Ve stínu války

Autor
Štítky

Ano, i o tom byly prezidentské volby. Válka a mír se celkem podrobně propíraly. Koneckonců jsou to už dva měsíce, co nám náčelík štábu Řehka řekl, že je třeba se připravovat na válku velkého rozsahu, protože v případě konfliktu NATO a Ruska v něm budeme od první minuty. Je to týden, co dodal, že pokud by nějaké to bojováníčko skutečně začalo, tak to bez (výběrové) mobilizace nepůjde. Naše kriegsministryně zase zavedla dobrovolné předurčení a raději ani nechci vědět, kolik se toho udělalo v zákulisí, o čem vůbec nic nevíme. Proto si dneska po delší době zase prokydáme situaci na Ukrajině.

Je to asi čtrnáct dní, co se u mě zastavili moji přátelé, co provozují neziskovku se sociálními službami. Začali asistencí rodičům postižených dětí, postupně se dopracovali ke škole pro mentálně postižené děti, pak přidali záchranářské služby, v období covidu dělali domácí jednotky intenzívní péče a teď, když je válka, tak dělají humanitární mise. Není to tak dávno, co se vrátili z Bachmutu… jeli tam pro těžce zraněné lidi, které se snažili dostat do nemocnic u nás nebo jinde v Evropě.

Povídali velmi zajímavé věci, ke kterým se určitě ještě vrátíme. Ale pro dnešní článek je ilustrativní jedna historka:

Samozřejmě, oni nejsou vojáci, oni prostě zachraňují životy, bez ohledu na to, kdo je kdo, kdo má pravdu a kdo jí nemá. Když má někdo šrapnel v páteři, tak mu můžou být všechny hodnoty ukradené, prostě přemýšlí o tom, jestli ještě někdy bude chodit, nebo jestli se nají vlastníma rukama. V té chvíli ztratí smysl národnost i heroismus a důležité je, jestli někdo pomůže, nebo nepomůže. Jejich úkolem prostě bylo přebrat si třicet kilometrů od fronty případy, které by válečnou medicínu prostě nepřežili. Vojáky nebo civilisty, prostě co zrovna bude mít smůlu a ocitne se blízko tříštivo-trhavého granátu.

Byli třicet kilometrů od fronty a najednou pic… byli „přímo na frontě.“ Někde daleko před nimi Rusové rozstříleli nějaký obranný post, možná baterii protivzdušné obrany, nebo něco podobného… a najednou byly ruské drony o třicet kilometrů dál a naváděly palbu na bezprostřední okolí.

Nebudu to nijak rozepisovat, dostali se z toho se zdravou kůží, ale myslím, že to hezky ilustruje, jak vypadá moderní válčiště. Žádná pevná fronta. Ta je jen někde. Ve skutečnosti jsou jen zamaskované obranné body, nebo stále se přemísťující technika. Radary, pozorovatelé, báze, různá vojenská udělátka na kolech, která hlídají prostor… a když nějaké to udělátko má smůlu a vyletí do povětří, tak dronům najednou nic nebrání v letu a šrapnely dopadají o třicet kilometrů jinam. Průzkumný dron přiletí dřív, než zpráva o tom, co se stalo. A střílí se na všechno, co se hýbe. Pokud je nějaká silnice v dostřelu, tak se navádí palba na každé auto, které tam jede. Červené kříže jsou dobré jen jako terč.

Tohle je Bachmut a řekl bych, že jinde to bude podobné…

Tahle válka se prostě nepodobá ničemu z toho, co tu bylo dřív. Bojiště je digitálně pokryté, nebezpečný prostor je extrémně široký a cokoliv, co se v něm shlukne, na to bude dříve či později navedena nějaká raketa nebo dělostřelecký granát. Nic není v bezpečí, záleží jen na tom, co uvidí kamery shora.

Před dvěma měsíci se mluvilo o ukrajinských ofenzívách na Krym či Melitopol. Ale v poslední době to připomíná spíš pohádku Dlouhý, Širkoký a Krátkozraký – popis lítého boje končí nějak obráceně. Není to obr Koloděj, je to princ Jasoň. V ukrajinské ofenzívy věří teď už asi jen maršál Petrla a i britské či americké zdroje stále častěji mluví naopak o ruských ofenzívách proti Záporoží nebo zbytku Doněcké oblasti. Ještě před měsícem měl Bachmut strategický význam, teď už se o něm mluví jako o nedůležitém městě, jehož dobytí Rusům nic nepřinese.

Dozvěděli jsme se, že Západ sice poskytne Ukrajině ty hogo fogo tanky, ale Abramsy budou až na konci roku… Leopardy možná budou dřív, ale také to nebude hned. Ukrajinci na ně zatím nejsou vycvičení, což potvrdila celá řada analytiků, ale zdá se, že to nikomu nevadí. Jako kdyby se počítalo s tím, že tyto tanky vlastně nebudou obsluhovat Ukrajinci… a možná ani nepojedou na východní frontu, ne? Jako by se předpokládalo úplně jiné nasazení za úplně jiným účelem. Jako by takový tank neměl vůbec najet do toho digitalizovaného bojiště plného ručních protitankových střel, ale měl stát někde na náměstí a držet v šachu dav. Na to moc výcviku zapotřebí není.

V poslední době mám pocit, že se jednak vede boj o linii příměří a jednak se všichni starají, aby Rusové získali co nejzničenější území. Aby tam sto let tráva nerostla.

Také úplně přestaly zprávy o zničených mostech v ruském zázemí. Muničáky sice občas stále vybuchují, ale nějak to přestalo hrát roli. Dokonce i do našich pravdomluvných médií občas proniknou střípky, jako že Ukrajina přesouvá vojáky od čerta k ďáblu a nejsou schopni Rusy všude uhlídat.

Co vidíme? Praská fronta? Nebo to zase jen posuzujeme blbě, protože Ukrajina někde shromažďuje zálohy a Rusové se opotřebovávají? Nebo se ještě chvíli bude hrát tahle hra, pak Rusové postoupí a na druhé straně se Polsko a další státy otevřeně přidají na stranu Ukrajiny? A všechny ty západní tanky zůstanou na západní straně Dněpru? Nebo to bude naopak?

Co vidíme? Namátkou otevřu Seznam a mohu si vybrat… od článků, jak Ukrajinci brzy zaženou mongolské hordy na Sibiř a Rusko se rozpadne na dvacet států, až po texty, že se Rusové brzy pokusí znovu obsadit Kyjev či Charkov. Jako kdyby mě Lukačevič angažoval jako šéfredaktora. Takhle nějak bych asi dělal hentu pluralitu názorů… Jen mě štve, že se ani jeden tamní článek neopírá o nic víc, než zbožná přání.

Jsme svědky předehry k další eskalaci? Sledujeme teď finále něčeho, co se ujednalo a vycvičilo už loni? Na začátku Rusové útočili, pak byli zastaveni, pak to dlouho bylo nerozhodně, pak byli zatlačeni, teď zase útočí… Milá Ukrajino, na tvém území budeme vždycky o chlup silnější, než NATO…

A stále nevíme to nejdůležitější – reálné ztráty obou stran.

Když vidím videa, jak se na Ukrajině rozdávají povoláváky a jak se u nás chystáme na hentu válku velkého rozsahu, tak bych řekl, že na rozuzlení příliš dlouho čekat nebudeme.

 

PS.

Přátelé, vyšlo to skoro přesně, ale právě včera jste si prakticky kompletně předplatili celý náklad mé knihy. Jak jsem slíbil, během čtrnácti dnů spustím aplikaci, kde se o předplacenou knihu budete moci přihlásit a já vám ji pošlu domů. Počítám, že mi potrvá měsíc, než vás všechny odbavím. Možná ještě trochu déle.

Pokud mě chcete podpořit i dál, nic se nemění, stále mi můžete poslat nejméně 350,- Kč na účet č.: 164 883 276 / 0300. Ale prosím počítejte se tím, že začínáme vlastně znovu – za měsíc připravím dotisk, další měsíc bude trvat, než bude hotový a pak bych začal druhé kolo rozesílání. Vy, co si mou knihu předobjednáte teď od prvního února, k vám se kniha dostane nejspíš v květnu.

Děkuji všem, kdo mě podpořili, rozcvičuji si ruce, abych vám všem mohl napsat věnování. 🙂

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (157 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dnes večer si tak v pohodě koukám na film „Tenkrát na Západě“, když mi ho nevkusně až trestuhodně narušily titulky.
Stálo v nich, kterak Pavel začal s čistkami na Hradě…
V tu ránu mi bylo zase o něco hůř. Našla jsem si formulaci toho slova, protože se mi vybavily dokumentární filmy z let padesátých…, bolševici těch dob. Takže tam stálo:
„Čistka je odstranění nežádoucích osob z nějaké organizace nebo země s cílem zajistit její „čistotu“ tak, jak ji vnímá ten, kdo čistku organizuje. Prakticky se přitom může jednat o vyloučení, vyhnání nebo fyzickou likvidaci nežádoucích osob.
Velká čistka, někdy označovaná i jako Velký teror, je označení několika souvisejících kampaní politické represe a perzekuce 30. let 20. století, které Josif Stalin spustil s cílem odstranit zbývající opozici a získat neomezenou moc.“

Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

„Havel-Pavel? Aplauduje se lidem, kteří stáli proti Havlovi!“
„Nechte tátu být. Udělal dost,“ bránila Natálie Kocábova otce poté, co v Českém rozhlas prohlásil, že prezident s komunistickou minulostí je „plivnutí do tváře obětem“. „V kavárenské společnosti sbírá hejty, že by se jeden posral, protože odmítá volit komouše. A já taky,“ napsala před druhým kolem prezidentských voleb.
Zopakovala, že to byl důvod, proč se voleb neúčastnila: „Právě proto jsem nešla volit, měla jsem sto keců různými směry, nakonec jsem stála u urny v Paříži a prostě… jen stála venku. Protože hodit to rozvědčíkovi je jako flusnout do tváře mému dědovi. A to jsem prostě nedokázala udělat, protože jsem ho milovala a protože jsem celý svůj, teď už ne tak krátký, život vnímala jeho boj s komunismem. Byl farář. Bojoval s nacismem, bojoval s komunismem. Signatář Charty a skončil v kotelně. Nešlo to,“ dodává Natálie Kocábová.

„Nerozumím době, která aplauduje lidem, kteří stáli proti Havlovi. Principiálně. Napadá to vše, v čem jsem vyrostla. A nerozumím tý adoraci. Chápala bych smířlivé postoje, komenty… ale Havel-Pavel? Proti Babišovi je lehký bojovat, nepřítel je jasnej. A teď… minulost nevadí? Nikdy? …
Kocáb:
„Chci dodat, že těm všem lidem, kteří se aktivně nebo pasivně účastnili toho budování socialistické společnosti, má být dána šance na nový život, to je bezesporu. Ať mají jakékoli kariéry, ale je tu jedna výjimka, a ta je prezident republiky. Protože ta dává celému světu najevo, jaká je zhruba morálka toho národa. A jestliže se svět dozví, že je nám šmadla fuk, že na nejvyšším postu je komunista… no, tak je to určitý vzkaz.“

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

Zelenskyj: Zařiďme, ať Rusové nesmí na olympiádu
31.01.2023
ředitel zeměkoule promluvil, hlavně tomu světu ještě co nejvíc nadiktovat, aby to už konečně pochopil…, všechno nám pošlete nebo jestli se rozzlobíme, budeme zlí…
Nařídíme i větru a dešti!

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Včera jsme se na Novinkách o embargu na dovoz ruské nafty, jež vstoupí v účinnost 5.2.2023, dozvěděli, že se "země EU na platnost tohoto opatření už několik měsíců připravují a ruskou naftu nakupují ve velkém, aby měly dostatečné zásoby. Jen v prosinci tak evropské státy dovezly z Ruska rekordních 8,2 milionu tun nafty, uvádí server Politico s odkazem na analýzu datové společnosti Refinitiv."
Takže embargo posloužilo k tomu, že obchodníci s naftou z EU napumpovali do Ruska víc peněz než kdykoliv předtím. 🙂
V jazyku židovských anekdot by se politika EU dala shrnout asi do této věty:
Kohn, rozhodl jsem se vás potrestat tím, že už od vás od února nebudu nakupovat rohlíky. Tak mi jich připravili na 31. ledna 100 kilo, ať za pár týdnu nechcípnu hlady.
A třešnička na závěr? Až ty zásoby dojdou, tak se podle Novinek bude muset Evropa spolehnout na Čínu.
Což je vtipné hned ve dvou ohledech.
Za prvé se mi nezdá, že by Čína byla nějak výrazně demokratičtější zemí než Rusko.
A za druhé Čína vyrobí převážnou část té nafty z ropy dovezené z Ruska.
A kruh idiocie soudruhů z Bruselu se tak definitivně uzavřel.
---------------------------
Názory:

- Pávek ještě není prezidentem a už masakruje obchodní, diplomatické a mezinárodní vztahy. Čína nebude poslouchat Pávka. Rusko, Čína a Indie nebudou obchodovat s někým, kdo je uráží a vyhrocuje mezinárodní politiku. Takže budeme kupovat předražený plyn a jiné výrobky od bratrů z USA. Zvolili jste si kozla zahradníkem voliči Pávka.

- I kdyby všichni volili babise stejně by vyhrál Pávek, volby byly divadlo pro nás.😁😁😁

- Ať už je to tak nebo tak, idioti co je volili se idiotsky usmívají
- tak jsme to vyhráli. 😂

- Jindro nicméně Čaputova si to uměla taky rychle spočítat a byla rychlejší než formule 1.😂

- A Pavel měl koupenou kytku, co kdyby se Čaputka náhodou stavila při nakupování 😁😁😁

- Tá blbka to věděla už víc jak měsíc dopředu. Jen si tak nakupovala v Praze a pak to přišlo, tak se stavila. O? 🤣🤣🤣

- Volby byly cinklé už od momentu, kdy z účasti vyřadili několik kandidátů kvůli neuznaným podpisům. Ale hlavní problém byl v masové podpoře těchto kandidátů v médiích - vybraní provládní kandidáti byli masivně podporováni, zatímco ty nepohodlné téměř veřejně pranýřovali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (80 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včelko, k té ropě: zde https://tradingeconomics.com/commodity/urals-oil máš vývoj ceny ruské ropy. Jak vidíš, cenový strop 60 USD funguje perfektně.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

V noci kdosi napsal naši budoucnost ve formě Programu Národního Zničeni PNZ pana naseho generála!Viděla jsem ten pnz jak u pana A.NULY i kdosi ho vydal i tady!Proč prý kvůli němu byla smazána do rána celá diskuse nahoře pod člankem JEDEN nevyřízený dluh i když s TIMTO planem voliči i JA plně souhlasíme je fakt záhada!Kde je pan Babiš,aby nám sdělil zda je to skutečnost nebo ANO?
Nebo ni?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jeho zveřejnění na kydech je NUTNE a prospešne!Splňuje to totiž přání hlavně vládních NEOmarxistu,kdy je třeba dát najevo občany předanou moc!Všimla jsem si však,že tam pod tímto plánem a komentem byla vyzva,aby se všichni voliči k němu přidali a okamžitě tento plán začali posilovat dalšími SVYMI návrhy,a to teď,když je tajný nejde! TO JE PRY TED NASIMI ZAS-TUPITELI z fleku ZAKAZANO,no já tomu nerozumím,je tu někdo,kdo to začne i panu redaktorovi ,nebo si to dá nějaká SPD a formace ANO do programu a s cílem to vysvětlít?,
Nebo taky ni?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím, že by volby byly cinklé. lidi prostě byli zfanatizovaný a tak volili generála...a generálův tým prostě věřil, že vyhrají...i já tušil, že tohle prostě Babiš nedá...

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Můžeš mi vysvětlit jediný důvod, proč by příslušníci národa, který vyvražďuje sousední národ, měli jezdit na olympiádu? Jak k tomu přijdou ukrajinští sportovci? Proč by tam měli potkávat lidi, kteří podporují vraždění jejich blízkých?

Průměrný počet slepic: 1.9 (34 hlasů)

Pane Rudo, toto platí i na Ukrajince. Dokonce si s tím začali. Myslím s vražděním rusky mluvícíhc ukrajinců.

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

A kdy se na olympiádě přestanou objevovat američani? A že ti toho vyvraždili....

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

Dobrá a původní myšlenka. Vraťme olympiády do Řecka. A nechme tam jezdit pouze neválčící národy. Nebude jich tolik.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

In reply to by MiWi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Český olympijský výbor můžeme rozpustit a ty olympijské činovníky poslat do škol učit školáky hýbat se hodinu denně!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Sportovci jsou sportovci a politika je politika. I Hitler to musel skousnout, jenom debilní Češi ne...
!!!
Silné olympijské přátelství navzdory nelibosti Hitlera
Přátelství. Jedna z důležitých olympijských hodnot. Jestli bylo něco symbolem přátelství ve sportu, tak ikonický příběh legendárního amerického atleta Jesse Owense a jeho německého soupeře Luze Longa. Oba sportovce spojilo pevné pouto na hrách v Berlíně 1936, které se konaly v tehdy nacistickém Německu.
Černošský atlet Jesse Owens vybojoval čtyři zlaté medaile na monumentálním olympijském stadionu v Berlíně.
Poslední letní olympiáda před druhou světovou válkou se konala v roce 1936 v Berlíně. I když Mezinárodní olympijský výbor vyzýval nacistického vůdce Adolfa Hitlera, že na sportovištích nemá politika co dělat, z her se stala propagační akce nacismu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

Asi to bude tím, že příslušníci toho národa začali masakrovat ten národ "agresora" o osm let dříve a netajili se s úmyslem jej zlikvidovat. A přitom ti likvidátoři na olympiádu jezdili a nikdo se proti nim neozval. Ty sám Rudo jsi celých osm let, kdy byl Donbas likvidován. proti tomu protestoval? Pochlub se.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

In reply to by Bavor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukrajinci masakrovali rusy asi stejně jako Češi Němce před Mnichovem. Argumenty Němců tenkrát byly stejné jako současné "argumenty" rusů.

Průměrný počet slepic: 2.2 (25 hlasů)

Bože Ruda to je debil vygumovanej.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Tak tohle je výbornej argument do diskuze. Jak dlouho jsi ho promýšlel?

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Včrlko, Kocábová jen brání svého tátu, zavilého Havlistu a a protirusáckýho blba, co vyhnal cha sovětskou armádu, já se picnu a ona tomu asi i věří,ale je to úpln ěstejná pipina, jako všechny ty rádobyumělkyně z Prahy. nevadí jí ten bordel pětikolky, teď, jsme v RECESI jako jediná země v Evrope, nevadí jí vlaada s Dozimetrem na Hrade, NIC z toho ,jí nevadí, jen se pro ni a jejího fotra nezrodil druhý havel, i když o něm tak často diskutoval se Soukupem, na té jeho obskurní televizi a pokud chcete zjistit sílu nenávisti, hl. pražské kavárny, zapněte si ho. stříká mu z obrazovky, až je to ke zblití. Tak dezoláti, připravte se, už vám ukradli 20 procent z úspor a platů, letos dalších a zavřou huby všem, kterým se to nebude líbit. Jedeme do riti a to, že bleskem!!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já to sem dala z toho důvodu, že i tak zavilí Havlovci, jako je Kocáb, dostávají na frak od "kavárny", tedy lidí, kteří byli vždy na straně Havla a sluníčkářů, dnes volí bolševickýho agenta a nadávají i Kocábovi.
Takže pro ten paradox, jak jsou u nás lidi blbí. :-))) Jestli je někdo symbolem "havlovství", pak je to Kocáb. A oni ti blbci nadávají i jemu..., to je prostě blbost, která se ani rozumově nedá vysvětlit... :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Májo, Májo, ty žihadlo!

Světu je jedno kdo bude na hradčačanech protektorem! Klidně to může být i Pavel Řeporyjský nebo Kalousek.
A západní jelita naopak jenerála dosadila, takže jaké slobodné dolby??
Češi půjdou do mundurů, ihned po poloncích a budou holokaustováni (naplánováno roku 1912 - zkázou Titaniku).
Čehuni, nikdy nebyli rozumní, vždy pouze vychytralí jako polonci a podle toho dopadnou. Uprostřed jevropeji (čechy a polonia) bude zřízen nový kaganát chazarů a jejich otroků ókrajinců, bo rozpachtování Velké Rusi se napotřetí musí podařit. Jinak padne juesej ovládané chazary od Watrlo (1814) a dolar anihiluje. Držte si klobouky jedeme do propasti dějin!!!!!
Ďuro

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Slovo "cype" není urážkou vaší osoby, nýbrž úvozovkami ve větě. Něco jako české volevole.
Tedy čistky se dělají všude. I v demokratických a liberálních institucích. A třeba i na webech, kam jsou "vyčištění" původně pozváni.
A tomu se říká KOLOBĚH ŽIVOTA.
Takže hradní soudruzi se proběhnou jednou kolem dokola na třetím nádvoří a bude vyčištěno. Soudruh diplomovaný vyzvědač si svou "třicetistříbrní" mzdu přece musí zasloužit, no ni? Proto nám politicky vysvětlí, že musíme za trest zkrásnět, zchytřet a omládnout a pak už nás budou čekat jen samé bonusy a benefity.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Volevole, narušili mi tím večerní film titulky, které do něj pustili, četl jsi to?
Jinak to, že to dělají všude, mě nezajímá. Mě zajímá to, že to dělají, když je prezident v Srbsku a že to dělají dva dny po volbě Pávka. Prasárna.

Význam slova čistka:
Většinou politické vyhlazení nevhodné skupiny obyvatelstva, která by mohla ohrozit, nebo "pošpinit" politický režim
-----------------------------
Takže pokud je dělají někde v Kambodži nebo v Jugoslávii, v Indonésii, nebo nacisti.., je druhá věc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Jinak Vidlákovi díky za přiblížení dění, protože tady se nedozvíme vůbec nic, kromě té kamufláže -
"Ano přátelé, a nyní se obr Koloděj s hanbou plazí z bojiště.... A není to Koloděj, je to princ Jasoň..."
To baví :-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Šiřte toto jak nejvíce můžete: https://www.youtube.com/watch?v=0OysQ7yQl_o To musí otevřít oči i slepému.

Maria, zarytá liberálka a protirusky orientovaná protiválečná aktivistka, se vydala do předních linií války v Donbasu, aby se přesvědčila na vlastní oči, co se na Ukrajině opravdu děje. (Je možné si zapnout automatický překlad českých titulků, který je velmi dobrý.)

(Návod, jak zapnout české titulky: https://www.youtube.com/watch?v=xSOpAXdGMNw)

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

Pripla jsem tohle video v diskuzi na novinkách a hned mi to smazalo, že prej dezinformace. Už je to tady..

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Autor tohoto videa je hecker, který před vyšetřování utekl do ruska. Kromě hackignu měl již před tím problémy se zákonem kvůli pedofilii. Viz https://en.citizendium.org/wiki/John_Mark_Dougan. Opravdu důvěryhodný zdroj.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Pokud chcete argumentovat že se slova počešťují, tak byste musel vynechat to "c". Ale to je jen nepodstatná kosmetika.

Zadruhé kriminalisace nepohodlných je stará taktika používaná všemi totalitními režimy, zažívali jsme to za bývalého režimu dost a dost.

Zatřetí myslíte si snad, že ty protiruské knihy pro děti ( pro mne byla ta část o škole nejsilnější z celého filmu ) vytvořili ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Ruda rychlej jako průjem! Pochválil ho taťka Klímák?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já tedy nevím, ale já bych Mynáře ve své blízkosti asi nesnesla. A nějak mi připadá obvyklé a rozumné, že nová vrchnost si přivede svoje lidi. Možná, že by mně a nejspíš i ostatní lidi štvalo méně, kdyby tu "výměnu personálu" nenazývali čistkou. Ale to až nejspíš novináři. Ale možná, že se Pávek pocvičí a pak vymete nejn Hrad, ale i Strakovku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, ono tady vůbec nešlo o Mynáře nebo Ovčáčka, to dá rozum, že ti tam nezůstanou, to ani nemusíme zmiňovat snad....
Padala v těch titulcích jiná jména. To je jasný, že Zemanovi poradci nebo jeho mluvčí odejdou s ním, to je bez debat...

Člověk zhnusený politikou a vším kolem se večer dívá na film, a oni neznají nic lepšího než do toho fláknout zase tu špinavou politiku, na kterou alespoň při tom filmu chceš zapomenout. Mně to tedy připadá krajně nevhodné. Kdyby zemřel prezident (jedno který), nebo kdyby se stala nějaká tragédie, tak bych se nedivila...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Škodí celku.
Když premiér přijel poblahopřát zvolenému prezidentovi, mluvil před novináři za něj, co a jak by mělo být ve věci jejich spolupráce, Petr Pavel tam stál jako školáček. Také bude hezké, až na výročí 17. listopadu bude Petr Pavel klást věnce na Národní třídě a bude chválit a vyzdvihovat demokracii. „Tu demokracii, proti níž ještě v ten den roku 1989 stál nejen jako člen Komunistické strany Československa, ale i jako profesionální voják cvičený proti západním imperialistům a jako zpravodajec proti západním ideodiverzním centrálám,“ říká dramaturg Ivan Štefka.

Co podle vás rozhodlo druhé kolo přímé volby? Atmosféra v zemi? Média? Osobnostní předpoklady kandidátů pro funkci? Něco jiného?

Volbu pana Pavla zajistila zejména mainstreamová média, samozřejmě včetně těch veřejnoprávních, která se už ani nesnažila svoji podporu výhradně panu Pavlovi jakkoliv zakrývat. Vůbec nelze ani na vteřinu uvažovat o tom, že pan Pavel byl zvolen na základě nějakých osobnostních, nebo lépe řečeno kvalifikačních předpokladů, a to jednoduše proto, že o něm nic podstatného nevíme, neví o něm tudíž nic ani jeho voliči.

Většina lidí se o politiku aktivně nezajímá, protože mají svých starostí dost, a když potom chvíli před volbou vidí vizážistkou upraveného staršího sympatického, šedivého pána, který hovoří klidně, byť bezobsažně, tak se jim to líbí.
Více, než když hovoří zkušený manažer a politik, plně kvalifikovaný pro funkci prezidenta a premiéra… K tomu se přidají různé mediální výstupy, neustále skloňující jméno Babiš v různém spektru negací postavených na jedné rozpracované lži, že Babiš šíří strach a že lže. To vzniklo zejména na základě jednoho billboardu, kde se žádné šíření strachu nenachází, ale tento billboard byl zneužit ke lžím vůči Babišovi.
Byla to jen narychlo nalezená náhrada za Čapí hnízdo.

Slovo strach a lež teď používají mainstreamová média a zejména premiér a politici pětikoalice při jakékoliv příležitosti, čímž jsou ta slova už devalvovaná.

Každý gramotný člověk si je vědom toho, že strach z války tady začal šířit premiér Fiala svoji rétorikou o tom, že jsme ve válce – a dokonce rétorikou o zavedení válečné daně.

No, a je to jen několik málo dnů, kdy mluvil o případné výběrové mobilizaci v případné válce s Ruskem náčelník generálního štábu, narychlo vytvořený generál Řehka, který dokonce musel dorazit již z civilu, kam z armády odešel. Proč tomu tak je? Pro mne je to zásadní otázka a urážka vojáků a generálů v činné službě, kteří na tu pozici měli jako aktivní vojáci působící na generálním štábu jistě větší nárok než nějaký plukovník, v té době již působící v civilní sféře. Zřejmě je něčím důležitý.

Novým českým prezidentem bude tedy kariérní voják a funkcionář režimu, o němž máme zákon, že byl protiprávní. Když pomineme jásot, který propukl u více než tří milionů jeho voličů, co vítězství Petra Pavla symbolizuje a o čem ve společnosti vypovídá?

Vypovídá to o tom, že se lidé o politiku čili o věci veřejné zajímají nedostatečně, a proto podléhají mainstreamové mediální propagandě a manipulaci, pro což je tato vedena. Také to vypovídá o tom, že mladá generace již neví, co to byl socialismus a komunismus, už nedokáže číst mezi řádky, a proto je velmi lehce touto propagandou ovlivnitelná.
Bude hezké, až na výročí 17. listopadu bude pan Pavel klást věnce na Národní třídě a bude chválit a vyzdvihovat demokracii, tu demokracii, proti níž ještě v ten den roku 1989 stál nejen jako člen Komunistické strany Československa, ale i jako profesionální voják cvičený proti západním imperialistům a jako zpravodajec proti západním ideodiverzním centrálám. I Babiš byl členem KSČ, na rozdíl od Pavla však nebyl cvičen pro aktivní obranu socialismu a pro případnou válku se Západem.
A to, že následně pan Pavel převlékl kabát, není nic pozitivního, naopak to zvyšuje jeho nečitelnost a nedůvěryhodnost. A také to činí nedůvěryhodnými struktury NATO, které si takového člověka postaví do čela vojenského výboru.

Do volebního štábu se s Petrem Pavlem, bývalým předsedou ZO KSČ u útvaru, přišel veselit kromě jiných známých osobností i herec Petr Štěpánek, bývalý předseda ZO KSČ v Národním divadle. Vybavil se mi verš písně Demokracie od Karla Kryla: Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem / Pod střechou jedný partaje se u koryta sejdem. – Máte vysvětlení pro to, jak to tihle lidé dělají, že mají takový čich na to. stát vždy na té správné straně, která je u koryta, bez ohledu na nějaké názory?

Viděl jsem tam mnoho známých tváři. Takové Jiřiny Švorcové dnešní doby. Pro mne osobně je to odpudivé. Někdo je tam pozval, a oni prostě přispěchali dělat stafáž. Stejně tak odpudivé bylo to infantilní, aktivistické, svazácké chování těch lidí tam přítomných. Tady to bylo infantilní... – ale v Jablonci před týdnem chování příznivců Pavla bylo už nebezpečné. Je teď jen otázka, zda se budou tito lidé chovat infantilně, nebo nebezpečně jako v Jablonci, nebo zda jejich nenávist vůči jinému názoru zmizí a začnou zakopávat ty příkopy, jak hlásají zástupci pětikoalice ve svých rozdělujících prohlášeních.

Skončí volbou Petra Pavla antikomunismus, akce „S komunisty se nemluví“ a podobné trendy? A mohou teď už klidně spát Svěrákové, Pithartové a jim podobní, protože na Pražský hrad se dostal člověk, který na rozdíl od nich, co ve straně skončili dřív, měl průkazku KSČ ještě 17. listopadu 1989? Ztratilo předlistopadové počínání pro hodnocení politiků už definitivně na významu?

Teď prostě víme, že se s komunisty mluví. A v sobotu to Daniel Kroupa obhájil slovy nějak ve smyslu, že kdyby to zajímalo lidi před třiceti lety, tak to chápe, ale že teď už to tedy není potřeba vlastně řešit. Je v tom nějaký chaos. Myslím, že z pohledu obhájců Pavla není bývalý komunista jako bývalý komunista. A pokud je to náš komunista, tak že to žádný komunista není. Dostali jsme se do velmi zajímavé situace, kdy si člověk nemůže být jistý, pro koho co platí, což je přesně ukázka té tzv. liberální demokracie, kdy demokratické je to, co je aktivisticky určeno mediálně preferovanou skupinou z řad neziskovek a vybraných politiků.

Před druhým kolem jste říkal, že si nedokážete představit, že na prezidentském stolci zasedne prezident a první dáma, kteří mají ve skříni vojenské uniformy s výložkami těch nejvyšších vojenských hodností, což začali budovat za socialismu a za pomoci svého členství v KSČ. A že je pro vás taková představa vnitřně krajně nepříjemná. Máte obavy z něčeho, čím by Petr Pavel mohl negativně v příštích pěti letech ovlivnit naše životy?

Obavy mám, určitě. Jen opakují, pan Pavel je nečitelný a nic o něm nevíme.
Stojí za ním, nebo vedle něj, zvláštní lidé, zejména lobbista Petr Kolář, kterého v sobotu pan Pavel při představování týmu označil za „přítele po boku“.
Dále do té skupiny patří i František Vrabel, člověk, který má údajně nějaký počítačový kouzelný program, zřejmě z Bradavic, který odhaluje dezinformace, nebo co to přesně dělá a vždy se chlubil tím, jak pracuje pro NATO s tímto programem.
Tento člověk schovávající se za tento kouzelný program pomáhá velmi silně rozdělovat společnost tím, jak kdekoho označuje za dezinformátora. Samozřejmě, aby to mělo ten správný mediální propagandistický efekt, tak proruského dezinformátora, což následně plodí nenávist vůči jiným názorům.

Takže pan Pavel je obklopen těmito zvláštními lidmi, sám nemá potřebnou kvalifikaci v žádném oboru tak, aby mohl samostatně provádět jakékoliv rozhodnutí na základě vlastních znalostí. To je pro mne jako občana velmi varující, neboť nevíme, kdo mu bude radit oficiálně i neoficiálně a jaké budou mít ti lidé zájmy své, či koho zájmy budou zastupovat.

Stejně tak bude nový prezident do diskuse vnášet jen taková témata, která zachovají ten klid na práci vlády dle jejích potřeb.
Návštěva paní Čaputové, která je na Slovensku mimořádně neoblíbená, také o lecčems vypovídá. Je evidentní, že je čím dál tím více ohrožena spolupráce v rámci V4.

Naznačil jste, že Petr Pavel půjde vládě na ruku. Co od něj lze dále očekávat?
Ve vládě není jediný ekonom, Pavel není také ekonom, ani vzdáleně, takže vše budou mít v rukou lobbisté a poradci – poradci a lobbisté bez sebemenší odpovědnosti k voličům, a s bůhvíjakými zájmy.
Bylo krásné, když premiér, který přijel vítězi voleb poblahopřát, mluvil před novináři za Pavla, co a jak bude a jak by co mělo být ve věci jejich spolupráce, a Pavel tam stál jako školáček. To jsou ty skutečné signály.
Vytvořilo se tady jedno mocenské centrum na Hradě, o němž nevíme, kdo v něm bude mít hlavní slovo, a současně veškerá moc je nyní v rukou jedné skupiny, která smýšlí stejně, včetně aktivisty Rychetského... Přece jen jsem na té Národní třídě jako student byl a nějak jsem se podílel na událostech dalších dní; základ byl odstranit vládu jedné strany, té, které byl pan Pavel v těch dnech stále členem.

Moc v rukou jedné skupiny zní skoro stejně jako vláda jedné strany. Takže jsme se od roku 1989 dostali obloukem zpátky tam, kde jsme před listopadem byli?
Nyní to formálně vláda jedné strany není, ale neformálně, což je mnohem důležitější, to je vláda jedné skupiny. Skupiny, která nekomunikuje s opozicí, což znamená, že ve skutečnosti nekomunikuje minimálně se třemi miliony voličů, a premiér tyto voliče nazývá nedemokratickými.

Ti momentálně vládnoucí lidé si neuvědomují zásadní věc, že to není boj muže proti muži, jak je cvičen výsadkář Pavel, ale každý urážlivý či jiný výpad proti Babišovi, ANO, SPD nebo Trikoloře je výpadem proti jejich podporovatelům. Tím tato vládnoucí skupina vytváří už dlouhodobě, za asistence médií, nebezpečné rozdělení společnosti. Tohle nejsou politici, to jsou aktivisté.

A je třeba si uvědomit ještě jednu věc. Hlasovat nepřišlo třicet procent oprávněných voličů, což je zhruba dva a půl milionu lidí. Tito lidé nepřišli proto, že k volbám prostě nechodí a potom jen nadávají, a v tomto případě to jsou také ve velké míře lidé, kteří nechtěli podpořit žádného z těchto dvou bývalých komunistů, proto, že prostě nechtějí nikoho takového v prezidentském křesle. Tito lidé tudíž také stojí v opozici proti panu Pavlovi.

Může přesto atmosféru v zemi zklidnit skutečnost, že Petr Pavel vyhrál tak rozhodným způsobem, když získal o téměř milion hlasů víc?
Nemůže. Volby pouze ukázaly extrémní rozdělení společnosti; to je hlavní poselství těchto voleb, potvrzení rozdělení.
Navíc, nelze jakkoli uklidnit situaci, dokud budou mít politici a média jako téměř jediné téma Babiš. Jak už jsem řekl, každý atak proti Babišovi, proti ANO, proti SPD, proti Trikoloře, proti jejich představitelům, je atak vůči milionům jejich podporovatelů. Dokud si toto politici pětikoalice a mainstreamová média neuvědomí a nezmění to, věci se k lepšímu neposunou.
Pan Fiala a pan Pavel mluví o spojování a současně pan Fiala označil voliče Andreje Babiše za nedemokratické, v sobotu pronesl slova o začátku konce Andreje Babiše, čímž se ale hrubě dotkl téměř dvou a půl milionu jeho voličů, to jsou výroky, které rozdělují.

Také se pan Pavel postavil do role jediného spravedlivého a zároveň do role mstitele, kdy velmi nevhodně, až zastrašujícím způsobem, ihned po zvolení, mluvil o auditu na Hradě. Což mu nikdo nebere, ale opět tím slovně zasáhl několik milionů Zemanových voličů, poněvadž bez důkazů, sice nepřímo, ale jasně, označil éru Zemana za nějaké zlo. Občané to samozřejmě vnímají a rozdělování společnosti běží dál.

Pan Pavel a představitelé pětikoalice to dělení mají takto aktivisticky v hlavách a je evidentní, že nejsou schopní, ani ochotni se té snahy rozdělit společnost vzdát, a to ani při svých mediálních prohlášeních. Přes svoji rétoriku o nerozdělováni budou společnost rozdělovat i nadále, neb takto prostě smýšlejí a takto se tudíž budou i chovat a jednat.

Znamená porážka Andreje Babiše soumrak jeho politické kariéry, jak se o tom snažil veřejnost přesvědčit premiér?
Vůbec ne, Babiš skončí, až sám bude chtít, to je svoboda a demokracie, kdy rozhoduje každý o sobě sám, a ne pod tlakem toho či onoho. Osobně si myslím, že Babišovi se velmi ulevilo, že nebyl zvolen. On je aktivní manažer a jeho role je role premiérská, o to se bude snažit. ANO je nejsilnější politickou stranou ve Sněmovně. Do příštích voleb se může odehrát cokoli, ale je otázkou, jak by se postavil prezident Pavel ke jmenování Babiše premiérem, kdyby ANO volby vyhrálo.
Všichni dospělí lidé vědí, že vláda svoji roli nezvládá – zajímá se o vše jiné než o prospěch českých občanů.

Do voleb by se hlavně měla vyjasnit role SPD, která pod vedením Okamury zjevně upadá a současně ztrácí koaliční potenciál. Osobně si myslím, že a uvažovat o spojení s ANO. Stejně tak je načase, aby se to obrovské množství všech možných tzv. vlasteneckých hnutí smířilo se svojí roli outsidera, kdy se v žádných volbách nikdy nikam nedostaly, jen propadly jim dané hlasy, a proto dnes vládne pětikoalice a milion lidí nemá zastoupení ve Sněmovně. Chápu, že chce být každý předseda, ať je, pokud to neškodí celku. A tady to škodí velmi.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

To jako aby nebyla v PS proti Pětikolce vůbec žádná skutečná opozice?
I ty filuto!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

A tam je nějaká opozice? Okamúra se fotí s pětikolkou, ruší s nimi ruku v ruce EET...,
volí kandidáta pětikolky.... hm...,to je opozice jak bejk...:-D

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

z toho Babiše ulítly včely .... co to proboha melete?

EET - těch pár milionů do kasy za milionových nákladů?
Jednou je někdo vyfotil jak stáli u pultíku v PS a vy to máte za důkaz? Čeho?
Volí kandidáta Pětikolky? Lžete jako svorně Babiš a Pavel.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

to nebyl klacek, kterým se mlátí do hlav JENOM těch malých, možno říci bezvýznamných.
Kdy dostane erár klacek, kterým bude ve stejném rytmu a ve stejné intenzitě mlátit do hlav nadnárodních koncernů?
Jak je možné, že soudruzi velkokapitalisté si dělají ze zákoníku práce rolku hajzlpapíru?

Takže nyní se zametá poslední schod na schodišti ekonomické prosperity Čechistánu.
V pořádku.
Kdy začneme zametat ten bordel nahoře? Schody se přece zametají shora dolů, ne?

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Už se k tomu vyjadřovali odborníci větší než jseš ty blbe.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

včelička?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nedávno už tady byl článek odborníků, kteří tomu hoví víc než my.
A fotka nebyla u pultíku, byla vytvořena pro média fotografy, asi jste to neviděl (a), ale to mě nepřekvapuje, hlavně nesahat na idoly...
Oni by si to EET tak jako tak zrušili - od toho mají Rychetského většinu - takže tu šaškárnu si Okamura mohl odpustit, alespoň by dal najevo, že s nimi nepeče (to samé udělal i s volbou Pavla, aby ukázal, s kým peče..., mohl i nevolit..., takže jakápak "opozice").

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

co by se změnilo?! Pětikolka ji málem nepustí ke slovu, v důležitých věcech ne málem, ale SKUTEČNĚ ne. A jinak tu opozici nechají mluvit, ať si žvaní, když ji to baví, a pak si prohlasujou každou blbost po svém, mají přece tu stoosmičku. Takže je to, jako kdyby opozice nebyla. Naopak, kdyby opravdu nebyla, tak by si ty své blbosti prohlasovali dřív, nemusely by schůze trvat do půlnoci a několik dní po sobě. Výsledek by byl stejný a stálo by to míň peněz. Vůbec se Babišovi nedivím, že sedět ve Sněmovně považuje za ztrátu času.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Přestaňte už mlít o komunistech , Pavel ani Babiš už přes 30 let v žádné komunistické straně nejsou !!

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

ty Masaryku, vědí vůbec důvod proč Babiš a Pavel už přes 30 let nejsou komouši? Protože, to přes 30 let už není výhodné! A vo tom to je.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

že už se otevřeně mluví o rozpadu Ruska a porcování jeho bohatství, vůbec bych se válce většího rozsahu nedivil 😁
https://www.euractiv.com/section/politics/opinion/the-dissolution-of-th…

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

maji atom !!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Tymakovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale přes všechny ty výroky, že Putin je šílenec, spoléhají na jeho zdravý rozum. Jenže jak kdysi řekl - "k čemu je Rusům svět bez Ruska?". Propaganda se neštítí začít tvrdit, že Rusové vlastně neexistují, ale jsou jen různá etnika na území RF, která by se měla osamostatnit - samozřejmě pod kuratelou USA, aby se mohla stát jejich vazalskými satelity. Ne jako my, protože my jsme vazaly na druhou 1/ Německa 2/ spolu s Německem USA.
Jen jako perlička: Existuje strom "Kuratela americká" a roste v Latinské Americe. Jak symbolické.
Přes náznaky ochoty začít mírová jednání (viz poslední RAND zpráva na toto téma) nezdá se mi, že by to k tomu směřovalo - v našich středo a východoevropských zemích spíš opak je pravdou. Již dávno překračujeme předtím nemyslitelné červené linie - a všimli jste si, jak si lidé na to zvykli? Jak se postupně nastavují na válečné myšlení, kde mluvit o míru je "proruská propaganda"? Nerozumím, proč jsou tyto zprávy RAND Corporation volně přístupné... jistě na kvůli tomu, aby v Moskvě věděli, co Amíci zamýšlejí, na to mají jistě mnohem lepší zdroje. (https://vlkovobloguje.wordpress.com/zprava-rand-corporation-o-valce-na-…)
Stejně jako "generalita" států (nejen) NATO.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Šiřte toto jak nejvíce můžete: https://www.youtube.com/watch?v=0OysQ7yQl_o To musí otevřít oči i slepému.

Maria, zarytá liberálka a protirusky orientovaná protiválečná aktivistka, se vydala do předních linií války v Donbasu, aby se přesvědčila na vlastní oči, co se na Ukrajině opravdu děje. (Je možné si zapnout automatický překlad českých titulků, který je velmi dobrý.)

(Návod, jak zapnout české titulky: https://www.youtube.com/watch?v=xSOpAXdGMNw)

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Král Pávek s panem Ondráčkem
teď zajeli si na Národní třídu
vykřikli tam “sloužím lidu”
a zapěli si z plných plic. 

“Nuž dej sem zlaté číše, páže,
a nalej vína — dolej výš —
dnes, můj O’Bušku, cosi zvíš!”
král Pávek vesel káže.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Soukromou konverzaci ruských manželů u stolu v restauraci zaslechl další zákazník. Jejich protiválečné výroky ho pobouřily natolik, že na ně zavolal policii.
Za „drobné chuligánství“ pár dostal pokutu i několik dní odnětí svobody.

Do restaurace v ruském Krasnodaru v neděli vtrhly policejní složky. Zamířily ke stolu, kde seděl ruský pár s devítiletou dcerou.
Muže i ženu srazily k zemi, spoutaly a poté, co je hodinu nechaly ležet na zemi, pár odvedly na policejní stanici, popisují očití svědci.
Dramatickému policejnímu útoku nepředcházely výtržnosti, ale soukromá konverzace, kterou manželský pár vedl během jídla u stolu.
Alexej a Olesja Ovčinnikovovi rozebírali válku na Ukrajině. Oba se k „ruské speciální vojenské operaci“ vyjadřovali nesouhlasně.
Jednoho ze zákazníků, který seděl opodál, protiválečné výroky manželů natolik pobouřily, že se rozhodl zavolat na policii.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)