte, kolik komentářů se tomu bude věnovat.

Dlouholetá práce na vlastním písečku se nedá sjednotit za den. Je třeba se dost věcí naučit, ledacos je nutné spolknout, některé křivdy a rozpory je třeba velkoryse přehlížet a navíc je nutné to naučit i voličskou veřejnost. Stačí si zde na Kydech přečíst diskusi a hned víte, kdo s kým nikdy nemůže jít, kdo je pro koho absolutně nepřijatelný, kdo zradil ještě dřív než něco udělal, atd, atd. Já píšu už pět let a dlouho trvalo, než jsem si mohl dovolit říkat kacířské věci a stejně za ně ještě dostávám pravidelně po papuli.

Sjednocování prostě trvá. I když nám k tomu hlad a zima docela hodně pomůžou, stejně to chce čas, který zřejmě nemáme. Žádné mávnutí kouzelného proutku nenastane a pokud ano, bude to stát za houby. Jakýkoliv rychlý ad hoc jednotící projekt bude mít stejnou životnost jako Pětikolka, akorát bude mít v horších podmínkách i horší konec.

A tak si začínám říkat, že to všechno dopadne tak, jak je to v našem národě zvykem. O naší budoucnosti rozhodne jeden člověk. Prezident.

On sice nemá moc pravomocí, ale jmenuje vládu, dělá ty různé dekrety, demise, odvolává a jmenuje, pořád je to takový Tatíček Masaryk a to bude v případě ústavní i hospodářské krize sakra důležitá úloha. Bude to prezident, který nás buď zachrání z nejhoršího a nebo nás přivede do ještě větší prdele. Všechny diktáty zvenčí, rozkazy shora, pokřiky lůzy i demokratické veřejnosti, tohle všechno nakonec stejně dojde před prezidenta a ten pak buď všechny návrhy přijme a nebo se jim postaví. Všechny revoluce, tlaky zdola i shora nakonec dojdou až na Hrad.

Nakonec o nás rozhodne (zpravidla) starý a nemocný člověk na kterého bude vyvíjen extrémní nátlak z mnoha stran. Bude se rozhodovat z několika zel, bude řešit šílená dilemata a jeho podpis nakonec rozhodne o národu na dlouhou dobu.

Je dost možné, že to ještě stihne Zeman. Ale je také reálné, že to bude úkol pro jeho nástupce, který tam na Hrad přijde, ještě nebude ani vědět, kde jsou záchody a kudy do Španělského sálu a už se mu tam sejdou ti američtí velvyslanci, němečtí průmyslníci, nejspíš tam bude mít i nepřijatý hovor od Putina, pod okny mu bude bouřit dav, policie nebude vědět, kam dřív skočit a náš premiér bude mít hlavu hluboko v písku, pokud ještě bude naživu A všichni ho budou tlačit, aby rozhodl v jejich prospěch.

Takhle důležité budou letošní prezidentské volby.

Je dost možné, že si budeme volit prezidenta, který bude rozhodovat o novém mnichovském diktátu, nové normalizaci, nové okupaci, bezvládí, anarchii, diktátu některé z vlemocí… prostě bude rozhodovat o našem ponížení nebo naší hrdosti. Bude rozhodovat sám a pod tlakem. Budou ho nutit, přesvědčovat, hrozit mu a prakticky nikdo mu nevyjádří podporu. A možná bude mít někde v hlavě kousek vědomí, že je Čech a ne kolaborant.

Kdo z kandidátů to takhle v hlavě bude mít? U kterého z kandidátů je alespoň malá šance, že si vzpomene na vlast? Který kandidát bude mít alespoň teoretickou šanci ten tlak ustát? Nemám přehnané nároky, nežiju v pohádce , ale takhle se na letošní prezidentskou volbu budu dívat já a v tomto duchu o ní budu psát. Na základě těchto parametrů budu kandidáty hodnotit. Ne, nebudu čekat zázraky, protože v politice se zázraky nedějí. Ale chci mít alespoň trochu naděje, že máme alespoň šanci.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdyby se lidi sjednotili, tož to by byla jiná! A dokonce i vůle k sjednocení je. Jenom se podívejte okolo. Kde kdo křičí: "Doba je zlá. Je třeba se sjednotit..." A jak je to dál? Každý z těch přemnoha vůdčíků všelijakých pidi-mini-mikro straniček a hnutíček dodává. .."pod mým vedením!" Ano, máte pravdu, pane Vidláku.

A kdo bude presidentem? Nu přece ten, který bude nejméně vadit těm mocným. V prvním kole budeme volit toho, koho bychom chtěli míti presidentem. A v druhém kole budeme volit proti tomu, koho bychom nechtěli. Koho lid chce, rozhodne televize.

Schválně: kdo by se přítomnému vidláctvu jevil jako vhodný president ze známých či očekávaných kandidátů?

A abych dal příklad, tak V.Čechovi gen. Blaško

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

budeme muset ošetřovat snad v blazinci, nebo co nebo jak?Co tak napsat,že se TADY aaaaaaaa presidentem stane každý na tu chvili kdy ho osvětli duch svatý a dodá dalši bod do PNZ tj Programu. Narodni Zachrany!

Čechu bojovniku alternativy, zavolejte strejdu generals Blaška ,tady mezi nás a my mu to vysvětlime po lopatě co jsme tu my kvitka z čertovy zahradky pro něho hezky připravili za program!
V.Č.už jste si vybalil a připravil rudou vlajku vitězstvi tedy bez bez vejcajku?Ja vam tam našiju žluty kalich a do něho naleju čisteho vina!
Tak co mužeme se tu z toho kalicha potom dobře ožrat,nebo se na ten maras zvici dalšich 400 let připravime s hlavou v pisku jako pštrosi,aby bylo zase to Temno?Bylo by to ono co myslite ?A fčil zkuste všichni mudrovat bude to fajn kakofonie mi drazi salati
!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě se jeden,schopný,charismatický,zodpovědný pro mne neobjevil.
Pak je důležité,když by se našel a zvítězil zodpovědný prezident,bez spolupráce s vládou,nic nezmůže.
Takže nejdřív zvolit vhodného prezidenta a hned na to vyvolat předčasné parlamentní volby.
Jak to sleduji,mohla by nastat situace,Babiš prezidentem,Faltýnek premiérem a to vůbec nepreferuji.
Proto tvrdím,dokud bude v USA Biden prezidentem,tak to bude spíš ženská.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A proč ne? Když se ženská vydaří bývá lepší než kdejaký chlap. Vůbec bych neprotestoval proti Vitáskové, Konečné, Bobošíkové...

určitě bych hodně silně protestoval proti zrádkyni národa Jourové.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten pacan Babuš nemá pry žadný program,nepodporuje HBS,HVS a KSH a aby se tu mezi nami objevil a zařval ČAU LIDi to mu strach a stare londynskebanky nepovoli!

Když ho volili tak se tam ti zmrdi ptali mezi sebou

No a jak se ho potom zbavime?
A vidite svolali 250 000 pražskych křiklounů,sesrali program Babis padni!
No a on poslechl a nešel tady za nami i když by mohl byt tež vidlak jako ta funkcionařska buržoasie z KSČM,ktere pomohl k moci pan soudruh

MARX a oni ti jeho zbohatlici cinkali až docinkali a ted chtěji pry pokračovat dokonce bez PNZ!Jen se podivejte na jejich program,ktery kdesi zabunkrovali!

No ni?

Průměrný počet slepic: 1.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, a co říkáte na toho evangelického kněze? Je to zvláštní, kněz presidentoval na Slovensku, ale u nás  taková tradice není. Náboženští vůdcové v Čechách skončili snad v 15-tém století ... myslím evangelíků v ČR až tak moc není takže podle konfese si asi moc hlasů nepředstavuje. Zajímal by mne jeho program, zajímaly by mne jeho pohnutky a vedení volební kampaně... co říká vidlácstvo?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a presidentku,která je odzbrojuje a prdelkuje cizincům z Ukrajiny a kdovi komu ješte pry chtěji svrhnout,ale nevi jak!
áaaa
V.Č.tak zkuste najit program toho kněze,pokud by byl husitsky aaaaaaaa tak se uvidi,ale i on by se tu měl mezi nami objevit,že ano šaefe! aaaass
Kdýááaaaaby měla ta skala rozum a odvahu tak by nam tu taky mohla vysvětlit jak zas zbohatneme od toho Marxaa,kdyžá si ted kapitalisti davaji pozor a nikdo tem mrksismus na školach nevyučuje nebot se tam ob!buje na prvni priorite ze 6 ohlupeni a vyvražděni veškerych mas!aáaaaV.Č znate ty priority bohatyre možná z budouciho HBS?
Co?

Průměrný počet slepic: 1.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

nikoli takoví, jaký je chcete mít, Vidláku. Chtít aby se sjednotili je jako chtít po vlku vegetariánství. V téhle souvislosti mě napadá Orwellova myšlenka z 1984 - něco ve smyslu, že systém porazit nejde. Jde jen doufat, že časem zdegeneruje natolik, že začne dělat chyby a položí se sám. Doufat v nenadálou osvicenost lidstva - to mi nejde dohromady s převažující pragmatičností zdejších článků. Osobně věřím spíš tomu, že krize bude tak velká až se rozloží státní aparát a vzniknou komunitní systémy, kde budou šéfovat nejschopnější, než že by situaci vyřešily volby a semknutí občané... Na to měli dáno třicet let a výsledek je tristní. Je blbost opakovat něco stejně furt dokola a očekávat jinej výsledek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ne,ne,ne! Těm skupinám budou šéfovat ti nejsilnější, nejlépe vyzbrojení, ti nejbezohlednější, nejchtivější, nejsobectější. Rozhodně ne ti nejrozumější... Všechno už tu bylo, vůdcové band a gangů co si zotročili celá města, warlordi, kteří ovládli ku svému prospěchu celý kraj, samozvanci, pučisté... darebáci všeho druhu. Příkladů je do alelujá...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

mluvím o komunitách, nikoli o bandách a ganzích. Vždyť to tam přece jasně píšu. A je jedno, co si o tom myslíte a jestli s tím nesouhlasíte, pokud se v souvislosti se "zavřením" energií stávající systém rozpadne, ti nejschopnější to převezmou ať chcete nebo ne. Pokud přestanou fungovat složky, díky kterým stát drží pohromadě, a pro jejich členy se stane prioritou starost o vlastní rodiny, "demokracie" jak ji znáte přestane existovat během pár dní. Ale to už se dostáváme někam jinam.

Zatím bez slepic

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti darebáci přijdou až potom. Přijdou vybírat výpalné. Zaberou pro sebe a svou tlupu nezbytné a omezené zdroje a budou jimi vydírat občanstvo.

Tak jak to bylo po válkách, kdy taková banda ovládla nefunkční vodovod. V nižších částech potrubí zůstala nějaká voda. Tlupa ji navrtává a prodává. Podobný scénář s benzinem. Potravinami...Představte si, pane Normane, takovou komunitu na sídlišti... V paneláku.

Anebo i nějakém satelitu... Kdo bude organisovat zásobovací nájezdy na venkovany? Ten nejschopnější? Kdepak, ten nejhorší!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

pane Čechu. Museli bychom definovat termín "komunita", já mám na mysli komunity typu izraelských kibuců, kdežto Vy partu drbanů.

Zatím bez slepic

moc dlouho. V podstatě už i pro ně platí bejvávalo. A rozpad začal, když se tam napakovali za Gorbyho jistí sověti.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ten tlusty nadpis dopis jsem tu nedala já,ale kdosi z neomarxisticke vlady vnitraků!Pry mam napsat,že vy Normane vite,že kapitalisti se už rozhodli metodou chucpe svůj nynějši kapitalsmus vybulit a začali nejen naši republikou,ale celym EU!Kdo se podepiše toho zabasnou!

Problem je,že si vymysleli ti kapitalisti misto něho daleko horši systém typu sociálniho kreditu ,nepodminěneho zakladniho přijmu a konzumsce hmyzu bez bifteku!
Neni divu,ze na takovy system VOVA smoli z vysoka oddeluje a zachranuje sve rusaky od zfašizovanych ukroušua mate ho pry za to pochvalit řikaji prý nynějši nami špatně zvoleni zastupitele a to pry mate dat do toho dopisu dat, jak dobře realizuje odzbrojovani NATO a rozval EU prostřednictvim beztak jim zvolene predsekyně EKomise s tou jourou!
Co myslite je to pravda nebo ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

reaguji, páč mě tam zmiňujete. Popravdě - vesměs vůbec netuším, co vlastně chcete říct a ani to nechci moc zkoumat. Pokud mi teď něco naznačujete, nebo se ptáte, napište to, prosím, jako člověk. Já na ty jinotaje moc nejsem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten nadpis mi tu předepsali na hotovo zločinni pirati,kteři vam všem naordinuji z titulu sve moci tzv digitalni koncentrak,kde se jako aa mi budou vloupavat do vašich klavesnic neboli klabostnic,mazat co SE Jim zachce a psat co vy nepišete!
Metoda chucpe to je když se stelite do vlastni nohy a tedy když se teba měni feudalismus na kapitalismus,tak ted bude zmena kapitalismu na to co ještě nema nazev.
Co to bude už nařidili banksteři světu na jejich poradě 29.3 2019!
Melo se to uskutečnit ihned,ale odkladaji to prozatim do r 2025 ovšem je to daleko horši než zle!Web Protiproud to dal na vědomi,je to psane banksterhantecem a tak ho přesto,že tomu nikdo nerozumel zahnali do podzemi!
VOVA je pan Putin,ktery to jako jediny človek ja piše šef,aaaaaass rozhodne,ale bez Ruska,kde rusaci odmitaji zeleny uděl typu ukro Zeli a budou jako medvědi jist radši vam brzy zakazane maso,když budete volit zmrdy typu pětikolka!
No je toho kupa,zkuste sledovat zdejši web aaaaaaas pište ještě do doby než ho zadupaji do země,pry to tak voliči chtěji atd atd!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V ameru nikdo nema kamarada!Každý vas může podvést či udat a to plati i pro jejich rodiny!Ukrast penize a aktiva podvodem provadeji majitele velkxch peněz nepřetržitě a to prinesli i do republiky s tzv vzdělánim na 6 prioritě!

Budou hustit do vašich děti typu pirat,že zbohatnout podvodem a podfukem je OK!Potom se vas pry nikdo nebude ptat jak jste k penězum přišli,ale naopak bude vas majitele podvodnych miliard považovat za važeneho občana nezdani vas nebot budete dokonce v parlamentu nejen krast,ale vyrabet bez kontroly svych voličů vadné zakony na př.exekučni adělat 333 let embargo na Zakon o referendu!!!
Proto druhý svatý postulát PNZ žada zavest nejlepe zakonem kontrolu zastupitelu volici a to dnem i noci!
Nezapomente,že hned dale občane vymysleli jak obejit embargo na zakon o referendu,ktery by ti zmrdi stejne zdemolovali a misto hřebiku prl nase kladiva z něho stejně udělali vyvrtku!

Pokud je budeme nutit,aby si dali do svych nyni pokurvenych programů PNZ vstanou jim vlasy všude nebo tsky ne!Ale načechralo by to,kdyby jsme jim ty hlasy ubrali novymi HBS,HVS,KSH a zkusit,aby si PNZ dali do svych kravskych rozhledů to by byla parada!
No ni?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V ameru nikdo nema kamarada!Každý vas může podvést či udat a to plati i pro jejich rodiny!Ukrast penize a aktiva podvodem provadeji majitele velkxch peněz nepřetržitě a to prinesli i do republiky s tzv vzdělánim na PRVNI prioritě zobecnělych prostedků řizeni mas!

Budou tam hustit do vašich děti typu pirat,že zbohatnout podvodem a podfukem je OK!Kydat hnůj tak to ne!Potom,když budete mit nakradene penize se vas nesmi nikdo ptat jak jste k penězum přišli,ale naopak bude vas majitele podvodnych miliard považovat za važeneho občana, nezdani vas nebot budete dokonce v parlamentu moci nejen vykradat naš rozpočet,ale i vyrabet naprosto bez kontroly svych voličů vadné zakony na př.exekučni a dělat 333 let embargo na Zakon o referendu!!!
Proto druhý svatý postulát PNZ žada zavest nejlepe zakonem, kontrolu zastupitelu volici a to dnem i noci jednoduchym způsobem a to hned!
Nezapomente,že dale občane vymysleli jak obejit embargo na zakon o referendu,ktery by ti zmrdi stejne zdemolovali a misto hřebiku pro naše kladiva z něho stejně udělali vyvrtku!

Pokud je budeme nutit solidarne,aby si dali do už nyni pokurvenych programů naše PNZ vstanou jim vlasy všude nebo taky ne!Ale načechralo by to,kdyby jsme jim ty hlasy ubrali novymi formacemi HBS,HVS,KSH a zkusit,aby si PNZ dali do svych kravskych rozhledů to by byla parada!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

v článku s jednou větou: " … prostě bude rozhodovat o našem ponížení nebo naší hrdosti. "

Sice chápu, jak to měl autor na mysli, ale myslím, že o svém ponížení, nebo hrdosti si každý člověk rozhoduje sám. Např. Josef Mašín se rozhodl, právě kvůli zachování svojí hrdosti, neposlechnout prezidenta.

Tento úřad respektoval, ale v jistém okamžiku se musel rozhodnout před skloněním hlavy nad autoritou, nad přímým rozkazem a skloněním hlavy nad svou hrdostí. A asi zjistil, že to druhé pro něj prostě je nepřijatelné. Ve stejném duchu vychoval svoje děti.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Přesto to nic nemění na tom, že byl jeden z mála. Většina lidí našeho nejvyššího představitele prostě respektovala. Nejen v době protektorátu, ale i v šedesátém osmém. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Porucha komunikace už i v nejužším vedení:
-----------------------------------------------------------------------
Zakladatel napsal:
7 července, 2022 (6:49)

@Vidlák

Dobré ráno, Vidláku.
28.6. jsem Vám psal mail s nějakými dotazy – došlo?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Dnes půlka národa našeho nejvyššího představitele respektuje a druhá půlka nesnáší. Poměr se krapet změnil.

A mimochodem, že byl jeden z mála je pravda, ale většina lidí v naší historii, kterým se podařilo krapet pohnouttou  historií, byli taky jedni z mála a většinou zpočátku šli proti proudu.

Mě se taky nikdy nechtělo plout s proudem, pokud jsem nesouhlasil s jeho směrem, nikdy jsem tok dějin neotočil, párkrát jsem kvůli tomu dostal po tlamě, ale některým se to povede. Ale má to, pane Vidláku, ten můj přístup, jednu obrovskou výhodu. To, když se takhle člověk holí a čučí na svůj odraz v zrcadle, může sám sobě v klídku pohledět do očí. Jo, může tam na druhé straně občas vidět pošramocený ksicht, ale tam uvnitř cití takové to: "jo, dobrý".

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Souhlas s Vidlákem. Až na to, že bych spíše věřila faktu, že covid nevznikl jen tak, že lidé sežrali zvířátko, které neměli..., ale že byl "vyšlechtěn" v laboratořích a následně vypuštěn s úmyslem, jak to bude fungovat a co to udělá.., což se nejspíš vymklo z rukou (nebo taky nevymklo). K tomu se ale nikdo nikdy nepřizná.
Ad další - pokud je pravda, že národ má vládu takovou, jakou si zaslouží, tak teď to bude platit i o prezidentovi. Vlastenectví? To je u všech těch, co se prohlásili za kandidáty, ze kterých se má vybírat, z 90% (možná z 99%) na druhé koleji. Pokud tedy nepůjde tato vláda od válu, ale ještě k ní přibyde jí nakloněný prezident, můžeme si tu klofat, jak chceme, ale to bude to jediný, co nám zbyde.
Já bych volila člověka, který si i v dnešní době dovolí hovořit tak, že mu za jeho názory hrozí vyhazovem z práce, od svého nadřízeného dostává vytýkací dopisy..., ale přesto tak hovoří. Má zkušenosti velvyslance ve Francii, umí reprezentovat, má jazykové vybavení, a v dnešní době se nebojí postavit proti názorům mainstreamu. Ale to by se musel cpát do role kandidáta tak, jako se tam cpou ti, co na to nemají, v lepším případě by ho musela přesvědčit nějaká strana nebo hnutí. Případně vícero stran a vícero hnutí - například všechny ty, za které zúčastnění promlouvali při demonstracích na pódiu, přičemž by museli na chvíli odhodit svoje ego a (proboha už) jednou v životě, když to nejde u voleb, táhnout za jeden provaz. Politolog a profesor Petr Drulák, to by byl prezident, za kterého bych se nemusela stydět.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zprávy sice moc nesleduji, ale situace jaká tady momentálně je se mi zdá být docela chaotická. Dokud tu budou lidé kteří věří lžím a nemají trochu vlastního uvažování a myslí si že tady někdo něco vyřeší za ně, tak tu je problém. Protože nikdy za vás nikdo nic nevyřeší, inflace, ekonomická krize, nedůvěra atd.. A jakmile vám někdo říká že něco vyřeší za vás tak je to špatně, a nemůžete tomu člověku věřit. A jsem docela zvědavý jak dopadnou tyhle https://sazkynavolby.cz/ prezidentské volby. I když nevěřím že by tam byl někdo kdo by to tady dál aspoň z části do kupy, protože za posledních pár let tady vznikla docela špatná situace.

Zatím bez slepic