Ještě jednou a je s vámi konec

Autor

Krátký organizační úvodník:

Přátelé, v posledních dnech jsem strašlivě zavalen vašimi mesengerovými zprávami, že nejsem schopen na ně reagovat. Přitom 90% z nich jsou prostě jen odkazy na různá videa. Včera mi jeden a týž odkaz přišel asi šedesátkrát. Prosím, neposílejte mi to. Ani v mailu ne. Potřeboval bych člověka na plný úvazek, aby jen řešil toto.

Můj mail najdete v záhlaví na mých mateřských stránkách: https://www.vidlakovykydy.net/ Prosím používejte ho jen tehdy, když mi chcete něco důležitého. Výzvy k podpoře, odkazy na články a videa, to dávejte do komentářů pod články, ale po mesengeru a mailu se mnou komunikujte opravdu jen o důležitých věcech.

Dále upozorňuji, že pokud posíláte peníze Milanovi Vidlákovi na časopis Šifra, tak je posíláte jemu a ne mě. Já a Milan Vidlák nejsme jedna a táž osoba. Nemám samozřejmě nic proti tomu, abyste ho podpořili, ale pokud jste poslali peníze jemu, tak se k vám moje kniha opravdu nedostane.

Tento úvodník nás teď bude nějaký ten týden provázet… je to nutné.

A teď už dnešní text:

 

Před několika dny jsem dával na sklo článek, ve kterém jsem upozornil na novou iniciativu Jiřího Paroubka, který se snaží rozjet nové levicové hnutí s názvem Nespokojení. Chce propojit levou část voličského spektra a vrátit k sociálně demokratických hodnotám z dob, kdy se tato strana bila za zaměstnance a ne za padesát pohlaví a neutrální záchodky. Paroubek také naznačil spojení kupříkladu s Michalem Haškem i s KSČM.

Ve svém článku jsem napsal, že Paroubek byl poslední skutečný předseda Sociální demokracie. Po něm už přišli jen likvidátoři, kteří si dodnes myslí, že to dělají dobře a dokázali z třicetiprocentních preferencí udělat preference tříprocentní a každým dalším krokem dokazují, že ČSSD má stále ještě kam klesat. Většinu voličů si už dávno sesbíral Babiš, něco odevzdali Okamurovi a tím se podařilo, že pokud ČSSD zítra zmizí z dějin, nikdo to ani nepozná.

Ale také jsem napsal, že v dnešní době není snadné dělat demonstraci. Lidi už si totiž jen tak z něčeho na zadek nesednou. Zadlužení prodavači pizzy umějí svolávat desetitisíce lidí i bez transparentního účtu a založeného spolku. Chuť demonstrovat by byla, ale veřejnost už tak nějak ví, jak to chodí, už mají odhad na situaci i na lídry a pustit se do něčeho takového, to člověka může vystřelit k výšinám a nebo ho to politicky pohřbí. Středula by mohl vyprávět. Jeho prezidentská kandidatura skončila ve chvíli, kdy na odborářskou demonstraci dostal jen sedm tisíc lidí. Všechno ostatní byla už jen monetizace.

V úterý jsem měl cestu do Prahy a tak jsem si ji naplánoval tak, abych se na hentu paroubkovu demonstraci alespoň na chvíli mohl podívat.

Nerad to říkám a jako starého levičáka a voliče Sociální demokracie mě to vysloveně mrzí, ale dle mého soudu to byla pěkná slabota. Lidí mohlo být tak dvě stě, možná tři sta a to jsem optimista. Dobrá půlka z nich byli příznivci KSČM, což mě nepřekvapuje, protože komunisté měli vždycky mnohem disciplinovanější a loajálnější členy. Červené vlajky jednoznačně převládaly.

Nejhorší dojem ale na mě udělalo samotné pódium… Prázdné. Nic. Žádný banner s nápisem „Nespokojení“ nebo s čímkoliv jiným. Šedivá konstrukce, nikdo se nepokusil to ani ozdobit. Kdyby tam přijela Česká televize natáčet dezoláty, tak mohl být kameraman naprosto v klidu. Do záběru by se žádná dezolátní reklama stejně nedostala, protože tam žádná nebyla. Přitom to je základ všeho. Novináři nikdy nenatočí hezké záběry, vždycky se budou snažit najít bezzubého křičícího důchodce nebo nějakého potetovaného ranaře… a když ho nenajdou, tak si ho tam sami přivedou. To je normální. Ale je velký rozdíl, jestli za člověkem v popředí vlají české vlajky… Je jedno, že J.X. Doležal ve svém článku nadává na proruské troly… důležitější je, že na záběrech z pódia je i nápis „Česko proti bídě“. Když už platím za zábor prostranství a musím si objednat někoho, kdo tam postaví repráky a další audiovizuální techniku, tak prostě musím pamatovat i na příslušné nápisy a odkazy na www stránky. Dvě reklamní rolety to fakt nevytrhnou.

Mimochodem… je čtvrtek a já jsem stále ještě nenašel žádné internetové stránky, které by tomuto novému hnutí patřily. Je možné, že mi to vyhledávač prostě ještě nenabízí, ale zatím je možné je najít jen na fejsbůku a z demonstrace je tam jen jedna fotka, tisková zpráva , ale žádné video. Na jůtubu také nic. Přitom se to natáčelo. Viděl jsem to.

Na loňských protivládních demonstracích bylo vidět nadšení organizátorů. Nějaká snaha.. víra, že by se svět mohl zlepšit, že je možné se semknout a pohnout světem. Bez ohledu na všechny chyby organizátorů to byl pokaždé úžasný happening, který si lidi zpravidla užili. Demonstrace leckdo využil – Václavák byl plný různých petičních stánků i samozvaných proroků, kteří se tam setkávali se svými příznivci (včetně mé maličkosti.) Tady nebyl nikdo. Nebyl ani důvod.

Pánové, já vím, že jste kdysi byli ve vysokých funkcích. Já vím, že jste ve své době předvedli tah na branku i schopnost improvizovat. Já vím, že jeden obyčejný Vidlák vám do toho nemá co kecat, ale ještě jedna taková demonstrace a je s vámi konec. A dost možná je to jedno, protože je s vámi konec už teď. Čišela z toho tak hluboká šeď, že to chvílemi působilo až zoufale.

Takhle se to prostě nedá dělat. Demonstrace se svolává s delším předstihem a už dávno před svoláním se na její organizaci pracuje. Je třeba se naučit pracovat se sociálními sítěmi, protože velká média pomáhat nebudou. Je třeba si vytvořit zpětnou vazbu s publikem, je třeba sehnat peníze a hlavně – všichni už víme, že se to dělat dá. Tato demonstrace působila, jako by se někde vyškrábly poslední peníze ze stranické pokladny a objednaly se za to repráky a střecha. Stál jsem tam a dělalo to na mě dojem, že „ti burani si nic jiného nezaslouží.“

Ve stejné době Jindra Rajchl vydal 200 tisíc korun jen za letáky a zařizuje, aby Václavák byl ozvučen odshora až dolů. A už měsíc nedělají stovky a tisíce lidí nic jiného, než lepí plakáty, posílají maily a dělají koláže na fejsbůku, jak na demonstraci zve i Petr Fiala. Mají krajské koordinátory, organizují autobusy. Nejprve vytvořili podpůrnou strukturu a teď ji využívají. Není to show jednoho muže. Jsou za tím tisíce pracovních hodin.

Prostě nebe a dudy.

Jasně, Paroubek mluvil dobře. I ti ostatní. Správně pojmenovali příčinu většiny problémů. Je vidět, že vědí, jak to v politice chodí. Ale bylo to prostě takové ušmudlané. Do politiky neseme šedé pódium a zachraňují to disciplinovaní voliči KSČM. Rád bych řekl něco lepšího, ale kde nic není, ani čert nebere. Sorry jako.

PS.

Přátelé, výpis z účtu za únor je nahraný do zasílací aplikace, takže vy všichni, co jste si předplatili moji knihu v únoru, můžete si zadat adresu pro zaslání.
Zásilky zvládneme rozeslat během příštích čtrnácti dní.
Pokud mi nějaké knihy ještě zbydou, vezmu je na demonstraci.

Aplikaci najdete přímo na Vidlákových kydech. V záhlaví rozklikněte „objednat knihu“

Zde je přímý odkaz: https://kniha.vidlakovykydy.cz/

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (89 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pak nemůže vzniknout žadna síla potřebná k podpoře slabých ,nebo neexistujících programu stávajících politických formaci a tady na tom místě si prý jen rádi přečteme vtipy paní Včelky a to je tak celý cirkus Humberto!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

„Stát má, obrazně řečeno, jeden pytel peněz, a pokud z toho pytle dá peníze na jednu věc, tak je pak nemůže dát na věc jinou. Pro úplné blbce: stokorunu, kterou jsem dal Frantovi, nemůžu zároveň dát i Pepovi, protože jsem ji už dal Frantovi. Z tohoto jednoduchého vzorce pak plyne, že peníze, které jsme poslali na financování války USA proti Rusku, vedené prostřednictvím Ukrajinců, pak nemůžeme dát například důchodcům nebo na opravu silnic nebo na podporu našich rodin s malými dětmi anebo na cokoli dalšího, co naše země a náš národ potřebují. Jestli tohle někdo nechápe, tak by měl vyhledat odbornou pomoc, a pokud je takto postižený jedinec bývalým ministrem financí, tak to platí dvojnásobně,“ konstatoval poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

Stejně jednoduché je toto konstatování :
Kdyby v PS měli v PS více než 100 hlasů poslanci SPD s KSČM neposílaly by se miliardy "na pomoc" Ukrajině ale posílaly by se na pomoc našim důchodcům, rodinám s dětmi, na stavbu jaderných elektráren, silnic, dálnic, státních podniků, skutečně ekologických staveb a zásahů, na zdecimované školství, zdravotnictví, infrastrukturu, na ...

A vy pořád zkoumáte koho volit? Ach, bže, komu jsi volební hlas dal!

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

Petrpavel má naprostou pravdu. Na pomoc Ukrajině se posílají miliardy, možná i 10, 20 nebo 30 miliard ročně, ty potom chybí. Jenže ve státním rozpočtu v poslední době schází cca 300 miliard ročně (za Babiše i za Fialy přibližně stejně). Přestat podporovat Ukrajinu toho opravdu moc nezachrání, problém je o řád jinde. Co s tím? Každý ví, že když dělám stále větší a větší dluhy, můžu si půjčovat. Ale to nejde donekonečna. V delším horizontu mám pouze dvě možnosti (nebo jejich kombinace) - zvýšit příjmy (tedy daně) nebo snížit výdaje (tedy penze, platy státních zaměstnanců, různé dávky a podpory, státní investice). Obojí je krajně nepopulární, tedy vláda, která chce být opět zvolena, to dělat nebude. Opozice bude zase tvrdit, že našla perpetuum mobile a státní rozpočet ukočíruje bez zvyšování daní a bez snižování výdajů (tvrdil to dříve Fiala a dnes to nezvládá, dnes to tvrdí Babiš a nezvládal to nedávno, Okamura ještě neměl příležitost se historicky znemožnit). A tak se řítíme do zdi!

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

samozřejmě že je nutné i mnoho a mnoho jiných úsporných opatření na výdajové straně, o tom nepochybuji. I podpora Ukrajiny, resp. jejich potřebným obyvatelům je správná. Taky je třeba mnoho opatření na příjmové straně. Co vám říká pojem progresivní daň?
Nemáte pravdu v mainstreamovém tvrzení o Okamurovi. Samozřejmě zatím nevládl, to ano, ale pokud by jste dokázal vnímat vyřčené tak recepty má, nabízí je, ale je odmítán vládními poslanci i poslanci ANO. S 20 poslanci sebelepší recepty neuskuteční nikdo! O tom je můj příspěvek.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Tak jsem se pro jistotu podíval na web SPD, zda se nestal zázrak. A nestal. O progresivní dani tam není ani zmínka, naopak je tam závazek nezvyšovat daně. Na straně výdajů budou podporovat vytváření nových pracovních. O perpetuu mobile ani slovo.
Jistě, chtějí zabránit zneužívání sociálních dávek, prokazovat původ majetku .... I kdyby se to podařilo (což velmi pochybuji, máme své zkušenosti z minula. Babiš také sliboval, že EET, kontrolní hlášení atd. přinesou 200 miliard do rozpočtu, pokud si pamatuji. A dopadlo to jako vždycky), tak to přinese pár miliard. A scházejí stovky.
Zkuste jinou pohádku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

chce po celou dobu své činnosti progresivní daň.

Popřemýšlejte Krtku jak dlouho musí splácet vysokou sekeru fyzická osoba, mnohdy nikdy nemůže ani splatit, u té státní sekery je to ještě složitější a těžší protože je ta naše neskonale větší a neskonale sofistikovanější.

Ale začít je nutno. Ano, Babiš taky jen zvyšoval schodek státního rozpočtu. Pochybujete o Okamurovi a své pochyby dokládáte Babišovými počiny. Hodně schizofrenní.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poznáme to podle toho,že se doktor Skála nesmí mezi námi tady ubohými BIDNIKY objevitnebot by ho vadne stanovy strany a sami jejich funkcionáři z té rozbité strany vyrazili na dlažbu,neboť funkcionarun se splnil jejich sen,Zmizeli jim dělníci a oni sami se stali funkcionařskou buržoasii,která zneužívá faktze jejich předsedkyně chce sedět v Bruselu a vysedět tam vejce.
No ni ...(⁠*⁠_⁠*⁠)

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

zopakuji,potřebu si uvědomit,že nám nebohými BIDNIKUM implantovala tlupa ANTISOCIALNICH VLAD nejhorší druh kapitalismu tzv "bez přivlastkú" tedy pozor znamena to , bez skrupulí a pomocí GR televize,který má monopol na veřejnoprávní informace všem domorodcum zatajili,že je třeba změnit režim a to hampty dampfty!
Tak to musíme udělat my z SV nyni sami a když nás chce natahovat na vařené nudli tennreditel zeměkoule at verchuska jeho funkci zruši a peníze může použít SV k financování naší internetove televize a ještě zbude na alternativu,která nemá NIC na hranici s kořálkou a jako správná party jak parník!
Jen se podívejte k sousedům ti válku prohráli a když přijedou k nám smějí se z oken tlustých mercedesu,jaký jsme to chudáci a načisto leví si neumíme zvolit jiné poměry a se tu blufuje bit se mezi sebou ostrými myšlenkami a dělat že sebe blbce,že nechceme ty dvě třetiny mezd a penzí která nám tady kradou,ale ještě z toho chtějí platit tomu čertovi Puttlerovi za dovažku tanku ,které on tam strci do starověkých Martinských péči a obliznne si medvědí tlapky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Je mozny ,ze rozmnozeni zprav na Vidlaka ma na starosti a svedomi nejakej bojujicici urad..
Paroubka neznam , ale zdalky to vypada....
Ze se jednoho krasnyho rana probudil a pravil sobe.
"I usporadam sobe demonstraci ,abych byl slavnej , /ty jiny to delaji taky, ja taky budu ,mit tu demo, abych nezustal pozadu , jeden nikdy nevi/,
ponevadz slava a popularita se nejlip poridi a najde na podiu"....
Pomahat vladou pronasledovanym a veznenym , stradajicim duchodcum , neco delat atd , v to ta prava slava neni...
Napsat knihu vezme treba rok a mi vydela pozornost na pul dne akorat, jako ted na Stripkach se objevi do oci bijici reklama na nejakyho hysterickyho knihofanatika vo slovenskym povstani.
Povidani vo tom muze zacit , bylo jednou jedno povstani, ktery uz davno nikoho nezajima, vedli to nejaky cesi a komunisti, /Stalin tam poslal Slanskyho snad, aby se ho zbavil a vodnes to Sverma/,zadnej vyznam dodnes, mimo hysterivckou propagandu rezimu ,
dr Huzak jako obvykle mel zabavu se Sano Machem a nacisty v hotelu Carlton, aby prezil, to se pocita a pozdeji sklidil odmeny za svoje nehynouci zasluhy.
Urcite byl uz tenkrat celym srdcem tajne pro povstani..
Kdyz taky povstaval ,aspon na pripitky ,at zije slovensky stat..Kdyz.
Pobihat v zime po horach ma sve nevyhody..
A tak se i stalo , demonstrace byla, Paroubek si tak zademonstroval dosyta , do sve spokojenosti..
A tak Paroubek mel za tyden svoji demonstraci s podiem a s projevem..
Ani zadna protestujici elita nenavaze kontakty se sirokejma vrstvama pracujicich a vetsinou lidi...Aby nedej BUH, nasla oporu mezi nima .
Pracujou jenom ty pracujici , zadnou knihu , nebo clanek nenapisou , v televizi se neobjevi ,zadnej akademickej titul taky nemaji , tak na co by to bylo , na podiu se taky nikdy neobjevi ,protoze porad pracujou..
Nediskutuje elita , ani nikde v mediich , aby se neponizovali ,jeste by si kazdej vo nich pomyslel ,ze jsou to taky nejaky obyc lidi..
Demonstraci vyhlasi a propaguji ,za ucelem aby mohli ukazat ze nesouhalsi s vladou ,ze nektery se neohrozene neboji demonstrovat, ale oddelene a na podiu..
Kazdej kdo se nehodi a to je zhruba 99% jsou vzdy pod podiem , jak to je zavedeny uz ve skole..Tak to musi bejt porad.
Takze my si rozkazeme NASI demonstraci a vy se ji zucastnite.
/I kdyz bez vasi ucasti by zadna nebyla/..
Dubcek napr. a nedemokrat , jednou vylez z uradu na plovarnu /mezi lidi a deticky/ a mel z toho obrovskou, sokujici popularitu..
I kdyz ,jak se ukazalo ,nezaslouzenou..
Slova, slova , slova ...Hamlet.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

že když nebudeme tahat všichni z SV za jeden provaz a chtít odstranění ASOCIALNIHO režimu ODS instalovaného jejím staropresidentem na ten gangsterismus na 7 prioritě řizeni republiky za peníze do sraček a nechat se vydírat z peněz a našich aktiv tzv ideologii NEOmarxismu tak s vámi všemi milí knedlíci bude konec Japonec!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

No prave ,za jeden provaz , ale jak za nej tahat , kdyz se ten provaz furt nekde schovava porad..
Jako v lese ,kanec , v Japonsku japonec, nakonec..

Zatím bez slepic

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro SV tj Společnost Voličů by to mělo znamenat změnu ASOCIALNIHO režimu tlupy vlády a tu by jste vy jako členové měli zkusit prosazovat a zeptá se zda by tam pan Okamura nemohl nás návrh programu v bod 1 v parlamenupreci a my clenove SV by jdme ho mhli v tom podporit.
No ni nebo jak nebo co.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Musím si zavřít ústa a klávesnici. Nějak bylo, nějak bude.

Každá sinusoida vývoje kapitalismu má své vrcholy a úžlabí, vím že spodku hnedtak naše země nedosáhne, ten sešup bude trvat ještě dlouhá léta, je to dáno principem fungování a tím koho volít(m)e. Případný teoreticky možný vzestup za dlouhá strastiplná desetiletí (v tom s vámi Krtku souhlas, nebude to jednoduché) se mě netýká. Přeji aby naše země si našla své de Gaully či Erhardy, ale nevidím je, a už vůbec nevidím vhodné vnější podmínky.
Asi tak na konec.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

A ne,že ne ANO od toho je tu první doposud nikde nevídaný Program Národních Zájmů a potřeb .Stačí si ho OPSAT a trhy piratiska a Sataniste z \KDU si ho mohou potvrdit na dveře 00 a učit se ho aj nazpaměť a to ještě nemusí být celé.
No ni(⁠+⁠_⁠+⁠)

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

SPD chce opravdu radikální změnu, ale ne REŽIMU, ale POLITICKÉHO SYSTÉMU! A to je sakra rozdíl! Režim je kapitalismus, socialismus atd., politický systém je parlamentní, přímá demokracie, diktatura... Změnou politického systému se na tom, jak se mají lidé, toho moc nezmění. A jaký REŽIM bysme tu chtěli mít? Socialismus už jsme měli zavrhli jsme ho, kapitalismus se nějak zvrhnul. Tak co bysme chtěli vyzkoušet teď, anebo spíš - jaký režim navrhuje Vaše Společnost voličů?!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se domnívám,že v Ústave schválně ti politicti darebáci a to hned na prvním článku chybí záměrně jedno slovo SOCIALNI STAT a podvodem ho nahradili státem POLICEJNIM!
Proto se ptám víte co je to SOCIALNI STAT jak si ho představujeme a nepreslapujte tady a ven s tím valečnice alternativy nebo co vlastně jste priznejte se?
NO NI?

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je to za další nesmysl prý "moje* Spoleçnost Voličů vy se necítíte členkou?Když se zeptáte pana Okamúry co chce pak dostanete odpověď,že to prý dokonce ani neví!?Tak ať nám to tady vysvětlí,proč tu není nikdo od SPD a řekne nám co pan Okamura vlastně chce? Dyť hrozí, že to buď neví nebo je třeba probrat celý jeho program když si myslíte,že je plný chyb nebo co nebo jak?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzdycky se vyplati to svest pohodlne na ty, "my"..
Muzou vzdycky a uplne za vsecko..
Najit pravy priciny je moc prace. Na hysterik nema ani jednu schopnost, ani se zamyslet, tak vo to vic jeci dokola, jako ty vostatni...
Radsi bude skudce sveho naroda svede na nej vsechno , uplne vsechno pri kazdy prilezitosti..Uplne nejlepsi je vsecko svadet na narod , kterej se octl ve sveraci kazajce mocnyho zla , a nemuze se branit, tohle ma kazdej hysterickej krikloun a kazda vlada, nejradeji..A stale pribyvaji , jako hovna v prikopu....

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Babiše jsem volil jen ve druhém kole presidentských voleb, jinak nikdy, nejsem tedy žádný jeho příznivec. Ale musím se ohradit k tomu "za Babiše i za Fialy přibližně stejně". Za Babiše za covidu ano, ale za Babiše před covidem ani omylem, to byl skoro vyrovnaný rozpočet. Fiala teď nemá žádný důvod pro takový schodek.
Ale lže se a lže. Podle Fialy je vše kvůli Ukrajině, Jurečka včera ve Sněmovně tvrdil, že nás Ukrajina nic nestojí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu, Tymáku. Nebýt covidu, byla by úplně jiná situace.
Demoliční vláda by covid nezvládla úplně stejně jako Babiš (spíš ještě hůř).
Kdyby byla v té době u moci, už by si dnes nevrzla žádná z jejích stran a ocitla by se na dlouhé roky na smetišti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

že naše pseudopravicové strany neznají jiný recept, než se z finančních problémů "proškrtat". Babiš na to šel tím, že investoval do rozvoje. Všichni se měli ne snad přímo líp, ale aspoň jakž takž, a přitom ještě dokázal zmenšovat státní dluh. Zato Fialovci zase zkoušejí "osvědčený recept", co nefungoval už za Kalouska - šetřit, šetřit, šetřit, i kdyby to stálo nevím kolik. Zajímavé - dělají furt to samé, ale očekávají jiný výsledek...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Foldyna to vždycky rozčísne tím správným způsobem.
S celým článkem velký souhlas.
S touto vládou se řítíme ke katastrofě, jakou jsme nezažili. Je to plíživé a neodvratné a smete nás to všechny, pokud tam zůstanou až do řádných voleb.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Demonstrace pozdě ohlášená a ve všední den, znamená, že nikdo nepříjde. Praha si žije svým životem a ten čas 16 hod je doba, kdy pracující svou práci končí, tak se na demonstraci nedostanou. Venkov je na tom ještě hůře, nestačí dojet. Tak to všichni hodí za hlavu. Pokud chce opozice opravdu vyhrát, musí se spojovat, ale ne tak, že když se celá alternativa dohodne na společném kandidátovi na presidenta, tak se najdou tři, kteří do toho hodí vidle. Pan Rajchl využije ochoty druhých, aby je pak začal pomlouvat, tak má vypadat náš příští vůdce? A nemá nakonec Vítek z Tapin rádia pravdu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

S termínem konání se toho nemohlo nic moc udělat, bylo to na podporu opozice při jednání ve sněmovně. Velký křik z náměstí za okny by jistě pomohl.Škoda,že to napadalo jen Paroubka. Michprdi pojem demonstrace zprofanovali, na náměstí se už nechodí za myšlenkou ale za megašou

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

zničhož nic vzedmutá neorganizovaná vlna občanského odporu je v dnešní době dost mimo - navíc, pokud jste zcela ignorován až potlačován masovými sdělovacími prostředky. Je potřeba se nějakými nemainstreamovými cestami dostat k co největšímu počtu lidí, demonstraci ohlásit v dostatečném předstihu, protože se počítá s lidmi z daleka - prostě je za tím spousta DLOUHODOBÉ systematické práce. S tím, že demonstrující, po vyšumění loňských demonstrací do ničeho, dnes chtějí vidět také nějaký plán, jak a co dál v odporu proti šílené pětikolce - nějaký realizovatelný plán, postup. Paroubek neudělal ani jedno z výše uvedeného a výsledek byl snadno předpokládatelný. Navíc pro velké množství lidí dnes už není řešením současných problémů upnutí se k tzv starým strukturám, kterým nevěří a které se částečně podílely od 89tého na současném marasmu. Např, konkrétně pro mne , kdysi voliče socdem (celkem brzy vyléčený volič) , je nepřijatelná snaha Paroubka vrátit do politiky lidi, jako je Urban a spol. Pokud by se Paroubek přidal k současné NOVĚ vznikající opozici vůči pětikolce, to je jiná káva - jsem pro, každá duše dobrá. Ale reálně - Paroubek s Urbanem a spol samostatně celkem šanci nemá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Mám úplně stejný názor. Urban přes Paroubka..., předem prohrané, nemyslitelné.
Paroubek ať se klidně připojí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

toho, co by se mi líbilo, či nelíbilo - a poslouchám lidi kolem sebe. Proto byl celkem slušný můj odhad na šance Bašty ve volbách, stejně jako na výsledek této Paroubkovy demonstrace. A myslím, že celkem slušně dokáží odhadnout naději Paroubka a spol na návrat do vysoké politiky. Pokud se něco zcela zásadního nestane, tak není moc vysoký. Je to odhad bez toho, co chci a co ne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Máte pravdu, měla to být podpora těch našich bojujících opozičníků!
Pokud by se sešlo o dost větší množství a podpořili bychom jejich snahu výrazněji, sice by to nic bohužel "nezměnilo" v jejich jednání (pětiděs) z pozice síly, ale zas by to byl o něco větší ukazatel nesouhlasu lidí s jejich asociálností...
A když se mi během těchto dnů podařilo něco z těch jednání vyposlechnout, tak opravdu bojují a opravdu jsou válcováni arogancí a výsměchem.
A teď to už spěje jen k převálcování. Bohužel... I všechna ta prohlášení, že Ústavní soud shledá, že je vše v pořádku... Tak co na to říct... Že to nedopadne dobře? Je to katastrofa!
A i já to trochu vidím nějak víc tak, že lid žádá "pouťovou" zábavu?
No snad to tím neskončí. Snad bude nějaký jasný program jak dál a ne jen "atrakce"
Protože to co jim teď prochází, kam se to dostalo...nečestné a spravedlnost není, je to velký průšvih. S jídlem bohužel roste chuť!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen na pouť či atrakce, tak je asi ještě předčasné o něco bojovat, zjevně musíme klesnout daleko hlouběji. Zda potom ještě půjde něco dělat je otázka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

No ony ty velké demonstrace zpočátku tak trochu také působily, ale zároveň to bylo takové silné vzepětí lidí a snaha něco změnit, něčeho se účastnit...souznít a předávat si informace... jenže trochu to nevyšlo... Bylo řečeno A, ale nebylo řečeno B
A mně připadá, že už je zas tolik toho "rozkmotřování", že místo toho, abychom měli společný program, cíl a snahu jednoty, tak se zas bude řešit, kdo s kým nemůže a proč atd.
Psala jsem tu v jiném příspěvku, že to co se dnes stalo ve Sněmovně je opravdu zvůle a katastrofa.
A že my bychom tam teď měli stát pod okny a podporovat ty naše opozičníky aspoň svou přítomností!
Ale nestojíme...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo i tisícovek lidí jednání sněmovny teď asi nezmění. Mají zřejmě noty a konají. Věřím že velká účast 11.3. by pomoci mohla, i když zvláště po podzimu se bude muset potvrdit, že to lze opakovat a počet lidí nebude klesat.
Mám trochu strach, že teď někteří lidé vidí, že už je dost naštvaných lidí, že budou dále přibývat. Ale moje obava je, že minimálně některým nejde o změnu situace, ale v těch nespokojených vidí potenciální hlasy pro ně a nechtějí se o ně dělit. Snad se pletu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

To máte pravdu. Nic by to na té jejich zvůli nezměnilo, ani nepomohlo.
Ale dalo by to nějaký signál (proboha, co to píšu:-) ), co si hodně z nás myslí o tom, že porušují naprosto vše, jednací řád, svoje sliby a že my stojíme a souhlasíme s opozicí, která se tam za nás za všechny bije jako lvi!
Možná naivní, ale mrzí mě, že v téhle hrozné situaci vlastně "nic neděláme".
Samozřejmě také vkládám naděje do 11.3., ale musí se to dostat někam dál, něčím s "efektem", nebo to lidi zas unaví...
A je jasné, že všichni si chtějí nahrabat hlasy pro sebe, chtějí se zviditelnit.
Ale měla by jim zůstat soudnost pro společnou věc a ústupky.
Toť otázka jestli se povede...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůbec nechápu, jak mohlo zkušeného Paroubka něco takového vůbec napadnout :-(((( To už taky senilní? A vůbec, je ta naše "slavná" opozice schopná se aspoň jednou spojit...zrovna v té demonstraci by to bylo velké plus.... Já teda nevím, osobně neznám nikoho z těch v čele jednotlivých uskupení, ale to by tam nebyl jeden šikula, který by byl schopný se se všemi a všem nějak domluvit? Už mám všech Babišů, Okamurů, Paroubků a dalších plné zuby, když vidím pětikolku "každý pes jiná ves", jak společně fungují, je mi do breku a zároveň se mnou lomcuje vztek, jak jsou neschopní, samolibí, samá přebujelá ega...A jenom kecy, kecy, kecy :-(((

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak poznáš, že je to

pravda?

Když to FB zablokuje,

Twitter smaže, Goodle

skryje, YT zakáže, média

vycenzurují

a vláda dementuje.
------------------------

Koupím vilu od poslance. Zn.: Za cenu uvedenou v jeho majetkovém přiznání.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Bez ohledu na sliby před volbami, vláda si dělá, co chce

-------------------------------------------------------------------------

Vláda mění programové prohlášení. Potřebuje šetřit a ruší některé sliby.
SEZNAM ZPRÁVY, ČTK

Vláda dnes po zhruba 14 měsících schválila aktualizaci svého programového prohlášení. Představil ji premiér Petr Fiala spolu se členy kabinetu. Změny zdůvodňují především válkou na Ukrajině a jejími ekonomickými dopady.

Vzhledem k tomu, že jde pouze o revizi prohlášení, neplánuje vláda opětovně žádat o důvěru Sněmovny, jako to udělala s původní verzí, řekl mluvčí kabinetu Václav Smolka pro ČTK.

Nejvíc se mění například závazky týkající se financí, energetiky a školství. Vláda v aktualizovaném programovém prohlášení slibuje upravit příjmy i výdaje rozpočtu. Zrušila závazek neměnit systém valorizace důchodů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Knížák nikdy nebyl mým oblíbencem, ale toto řekl dobře:

MILAN KNÍŽÁK:
V blízkosti naší země vypukla válka, o které dosud vím velmi
málo, poněvadž z neznámých důvodů se rychle vetřely do naší společnosti
totalitní manýry, o kterých jsem věřil, že se nemohou vrátit.

Nastoupila cenzura, osočování oponentů a neuvážené činy vlády. Profesor Fiala se
musel zbláznit. Jeho hra na záchrance Ukrajiny, je směšná. Používá k tomu všechny legální berle a když nejsou, rychle tvoří nové zákony.

Nikdy jsem neměl vztah k Sovětskému svazu, ale nikdy mě také nenapadlo,
abych kvůli tomu zatratil ruské umění - fascinující ruskou literaturu, neuvěřitelné výtvarné umění a monumentální hudbu.

Dnes u nás protiruská hysterie dosáhla takových směšných vrcholů, jako je přejmenovávání Ruské zmrzliny na Ukrajinskou a vysunutí ruských děl z repertoáru Národního divadla.

Zapomněli na „Ruská vejce“.
Navrhuji, aby je přejmenovali na „Ukrajinská varlata“.

Počínání ukrajinského prezidenta na mne působí dojmem trapného
ochotnického představení. Všechno se ve mně vzpírá uvěřit mu byť i jediné slovo.

Petr Fiala prohlásil, že je to naše válka, ale já mu tímto odpovídám, že moje NE.
Považuji pomoc lidem v nouzi jako něco samozřejmého, ale zneužívat
takové pomoci, ať z kterékoliv strany, je nemravné.
Vyvolává to nespokojenost ve společnosti a zásadní zhoršení
mezilidských vztahů.

Každá země má své zákony a platí i pro ty, kteří nás přijdou navštívit.
Nesmíme zapomínat, že nikomu nepomůže, když naši zemi zbídačíme jen
proto, abychom se světu předvedli jako největší zachránci demokracie.
Chtěl bych uvést jen to, co ještě před nedávnem každý věděl:
Ukrajinský režim neměl a nemá s demokracií nic společného.

Co tedy zachraňujeme?"

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

Už bych se opakovala, kdybych řekla, že u Paroubka jsem čekala něco podobného jako u Středuly,
ale ono to bylo nejspíš ještě horší.
Pustila jsem si jen kousek, viděla Paroubka a před ním pultík (nejspíš na noty) s textem,
a ten pultík mu zastínil celý obličej, takže ho ani nebylo vidět (alespoň z pohledu této kamery), která ho zabírala.
Švenknutím kamery do lidí to pak byla s účastí velká bída, nadšení žádné...
Nevím, jaký to mělo význam. A hlavně pro koho.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Jsou lidé, kteří jakoby naznačovali, že demonstrace 11. března bude mít jiné výsledky než ta Paroubkova. Bylo by to pěkné, jenže...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ne 11.3.
Hned. Pomozte teda opozici a podpořte jejich snahu hned. To čekáme zase až to někdo povolí a zorganizuje. Ono by to vypadalo hned líp kdyby mohl Okamura vyjít před sněmovnu a tam by stálo půl milionu lidí a on by viděl, že má podporu. Tohle je jen další trapnej pokus. Na co se čeká ? Na dalšího Lenina ?
Obklíčit sněmovnu a nepustit je ven dokud nedostanou rozum nebo nepodají demisi sakra !

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Zákon o právu shromažďovacím stanoví, že „jsou zakázána shromáždění v blízkosti budov Parlamentu České republiky, a to v místech vymezených v příloze tohoto zákona“.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Ale to mohou pouze milioni chvílek! A pak ještě házet petláhve na premiéra.
Policie monitoruje a nezasahuje, protože by musela Milioni chvílek umravnit v mezích zákona a potrestat každého za obklíčení sněmovny.
Policie nezasáhla. Jen ať to ti pržští inteligenti pořádně premiérovi natřou!
No vidíš prezidente policie. A pak tě Rakůšajn poslal do výslužby.
Měl jsi ctít právo a ne se vrtat protibabišovcům do análu!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Pochybuji, že nám ho Němci pošlou v "zapečetěném vagónu" - není rok 1917 ... navíc "Leninové" došli !! teď jsou IN jiná jména ...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

na "!argument" článek Chmelára - parádně a zcela konkrétně tam popisuje, co se stalo z Ukrajiny po majdanu a jak tam diktátorsky přituhlo po napadení Ukrajiny, kdy Zelenský a jeho Pravé sektory a spol a jejich bojůvky dostali do rukou de facto neomezenou moc. Dnes je to čistokrevná diktatura, kde vládne znacionalizovaná extrémní pravice a její ozbrojené bojůvky a kde se lidé bojí se jen blbě podívat, natož vyslovit nějaký, jiný než nařízený, názor. Oslavovatelé Bandery a spol odtamtud zdrhli - částečně i k nám - kde "bojují" diskotékami a máváním fanglí na náměstích - a ta většina, co zůstala na UA je buď součástí agresivních ideo - bojůvek nebo ožebračení, vystrašení "obyčejní lidé" určení do mlýnku na maso. Toto z ubohé Ukrajiny vyrobil tzv demokratický západ. Zkorumpovaná, znacionalizovaná, diktátorská ožebračená země s polovinou původních obyvatel , kteří jsou stejně určeni k "popravě" na frontě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by synapse (neověřeno)

Trvalý odkaz

..."Toto z ubohé Ukrajiny vyrobil tzv demokratický západ. Zkorumpovaná, znacionalizovaná, diktátorská ožebračená země s polovinou původních obyvatel , kteří jsou stejně určeni k "popravě" na frontě."
-----------------
A naše vláda hloupých fanatiků tomu ještě napomáhá a schovává to za úplně jiná slovíčka, na která jim lidi spíš naletí, protože ti se v tom sami nedovedou zorientovat.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Zachraňují za naše peníze ukrajinskou juntu (za to se běžně blokuje) podporující oligarchickou kleptokracii.
bude poučné, pokud někdo odkryje sítě, které vedou od |Posseltovo Fialy ke skutečným vládcům Ukrajiny. Což najatý křikloun není v žádném případě.
Šéf Panevropy slouží nikoliv Ukrajině, ale daleko vyšším zájmům Drang Ost.
Kdopak asi bude sypat biliony z daní a povolenek poddaných do rozbité země na Východě?
No přece všichni, kdo budou dýchat vzduch a jíst v blahoslavené Unii evropských vyvolených Velkokomisařů!
Kdyby se evropští bolševici tradičně nezbavovali židovských poradců, už mohli vládnout té Říši od Atlantiku po Ural a možná ještě dál!

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

dokonce i ruské vejce přejmenovali, a to na vejce v aspiku... Tak to je alespoň v Lidlu. Jinak zcela souhlasím, i když pan umělec je arogantní exot...

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

to je jiný výrobek, ale u nás je to nazýváno obložené vejce. Je pravda, že pokud požaduji ruské vejce, je mi obsluhou místního bufetu promptně a bez řečí vyhověno.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dá se tomu uvěřit?
Oni to opravdu dotahují ad absurdum!
Společnost je sice rozdělená na dva tábory. Ale to je podobné všude.
Jenže oni zločinně štvou a zneužívají mladou generaci proti té starší a nejstarší generaci!

Důchodci, buďte solidární. Vždyť jste na tom líp než rodiny.
Jurečka vyzývá
Podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) by měli být důchodci solidární, protože rodiny s dětmi mají méně než oni. Nejen o tom hovořil s moderátorem Čestmírem Strakatým v pořadu Prostor X.
Úvodem Jurečka odpovídal na otázku, zda není chyba o změně ve valorizacích důchodů jednat v legislativní nouzi. „Chyba to určitě není, protože vláda a já i třeba můj kolega, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Marek Výborný, jsme se snažili jednat s opozicí, zdali by nám neumožnili to, co nám umožnili teď v posledních dvou týdnech, abychom toto mohli schvalovat mimo legislativní nouzi, se zkrácenými lhůtami, mezi prvním, druhým a třetím čtením, a na to nám opozice řekla, že neumožní, že to zavetuje – a v ten okamžik nemáte jinou možnost. Ale ten pokus dělat to jinou standardní legislativní cestou tady byl učiněn,“ poznamenal Jurečka.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Duchodci-budte-solidarni-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Pokud jste dnes (včera) někteří sledovali občas přenos z jednání.
A zvláště tu chvíli, kdy žena vícesvetrová "zatočila" s opozicí!
Kdy asi 30 až 40 přihlášeným diskutujícím (opozičníkům) znemožnila přednést obstrukce a pak nechala odhlasovat, že platí legislativní nouze, tak je vám asi jasné, že to nevypadá moc dobře.
Byla to přehlídka arogance, moci, povýšenosti a výsměchu, dotažená až ad absurdum!

POLITIKA VE SPACÁKU NEBO PLNÉ NÁMĚSTÍ?

JINDŘICH KULHAVÝ

Ve sněmovně trávila dnešní noc část poslanců. Začalo totiž projednávání zákona snižujícího valorizaci důchodů. Milionáři sedící v poslaneckých lavicích, kteří si nejen nedávno razantně polepšili, ale zároveň neschválili zmrazení svých platů na nejbližších 5 let, rozhodují o osudu našich seniorů. Už nyní není ničím výjimečným, potkáte li v obchodu starého člověka počítajícího pár drobných a přemýšlejícího, jestli si dát k večeři jeden suchý rohlík či jen půlku.

Zaplatit nájem, energii a teplo, vodu či nějaké další poplatky je pro mnoho seniorů každoměsíční nadlidský úkol. Situace, kdy mladí dostávali od babičky a dědy nějakou korunu na přilepšenou, je minulostí a v řadě rodin se všichni skládají na to, aby stařečci nějak vyšli. A pokud snad bydlí ve svém domu či bytu, přijde brzy další rána. Arogantní vláda neschopná získat z Evropské unie vše, co získat lze, protože její ministr financí opomenul požádat o desítky miliard, které k nám měli jinak doputovat, jim zvedne i daň z nemovitosti. Ne o inflační procenta, ale rovnou několikanásobně. Což se nedotkne jen starších majitelů bytů, domů, zahrad a garáží, ale zároveň i rodin s momentálně napnutými rozpočty, předraženými splátkami hypoték, podnikatelských subjektů, tedy všech včetně nájemníků. Snížení valorizace důchodů je tak jen částí totální likvidace českého národa.

Pokud tedy někteří škarohlídi tvrdí, že se v březnu nemá cenu na Václaváku scházet, že to k ničemu nevede, pak je třeba připomenout, že jedině dav může tu vládní lůzu zastavit. Už ale nestačí jen mluvit, je třeba jednat. Fiala, Černochová, Rakušan, Pekarová Adamová, Jurečka, Stanjura, Bartoš, Lipavský, Rychetský a plno dalších jsou skutečným nebezpečím pro naši zemi a získali dojem, že převzali absolutní moc nad námi. Muziku tvrdí média.

https://pravyprostor.net/?p=156907

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)