Vítězové nad Ruskem

Autor

Já tomu nechápu… Už druhým rokem nám vládne kabinet Petra Fialy, který nám před volbami slíbil zatočit s babišovou drahotou a jeho skoro pětiprocentní inflací. Dále nám slíbili jasnou komunikaci s veřejností a vyrovnaný rozpočet, protože v době covidové Babiš strašně utrácel… Samozřejmě už nikdo nedodal, že právě díky tomu utrácení nám zůstala nízká nezaměstnanost a v porovnání s ostatními státy okolo jsme zase tak strašně neutráceli. Ve volbách to zafungovalo, vláda získala pohodlnou většinu ve sněmovně a pustila se do díla.

Po roce a něco máme inflaci skoro dvacet procent, i když jinde v Evropě už klesá, máme jedny z nejdražších energií, i když jsme exportér elektřiny, ceny potravin se skoro zdvojnásobila a dávná babišova drahota se jeví jako neprostá selanka. Zatímco jinde v Evropě vlády snižují DPH na potraviny a dalšími nástroji drží při zemi ceny energií, u nás se vláda rozhodla, že nám pomůže navýšením daně z nemovitosti a snížením valorizace důchodů. Dále nám chystají emisní povolenky pro domácnosti a zakážou vyrábět auta se spalovacím motorem. Do toho se nám lidi propadají do bídy a budoucí prezident nakupuje v Polsku.

Únorový schodek rozpočtu je vyšší, než babišovy deficity za celý rok…

Kde se stala chyba? Vždyť nám vládne nejlepší vláda známého vesmíru, která je navíc ještě hluboce morální, sociální a evropsky hodnotná. Dostala pochvalu od samotného strážce klimatu Timmermanse… Jak je možné, že se za poslední rok všechno jenom zhoršuje a zhoršuje? Jak je možné, že se tohle všechno stalo? Vždyť seděli na těch správných summitech, vždyť svolávali jedno jednání za druhým, vždyť vzývali EU jako svojí spasitelku.

Vždyť říkali, že se politická kultura u nás zlepšila, že konečně nejsme vazaly Číny a Ruska. Konečně nás respektují tam na Západě. Konečně sedíme u jednoho stolu s těmi nejlepšími a nejmorálnějšími. Otočili politický kurz… Kde se Petr Fiala přepočítal? Kde udělal tu kardinální chybu od které se všechno odvíjí? Jak je možné, že tak morální politika zaměřená na hodnoty a lidská práva generuje tak jadrné odpovědi na fejsbůku, že je musejí zakazovat a kriminalizovat?

Inu… existují dvě logická vysvětlení… Jedním z nich je válka na Ukrajině. Prostě měla být krátká. Rusko mělo zkrachovat, Ukrajina zvítězit a tohle všechno se nemělo stát. Naše vláda prostě uvěřila svým spojencům v NATO (především Bidenovi), že všechny tyto problémy budou jen dočasného charakteru. Že si na tom udělají jméno a dobudou si slávu. Budou vítězové nad Ruskem. Lídři sanitárního kordonu, aby se německé technologie nespojily s ruskými surovinami.

Takhle si to malovali. Výpadek plynu bude dočasný, výkyv cen energií bude krátkodobý. Klidně zastropujte ceny v podobě gigantické dotace výrobcům. Klidně kupte předražený plyn do zásobníků. Je to jen na chvíli. Pak už jen bude porcování ruského medvěda, při kterém na naší zemičku také zbude nějaká kostička. Bude se obnovovat, investovat a všichni na tom vydělají. Rus bude platit reparace, všechno bude skvělé….

Jen netušili, že se dali do holportu s těmi stejnými, kteří spískali afghánské fiasko. Kteří to tam projeli, ale nikdo nebyl pohnán k odpovědnosti, nikdo nebyl vyhozen z pohodlné sesle. Spojili se s těmi, kteří už dávno sledují svět skrze excellovské tabulky a potkávají se jen se sobě rovnými. Spojili se s těmi, kteří dávno žijí ve slonovinových věžích.

Tohle je jediné vysvětlení, ze kterého vláda nevychází jako banda kreténů. Pokud to takhle bylo, tak prostě naletěli. Šli s pány na led a zlomili si za ně nohu. Chtěli víc, než mohli, nechali se zlákat na medové řeči a laciný potlesk. Teď zjišťují, že jsou na tom stejně jako afghánská vláda, která pěkně spolupracovala a pak se dívala, jak odlétají poslední americká letadla…

Jakékoliv jiné neruské a neukrajinské vysvětlení znamená, že celá vláda je naprosto nekompetentní banda pitomců, kteří vůbec nevědí co dělají, ničemu nerozumí a dostali tento stát do průšvihu svojí takřka nekonečnou neschopností. Dostali nás do maléru, aniž by jim do toho někdo kecal, aniž by je někdo k něčemu nutil. Dokázali to vlastní blbostí a vlastními rozhodnutími. A vzhledem k tomu, že vzývají boha grýndýlu, ukazují nám, co nás v příštích letech čeká a nemine. Dovedli náš stát na hranu krachu svojí arogancí a neochotou naslouchat jiným názorům. Svojí bohorovností, svojí hloupostí.

A já se ptám, milá vládo… jak to je? Dovedli jste tento stát do maléru, protože vám slíbili vítězství nad Ruskem, nebo protože jste totálně neschopní?

Za týden se vás podobnými slovy zeptám z pódia na Václaváku.

PS.

Přátelé, výpis z účtu za únor je nahraný do zasílací aplikace, takže vy všichni, co jste si předplatili moji knihu v únoru, můžete si zadat adresu pro zaslání.
Zásilky zvládneme rozeslat během příštích čtrnácti dní.
Pokud mi nějaké knihy ještě zbydou, vezmu je na demonstraci.

Aplikaci najdete přímo na Vidlákových kydech. V záhlaví rozklikněte „objednat knihu“

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (211 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jaký je rozdíl mezi současným zřízením

a tím, co tu bylo před rokem 1989?

Tenkrát to brali politici vážně

a lidi si z nich dělali srandu.

Teď to berou lidi vážně

a srandu si dělají politici.

-----------------------------------

Společnost je rozdělená.
Jedna část používá mozek, druhá má informace z televize

Průměrný počet slepic: 4.9 (104 hlasů)

Rajchl:
Poslední křeč Petra Fialy.

Tak už jsme zase překonali další rekord! Tentokrát jsme best in deficit! Neuvěřitelná sekera 119 miliard korun za jediný měsíc naprosto spolehlivě signalizuje, že se hrůzovláda vrchního vysílače signálů blíží ke svému konci.

Nesmyslný energetický strop poslal naše veřejně finance na dno.
Prosadit za této situace zásadní zvýšení výdajů na obranu, může pouze:
a) ekonomický analfabet
b) asociální šílenec
c) nastrčený protektor, jehož úkolem je naši zemi totálně zdevastovat

Bohužel mám neodbytný pocit, že Petr Fiala se svým věrným pudlíkem Stanjurou, jenž rozumí financím asi jako já modernímu korejskému baletu, v sobě spojují všechna tři výše uvedená kritéria dohromady.
Naprosté překopání vlastní strategie a porušení všech svých slibů voličům, jež eufemisticky nazývají "revize programového prohlášení vlády", skutečně nemůže zakrýt jejich čirou zoufalost a naprosté selhání při správě naší země.

Všechny náklady, které stát v únoru vynaložil, byly zcela předvídatelné a lehce spočítatelné už v září, kdy zavedli onen nesmyslný strop na cenu energií, o němž jsem od začátku tvrdil, že nás letos vyjde mnohonásobně dráž, než pan ekonomický negramot Stanjura avizoval. Čísla za minulý měsíc už jasně dokázala, že jsem se ve svém odhadu nemýlil.
Všichni střízliví ekonomové už dávno jasně varovali, že se v oblasti veřejných rozpočtů řítíme do totální propasti, ale Fiala se Stanjurou na to přišli až 1. března.

Teď v panice začnou škrtat, škrtat a škrtat, pošlou naše obyvatele do naprosté chudoby a za půl roku zjistí, že to stejně nepomohlo.
Já mám pro ně naprosto jednoduchý vzkaz:
Chlapi, přiznejte, že na to nemáte, ušetřete si nervy a nám peněženky, vzdejte to a nechte to dělat někoho, kdo to umí.

Zde je malá ochutnávka toho, co je třeba okamžitě udělat:
1) V obraně je třeba škrtat, ne výdaje navyšovat. Požadavky NATO je třeba v současné kritické době prostě ignorovat. V této kapitole lze ušetřit desítky miliard.
2) v energetice nelze nadále akceptovat platby překupníkům, které dramaticky navyšují náklady a tím i kompenzace státu na nesmyslné zastropování. I zde lze ušetřit desítky miliard.
3) zásadně snížit platy poslanců, senátorů a dalších ústavních činitelů. Ano, jsou to "drobné", ale politici musí projevit solidaritu a ukázat, že jsou také schopni se uskrovnit.
4) okamžitě zastavit veškeré platby za mRNA vakcíny
5) plánované ožebračení důchodců, navýšení sociálního pojištění OSVČ či zrušení daňové slevy pro manžele je třeba naopak neprodleně zrušit.

Zjednodušeně řečeno - šetřit na státu a na korporacích, ne na lidech.
Pokud skutečně chcete konsolidovat veřejné finance, tak nepřipravujte žádný balíček, ale zabalte si svoje saky paky a jděte někam do pryč.
11.3. pochopíte, že váš čas už uplynul.
Tak to zbytečně neprodlužujte, stejně už jste skončili.

Přestaňte ničit naši krásnou zem a vraťte ji těm, kteří ji nechtějí devastovat, nýbrž o ni co nejlépe pečovat.

P.S.: Asi si dám tu práci a dohledám na FB zdi ODS ten příspěvek, že Petr Fiala je nejlepším premiérem, kterého jsme kdy měli. Člověk se v té těžké době musí aspoň nějak pobavit, ne?

Průměrný počet slepic: 4.9 (124 hlasů)

Pavel nakupuje v Polsku?
No paráda, že tím vládě alespoň „dává signál“, jak to tady doku.vili, že i budoucí prezident jezdí raději na nákup k sousedům!
Vláda tam nakupovat nemusí, protože na rozdíl od Pávka (který si na první výplatu musí měsíc počkat),
si přidala tolik, že si může napchávat břicha vesele i u nás (nejen v parlamentní kantýně).

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

On tam snad má kousek od hranic chalupu..

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

A proto tam musí náš budoucí prezident dělat ostudu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Největší ostudu v Polsku udělal tenkrát ten končící čínský kolaborant, který po tom svým chlastu nedokázal ani trefit zvon! To byla ostuda.

Zatím bez slepic

Na tom videu jak Pavel nakupuje v Polsku jsou kolem české nápisy...pozná někdo kde to je?

Průměrný počet slepic: 1.7 (9 hlasů)

Kudowa zdroj polsko tržnice

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jak si budouci,president krečkuje levné polské klobásy?Lidíčky kdy dostanete rozum a složité si na tanky na tu Ukrajinu ze svých penzí ,aby ubránill ten Bacchmunt!Jo holenkove svoboda něco stojí tak vysolte prachy a bude bez řeci mír!!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Paul: Únik covid-19 z laboratoře je „jedním z největších utajování v novodobé historii medicíny“

https://pravdive.eu/news/25503/paul-unik-covid-19-z-laboratore-je-jedni…

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Tak si na ni počkejte na podzim,dnes je ještě skoro,tak raději zkuste být konkrétní a podpořte našeho Reprezentanta na pódiu demonstrace toho advokata PRO,který slíbil že udělá to co budou chtít voliči,ale nedal si to do programu,teda to má být advokát nás bidniku?!
Jenže ví ti voliči co chtějí když nechápou ,že vládní tlupa jdoucí sjednocena po penězích svých voličú vadnými zákony usurpovane moci je NEPORAZITELNA?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Pozn. Nase zeme je zdaleka nejkrasnejsi na svete, vcetne generaci tech kteri tam ziji a kteri stvorili dalsi krasy a to prave ty nejhorsi, bohuzel nejvic provokuje..
A vzdycky to tak bylo.
Vyjimkou byli Karel, Jirik a treba i Rudolf, kteri meli smysl pro krasu ,vedeli kde ji hledat , nalezt a dovedli ji ocenit. A spolu vytvaret..
Hus a zfanatizovanej se staral o problemy a kritiku ,vzdalenyho Vatikanu ..
A Zikmund byl /nic novyho/ , Vatikanu sluha..

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

No zrovna Káju a Rudlu bych nevyzdvihoval.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

být jako návrh Společnosti všech voličů zkrátka SV,nebo se tady bude jen špasoať a nic z toho ani nezaprší!?
J
JA jsem už dala prvních 5 bodu!První bod chce změnu režimu na takový \ který by nekradl dvě třetiny platu a penzí a postavil se do česty tlupě ASOCIALNICH SATANISTU zkrátka ASS,kteří novou ideologii NEOmarxismu Šwabismu nám ukradnou prý brzy všechny peníze a hodnoty!!
Ten pán Vidlák by tam mohl říci, že všichni pod trinkbudou jsou vlastně členy SV tj Společnosti Voličů a mohli by tady přijít s příspěvky do diskuze pri realizaci doposud ve veřejnoprávní televizi nevídaného PLANU Národní Zachrany Zájmu a potřeb všech domorodcu ,anebo taky ne?
Zas na druhé straně to bude trvat saláti,když to musím dělat sama a vy Bídníci budete trpět a cpat se suchým chlebem a stále více dražsi vodou!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ani jeden z nich skoro nevalcil /mladi lide neumirali/ a nenicil valkami a to se pocita.
Dost se z tech casu , dost se vybudovalo u nas zachovalo..
Nektery si toho i vsimnou..Nektery si zase nevsimnou..
To je potom zbytecny neco vysvetlovat.

Zatím bez slepic

Že vláda má za úkol pomocí nové objevené priority č.7 rozbít za peníze českou republiku na sračku a ti co tu po tom útoku zbudou budou vydírání moci kterou jim jejich voliči předali jejich VYDIRANI, přičemž tažným koněm budou Sataniste z KDU ÇSL prý tak pobožní,že kostelní babičky ,které je zvolily oberou o peníze no hluboko,že si nebudou moci koupit ani svíčky!
Takže ať si pan advokat Reichl schová svoje dobrě míněné rady ta tlupa ASOCIALU z vlády má příkaz usurpovanou moci udělat VZDY přesně tzv PRAVY opak ,aby pravice mohla brzy natáhnout bačkory!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

To je jasný! Nerudovic de-rektorka. Kdoví co nakukala Fijalojc vládě, že v té důchodové komisi vymyslely triviální řešení. Jen počkejte po volbě na Hrad. A teď měla konečně čas prozradit vládě sladké tajemství :
máte inflace jako vorvaně! Prachy rozdáváte turistům a nemáte pro svoje vlastní lidi?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Agarin (neověřeno)

Trvalý odkaz

že když viděli výstupy té Nerudové komise, zadali to někde jinde, prý absolutně nepoužitelné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Nekoukáte na Sněmovnu?
Bylo to šílené, co zas udělali, všichni opozičníci v šoku!
A ejhle:-)!
Babiš mluvil a když ho vypnuli, tak neodešel, křičel že bude mluvit jak dlouho bude chtít:-)!
A pak nádhera, k pultíku za ním přišli všichni ti naši:-)!
A neudělali s tím nic!!!
Zopakovalo se to ještě jednou.
A ta hrůzovláda to musela vzdát a teď je půl hodiny pauza a šli se radit a diskutovat!
Foldyna to vše natáčí na mobil:-)!
Modlím se, ať to těm našim opozičníkům vyjde:-)!
Kdyby i je kvůli těm čtyřem dnům ponižování!
Držím pěsti, aby bylo štěstí:-)!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

kdyby i JEN kvůli...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Okamura jej bránit, doufám že konečně začnou oba hrát jako jedna oposice a ne na sebe jak to včera Okamura předvedl. Snad toto bylo výsledkem, že si ten včerejšek uvědomil.
Jinak viděli jste, jak Fiala utekl ač se ho dovolávali ? Myslím že nebyl ani v té skupince, která to řešila, kam chodila Schillerová.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Byla to krása:-)!
Ta nádhera, když tam začali přicházet a Babiš křičel, že bude mluvit jak dlouho chce:-)!
A nic s tím neudělali! Od šesti jsem to chvílemi už mohla sledovat, takže jsem viděla co tomu předcházelo...
Ale překonal mé očekávání:-).
SATISFAKCE!
Aby Okamura nechyběl:-). Ano, včera měl kecy. Ale vše odpuštěno, když budou držet a táhnout za jeden provaz:-).
Už by se měli vracet, tak jsem zvědavá...
A moc držím pěsti ať se to malé vítězství nerozmělní!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak o půl hodiny posunuli...
Asi to nejde dobře. Což doufám, že je zásluha našich opozičníků:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

By to vláda čisté omylem uskutečnila tomto jsou kreatury typu plem,plem ,ale dávat jí dobře rady tak to se tam ta tlupa ASS tj ASOCIANI SATANISTE za vedení KDU ČSL ubjou na zemi válením smíchem a tak teprve je naděje,že se stanou nebožtíky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

..A kdyz je vsecko kazdymu schvalne jasny a priserne jednoduchy.
Prispevek a kratickej /na posouzeni/ ,zakazali na pro vladnim Pravym Prostoru.
Elementary my dear ,Watson , have look at the problem a what can you see??
Podivej se na problem a co vidis a kazdej s tebou..
Rusko vede valku na Ukrajinu a vlada CR pomaha Ukrajine opravdu ze vsech sil , odzbrojuje se ochotne , odfinancuje ihned /kazdymu jasny/ a je tak verny pritel a velky spojenec vlady Ukrajiny../Kazdymu jasny/.
Vlada CR pomaha ze vsech sil a zaroven vede uz bezbranne CR do hospodarske katastrofy ,vokrada sve obcany , kde muze ..a snazi se o zniceni CR v dusledku..Elementary./Kazdymu jasny/.
Ze vsech sil se snazi tak , aby Ukrajine ubyl pritel a verny spojenec a nepritel Putina a Ruska .. /Kazdymu jasny/.
Kdyz to neni jasny . Elementary , neco jinyho , ani schvalne, ani jednoduse, ani nejde..

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Rusy už v Karlových Varech nepotkávám. Ale zmalované paničky mluvících rusky a jezdící v SUV s ukrajinskou registrační značkou.
Rusy však potkávám v penzionech kolem Karlových Varů. Mluví německy, utrácejí €ura a občas jim uteče nějaká věta v ruštině.
Mají samozřejmě moderní mobily a určitě nežerou informace z ruské televize.
Nestojí samozřejmě fronty na pracáku v ČR a nedojí nás o naše daně, které jim Fijalojc vláda štědře rozdává.
Neschovávají se před svým vůdcem jako jejich ukrajinští bratranci, aby nemuseli narukovat jako kanonenfuter pro válečné investory Západních hodnot.
Nebudou se ani vracet do své vlasti do Ruska k Putinovi, protože jejich rodiče s nimi z Ruska už dávno odešli.
Nejsou zblblí z televize jako ty český vovce, které čekají, až je Fijalice úplně ostříh

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Prý bude první která tady na web navrhne panu reprezentantovi webu KYDU na pódiu demonstrace pod ocasem, návrh projevu!Tak mohl by to tu napsat i sám ,ale vypadá to,že je nesmělý,když to tady rezervuje pro VCELICU pipinku!
No počkejte saláti to vás ty vtípky přijdou draho,ona to vámi zvolená ASOCIALNI vláda takovým pěkně osolí!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Pro Annu jeden cirkusový:

Když se dívám v televizi na předsedy našich politických stran,
napadají mě otázky: 
„Kam odjel cirkus?”
„A proč tady nechali zrovna je?”

Naštěstí, Anno, český humor nikdy nezemře, je tu s námi stále, jak dokazují stále noví a noví "dodavatelé".
Češi si umí udělat legraci v každé (i té nejblbější) době.
Pokud vám toto odlehčení vadí, přeskočte.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

nebo jak se ten potentát jmenoval!Češi prý radi hrbi hřbety jako cyklisté do pedálů, tak jim to osolíme!No a viďte dostal přátelskou herdu granátem a umřel chudák na otravu krve!
Byl to silný člověk(⁠+⁠_⁠+⁠)
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

totalita je v podstatě stejná, jenže v minulé totalitě se republika budovala. Režim kompenzoval občanům okleštění práv budováním infrastruktury, průmyslu, občanské vybavenosti a lidé se toho budování (někdy se skřípěním zubů- Akce Z) účastnili. A co máme dnes? Každý ať si odpoví sám. Já pro sebe mám jasno, kterou totalitu bych si vybrala.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Všechny vládní režimy sou postaveny na cihlách z lidských citů, empatií, sympatií a pohádkách o hodné a potřebné vládě držící zvůli nad lidmi a za porušování doktríny sou tvrdě logicky trestáni. A to se z genů těžko maže. Proto se lidi vyhýbají střetu s mocí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V rozhovoru jí, já osobně, nemůžu nic vytknout!
Jak jsem psala včera, mluví za lidi, bojuje za lidi, soucítí s „obyčejnými“ lidmi!
Víc takových!

Mlčte! Neberte si do úst... Konečná se po slovech Fialy k důchodcům neudržela
„Vláda zneužije legislativní nouzi, aby důchodcům sebrala tisíc korun a ušetřila tak 19 miliard. Proč nesáhnou na ty nejbohatší? Vždyť banky za loňský rok zvýšily svůj zisk o celých 31 %. Podobně energospolečnosti,“ říká europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. V souvislosti s důchody zmínila i „přešlapování odborů“. Nevynechala ani aktuální situaci na Ukrajině a mírový plán, který předložila Čína. Dostala se i k „Bandera party“.

Paní poslankyně, vy jste se, tuším, v úterý zúčastnila demonstrace, kterou pořádal spolek Nespokojení, nedávno založený Jiřím Paroubkem. Jaká byla na místě atmosféra a o čem lidé, kteří se pod pódiem sešli, mluvili?
Bohužel jsem se jí účastnit nemohla, protože jsem hájila zájmy našich občanů v Evropském parlamentu. KSČM tam však vyslala řečníka, vlastně řečnici – místopředsedkyni Marii Pěnčíkovou, která vystoupila s velmi ostrým projevem (čtenáři si ho mohou přehrát na mém facebooku).
To, co dělá nyní vláda, je absolutně nevídané. Zneužije legislativní nouzi, aby důchodcům sebrala tisíc korun a ušetřila tak 19 miliard, ale přitom ministr Stanjura v neděli prohlásil, že by si s dodatečným nákladem hravě poradil. Tak proč celá ta komedie? Proč nesáhnou na ty nejbohatší? Vždyť banky za loňský rok zvýšily svůj zisk o celých 31 %. Podobně energospolečnosti. O tom, jak se chovají nadnárodní korporace, ani nemluvě. Těch se ovšem vláda bojí, a tak se ubožácky „hojí“ na těch, kteří se nemohou bránit vůbec, nebo jen ve velmi omezené míře.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Mlcte-Neberte-si-do-ust…

Průměrný počet slepic: 4 (34 hlasů)

A ještě jednou na téma toho "pekla" ze Sněmovny a další rezonující témata...
Bohužel "peklo" obstrukcí nebylo to co bylo tím hlavním "peklem"!
To nejhorší dnes je, co vláda předvedla a předváděla teď ve Sněmovně!
Tolik zvůle, arogance a válcování z pozice síly naší opozice, to můžou snést asi jen velmi amorální, nesoudní a asociální příznivci!

To nejhorší pro Fialu. Na jednom místě. Pohromadě

Historické vysílání, tak nazval Petr Holec svůj další díl pořadu ŽIVĚ. To, co se děje ve Sněmovně, nemá podle něj obdoby. Řeč byla i o Bandera party, o podpoře, které se těší Petr Fiala od občanů, i o jeho předvolebních slibech. Dočkali jsme se i srovnání s bývalým premiérem Sobotkou a hrdinou seriálu Jistě, pane premiére. Petr Fiala z něho nevyšel příznivě. Nic hezkého se o sobě nedozvěděli ani ministři Stanjura, Blažek a Černochová.
„Vláda předvádí něco, co jsme nezažili,“ začal Petr Holec svůj pořad ŽIVĚ zostra.
„Programové prohlášení změnila bez toho, aniž by požádala o důvěru zbytek Sněmovny,“ pokračoval a dodal, že je to vůbec první vláda, která mění své programové prohlášení. Podle Holce ho neměnila ani Špidlova vláda kvůli povodním, ani ta Babišova kvůli covidu.
Někteří členové ODS a vládní koalice prý chtěli žádat o důvěru Sněmovnu, ale Petr Fiala to prý zakázal.
Pak už Holec jmenoval jen některé body, které byly změněny.
„Mění se důchody, vláda vypustila daňovou brzdu, to znamená, že se chystá na zvyšování daní,“ zmínil Holec s tím, že ministr financí Stanjura chce třetinu úspor hledat v daních a určitě je tedy nebude snižovat, naopak.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-nejhorsi-pro-Fialu-Na-…

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom navážu na bandera párty.
Je velice dobře že se to již oficiálně řeší. Vyšlo najevo že tato profaši akce byla již poněkolikáté a byly naplánovány minimálně 2 další , v oficiálních programech to nikde nebylo evidováno.
No a horší je že podobné párty se konají i v Praze a to v současnosti nikdo neřeší , protože Pražáci se proti tomu neohradili. 🤮🤮🤮
V Praze dokonce mávají prapory i na veřejném prostranství.
Proto by měli lidé psát na PČR a vyžadovat dodržování zákona.!!!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Standa (neověřeno)

Trvalý odkaz

než fašismus.

Pokud půjdu na tu vaší správnou demonstraci a budu nad hlavou mávat fanglí se srpem a kladivem, nikdo mě za to napadat nebude.

Dle mého provedu větší prohřešek, než ten s tím Azovem, jelikož pod mým praporem zdochlo tisícinásobně víc lidí. To je otázka úhlu pohledu. Vy máte jiný a já mám jiný. Kdo nás rozsoudí a chceme to vlastně? Ať si každej mává, čím chce.

Průměrný počet slepic: 2.2 (21 hlas)

Neuvěřitelně slabomyslný žvást.
Nebo darebácký.
Každý si může vybrat....

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

To vám psal, Bernarde, váš nazikámoš, co s ním, vy žid, chodíte na pivo? Pak jste ovšem zapomněli oba na křesťany! Ti zholokoustovali všechny americké indiány! Vraždili domorodce na všech kontinentech! Vraždí je dodnes. Nazývají to Západní hodnoty a mise demokracie.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Dnes indiáni provozují kasína a běloch by se měl stydět za zločiny jeho předků.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Budou se schovat za vlajku Ukrajincü,kteří prý bojují za pana Hitlera s tím hakingkrejzem!
Strejdo nezapomeňte,že vám ta naše vláda tlupy ASSOCIALNICH Satanistú zkrátka ASS zdání tu vasi stavební ruinu a započatou do toho i že teď stojí více než ,když byla ďurava střecha a topení na starý Vincek!
Nejprve vám tu chajdu zdání 2x a pak 25x!Jo to je ASOCIALNI vláda Satanistú neomarxistum a nedejte se oblbit že jste pán domácí půjdete těm vaším pinočetum vstříc budete chtít větší dane a loajálně si pak budete možná i namlouvouvat,že to s komunisty byla tehdy moucha!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Standa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, je dobře že se to řeší. A ještě je potřeba, aby se to řešilo opravdu po právu! Padni komu padni...?
O tom, že by se něco podobného konalo v Praze nevím, ale to neznamená, že se to neděje, ale slyším to teď poprvé...
To, že nám tu mávali těmi prapory, to se řešilo. Vkládala jsem i příspěvek z Parlamentních listů, kdy se to nějaká "husička" snažila bagatelizovat, že jsou to znaky jejich odvahy:-).
Mávat si můžou, v jejich zemi. A ne v naší zemi, kde používání těchto různých symbolů je trestným činem!
Takže doufám, že též to bude po právu "oceněno"! Nebo se mýlím?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Vysvětlovalo se to všude, že valorizace jsou jako skládaný úrok, takže navýšení 19 mld teď znamená ještě větší navýšení v budoucnu. Nehledě na to, že důchody jsou navyšovány nejen o inflaci, ale také o růst reálných mezd, tak proč by měly růst, když reálné mzdy klesají? Na to paní poslankyně neměla co říct.

Je s podivem, že neví, že od ledna energospolečnosti a největší banky platí windfall tax - daň z mimořádných zisků, a to dost přísnou. Nebo to ví, a lže, protože nepočítá s tím, že by si její voliči něco ověřili jedním klikem na Googlu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale politici myslí jen na letošní rozpočet, proto mluví o těch 19 miliardách.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Protože máme průběžný systém, pracující platí důchody těm, kteří už nepracují. Takže současní důchodci žijí ze sociálních odvodů současných pracujících. Sociální pojištění je nespravedlivý a zavádějící název, protože nezaručuje důchod v budoucnu, je to jen přemístění peněz z něčího platu do něčího důchodu.

Co se stalo teď je jednoduchá matematika, máme větší podíl důchodců oproti pracujícím a žádnou reformu systému. Vlády napříč politickým spektrem o téhle situaci jen mluvily 20 let, teď řešíme operativně důsledek. A nemůžeme už předstírat, že důchodový systém není problém.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

Milá MarryJane
Většina důchodců jsi nárok na svůj důchod od pracovala v minulosti, když budovali tuto republiku.
Důchody patří důchodcům a to ze zákona.
A to že 20 let ( vlastně už i déle)hovoří vlády o reformě je pravda, hovoří o tom od té doby co spojili důchodový fond se státním rozpočtem a vytunelovali z něj mnoho desítek miliard Kč . (Tehdy to byl obrovský objem peněz kterým sanovali rozkradení jistin Bank ,západními,, investory,, )kdyby k tomu to nedošlo, za přispění dnes ještě mnohých žijících politiků, například Václav Klaus, a mnoho dalších a při správné zprávě tohoto fondu bychom jako důchodci byli za vodou a nemuseli bychom poslouchat urážlivé a arogantní komentáře mladých, kteří se vezou na úspěších ,,stáří,, ekonomicky z něj těží ,A ještě si dovolí vznášet namitky nemorálnosti nároku na důchod.!!!!!🤮🤮🤮🤮🤮

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)

In reply to by Standa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprostý souhlas Stando!
Tak to prostě bylo a je, navzdory snahám překreslovat nejen historii, ale cokoli, co se tzv. hodí!
Bohužel se čím dál víc "pěstuje" překrucování faktů s nadějí, že lidí nemají dostatek informací a někdy ani zájem si zjistit fakta.
A pokud je důchodcům opravdu odporně vyčítáno, že zatěžují systém, že poškozují "mladé generace", tak je dobré říkat i to, že ti tehdy pracující dnešní důchodci, umožnili využívání sociálního systému, zdravotnictví, vystudování atd. právě těm "mladším a mladým generacím"!
Mezigenerační štvaní je velká ubohost, tak jako většina asociálních "výkonů" této vlády!

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

In reply to by Standa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vytunelovali víc než 300 miliard, tedy ne několik desítek, ale stovek miliard.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by Standa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono se snad mluví o to, že nebude nárok na důchod?

Důchody se přece neruší, tak úplně nechápu Váš hysterický příspěvek.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)