Jestli přežijeme tohle léto...

Autor

Myslím, že nám současné události ve Francii celkem hezky ukazují, proč tam všichni tak moc potřebují, aby se o henty migranty v rámci povinné solidarity postaral někdo jiný. Mají tam poněkud problémy… Jejich hořlavé, výbušné a hlasité kulturní obohacení jaksi už překonalo jobovky z Ukrajiny a Zelenský má co dělat, aby připomněl evropským hodnotám, že za EU se bojuje u Kyjeva a nikoliv v Paříži.

Četli jste od Mariana Kechlibara jeho Krvavé levandule? Byl docela jasnozřivý… Pěkně popsal i způsoby, kterým se bude útočit na policejní stanice a obchody se zbraněmi a střelivem… i na starostovské vilky. Jen jedna věc je trochu jinak… zdá se, že ani imámové nemají svojí mládež pod kontrolou.

Všímáte si, jak moc se realita odlišuje od toho, co hlásají média a evropské hodnoty? Co myslíte, když to platí v Paříži a zřejmě i v Kyjevě, platí to i v Praze? Kolik je těch, o kterých Česká televize tvrdí, že jich je většina a přejí si přijímat uprchlíky, bojovat proti Rusovi, zadlužovat zemi ve jménu amerických zbraní, dělat na školách společné záchody a nechat dětem číst pohádky od ošklivého zmalovaného chlapa?

V Pardubicích proběhla další bitka mezi Romy a Ukrajinci… zase v tom byl nůž, ale asi bychom měli být rádi. V Paříži v podobných bitkách figurují už i RPGčka. Pavel Blažek do toho řekne, že pochod Romů, který chtěl upozornit na to, co se u nás děje, byl nelegální… protože nebyl dodržen shromažďovací zákon. Prý varuje, aby se situace nevyhrotila jako ve Francii. Don Pablo zase jednou trefil kozla… ano, Francie hoří, protože se nedodržoval zákon o shromažďování… vůbec ale vůbec to nesouvisí s dlouhodobou debilní migrační politikou a vůbec debilní politikou všeobecně.

Česká média už teď lomí rukama nad osekáváním pomoci uprchlíkům – především té části pomoci, kdy stát platí jejich ubytování v různých zařízeních. Vidlácky bych řekl, že evropské hodnoty fungují jen do výše státní kompenzace. Všichni o překot pomáhali, dokud to stát platil. Jakmile přestane, skončí prý až desítky tisíc lidí na ulici, bude z toho velký pohyb osob a policie už teď varuje, že to nebude zvládat, protože má spoustu práce s předvoláváním těch, kteří si dovolili na internetu napsat jiný názor, než má Rakušan.

Na Krétu navíc přiletělo americké letadlo, které je vybaveno zařízením na monitorování jaderného zamoření… Kaufland prý začne prodávat dozimetry… Můžeme se jen dohadovat, jestli manažeři prostě reagují na poptávku a nebo jestli vědí něco, co my ještě nevíme. Ostatně o tom, že Rusové si sami zničí záporožskou jadernou elektrárnu, o tom se mluví už několik měsíců a nikomu z našich uvědomělých eurosoudruhů na tom není nic divného. Ani atombába Drábová s tím nemá problém. Jen dezolátům (a mezinárodní agentuře pro atomovou energii) se to nějak nejeví.

Ukrajinská ofenzíva naproti tomu postupuje tak pomalu, že se o ní úplně přestalo mluvit… muslimská mládež v Paříži předvádí mnohem rychlejší postup. Dokonce i maršál Petrla přešel na komentování nepokojů ve Francii. Ukrajinští generálové stále častěji mluví o tom, jak velké oběti je stojí postup skrze ultrahustá minová pole, kde se nedá nikam stoupnout, nikudy projet a navíc Rusové nemají smysl pro fair play a odminované průchody zase na dálku zaminovávají. Každý den se tak stále jasněji ukazuje, že Rusové minulý rok nepředváděli mizerné vojenské výkony. V porovnání se současným ukrajinským protiútokem to byl docela impozantní postup. Já vím, že se to proukrajinským fandům nebude líbit, ale pokud před tím budou zavírat oči, zřejmě Ukrajině brzy dojdou muži v jatečném věku.

Možná proto se tak pilně připravujeme na obrannou spolupráci s USA. Tohle je totiž první smlouva na světě, kterou bylo nutné uzavřít za každou cenu, ale uzavřela se úplně zbytečně, protože sem přece nikdy američtí vojáci nepřijdou. Alespoň takhle zněla argumentace hnutí ANO. Smlouvu nutně potřebujeme, ale nemusíte se občané bát, nebudeme nikdy souhlasit se skutečným pozváním vojsk. Jsem zvědavý, jak budou vypadat za dva až tři měsíce předvolební průzkumy. Jestli je u nás vnímání reality pokřivené stejně jako ve zbytku západní Evropy, tak z toho ještě bude hodně politického mrzeníčka.

Za týden a kousek nám začíná summit NATO ve Vilniusu… Západní papaláši se tam sjedou a budou muset konstatovat, že ruský režim je stále pevný v kramflecích… Jak to řekl Orbán? Povstání, které se vyřeší za dvacet čtyři hodin, to fakt není známka ruské slabosti, ale ruské síly. Podívejte na Asada -v jednu chvíli přišel o víc jak půlku území a stejně stále vládne a je silný v kramflecích. Ukrajina nevítězí, jen plýtvá životy, západní vojenskou technikou a nekrytými dolary. Navíc Rusové v poslední době stále častěji střílejí rakety primárně na západní důstojníky v kramatorských pizzériích.

Ofenzíva na Donbase se nedaří, Francie hoří, Orbán říká, že on Maďarsko do války nezatáhne, radiační letadlo je v Evropě… Sakra, jestli přežijeme tohle léto, tak už přežijeme všechno…

A propo… neměl by nám teď někdy Stanjura říct, o kolik přeťápl schodek v červnu?

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (248 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ty doktory a Ynženýry z Afriky a Asie budeme přebírat již vybavené zbraněmi, výbušninami a psychickými poruchami, nebo je zde budeme muset dovybavit my na naše náklady? ;Oo

Průměrný počet slepic: 5 (95 hlasů)

Zeptejte se Black Jane a Pávka se Stropnickým, kolik toho zbylo z Vrbětic uklizené za peníze poddaných?

To už asi bylo zaplacené komusi a teď přišla situace, jak to poslat pravým majitelům na Kyjevské Rusi.

K tomu ještě to si tenkrát nezaplatili, ale teď to mají zadarmo.

Co zůstalo v našich muničácích vlastně ani není tajné. Veliký smradlavý lejno!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

" Povstání, které se vyřeší za dvacet čtyři hodin, to fakt není známka ruské slabosti, ale ruské síly."

Platí to i na Francii? ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Má to jeden háček. S Prigožinem bylo možné se dohodnout, a i Putin, jak je všeobecně známé preferuje dohodu před bojem. S těmi milými hosty, které tam z humanitárních důvodů Francouzi, i jiní přijali, s těmi se dohodnout nelze, a silové řešení humanitně zaměření politici a je podporující mládežníci nedovolí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

V Pardubicích proběhla další bitka mezi Romy a Ukrajinci… Hm, že by ti Ukrajinci fakt bojovali za nás?

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Ukrouši mezi námi nerozlišují.

Ti mají v palicích pouze slámu od kravína. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

Kdepak, Ukrouši mají k cikánům úplně jiný přístup. Módně řečeno: Poněkud méně korektní. Ale jistě stojí za povšimnutí, že jindy hlasitě řvoucí "neziskovka" Romea je nezvykle zticha. Inu, jde přece o příděl platu od státu. A stát, to je přece Ukrajina.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Snížení prebend ukrajincům? Inu, aspoň potáhnou do prdele! Pokud by to mělo tento následek, udělala by tato kolaborantská vláda první rozumnou věc od svého vzniku!

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

nevěř trapným, anebo snad dojemným hláškám typu: Ukrajinci skončí na ulici. Nic takového Cikánům a Ukrajincům nehrozí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše je levné jako facka a tak Češi táhnou do Chorvatska. Koupají se v močovině, blahem tam chrochtaj jako svině. Jen já už nikam netáhnu, doma pár lahváčů raději vytáhnu. Pak se na gauč natáhnu  a na budování této jejich "vlasti" už ani nesáhnu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejprve jiskra, pak vztek

Die betroffenen Jugendlichen sehen das anders. Sie sprechen von ihrer "Wut" und ihrem sehr konkreten Gefühl der "Ungerechtigkeit". Sachen zu stehlen nütze nichts, sagt der 16-jährige Ibrahim vor einem geplünderten Nike-Laden in Paris. "Aber Sachen zu zerstören, unsere Wut zu demonstrieren - das zeigt, dass wir die Schnauze voll haben von der Brutalität der Polizei, von dem sinnlosen Tod von Menschen". Er glaubt, dass sich dadurch etwas bewegen wird. "Reden, Kundgebungen, Protestmärsche" dagegen "bringen so gut wie nichts".

Postižení mladí lidé to vidí jinak. Mluví o svém „hněvu“ a zcela konkrétním smyslu pro „nespravedlnost“. Nemá cenu krást věci, říká 16letý Ibrahim před vyrabovaným obchodem Nike v Paříži. "Ale ničit věci, demonstrovat svůj hněv - to ukazuje, že už máme dost policejní brutality a nesmyslného umírání lidí." Věří, že se tím něco dá do pohybu. „Projevy, shromáždění, protestní pochody“ na druhé straně „nepřinesou téměř nic“.

Ale v tom má pravdu - jak se ukazuje i v české kotlině, nemyslíte?
Aneb jak říká Fiala: Demonstrace mi nevadí.
Ani Rusové vyjednáváním ničeho nedosáhli, nakonec se museli chopit zbraní.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

https://rumble.com/v2xu6ik-paul-j.-watson-pravda-o-francii-cz-dabing.html

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

To je divné.

Do podobných států jako je Francie přece naši bojovníci za západní hodnoty tak rádi posílají naše chrabré bojovníky za demokracii a za ty Západní hodnoty.

Proč ještě prezident s nezaplatitelnými zkušenostmi z vítězných misí nevyzývá k boji za Prahu v ulicích a předměstích Paříže a ostatních měst?

Odpočatí vítězové z Afghánistánu jistě rádi zabojují ve Francii za tu demokracii a naši investoři zmapují, kde pomohou budovat tu sladkou Paříž.

Zkušenosti z Mali se zaručeně hodí i tam.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Fotbalový tým Francie: Mistři světa 1998+2018, Mistři Evropy 1984+2000, Pohár konfederace 2001+2003 (o tom se "čistokrevným" Čechům může jenom zdát)
Französische Fußballnationalmannschaft – Wikipedia

ff

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Ale já upřednostňuji bezpečí svých dětí a vnuků.

Ať tu třeba hrajeme až tu nejposlednější ligu, jen si když si moje děti budou moci na něj bezpečně zajít. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

když jsem tam ještě svého času chodil fandit.

Byl fakt dobrý, a nikdo neměl obavu o své děti :-)

PS: Když trocha zagúglíš, najdeš snadno Kocourkov u Kocurovic ve Slezsku

Zatím bez slepic