Kolektivní Biden

Autor

https://www.litterate.cz/kolektivni-biden/

Krátký volební úvodník:

Krátce ke včerejšímu článku o zrušení pětiprocentní hranice pro vstup do sněmovny… Leitmotivem článku nebylo, jak technicky dosáhnout stavu, kdy by půl procenta volební podpory znamenalo alespoň jeden poslanecký mandát, ale spíš to, že pokud chce člověk volit srdcem, tak pro to musejí být vytvořeny podmínky. Pokud podmínky vytvořeny nejsou, je volba srdcem dobrá jen tehdy, pokud máte rádi stranu s velkou volební podporou.

I naši soupeři z Pětikolky by byli v háji, kdyby kandidoval každý zvlášť, protože kdyby někdo volil srdcem Pekarovou Adamovou, tak by pohořel stejně jako náš volič, co volil Svobodné. Takže je možné volit srdíčkem ODS, je možné srdíčkem volit SPD, je možné srdíčkem volit Babiše a (úplně se mi kroutí prsty) je možné srdíčkem volit STAN… Ale pokud srdíčkem volíte Trikolóru, tak jste v podstatě jen přispěli tomu, aby si váš hlas mezi sebe rozdělili ti, kteří se do sněmovny dostali.

Takže henten běžný nářek některých diskutérů, že Babiše nikdy, protože mu nemůžeme zapomenout covidovou diktaturu nechává Andreje úplně v klidu. On dobře ví, že nezvolíte ani ODS, protože mají kreténskýho premiéra, ani STAN, protože Rakušan je jednou nohou gestapák a nezvolíte ani Okamuru, protože se covidové diktatuře málo bránil. Ví, že to hodíte nějakému Chcíplpsovi, který se do sněmovny nedostane a Babiš si z toho hlasu vezme třetinu. A je lepší vzít třetinu, než ho nemít vůbec.

Nedělám si iluze, že by tato úvaha byla široce akceptována.

A protože se mi včera oprávněně vysmál můj dobrý kamarád za nedostatečnou znalost volebního zákona a jak fungují přepočty na mandáty, tak jen dodávám, že aby ta půlprocentní klauzule fungovala, musela by celá republika být jeden volební obvod. Což není nic proti ničemu a tento požadavek se tu a tam také vyskytne.

Takže si prosím jen zapamatujte jízlivý Vidlákův názor, že v dnešním systému je nutné volit takticky. Pokud nemáte rádi Pětikolku a nechcete ani Babiše, tak prostě musíte volit Okamuru, i když vám taky nevyhovuje. Pokud srdíčkem zvolíte Svobodné, tak vám Fiala i Babiš (a vlastně i SPD) poděkují, že jste je vašim hlasem podělili a Svobodným nepomohli… A pokud nechcete volit takticky, tak je zapotřebí změnit volební zákon a udělat z republiky jeden volební obvod a zrušit pětiprocentní limit pro vstup do sněmovny. Pokud budete volit srdcem v současném systému, jste přesně to, co Babiš a Fiala potřebují.

A teď už dnešní text:

Hele, víte proč se Saúdská Arábie v podstatě trhla od Američanů a přidala se k hentomu prohrávajícímu Rusku, které se za chvíli rozpadne na dvacet států, bude platit reparace, svrhnou tam Putina, atd, atd?

To je dobrá otázka ne?

Proč se Saúdská Arábie trhla od USA? Vždyť to spolu měli dobré. Amíci kupovali ropu, saúdská královská rodina z toho měla takřka nekonečné prachy, tamní armáda, hasiči i policie jsou materiálně vyfutrované, že i v New Yorku jim to závidí… americké letadlové lodě Saúdy chránily naprosto dostatečně, v tomto případě také Američani své sliby (výjimečně) splnili a když vpadl Irák do Kuvajtu, tak se okamžitě jali Saúdskou Arábii chránit.

Mezi Saúdy a Američany nebyly nikdy žádné velké rozpory. Nějaký rozřezaný blogger, koho to zajímá, že? Saúdové nikdy neudělali nic, aby Američany naštvali. Nikdy nezpochybňovali obchody v dolarech, nikdy neměli problém nakupovat z USA předražené tanky, předražené limuzíny a předražená soukromá letadla. Američané zase nikdy po Saúdech nechtěli žádná lidská práva, nikdy nerozpoznali saúdský deficit demokracie, žádná americká univerzita nezkoumala nějakou utlačovanou menšinu v saúdském státě a CNN nikdy neukazovala, jak nějaká saúdská raketa roztrhala desetiletou holčičku v Jemenu. V tomto ohledu byly saúdsko americké vztahy dokonalá symbióza.

Přesto se nám mladý Sálmán nějak přepnul, začal kamarádit s Putinem, vykřikuje, že se mu chce do BRICS, začíná s Číňany obchodovat v juanech a s Rusy v rublech, Putina vítá jako nejlepšího přítele a amerického prezidenta velmi chladně. Samozřejmě ani v této situaci Biden neřekl nic o pile v domě bloggerově. Proč nejlepší americký přítel mění stranu?

Protože Írán.

„Šílení ajatoláhové“ sice jsou skoro odnepaměti pod sankcemi, ale jak známo, taková věc jen zušlechťuje a povzbuzuje lidského ducha a zručnost, protože je zapotřebí si poradit jinak, než nákupem. I Severní Korea se pod sankcemi dopracovala k vodíkové bombě. Írán má velkou armádu a velmocenské ambice. Sice je mnohem chudší než Saúdové, ale málokdo by si v případě konfliktu vsadil na saúdské vojáky v tancích Abrams proti Íránským revolučním gardám.

Je to právě mladý Sálmán, který zřejmě rozpoznal, že kolektivní Biden ho před Íránem neochrání. Vždyť my vlastně nikdo nevíme, kdo v USA teď vládne. Oni tam milého Joea občas pošlou nadopovaného mezi lidi, ale po chvíli rozhovoru je každému jasné, že Joe neví, co mluví. To znamená, že ve skutečnosti prezidentuje někdo jiný. Kdo? Víte to někdo? Vědí to američtí novináři? Vědí to Američané? Nevědí, všichni se jen dohadujeme. Ruská FSB na to má nejspíš složku, ale podle mě ani oni nemají rozmotané to klubko lidí kolem Bidena, aby dokázali s jistotou říci, kdo za strýčka Joea dělá henty rozhodnutí v zájmu národní bezpečnosti. Třeba je to celá kamarila, či jiná klika a rozhodují se kolektivně…

A Sálmán najednou nemá s kým jednat. Neví, jestli něco platí. Joe mu sice něco slíbí, ale druhý den si to nepamatuje. A není tam s ním někdo jiný, který by prince ujistil, že on má Joea pod palcem a že všechno platí. Dokonce to vypadá, že dohody prostě neplatí, protože je nikdo neuzavírá. Prostě jen vypustí šášulu a po hodině jednání mezi čtyřma očima si Sálmán raději řekne, že si pojede pokecat s Putinem…

Tolik ke všem těm spekulacím o Putinově paranoie a smrtelné chorobě… Mladý saúdský řezník nabyl dojmu, že Putin ho před Íránem uchrání lépe a radostněji. Zřejmě se ale už poučil, že není dobré dávat všechna vajíčka do jednoho košíčka a pro jistotu se domluvil i se Sitting Pingem na obchodech v juanech, protože Čína má na Írán také páky. Prostě s Putinem se dá na něco podat ruku a ono to platí. S Amíky je to teď krajně nejisté… Tak nejisté, že je lepší tak nějak změnit prapor.

Vidí to tak i Zelenský na Ukrajině? Chápe, že může přijít situace, kdy prostě někdo za Bidenem rozhodne, že už to není kšeft a lusknutím prstů zruší všechno to, co se předtím dlouhá léta budovalo? V Afghanistánu už to předvedli. V mžiku odpískali dvacet let práce a afghánští papaláši měli co dělat, aby stihli zdrhnout. Bude to na Ukrajině jinak?

Sálmánův názor je očividný…

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (109 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rusi čo žobrú drony a rakety od Iránu budú chrániť Saudov pred Iránom? Vidlák sa dnes asi zle vyspal :) Súhlasím že počínanie SA je zaujímavé, za mňa ide ako vždy o peniaze a jednoduchú vypočítavosť na štýl Turecka, ktoré si sleduje výhradne svoje záujmy a neriešia nejaké aliancie. Čína má rovnaký postoj (my, my a potom vzadu niekde... zase my) a neviem či by niekto kto rozumie technológií moci tak dobre ako Saudi šiel do takého rizika.

Průměrný počet slepic: 1.7 (27 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

být vyjádření Bidena směrem k SA vládci, kdy mlel něco o terorismu kvůli tomu rozřezanému novináři a dodal, že mu to tedy vytmaví (je to parafráze, přesné znění si nepamatuji) - což mohlo být pro SA vládce , nedotknutelné a nekritizovatelné, vnímáno jako dost drzé - navíc od nějakých nevěřících psů:) A za další to může být signál, že si Saudové velmi dobře uvědomují vývoj tzv západní světa, měnící se světovou rovnováhu sil - americká, tedy tzv západní , totální hegemonie končí - a to jak v ekonomickém, tak mocenském slova smyslu. Tudíž už není nutné s nimi vycházet za každou cenu - v tomto smyslu zvedají hlavy i další státy, které byly desetiletí pod tvrdou kuratelou západní libodemo (viz např přihlášky do BRICS, snaha přejít v obchodu od dolaru k jiným měnám atd). Ona nějaká ta opozice proti ami přítomnosti až poručnictví v SA byla vždy - třeba Ládin pocházel z bohaté SA rodiny a rebelem se stal prioritně kvůli svému nesouhlasu s americkým poručnictvím a americké vojenské přítomnosti v SA. Takže možná i Saudové se radostně toho západního "přátelství", které dost tíží, zbaví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Je to pr. jednoduche a zapotřebi je

1.REVOLUČNI TŘIDA,ktera nevi co všecko ztrati! aáaaáaaaa
2.REVOLUAČNI SITUACE!❌➕➕🇩🇯🇹🇻🇹🇻🇹🇻🇦🇼🇦🇼🇦🇼🇦🇼🇦🇼🇦🇼🇦🇼🇦🇿🇦🇿🇳🇺🇵🇭🇵🇭🇵🇭🇵🇭🇵🇹🇵🇳🇨🇿🇨🇿🇩🇩🇯🇩🇯🇺🇸🇹🇻🇹🇻🇸🇿
3.REVOLUČNI STRANA kadr prlfikua,kteři si umi opstřit penize viz pan Lenin od Nemcu a nosat.ch!

Lidičk. MY tu jsme bez peněz a pece se toči!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Jen demonstrace to je slabota Naš VŮDCE pan Šefvidlak by mu mohl zatelefonovati a JEHO tad. pozvati! Program typu co ma on je slabý aaáaaa tah na branku JA mu dodam prima madarskou ostřejši papriku si mysli SV elita konstrukteři P🚻🇨🇿NZ bo ti pokrokovi týpci mi napovidaji,že řečněni z tribuny je zastaraly archaicky zpusob!
At p.VRABEl🇨🇿 radši opatři svůj web diskuzni rubrikou jako je tomu tady, anebo se tu objevi nami jistě pozvan na kvitka řev davu z čertovy zahradky internetu a bude prča jak swiňa!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Lupták.
Vždyť to bylo obráceně,SA s pomocí USA ohrožují Irán.Jestli Saudovi došlo,že to nemá cenu,pomoci USA ovládnout Irán,tak stačí přeci od Putina jen domluva Saudovi,že by si vůbec nepomohli,jen zabředli do války.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý "žobrá" něco od někoho, Zelenský všechno a od všech.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

diktoval - a vlády, které beze slova netancovaly, jak písknul, urážel. Poslední dobou se jeho rétorika mění - už není tak drzý, Takže asi na Ukrajině nic moc a západ už těch jeho požadavků má také čím dál víc plné zuby. Teď to Zelenský dorazil těmi svými raketami v Polsku - a když jeho páníšek z USA řekl, že to nepřiletělo z Ruska, ale z Ukrajiny, tak měl tu drzost tvrdit, že to není pravda - a tvrdí to pořád. Což zřejmě dost přepísknul - to jeho drzé, arogantní jednání se sčítá..............

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně že rozumíte technologii zlata.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a jak jste si přivstal na koment,kter. je fakt bombov. Ja b.ch vam tam poradile požadat pana Orbana,aby jste se zase mohli jmenovat HORNI UHR.
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

SV sestrojila navrh Programu NARODNICH Zajmů a potřeb!T. si pr. už chtěji dat do programů všechny politicke formace,aaaaaaaaaaáaaaaaaaabyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaááaaaaaaaaaaaaaaáaaaaaaaaaaaa aby učinil. zadost panu Reichlovi,ktery jako prvni rozpoznal co chtěji voliči ze Společnosti voličů SV a chce jim splnit jejich pani a tak se dostat proraženim 5 procent pes hranici a hotovo!
Totež mohou udělat i ostatni polit.subjekt. v ramci Solidarity z voliči a bude klid!
Režim se pak ustavni větsinou da uložit do devneho penalu!aaa aaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pry bude navržen na Nobelovku miru,nebot je to jediny vojevůdce v historii ,ktery umi zabirat cele poloostrovy beze ztraty jedineho samopalnika !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

- západní libodemo ztrácí svou pozici mocenského i ekonomického hegemona - a mnoho států ve světě to vítá. Probíhá cílená snaha odstavit dolar jako mezinárodní obchodní měnu= ztráta ekonomické moci a obrovského vydíracího potenciálu západu plus porouchání se parazitického ekonomického systému americké ekonomiky právě přes dolar. Paradoxně obchodování s Čínou , Ruskem atp nabízí jejich obchodním partnerům mnohem výhodnější, rovnocenější podmínky - oboustranně výhodný obchod, žádné barevné revoluce, bičování přes "lidská práva", , shazování neposlušných vlád , klima a LBGT buzerace atd. Jen obchod, nepodmíněný ideologickými požadavky. Mnoho afrických států už na to dávno přišlo. A přibývá jich. SA bezpochyby ten cvrkot sleduje a správně vyhodnocuje.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem chtěla poslechnout na ČT24, co říkají o demonstraci před ČT a nevydržela jsem ani dvě minuty. Pozvali nějakého joudu, který všechny tyto lidi označil za čím dál vulgárnější a nenávistné…
Vytanul mi před očima tlustoprd z Řeporyjí Novotný, jeho holá prdel, nenávistný slovník a ta nejsprostší česká slova, kterými tak rád častuje všechny, kdož nesdílí stejné názory jako on.
A vytanuli mi na mysli naši představitelé, Fiala, Rakušan, Němcová, Pekarová, jakýsi dr. Straka z TOPnuly a už ani nevím, jak se všichni ti joudové zovou…, co všechno o účastnících demonstrací řekli už v září.
… a tak jsem ten hnojomet zase přepnula na snooker a tenis.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDLÁK:
Američané zase nikdy po Saúdech nechtěli žádná lidská práva, nikdy nerozpoznali saúdský deficit demokracie, žádná americká univerzita nezkoumala nějakou utlačovanou menšinu v saúdském státě a CNN nikdy neukazovala, jak nějaká saúdská raketa roztrhala desetiletou holčičku v Jemenu.
Přesto se nám mladý Sálmán nějak přepnul, začal kamarádit s Putinem, vykřikuje, že se mu chce do BRICS…
Putina vítá jako nejlepšího přítele a amerického prezidenta velmi chladně. Samozřejmě ani v této situaci Biden neřekl nic o pile v domě bloggerově.
...Oni tam milého Joea občas pošlou nadopovaného mezi lidi, ale po chvíli rozhovoru je každému jasné, že Joe neví, co mluví.
Ruská FSB na to má nejspíš složku, ale podle mě ani oni nemají rozmotané to klubko lidí kolem Bidena, aby dokázali s jistotou říci, kdo za strýčka Joea dělá henty rozhodnutí...
A Sálmán najednou nemá s kým jednat. Neví, jestli něco platí. Joe mu sice něco slíbí, ale druhý den si to nepamatuje….
Prostě jen vypustí šášulu a po hodině jednání mezi čtyřma očima si Sálmán raději řekne, že si pojede pokecat s Putinem…
Prostě s Putinem se dá na něco podat ruku a ono to platí. S Amíky je to teď krajně nejisté… Tak nejisté, že je lepší tak nějak změnit prapor….
V Afghanistánu už to předvedli. V mžiku odpískali dvacet let práce a afghánští papaláši měli co dělat, aby stihli zdrhnout

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Koleda, koleda Štěpáne, co jsme měli, nemáme
Republiku bez dluhů, teď jen vládu tlučhubů
Peleší se, lžou a kradou, stejně skončí vzhůru bradou
Životní úroveň na nulu klesla,
zloději se drží vesla
Poraďte jim, proletáři, jak jste to jen dělali,
že jste nám tu republiku bez těch dluhů předali?
Zemědělství byla chlouba, nevěděl to snad jen trouba
Až nad hlavu bylo práce, za ni zdarma rekreace
V Klausovi se zrodil plán „postarej se každý sám“
Proto řada zbohatlíků vycucává republiku
................Hodně zdraví do všech domů a od lékáren na sto honů!........................

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Sám přitom řekl, že šlo o vraždu
Administrativa prezidenta Spojených států překvapivě uvedla, že vysoké postavení saúdskoarabského korunního prince Mohammeda bin Salmána, který v současné době vykonává funkci premiéra své země, by mu mělo zajistit beztrestnost v případu vraždy amerického novináře, se kterou je princ spojovaný. Jde o krok, který jde proti všemu, co americký prezident hlásal a je spojován se zájmy USA v oblastech a státech, které ovládají světový trh s ropou.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

„Několik hodin jsme byli blízko válce.“ Drulák zúčtoval se Zelenským. I s vládou
Šlo o pokus vtáhnout NATO do války s Ruskem, což je dlouhodobý cíl ukrajinského vedení. Vše začalo dezinformací, kdy americká agentura AP s odvoláním na vysokého představitele zpravodajských služeb oznámila, že šlo o ruskou raketu. Zelenskyj pak veřejně vyzval, aby NATO reagovalo. Naštěstí převládl ve Washingtonu rozum, ale několik hodin jsme v úterý byli blízko válce. To je jen další důvod, abychom důsledně prosazovali zastavení bojů, příměří a mírová jednání.

Čeští vládní politici se předbíhali v ostrých komentářích vůči Rusku, mnozí měli okamžitě jasno o viníkovi a následně své příspěvky mazali. Včetně ministra zahraničí. Co to o nich vypovídá?

Ukazuje to, že nemají co dělat ve vysokých funkcích, v nichž dnes jsou. Svojí nekompetencí a neloajálností vůči českému zájmu neuvěřitelně škodí.

Mluvilo se dokonce o aktivaci článku 5 alianční smlouvy. Z mnohých komentářů se zdálo, že bychom měli začít bombardovat Moskvu. Je za určitých okolností představitelné přímé vojenské zapojení NATO?

To se bohužel nedá vyloučit. Pokud by skutečně došlo k ruskému útoku na území členského státu NATO, aliance by musela reagovat. Proto jsme v tak nebezpečné situaci, kterou lze i zneužít provokací nebo operací pod falešnou vlajkou.

Mezi tím na Ukrajině začíná padat sníh a Ukrajinci se logicky obávají zimy. Může změna počasí přinést urychlení konfliktu nebo rovnou zvraty?

Odborníci spíše očekávají utlumení vojenských operací, ale nejsem si jist, zda tomu tak bude. Každopádně velmi těžká bude zima pro ukrajinské obyvatelstvo, neboť ruské rakety ničí základní infrastrukturu. Lidé budou přes zimu bez vody, elektriky, tepla. Pokud se v této zoufalé situaci dají do pohybu, můžeme mít obrovský problém s miliony nových migrantů.

Když byla řeč o našich politicích. S jakými pocity jste sledoval debatu kolem slavné plachty, kterou na budovu ministerstva vnitra nechal na 28. říjen vyvěsit ministr Rakušan?
Považuji to za nehoráznost, urážku státního svátku i našich symbolů. Je dobře, že senátorka Zwyrtek Hamplová podala na Rakušana trestní oznámení.

Připomínali jsme si listopadové události roku 1989 a 1939. Lze to označit za důstojné oslavy? Konala se i řada demonstrací různých skupin, včetně protestu proti ČT přímo na Kavčích horách, která podle nich šíří propagandu…
Oslavy ukazují, jak hluboce je dnes česká společnost rozdělena. Nejen že se na řadě věcí neshodneme, ale ti, co jsou dnes u moci, ani nepřipouští, že by měla být názorová pluralita. Stavějí se do role obránců demokracie a přitom svým jednáním demokracii popírají. Z projevů exponentů současné koalice o svobodě a demokracii pak čiší strašné pokrytectví, na tento svátek měli raději někam zalézt. Pokud občané nenásilně dávají veřejnoprávní televizi najevo, že neplní svoji roli, a proto není jejich televizí, i když ji musejí platit, je to jen dobře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Nevíte, kdo vládne USA? A nejen USA. Zeptejte se FEDu, zeptejte se Rotschilda

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Bavor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prej anunaky, kontrolujou to z orbity. A taky že se lidi můžou vypsat z otroctví papírkem, že sou živí lidi. To pré dá na prdel námořnímu "právu".

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

In reply to by Bavor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten kurevnik co v USS vladne se jmenuje LARRY 🇹🇷🇺🇸🇹🇷🔊🔓🌐🌵🐛🐓FINK!
Vite kdo to je p.Bavore?Ten lže a krade a ted bude muset tu valku UK platit EU lejno bo Amer je bez peněz a kd.ž je bude tlačit tsk pukne v kongresu strop!!
No ni

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No, Saudové žijí přece z petrodolaru a velbloudích bobků, už se na tom něco změnilo? A rozvod s USA už je taky legálně beztrestný? No to sou věci...

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Saud se bojí iránce. Teď si řekne, že ten amík poslední dobou přemýšlí spíš o těch antiklimatizacích a lgbtabcd, atd, že už nemá tah na branku, že bude spíš kámošit s rusákem, jelikož to je jinačí kabrňák, páč po třičtvrtě roce války je nádherně zakopán za dněprem. Rusák nakoupí i zbraně od iránce, pak nakope prdel ukrajincovi a dost i zápaďákovi.

Pak zmrzlej a vyhladovělej zápaďák, kterej bude mít všechny hezký ženský u rusáka v obýváku v bikinách, to vzdá, dá rusákovi ukrajince a ještě přidá pobaltí. A rusáku, nechtěl bys i kousek polska? Rusák si to blahosklonně vezme a pak ty zbraně, co koupil od iránce už nebude potřebovat, tak mu je vrátí. Ale nebude to vracet loděma, páč to je oser, moc pomalý, vrátí mu to luftem, čímž iránec dostane na prdel taky.

Saud má klídek, potřesou si s rusákem rukama a tu ropu budou svorně prodávat číňanovi a jestli nezemřeli, žijí spolu šťastně až dodnes.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

A pábitelé eště věří na socializmus, pardon kapitalizmus nebo jiné ezoterické víry. Letos přituhne a bude zase jinej izmus.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Až v ČEKOLÁDOVNĚ dojde zboží, zavřou krám a odstěhujou ho do Afriky. Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)