Zlí zemědělci a malí Napoleoni

Autor

V Bruseli včera zasedala rada ministrů zemědělství. Neměli sice nic extra konkrétního k projednávání, protože prodloužení dovozu ukrajinského obilí už odhlasovala rada velvyslanců při EU a zastavit to už může jen hlasování v europarlamentu, ale přesto se zemědělci rozhodli, že jim jejich zasedáníčko řádně zpestří hnojem i hořícími pneumatikami.

V Bruselu včera evidentně protestovali ti zlí zemědělci, kteří si přejí konec evropských hodnot a pomáhají Putinovi svým nerozvážným a zatvrzelým odmítáním bezcelního dovozu ukrajinského obilí. Stejně tak protestovali zlí polští zemědělci, kteří zablokovali provoz na dálnici do Německa a vysypali na koleje vlak ukrajinské pšenice.

Hodní čeští agrárničtí a svazáčtí zemědělci zatím vyjádřili podporu vládě…

Kdo se bouří, ten dostane, kdo se nebouří, tomu se vezme. Ještě že patřím k těm zlým českým zemědělcům okolo Jandejska. U těch je šance, že si vezmou od svých polských a belgických kolegů lepší příklad než Doležal s Pýchou.

Ve stejné době jednali v Paříži premiéři evropských států, jak lépe a radostněji pomáhat Ukrajině v jejím boji proti Rusku.

Robert Fico už o den dříve prohlásil, že Evropa už dva roky dělá ohledně této války špatná rozhodnutí a ani teď nečeká nic jiného. Prý se jedná o tom, že by jednotlivé státy na základě bilaterálních dohod poslaly svá vojska na Ukrajinu. Nešly by tam za NATO, ale za sebe… Fico rovnou prohlásil, že slovenští vojáci na Ukrajinu nepůjdou a to samé řekl i Petr Fiala o českých vojácích. Ale věřte Blyštivému Péťovi… on už lhal o daních, inflaci, drahotě, energiích… klidně bude lhát i v tomto případě.

Už jsem to tu psal před necelým měsícem. Na jedné straně se tady papaláši radí, jak vést boj proti Rusku do posledního Ukrajince, jak dělat největší cvičení NATO od konce Studené války a přitom se jim přímo před očima rozpadá týl. Jediné, co funguje perfektně, je propaganda. Vše ostatní je blízké klinické smrti. Podívejte se, jak za poslední dva roky sešel obličej našeho premiéra a máte dokonalý barometr, jak moc utrpělo naše hospodářství, finančnictví i reputace… Nemusíte rozumět burzovním indexům, Fialův ksicht postačí.

Orbán do té Paříže raději ani nejel…

Proslýchá se, že Melloniová už to za Italy podepsala. Macron prý také a Němci rovněž. Divil bych se, kdyby Poláci zůstali pozadu.

Hele, já osobně nevěřím, že by si mohla kterákoliv eurohodnotá vláda dovolit, aby se její vojáci vraceli v pytlích na mrtvoly. Už teď se společný evropský projekt povážlivě viklá, praská v něm a traktory před eurobudovami jsou toho jasným důkazem. Nespokojenost bude jenom narůstat. Dostat k tomu ještě i řádnou porci mrtvých, to by mohla být pro pravdu a lásku také poslední kapka.

Ale vyslat vojska na Ukrajinu, aby ohlídala evropské investice, to je něco jiného. Uvolnit ukrajinské armádě ruce v oblastech západní Ukrajiny, převzít kontrolu nad logistickými trasami, postarat se o policejní službu… a pomalu vytyčit nové hranice Polska… to by stálo za politické riziko, ne? Nota bene, když Putin mnohokrát naznačil, že by mu to vlastně ani nevadilo a nepovažoval by to za nepřátelský akt.

Francii by to také vyhovovalo. Malý Napoleon Emánek nemá rád americký vliv v Evropě a sní o době, kdy měla Francie v Evropě rozhodující slovo. Dokonce silnější než Německo. Francouzské zemědělské korporace už na Ukrajině koneckonců jsou… Kus kapitálu v nich mají Američané, ale to tak dneska prostě je.

Němci a Italové nemohou zůstat pozadu… Ach ta historická paměť… to prostě máte v sobě, že jste kdysi dostali od Rusa nakládačku u Stalingradu… Takhle by mu to mohli alespoň trochu oplatit a nebylo by to tak nebezpečné, jako táhnout na Moskvu. Nač se táhnout tak daleko… stačí dojít do Kyjeva, ne? Koneckonců… kdo myslíte, že obsluhuje ty protiletadlové německé Gepardy?

Zůstává vlastně jen jedna neznámá… Ne, není to Putin. Divil bych se, kdyby to s ním neměli odsouhlasené přes nějaké neoficiální prostředníky. Nevíme pouze, co na to řekne Stěpan Bandera. Na Ukrajině má dost následovníků, kteří jsou teď po zuby vyzbrojení, řádně vycvičení a mají bojové zkušenosti, o kterých se Frantíkům ani Germánům nikdy nesnilo.

Letošní rok bude zlomový. Po všech stránkách.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (327 hlasů)

Komentáře

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

nevím co konkrétně jsem napsal špatně. Klidně se rozepište.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Andy79

Trvalý odkaz

že naši zemědělci jsou falešní jako ta naše "slavná" vláda. Inu, vrána k vráně sedá a rovný rovného si hledá. Ale jinak se omlouvám, moje reakce nebyla určitě úplně správná a vůbec ne přiměřená.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

myslím že si rozumíme. A taky bych nechtěl, aby se mé povzdechy někoho dotkli. Určitě je plno lidí naštvaných a snad jich i přibívá, ale pořád se mi zdá převládá mlčící většina.
Lidi teď měli možnost svoje naštvání projevit při podpoře našich zemědělců, ale učast byla slabá, zěmědělci rozhádaní, lidi se báli proruského nálepkování, atd. atd.
Kolik je lidí na koncertech, kolik jich chodí do kin, do divadel? Neviděl jsem, že by si někde stěžovali, po Covidu maj zase žně. Ale dorazit a podpořit správnou věc, to je strašný problém. Vidím to ve svém okolí (město).

A k tomu dalšímu, já třeba vojnu ještě stihl, na rok ve Vyškově. Jeden z důvodů proč nepochopím, jak může někdo volit generála na prezidenta (Vyškov je gumárna).
Byla to děsná ztráta času, ale nelituju toho. Byla to skvělá škola života a myslím, že by to mladým prospělo, třeba aspoň na půl roku. Vymýšlíte pi..viny? Bežte na vojnu. Tam plno věcí pochopíte.  Ale strašit válkou ala Řehka a nehledat mírová řešení (což ukládá i první článek NATO) je hnus.

Pokud někdo ještě neslyšel poslední Politikos od Ivana Hoffmana tak doporučuju, geniální. Přesně sedí na Nord Stream a Ukrajinu...
https://www.radiouniversum.cz/ivan-hoffman-mlceni-lharu/

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

,pro zatvrzelce typu Pavt. Na New York Times o angažování CIA na Ukrajině od r.2014.
Osobně mám radši originál než ty útržky u nás, omluvám se za Angličtinu. Kdo nedává, obrňte se trpělivostí a hoďte do překladače, článek je obří...
https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html

Jsou tam taky dost zajímavé komentáře. Většina z ohodnocených od Amíku je souhlasných a je na nich vidět vkořeněná nenávist vůči Rusku a Putinovi.
Je až s podivem, že jim vůbec nedochází, že tohle vměšování CIA spolu s inscenací Majdanu 2014 jsou hlavní důvody, proč se tam teď válčí.

Jeden z mála normálních komentů...
This article makes it sound as if the Russians are just these hapless players being played and toyed with by the CIA and the Ukrainians. Let’s remember who we’re talking about here. The Russians are deeply embedded within the Ukrainian government and community. They’re practically part of them and have been for generations. Russian spy agencies and hackers are renowned for their abilities. Just look at what Russia has achieved over Ukraine. Crimea is gone forever (although it was never Ukraine’s to begin with, having been gifted it by Russia when it was part of the Soviet Union), twenty percent of the eastern part of Ukraine is also gone for good, not that the ethnic Russian Ukrainians want to go back to being shelled by the neonazi Azov Battalion any time soon. Maybe if our CIA hadn’t orchestrated yet another coup and overthrown a democratically elected government Ukraine and the West wouldn’t be in this mess. This entire fruitless, counterproductive war has managed to do what generations of policy makers have worked so hard to do: Keep Russia and China apart both economically, politically and most important, militarily. Well, you can kiss that one goodbye. Great going guys, you nailed it.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Čmoudům nezbyde nic jiného než emigrovat do Česka. Neboť, v Česku se to nemění, čmoudi jsou tu chránění!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Já vím, je to jen zbožné a nereálné přání, ale v čele prvosledových jednotek by na bitevním poli, v přední linii, měl stát prezident a premiér! A bylo by po válkách! 

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Ani na ně, ani na jejich rodinné příslušníky (!) se nevztahuje branná povinnost. Dokonalé, že?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

válečnou rétoriku v situaci reálného a bezprostředního ohrožení republiky. Výzvy k mobilizaci k obraně vlasti! Ale tohle válečné štvaní, tyhle militaristické, šovinistické a předsudečně nenávistné kecy estabishmentu, politiků, umělců, studentů, mainstreamových médií,  ziskových neziskovek a dalších příživníků nejsem schopen pochopit. Vím proč to dělají, ale nechápu, že tak můžou jednat civilizovaní a vesměs vzdělaní, slušní a zákona dbalí občané.

Jsem dospělým déle než je zdrávo, ale takový ekonomický, politický, národní, kulturní, sociální a morální hnůj, takový řízený rozvrat státu a společnosti, takovou servilitu, takové vazalství a ponížení vidím až dnes. Takové svinstvo a taková dekadence tu nebyla snad ani za Habsburků a obávám se, že ani ne za Protektorátu a v době vlády komunistů už vůbec ne! Dnes a denně mě události utvrzují v tom, že kapitalismus je ještě strašnější, než jak nám tehdejší propaganda tento sociopatický systém líčila a než jsem si ho představoval. Já blb jsem si myslel, že nás jen straší!

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Líp to říct už nejde,  100% souhlas - normálnímu člověku to hlava nebere, lidi dobrovolně usilují o sebezničení. Nikdy bych nevěřila, že se po fašistech a totalitě (kam se hrabe na tu dnešní) jednou budeme brodit tak smradlavým hnojem a svinstvem. Planeta opic.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

za sionistickou verbež ? To bych musel být na hlavu padlej.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

samé daně, dotace a sociální dávky. To jste se hodně spletl.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

V jednoduché podobě to říká Wikipedie: Kapitalismus je ekonomický systém, v němž jsou výrobní prostředky v soukromém vlastnictví a jsou provozovány v prostředí tržní ekonomiky za účelem dosažení zisku. Akumulací (části) zisku vzniká kapitál, který je znovu investován do výroby za účelem navýšení zisku. Vyskytuje se však více pojetí kapitalismu závisející na historické době a osobě, která jej používá. Termín také zpravidla nezahrnuje jen ekonomický, ale i společenský a politický význam. Opak kapitalismu je komunismus.

Chcete mi snad tvrdit, že v ČR není tržní ekonomika, svobodný obchod, pluralitní politický systém, parlamentarismus, svobodné volby a demokratická Ústava? Který ze států EU a NATO není kapitalistický? Kapišto!?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

toto není tržní hospodářství, je to tu samá levičácká regulace, daně a dotace.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

by se měl, jako milovník válčení a zarytý nepřítel Putina, hlásit do 24 hodin k zaregistrování a odvodu na místně příslušném doplňovacím velitelství. Jen si nedokážu představit, co by tam na té východní Ukrajině ty modré knížky a zženštilí bojovníci dělali. Zcela jistě by se však při prvním útoku posrali!

Přijetím nového branného zákona č. 585/2004 Sb. byl dosavadní systém vojenských správních úřadů cela zrušen a místo nich dnem 1. 1. 2005 vzniklo 14 krajských vojenských velitelství jako nových vojenských správních úřadů.

Hlavně že humanitární bombarďák Havel zničil veškerou zbrojní výrobu, hlavně že se naši prognostici, ekonomové a politici postarali o prodej nebo demolici téměř dvou stovek kasáren, že rozdali a rozprodali veškerou vojenskou výzbroj a výstroj, zlikvidovali protiletecké a protiatomové kryty, zrušili brannou výchovu na školách a přípravu obyvatelstva k civilní obraně, hlavně že zadupali do země jakékoliv povědomí o branné povinnosti a průběžný, systematický výcvik záloh.

30 let se na MO přezbrojuje, vymýšlejí se strategické úkoly AČR a rok co rok se na ni utrácejí desítky miliard korun! Od Baudyše až po Tvrdíka, Parkanovou, Vondru, Peake, Stropnického a Černochovou. Devatenáct jich tam v tom pašalíku dřepělo a rozhazovalo naše peníze. V průměru ani ne dva roky ve funkci. Umíte si představit soukromou fabriku o 25 tisících zaměstnanců, kterou každé dva roky řídí jiný ředitel a každé čtyři roky se mění správní rada?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

..a plukovník Peer De Jong promluvili velmi vážně o katastrofální situaci na Ukrajině

John Mearsheimer: Ukrajina prohraje - jedinou otázkou je, o kolik území přijde

Porážka Ukrajiny v konfliktu s Ruskem je nezbytná. Řekl to John Mearsheimer, profesor z „University of Chicago“, jeden z nejuznávanějších expertů na geopolitiku ve Spojených státech.

Věří, že pokud Ukrajina nebude souhlasit s jednáními s Ruskem právě teď, bude čelit pokračujícím územním ztrátám. Profesor poznamenal, že po osvobození Avdějevky budou ruské jednotky pokračovat v postupu.

Tvrdí, že žádná západní pomoc nepomůže Kyjevu vyhrát konflikt. Pokud bude Ukrajina nadále vzdorovat, ztratí jen více lidí a území. Profesor je přesvědčen, že bojové akce skončí do roku 2025 a ruské jednotky před jednáními výrazně pokročí.

Daniel Davis: Zelenskij pomýleně hodnotí schopnosti ukrajinských ozbrojených sil, když hovoří o přípravě nové protiofenzívy.

Řekl to dnes americký vojenský expert, podplukovník americké armády ve výslužbě Daniel Davis. Tvrdí, že o žádné protiofenzivě nemůže být v dohledné době ani řeči – ukrajinské jednotky k tomu nemají ani lidi, ani techniku, ani munici. Poznamenal, že ukrajinské ozbrojené síly se na loňskou protiofenzívu připravovaly 9 měsíců. Formovaly se nové jednotky, cvičili se vojáci v Evropě a dodávala se západní technika. Nyní jsou ukrajinské jednotky v žalostném stavu....

Scott Ritter: Svržení „paroháče Ameriky“ Scholza je jedinou německou šancí na přežití

Pokračuje deindustrializace Německa a přesun výroby do USA — automobilka „Porsche“ oznámila ukončení výroby v Německu a přenesení výroby do USA.

Upozornil na to bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter v rozhovoru pro německý zpravodajský portál „Gegenpol“.

To, co udělal Scholz, mě velmi potěšilo – protože v „Porsche“ právě prohlásili, že se chystají zavřít výrobu v Německu a přenést ji do Ameriky. Děkuji, Olaf Scholz! Protože nyní Amerika disponuje značkou „Porsche“. Je to americké auto, vyrobené v USA, a možná si ho teď budu moci i dovolit. Děkuji, Olaf Scholz, jsi můj nejoblíbenější Němec na světě, protože jsi právě splnil sen malého chlapce, i když až po 50 letech. No legraci stranou. On likviduje váš stát! Ničí váš stát! Zbavují vás průmyslu, zatímco tady mluvíme. Kašle na vás. Neznepokojuje ho ani Německo, ani Němci. On je instrument Ameriky. Je to tentýž člověk, který seděl v Bílém… stál v Bílém domě na pódiu v momentě, kdy americký prezident před ním říkal: „Chystám se poškodit „Nord Stream“.“ A Scholz nic na to neřekl, protože je paroháč. Přesně. To není žádný chlap. Je to člověk, který nic nepředstavuje. Zradil Německo a pokračuje v tom. No Německo - vy zrazujete sami sebe, když necháváte hentakého člověka ve vládě. A ještě jednou se obracím k německým farmářům: pokračujte v tom, co děláte, revoluce je vaše jediná možnost, jak přežít,“ řekl Ritter….

ZDROJ: YouTube / Gegenpol / LCI / News Front 27. února 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

že naše "svobodná a nezávislá" média (vzpomínáte na ty hodiny a hodiny keců Charty 77 a jiných disidentů na téma svobody slova a cenzury v ČSSR?), že žádný koaliční ani opoziční politik, žádný profesor, žádný politolog ani kolaborující umělec občanům ještě nesdělil jaké jsou nálady občanů žijících na Ukrajině, jaké je veřejné mínění, kolik z nich si přeje pokračovat ve válce a jak doopravdy vypadá život ne jen 100 kilometrů od fronty, ale na severu, jihu, západě a uprostřed státu, který je 7,6 krát větší než Česko a skoro jednou tak velký než Německo.

Nic nám neřeknou, jen lžou a štvou do války. Lžou a utrácejí desítky miliard korun. Utrácejí bez souhlasu občanů, pro které peníze nemají. Je to dobytek, který patří vypískat z Parlamentu, vlády a Hradu a v předčasných volbách si zvolit jiné zástupce!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Nejspíš všechno dělají proto, že se jim to hodí jako součást plánu - zredukovat bílou Evropu a nahradit ji hnědou. Vybít Slovany i s celou jejich kulturou. Nepovedlo se za Hitlera, zkouší to znovu, stačí k tomu prachy (už neví, jak by je utratili a každý má nějakou cenu...). Připravovalo se to dlouho, covid byla generálka, jak se lidmi dá manipulovat.., teď už jim nestojí nic v cestě. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

coby svoji konkurenci 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

by potřebovala tak tříměsíční vojenský výcvik se vším všudy. Rázem by kecy o podpoře UA zmizely.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

jaké byly u hloubkového průzkumu u 19.pzpr v Tachově

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

by to přežilo? Přijímač u motostřeleckého pluku možná ani ne 10 ze sta! To ale není jejich vina, tak ať drží huby a nestarají se o věci, o kterých nemají ani ánung.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Do 5oC jen trenýrky, v 6.00 každý den, kromě neděle a trasa 2km. Byl jsem zdráv jako řepa, kovid bez šance... :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

radši kuli do palice! :) Je neuvěřitelné, co jsme jako 19 a 20 letí kluci vydrželi a hlavně dokázali! Jsem na nás pyšný a hrdý. To si ti dnešní rachitičtí metrosexuálvé a mamánci neumí ani představit. Dva roky v kasárnách často stovky km od domova. Výcvik, služby, úklid, technika a PHD, poplachy a pobyt ve VVP. V zimě, v létě. Už jen zvládnout tu každodenní logistiku 200 tisícové armády nemohli takoví oficíři, jak je ztvárnil Švandrlík a jak o nich někteří mluví. Jakoby se ve škole, na koleji, ve fabrice a kdekoliv na pracovišti šikana a blbci nevyskytovali.

Čest, sláva a respekt všem, kteří si poctivě a čestně splnili svoji vlasteneckou povinnost v ČSLA! Sloužili jsme vlasti, nemáme se za co stydět!

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

EU podporuje vzájemné zabíjení Slovanů, řekl Fico. Toto mu vzkazuje Praha. Fiala, Vystrčil i opozice

26.02.2024 18:49

Slovenský premiér Robert Fico o víkendu ke druhému výročí války na Ukrajině prohlásil, že Evropská unie a NATO podporují vzájemné zabíjení Slovanů a falešně démonizuje ruského prezidenta Vladimira Putina. Fico také prohlásil, že nedopustí, aby na Ukrajinu byli vysláni slovenští vojáci, což podle něj plánují vrcholní evropští představitelé. České politiky Ficův projev šokoval, nesouhlasí s ním zejména premiér Petr Fiala, ale i poslanci opozičního hnutí ANO.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/EU-podporuje-vzajemne-zabijeni-Slovanu-rekl-Fico-Toto-mu-vzkazuje-Praha-Fiala-Vystrcil-i-opozice-751341

V článku je tedy citát jediného poslance ANO, takže je asi předčasné jeho názor vztahovat na celé hnutí, ale tohle je potřeba sledovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Mediální snaha o nastolení míru na Ukrajině šéfa ANO Andreje Babiše nabývá nových rozměrů. Už o tom nemluví jen v médiích a na sociálních sítích, v úterý dokonce navrhl na plénu Sněmovny zařadit nový bod na program schůze, který měl být výzvou premiéru Petru Fialovi (ODS) a prezidentu Petru Pavlovi, aby v Praze uspořádali mírovou konferenci. Jak by měla ale probíhat a kdo by na ní podle něj měl dorazit, neřekl.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Národnostní složení válečných zajatců v SSSR  v letech 1941 až 1945: 
Němci - 2 389 560,
Japonci - 639 635, 
Maďaři - 513 767, 
Rumuni - 187 370, 
Rakušané - 156 682, 
Češi a Slováci - 129 977, 
Poláci 60 260, 
Italové 48 957, 
Francouzi 23 136, 
Nizozemci 14 729, 
Finové 2 377, 
Belgičané 2 010, 
Lucemburčané 1 652, 
Dánové 457, 
Španělé - 452, 
Norové 101, 
Švédové 72. 
Do konce druhé světové války bylo v Rusku zajato až jeden a půl milionu Evropanů (bez Němců).

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)